Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-09, 19:11   #571
xzora
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
jak wkłady straciły chłonność, to trzeba je na parę godzin albo na noc zostawić w ciepłej wodzie z płynem do zmywania

Otulacze mamy 1 Mommy Mouse i 2 Milovia - 1 zwykły i 1 na basen. W tych zwykłych Mommy Mouse i Milovia zostają nam 2 napy na środku niezapięte, a z wkładem węglowym zapinam z przodu te dodatkowe ściągające napy na najciaśniej. Milovia basenowa z kolei ma cieńszą wkładkę (poliester), więc zapięłam ją tak, że nie było żadnych nap na środku już wolnych

W ogóle to na basenie było super, Timi zachwycony, w ogóle nie bał się wody, tylko logistycznie to jest masakra, ubierać i wycierac i dziecko, i siebie, dzieci chórem płaczą po basenie bo głodne, są przewijaki, ale poza nimi nie ma gdzie dziecka odłożyć, a na przewijaku przecież nie zostanie, bez Tż bym się zachlastała.
Super, ze wypad na basen udany. A braliście ze sobą fotelik na basen? Zawsze można wtedy położyć dziecko. Z każdym razem bedzie sprawniej szło ubieranie i wycieranie. Z takich rzeczy ktore wprowadziłam:
- ubranie w pajaca - najszybciej sie dziecko w to ubiera i rozbiera
- najpierw ja wychodzę i biore prysznic, a K z TZ zostają jeszcze w wodzie. Potem TZ mi ją daje i wtedy juz tylko ją myję.

Minini - super, ze udało sie przemycić starszakowi owoce i warzywa w koktajlu

AnnaPaula - zamówiłam spiworek z owczej wełny z tej samej firmy, tylko tańszy model. Do tego mufki z wełnianym wypełnieniem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Nadrabiam po kawałku bo Wojciech marudny a weekend intensywny.

Minini, dobry pomysł z ozonowaniem sypialni. Kiedyś pisałam pracę na konferencję o medycznych właściwościach ozonu. Fajna sprawa
Ale pobudka. Starszak Was załatwił

Vadi, brawo za basen. Właśnie ta logistyka przeraża najbardziej. Sama te bym się nie wybrała.

Akada, brawa za basen także

Carolles, współczuję teściowej. Po raz kolejny ja jutro mam rodziców na obiedzie za to.

Dziewczyny, któraś miała dzisiaj się pochwalić że rozpakowała krzesełko Keter. Czekam na recenzję niecierpliwie!

Polećcie jakiś balsam dla dziecka bardziej treściwy. Smarujemy się Hippem ale młody i tak się odparza w faldkach:/

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Aha i dzięki za rady dotyczące ogłoszenia na FB. Przemyśle to jeszcze

U nas przy fałdkach sprawdza sie olejek migdałowy

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 19:12   #572
SteveS
Zakorzenienie

pestycyda, a czemu działalność nie na macierzyńskim? Jeśli dotąd byłaś bezrobotna i teraz będziesz miała mały ZUS, to jak dla mnie to najlepszy czas, żeby sprawdzić, czy się opłaci
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 19:16   #573
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Super, ze wypad na basen udany. A braliście ze sobą fotelik na basen? Zawsze można wtedy położyć dziecko. Z każdym razem bedzie sprawniej szło ubieranie i wycieranie. Z takich rzeczy ktore wprowadziłam:
- najpierw ja wychodzę i biore prysznic, a K z TZ zostają jeszcze w wodzie. Potem TZ mi ją daje i wtedy juz tylko ją myję.

Minini - super, ze udało sie przemycić starszakowi owoce i warzywa w koktajlu

AnnaPaula - zamówiłam spiworek z owczej wełny z tej samej firmy, tylko tańszy model. Do tego mufki z wełnianym wypełnieniem.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

U nas przy fałdkach sprawdza sie olejek migdałowy

Na pewno będziesz zadowolona dziś na spacerze w śniegu mufka nie przemokła i jest cieplutka wiec małej w spiworku tez na pewno jest ciepło IMG_1512843380.116336.jpg

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-12-09 o 19:19
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 19:32   #574
vadi
*sportaddict*

Xzora - patent na to że 1 rodzic zostaje w wodzie a 2 się szykuje jest genialny!

Siil specjalnie dla Ciebie zdjęcia Mommy Mouse trochę poruszone, bo pewien kawaler mocno wierzgał po kąpieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20171209_191251.jpg (72,7 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20171209_191435.jpg (72,4 KB, 65 załadowań)
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 19:51   #575
akada
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Myjecie dzieci na basenie ? U nas za bardzo nie było warunków, pytaliśmy innych rodziców też kąpią dziecko w domu Następnym razem tez chce wejść i wyjść szybciej

Edytowane przez akada
Czas edycji: 2017-12-09 o 19:59
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 20:25   #576
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Myjecie dzieci na basenie ? U nas za bardzo nie było warunków, pytaliśmy innych rodziców też kąpią dziecko w domu Następnym razem tez chce wejść i wyjść szybciej
Ja też tylko go oplukałam pod prysznicem a porządne mycie w domu, basen mamy kilometr od mieszkania
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 21:26   #577
pestycyda
Zakorzenienie

SteveS, nie byłam bezrobotna. Ale też tak zaczynam kombinować. W poniedziałek dzwonię do Pup się umówić na spotkanie z doradcą żeby to spróbować ogarnąć.

Śliczne te pieluszki wielorazowe

My walczymy dziś z histeriami Wojtka. No jakaś masakra. To dziecko się zachowuje jakby miało nadpobudliwość jakaś. Na każdą próbę uśpienia reaguje histeria. Leżeć i bawić się sam też nie chce. Każda próba wyciszenia też kończy się histerią.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 21:37   #578
anusia1990
Zakorzenienie

Hej wszystkim

Znalazłam fajną zabawkę która może zachęci mojego leniuszka do aktywności.

https://www.emag.pl/zabawka-interakt.../pd/DZ5763BBM/

https://www.youtube.com/watch?v=nhRNr-l50w8
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 21:47   #579
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Na pewno będziesz zadowolona dziś na spacerze w śniegu mufka nie przemokła i jest cieplutka wiec małej w spiworku tez na pewno jest ciepło Załącznik 7350281
Na pewno było jej cieplutko. Sporo śniegu u ciebie. U mnie sucho.

Cytat:
Tak. Uważam, ze ważne jest, aby zmyć chlor jak najszybciej i nabalsamowac ciało. Jak wracamy z basenu to K zazwyczaj spi długo, wiec z szybkiego kapania w domu i tak nic by nie wyszło.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
SteveS, nie byłam bezrobotna. Ale też tak zaczynam kombinować. W poniedziałek dzwonię do Pup się umówić na spotkanie z doradcą żeby to spróbować ogarnąć.

Śliczne te pieluszki wielorazowe

My walczymy dziś z histeriami Wojtka. No jakaś masakra. To dziecko się zachowuje jakby miało nadpobudliwość jakaś. Na każdą próbę uśpienia reaguje histeria. Leżeć i bawić się sam też nie chce. Każda próba wyciszenia też kończy się histerią.

Klaudia tez jest taka, ze wyciszanie tylko ją wnerwia. Takze u nas codziennie mamy tance przy muzyce i ćwiczenia. Wtedy jest zadowolona.
Dzisiaj jakoś szybko padła. Myślałam ze jeszcze czeka mnie godzina tańców, a tu sie dała odłożyć.

W ogole to chyba bedzie tancerką. Jak tańczymy to sie śmieje, piszczy i tak śmiesznie wymachuje nogami.

Stary 2017-12-09, 22:02   #580
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Też wrzucę moją kaczuchę, bo dawno tego nie robiłam Załącznik 7349436

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Carolles

Same ślicznotki ❤️

My dziś mieliśmy gości właśnie nie nadawno pojechali a ja teraz karmie J. I klade się spać. Szkoda że nie wygodnie mi z nim spać bo lubię jak się mogę do niego przytulić

Ubralam po części też choinkę . Brakuje mi zwykłych lampek i trochę ozdób ale alieexpress trochę nawalilo :p

Stary 2017-12-09, 22:16   #581
pestycyda
Zakorzenienie

Xzora, to współczuję. Ja Wojtka praktycznie nie noszę. On daje się zabawić w 90% przypadków na podłodze. Przynajmniej tak było bo ja swojego dziecka nie poznaje. Udało mi się go uśpić w końcu, zamknięta w ciemnym pokoju, nosząc, śpiewając i w końcu padł przy cycu. Ja też padam.

Devileek, wcześnie ta choinka ale my chyba w przyszłym tygodniu też ubierzemy bo na święta wyjeżdżamy więc nie będzie okazji się pocieszyć

Stary 2017-12-09, 22:43   #582
asia1905
Zakorzenienie

Pestycyda nie dam rady dzis z tym krzeselkiem, padam z nog a jeszcze glowa mnie boli

asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 23:19   #583
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Ja dziś piekłam pierniczki z powidłami śliwkowych właśnie skończyłam, pycha

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-09, 23:31   #584
emmos
Zakorzenienie

Hej. Nie miałam chwili by zajrzeć dziś do Was. Byliśmy w galerii w poszukiwaniu prezentów. Zdołowałam się tylko. Mamy do kupienia prezenty 13 osobom, a kupiliśmy 3. Zła jestem, że tak późno się za to zabieramy, ale to ja co rok. Wszędzie pełno ludzi, zapowiedziałam tż, że następnym razem sam będzie musiał jechać, bo nie chcę widzieć Ami w tym dzikim tłumie. Jutro postaram się zamówić kilka rzeczy przez internet.
W dodatku bolał mnie dziś brzuch, nie wiem od czego, ale ból nasilał się przy wysiłku. Ok godziny 16 dopadło mnie takie zmęczenie, że usnęłam na godzinę i podobno nawet nie słyszałam jak Ami płakała. Takie coś jeszcze mi się nie zdarzyło, ale byłam okropnie zmęczona i czułam, że bateria mi pada dosłownie.

Ami dziękuje za komplementy

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Hej wszystkim, przeczytałam ostatnie strony ale nie odniosę się. U nas masakra. J płacze całymi dniami, przebudza się w nocy z płaczem, maruda. Chyba zęby zaczynają dokuczać, ale nic nie widać. Do tego jeszcze od wczoraj wszyscy jesteśmy zagilani i noc była masakryczna. Ratuje nas chusta.

Mam nadzieję, że u Was ok.

Zdrówka dla Was i oby J odnalazł spokój ✊️

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość

Ale tak się we mnie wtuliła że aż schurupac ją chciałam.

Słodko Wiki śpiąc obok się wtula czy jak jest na Tobie? Moja tylko na mnie potrafi, leżąc obok właśnie nie, ma swoją pozycję i w innej nie śpi

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
W ogóle to na basenie było super, Timi zachwycony, w ogóle nie bał się wody, tylko logistycznie to jest masakra, ubierać i wycierac i dziecko, i siebie, dzieci chórem płaczą po basenie bo głodne, są przewijaki, ale poza nimi nie ma gdzie dziecka odłożyć, a na przewijaku przecież nie zostanie, bez Tż bym się zachlastała.

Super, że wyjście na basen udane. Też właśnie myślałam ostatnio o tym jak fu ogarnąć dziecię poza wodą. Ciekawe czy wszędzie na basenach są przewijaki. Jakoś nigdy nie zwróciłam uwagi.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Czy kogoś poza, mną nie ma w grupie na fejsie?

Mnie też tam nie ma

Cytat:
W ogole to chyba bedzie tancerką. Jak tańczymy to sie śmieje, piszczy i tak śmiesznie wymachuje nogami.

U nas też tak jest. Czasem nawet jak leżę z Ami na macie i Ona zaczyna marudzić i nie chce zainteresować się już żadną zabawką to wystarczy wstać i potańczyć przed nią. Banan wraca natychmiast

Cytat:
Ślicznotka mamy taką samą opaskę, koleżanka nam zrobiła a dla mnie z takiego samego materiału koszulkę Szukam teraz jakiejś ładniej opaski na święta, ale nic nie mogę znaleźć buu

Pisałaś, że pracowałaś w banku...faktycznie praca często okropna ;-) ale są tez fajne momenty jak np klienci dziękują, że pomogłaś przy kredycie hipotecznym i kupili swoje wymarzone mieszkanko/domek

Dużo zależy do jakiego zespołu/kierownika się trafi

Też szukam czegoś ładnego na święta, ale nic szczególnego nie wpadło mi w oko. W tym banku, o którym pisałam to akurat wszystko było nie tak, ale potem pracowałam w innym i już mam stamtąd fajne wspomnienia

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już z ta moja teściową nie daje rady. Dzwoni dziś ze nas zaprasza na obiad na jutro. I pyta o ktorej mi pasuje, bo ostatnip zamiast na 13 dotarlismy na 15 bo N spala. Mowie ze nie pasuje nam jutro i nie przyjedziemy na obiad. Myslalam ze zrozumiała a ona na to ze przywiezie nam w takim razie dzis wieczorem no kurna ona nic nie kuma. Mówię ze nas nie ma dziś w domu. To ona pyta to.kiedy mam przywiezc .... Se myślę najlepiej wcale. Już miałam na końcu jezyka ale druga mysl ze doniesie tżtowi. Nie chce się z nim z znowu o jego matke klocic. No i ma jutro rano przywieźć.
Wiecie co jest najlepsze w tym wszystkim ze jej teściowa tak samo się wtracala w efekcie nie odzywaja się z nimi. Nawet na święta się nie widuja. Nie wiem czy ona dąży do tego samego. Bo jeszcze trochę i ja jej coś powiem i się zrobi nieprzyjemnie. I nie to ze ja zmyslam ze nas nie ma żeby sie wykrecic. U mojej mamy nie bylam juz z miesiąc nigdy nie ma kiedy bo nam szanowna teściowa zawraca

Co za upierdliwy człek Ale ale, wczoraj pisałaś, że moja pomyślała o Ami, żeby jej nie zarazić, a dziś tż dano dzwoni zapytać jak się ma, Ona że już dobrze i żebyśmy dziś przyjechali...taaa zadzieram kiece i lece

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość

O fajnie Ja muszę pomyśleć co mogę zrobić, żeby mamie trochę pomóc z przygotowaniem świąt, bo Ona nie dość, że ma babcię pod opieką to jeszcze gości w święta wszystkie babci dzieci i wnuki.

W ogóle dziś na szybko kupiliśmy lampki na choinkę, a w domu okazało się, że jest tego 25 metrów haha. Chyba ubierzemy taras, bo choinkę to my mamy metrową

Stary 2017-12-09, 23:36   #585
baby2
Rozeznanie

Jejku ,my od dwóch dni walczymy z samodzielnym usypianiem ale dupa z tego wychodzi 6 stycznia mamy zaproszenie na 40 kolegi tż i chcielibyśmy zostawić małą z ciocią no ale kurcze jak skoro ona wieczorem nakarmiona butlą przez tż w sypialni,wykupkana, przebrana a drze się w niebo głosy, pomaga dopiero cycuś, wtedy zasypia na momencie I jak tu wyjść wieczorem, chyba nic z tego nie będzie a tak bardzo chcialabym się trochę zrelaksować i poszaleć na parkiecie
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 00:49   #586
AnnaPaula87
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Na pewno było jej cieplutko. Sporo śniegu u ciebie. U mnie sucho.

Tak. Uważam, ze ważne jest, aby zmyć chlor jak najszybciej i nabalsamowac ciało. Jak wracamy z basenu to K zazwyczaj spi długo, wiec z szybkiego kapania w domu i tak nic by nie wyszło.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Klaudia tez jest taka, ze wyciszanie tylko ją wnerwia. Takze u nas codziennie mamy tance przy muzyce i ćwiczenia. Wtedy jest zadowolona.
Dzisiaj jakoś szybko padła. Myślałam ze jeszcze czeka mnie godzina tańców, a tu sie dała odłożyć.

Śnieg niestety już topnieje ❄️ u nas jest identycznie z tańcami tez bardzo lubi i się cieszy

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość

Kocham pierniki ❤️
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 08:59   #587
cashmere
Zakorzenienie

Dobry!
Miłej niedzieli dziewczyny!
U nas kolejna nocka raczej średnia... Ale pobudka DOPIERO 5.45 bo starszak nas obudził.

SIIL też jestem za słodyczami w nieszeleszcxacych opakowaniach. Moje dziecko zawsze usłyszy z drugiego pokoju jak odwijam cukierka,mimo że wtedy kaszle by to zagłuszyć haha

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 10:07   #588
emmos
Zakorzenienie

Dzień dobry Widzę, że śpicie jeszcze

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Jejku ,my od dwóch dni walczymy z samodzielnym usypianiem ale dupa z tego wychodzi 6 stycznia mamy zaproszenie na 40 kolegi tż i chcielibyśmy zostawić małą z ciocią no ale kurcze jak skoro ona wieczorem nakarmiona butlą przez tż w sypialni,wykupkana, przebrana a drze się w niebo głosy, pomaga dopiero cycuś, wtedy zasypia na momencie I jak tu wyjść wieczorem, chyba nic z tego nie będzie a tak bardzo chcialabym się trochę zrelaksować i poszaleć na parkiecie

Kciuki żeby się jednak udało ✊️✊️

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cashmere, dobre z tym kaszlem Miłej niedzieli również

Stary 2017-12-10, 10:23   #589
pestycyda
Zakorzenienie

Asia, biedna wypoczniesz a krzesełko nie ucieknie

Karolina, mniam

Emmos, czasem trzeba naładować akumulatory.

Baby, może do stycznia jeszcze się nauczy. Wiem co czujesz, ja też bym się zrelaksowala chętnie.

Cashmere, brawo za noc.

Jezu moje dziecko padło wczoraj 22.10. ja byłam tak zmęczona że ledwo na oczy widziałam a on się z rykiem po pół godzinie obudził:/ na szczęście przy cycu zasnął ale musiał spać ze mną całą noc. O 5 znowu histeria. Nie dosyć że się budzi milion razy to jeszcze jak będziemy mieli takie wieczory i poranki to ja wysiadam.

Stary 2017-12-10, 11:46   #590
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dobry!
Miłej niedzieli dziewczyny!
U nas kolejna nocka raczej średnia... Ale pobudka DOPIERO 5.45 bo starszak nas obudził.

SIIL też jestem za słodyczami w nieszeleszcxacych opakowaniach. Moje dziecko zawsze usłyszy z drugiego pokoju jak odwijam cukierka,mimo że wtedy kaszle by to zagłuszyć haha
Ja miałam trzy tygodnie takie, ze Klaudia wstawała o 5.00. Na szczęście potem sie przestawiła. Nie dałabym rady przyzwyczaić sie do wstawania tak wczesnie, 6.00 juz ok, ale nie 5.00

Cytat:
Asia, biedna wypoczniesz a krzesełko nie ucieknie

Karolina, mniam

Emmos, czasem trzeba naładować akumulatory.

Baby, może do stycznia jeszcze się nauczy. Wiem co czujesz, ja też bym się zrelaksowala chętnie.

Cashmere, brawo za noc.

Jezu moje dziecko padło wczoraj 22.10. ja byłam tak zmęczona że ledwo na oczy widziałam a on się z rykiem po pół godzinie obudził:/ na szczęście przy cycu zasnął ale musiał spać ze mną całą noc. O 5 znowu histeria. Nie dosyć że się budzi milion razy to jeszcze jak będziemy mieli takie wieczory i poranki to ja wysiadam.

Współczuje.

U nas noc ciężka. Obudziła sie o 1.00, miała zatkany nos. O 2.00 zrobiłam mleko, pospala trochę i znowu nad ranem sie obudziła. Tyle dobrze, ze rano TZ wziął Klaudię na spacer a ja trochę dospałam.

Stary 2017-12-10, 11:57   #591
akada
Zadomowienie

Cytat:

Biedna jesteś, moja się tyle razy budziła, że o 2 byłam pewna, ze jest już poranek...ale wzielam ją na sposób przytuliłam od tylu, jej pleckami do mojego brzucha i od razu lepiej spała do 7 już tylko jedna pobudka Tak wiec o spaniu w jej łóżeczku nie ma mowy ...

Cytat:

U nas noc ciężka. Obudziła sie o 1.00, miała zatkany nos. O 2.00 zrobiłam mleko, pospala trochę i znowu nad ranem sie obudziła. Tyle dobrze, ze rano TZ wziął Klaudię na spacer a ja trochę dospałam.

Fajnie, że umiesz odespać w dzień, ja nie mogę zasnąć U nas piękna pogoda tata też zaliczył spacer a ja się w spokoju wykąpałam i koszule poprasowałam ;-)))

Lecimy na imieniny babci Baśki, mam wolne od gotowania hurra
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 13:09   #592
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dziewczyny pomóżcie co kupić 1.5 rocznej i 3 letniej dziewczynce na gwiazdkę?

Alicja

Stary 2017-12-10, 13:38   #593
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość

Jak próbujecie z tym samodzielnym usypianiem ?

Chwalilam się na fb to pochwałę się tu więc J. Przewrócił się na brzuszek jego pierwszego razu nie widziałam ale już następne tak

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

I bardzo ostatnio jest zainteresowany stópkami

Stary 2017-12-10, 13:43   #594
Carolles
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczyny! Miłego dnia wszystkim 😊

Emmos żebyś wiedziala ze upierdliwy😒 w ogole to przepraszam ze tak ciągle tu marudze na tą teściową ale nie mam do kogo. A jak sie wyzale to zawsze lepiej na duszy 😞

Zazdroszczę że masz swoją trochę dalej! Moja ma 15 km do nas niestety i wlasne auto😡

Cashemere, Sili hahahaha co za ukrywanie się ze słodyczami 🙊 obawiam się ze mnie też to czeka 😄

Akada udanej imprezy!

Karolina bardzo fajne sa logiczne ukladanki ze Smart Games np autko albo dzień noc i króliczek (moja siostrzenica 1,5 roku dostala na mikolaja). Spójrz sobie. Ja kupowałam 3 latkowi autko. Uwielbia je. Dla 1,5 rocznej no drewniany tort do krojenia lub drewniane warzywa i owoce. Klocki Lego duplo tez fajny pomysł dla 3 latki tez super play doh zestawy np babeczkowy zestaw albo lodowy. Moj maz z chrzesnica 2,5 roku siedzial przy tym godzinę ostatnio taka frajda 😄

Zrobiłam wykład moim tesciom na temat dawania dzieciom słodyczy. Teść załapał a teściowa się okaże 🙊

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Karola ale chaotycznie Ci to wszystko napisałam 🙈 przepraszam ale jestem w aucie i tak szybko chce napisać zanim dojedziemy do mamy. Gdybys miała pytania pisz.

U mnie dzieci lubią tez gry. Np potwory do szafy, spadające małpki, pędzące żółwie, i jeszcze jedna fajna jest tylko zapomniałam jak się nazywa .... Napiszę Ci jak sobie przypomnę 😊

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 15:50   #595
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny! Miłego dnia wszystkim

Emmos żebyś wiedziala ze upierdliwy w ogole to przepraszam ze tak ciągle tu marudze na tą teściową ale nie mam do kogo. A jak sie wyzale to zawsze lepiej na duszy

Zazdroszczę że masz swoją trochę dalej! Moja ma 15 km do nas niestety i wlasne auto

Cashemere, Sili hahahaha co za ukrywanie się ze słodyczami obawiam się ze mnie też to czeka

Akada udanej imprezy!

Karolina bardzo fajne sa logiczne ukladanki ze Smart Games np autko albo dzień noc i króliczek (moja siostrzenica 1,5 roku dostala na mikolaja). Spójrz sobie. Ja kupowałam 3 latkowi autko. Uwielbia je. Dla 1,5 rocznej no drewniany tort do krojenia lub drewniane warzywa i owoce. Klocki Lego duplo tez fajny pomysł dla 3 latki tez super play doh zestawy np babeczkowy zestaw albo lodowy. Moj maz z chrzesnica 2,5 roku siedzial przy tym godzinę ostatnio taka frajda

Zrobiłam wykład moim tesciom na temat dawania dzieciom słodyczy. Teść załapał a teściowa się okaże

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Karola ale chaotycznie Ci to wszystko napisałam przepraszam ale jestem w aucie i tak szybko chce napisać zanim dojedziemy do mamy. Gdybys miała pytania pisz.

U mnie dzieci lubią tez gry. Np potwory do szafy, spadające małpki, pędzące żółwie, i jeszcze jedna fajna jest tylko zapomniałam jak się nazywa .... Napiszę Ci jak sobie przypomnę

Dzięki oblukam te układanki, bo reszte już mają

Alicja

Stary 2017-12-10, 16:03   #596
siilmariien
Wtajemniczenie

Vadi dzięki za foty Fajna pielucha Ja w milovii te napy ze strzałką zapinam oczko mniej może dlatego przeciekają...

Łucja z dnia na dzień wyrosła z ubranek, nagle 68 zrobiło się na styk. Wciągnęłam 74, a 62 schowałam.

Xzora czyli Klaudia lubi aktywność, tak jak mama Pewnie będzie wysportowana dziewczyna Coś tu jednak przemycasz motywację, bo wczoraj w nocy postanowiłam że zapisuję się do tego fizjo od narządów rodnych i jak dostanę zielone światło na wysiłek fizyczny, to styczeń/luty (zależy jak grupa będzie ruszała) spróbuję z pd... Fajnie, że udało się odespać ciężką noc.

Cashmere hehehe niezły patent z kaszlem

Pestycyda oby szybko się poprawiły Wasze noce, wieczory i poranki Niestety wszystkie wchodzimy szybciej lub wolniej w czas pierwszych ząbków i one też mogą utrudniać życie :/

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 16:25   #597
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Opuszczam się z pisaniem ostatnio, ale brak mi sił na co kolwiek ostatnio. Udało mi się chociwz was poczytać.

Nie pamiętam co komu miałam napisać, ale :

Akada
Ale mała jest śliczna i słodka!

Morelle
Brawo dla silnej Pestki, pewnie za raz będzie siedzieć. Ślicznie wyglądasz a mała jest urocza jak zawsze.

Vadi
Super że mogłaś prowadzić szkolenie, kciuki za ciąg dalszy.

Pestycyda.
Tomen powrót do pracy dorywczej teraz, to fajny pomysł. Tylko kurde ja zazwyczaj ufam ludziom, ale chyba faktycznie tak oficjalnie sie ogłaszać to nie zbyt bezpieczene... Na pewno jest jakiś sposób, najlepiej w bliskim zaufanym gronie tak żeby było to z polecenia.

Karola
Super! Dużo pracy przy tych pierniczkach? I brawo za przewrót Ady.

Emmos
My też jeszcze w lesie z prezentami... Podziel się pomysłami.

Martini. Ehhh
Współczuję trudnych chwil, u nas też nie jest bankowo.. Zęby dają w kość.

Sill..
Ja jeszcze nie mam FB, :/

Carolles.
A na teściowa to się żal... Lepiej to z siebie wywalić pewnie

Minini
My też ozonowaliśmy mieszkanie niedawno w taki sam sposób. Fajna sprawa!

U nas bez większych zmian, katar mija na szczęście, ale nocne pobudki to tragedia...
5 minimum chyba...

Byliśmy dziś u teściów na obiedzie, fajnie nie musiałam stać w kuchni, jutro też nie. Mamy kotlety, żurek, ciasto, sałatkę, chleb domowej roboty, smalec i ogórki. A w lodówce czeka lasagne... Chyba sobie jeszcze poczeka więc we wtorek też nie gotuję

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 16:31   #598
siilmariien
Wtajemniczenie

Mmm Mała ale macie wyżerkę Żurek... Smalec... Chlebek... Ogórki... Ale mi narobiłaś smaka

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 16:45   #599
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Mała fajnie tak nie musieć gotować zazdroszczę! Oby katar szybciutko minął

Xzora współczuję ciężkiej nocy.
Pestycyda a Wam histerii wieczornych i porannych

Siil kciuki za rozpoczęcie pd! Ja nawet jakbym chciała gdzieś pochodzić na zajęcia to nie mam gdzie, tylko zostaje mi orbitrek w domu, którego Tz nie chce mi przynieść, bo jęczy że nie ma gdzie postawić

Cashmere, Siil ja też będę się chyba musiała chować ze słodyczami choć mam postanowienie że po Świętach ograniczam słodkie.. Nie wiem co z tego wyjdzie

Carolles Ty się nie przejmuj i narzekaj ile chcesz, chętnie wysłuchamy i podniesiemy na duchu

Karolinuuusia my w zeszłym roku kupiliśmy wtedy 2,5-letniej dziewczynce lalkę-dziecko, do dzisiaj wszędzie z nią jeździ i się nią bawi. W tym roku dokupiliśmy jej siostrę trochę bardziej wypasioną

U nas od kilku dni jest marudzenie ale dzisiaj to już przechodzi samego siebie.. Ani na sekundę nie można odłożyć, w dodatku trzeba chodzić.. Ciężko z jedzeniem, bo zaczyna pić, pije minutę i nagle płacze. Dzisiaj wymiękam, zęby to raczej nie są, bo dziąsła twarde i blade.

Stary 2017-12-10, 16:55   #600
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Opuszczam się z pisaniem ostatnio, ale brak mi sił na co kolwiek ostatnio. Udało mi się chociwz was poczytać.

Nie pamiętam co komu miałam napisać, ale :

Akada
Ale mała jest śliczna i słodka!

Morelle
Brawo dla silnej Pestki, pewnie za raz będzie siedzieć. Ślicznie wyglądasz a mała jest urocza jak zawsze.

Vadi
Super że mogłaś prowadzić szkolenie, kciuki za ciąg dalszy.

Pestycyda.
Tomen powrót do pracy dorywczej teraz, to fajny pomysł. Tylko kurde ja zazwyczaj ufam ludziom, ale chyba faktycznie tak oficjalnie sie ogłaszać to nie zbyt bezpieczene... Na pewno jest jakiś sposób, najlepiej w bliskim zaufanym gronie tak żeby było to z polecenia.

Karola
Super! Dużo pracy przy tych pierniczkach? I brawo za przewrót Ady.

Emmos
My też jeszcze w lesie z prezentami... Podziel się pomysłami.

Martini. Ehhh
Współczuję trudnych chwil, u nas też nie jest bankowo.. Zęby dają w kość.

Sill..
Ja jeszcze nie mam FB, :/

Carolles.
A na teściowa to się żal... Lepiej to z siebie wywalić pewnie

Minini
My też ozonowaliśmy mieszkanie niedawno w taki sam sposób. Fajna sprawa!

U nas bez większych zmian, katar mija na szczęście, ale nocne pobudki to tragedia...
5 minimum chyba...

Byliśmy dziś u teściów na obiedzie, fajnie nie musiałam stać w kuchni, jutro też nie. Mamy kotlety, żurek, ciasto, sałatkę, chleb domowej roboty, smalec i ogórki. A w lodówce czeka lasagne... Chyba sobie jeszcze poczeka więc we wtorek też nie gotuję

Szybko robi się je na prawdę najgorsze dla mnie to przygotowanie ciasta bo tu trzeba trochę czasu poświęcić a same wykrajanie szybko . Mogę podrzucić przepis jak chcesz od razu są miękkie dzięki powodlom w środku

Ja mam Ale, Nulka Ade

Alicja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości