Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-09, 05:53   #541
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Dziekuje tez mam taka nadzieje.
I mam nadzieje ze i u was sie to zmieni

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Łał. Fajnie to musialo wygladac jak sama siadala
Moje gratulacje

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Sliczna.😍

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Tak wiec moja mala dopiero poszla spac. A w dzien spala cale 2 godz. Skad dzieci maja tyle energii???

Ide i ja bo jeszcze sie obudzi. Dobranoc.

Też się nad tym zastanawiam

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ja już miałam wózek przygotowany i byłam w kurtce jakby nie miała do domu 15km to tez bym poszła. A ta gwiazda zamiast się normalnie ubrać to przyjechała na obcasach i w płaszczyku. Poszłaby ze mną na spacer ale ja łażę min 3km a nie na lansik chodzę

Podziwiam za prace

Brawa dla Pestki silna z niej babka. Super fryzura i córcia tez bosko wyglada

Gratuluję obrotów

Ja bym się bała ogłaszać na fb. Najlepiej poczta pantoflową ogłosić

Fajnie ze macie możliwość ozonowania. Nawet nie wiedziałam ze tak można.

Słodka i jakie śliczne usteczka

Zamówiłam młodej 4 sześciopaki chusteczek nawilzanych w promocji w rossie będzie zapas na trochę

Ja tam chodzę i 15km w szpilkach wczoraj zrobiłam 10km w 12 cm

Mój Tz wrócił o 00:30. Spoko chwali mu się, ale tlukl się niemiłosiernie. .. obudził małą. Do 3 walczyłam, a on spał. ... wrrr
Zasnęłam o 4, a ona obudziła się pół godz temu. ... zabije go rano. Dziś w nocy on wstaje!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 08:37   #542
akada
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Też wrzucę moją kaczuchę, bo dawno tego nie robiłam Załącznik 7349436

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ślicznotka mamy taką samą opaskę, koleżanka nam zrobiła a dla mnie z takiego samego materiału koszulkę Szukam teraz jakiejś ładniej opaski na święta, ale nic nie mogę znaleźć buu
Pisałaś, że pracowałaś w banku...faktycznie praca często okropna ;-) ale są tez fajne momenty jak np klienci dziękują, że pomogłaś przy kredycie hipotecznym i kupili swoje wymarzone mieszkanko/domek
Dużo zależy do jakiego zespołu/kierownika się trafi
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 08:47   #543
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Mój Tz wrócił o 00:30. Spoko chwali mu się, ale tlukl się niemiłosiernie. .. obudził małą. Do 3 walczyłam, a on spał. ... wrrr

Zasnęłam o 4, a ona obudziła się pół godz temu. ... zabije go rano. Dziś w nocy on wstaje!

Ty to jesteś wyjątek z tymi szpilkami ja bym nie dała rady

TZ należą się baciki za takie zachowanie 🤬
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 09:09   #544
akada
Zadomowienie

Cytat:
Zamówiłam młodej 4 sześciopaki chusteczek nawilzanych w promocji w rossie będzie zapas na trochę
Jak to jest z tą promocją? Nie trzeba 4 różnych produktów ? Mi 4 x chusteczki Hipp nie rabatuje :-(
Stary 2017-12-09, 09:20   #545
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Jak to jest z tą promocją? Nie trzeba 4 różnych produktów ? Mi 4 x chusteczki Hipp nie rabatuje :-(

Zamówiłam 3 różne rodzaje chusteczek Pampers tzn różne zapachy i jedne nivea 4 różne produkty musza być

IMG_1512807799.471640.jpg

Już napisali SMS ze rzeczy do odbioru zamawiałam o 24

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-12-09 o 09:29
Stary 2017-12-09, 09:31   #546
akada
Zadomowienie

Cytat:
Zamówiłam 3 różne rodzaje chusteczek Pampers tzn różne zapachy i jedne nivea 4 różne produkty musza być

Załącznik 7349631

Już napisali SMS ze rzeczy do odbioru zamawiałam o 24
Ok dzięki Myślałam, że udaloCi się 4 takie same, to będę kombinować ;-) na 1 kartę tylko raz można ?
Stary 2017-12-09, 09:45   #547
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Morelle wow! Wyglądasz jak nie Ty ale pięknie! Pestka oczywiście też, mała słodzinka widzisz ona się zajmuje innymi rzeczami i nie ma czasu na obroty!
Niezłe trasy pokonujesz w szpilkach!

Emmos Twoja kruszynka też śliczna i ten dzióbek!

Pestycyda ja chyba bym się na grupie na fb nie reklamowała, bo tak jak Dziewczyny pisały może się znaleźć ktoś "życzliwy", niestety niektórzy ludzie są zawistni.

U nas wczoraj byli znajomi i siedzieli do 2 w nocy, a Mały jak usnął o 21 to dopiero o tej 2 się obudził, a myślałam że przy hałasie i po wrażeniach związanych z nowymi osobami będzie kiepsko spał.

Stary 2017-12-09, 10:04   #548
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Co do rymowanek, to już kiedyś pisałam, że kupiłam przy okazji książeczkę za 6zl Rymowanki polskie. Powiem Wam, że nie spodziewałam się, że tak się u nas sprawdzą. Wrzucam okładkę i spis treści Część oczywiście jest mi dobrze znanych, ale nie o wszystkich się po prostu pamięta Załącznik 7349166Załącznik 7349171

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Super ja już większości nie pamiętam

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

A ja dziś jestem cała połamana Wiki posAła spać standardowo o 19 i obudziła się o 22 nakarmiłam odłożyłam do łóżeczka i taki ryk że się wystraszyłam od razu się przebudziła za nic nie chciała do łóżeczka. Więc całą noc spaliśmy w 3 tzn tz i Wiki spali ja czuwałam. Chyba nauczyłam ją spać w naszym łóżku.

Ale tak się we mnie wtuliła że aż schurupac ją chciałam.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 10:18   #549
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Ok dzięki Myślałam, że udaloCi się 4 takie same, to będę kombinować ;-) na 1 kartę tylko raz można ?

Nie można bo bym wzięła tylko Pampers sensitive tylko raz 2+2 a potem chyba jest 2+1
Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Morelle wow! Wyglądasz jak nie Ty ale pięknie! Pestka oczywiście też, mała słodzinka widzisz ona się zajmuje innymi rzeczami i nie ma czasu na obroty!

Pestycyda ja chyba bym się na grupie na fb nie reklamowała, bo tak jak Dziewczyny pisały może się znaleźć ktoś "życzliwy", niestety niektórzy ludzie są zawistni.

U nas wczoraj byli znajomi i siedzieli do 2 w nocy, a Mały jak usnął o 21 to dopiero o tej 2 się obudził, a myślałam że przy hałasie i po wrażeniach związanych z nowymi osobami będzie kiepsko spał.

Fajnie ze mogliście posiedzieć ze znajomymi
Stary 2017-12-09, 10:20   #550
Carolles
Zadomowienie

Cytat:

Moj tż obudził mi N przed 6. Z takim impetem zamknął szuflade pod łóżkiem że az się.łóżko zatrzeslo. N sie obudzial z rykiem a on nic

Dziewczyny ja już z ta moja teściową nie daje rady. Dzwoni dziś ze nas zaprasza na obiad na jutro. I pyta o ktorej mi pasuje, bo ostatnip zamiast na 13 dotarlismy na 15 bo N spala. Mowie ze nie pasuje nam jutro i nie przyjedziemy na obiad. Myslalam ze zrozumiała a ona na to ze przywiezie nam w takim razie dzis wieczorem no kurna ona nic nie kuma. Mówię ze nas nie ma dziś w domu. To ona pyta to.kiedy mam przywiezc .... Se myślę najlepiej wcale. Już miałam na końcu jezyka ale druga mysl ze doniesie tżtowi. Nie chce się z nim z znowu o jego matke klocic. No i ma jutro rano przywieźć.
Wiecie co jest najlepsze w tym wszystkim ze jej teściowa tak samo się wtracala w efekcie nie odzywaja się z nimi. Nawet na święta się nie widuja. Nie wiem czy ona dąży do tego samego. Bo jeszcze trochę i ja jej coś powiem i się zrobi nieprzyjemnie. I nie to ze ja zmyslam ze nas nie ma żeby sie wykrecic. U mojej mamy nie bylam juz z miesiąc nigdy nie ma kiedy bo nam szanowna teściowa zawraca

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 10:29   #551
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Moj tż obudził mi N przed 6. Z takim impetem zamknął szuflade pod łóżkiem że az się.łóżko zatrzeslo. N sie obudzial z rykiem a on nic

Dziewczyny ja już z ta moja teściową nie daje rady. Dzwoni dziś ze nas zaprasza na obiad na jutro. I pyta o ktorej mi pasuje, bo ostatnip zamiast na 13 dotarlismy na 15 bo N spala. Mowie ze nie pasuje nam jutro i nie przyjedziemy na obiad. Myslalam ze zrozumiała a ona na to ze przywiezie nam w takim razie dzis wieczorem no kurna ona nic nie kuma. Mówię ze nas nie ma dziś w domu. To ona pyta to.kiedy mam przywiezc .... Se myślę najlepiej wcale. Już miałam na końcu jezyka ale druga mysl ze doniesie tżtowi. Nie chce się z nim z znowu o jego matke klocic. No i ma jutro rano przywieźć.
Wiecie co jest najlepsze w tym wszystkim ze jej teściowa tak samo się wtracala w efekcie nie odzywaja się z nimi. Nawet na święta się nie widuja. Nie wiem czy ona dąży do tego samego. Bo jeszcze trochę i ja jej coś powiem i się zrobi nieprzyjemnie. I nie to ze ja zmyslam ze nas nie ma żeby sie wykrecic. U mojej mamy nie bylam juz z miesiąc nigdy nie ma kiedy bo nam szanowna teściowa zawraca

Łączę się w bólu z teściowa ale ze chce jej się przywieźć moja by nie przywiozła
Stary 2017-12-09, 10:40   #552
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Łączę się w bólu z teściowa ale ze chce jej się przywieźć moja by nie przywiozła
To jest pretekst zeby przyjechać. Ona najchętniej by przyjeżdżala codziennie ale wie jak mnie to wkurza. Nie ma innych zajęć bo odzywa sie tylko ze swoja matka i siostra. Z resztą rodziny i rodzina teścia zyja jak pies z kotem wiec jedyne jej zajecie to praca i narzucanie sie synowej

Stary 2017-12-09, 11:02   #553
minini
Zadomowienie

Cytat:
Ja już miałam wózek przygotowany i byłam w kurtce jakby nie miała do domu 15km to tez bym poszła. A ta gwiazda zamiast się normalnie ubrać to przyjechała na obcasach i w płaszczyku. Poszłaby ze mną na spacer ale ja łażę min 3km a nie na lansik chodzę

Podziwiam za prace

Brawa dla Pestki silna z niej babka. Super fryzura i córcia tez bosko wyglada

Gratuluję obrotów

Ja bym się bała ogłaszać na fb. Najlepiej poczta pantoflową ogłosić

Fajnie ze macie możliwość ozonowania. Nawet nie wiedziałam ze tak można.

Słodka i jakie śliczne usteczka

Oo fajnie ze zamowilas, zaraz sama musze wejsc w aplikacje i zamowic cos.

A ozonować mozna wszystko dom, jedzenia wode... dopiero zacztnam sie tym interesować ale juz widze ze jest wiecej mozliwosci!

Cytat:

Heh niedobry mąż! Moj dzisiaj organizuje firmową wigilie wiec spodziewam sie podobnego powrotu do domu.. juz ma zapowiedziane ze idzie spac na kanape

Cytat:

Fajnie ze posoedzieliscie ze znajomymi. I super ze mlody pospał w tym czasie

Cytat:

Moja tesciowa podobnie robiła... pptrzebowalam naprawde wielu lat walki z nią żeby wkoncu mieć spokój. Tzn względny spokój bo jak wiesz zawsze cos musi odatawić
Wspolczuje i nie daj sobie wejsc na glowe

U nas kolejna noc calkiem fajna, 3 pobudki z czego jedna przez chrapanie męza.. rano za to starszak skradalnsie do sypialni i zrzucił z parapetu pudelko z klockami ktore rozsypujac sie na panele obudzily wszystkich..
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 11:43   #554
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
To jest pretekst zeby przyjechać. Ona najchętniej by przyjeżdżala codziennie ale wie jak mnie to wkurza. Nie ma innych zajęć bo odzywa sie tylko ze swoja matka i siostra. Z resztą rodziny i rodzina teścia zyja jak pies z kotem wiec jedyne jej zajecie to praca i narzucanie sie synowej

A to faktycznie nie daj wejść sobie na głowę

Śnieg u nas spadł ❄️ trzeba zmienić repertuar

https://www.youtube.com/watch?v=HDUI...&feature=share

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-12-09 o 11:45
Stary 2017-12-09, 11:54   #555
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Super ja już większości nie pamiętam

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

A ja dziś jestem cała połamana Wiki posAła spać standardowo o 19 i obudziła się o 22 nakarmiłam odłożyłam do łóżeczka i taki ryk że się wystraszyłam od razu się przebudziła za nic nie chciała do łóżeczka. Więc całą noc spaliśmy w 3 tzn tz i Wiki spali ja czuwałam. Chyba nauczyłam ją spać w naszym łóżku.

Ale tak się we mnie wtuliła że aż schurupac ją chciałam.
N tez sie tak wtula Ja tej nocy odkladalam xp łóżeczka. Nawet sie to udawało.

Cytat:

Fajnie ze Wam sie udalo tak posiedzieć ze znajomymi. Ja muszę swoich zaprosić do nas bo dawno sie nie widzieliśmy.

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Oo fajnie ze zamowilas, zaraz sama musze wejsc w aplikacje i zamowic cos.

A ozonować mozna wszystko dom, jedzenia wode... dopiero zacztnam sie tym interesować ale juz widze ze jest wiecej mozliwosci!

Heh niedobry mąż! Moj dzisiaj organizuje firmową wigilie wiec spodziewam sie podobnego powrotu do domu.. juz ma zapowiedziane ze idzie spac na kanape

Fajnie ze posoedzieliscie ze znajomymi. I super ze mlody pospał w tym czasie

Moja tesciowa podobnie robiła... pptrzebowalam naprawde wielu lat walki z nią żeby wkoncu mieć spokój. Tzn względny spokój bo jak wiesz zawsze cos musi odatawić
Wspolczuje i nie daj sobie wejsc na glowe

U nas kolejna noc calkiem fajna, 3 pobudki z czego jedna przez chrapanie męza.. rano za to starszak skradalnsie do sypialni i zrzucił z parapetu pudelko z klockami ktore rozsypujac sie na panele obudzily wszystkich..

Mówisz wiele lat walki
Ciekawe czy mój mąż bedzie mial firmową wigilie Na andrzejki kolega z pracy zaprosił firme do klubu. Mój tz co po klubach nie chodzi pojechał autem 🙈 wrócił trzeźwy trzezwiutenki (a proponowałam ze go zawioze a odbierze mój szwagier taka ze mnie żona) i jak wrócił z tego klubu to stwierdził że sie starzeje, bo go obrzydzaja porozbierane laski wdzieczace się do facetów 😂 tydzień czasu przeżywał! Mówi że im starsze tym.mniej odzieniw mialy na sobie 🙊

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
A to faktycznie nie daj wejść sobie na głowę

Śnieg u nas spadł ❄️ trzeba zmienić repertuar

https://www.youtube.com/watch?v=HDUI...&feature=share
U mnie od tygodnia lecą świąteczne kawałki mimo ze śnieg stopniał 😀 Płyta Micheal Bubla edycja swiateczna plus wszystkie hity świąteczne. Klimat jak ta lala ❤

Stary 2017-12-09, 11:58   #556
Agg_s
Wtajemniczenie

Jak któraś ma w pobliżu makro i posiada kartę to do jutra jest promocja 1+1 na zabawki - tańsza za 1gr.

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 12:32   #557
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Fajnie ze Wam sie udalo tak posiedzieć ze znajomymi. Ja muszę swoich zaprosić do nas bo dawno sie nie widzieliśmy.

Mówisz wiele lat walki
Ciekawe czy mój mąż bedzie mial firmową wigilie Na andrzejki kolega z pracy zaprosił firme do klubu. Mój tz co po klubach nie chodzi pojechał autem wrócił trzeźwy trzezwiutenki (a proponowałam ze go zawioze a odbierze mój szwagier taka ze mnie żona) i jak wrócił z tego klubu to stwierdził że sie starzeje, bo go obrzydzaja porozbierane laski wdzieczace się do facetów tydzień czasu przeżywał! Mówi że im starsze tym.mniej odzieniw mialy na sobie

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

U mnie od tygodnia lecą świąteczne kawałki mimo ze śnieg stopniał Płyta Micheal Bubla edycja swiateczna plus wszystkie hity świąteczne. Klimat jak ta lala

Muszę posłuchać
Stary 2017-12-09, 13:11   #558
martini.
Zakorzenienie

Hej wszystkim, przeczytałam ostatnie strony ale nie odniosę się. U nas masakra. J płacze całymi dniami, przebudza się w nocy z płaczem, maruda. Chyba zęby zaczynają dokuczać, ale nic nie widać. Do tego jeszcze od wczoraj wszyscy jesteśmy zagilani i noc była masakryczna. Ratuje nas chusta.

Mam nadzieję, że u Was ok.

martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 13:45   #559
minini
Zadomowienie

Cytat:

Mówisz wiele lat walki
Ciekawe czy mój mąż bedzie mial firmową wigilie Na andrzejki kolega z pracy zaprosił firme do klubu. Mój tz co po klubach nie chodzi pojechał autem 🙈 wrócił trzeźwy trzezwiutenki (a proponowałam ze go zawioze a odbierze mój szwagier taka ze mnie żona) i jak wrócił z tego klubu to stwierdził że sie starzeje, bo go obrzydzaja porozbierane laski wdzieczace się do facetów 😂 tydzień czasu przeżywał! Mówi że im starsze tym.mniej odzieniw mialy na sobie 🙊

U mnie od tygodnia lecą świąteczne kawałki mimo ze śnieg stopniał 😀 Płyta Micheal Bubla edycja swiateczna plus wszystkie hity świąteczne. Klimat jak ta lala ❤

Niestety wiele lat walki. Walki, bo tlumaczenia byly na nic.
Brawa dla męza za trzezwosc hihi, ale to dzięki tobie, bo mu pozwolilaś. Gdybys zrzędziła ze ma nie isc albo nie pic to by na bank zrobił na przekór
A z tym ze im starsze tym bardziej rozebrane to niestety...stare zdwsperowane jakos sobie muszą radzić

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Jak któraś ma w pobliżu makro i posiada kartę to do jutra jest promocja 1+1 na zabawki - tańsza za 1gr.

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Mam makro niedaleko, sprawdze na stronie co tam mają ciekawego

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Hej wszystkim, przeczytałam ostatnie strony ale nie odniosę się. U nas masakra. J płacze całymi dniami, przebudza się w nocy z płaczem, maruda. Chyba zęby zaczynają dokuczać, ale nic nie widać. Do tego jeszcze od wczoraj wszyscy jesteśmy zagilani i noc była masakryczna. Ratuje nas chusta.

Zdrówka dla was u nas też zęby nie dają żyć...

Dziewczynki, robie sobie od 2 tyg. na śniadanie szejki owocowe warzywno owocowe, zbożowe... dzis przekonalam starszaka do wypicia burak+jagody+gruszka
Wobec jego ostatniego buntu jedzeniowego to mega sukces! I nawet mu smakowal
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 14:11   #560
siilmariien
Wtajemniczenie

Czytałam Was, ale nie dam rady odnieść się do wszystkiego, tylko to co pamiętam. Z góry przepraszam jeśli coś pominęłam.

Minini wielorazówki piorę w loveli, ale w malutkiej ilości tego proszku (ubranka od połowy butli w ariel baby, ale to żel, więc wielo- w nim nie mogę). Ponoć im mniej proszku tym dla chłonności lepiej. I łyżka nappy fresh do tego. Mam wrażenie, że nasze wkłady straciły trochę chłonność - nie wiem czy to tylko moje wrażenie, bo przyzwyczaiłam się do jednorazówek i za rzadko zmieniam, czy za luźno zapinam, czy rzeczywiście są mniej chłonne. Borykamy się z przeciekami cały czas. Muszę odkopać na blogu Violianki jej wpis jak ratować wkłady przy utracie chłonności. Myślę też żeby dokupić trochę innych wkładów na spróbowanie - na przykład węglowych jak Vadi pisała, albo jeszcze innych. Muszę poczytać.

