♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡ - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-27, 09:57   #1021
Petit_Papillon
luckygirl

Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡

Cytat:
Napisane przez M a g d a l e n a Pokaż wiadomość
I każdy kupuje co uważa, czy jakąś listę się robi?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja byłam na jednym - rok temu - i nie było zadnej listy. Szczerze powiedziawszy nawet nie pomyślałam, ze mogłaby byc. Każda z nas kupiła co uważała

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 10:02   #1022
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Sprawdziłam w necie i jeszcze zadzwoniłam do USC - takie oświadczenie o uznaniu ojcostwa składa się w dowolnym urzędzie, w godzinach otwarcia i tylko dowód osobisty trzeba mieć przy sobie (na stronie internetowej USC była informacja jeszcze o zaświadczeniu albo karcie ciąży). No i wiadomo, że w dwójkę trzeba być

M a g d a l e n a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 10:04   #1023
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
Ja już po baby shower. O matko cały dzień na nogach, otoczona ludźmi.
Dostałam tyle rzeczy że szkoda gadać min
- ubranka różne rozmiary od niemowlaka po 9 miesięcy więc tu już nic nie potrzebuje
-wanienka
-krzesełko do karmienia
-mate do zabawy
-bouncer - takie siedzonko co się kołysze
-książki
-specjalny kosz na użyte pampersy
-butelki i sanitizer
-kocyki, ręczniki
-przepaski na głowę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Super, fajnie że wszystko udało się

Cytat:
I każdy kupuje co uważa, czy jakąś listę się robi?

Robisz listę i dziewczyny kupują rzeczy z listy.

My tak mieliśmy na parapetówkę, goście na szczęście pytali co chcemy i dostaliśmy super prezenty, których potrzebowaliśmy. Wiadomo, głupio mi było wysyłać listę z konkretnymi linkami, ale chociaż mam to co chcę. No i sporo kasy dostaliśmy

U nas baby shower nie będzie, bo jest zwyczaj robić pępkowe i wtedy przynosi się prezenty.

Edytowane przez karska
Czas edycji: 2017-11-27 o 10:05
karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 10:04   #1024
Petit_Papillon
luckygirl

To super, ze w dowolnym czyli dla Ciebie najbliższym

Dziewczyny pytanie z innej beczki, co moge wziąć na zatrucie? Bo chyba mnie dopadło juz 3 raz od obudzenia - a obudziłam sie 20 minut temu - jestem w toalecie

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-11-27, 10:06   #1025
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karska Pokaż wiadomość
Super, fajnie że wszystko udało się

Robisz listę i dziewczyny kupują rzeczy z listy.

My tak mieliśmy na parapetówkę, goście na szczęście pytali co chcemy i dostaliśmy super prezenty, których potrzebowaliśmy. Wiadomo, głupio mi było wysyłać listę z konkretnymi linkami, ale chociaż mam to co chcę. No i sporo kasy dostaliśmy

No właśnie pomyslalam, że gdyby to miałabyc lista to tak głupio trochę. Bo ceny są przeróżne. Chociaż z drugiej strony wolałabym już nie dostać nic niż dostać cos co mam, co mi się nie przyda albo nie podoba

Stary 2017-11-27, 10:15   #1026
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanie z innej beczki, co moge wziąć na zatrucie? Bo chyba mnie dopadło juz 3 raz od obudzenia - a obudziłam sie 20 minut temu - jestem w toalecie
Węgiel pomoże

Cytat:
No właśnie pomyslalam, że gdyby to miałabyc lista to tak głupio trochę. Bo ceny są przeróżne. Chociaż z drugiej strony wolałabym już nie dostać nic niż dostać cos co mam, co mi się nie przyda albo nie podoba

Dlatego ja na listę parapetówkową wrzuciłam rzeczy z zakresu 60-900 zł, co najlepsze zazwyczaj kilka par zrzucało się i dostawialiśmy te droższe prezenty, albo wielką pakę z tymi tańszymi nawet synek się załapał i dostał komodę z ikea i kosz wiklinowy na brudne ubranka (chcę mieć osobny przy przewijaku na jego rzeczy).
Stary 2017-11-27, 10:22   #1027
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Cytat:
Węgiel pomoże

Dlatego ja na listę parapetówkową wrzuciłam rzeczy z zakresu 60-900 zł, co najlepsze zazwyczaj kilka par zrzucało się i dostawialiśmy te droższe prezenty, albo wielką pakę z tymi tańszymi nawet synek się załapał i dostał komodę z ikea i kosz wiklinowy na brudne ubranka (chcę mieć osobny przy przewijaku na jego rzeczy).

Rewelacja!

Stary 2017-11-27, 10:24   #1028
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szuuuu Pokaż wiadomość
Mieliśmy bardzo przykre przygody z synem (ale po szczepieniu w szpitalu akurat) i nie chce ładować syfu w córkę. W szpitalu zaczepów tylko na wzw typu b i nie w pierwszej dobie.

nie jest, wydaje się chyba na foto bo na żywo nie https://www.archon.pl/projekty-domow...m4de221e6e88cb

nie kupuje pościeli, mam śpiworek po synku

Kupiłam kocyk bambusowy i dwie ozdobne poduszki na Colorstories - po jednej dla każdego dziecka nie miałam więcej hajsu
piekne rożki

Nie wiem, może są delikatniejsze? Nie mam pojęcia. My mamy zwykle - teściowa kupiła w smyku to nie oponowalam i nie wydziwialam

chwale się ze zostałam ciocią „ małej” Lenki - 4160 g

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Zamówiłam tez torbę do wózka ale to niezwiązane z bf Ale mam nadzieje ze realizacja nie będzie bardzo szybka bo nie mam jak zapłacić
Piękny! My mamy podobny uklad w srodku a i z zewnatrz ciut podobny

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 10:24   #1029
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Węgiel pomoże

Moge go wziąć? Nie zaszkodzi?

Poleze i zobaczę moze to było takie poranne, chociaż nigdy tak nie miałam

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-11-27, 10:29   #1030
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Moge go wziąć? Nie zaszkodzi?

Poleze i zobaczę moze to było takie poranne, chociaż nigdy tak nie miałam
Ja osobiście nie brałam, ale szwagierka będąc w ciąży zatruła się i brała wtedy węgiel.
Stary 2017-11-27, 10:30   #1031
Petit_Papillon
luckygirl

Właśnie nie wiem czy sie czymś przytrulam czy po prostu organizm sie czyścił nie mam problemów z zaparciami, wiec wydało mi sie to dziwne. Można zjadłam wczoraj cos co nie przypasowało

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-11-27, 10:31   #1032
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie nie wiem czy sie czymś przytrulam czy po prostu organizm sie czyścił nie mam problemów z zaparciami, wiec wydało mi sie to dziwne. Można zjadłam wczoraj cos co nie przypasowało

Ja bym trochę odczekała. Może to tylko rano tak i już Cię nie pogoni

Stary 2017-11-27, 10:32   #1033
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się idealny dla pięcioosobowej rodziny i jednoosobowej działalności gospodarczej, oby tak było bo drugi raz nie będę przez te papierologie przechodzić, co za stres

Nie mogę zasnąć przez zgagę...
Ooo planujecie 5os rodzine? Czy już Was teraz tyle bedzie?
U nas też projekt doatosowywalismy do działalności więc mamy na dole spory "gabinet" przejscie dodatkowe do garażu bo tam jest część rzeczy i na gorze w garderobie wyciąg od wentylatora ktory chodzi na dole w biurze przy maszynie. No i też by się nam 5osob zmiescilo

Stary 2017-11-27, 10:33   #1034
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Ja bym trochę odczekała. Może to tylko rano tak i już Cię nie pogoni

Taki mam plan. Poczekam, poleze i liczę na to, ze to tylko poranne

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-11-27, 10:37   #1035
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Ja tez bylam tydzien przed porodem (koniec 37tyg) u lekarza i tez mówił ze jeszcze hohoho dużo czasu a tu bach nie dosc ze za tydz to i poród ekspresowy. Ciekawe jak tym razem...

To ja podobnie. Byłam w 37 na ktg u poloznej i nic nic nic...to byl wtorek. W poniedziałek urodzilam. A na wt mialam zapisane znow ktg u niej i wizyte u ginki ale już nie poszłam

Stary 2017-11-27, 10:37   #1036
Szuuuu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Ooo planujecie 5os rodzine? Czy już Was teraz tyle bedzie?
U nas też projekt doatosowywalismy do działalności więc mamy na dole spory "gabinet" przejscie dodatkowe do garażu bo tam jest część rzeczy i na gorze w garderobie wyciąg od wentylatora ktory chodzi na dole w biurze przy maszynie. No i też by się nam 5osob zmiescilo

Teraz będzie nas 4 plus kot, ale chcemy trójkę dzieci o ile będzie nas stać

Szuuuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 11:09   #1037
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dostałam jedne śpiochy od teściowej i nie maja napów w kroku, wtf, mam ściągać całe śpiochy do przewijania? Bez sensu, przecież takie dziecko rznie w pampa non stop...

Dziewczyny koło 30tc - wasze dzieci już poobracane głowa w dół?
Moja obrocona. Ale do ostaniej wizyty byla w poprzek dopiero tydzien temu wiedzialam ze sie obrocila. To byl 29tc i ginka mowila ze jeszcze miala z 3tyg na to.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez mrrrr Pokaż wiadomość
Hej hej!
Ale piękne rzeczy wrzucacie Mi juz z wyprawki zostały tylko rożki i za Chiny nie mogę się zdecydować. Miałam nadzieję że trafi się okazja na bf która przespieszylaby decyzje ale nie, opcji paczkomat sprzedawca też nie ma.

Zrobili mi wczoraj usg z przeplywami i u drugiej panny wyszedł na granicy normy przepływ w pępowinie. Dzisiaj powtórzyli i obie są ok. Ktg też ok. Ale póki biorę antybiotyk i tak mnie nie puszczą. A tak bym już chciała iść do domu, na jakieś zakupy przedświąteczne nawet. Pewnie nastrój bf mi się udzielił.
Dzisiaj znowu mnie dopadła gonitwa myśli, jakby 10 osób na raz gadało i od razu cukier mi skoczył. Starałam się wyłączyć /przespać /myśleć o czym innym, ale poległam, główka i tak swoje wie. Dobrze, że tym razem nie zmieściłam się w normie. Jakby Wam się nudziło obejrzyjcie sobie na youtube A tale of two brains i trzymajcie się za brzuchy.

A myślałam że tylko ja tak mam

Piąteczka u mnie tak samo
A makrela to jedyna ryba na którą mam ochotę w tej ciąży. Mogłabym jeść codziennie ale staram się tak jedną na tydzień. Trudno, coś jeść trzeba. Tuńczyk be, łosoś be choć zjadłam się nim przy Sylwii, na dorsza nie mam wzięcia.

To ile jeszcze tam bedziesz? Wazne ze corcie ok...trzymaj sie tam!!!

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez mrrrr Pokaż wiadomość
Na razie nikt mi definitywnie nie powiedzial że na bank cesarka więc mam schize że karzą mi rodzić. A obie główkowo to idealna kombinacja do sn.

No ale.sa inne wskazania. Na razie się nie martw na zapas! Będzie na pewno po Twojej myśli

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Hadise Pokaż wiadomość
Ja mam liczyć tylko do 10 jak jest 10 to tak jak by "norma" wyrobiona.

Dziwne to...bo np rano możesz czuć nawet 20-100 ruchów a potem powiedzmy że no dziecku coś się stanie i się nie rusza do wieczora zupełnie ale masz norme wyrobiona więc masz się nie martwić...dziwny system. Ja pamiętam z 1 ciąży że też coś liczyłam zapisywalam ale ten zapis to caly dzień obejmował...teraz nic mi jeszcze nikt nie kazał. Nawet nie wiem jak to liczyć...??...

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
Ja już po baby shower. O matko cały dzień na nogach, otoczona ludźmi.
Dostałam tyle rzeczy że szkoda gadać min
- ubranka różne rozmiary od niemowlaka po 9 miesięcy więc tu już nic nie potrzebuje
-wanienka
-krzesełko do karmienia
-mate do zabawy
-bouncer - takie siedzonko co się kołysze
-książki
-specjalny kosz na użyte pampersy
-butelki i sanitizer
-kocyki, ręczniki
-przepaski na głowę

Woooow dużo tego.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ale mam poranek.. od 3:30 córa ryczała, nie wiedzieć czemu. Może jej trójki idą? Poszła do żłobka, po pół godzinie dzwonią Panie, że mam ją odebrać bo jest podsypiająca. Nic dziwnego jak się pół nocy marudzi no a ja właśnie wychodziłam do gina, spóźniona już oczywiście. Dobrze, że babcia ma poniedziałki wolne to po nią podeszła:/ ehh.. poddenerwowana jestem przez to od rana :/

Ojojoj...dac znac jak po wizycie

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Teraz będzie nas 4 plus kot, ale chcemy trójkę dzieci o ile będzie nas stać

Ja też planuje jeszcze trzecie...przynajmniej na razie zobaczymy jak będzie z dwójką

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Nadrobilam chyba z 500postow bo mnie nie bylo w weekend. W ogole mam ostatnio mniej czasu. W sobote mama umyla mi okna (KOCHANA) i lsnia jak.nigdy
Gdzie na szybko kupic jakis stroj na zabawe andrzejkowa dla 3latki...cokolwiek. byle nie kosztowalo milionow monet...?

Stary 2017-11-27, 11:37   #1038
karska
Wtajemniczenie

Może głupie pytanie ale napiszę w sobotę byli u nas znajomi z rocznym synkiem. Wiadomo, zmieniali mu pampersy bo zrobił kupę/siku i wrzucali do kosza w kuchni. Później nie dało się otworzyć szafki z koszem bo tak śmierdziało jak Wy wyrzucacie pampersiaki? Jakieś woreczki/oddzielny kosz??
Stary 2017-11-27, 11:44   #1039
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Moja obrocona. Ale do ostaniej wizyty byla w poprzek dopiero tydzien temu wiedzialam ze sie obrocila. To byl 29tc i ginka mowila ze jeszcze miala z 3tyg na to.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

To ile jeszcze tam bedziesz? Wazne ze corcie ok...trzymaj sie tam!!!

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

No ale.sa inne wskazania. Na razie się nie martw na zapas! Będzie na pewno po Twojej myśli

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Dziwne to...bo np rano możesz czuć nawet 20-100 ruchów a potem powiedzmy że no dziecku coś się stanie i się nie rusza do wieczora zupełnie ale masz norme wyrobiona więc masz się nie martwić...dziwny system. Ja pamiętam z 1 ciąży że też coś liczyłam zapisywalam ale ten zapis to caly dzień obejmował...teraz nic mi jeszcze nikt nie kazał. Nawet nie wiem jak to liczyć...??...

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Woooow dużo tego.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Ojojoj...dac znac jak po wizycie

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Ja też planuje jeszcze trzecie...przynajmniej na razie zobaczymy jak będzie z dwójką

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Nadrobilam chyba z 500postow bo mnie nie bylo w weekend. W ogole mam ostatnio mniej czasu. W sobote mama umyla mi okna (KOCHANA) i lsnia jak.nigdy
Gdzie na szybko kupic jakis stroj na zabawe andrzejkowa dla 3latki...cokolwiek. byle nie kosztowalo milionow monet...?

W pepco moga miec jakis stroj

Shelby_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 11:47   #1040
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Może głupie pytanie ale napiszę w sobotę byli u nas znajomi z rocznym synkiem. Wiadomo, zmieniali mu pampersy bo zrobił kupę/siku i wrzucali do kosza w kuchni. Później nie dało się otworzyć szafki z koszem bo tak śmierdziało jak Wy wyrzucacie pampersiaki? Jakieś woreczki/oddzielny kosz??
My na początku mielismy kosz oddzielny ale smierdzialo okrutnie. Potem przerzucilismy sie na woreczki. Na poczatku mialam z babydream niby zapachowe a potem juz zwykle sniadaniowki, i tak do dzis😁

Stary 2017-11-27, 11:50   #1041
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Są specjalne woreczki na zużyte pampy (chyba nawet zapachowe), chociaż ja miałam kosz w kotłowni i tam mi nie śmierdziało. W kuchni bym się bała wrzucać do kosza

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 11:55   #1042
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pakowalam do woreczkow i prosto do wora na smieci w garazu. Tego sie nie da w domu trzymać

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość
W pepco moga miec jakis stroj

O może zajrzę...

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Są specjalne woreczki na zużyte pampy (chyba nawet zapachowe), chociaż ja miałam kosz w kotłowni i tam mi nie śmierdziało. W kuchni bym się bała wrzucać do kosza

Te zapachowe to też takie średnie. Mi mimo to smierdzialo z nich. Myślę że zużyte pieluchy muszą być wyniesione poza dom.

Stary 2017-11-27, 11:56   #1043
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Jestem już w domu synek 1368, przykoksił ładnie miałam dzisiaj to genetyczne 3 trymestru i ogolnie wszystko ok, tylko gin wspomniał, że młody ma jakby cofnięty podbrudek. Mamy to jeszcze sprawdzić po 34tc, bo mogła to być kwestia ułożenia. Dzisiaj zaczynam 30tc i pupa nadal na dole. Na szczescie, ponieważ szyjka długa, darowano mi ktg. Nie miałabym dzisiaj do tego cierpliwości

Stary 2017-11-27, 11:57   #1044
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pakowalam do woreczkow i prosto do wora na smieci w garazu. Tego sie nie da w domu trzymać

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

O może zajrzę...

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Te zapachowe to też takie średnie. Mi mimo to smierdzialo z nich. Myślę że zużyte pieluchy muszą być wyniesione poza dom.

Cgyba w textill markecie widziałam jeszcze jakieś stroje dla dzieci.

Tych woreczków nigdy nie miałam, ale tak jak mówisz w domu tego się trzymać nie da

Stary 2017-11-27, 12:01   #1045
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Niby są jakieś specjalne kosze na zużyte pampersy. Warto taki kupić? Czy mieszkając w bloku, po każdej zmianie pampersa lecieć z nim do śmietnika?

Stary 2017-11-27, 12:06   #1046
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Niby są jakieś specjalne kosze na zużyte pampersy. Warto taki kupić? Czy mieszkając w bloku, po każdej zmianie pampersa lecieć z nim do śmietnika?

Myślę, że gdybym mieszkała w bloku to kosz bym jakiś pewnie kupiła i walnęła go w łazience, bo nie wyobrażam sobie biegania z każdym pampem na dwór, tym bardziej, że na początku tych pampersów jest dużo.

Stary 2017-11-27, 12:12   #1047
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Jestem już w domu synek 1368, przykoksił ładnie miałam dzisiaj to genetyczne 3 trymestru i ogolnie wszystko ok, tylko gin wspomniał, że młody ma jakby cofnięty podbrudek. Mamy to jeszcze sprawdzić po 34tc, bo mogła to być kwestia ułożenia. Dzisiaj zaczynam 30tc i pupa nadal na dole. Na szczescie, ponieważ szyjka długa, darowano mi ktg. Nie miałabym dzisiaj do tego cierpliwości

Super! Może faktycznie z tym podbrodkiem to kwestia ułożenia. Nie ma co na zapas się martwić. Brawo za szyjke i za całą resztę

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:

Ja bym też zainwestowala w kosz ale taki szczelny specjalny do pieluch. Jeden dzień to wytrzymasz...w domu to od razu garaż albo kotłownia nie ma innej opcji.

Stary 2017-11-27, 12:14   #1048
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie to była totalna bzdura, ale koleżanka kupiła i ponoć sobie chwali, ale ja nie będę kupować. Te pierwsze kupki nie śmierdzą tak bardzo z tego co pamiętam, jazda zaczyna się dopiero przy rozszerzaniu diety teraz mąż wyrzuca codziennie jak wychodzi wieczorem z psem i styka.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Aaa, no kosz mamy osobny tylko nie mamy takiego bajeranckiego co to niby pochłania zapachy czy coś a taki właśnie miała koleżanka.

Stary 2017-11-27, 12:14   #1049
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Myślę, że gdybym mieszkała w bloku to kosz bym jakiś pewnie kupiła i walnęła go w łazience, bo nie wyobrażam sobie biegania z każdym pampem na dwór, tym bardziej, że na początku tych pampersów jest dużo.

Ja mieszkam w bloku, smieci wywalam co drugi dzien srednio i da sie wytrzymac. Właściwie to nie smierdzi w ogole jesli pamp jest w worku. Mam takie woreczki-reklamoweczki sniadaniowe z jana niezbednego, zielone i nic nie przepuszczaja. Jak miałam oddzielny kosz w pokoju malego to tez ogolnie nie smierdzialo tylko przy otwarciu zalatywalo lekko (kupy nie byly w woreczku wtedy)

Edytowane przez novakia
Czas edycji: 2017-11-27 o 12:15
novakia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 12:30   #1050
karska
Wtajemniczenie

A już myślałam, że jakaś dziwna jestem
w takim razie zainwestuję w woreczki zapachowe i zwykłe i sprawdzę, czy czuję różnicę kosz postawię w garażu i będzie spokój

są jeszcze jakieś gadżety ułatwiające życie?

zamówię jeszcze (pewnie na alie) pudełka na chusteczki nawilżone. Zawsze mam problem bo odkleja mi się wieczko i wysychają, a przy maleństwie ciągle są w użyciu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości