Panny Młode 2009 cz. III - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-19, 12:17   #2191
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
łał

Ty ciotka, Ty do siebie w ogóle nie jestes podobna !!!
jak nie podobna?
Stary 2008-06-19, 12:20   #2192
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
stripii pokazuj fotki z wyjazdu

Ana*** yhm.... daleko masz do tej łodzi ? No ja poszłam na studia włąsnie do filli uczelni łódzkiej, i nie narzekam, w tych małych filiach jest o tyl fajnie, że jest rodzinna atmosfera, wszyscy się znają, Pani z dziekanatu nie drze się na studenta od wejścia i nie robi łaski.
My mamy o tyle fajnie że mamy swój budynek, bo filie też są takie, gdzie zajęcia się odbywają w budynku gimnazjum - nie mają swojego budynku.My mamy budynek, bufet, parking i jakoś się żyje. No ale teraz sama dojeżdzam do tej filii 200 km

Na prywatnych uczelniach jest o tyle fajniej [moim zdaniem] że się szanuje studenta, bo on płaci na tą szkołę. Więc zawsze idą na rękę, ale nie ma czegoś takiego, że płace-wymagam. Ani kupowania ocen itp. Normlane studia tyle że z mniesięcznym czesnym.
Nie aż tak daleko (ponad godzina drogi samochodem), no ale jest to sporym utrudnieniem Właśnie filia to fajna sprawa i blisko no tylko że u mnie nie ma w osobnym budynku tylko albo w gimnazjalnym albo w licealnym. Chyba wybiore zaoczne teraz tylko problem będzie stanowić, czy na uczelni państwowej, prywatnej, w filii czy w "oryginale".

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2008-06-19 o 21:57
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 12:22   #2193
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Kochane obroniłam sie na 5 wybaczcie, ze tyle nie pisałam, ale oblewałam i dopiero wczoraj do domku dotarłam hehe

sas wszytskiego najlepszego na nowej drodze zycia

GARETULUJE i DZIEKUJE
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 12:24   #2194
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
GARETULUJE i DZIEKUJE
ja rowniez dolanczam sie do zyczen

a w ogole to wczoraj wrocilam od moich konisi a dzis jade 1 raz do innego klubu jezdzieckiego na 15:00 mam jazde kochany moj mnie zawiezie jako chyba 100 prezent na moje urodziny
Stary 2008-06-19, 12:38   #2195
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
(...)
zależy jaka uczelnia, u nas otwarli właśnie taki kierunek i można na nim studiować tylko dziennie, bo nauka jest połączona z praktykami. dziewczyny chodzą raz, czy dwa w tyg do szkoły podstawowej i tam pracują z dziećmi, prowadzą zajęcia itd.
Ja skończyłąm właśnie ped. społeczną dziennie w państwowej uczelni. Uczelnia wymagała praktyk, więc jakieś doświadczenie jakieś zdobyłam, no ale nie za duże, nie oszukujmy się. Na studiach zaocznych jest o tyle lepiej, że pracując masz większe doświadczenie zawodowe, w przypadku pedagogiki może mniejsze, bo nie zatrudnią pedagoga bez dyplomu, ale każde inne doświadczenie, w innych branżach też się przecież liczy.
Teraz zamierzam studiować w prywatnej szkole, nie jestem do końca przekonana do niej, ale wybieram ją ponieważ ma kierunek, który mnie interesuje no i ze względu na bliską odległość do domu. Trochę ekonomicznie na to patrzę, bo skoro mam to co chcę blisko to po co marnować czas i pieniądze na uczelnię z dala od domu

jakbym słyszała mojego brata, ale zgadzam się z tobą. Doświadcze tego (mam nadzieje) niedługo i sama będzę mogła porównać

Ana jeśli będziesz miała taką możliwość postaraj się przy studiach zaocznych znaleźć czas na zrobienie praktyk w klasach 1-3 lub w przedszkolu, będziesz miała dodatkowe doświadczenie. Może być trudno z początku połączyć szkołe, pracę i praktyki, ale warto

Jeszcze coś Zgadzam się z tobą kliwia, male uczelnie są naprawdę bardzo przyjemne ze względu na atmosferę. Ja na mojej uczelni nie byłam anonimowa, większość wykładowców znała mnie z imienia, a reszta to przynajmniej kojarzyła z twarzy i wiedziała na jakim roku jestem. Bardzo miło wspominam te 3 lata, miałam świetny kontakt z wykładowcami, nigdzie problemów nie robili, nawet panie w dziekanacie jakby milsze niż te z opowieści znajomych. Niby to nie jest tak ważna rzecz, ale jednak milej się człowiekowi żyje w takiej szkole niż w wielkim molochu, gdzie nikt nikogo nie zna
Dobrze powiedziane pedagoga bez dyplomu nie przyjmą więc typowego zawodowego doświadczenia nie będę mieć czy tak czy siak...
Blisko domu to w grę wchodzą tylko filie w szkołach podstawowych i licealnych.
Dalej Piotrków Tryb. (filia, ale w osobnym budynku) albo Łódź ( prywatne i państwowe) taki mam wybór... Zajęcia zazwyczaj odbywają się raz na tydzień czy dwa razy?
"połączyć szkołe, pracę i praktyki" teraz tylko tyle, a w przyszłym roku jeszcze "żonkowanie" .

Skoro mówicie, że małe uczelnie są miłe, przyjemne to chyba przestanę brać pod uwagę ogromiasty Uniwersytet Łódzki...
Tylko gdzie ja tu znajdę pracę inną niż w sklepie... Nie jest to zbyt ambitna praca (nie obrażajac nikogo). Ale lepszy rydz niż nic...

Strippi wszystkiego najlepszego.

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2008-06-19 o 12:40 Powód: Dopisek
Stary 2008-06-19, 12:44   #2196
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Strippi wszystkiego najlepszego.
dziekuje slicznie
Stary 2008-06-19, 12:45   #2197
kliwia
Zakorzenienie

Ana na pewno cos znajdziesz w biurze, teraz dużo kobeiet w ciążę zachodzi, więc w urzędach szukają na zastępstwo, do sklepu się nie pakuj, bo weekendy tez pracują..
Ja mam w normie zajęcia co 2 tygodnie, ale... jeskli wypadną jakieś z powodu długich weekednów, to mam co tydzień, czerwiec mam taki, że każdy weekend w skzole.
Kumpela na państwowych zaocznych w toruniu, co tydzień przez cały rok akademicki jeździ.
Więc co uczelnia to inny system.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 12:57   #2198
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana na pewno cos znajdziesz w biurze, teraz dużo kobeiet w ciążę zachodzi, więc w urzędach szukają na zastępstwo, do sklepu się nie pakuj, bo weekendy tez pracują..
Ja mam w normie zajęcia co 2 tygodnie, ale... jeskli wypadną jakieś z powodu długich weekednów, to mam co tydzień, czerwiec mam taki, że każdy weekend w skzole.
Kumpela na państwowych zaocznych w toruniu, co tydzień przez cały rok akademicki jeździ.
Więc co uczelnia to inny system.
Oby tak było...
Kliwia dziękuję bardzo za pomoc na pierwszym planie stoją więc studia zaoczne. Teraz tylko pozostaje pytanie gdzie lepiej.

A na zaocznych jest tyle samo godzin praktyk co na dziennych?

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2008-06-19 o 13:00 Powód: Dopisek
Stary 2008-06-19, 13:33   #2199
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

strippi wszytskie naj naj
baja możemy pooblewac na wątku kurcze dziewczyny piłyscie te piwko desperados?? pychota

co do sukien.. własnie moja mama tak samo powiedziala, aby im powiedziec, ze w grudniu biorę slub, ale co jak potem (po nowym roku) znowu do nich trafię??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 13:39   #2200
misty82
Zadomowienie

Witam Panie
My równi8ez planujemy ślub na 2009 a dokładnie 19 .wrzesienmoże któraś z was tez na termin na tego dnia?
Mamy narazie tylko saleale u mnie wmiescie z salą tragedia poprostu wszystko zarezerwowanew jednym z lokali od maja do października brak juz miejsc a w tym co ja chciałam ,jednym z lepszych wg mnie trafił sie akurat tylko ten jeden wolny termin:0
podobno prblemy tez sa z zespołem,ale to w lipcu planujemy załatwiac.
wiecie może ile wczesniej załatwia sie kości.ół?
Pozdrawiam wsdzystkie panny młode '09

19.IX.2009 Nasz dzień
misty82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 13:41   #2201
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
dziekuje

Cytat:
Napisane przez misty82 Pokaż wiadomość
Witam Panie
My równi8ez planujemy ślub na 2009 a dokładnie 19 .wrzesienmoże któraś z was tez na termin na tego dnia?
Mamy narazie tylko saleale u mnie wmiescie z salą tragedia poprostu wszystko zarezerwowanew jednym z lokali od maja do października brak juz miejsc a w tym co ja chciałam ,jednym z lepszych wg mnie trafił sie akurat tylko ten jeden wolny termin:0
witaj z nami

to zalezy od kosciola...ja mam slub w licu 09...a tez nie mam jeszcze zalatwionego
Stary 2008-06-19, 14:26   #2202
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
baja możemy pooblewac na wątku kurcze dziewczyny piłyscie te piwko desperados?? pychota

co do sukien.. własnie moja mama tak samo powiedziala, aby im powiedziec, ze w grudniu biorę slub, ale co jak potem (po nowym roku) znowu do nich trafię??
Nie piłam niestety, ale jak będę mieć okazję to spróbuję W salonie Cię nie zapamiętają Nie ma obaw, no chyba, że jakoś dasz im się mocno we znaki

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
"połączyć szkołe, pracę i praktyki" teraz tylko tyle, a w przyszłym roku jeszcze "żonkowanie" .
mnie to samo czeka, ale jakoś damy radę inni dali to my tez musimy

Cytat:
Witam Panie
Witaj najważniejsza rzecz jest, a inne też powoli się znajdą Niektóre dziewczyny z wątku mają już załatwiony kościół, niektóre czekają do końca roku- tak jak ja bo dopiero wtedy będzie kalendarz w kościele na 2009. Dużo też zależy do wielkości parafii
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 15:13   #2203
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane obroniłam sie na 5 wybaczcie, ze tyle nie pisałam, ale oblewałam i dopiero wczoraj do domku dotarłam hehe
Gratulacje!! Zdolniacha z Ciebie
Cytat:
Ja jakieś 2 miesiące temu pierwszy raz mierzyłam suknie i powiedziałam, że ślub biorę w sierpniu, tylko, że nie wspomniałam, że dopiero za rok Zawsze możesz powiedzieć, że byłaś tu kiedyś, ale przenieśliście datę ślubu. Z resztą nie musisz się tak tłumaczyć.

Cytat:
Witam Panie
Witaj

A ja dzisiaj wróciłam z imprezki. Zrobiliśmy sobie ze znajomymi ze studiów ognisko i spaliśmy pod namiotami Wczoraj miałam egzamin z logiki, masakra, prawie nic nie wiedziałam, a uczyłam się Na szczęście można było gadać i jakoś napisaliśmy ten egzamin zbiorowo, mam nadzieję, że będzie przynajmniej 3. W środę mam ostatni egzamin.

A w następną sobotę jadę z moją mamą do Wrocławia do salonu mierzyć moją wymarzoną suknię ślubną Już się nie mogę doczekać!
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 15:50   #2204
martucha84
Zakorzenienie

madzia gratuluje

strippi sto lat
Ana*** ja studiuje na zaocznych i mnie nikt niegdy niepytal jak dostalam prace w przedszkolu czy to zaoczne czy dzienne, a w miedzy czasie moglam pracowac i zdobywac doswiadczenie (nawet jako pomoc w przedszkolu- masz juz jako prace z dziecmi) osobiscie uwazam ze zaocznych jest lepiej niechodzi o to ze latwiej bo mimo ze placimy za studia sporo nas odpadlo.. i nigdy nic za darmo niebylo.. a to ze zajecia caly piatek sob i niedziele w weekendy to jednak sie duzo nawarstialo i kolosow i prac bo na kazde zajecia musielismy cos robic.. ale wykladowcy troche przychylniej patrzyli na to ze pracyjemy i czasem zajecia przekladali pozwalali przyjerzdzac w innym terminie... ja jestem zadowolona
io racje maja dziewczyny mowiac ze bardziej zwroca ugawe na miejsce a nie rodzaj bo inaczej popatrza na uniwersytet a inaczej na jakas akademie w nie wiem w jakims malo znanym miejscu...
Stary 2008-06-19, 17:11   #2205
jaga_2001
Zakorzenienie

Witam.

Madzialenka, gratuluje.

Strippi, super zdjecia. A z okazji urodzinek: Zdrowia, szczescia, pomaranczy, niech Ci TZ nago tanczy.

Witam nowa Panne mloda No i dodam, ze niebawem dolczy do nas kolejna

Zmykam.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 17:45   #2206
atomufka
Zakorzenienie

Madzia gratuluję Magistra

Ana a propos studiów zaocznych : Co prawda nikt na rozmowie w sprawie pracy nie pyta czy skonczyłas dziennie czy zaocznie,ale moim zdaniem na studiach zaocznych nauczych się znacznie mniej.Na mojej uczelni przynajmniej tak bylo,ze studenci zaoczni mieli 1/3 materialu w porownaniu do dziennych.
Ale z drugiej strony,na dziennych nie zdobedziesz tyle doswiadczenia w pracy co na zaocznych, a w dzisiejszych czasach doswiadczenie to podstawa.Wiec kolo sie zamyka
Ja skonczylam studia dzienne,czego akurat nie zaluje.Niestety po studiach obudzialam sie z przyslowiowa "reka w nocniku",bo nie moglam znalesc wymarzonej pracy w zawodzie ze wzgledu na brak doswiadczenia...
Tak wiec z perspektywy czasu myslę ze gdybym teraz miala znow 19 lat pewnie wybralabym studia zaoczne

Ach studia to byly czasy.....

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 19:21   #2207
ivoclar
Rozeznanie

wszystkim gratuluje zdania egzaminów

Ana skąd ty jesteś??????
Stary 2008-06-19, 19:56   #2208
Rybulka
Zakorzenienie

Madzialenko, gratuluję tytułu magistra

Sas, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Też bym już chciała prawdziwie mówić o moim TŻcie jako o mężu

Strippi, wszystkiego, co najlepsze, samego szczęścia, wielu powodów do radości i szczerego uśmiechu oraz wielu niesamowicie pięknych chwil z przyszłym mężulkiem
Twoje zdjęcia ładne Ty na każdym zdjęciu wyglądasz inaczej!

Mała, życzę, żeby wszystko ułożyło się po Waszej myśli. Dużozdrówka i spokoju

Anulko, trzymam kciuki za Twoją pracę

Jutro rodzice TŻa wyjeżdżają na prawie dwa tygodnie Ajjjj, myszy sobie poharcują

Ściskam Was wszystkie
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 21:17   #2209
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość

Ana a propos studiów zaocznych : Co prawda nikt na rozmowie w sprawie pracy nie pyta czy skonczyłas dziennie czy zaocznie,ale moim zdaniem na studiach zaocznych nauczych się znacznie mniej.Na mojej uczelni przynajmniej tak bylo,ze studenci zaoczni mieli 1/3 materialu w porownaniu do dziennych.
Ale z drugiej strony,na dziennych nie zdobedziesz tyle doswiadczenia w pracy co na zaocznych, a w dzisiejszych czasach doswiadczenie to podstawa.Wiec kolo sie zamyka
Ja skonczylam studia dzienne,czego akurat nie zaluje.Niestety po studiach obudzialam sie z przyslowiowa "reka w nocniku",bo nie moglam znalesc wymarzonej pracy w zawodzie ze wzgledu na brak doswiadczenia...
Tak wiec z perspektywy czasu myslę ze gdybym teraz miala znow 19 lat pewnie wybralabym studia zaoczne

no widzisz... a ja na zoacznych mam tyle zamo godzin co maja na dziennych i dlatego siedzialam swego czasu pt sob nd week w week zeby wszytko sie zgadzalo godzinami... i szczerze mowiac za karzdym razem jak przygotowywalismy jakies zajecia praktyczne albo cos to mowili ze dzienni bardziej olewaja i maja imprezowy system bycia.. wiec mysel ze wsyztko zalezy od uczelni i od grupy....

a mnie zalamali... promotorka przegina zaczyna robic awantury o wszytko po raz 100 wrocila dziewczyna prace a na wtrek maja miec juz w dziekanacie bo braknie tych chorych 14 dni i n obrona we wrzesniu (egzaminuja do 12 lipca bo potem na urlopie..) poprostu tragedia.. jutro ma oddac mi moja.. a ze jestem,w pracy to odda dziewczyna a ze mna pogada pozniej.. (sama to zaproponowala) ale jestem zestresowana... poprostu powalone... wszystko laski u innej promotorki ktora najbardziej olewala wszystko juz maja zapowiedziane ze wrzesien... poprostu stresol... oby do wtorku to oddac bo jak niezdaze to ani na magisterke niepojde.. ani awansu niezacznie (stazu) i rok w plecy.... sorki za taki chaos ale jestem zalamana
Stary 2008-06-19, 21:19   #2210
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
madzia gratuluje

strippi sto lat
Ana*** ja studiuje na zaocznych i mnie nikt niegdy niepytal jak dostalam prace w przedszkolu czy to zaoczne czy dzienne, a w miedzy czasie moglam pracowac i zdobywac doswiadczenie (nawet jako pomoc w przedszkolu- masz juz jako prace z dziecmi) osobiscie uwazam ze zaocznych jest lepiej niechodzi o to ze latwiej bo mimo ze placimy za studia sporo nas odpadlo.. i nigdy nic za darmo niebylo.. a to ze zajecia caly piatek sob i niedziele w weekendy to jednak sie duzo nawarstialo i kolosow i prac bo na kazde zajecia musielismy cos robic.. ale wykladowcy troche przychylniej patrzyli na to ze pracyjemy i czasem zajecia przekladali pozwalali przyjerzdzac w innym terminie... ja jestem zadowolona
io racje maja dziewczyny mowiac ze bardziej zwroca ugawe na miejsce a nie rodzaj bo inaczej popatrza na uniwersytet a inaczej na jakas akademie w nie wiem w jakims malo znanym miejscu...
Martusiu, a Ty gdzie pracowałaś będąc na studiach zaocznych? jeżeli masz jakieś pomysły na pracę o przydatnym w tym zawodzie doświadczeniu to pisz śmiało bo boję się, że wyląduję jako sprzedawca...
Dziewczyny piszą także, że mniejsze uczelnie są przyjemniejsze ze względu na atmosferę... No i zważając, że przychylniejsza jestem już zaocznym nadal nie wiem jaką szkołę wybrać... w mojej miejscowości są filie, ale w budynkach gimnazjalnych i licealnych... w Piotrkowie (bliżej mnie) filia w osobnym budynku, w Łodzi (dalej mnie) "oryginały" szkół... i bądź tu człowieku mądry.

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość

Nie wiem jak jest z tą ilością materiału doszły mnie różne słuchy... ale podobno egzaminy tak czy siak są z tego samego...?
Doświadczenia w zawodzie jako takiego, też nie będę mieć... opiekunka? na to chyba też są potrzebne jakieś papiery, pomoc w przedszkolu..trzeba by było chyba złożyć list motywacyjny i CV, bo ogłoszeń tego typu nigdy nie widziałam
Może jeszcze jakieś propozycje... ?

A ja właśnie siedzę sobie u tż i do Was piszę a mój Kochany układa puzzle .

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2008-06-19 o 22:10
Stary 2008-06-19, 21:20   #2211
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a mnie zalamali... promotorka przegina zaczyna robic awantury o wszytko po raz 100 wrocila dziewczyna prace a na wtrek maja miec juz w dziekanacie bo braknie tych chorych 14 dni i n obrona we wrzesniu (egzaminuja do 12 lipca bo potem na urlopie..) poprostu tragedia.. jutro ma oddac mi moja.. a ze jestem,w pracy to odda dziewczyna a ze mna pogada pozniej.. (sama to zaproponowala) ale jestem zestresowana... poprostu powalone... wszystko laski u innej promotorki ktora najbardziej olewala wszystko juz maja zapowiedziane ze wrzesien... poprostu stresol... oby do wtorku to oddac bo jak niezdaze to ani na magisterke niepojde.. ani awansu niezacznie (stazu) i rok w plecy.... sorki za taki chaos ale jestem zalamana
nie masz się co bać, przecież twoja praca była wyróżniona,a to coś znaczy nie przejmuj się na zapas
Stary 2008-06-19, 21:24   #2212
annfas
Zakorzenienie

A my mamy działeczkę W prawdzie nie pod dom tylko taka małą rekreacyjną ale zawsze coś Na razie jest w dzierżawie ale z możliwościa kupna za jakiś czas. Za dzierżawę, wynajem czy jak to tam zwał płacimy śmieszne pieniądze bo 10 zł za miesiąc plus za wodę pitną 20 zł na rok - bez ograniczeń Na razie wszystko porośnięte jest trawą i krzaczorami do pasa, ale w sobotę albo jutro TŻ bierze się do roboty, potem trzebabędzie to wszystko jakoś przeko;ać i zaorać i posiać trawkę i zrobić płotek - takie sa plany na ten rok A potem będziemy sobie jeździć na grilla i jak będziemy mieć dzieci to też będzie gdzie pojechać. Nie będziemy się w bloku kisić

Aha i na działce mamy dwie czerwone porzeczki pyszniaste są

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 21:34   #2213
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
A my mamy działeczkę W prawdzie nie pod dom tylko taka małą rekreacyjną ale zawsze coś Na razie jest w dzierżawie ale z możliwościa kupna za jakiś czas. Za dzierżawę, wynajem czy jak to tam zwał płacimy śmieszne pieniądze bo 10 zł za miesiąc plus za wodę pitną 20 zł na rok - bez ograniczeń Na razie wszystko porośnięte jest trawą i krzaczorami do pasa, ale w sobotę albo jutro TŻ bierze się do roboty, potem trzebabędzie to wszystko jakoś przeko;ać i zaorać i posiać trawkę i zrobić płotek - takie sa plany na ten rok A potem będziemy sobie jeździć na grilla i jak będziemy mieć dzieci to też będzie gdzie pojechać. Nie będziemy się w bloku kisić

oo jak fajnie działeczka super sprawa ja nie mam działki, ale ogródek warzywno-kwiatowy za domem i lubię czasem poryć w ziemi w tym roku posadziłam sobie słoneczniki i czekam aż zakwitną Ale jak kiedyś nie będę mieszkać w domu jednorodzinnym tylko w bloku to sobie na pewno wydzierżawię działkę żeby mieć gdzie spędzać czas i grillować
Stary 2008-06-19, 21:52   #2214
martucha84
Zakorzenienie

Ana*** wiec tak godzin tak jak pisalalm mialam tyle samo w semestrze co zaoczne poprostu robioli to blokami po 6 godzin jednego przedmiotu i tak co piatek ( np co piatek 2 przedmioty ale caly dzien i sie zebralo po 30 godzin cwiczen i 30 wykladow) a egzaminy sa z tego samego bo nawet z dziewcyznami z dziennym przygotowywalysmy sie z jednych notatek.. i nie ma ze my mamy mniej byanjmniej na us tak nie ma bo musi byc pensum godzin jak niebedzie to nioedostaniesz ze masz przygotowanie do zawodu (wczesnoszkolna..)

ja najpierw pracowalam jw tesco wiec kij robota ale jakas kasa byla potem ako opieknuka do dziecka ale bez umowy wiec niewpisze tego nigdzie... i pozniej w biurze prowadzilam go czyli odbieranie telefonow umawianie spotkan koeniec koncow siedzialam na wizazu a od maja w przedszkolu jako nauczyciel ale tylko dlatego ze wczesniej konczylam studium medyczne i mam uprawnienia dopracy z dziecmi do lat 4. Prace tam dostalam bo bylam na praktykach i sie spodobalam wiec jak bedzieesz miala praktyki to sie ladnie zakrec aaaa jesli szukasz racy to jako studenktk pedagogiki masz duzeeeee szanse na prace jako pomoc nauczyciela - czesc moich kolezanek tak pracuje a po licencjacie przejda w nauczycielki..

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
nie masz się co bać, przecież twoja praca była wyróżniona,a to coś znaczy nie przejmuj się na zapas
no niby ta ale kumpeli ktora wyroznili razem zemna tez kazali mnostwo rzezy zmienic tyle ze na wtorek ma oddac prace i sie broni.. reszta niewiadomo.. ja moge i pol pracy zmienic jesli jutro sie okaze ze cos jednak jest nietak byle by mi pozwolila ja oddac we wtorek bo jak nieoddam to obrona we wrzesniu... tragedia..

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość

superrr... ciesze sie razem z wami juz mam ta wizje.. ja bym jescze jakas wisnie posadzila.. mrrr juz widze oczami wyobrazni jak to wyglada
Stary 2008-06-19, 21:59   #2215
annfas
Zakorzenienie

działka ma powierzchnie ok 300m2 i mozemy na niej mały domeczek postawić do 25m2

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 22:32   #2216
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kochane dziekuję

a z ta suknia, to tak własnie powiem, ze w grudniu a co?/ i pewnie bede szła do salonu http://www.vivienvigo.com/ + moze jakies inne . u mnie w miescie nie ma jakis wielkich super salonów, wiec suknie i tak pewnie w wawie bede kupowała, ale chce zobaczyc jaki krój mi pasuje

a czy trzeba zawsze rezerowac wizyty?? czy mozna tak poprostu tam isc??

Stary 2008-06-19, 22:38   #2217
martucha84
Zakorzenienie

madzia widze ze salon jest tez w tychach ale musze powiedziec ze sukienki na zywo wygladaja lepiej niz te na fotkach.. bo szczerze mowiac na fotkach mnie zniechecily a jak sprawdzilam gdzie sa salony i zobaczylam fotki z tyskiego.. to sie usmiechnelam bo slaon fajny duzy wybor i fajniste sukienki.. a tu na stronie kiepsciutko...
Stary 2008-06-19, 22:39   #2218
mala2241
Raczkowanie

dobry wieczor kochane
madzialenka gratuluje piateczki

anula najbardziej sie boje ze przed slubem bo juz zaplanowany bo tak sobie obliczylam ze bedzie mialo 3 miesiace jak bedziemy brali slub no i praca za 4 miesiace mam 4 koniec umowy u jakby co to juz na stale kredyt i wlasne m

rybulko dziekuje wlasnie wcinam truskawki w razie czego to witaminki

martucha wszystko bedzie dobrze badz dobrej mysli trzymam kciuki za czerwiec nie wrzesien

a wlasnie o ilu tygodniach mozna zrobic test taki zeby juz byl w 70% pewny?

Witam nowa PM

a tu wklejam zdjecie sali podobnej do mojej chodzi mi o uklad bo jak sie wchodzi jest wlasnie podest a kolo wejscia po lewej mam wielki debowy barek i dekoracja ktora jest na zdjeciu bardzo mi sie podoba

niemcy wygrali
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 22:41   #2219
martucha84
Zakorzenienie

moj lekarz mowil ze po 7 dniach juz jest pewnos z testu .. ale ja niewiem.. moze koleezanki laborantki napisza bo sa bieglejsze w tych sprawach

a co to mojej obrony to trzymaj kciuki za licpiec a nie czwrwiec bo w czewcu nieda rady
Stary 2008-06-19, 22:42   #2220
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Martucha ja to sama jestem ciekawa w jakim kroju mi bedzie najlepiej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości