Panny Młode 2009 cz. III - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-18, 21:02   #2161
zielony_motylek
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Ja zaczne kompletowac wyprawke jak bede miala perspektywy ze kiedys sie gdzies wyprowadze
Ja chyba też choć jak już mówiłam kilka rzeczy już mam chociaż to głównie prezenty itd. jak tak chodze po sklepach to mnie czasem strasznie coś kusi, ale staram się powstrzymać, bo jeszcze mam na to czas.. Przynajmniej przez pierwszy rok po ślubie pomieszkamy jeszcze u moich rodziców(mają domek) żeby zaoszczędzić na kupno mieszkania, więc wtedy będzie jeszcze czas na kompletowanie wyprawki. Choć cały czas mam nadzieje, że nadejdzie to jak najszybciej

Ja siedze właśnie nad projektem wału na mechanike średnio coś z tego rozumiem no ale cóz...
Samba życze powodzenia, trzymam kciuki i nie stresuj się bo napewno wszystko pójdzie świetnie
Stary 2008-06-18, 21:35   #2162
martucha84
Zakorzenienie

samba jutro twoj wielki dzien... bede trzymac kciuki dasz rade opanuj tylko nerwy a bedzie dobrze
Stary 2008-06-18, 22:25   #2163
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

wrocilam kochane
Stary 2008-06-18, 22:27   #2164
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
nie dziekuje na wszelki wypadek - jutro o tej porze juz bede po wszystkim, spakowana nad morze Noo a Madzialenka to mam nadzieje ze nie lezy gdzies w rowie z tej radosci

noo Tż mi to caly czas powtarza, ze on nie rozumie po co sie ucze, ze powinnam odpoczywac no ale jak mam odpoczywac jak nic nie umiem No ale wieczor bede odpoczywac bo za niedlugo przyjedzie Tż, wiec juz pewnie nie pozwoli mi sie dzis uczyc

A jak wy potem te wszystkie szklaneczki i rzeczy do domu do Polski przywieziecie??
Ja zaczne kompletowac wyprawke jak bede miala perspektywy ze kiedys sie gdzies wyprowadze

samba 3mam jeszcze raz 3mam kciuki!!! wiesz pudeleczka zachowuje a samochodem bedziemy jezdzci wiec mysle ze bedzie ok..buziolki i nie denerwuj sie
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 07:07   #2165
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kochane obroniłam sie na 5 wybaczcie, ze tyle nie pisałam, ale oblewałam i dopiero wczoraj do domku dotarłam hehe

sas wszytskiego najlepszego na nowej drodze zycia

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 07:14   #2166
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 07:20   #2167
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

hehe w rowie nie, ale chodzic od zakwasów to niestety nie moge
a jak sie jeszcze dowiedzialam, ze na dyplomie bede miała 5 to juz w ogóle byłam tego sie jakos nie spodziewalam

ach az normalnie dzis sie polenie w koncu

Stary 2008-06-19, 07:41   #2168
kliwia
Zakorzenienie

madzialenka a nie mówiłam, że zdasz na 5 kujonie!
To teraz idź te suknie przymierzać z mamą D:

jak mój Tż zobaczył USG koleżanki z biura z pracy, zobaczył główkę, rączki, to jemu też się włączył instynkt

jaga moja mama też tak ma, pogad pogada, ale przechodzi, chyba sama sobie rozkminia wątek, że właściwie to po co ma kupić jak ma leżeć. W międzyczasie albo zrzędzi, jak jestem u niej to się naśłucham, ale jak przez telefon to nic nie mówi, rzadko do siebie dzownimy.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 07:42   #2169
kliwia
Zakorzenienie

madzialenka a nie mówiłam, że zdasz na 5 kujonie!
To teraz idź te suknie przymierzać z mamą D:

jak mój Tż zobaczył USG koleżanki z biura z pracy, zobaczył główkę, rączki, to jemu też się włączył instynkt

jaga moja mama też tak ma, pogad pogada, ale przechodzi, chyba sama sobie rozkminia wątek, że właściwie to po co ma kupić jak ma leżeć. W międzyczasie albo zrzędzi, jak jestem u niej to się naśłucham, ale jak przez telefon to nic nie mówi, rzadko do siebie dzownimy.
Stary 2008-06-19, 07:56   #2170
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

na suknie idziemy w poniedziałek dzis idziemy tak na zakupy i moze sie uda jakąs sukienką kupic bo w sobotę nastepną idę na wesele

dziewczyny a jak was w salonie pytaja kiedy slub, to nie robia dziwnych oczu, ze za rok a wy juz suknie przymierzacie?? bo sie tak własnie zastanawiam

Stary 2008-06-19, 08:18   #2171
kliwia
Zakorzenienie

nie mierzyłam jeszcze w salonie suknie, ale jka zrobią oczy choć nie powinny, to powedz że chcesz zobaczyć jaki fason Ci pasuje i czego masz szukać. no i że masz nadzieję że u nich w salonie coś znajdziesz za rok. żeby myslaly że wróciszl ;]

Aha, załóż łądną bieliznę - bo suknie zakładają Ci panie ekspedientki
Stary 2008-06-19, 08:24   #2172
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oo własnie tak im powiem
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Aha, załóż łądną bieliznę - bo suknie zakładają Ci panie ekspedientki
tak?? oo to tego nie wiedziałam kurcze juz sie nie moge doczekac.

Stary 2008-06-19, 08:32   #2173
kliwia
Zakorzenienie

Tak tak, bo wtedy to one sa odpowiedzialne za suknie. Jak byś sama zakładała to by mogła być masakra z samym założeniem, a dwa potem z ewentualnym zaciągnięciem, rozwaleniem zamka itp.
Stary 2008-06-19, 08:41   #2174
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

No w sumie tak, nawet o tym nie myslałam

ciekawa jestem czy cos znajde dla siebie

kurcze dziewczyny studia sie skonczyły, zaczeło się zycie jakoś w to jeszcze nie wierze

Stary 2008-06-19, 09:11   #2175
kliwia
Zakorzenienie

zazdroszcze bop mozesz sie w końcu wyspać, i nie musisz iśc na zajęcia ;]
A my tu sesję mamy
Stary 2008-06-19, 09:25   #2176
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
No w sumie tak, nawet o tym nie myslałam

ciekawa jestem czy cos znajde dla siebie

kurcze dziewczyny studia sie skonczyły, zaczeło się zycie jakoś w to jeszcze nie wierze
No a powiem ci ze zateskni ci sie jeszcze za tymi studiami ja sie bardzo cieszylam tez po obronie było to 2 lata temu. Pozniej przyszedł wyjazd obcy kraj inna rzeczywistosc i pomimo ze jest super to i tak czasem sie teskni za studiami, za ludzmi spotkaniami i za ta beztroska w czasie ich trwania. Ale ta tesknota przechodzi gdy widze 2 razy w roku opisy jeszcze studiujacych znajomych na gg ze sesja, ze dopiero 5 wpisów w indeksie na 18 mozliwych, ze 3 przedmioty na wrzesien itd...
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 09:32   #2177
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

trzymam za was kciuki dziewczyny

Stary 2008-06-19, 10:46   #2178
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala2241 Pokaż wiadomość
dzisiaj mialam maly wypadek przy pracy reszty mozecie sie domyslac
No prosze oby było po Twojej myśli.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
[

Witam Kochane

Dziekuje ze trzymalyscie kciuki i bylyscie ze mna chociaz przez chwile mmyslami...troszke wam streszcze jak bylo ale na fotki bedzie trzeba poczekac bo niestety wszystkie z aparatu skasowaly sie i mamy tylko nadzieje ze odzyskamy je z karty opamieci....nio chyba ze szgara syn zrobil pare ladnych fotek na innym aparcie wtedy cos zamieszcze...
pogoda byla cudna.od rana nerwowa admosfera, szczegolnie w samym urzedzie..podczas skaldania przysiego tak mi drzal glos ze szok i oczywscyie sie usmiechalam bo tak reaguje na stres...ale wzystko poszlo okej i naprawde oboje z wojtkiem to przezywalismy mocno po calej ceremoni zlozeniu podpisow itp. moj kcohane mezus wyniols mnie na ogrod za urzedem na rekach a tam wszyscy sypali w nas ryzem i pieniazkami...potem mielismy sesje na oggrodzie( oby te zdejcia sie odzyskaly)....nastepnie pijchalismy do nas do domu bo przyjecie bylo u nas na ogorodzie..pierwsze cio zrobilkmoj mezus to przeniosl mnie przez prog...nastepnie toast szampan..nie omieszkalam tez zycic kieliskiem na szczescie za siebie...obiadek, torcik i takie male przyjatko..najwaznijesze dla mnie bylo szczescie wypisane na twarzy i w slowach mojego tz...naprawde to bylo i jest cudne... nastepnego dnia rano obudzil mnie taki szczesliwy ze jestem jego zona ehhh nie da sie tego opisac...mam n adzieje, ze w przyslym roku i ebedzie gorzej a ta radosc nie zaniknie nam za szybko...na dzien dzisiejszy jestem szczesliwa zonka....

niedlugo postaram sie wdrazyc w wasz e tematy..buziaki
To wspaniale, ze pogoda dopisała. Czekamy na zdjęcia, napewno uda się je odzyskać.

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja jestem na etapie soczewek, w przyszłości zamierzam udać się na taki zabieg...

Madzialenka12344321 gratuluję zdolniacha

Kobietki pomóżcie
Mam problem. Wybieram się na peagogike wychowanie wczesnoszkolne no i powiedzcie mi, czy lepsze są studia dzienne czy zaoczne? Jest wogóle jakaś różnica? Jak patrzy na to pracodawca?
Wołabym na zaoczne, a w międzyczasie jakąś pracę tymczasową podłapać, ale boję się że ten tryb zmniejszy perspektywy pracy... A pracodawca mając dwóch pracowników do wyboru, wybierze tego po dziennych... Jak to jest? Na jakie Wy studia chodzicie/chodziłyście?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 10:52   #2179
kliwia
Zakorzenienie

nie wiem jak na pedagogice, le nikt się mnie do tej pory nie pytał dlaczego zaoczne, każdy widzi w cv, że pracowałam w tym czasie, i zdobyłam doświadczenie. A wiedza ta sama.

Jak masz środki, to idź na zaoczne.
Stary 2008-06-19, 10:58   #2180
popscene
Wtajemniczenie

Ja z perspektywy czasu uważam, że zaoczne są lepsze. Możesz w międyczasie zdobywać doświadczenie, a później jak pisała już kliwia raczej mało kto się interesuje czy to były studia zaoczne czy dzienne.
Stary 2008-06-19, 11:11   #2181
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jak na pedagogice, le nikt się mnie do tej pory nie pytał dlaczego zaoczne, każdy widzi w cv, że pracowałam w tym czasie, i zdobyłam doświadczenie. A wiedza ta sama.

Jak masz środki, to idź na zaoczne.
Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Ja z perspektywy czasu uważam, że zaoczne są lepsze. Możesz w międyczasie zdobywać doświadczenie, a później jak pisała już kliwia raczej mało kto się interesuje czy to były studia zaoczne czy dzienne.
Ale przecież doświadczenia w zawodzie i tak nie zdobędę, ponieważ wątpię aby ktoś przyjął mnie do pracy w szkole, przed ukończeniem 3 lat studiów.

A jakie znaczenie ma renoma szkoły? Jeżeli udam sie na zaoczne to obojętnie czy to będzie szkoła prywatna czy państwowa? czy "oryginalna" czy filia?

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2008-06-19 o 21:52
Stary 2008-06-19, 11:13   #2182
popscene
Wtajemniczenie

Dlaczego nie zdobędziesz? Możesz zostać jakąś opiekunką albo poszukać jakiejś pokrewnej pracy. Renoma szkoły? Nie wiem, pewnie zależy od pracodawcy.
Stary 2008-06-19, 11:19   #2183
kliwia
Zakorzenienie

teraz to nie ma znaczenia, aczolwiek zwróciłabym uwagę na którym miejscu w rankingu jest ta uczlenia.
Ja idąc na studia nie myślałam o tym, na państwowe sie nie dostałam, to poszłam do najbliższej uczleni w moeim mieście, nie żałuję bo stoi wysoko w rankingach.
Popytaj ludzi którzy tam studiują czy sa zadowoleni, to najlepszy wskaźnik.

A co jesli po 3 latach pedagogiki nie dostaniesz pracy w zawodzie? Wtedy studiując dzienie, nie ma żadnego doświadczenia, puste cv. Iwtedy będzie lament że trzeba było iśc na zaoczne.
Praca jakakolwiek, nawet biurowa czy pomoc stomatologiczna [bez urazy ]
Pomoc w świetlicy, alboooo w fundacjach nawet jako wolontariusz, studiów mieć nie trzeba Do głowy mi przyhcodzi nawet praca w dziekanacie jako sekretarka Biorą do niej zawsze studentki studiów zaocznych
O pracę w zawodzie będziesz się martwić po skończonych praktykach.
I przed obroną.

Warto jhest czasem upiec dwie peczenie za jednym ogniem.
DOradzam Ci to jako osoba studiująca dziennie i zaocznie. Dla mnie dzienne to strata czasu i tyle.
A tak, mam i prace i robię studia.
Stary 2008-06-19, 11:44   #2184
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Dlaczego nie zdobędziesz? Możesz zostać jakąś opiekunką albo poszukać jakiejś pokrewnej pracy. Renoma szkoły? Nie wiem, pewnie zależy od pracodawcy.
Hm opiekunka nie wiem jak to dokładnie jest, ale ..albo jest to praca "na czarno" czego później się w cv nie zamieści ..albo trzeba też mieć jakieś kursy. Tak mi się wydaje, ale pewna nie jestem...

Cytat:
teraz to nie ma znaczenia, aczolwiek zwróciłabym uwagę na którym miejscu w rankingu jest ta uczlenia.
Ja idąc na studia nie myślałam o tym, na państwowe sie nie dostałam, to poszłam do najbliższej uczleni w moeim mieście, nie żałuję bo stoi wysoko w rankingach.
Popytaj ludzi którzy tam studiują czy sa zadowoleni, to najlepszy wskaźnik.

A co jesli po 3 latach pedagogiki nie dostaniesz pracy w zawodzie? Wtedy studiując dzienie, nie ma żadnego doświadczenia, puste cv. Iwtedy będzie lament że trzeba było iśc na zaoczne.
Praca jakakolwiek, nawet biurowa czy pomoc stomatologiczna [bez urazy ]
Pomoc w świetlicy, alboooo w fundacjach nawet jako wolontariusz, studiów mieć nie trzeba Do głowy mi przyhcodzi nawet praca w dziekanacie jako sekretarka Biorą do niej zawsze studentki studiów zaocznych
O pracę w zawodzie będziesz się martwić po skończonych praktykach.
I przed obroną.

DOradzam Ci to jako osoba studiująca dziennie i zaocznie. Dla mnie dzienne to strata czasu i tyle.
Moje miasto nie jest zbyt duże co jest teraz minusem, no i tutaj są same zaoczne filie i nie wiem czy się na to porywać, czy może lepiej dojeżdżać co tydzień czy dwa tygodnie do większego miasta, w moim przypadku do Łodzi.
Pomyślę nad ta pomocą w świetlicy. Praca w dziekanacie odpada, bo tutaj u mnie tego nie ma, musiałabym się wyprowadzić.
Zaczynam zauważać coraz więcej plusów studiów zaocznych.
Pracować w sklepie też się opłaca? bo obawiam się, że tylko takie oferty znajdę w moim miejscu zamieszkania...

Apropo pracy to miałam okazję pracować w Mcdonaldzie. Było ciężko...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2008-06-19 o 21:51
Stary 2008-06-19, 11:44   #2185
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

ehhh mialam sie odchudzac a tu wielkie urodzinowe przyjecie sie dzis szykuje..tyle kcal
Stary 2008-06-19, 11:57   #2186
kliwia
Zakorzenienie

stripii pokazuj fotki z wyjazdu

Ana*** yhm.... daleko masz do tej łodzi ? No ja poszłam na studia włąsnie do filli uczelni łódzkiej, i nie narzekam, w tych małych filiach jest o tyl fajnie, że jest rodzinna atmosfera, wszyscy się znają, Pani z dziekanatu nie drze się na studenta od wejścia i nie robi łaski.
My mamy o tyle fajnie że mamy swój budynek, bo filie też są takie, gdzie zajęcia się odbywają w budynku gimnazjum - nie mają swojego budynku.My mamy budynek, bufet, parking i jakoś się żyje. No ale teraz sama dojeżdzam do tej filii 200 km

Na prywatnych uczelniach jest o tyle fajniej [moim zdaniem] że się szanuje studenta, bo on płaci na tą szkołę. Więc zawsze idą na rękę, ale nie ma czegoś takiego, że płace-wymagam. Ani kupowania ocen itp. Normlane studia tyle że z mniesięcznym czesnym.
Stary 2008-06-19, 12:02   #2187
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
wrocilam kochane
jak było Wszystkiego naj naj z okazji Twoich urodzin zdrowia i dużo miłości

Cytat:
Kochane obroniłam sie na 5 wybaczcie, ze tyle nie pisałam, ale oblewałam i dopiero wczoraj do domku dotarłam hehe
gratuluje możemy teraz tu na wizażu oblać

Cytat:
na suknie idziemy w poniedziałek dzis idziemy tak na zakupy i moze sie uda jakąs sukienką kupic bo w sobotę nastepną idę na wesele

dziewczyny a jak was w salonie pytaja kiedy slub, to nie robia dziwnych oczu, ze za rok a wy juz suknie przymierzacie?? bo sie tak własnie zastanawiam
No to pobalujesz w weekend
Co do salonu to mogą pytać kiedy ślub, wiem że w niektóeych nie pozwalają mierzyć gdy do ślubu jeszcze daleko, jeśli na taki trafisz to skłam, że masz w tym roku, ze spokojem przymierzysz, ale wymyśl date z końca roku, żeby było bardziej wiarygodne, że teraz szukasz.
Zabierz jeszcze buty na obcasie, bo nie w każdym salonie mogą mieć takie do przymiarek

Cytat:
no mi się już dołek z tego powodu wkręcił w zeszłym tygodniu. Co prawda dalej chcę studiować, ale już zaocznie, więc beztroska się skończy, a z pracą bywa różnie, no i sama myśl, że idę pierwszy raz do stałej pracy, niewiedza jak sobie poradzę jest stresująca. No ale taka kolej rzeczy, zacznie się prawdziwe życie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Kobietki pomóżcie
Mam problem. Wybieram się na peagogike wychowanie wczesnoszkolne no i powiedzcie mi, czy lepsze są studia dzienne czy zaoczne? Jest wogóle jakaś różnica? Jak patrzy na to pracodawca?
Wołabym na zaoczne, a w międzyczasie jakąś pracę tymczasową podłapać, ale boję się że ten tryb zmniejszy perspektywy pracy... A pracodawca mając dwóch pracowników do wyboru, wybierze tego po dziennych... Jak to jest? Na jakie Wy studia chodzicie/chodziłyście?
zależy jaka uczelnia, u nas otwarli właśnie taki kierunek i można na nim studiować tylko dziennie, bo nauka jest połączona z praktykami. dziewczyny chodzą raz, czy dwa w tyg do szkoły podstawowej i tam pracują z dziećmi, prowadzą zajęcia itd.
Ja skończyłąm właśnie ped. społeczną dziennie w państwowej uczelni. Uczelnia wymagała praktyk, więc jakieś doświadczenie jakieś zdobyłam, no ale nie za duże, nie oszukujmy się. Na studiach zaocznych jest o tyle lepiej, że pracując masz większe doświadczenie zawodowe, w przypadku pedagogiki może mniejsze, bo nie zatrudnią pedagoga bez dyplomu, ale każde inne doświadczenie, w innych branżach też się przecież liczy.
Teraz zamierzam studiować w prywatnej szkole, nie jestem do końca przekonana do niej, ale wybieram ją ponieważ ma kierunek, który mnie interesuje no i ze względu na bliską odległość do domu. Trochę ekonomicznie na to patrzę, bo skoro mam to co chcę blisko to po co marnować czas i pieniądze na uczelnię z dala od domu

Cytat:
jakbym słyszała mojego brata, ale zgadzam się z tobą. Doświadcze tego (mam nadzieje) niedługo i sama będzę mogła porównać

Ana jeśli będziesz miała taką możliwość postaraj się przy studiach zaocznych znaleźć czas na zrobienie praktyk w klasach 1-3 lub w przedszkolu, będziesz miała dodatkowe doświadczenie. Może być trudno z początku połączyć szkołe, pracę i praktyki, ale warto

Jeszcze coś Zgadzam się z tobą kliwia, male uczelnie są naprawdę bardzo przyjemne ze względu na atmosferę. Ja na mojej uczelni nie byłam anonimowa, większość wykładowców znała mnie z imienia, a reszta to przynajmniej kojarzyła z twarzy i wiedziała na jakim roku jestem. Bardzo miło wspominam te 3 lata, miałam świetny kontakt z wykładowcami, nigdzie problemów nie robili, nawet panie w dziekanacie jakby milsze niż te z opowieści znajomych. Niby to nie jest tak ważna rzecz, ale jednak milej się człowiekowi żyje w takiej szkole niż w wielkim molochu, gdzie nikt nikogo nie zna

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2008-06-19 o 12:09 Powód: dopisek
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 12:08   #2188
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
stripii pokazuj fotki z wyjazdu
no juz juz daje

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2008-06-21 o 00:03
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 12:10   #2189
kliwia
Zakorzenienie

łał

Ty ciotka, Ty do siebie w ogóle nie jestes podobna !!!
Stary 2008-06-19, 12:16   #2190
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

5 - ja i w oddali sniezka no i moja przyjaciolka Kami

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2008-06-21 o 00:04
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości