|
|
#2161 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
Cytat:
choć jak już mówiłam kilka rzeczy już mam chociaż to głównie prezenty itd. jak tak chodze po sklepach to mnie czasem strasznie coś kusi, ale staram się powstrzymać, bo jeszcze mam na to czas .. Przynajmniej przez pierwszy rok po ślubie pomieszkamy jeszcze u moich rodziców(mają domek) żeby zaoszczędzić na kupno mieszkania, więc wtedy będzie jeszcze czas na kompletowanie wyprawki. Choć cały czas mam nadzieje, że nadejdzie to jak najszybciej ![]() Ja siedze właśnie nad projektem wału na mechanike średnio coś z tego rozumiem no ale cóz...Samba życze powodzenia, trzymam kciuki i nie stresuj się bo napewno wszystko pójdzie świetnie
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
samba jutro twoj wielki dzien... bede trzymac kciuki dasz rade opanuj tylko nerwy a bedzie dobrze
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam kochane
|
|
#2164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
samba 3mam jeszcze raz 3mam kciuki!!! wiesz pudeleczka zachowuje a samochodem bedziemy jezdzci wiec mysle ze bedzie ok..buziolki i nie denerwuj sie
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane obroniłam sie na 5
![]() sas wszytskiego najlepszego na nowej drodze zycia
|
|
|
|
#2166 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
w rowie nie, ale chodzic od zakwasów to niestety nie moge![]() a jak sie jeszcze dowiedzialam, ze na dyplomie bede miała 5 to juz w ogóle byłam ![]() ach az normalnie dzis sie polenie w koncu
|
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
madzialenka a nie mówiłam, że zdasz na 5 kujonie!
![]() To teraz idź te suknie przymierzać z mamą ![]() ![]() D :![]() ![]() ![]() jak mój Tż zobaczył USG koleżanki z biura z pracy, zobaczył główkę, rączki, to jemu też się włączył instynkt ![]() jaga moja mama też tak ma, pogad pogada, ale przechodzi, chyba sama sobie rozkminia wątek, że właściwie to po co ma kupić jak ma leżeć. W międzyczasie albo zrzędzi, jak jestem u niej to się naśłucham, ale jak przez telefon to nic nie mówi, rzadko do siebie dzownimy.
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
madzialenka a nie mówiłam, że zdasz na 5 kujonie!
![]() To teraz idź te suknie przymierzać z mamą ![]() ![]() D :![]() ![]() ![]() jak mój Tż zobaczył USG koleżanki z biura z pracy, zobaczył główkę, rączki, to jemu też się włączył instynkt ![]() jaga moja mama też tak ma, pogad pogada, ale przechodzi, chyba sama sobie rozkminia wątek, że właściwie to po co ma kupić jak ma leżeć. W międzyczasie albo zrzędzi, jak jestem u niej to się naśłucham, ale jak przez telefon to nic nie mówi, rzadko do siebie dzownimy.
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
na suknie idziemy w poniedziałek
dzis idziemy tak na zakupy i moze sie uda jakąs sukienką kupic bo w sobotę nastepną idę na wesele dziewczyny a jak was w salonie pytaja kiedy slub, to nie robia dziwnych oczu, ze za rok a wy juz suknie przymierzacie?? bo sie tak własnie zastanawiam
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
nie mierzyłam jeszcze w salonie suknie, ale jka zrobią oczy choć nie powinny, to powedz że chcesz zobaczyć jaki fason Ci pasuje i czego masz szukać. no i że masz nadzieję że u nich w salonie coś znajdziesz za rok. żeby myslaly że wróciszl ;]
Aha, załóż łądną bieliznę - bo suknie zakładają Ci panie ekspedientki
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
oo własnie tak im powiem
![]() tak?? oo to tego nie wiedziałam kurcze juz sie nie moge doczekac.
|
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak, bo wtedy to one sa odpowiedzialne za suknie. Jak byś sama zakładała to by mogła być masakra z samym założeniem, a dwa potem z ewentualnym zaciągnięciem, rozwaleniem zamka itp.
|
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
No w sumie tak, nawet o tym nie myslałam
![]() ciekawa jestem czy cos znajde dla siebie ![]() kurcze dziewczyny studia sie skonczyły, zaczeło się zycie jakoś w to jeszcze nie wierze
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszcze bop mozesz sie w końcu wyspać, i nie musisz iśc na zajęcia ;]
A my tu sesję mamy
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
No a powiem ci ze zateskni ci sie jeszcze za tymi studiami ja sie bardzo cieszylam tez po obronie było to 2 lata temu. Pozniej przyszedł wyjazd obcy kraj inna rzeczywistosc i pomimo ze jest super to i tak czasem sie teskni za studiami, za ludzmi spotkaniami i za ta beztroska w czasie ich trwania. Ale ta tesknota przechodzi gdy widze 2 razy w roku opisy jeszcze studiujacych znajomych na gg ze sesja, ze dopiero 5 wpisów w indeksie na 18 mozliwych, ze 3 przedmioty na wrzesien itd...
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam za was kciuki dziewczyny
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
No prosze
oby było po Twojej myśli.![]() Cytat:
![]() Ja jestem na etapie soczewek, w przyszłości zamierzam udać się na taki zabieg... ![]() Madzialenka12344321 gratuluję zdolniacha![]() Kobietki pomóżcie Mam problem. Wybieram się na peagogike wychowanie wczesnoszkolne no i powiedzcie mi, czy lepsze są studia dzienne czy zaoczne? Jest wogóle jakaś różnica? Jak patrzy na to pracodawca? Wołabym na zaoczne, a w międzyczasie jakąś pracę tymczasową podłapać, ale boję się że ten tryb zmniejszy perspektywy pracy... A pracodawca mając dwóch pracowników do wyboru, wybierze tego po dziennych... Jak to jest? Na jakie Wy studia chodzicie/chodziłyście?
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak na pedagogice, le nikt się mnie do tej pory nie pytał dlaczego zaoczne, każdy widzi w cv, że pracowałam w tym czasie, i zdobyłam doświadczenie. A wiedza ta sama.
Jak masz środki, to idź na zaoczne. |
|
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z perspektywy czasu uważam, że zaoczne są lepsze. Możesz w międyczasie zdobywać doświadczenie, a później jak pisała już kliwia raczej mało kto się interesuje czy to były studia zaoczne czy dzienne.
|
|
|
|
#2181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jakie znaczenie ma renoma szkoły? Jeżeli udam sie na zaoczne to obojętnie czy to będzie szkoła prywatna czy państwowa? czy "oryginalna" czy filia?
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2008-06-19 o 21:52 |
||
|
|
|
#2182 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlaczego nie zdobędziesz? Możesz zostać jakąś opiekunką albo poszukać jakiejś pokrewnej pracy. Renoma szkoły? Nie wiem, pewnie zależy od pracodawcy.
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
teraz to nie ma znaczenia, aczolwiek zwróciłabym uwagę na którym miejscu w rankingu jest ta uczlenia.
Ja idąc na studia nie myślałam o tym, na państwowe sie nie dostałam, to poszłam do najbliższej uczleni w moeim mieście, nie żałuję bo stoi wysoko w rankingach. Popytaj ludzi którzy tam studiują czy sa zadowoleni, to najlepszy wskaźnik. A co jesli po 3 latach pedagogiki nie dostaniesz pracy w zawodzie? Wtedy studiując dzienie, nie ma żadnego doświadczenia, puste cv. Iwtedy będzie lament że trzeba było iśc na zaoczne. Praca jakakolwiek, nawet biurowa czy pomoc stomatologiczna [bez urazy ![]() Pomoc w świetlicy, alboooo w fundacjach nawet jako wolontariusz, studiów mieć nie trzeba Do głowy mi przyhcodzi nawet praca w dziekanacie jako sekretarka Biorą do niej zawsze studentki studiów zaocznych ![]() O pracę w zawodzie będziesz się martwić po skończonych praktykach. I przed obroną. Warto jhest czasem upiec dwie peczenie za jednym ogniem. DOradzam Ci to jako osoba studiująca dziennie i zaocznie. Dla mnie dzienne to strata czasu i tyle. A tak, mam i prace i robię studia. |
|
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak mi się wydaje, ale pewna nie jestem...Cytat:
Pomyślę nad ta pomocą w świetlicy. Praca w dziekanacie odpada, bo tutaj u mnie tego nie ma, musiałabym się wyprowadzić.![]() Zaczynam zauważać coraz więcej plusów studiów zaocznych. ![]() Pracować w sklepie też się opłaca? bo obawiam się, że tylko takie oferty znajdę w moim miejscu zamieszkania... Apropo pracy to miałam okazję pracować w Mcdonaldzie. Było ciężko...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2008-06-19 o 21:51 |
||
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh mialam sie odchudzac a tu wielkie urodzinowe przyjecie sie dzis szykuje..tyle kcal
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
stripii pokazuj fotki z wyjazdu
Ana*** yhm.... daleko masz do tej łodzi ? No ja poszłam na studia włąsnie do filli uczelni łódzkiej, i nie narzekam, w tych małych filiach jest o tyl fajnie, że jest rodzinna atmosfera, wszyscy się znają, Pani z dziekanatu nie drze się na studenta od wejścia i nie robi łaski. My mamy o tyle fajnie że mamy swój budynek, bo filie też są takie, gdzie zajęcia się odbywają w budynku gimnazjum - nie mają swojego budynku.My mamy budynek, bufet, parking i jakoś się żyje. No ale teraz sama dojeżdzam do tej filii 200 km ![]() Na prywatnych uczelniach jest o tyle fajniej [moim zdaniem] że się szanuje studenta, bo on płaci na tą szkołę. Więc zawsze idą na rękę, ale nie ma czegoś takiego, że płace-wymagam. Ani kupowania ocen itp. Normlane studia tyle że z mniesięcznym czesnym. |
|
|
|
#2187 | |||||
|
Zakorzenienie
|
jak było Wszystkiego naj naj z okazji Twoich urodzin zdrowia i dużo miłości![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do salonu to mogą pytać kiedy ślub, wiem że w niektóeych nie pozwalają mierzyć gdy do ślubu jeszcze daleko, jeśli na taki trafisz to skłam, że masz w tym roku, ze spokojem przymierzysz, ale wymyśl date z końca roku, żeby było bardziej wiarygodne, że teraz szukasz. Zabierz jeszcze buty na obcasie, bo nie w każdym salonie mogą mieć takie do przymiarek Cytat:
![]() Cytat:
Ja skończyłąm właśnie ped. społeczną dziennie w państwowej uczelni. Uczelnia wymagała praktyk, więc jakieś doświadczenie jakieś zdobyłam, no ale nie za duże, nie oszukujmy się. Na studiach zaocznych jest o tyle lepiej, że pracując masz większe doświadczenie zawodowe, w przypadku pedagogiki może mniejsze, bo nie zatrudnią pedagoga bez dyplomu, ale każde inne doświadczenie, w innych branżach też się przecież liczy. Teraz zamierzam studiować w prywatnej szkole, nie jestem do końca przekonana do niej, ale wybieram ją ponieważ ma kierunek, który mnie interesuje no i ze względu na bliską odległość do domu. Trochę ekonomicznie na to patrzę, bo skoro mam to co chcę blisko to po co marnować czas i pieniądze na uczelnię z dala od domu Cytat:
Ana jeśli będziesz miała taką możliwość postaraj się przy studiach zaocznych znaleźć czas na zrobienie praktyk w klasach 1-3 lub w przedszkolu, będziesz miała dodatkowe doświadczenie. Może być trudno z początku połączyć szkołe, pracę i praktyki, ale warto ![]() Jeszcze coś Zgadzam się z tobą kliwia, male uczelnie są naprawdę bardzo przyjemne ze względu na atmosferę. Ja na mojej uczelni nie byłam anonimowa, większość wykładowców znała mnie z imienia, a reszta to przynajmniej kojarzyła z twarzy i wiedziała na jakim roku jestem. Bardzo miło wspominam te 3 lata, miałam świetny kontakt z wykładowcami, nigdzie problemów nie robili, nawet panie w dziekanacie jakby milsze niż te z opowieści znajomych. Niby to nie jest tak ważna rzecz, ale jednak milej się człowiekowi żyje w takiej szkole niż w wielkim molochu, gdzie nikt nikogo nie zna
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2008-06-19 o 12:09 Powód: dopisek |
|||||
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2008-06-21 o 00:03 |
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
łał
![]() Ty ciotka, Ty do siebie w ogóle nie jestes podobna !!!
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
5 - ja i w oddali sniezka no i moja przyjaciolka Kami
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2008-06-21 o 00:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

.. Przynajmniej przez pierwszy rok po ślubie pomieszkamy jeszcze u moich rodziców(mają domek) żeby zaoszczędzić na kupno mieszkania, więc wtedy będzie jeszcze czas na kompletowanie wyprawki. Choć cały czas mam nadzieje, że nadejdzie to jak najszybciej 
średnio coś z tego rozumiem no ale cóz...

no ale jak mam odpoczywac jak nic nie umiem