Vadi dzięki za odp Chyba też spróbuję tych wkładów. U nas co noc przecieki, ale zdarza się że Łucja długo śpi w wielo. Chyba też za luźno zapinam cały czas. Ty masz otulacz na napy? Jeśli tak, jeśli miałabyś czas wrzucilabys foto jaką masz ilość nap i na które zapinasz?

Karolinuuusia brawo dla Ali za przewrót!

Morelle brawo dla Pestki za siadanie! Widzisz jaka siłaczka z niej? Śliczna jest A Tobie pięknie w tej nowej fryzurce!

Martini. współczuję i przytulam Dobrze, że chociaż chusta ratuje. U nas też coraz większe marudy dziąsełkowe :/

Emmos piękność z Ami!

Czy kogoś poza, mną nie ma w grupie na fejsie?

Hehehe któraś z Was pisała o śpiewaniu kundla burego Przypomniało mi się jak na echu serca z małą Lilą zaczęłam śpiewać żeby odwrócić jej uwagę i pani doktor przeprowadzająca badanie nagle zaczęła śpiewać razem ze mną takim śmiesznym głosem ;D Komiczne to brzmiało ;D

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 14:34   #561
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Vadi dzięki za odp Chyba też spróbuję tych wkładów. U nas co noc przecieki, ale zdarza się że Łucja długo śpi w wielo. Chyba też za luźno zapinam cały czas. Ty masz otulacz na napy? Jeśli tak, jeśli miałabyś czas wrzucilabys foto jaką masz ilość nap i na które zapinasz?
jak wkłady straciły chłonność, to trzeba je na parę godzin albo na noc zostawić w ciepłej wodzie z płynem do zmywania

Otulacze mamy 1 Mommy Mouse i 2 Milovia - 1 zwykły i 1 na basen. W tych zwykłych Mommy Mouse i Milovia zostają nam 2 napy na środku niezapięte, a z wkładem węglowym zapinam z przodu te dodatkowe ściągające napy na najciaśniej. Milovia basenowa z kolei ma cieńszą wkładkę (poliester), więc zapięłam ją tak, że nie było żadnych nap na środku już wolnych

W ogóle to na basenie było super, Timi zachwycony, w ogóle nie bał się wody, tylko logistycznie to jest masakra, ubierać i wycierac i dziecko, i siebie, dzieci chórem płaczą po basenie bo głodne, są przewijaki, ale poza nimi nie ma gdzie dziecka odłożyć, a na przewijaku przecież nie zostanie, bez Tż bym się zachlastała.

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-12-09 o 14:40
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 14:43   #562
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość

Martini zdrówka dla Was i duzo siły przy ząbkowaniu! Dobrze ze chusta działa, zawsze to na chwilę ręce odpoczna😊

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Niestety wiele lat walki. Walki, bo tlumaczenia byly na nic.
Brawa dla męza za trzezwosc hihi, ale to dzięki tobie, bo mu pozwolilaś. Gdybys zrzędziła ze ma nie isc albo nie pic to by na bank zrobił na przekór
A z tym ze im starsze tym bardziej rozebrane to niestety...stare zdwsperowane jakos sobie muszą radzić

Mam makro niedaleko, sprawdze na stronie co tam mają ciekawego

Zdrówka dla was u nas też zęby nie dają żyć...

Dziewczynki, robie sobie od 2 tyg. na śniadanie szejki owocowe warzywno owocowe, zbożowe... dzis przekonalam starszaka do wypicia burak+jagody+gruszka
Wobec jego ostatniego buntu jedzeniowego to mega sukces! I nawet mu smakowal
Właśnie mi przypomnialas ze nie jadlam dziś śniadania jeszcze 😱 Dawno nie pilam takich szejków. Wyciskarke masz do soków pewnie? Ja piłam często banan, platki owsiane kwii i np jarmuz albo szpinak bo to się jakos da blenderem zmiksować 😊 brawa dla Starszaka 😊

Taaa myślę ze gdybym zaczęła zrzedzic to skończyło by się to mega kacem na drugi dzień 😀 zawsze wychodzilam z zalozenia ze lepiej facetowi dac więcej wolności bo jak kocha to i tak wróci 😜 wrócił i to trzeźwy, brawo ja 😄

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Czytałam Was, ale nie dam rady odnieść się do wszystkiego, tylko to co pamiętam. Z góry przepraszam jeśli coś pominęłam.

Minini wielorazówki piorę w loveli, ale w malutkiej ilości tego proszku (ubranka od połowy butli w ariel baby, ale to żel, więc wielo- w nim nie mogę). Ponoć im mniej proszku tym dla chłonności lepiej. I łyżka nappy fresh do tego. Mam wrażenie, że nasze wkłady straciły trochę chłonność - nie wiem czy to tylko moje wrażenie, bo przyzwyczaiłam się do jednorazówek i za rzadko zmieniam, czy za luźno zapinam, czy rzeczywiście są mniej chłonne. Borykamy się z przeciekami cały czas. Muszę odkopać na blogu Violianki jej wpis jak ratować wkłady przy utracie chłonności. Myślę też żeby dokupić trochę innych wkładów na spróbowanie - na przykład węglowych jak Vadi pisała, albo jeszcze innych. Muszę poczytać.

Karolinuuusia brawo dla Ali za przewrót!

Morelle brawo dla Pestki za siadanie! Widzisz jaka siłaczka z niej? Śliczna jest A Tobie pięknie w tej nowej fryzurce!

Martini. współczuję i przytulam Dobrze, że chociaż chusta ratuje. U nas też coraz większe marudy dziąsełkowe :/

Emmos piękność z Ami!

Czy kogoś poza, mną nie ma w grupie na fejsie?

Hehehe któraś z Was pisała o śpiewaniu kundla burego Przypomniało mi się jak na echu serca z małą Lilą zaczęłam śpiewać żeby odwrócić jej uwagę i pani doktor przeprowadzająca badanie nagle zaczęła śpiewać razem ze mną takim śmiesznym głosem ;D Komiczne to brzmiało ;D

Silli co u Was? Lila zdrowa? Nie tylko Ciebie nie ma na fb 😊

Stary 2017-12-09, 14:58   #563
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
W ogóle to na basenie było super, Timi zachwycony, w ogóle nie bał się wody, tylko logistycznie to jest masakra, ubierać i wycierac i dziecko, i siebie, dzieci chórem płaczą po basenie bo głodne, są przewijaki, ale poza nimi nie ma gdzie dziecka odłożyć, a na przewijaku przecież nie zostanie, bez Tż bym się zachlastała.
U nas na basenie też super, polecam, dzieci nie płakały po...No i u nas tylko tata się kapał wiec poszło sprawnie Za tydzień idziemy znowu, nurkować polecają tak na 3 zajęciach Młoda zasnęła w samochodzie i jeszcze pospala w foteliku w domu taka wymęczona ;-)
Stary 2017-12-09, 15:15   #564
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
jak wkłady straciły chłonność, to trzeba je na parę godzin albo na noc zostawić w ciepłej wodzie z płynem do zmywania

Otulacze mamy 1 Mommy Mouse i 2 Milovia - 1 zwykły i 1 na basen. W tych zwykłych Mommy Mouse i Milovia zostają nam 2 napy na środku niezapięte, a z wkładem węglowym zapinam z przodu te dodatkowe ściągające napy na najciaśniej. Milovia basenowa z kolei ma cieńszą wkładkę (poliester), więc zapięłam ją tak, że nie było żadnych nap na środku już wolnych

Ooo dzięki Vadi, tak coś mi się kołatało w głowie, że jest sposób na chłonność Choć po płynie do zmywania będę potem chyba ze dwa razy prała wkłady, żeby dobrze wypłukać Hymmm tzn w milovii zostawiasz w rzędzie nap przy brzuszku dwie środkowe niezapięte (gdzie reguluje się szerokość w pasie) czy tam na środku gdzie są trzy rzędy nap (tam gdzie reguluje się długość otulacza)? Tak wypytuję, bo próbowałam już różnych kombinacji i ciągle nam przecieka A zapinać na maksa mam opory, bo mam wrażenie, że cisną Lu w brzuszek...
Super, że wizyta na basenie udana! Wyobrażam sobie, że nie jest lekko potem ogarnąć wszystko w szatni. Ale pewnie po kilku wizytach wypracujecie sobie sprawny system wycierania i ubierania
Cytat:
Martini zdrówka dla Was i duzo siły przy ząbkowaniu! Dobrze ze chusta działa, zawsze to na chwilę ręce odpoczna

Właśnie mi przypomnialas ze nie jadlam dziś śniadania jeszcze Dawno nie pilam takich szejków. Wyciskarke masz do soków pewnie? Ja piłam często banan, platki owsiane kwii i np jarmuz albo szpinak bo to się jakos da blenderem zmiksować brawa dla Starszaka

Taaa myślę ze gdybym zaczęła zrzedzic to skończyło by się to mega kacem na drugi dzień zawsze wychodzilam z zalozenia ze lepiej facetowi dac więcej wolności bo jak kocha to i tak wróci wrócił i to trzeźwy, brawo ja

Silli co u Was? Lila zdrowa? Nie tylko Ciebie nie ma na fb

Leć coś zjeść!
Dzięki, jeszcze trochę kaszlemy, a Lila ma taki katar chorobowy ciągle :/ Cały tydzień nie była w przedszkolu, tylko w środę poszła na spotkanie z Mikołajem. Lu na szczęście zdrowa, ale coraz bardziej marudna od środy. Obstawiam dziąsła, pewnie zaczynają iść dolne jedynki.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
U nas na basenie też super, polecam, dzieci nie płakały po...No i u nas tylko tata się kapał wiec poszło sprawnie Za tydzień idziemy znowu, nurkować polecają tak na 3 zajęciach Młoda zasnęła w samochodzie i jeszcze pospala w foteliku w domu taka wymęczona ;-)
Super

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 16:55   #565
pestycyda
Zakorzenienie

Nadrabiam po kawałku bo Wojciech marudny a weekend intensywny.

Minini, dobry pomysł z ozonowaniem sypialni. Kiedyś pisałam pracę na konferencję o medycznych właściwościach ozonu. Fajna sprawa
Ale pobudka. Starszak Was załatwił

Vadi, brawo za basen. Właśnie ta logistyka przeraża najbardziej. Sama te bym się nie wybrała.

Akada, brawa za basen także

Carolles, współczuję teściowej. Po raz kolejny ja jutro mam rodziców na obiedzie za to.

Dziewczyny, któraś miała dzisiaj się pochwalić że rozpakowała krzesełko Keter. Czekam na recenzję niecierpliwie!

Polećcie jakiś balsam dla dziecka bardziej treściwy. Smarujemy się Hippem ale młody i tak się odparza w faldkach:/

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Aha i dzięki za rady dotyczące ogłoszenia na FB. Przemyśle to jeszcze

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 17:20   #566
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie chodzisz na basen z małą?
Stary 2017-12-09, 17:27   #567
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
jakiś balsam dla dziecka bardziej treściwy. Smarujemy się Hippem ale młody i tak się odparza w faldkach:/

My nie mamy takiego problemu wiec nie wiem czy pomoże, ale pokąpieli używamy oliwki z Hipp, balsam u nas się nie sprawdził i ja go zużywam ;-)

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Gdzie chodzisz na basen z małą?
Byliśmy na Batorego, bo najbliżej, fajny, bardzo cieplutko było kiedyś wiem, ze był taki typowy dla niemowlaków na Wildzie

Edytowane przez akada
Czas edycji: 2017-12-09 o 17:28
Stary 2017-12-09, 17:50   #568
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
My nie mamy takiego problemu wiec nie wiem czy pomoże, ale pokąpieli używamy oliwki z Hipp, balsam u nas się nie sprawdził i ja go zużywam ;-)

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Byliśmy na Batorego, bo najbliżej, fajny, bardzo cieplutko było kiedyś wiem, ze był taki typowy dla niemowlaków na Wildzie
A propo oliwki schodzi z ciuszkow bo zastanawiam się żeby przejść tylko ja mam bobini
Stary 2017-12-09, 18:07   #569
asia1905
Zakorzenienie

Pestycyda ja obiecalam dzis keter wyjąć. Ale mam tak intensywny dzień, że zrobię to jak Jasiek usnie. Obiecuje

asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 18:34   #570
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Pestycyda ja obiecalam dzis keter wyjąć. Ale mam tak intensywny dzień, że zrobię to jak Jasiek usnie. Obiecuje

Spokojnie kochana

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości