|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
jak nie podobna?
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie filia to fajna sprawa i blisko no tylko że u mnie nie ma w osobnym budynku tylko albo w gimnazjalnym albo w licealnym. Chyba wybiore zaoczne teraz tylko problem będzie stanowić, czy na uczelni państwowej, prywatnej, w filii czy w "oryginale".
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2008-06-19 o 21:57 |
|
|
|
|
#2193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GARETULUJE
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
ja rowniez dolanczam sie do zyczen
a w ogole to wczoraj wrocilam od moich konisi a dzis jade 1 raz do innego klubu jezdzieckiego na 15:00 mam jazde kochany moj mnie zawiezie jako chyba 100 prezent na moje urodziny
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc typowego zawodowego doświadczenia nie będę mieć czy tak czy siak...Blisko domu to w grę wchodzą tylko filie w szkołach podstawowych i licealnych. Dalej Piotrków Tryb. (filia, ale w osobnym budynku ) albo Łódź ( prywatne i państwowe) taki mam wybór... Zajęcia zazwyczaj odbywają się raz na tydzień czy dwa razy?"połączyć szkołe, pracę i praktyki" teraz tylko tyle, a w przyszłym roku jeszcze "żonkowanie" .Skoro mówicie, że małe uczelnie są miłe, przyjemne to chyba przestanę brać pod uwagę ogromiasty Uniwersytet Łódzki... ![]() Tylko gdzie ja tu znajdę pracę inną niż w sklepie... Nie jest to zbyt ambitna praca (nie obrażajac nikogo). Ale lepszy rydz niż nic... Strippi wszystkiego najlepszego.
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2008-06-19 o 12:40 Powód: Dopisek |
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Ana na pewno cos znajdziesz
w biurze, teraz dużo kobeiet w ciążę zachodzi, więc w urzędach szukają na zastępstwo, do sklepu się nie pakuj, bo weekendy tez pracują..Ja mam w normie zajęcia co 2 tygodnie, ale... jeskli wypadną jakieś z powodu długich weekednów, to mam co tydzień, czerwiec mam taki, że każdy weekend w skzole. Kumpela na państwowych zaocznych w toruniu, co tydzień przez cały rok akademicki jeździ. Więc co uczelnia to inny system. |
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kliwia dziękuję bardzo za pomoc na pierwszym planie stoją więc studia zaoczne. Teraz tylko pozostaje pytanie gdzie lepiej.![]() A na zaocznych jest tyle samo godzin praktyk co na dziennych?
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2008-06-19 o 13:00 Powód: Dopisek |
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
strippi wszytskie naj naj
![]() baja możemy pooblewac na wątku kurcze dziewczyny piłyscie te piwko desperados?? pychota![]() co do sukien.. własnie moja mama tak samo powiedziala, aby im powiedziec, ze w grudniu biorę slub, ale co jak potem (po nowym roku) znowu do nich trafię??
|
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Witam Panie
![]() My równi8ez planujemy ślub na 2009 a dokładnie 19 .wrzesien może któraś z was tez na termin na tego dnia?Mamy narazie tylko sale w jednym z lokali od maja do października brak juz miejsc a w tym co ja chciałam ,jednym z lepszych wg mnie trafił sie akurat tylko ten jeden wolny termin:0podobno prblemy tez sa z zespołem,ale to w lipcu planujemy załatwiac. wiecie może ile wczesniej załatwia sie kości.ół? Pozdrawiam wsdzystkie panny młode '09
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() Cytat:
![]() to zalezy od kosciola...ja mam slub w licu 09...a tez nie mam jeszcze zalatwionego
|
|
|
#2202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W salonie Cię nie zapamiętają Nie ma obaw, no chyba, że jakoś dasz im się mocno we znaki Cytat:
inni dali to my tez musimy![]() Cytat:
najważniejsza rzecz jest, a inne też powoli się znajdą Niektóre dziewczyny z wątku mają już załatwiony kościół, niektóre czekają do końca roku- tak jak ja bo dopiero wtedy będzie kalendarz w kościele na 2009. Dużo też zależy do wielkości parafii
|
|||
|
|
|
#2203 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja dzisiaj wróciłam z imprezki. Zrobiliśmy sobie ze znajomymi ze studiów ognisko i spaliśmy pod namiotami Wczoraj miałam egzamin z logiki, masakra, prawie nic nie wiedziałam, a uczyłam się Na szczęście można było gadać i jakoś napisaliśmy ten egzamin zbiorowo, mam nadzieję, że będzie przynajmniej 3. W środę mam ostatni egzamin. A w następną sobotę jadę z moją mamą do Wrocławia do salonu mierzyć moją wymarzoną suknię ślubną |
|||
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
madzia gratuluje
![]() strippi sto lat ![]() Ana*** ja studiuje na zaocznych i mnie nikt niegdy niepytal jak dostalam prace w przedszkolu czy to zaoczne czy dzienne, a w miedzy czasie moglam pracowac i zdobywac doswiadczenie (nawet jako pomoc w przedszkolu- masz juz jako prace z dziecmi) osobiscie uwazam ze zaocznych jest lepiej niechodzi o to ze latwiej bo mimo ze placimy za studia sporo nas odpadlo.. i nigdy nic za darmo niebylo.. a to ze zajecia caly piatek sob i niedziele w weekendy to jednak sie duzo nawarstialo i kolosow i prac bo na kazde zajecia musielismy cos robic.. ale wykladowcy troche przychylniej patrzyli na to ze pracyjemy i czasem zajecia przekladali pozwalali przyjerzdzac w innym terminie... ja jestem zadowolona io racje maja dziewczyny mowiac ze bardziej zwroca ugawe na miejsce a nie rodzaj bo inaczej popatrza na uniwersytet a inaczej na jakas akademie w nie wiem w jakims malo znanym miejscu...
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
![]() Madzialenka, gratuluje. ![]() Strippi, super zdjecia. A z okazji urodzinek: Zdrowia, szczescia, pomaranczy, niech Ci TZ nago tanczy. ![]() Witam nowa Panne mloda No i dodam, ze niebawem dolczy do nas kolejna ![]() Zmykam.
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia gratuluję Magistra
![]() Ana a propos studiów zaocznych : Co prawda nikt na rozmowie w sprawie pracy nie pyta czy skonczyłas dziennie czy zaocznie,ale moim zdaniem na studiach zaocznych nauczych się znacznie mniej.Na mojej uczelni przynajmniej tak bylo,ze studenci zaoczni mieli 1/3 materialu w porownaniu do dziennych. Ale z drugiej strony,na dziennych nie zdobedziesz tyle doswiadczenia w pracy co na zaocznych, a w dzisiejszych czasach doswiadczenie to podstawa.Wiec kolo sie zamyka ![]() Ja skonczylam studia dzienne,czego akurat nie zaluje.Niestety po studiach obudzialam sie z przyslowiowa "reka w nocniku",bo nie moglam znalesc wymarzonej pracy w zawodzie ze wzgledu na brak doswiadczenia...Tak wiec z perspektywy czasu myslę ze gdybym teraz miala znow 19 lat pewnie wybralabym studia zaoczne ![]() Ach studia to byly czasy..... |
|
|
|
#2207 |
|
Rozeznanie
|
wszystkim gratuluje zdania egzaminów
![]() Ana skąd ty jesteś??????
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenko, gratuluję tytułu magistra
Sas, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() Strippi, wszystkiego, co najlepsze, samego szczęścia, wielu powodów do radości i szczerego uśmiechu oraz wielu niesamowicie pięknych chwil z przyszłym mężulkiem ![]() Twoje zdjęcia ładne Ty na każdym zdjęciu wyglądasz inaczej!![]() Mała, życzę, żeby wszystko ułożyło się po Waszej myśli . Dużozdrówka i spokojuAnulko, trzymam kciuki za Twoją pracę ![]() Jutro rodzice TŻa wyjeżdżają na prawie dwa tygodnie Ajjjj, myszy sobie poharcują![]() Ściskam Was wszystkie
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie zalamali... promotorka przegina zaczyna robic awantury o wszytko po raz 100 wrocila dziewczyna prace a na wtrek maja miec juz w dziekanacie bo braknie tych chorych 14 dni i n obrona we wrzesniu (egzaminuja do 12 lipca bo potem na urlopie..) poprostu tragedia.. jutro ma oddac mi moja.. a ze jestem,w pracy to odda dziewczyna a ze mna pogada pozniej.. (sama to zaproponowala) ale jestem zestresowana... poprostu powalone... wszystko laski u innej promotorki ktora najbardziej olewala wszystko juz maja zapowiedziane ze wrzesien... poprostu stresol... oby do wtorku to oddac bo jak niezdaze to ani na magisterke niepojde.. ani awansu niezacznie (stazu) i rok w plecy.... sorki za taki chaos ale jestem zalamana
|
|
|
#2210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli masz jakieś pomysły na pracę o przydatnym w tym zawodzie doświadczeniu to pisz śmiało bo boję się, że wyląduję jako sprzedawca...Dziewczyny piszą także, że mniejsze uczelnie są przyjemniejsze ze względu na atmosferę... No i zważając, że przychylniejsza jestem już zaocznym nadal nie wiem jaką szkołę wybrać... w mojej miejscowości są filie, ale w budynkach gimnazjalnych i licealnych... w Piotrkowie (bliżej mnie) filia w osobnym budynku, w Łodzi (dalej mnie) "oryginały" szkół... i bądź tu człowieku mądry. ![]() Cytat:
ale podobno egzaminy tak czy siak są z tego samego...?Doświadczenia w zawodzie jako takiego, też nie będę mieć... opiekunka? na to chyba też są potrzebne jakieś papiery, pomoc w przedszkolu..trzeba by było chyba złożyć list motywacyjny i CV, bo ogłoszeń tego typu nigdy nie widziałam ![]() Może jeszcze jakieś propozycje... ![]() ?A ja właśnie siedzę sobie u tż i do Was piszę a mój Kochany układa puzzle .
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2008-06-19 o 22:10 |
||
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuj się na zapas
|
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
A my mamy działeczkę
W prawdzie nie pod dom tylko taka małą rekreacyjną ale zawsze coś Na razie jest w dzierżawie ale z możliwościa kupna za jakiś czas. Za dzierżawę, wynajem czy jak to tam zwał płacimy śmieszne pieniądze bo 10 zł za miesiąc plus za wodę pitną 20 zł na rok - bez ograniczeń Na razie wszystko porośnięte jest trawą i krzaczorami do pasa, ale w sobotę albo jutro TŻ bierze się do roboty, potem trzebabędzie to wszystko jakoś przeko;ać i zaorać i posiać trawkę i zrobić płotek - takie sa plany na ten rok A potem będziemy sobie jeździć na grilla i jak będziemy mieć dzieci to też będzie gdzie pojechać. Nie będziemy się w bloku kisić ![]() Aha i na działce mamy dwie czerwone porzeczki pyszniaste są
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
działeczka super sprawa ja nie mam działki, ale ogródek warzywno-kwiatowy za domem i lubię czasem poryć w ziemi w tym roku posadziłam sobie słoneczniki i czekam aż zakwitną Ale jak kiedyś nie będę mieszkać w domu jednorodzinnym tylko w bloku to sobie na pewno wydzierżawię działkę żeby mieć gdzie spędzać czas i grillować
|
|
|
|
|
#2214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ana*** wiec tak godzin tak jak pisalalm mialam tyle samo w semestrze co zaoczne poprostu robioli to blokami po 6 godzin jednego przedmiotu i tak co piatek ( np co piatek 2 przedmioty ale caly dzien i sie zebralo po 30 godzin cwiczen i 30 wykladow) a egzaminy sa z tego samego bo nawet z dziewcyznami z dziennym przygotowywalysmy sie z jednych notatek.. i nie ma ze my mamy mniej byanjmniej na us tak nie ma bo musi byc pensum godzin jak niebedzie to nioedostaniesz ze masz przygotowanie do zawodu (wczesnoszkolna..)
ja najpierw pracowalam jw tesco wiec kij robota ale jakas kasa byla potem ako opieknuka do dziecka ale bez umowy wiec niewpisze tego nigdzie... i pozniej w biurze prowadzilam go czyli odbieranie telefonow umawianie spotkan koeniec koncow siedzialam na wizazu a od maja w przedszkolu jako nauczyciel ale tylko dlatego ze wczesniej konczylam studium medyczne i mam uprawnienia dopracy z dziecmi do lat 4. Prace tam dostalam bo bylam na praktykach i sie spodobalam wiec jak bedzieesz miala praktyki to sie ladnie zakrec aaaa jesli szukasz racy to jako studenktk pedagogiki masz duzeeeee szanse na prace jako pomoc nauczyciela - czesc moich kolezanek tak pracuje a po licencjacie przejda w nauczycielki.. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
działka ma powierzchnie ok 300m2 i mozemy na niej mały domeczek postawić do 25m2
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
kochane dziekuję
a z ta suknia, to tak własnie powiem, ze w grudniu a co?/ i pewnie bede szła do salonu http://www.vivienvigo.com/ + moze jakies inne . u mnie w miescie nie ma jakis wielkich super salonów, wiec suknie i tak pewnie w wawie bede kupowała, ale chce zobaczyc jaki krój mi pasuje![]() a czy trzeba zawsze rezerowac wizyty?? czy mozna tak poprostu tam isc?? |
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
madzia widze ze salon jest tez w tychach ale musze powiedziec ze sukienki na zywo wygladaja lepiej niz te na fotkach.. bo szczerze mowiac na fotkach mnie zniechecily a jak sprawdzilam gdzie sa salony i zobaczylam fotki z tyskiego.. to sie usmiechnelam bo slaon fajny duzy wybor i fajniste sukienki.. a tu na stronie kiepsciutko...
|
|
#2218 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczor kochane
madzialenka gratuluje piateczki anula najbardziej sie boje ze przed slubem bo juz zaplanowany bo tak sobie obliczylam ze bedzie mialo 3 miesiace jak bedziemy brali slub no i praca za 4 miesiace mam 4 koniec umowy u jakby co to juz na stale kredyt i wlasne m rybulko dziekuje wlasnie wcinam truskawki w razie czego to witaminki martucha wszystko bedzie dobrze badz dobrej mysli trzymam kciuki za czerwiec nie wrzesien a wlasnie o ilu tygodniach mozna zrobic test taki zeby juz byl w 70% pewny? Witam nowa PM a tu wklejam zdjecie sali podobnej do mojej chodzi mi o uklad bo jak sie wchodzi jest wlasnie podest a kolo wejscia po lewej mam wielki debowy barek i dekoracja ktora jest na zdjeciu bardzo mi sie podoba niemcy wygrali
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
moj lekarz mowil ze po 7 dniach juz jest pewnos z testu .. ale ja niewiem.. moze koleezanki laborantki napisza bo sa bieglejsze w tych sprawach
![]() a co to mojej obrony to trzymaj kciuki za licpiec a nie czwrwiec bo w czewcu nieda rady
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha ja to sama jestem ciekawa w jakim kroju mi bedzie najlepiej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

Chyba wybiore zaoczne

w jednym z lokali od maja do października brak juz miejsc a w tym co ja chciałam ,jednym z lepszych wg mnie trafił sie akurat tylko ten jeden wolny termin:0

Na szczęście można było gadać i jakoś napisaliśmy ten egzamin zbiorowo, mam nadzieję, że będzie przynajmniej 3. W środę mam ostatni egzamin.
ze wzgledu na brak doswiadczenia...