|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
- ubranie w pajaca - najszybciej sie dziecko w to ubiera i rozbiera - najpierw ja wychodzę i biore prysznic, a K z TZ zostają jeszcze w wodzie. Potem TZ mi ją daje i wtedy juz tylko ją myję. Minini - super, ze udało sie przemycić starszakowi owoce i warzywa w koktajlu AnnaPaula - zamówiłam spiworek z owczej wełny z tej samej firmy, tylko tańszy model. Do tego mufki z wełnianym wypełnieniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
U nas przy fałdkach sprawdza sie olejek migdałowy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
pestycyda, a czemu działalność nie na macierzyńskim? Jeśli dotąd byłaś bezrobotna i teraz będziesz miała mały ZUS, to jak dla mnie to najlepszy czas, żeby sprawdzić, czy się opłaci
|
|
|
|
#573 | |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Na pewno będziesz zadowolona dziś na spacerze w śniegu mufka nie przemokła i jest cieplutka wiec małej w spiworku tez na pewno jest ciepło IMG_1512843380.116336.jpg
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-12-09 o 19:19 |
|
|
|
|
#574 |
|
*sportaddict*
|
Xzora - patent na to że 1 rodzic zostaje w wodzie a 2 się szykuje jest genialny!
Siil specjalnie dla Ciebie zdjęcia Mommy Mouse trochę poruszone, bo pewien kawaler mocno wierzgał po kąpieli
|
|
|
|
#575 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Edytowane przez akada Czas edycji: 2017-12-09 o 19:59 |
|
|
|
|
#576 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
SteveS, nie byłam bezrobotna. Ale też tak zaczynam kombinować. W poniedziałek dzwonię do Pup się umówić na spotkanie z doradcą żeby to spróbować ogarnąć.
Śliczne te pieluszki wielorazowe ![]() My walczymy dziś z histeriami Wojtka. No jakaś masakra. To dziecko się zachowuje jakby miało nadpobudliwość jakaś. Na każdą próbę uśpienia reaguje histeria. Leżeć i bawić się sam też nie chce. Każda próba wyciszenia też kończy się histerią. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim
Znalazłam fajną zabawkę która może zachęci mojego leniuszka do aktywności. https://www.emag.pl/zabawka-interakt.../pd/DZ5763BBM/ https://www.youtube.com/watch?v=nhRNr-l50w8 |
|
|
|
#579 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Klaudia tez jest taka, ze wyciszanie tylko ją wnerwia. Takze u nas codziennie mamy tance przy muzyce i ćwiczenia. Wtedy jest zadowolona. Dzisiaj jakoś szybko padła. Myślałam ze jeszcze czeka mnie godzina tańców, a tu sie dała odłożyć. W ogole to chyba bedzie tancerką. Jak tańczymy to sie śmieje, piszczy i tak śmiesznie wymachuje nogami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Same ślicznotki ❤️My dziś mieliśmy gości właśnie nie nadawno pojechali a ja teraz karmie J. I klade się spać. Szkoda że nie wygodnie mi z nim spać bo lubię jak się mogę do niego przytulić Ubralam po części też choinkę . Brakuje mi zwykłych lampek i trochę ozdób ale alieexpress trochę nawalilo :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, to współczuję. Ja Wojtka praktycznie nie noszę. On daje się zabawić w 90% przypadków na podłodze. Przynajmniej tak było bo ja swojego dziecka nie poznaje. Udało mi się go uśpić w końcu, zamknięta w ciemnym pokoju, nosząc, śpiewając i w końcu padł przy cycu. Ja też padam.
Devileek, wcześnie ta choinka ale my chyba w przyszłym tygodniu też ubierzemy bo na święta wyjeżdżamy więc nie będzie okazji się pocieszyćWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda nie dam rady dzis z tym krzeselkiem, padam z nog a jeszcze glowa mnie boli
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017
️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Ja dziś piekłam pierniczki z powidłami śliwkowych
właśnie skończyłam, pycha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#584 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej. Nie miałam chwili by zajrzeć dziś do Was. Byliśmy w galerii w poszukiwaniu prezentów. Zdołowałam się tylko. Mamy do kupienia prezenty 13 osobom, a kupiliśmy 3. Zła jestem, że tak późno się za to zabieramy, ale to ja co rok. Wszędzie pełno ludzi, zapowiedziałam tż, że następnym razem sam będzie musiał jechać, bo nie chcę widzieć Ami w tym dzikim tłumie. Jutro postaram się zamówić kilka rzeczy przez internet.
W dodatku bolał mnie dziś brzuch, nie wiem od czego, ale ból nasilał się przy wysiłku. Ok godziny 16 dopadło mnie takie zmęczenie, że usnęłam na godzinę i podobno nawet nie słyszałam jak Ami płakała. Takie coś jeszcze mi się nie zdarzyło, ale byłam okropnie zmęczona i czułam, że bateria mi pada dosłownie. Ami dziękuje za komplementy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Zdrówka dla Was i oby J odnalazł spokój ✊️Słodko Wiki śpiąc obok się wtula czy jak jest na Tobie? Moja tylko na mnie potrafi, leżąc obok właśnie nie, ma swoją pozycję i w innej nie śpi ![]() Cytat:
Super, że wyjście na basen udane. Też właśnie myślałam ostatnio o tym jak fu ogarnąć dziecię poza wodą. Ciekawe czy wszędzie na basenach są przewijaki. Jakoś nigdy nie zwróciłam uwagi. Cytat:
Mnie też tam nie ma ![]() Cytat:
U nas też tak jest. Czasem nawet jak leżę z Ami na macie i Ona zaczyna marudzić i nie chce zainteresować się już żadną zabawką to wystarczy wstać i potańczyć przed nią. Banan wraca natychmiast ![]() Cytat:
![]() Też szukam czegoś ładnego na święta, ale nic szczególnego nie wpadło mi w oko. W tym banku, o którym pisałam to akurat wszystko było nie tak, ale potem pracowałam w innym i już mam stamtąd fajne wspomnienia ![]() Cytat:
Co za upierdliwy człek Ale ale, wczoraj pisałaś, że moja pomyślała o Ami, żeby jej nie zarazić, a dziś tż dano dzwoni zapytać jak się ma, Ona że już dobrze i żebyśmy dziś przyjechali...taaa zadzieram kiece i lece ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
O fajnie Ja muszę pomyśleć co mogę zrobić, żeby mamie trochę pomóc z przygotowaniem świąt, bo Ona nie dość, że ma babcię pod opieką to jeszcze gości w święta wszystkie babci dzieci i wnuki. W ogóle dziś na szybko kupiliśmy lampki na choinkę, a w domu okazało się, że jest tego 25 metrów haha. Chyba ubierzemy taras, bo choinkę to my mamy metrową ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#585 |
|
Rozeznanie
|
Jejku ,my od dwóch dni walczymy z samodzielnym usypianiem ale dupa z tego wychodzi
|
|
|
|
#586 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017
Cytat:
tez bardzo lubi i się cieszy ![]() Cytat:
Kocham pierniki ❤️ |
||
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
Miłej niedzieli dziewczyny! U nas kolejna nocka raczej średnia... Ale pobudka DOPIERO 5.45 bo starszak nas obudził. SIIL też jestem za słodyczami w nieszeleszcxacych opakowaniach. Moje dziecko zawsze usłyszy z drugiego pokoju jak odwijam cukierka,mimo że wtedy kaszle by to zagłuszyć haha
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Widzę, że śpicie jeszcze ![]() Cytat:
Kciuki żeby się jednak udało ✊️✊️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cashmere, dobre z tym kaszlem Miłej niedzieli również ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, biedna
wypoczniesz a krzesełko nie ucieknie![]() Karolina, mniam ![]() Emmos, czasem trzeba naładować akumulatory. Baby, może do stycznia jeszcze się nauczy. Wiem co czujesz, ja też bym się zrelaksowala chętnie. Cashmere, brawo za noc. Jezu moje dziecko padło wczoraj 22.10. ja byłam tak zmęczona że ledwo na oczy widziałam a on się z rykiem po pół godzinie obudził:/ na szczęście przy cycu zasnął ale musiał spać ze mną całą noc. O 5 znowu histeria. Nie dosyć że się budzi milion razy to jeszcze jak będziemy mieli takie wieczory i poranki to ja wysiadam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuje. U nas noc ciężka. Obudziła sie o 1.00, miała zatkany nos. O 2.00 zrobiłam mleko, pospala trochę i znowu nad ranem sie obudziła. Tyle dobrze, ze rano TZ wziął Klaudię na spacer a ja trochę dospałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#591 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Lecimy na imieniny babci Baśki, mam wolne od gotowania hurra |
||
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie co kupić 1.5 rocznej i 3 letniej dziewczynce na gwiazdkę?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak próbujecie z tym samodzielnym usypianiem ? Chwalilam się na fb to pochwałę się tu więc J. Przewrócił się na brzuszek jego pierwszego razu nie widziałam ale już następne tak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- I bardzo ostatnio jest zainteresowany stópkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#594 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczyny! Miłego dnia wszystkim 😊
Emmos żebyś wiedziala ze upierdliwy😒 w ogole to przepraszam ze tak ciągle tu marudze na tą teściową ale nie mam do kogo. A jak sie wyzale to zawsze lepiej na duszy 😞 Zazdroszczę że masz swoją trochę dalej! Moja ma 15 km do nas niestety i wlasne auto😡 Cashemere, Sili hahahaha co za ukrywanie się ze słodyczami 🙊 obawiam się ze mnie też to czeka 😄 Akada udanej imprezy! Karolina bardzo fajne sa logiczne ukladanki ze Smart Games np autko albo dzień noc i króliczek (moja siostrzenica 1,5 roku dostala na mikolaja). Spójrz sobie. Ja kupowałam 3 latkowi autko. Uwielbia je. Dla 1,5 rocznej no drewniany tort do krojenia lub drewniane warzywa i owoce. Klocki Lego duplo tez fajny pomysł dla 3 latki tez super play doh zestawy np babeczkowy zestaw albo lodowy. Moj maz z chrzesnica 2,5 roku siedzial przy tym godzinę ostatnio taka frajda 😄 Zrobiłam wykład moim tesciom na temat dawania dzieciom słodyczy. Teść załapał a teściowa się okaże 🙊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Karola ale chaotycznie Ci to wszystko napisałam 🙈 przepraszam ale jestem w aucie i tak szybko chce napisać zanim dojedziemy do mamy. Gdybys miała pytania pisz. U mnie dzieci lubią tez gry. Np potwory do szafy, spadające małpki, pędzące żółwie, i jeszcze jedna fajna jest tylko zapomniałam jak się nazywa .... Napiszę Ci jak sobie przypomnę 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oblukam te układanki, bo reszte już mają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#596 |
|
Wtajemniczenie
|
Vadi dzięki za foty
Fajna pielucha Ja w milovii te napy ze strzałką zapinam oczko mniej może dlatego przeciekają...Łucja z dnia na dzień wyrosła z ubranek, nagle 68 zrobiło się na styk. Wciągnęłam 74, a 62 schowałam. Xzora czyli Klaudia lubi aktywność, tak jak mama Pewnie będzie wysportowana dziewczyna Coś tu jednak przemycasz motywację, bo wczoraj w nocy postanowiłam że zapisuję się do tego fizjo od narządów rodnych i jak dostanę zielone światło na wysiłek fizyczny, to styczeń/luty (zależy jak grupa będzie ruszała) spróbuję z pd... Fajnie, że udało się odespać ciężką noc.Cashmere hehehe niezły patent z kaszlem ![]() Pestycyda oby szybko się poprawiły Wasze noce, wieczory i poranki Niestety wszystkie wchodzimy szybciej lub wolniej w czas pierwszych ząbków i one też mogą utrudniać życie :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Opuszczam się z pisaniem ostatnio, ale brak mi sił na co kolwiek ostatnio. Udało mi się chociwz was poczytać. Nie pamiętam co komu miałam napisać, ale : Akada Ale mała jest śliczna i słodka! Morelle Brawo dla silnej Pestki, pewnie za raz będzie siedzieć. Ślicznie wyglądasz a mała jest urocza jak zawsze. Vadi Super że mogłaś prowadzić szkolenie, kciuki za ciąg dalszy. Pestycyda. Tomen powrót do pracy dorywczej teraz, to fajny pomysł. Tylko kurde ja zazwyczaj ufam ludziom, ale chyba faktycznie tak oficjalnie sie ogłaszać to nie zbyt bezpieczene... Na pewno jest jakiś sposób, najlepiej w bliskim zaufanym gronie tak żeby było to z polecenia. Karola Super! Dużo pracy przy tych pierniczkach? I brawo za przewrót Ady. Emmos My też jeszcze w lesie z prezentami... Podziel się pomysłami. Martini. Ehhh Współczuję trudnych chwil, u nas też nie jest bankowo.. Zęby dają w kość. Sill.. Ja jeszcze nie mam FB, :/ Carolles. A na teściowa to się żal... Lepiej to z siebie wywalić pewnie Minini My też ozonowaliśmy mieszkanie niedawno w taki sam sposób. Fajna sprawa! U nas bez większych zmian, katar mija na szczęście, ale nocne pobudki to tragedia... 5 minimum chyba... Byliśmy dziś u teściów na obiedzie, fajnie nie musiałam stać w kuchni, jutro też nie. Mamy kotlety, żurek, ciasto, sałatkę, chleb domowej roboty, smalec i ogórki. A w lodówce czeka lasagne... Chyba sobie jeszcze poczeka więc we wtorek też nie gotuję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
Mmm Mała ale macie wyżerkę
Żurek... Smalec... Chlebek... Ogórki... Ale mi narobiłaś smaka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała fajnie tak nie musieć gotować
zazdroszczę! Oby katar szybciutko minąłXzora współczuję ciężkiej nocy. Pestycyda a Wam histerii wieczornych i porannych Siil kciuki za rozpoczęcie pd! Ja nawet jakbym chciała gdzieś pochodzić na zajęcia to nie mam gdzie, tylko zostaje mi orbitrek w domu, którego Tz nie chce mi przynieść, bo jęczy że nie ma gdzie postawić ![]() Cashmere, Siil ja też będę się chyba musiała chować ze słodyczami choć mam postanowienie że po Świętach ograniczam słodkie.. Nie wiem co z tego wyjdzieCarolles Ty się nie przejmuj i narzekaj ile chcesz, chętnie wysłuchamy i podniesiemy na duchu ![]() Karolinuuusia my w zeszłym roku kupiliśmy wtedy 2,5-letniej dziewczynce lalkę-dziecko, do dzisiaj wszędzie z nią jeździ i się nią bawi. W tym roku dokupiliśmy jej siostrę trochę bardziej wypasioną U nas od kilku dni jest marudzenie ale dzisiaj to już przechodzi samego siebie.. Ani na sekundę nie można odłożyć, w dodatku trzeba chodzić.. Ciężko z jedzeniem, bo zaczyna pić, pije minutę i nagle płacze. Dzisiaj wymiękam, zęby to raczej nie są, bo dziąsła twarde i blade. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze dla mnie to przygotowanie ciasta bo tu trzeba trochę czasu poświęcić a same wykrajanie szybko . Mogę podrzucić przepis jak chcesz od razu są miękkie dzięki powodlom w środku Ja mam Ale, Nulka Ade ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

dziś na spacerze w śniegu mufka nie przemokła i jest cieplutka wiec małej w spiworku tez na pewno jest ciepło 

✊️

no kurna ona nic nie kuma. Mówię ze nas nie ma dziś w domu. To ona pyta to.kiedy mam przywiezc .... Se myślę najlepiej wcale. Już miałam na końcu jezyka ale druga mysl ze doniesie tżtowi. Nie chce się z nim z znowu o jego matke klocic. No i ma jutro rano przywieźć.
Ale ale, wczoraj pisałaś, że moja pomyślała o Ami, żeby jej nie zarazić, a dziś tż dano dzwoni zapytać jak się ma, Ona że już dobrze i żebyśmy dziś przyjechali...taaa zadzieram kiece i lece 

Miłej niedzieli również
wypoczniesz a krzesełko nie ucieknie
w ogole to przepraszam ze tak ciągle tu marudze na tą teściową ale nie mam do kogo. A jak sie wyzale to zawsze lepiej na duszy 

obawiam się ze mnie też to czeka
przepraszam ale jestem w aucie i tak szybko chce napisać zanim dojedziemy do mamy. Gdybys miała pytania pisz.
Coś tu jednak przemycasz motywację, bo wczoraj w nocy postanowiłam że zapisuję się do tego fizjo od narządów rodnych
i jak dostanę zielone światło na wysiłek fizyczny, to styczeń/luty (zależy jak grupa będzie ruszała) spróbuję z pd... Fajnie, że udało się odespać ciężką noc.

zazdroszczę! Oby katar szybciutko minął