Rossman - część III - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-21, 23:40   #1171
00aga00
Wtajemniczenie

Dot.: Rossman - część III

Cytat:
Napisane przez agacior89 Pokaż wiadomość
Aga, proszę, błagam, daj fotki jak to wygląda. Nie zrobił zacieków? Naturalnie? Mocno brązowi? Bo aż mnie coś kusi na samoopalacz... Mnie... Pierwszego bladziocha Rp... Mnie... Ożesz Wy, kusicielki jedne....
OżeszWy...

Nie! Bede dzielnie czekał na promocję! :P
Ale fotki jakie? skóry?
Zacieków nie zrobił ("przed" zrobiłam sobie porządny masaż syreną ), opalenizna supernaturalna , jedynie ten smrodek mi trochę przeszkadza, bo posmarowałam się na dzień, ale od tego nie a się uciec
A w kuszeniu, moja droga, to my jesteśmy najlepsze
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca
lecz widać można żyć bez powietrza !"

00aga00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 23:43   #1172
*angel1710**
Zadomowienie

Cytat:
Aga, proszę, błagam, daj fotki jak to wygląda. Nie zrobił zacieków? Naturalnie? Mocno brązowi? Bo aż mnie coś kusi na samoopalacz... Mnie... Pierwszego bladziocha Rp... Mnie... Ożesz Wy, kusicielki jedne....
OżeszWy...

o nie zdrajco

helou, czy tylko ja kocham moją białą skórę i nie cierpie się opalać ?
*angel1710** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 23:45   #1173
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani@1987 Pokaż wiadomość
Ostatnio czuje coś podobnego..,nie zużywam nic do końcamam tyle kosmetyków...ciężko mi to pomieścić-ostatnio wpakowała "zapasowe" żele, mleczka, odżywki, szamponom, dezodoranty itp.itd...do dużej torby i schowałam pod parapet za łózko...bo w łazience juz nie ma miejsca
Aga zakładamy jakąś akcje...stop-rossmannowi...chociaż na jakiś czas...
Ojj, coś w formie odwyku, tak? Przydałoby się... Przy najbliższej gazetce można by zrobić listę tego, co chciałybyśmy kupić i tę niewydaną kwotę wrzucić do świnki skarbonki Ależ by się tego nazbierało!

Cytat:
Ja kupiła oczywiście..ale zużyje sie szybkoa samoopalacz SunOzon zdecydowanie zasługuje na miano naszego hituto coś ważniejszego niż Nobel
Ok, nagroda Hit Rossmannomaniaczek (w skrócie HR) Zgłaszam kandydaturę mleczka SunOzon w kategorii "Rossmannowskie a dobre"
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca

Stary 2008-06-21, 23:58   #1174
Ani@1987
Rozeznanie

Cytat:
Niestety, aż tak się dobrze nei znam poza tym każdego uczula co innego Mówisz o tym? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ungsspray.html jeśli tak to jedyne co w nim widzę to methylparaben, ale nie wiem ile go jest- raczej niewiele. Pozostaje jeszcze uczulenie na Dihydroxyacetone ale ten jest zawarty we wszytskich kosmetykach samoopalających.
Ach właśnie, Klimt . Oststnio w supermarkecie widziałam ten obraz i tak się zastanawiałam "jak ten gościu się nazywał?". Nie udało mi sie zaszpanowac wiedzą i oczytaniem, niestey.
Nie Agacior chodzi o mleczko SunOzon z filtrem 30-znalazłam jego skład podany przez Ciebie w wątku o nie aptecznych filtrachi wklejam tu...
SKŁAD: aqua, octocrylene,alcohol denat., caprylic/capric trigliceryde, butyl methoxydibenzylomethane, c12-15 alkyl benzoate, ceteareth isononanoate,phenylbenzim idazole sulfonic acid, glycerin, ethylhexyl salicylate, titanium dioxide, polyglyceryl- 2 dipolhydroxystearate, , polyglyceryl-3 polyricinoleate, cera alba, aminomethyl propanol, panthenol, tocopheryl acetate, simethicone, disodium edta, alcohol, tocopherol, ascorbyl palmitate, ascorbic acid, citric acid.

Cos w tym skaładzie może mocno uczulićja jeszcze nie testowałam, ale Yoriko...
Cytat:
Ja mam pytanie nie odnośnie zapachu bo mi nawet podszedł, ale czy nie dostałaś uczulenia?? Ja posmarowałam całe ręce bo wyszłam wczoraj w bluzce z krótkim rękawkiem i mnie zsypało. Dobrze, że nie usmarowałam się cała. I teraz po tym uczuleniu boje się użyc Rossmannowego samoopalacza. A jak też mnie uczuli. A samoopalacza nie wezme przecież na ręce tylko.
P.S. Gdzie mogę się zapytać jaki składnik mógł mnie uczulić??
I teraz nie mam co zrobić z całą butlą balsamu a myślałam, że będe mieć tani i dobry Myślałam nad tym dla dzieci, ale nie znam się na składach więc nie wiem czy znów wyrzucić kase na darmo.
Cytat:
OżeszWy...
Kup a sie przekonaszteraz jest za 4.99

Cytat:
Napisane przez 00aga00 Pokaż wiadomość
Ojj, coś w formie odwyku, tak? Przydałoby się... Przy najbliższej gazetce można by zrobić listę tego, co chciałybyśmy kupić i tę niewydaną kwotę wrzucić do świnki skarbonki Ależ by się tego nazbierało!
Ok, nagroda Hit Rossmannomaniaczek (w skrócie HR) Zgłaszam kandydaturę mleczka SunOzon w kategorii "Rossmannowskie a dobre"
dokładnieode mnie dostaje 10 gwiazdek...a nie...może róż
A co jeszczeja nominuje żel do golenie skóry wrażliwej Isany
Stary 2008-06-22, 00:04   #1175
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnieode mnie dostaje 10 gwiazdek..nie może róż
A co jeszczeja nominuje żel do golenie skóry wrażliwej Isany
Hm tego żelu nie próbowałam Ale Syrenka powinna być numer 1 bezapelacyjnie, prawda?
Jeszcze Lirene City Matt, masełka Ziaji, oliwka Hipp ostatnio...hmm
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca

Stary 2008-06-22, 00:09   #1176
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
no i jak dziewczyny,a któraś z Was tego pilingu??
zastanawiam się też gdzie go znajdę...

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=5475

wydaje mi się,że może być do moje cery dobry dziś zrobiłam jakiś z vichy( z próbki0później maseczka i krem i mam cudownie gładką buzię dawno takiej cudownej w dotyku cery nie miałam,mimo,że nie mam skłonności do wyprysków,itd
Tak się wkurzyłam tymi żelami, że zapomniałam o twoim pytaniu.
Widzę,że poszukujesz dobrego pilingu enzymatycznego na buźkę. Mogę ci polecić piling który sama stosuje, jest to piling enzymatyczny który świetnie złuszcza martwy zrogowaciały naskórek i tym samym odblokowywuje ujścia gruczołów łojowych ( nie tworza sie zaskórniki) Nadaje się do każdego rodzaju skóry .
Mam nadzieję,że Rossmanowiczki mnie nie ukrzyżują bo to nie jest produkt dostepny w Ross . Jak spróbujecie to napewno mi wybaczycie.

Kup w aptece tabletki " Ananas z zieloną herbatą" firmy Ortis - ok 20 zł.. Najlepiej zmiel je w młynku do kawy (bo niczym innym ich nie rozdrobnisz, takie cholerstwo twarde). Do małej filiżanki nasyp ok. 2 płaskich łyżeczek proszku ( reszte możesz przechować w szczelnie zamkniętym pojemniczku) i dodaj ciepłej wody tyle aby powstała gęsta papka. Nałóż tą paćkę na umyta buzię , możesz też położyc na dekold i plecki-na ok 15- 20 min. Bardzo ważne jest ,żeby w tym czasie nie dopuscić do wyschnięcia buzi, musi być cały czas wilgotna bo tylko wtedy działaja enzymy . Ja nakładam piling podczas kąpieli i żeby nie wysechł spryskuje zwykłym spryskiwaczem do kwiatów wypełnionym przegotowanaą wodą. POLECAM.
Przed ukrzyżowaniem mnie proszę wypróbujcie a napewno ocaleję .
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 00:09   #1177
justysiek
Zadomowienie

Chusteczki Babydream tez sa super
Popieram zel Isana, zwlaszcza zielony
Seria Alouette, hehe
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 00:14   #1178
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
Popieram zel Isana, zwlaszcza zielony
Seria Alouette, hehe
kupiłam je ostatnio jeszcze nie używałam
A teraz idę pod prysznic z oliwką mam nadzieję, że się sprawdzi, bo nie wiem co innego zrobię z połową litra oliwki

EDIT: Aaaa, bym zapomniała!
Kosmetyk HR: SERUM EVELINE 3D
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca

Stary 2008-06-22, 00:14   #1179
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:

wydaje mi się,że może być do moje cery dobry dziś zrobiłam jakiś z vichy( z próbki0później maseczka i krem i mam cudownie gładką buzię dawno takiej cudownej w dotyku cery nie miałam,mimo,że nie mam skłonności do wyprysków,itd
Widzę,że poszukujesz dobrego pilingu enzymatycznego na buźkę. Mogę ci polecić piling który sama stosuje, jest to piling enzymatyczny który świetnie złuszcza martwy zrogowaciały naskórek i tym samym odblokowywuje ujścia gruczołów łojowych ( nie tworza sie zaskórniki) Nadaje się do każdego rodzaju skóry .
Mam nadzieję,że Rossmanowiczki mnie nie ukrzyżują bo to nie jest produkt dostepny w Ross . Jak spróbujecie to napewno mi wybaczycie.

Kup w aptece tabletki " Ananas z zieloną herbatą" firmy Ortis - ok 20 zł.. Najlepiej zmiel je w młynku do kawy (bo niczym innym ich nie rozdrobnisz, takie cholerstwo twarde). Do małej filiżanki nasyp ok. 2 płaskich łyżeczek proszku ( reszte możesz przechować w szczelnie zamkniętym pojemniczku) i dodaj ciepłej wody tyle aby powstała gęsta papka. Nałóż tą paćkę na umyta buzię , możesz też położyc na dekold i plecki-na ok 15- 20 min. Bardzo ważne jest ,żeby w tym czasie nie dopuscić do wyschnięcia buzi, musi być cały czas wilgotna bo tylko wtedy działaja enzymy . Ja nakładam piling podczas kąpieli i żeby nie wysechł spryskuje zwykłym spryskiwaczem do kwiatów wypełnionym przegotowanaą wodą. POLECAM.
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 00:59   #1180
emememsik
po prostu Em :)

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;7953190]powiem tak, wszyscy sie podniecaja fitellą w tym ja tez
ale jesli nie potrzebujecie jej do pracy, czy gdzies poza dom, to sie po prostu nie oplaca 50 g kosztuje srednio około 1 zł, czyli 250 g( jak zwykle platki to wychodzi 5 zl ) albo 10 opakowan czyli 500 g (10 zl ) bardziej oplaca sie kupic inne platki ale w duzym opakowaniu [/quote]
A mi tam się opłaca. Kupuję Nestle Fitness, paczka 250 g kosztuje 6,80 zł. To jest tyle co 5 Fitelli, czyli za takie opakowanie wychodzi. ok. 3,50 zł.
Stary 2008-06-22, 01:01   #1181
00aga00
Wtajemniczenie

Jak już jesteśmy przy nagrodach, to dyplom dla Rossmannomaniaczki, która wymysliła mazanie się oliwką pod prysznicem Super!
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca

Stary 2008-06-22, 08:39   #1182
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 00aga00 Pokaż wiadomość
Jak już jesteśmy przy nagrodach, to dyplom dla Rossmannomaniaczki, która wymysliła mazanie się oliwką pod prysznicem Super!
popieram ^^ ale w jakich proporcjach dokladnie to dodalas?
a pieni sie dobrze zel?
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 09:16   #1183
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez istari Pokaż wiadomość
dziwne było stoisko bielendy - 2 zaangażowane panie, ale żadnych próbek. ogólnie festiwal oceniam na plus
To dziwne, bo ja obejrzałam i przetestowałam wszystko co mnie interesowało i dostałam próbki z nowej serii Eco Care i z serii z Morza Martwego - chyba 5-6próbek. Panie były bardzo miłe.
Cytat:

Widziałam tą firmę w Galerii Centrum.
Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Ooo muszę spróbować

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 09:27   #1184
Ani@1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
To dziwne, bo ja obejrzałam i przetestowałam wszystko co mnie interesowało i dostałam próbki z nowej serii Eco Care i z serii z Morza Martwego - chyba 5-6próbek. Panie były bardzo miłe.
Estella a dokładnie czego próbki dostałaś z tej serii?Proszę daj znać jak wypróbujesz
Ja tez jeśli chodzi o stoisko Bielendy w Lbn to nie narzekam-dostałam rożne próbki-tez z serii Morze Martwe(krem pod oczy)ale nie z EcoCare...ale wysmarowałam sie miodkiem z tej seriii pani była bardzo miła, ale o te próbeczki musiałam poprosić
Stary 2008-06-22, 09:28   #1185
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość

ooo....a czy te tabl to nie są na ochudzanie będę w lipcu w swojej aptece to się zorientuję i spróbuję
dzięki wielkie a dziewczyny nie ukrzyżują Cię bo to super przepis jest

Cytat:

Ooo muszę spróbować
thx właśnie wydawało mi się, że ja gdzieś widziałam produkty tej firmy,ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie....może to właśnie w Galerii Centrum było

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 09:47   #1186
istari
Paul's girl

Cytat:

Ooo muszę spróbować
ja byłam tam zaraz po otwarciu, może dlatego nic nie dostałam. ale nie narzekam - mam siatkę innych próbek
istari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 10:38   #1187
MagdaP
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *angel1710** Pokaż wiadomość
o nie zdrajco

Nie tylko ty. Ja unikam slonca, smaruje sie filtrem, na codzien 15 w lecie 20-30
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 11:33   #1188
gwiazdeczka179
Raczkowanie

GG do gwiazdeczka179

Ja nominuję do oscara SYRENKE ( wszechi wobec zastępującą peeling ) rewelacja!
nie wiem czemu (może mam skórę jak wieloryb ale mnie skóra nie boli jka się nią tre) ale za to jest oszczędność na peelingu hehehe
gwiazdeczka179 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 12:27   #1189
cochonnetta
Wtajemniczenie

Cytat:
o nie zdrajco

nie tylko Ty , ja tez się nie opalam. Filtru 50+ używam cały rok . Chociaż przyznam, ze ostatnio troche zdradzam naszą bladość, kupiłam mleczko samoopalające sun ozon , coby nad morzem nie straszyć ludzi , a pozatym przeokropnie nie lubię białych nóg

Co do HR to ja nominuję : żel sernikowy Isany , mleczko samoopalające sun ozon, oliwkę Hipp i póki co tyle.
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 12:44   #1190
*angel1710**
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
nie tylko Ty , ja tez się nie opalam. Filtru 50+ używam cały rok . Chociaż przyznam, ze ostatnio troche zdradzam naszą bladość, kupiłam mleczko samoopalające sun ozon , coby nad morzem nie straszyć ludzi , a pozatym przeokropnie nie lubię białych nóg

Co do HR to ja nominuję : żel sernikowy Isany , mleczko samoopalające sun ozon, oliwkę Hipp i póki co tyle.
ja też codziennie używam na twarz filtru, tyle, że mam 40 bo 50 przy mojej tłustej cerze była katastrofą tak na zwykłe wyjścia czyli jak mam krótki rękaw lub spodenki używam Sorai 30, ale zamierzam ją zmienić bo jestem coraz bardziej przybrązowiona
w tamtym roku będąc na wakacjach w Grecji moja skóra była nawet nie tknięta słońcem i trochę się obawiałam, jednak usłyszałam tyle miłych opinii co do mojej skóry, że postanowiłam nadal trzymać się zasad i sama polubiłam moją bladość łącznie z nogami, rękami i pupą oczywiście kto się ze mnie śmiał i wyszydzał ? Polki nasłuchałam się różnych docinek typu " o Boże, na twoim lakierze do paznokci nie pisze, że jest z filtrem, co ty teraz zrobisz' itd.
szkoda, że niektórym tak ciężko pojąć, że ktoś może mieć swoje zdanie i nie chce być identycznie opalonym klonem i nie chce być jak wszyscy.

co do HR to ja nominuję Syrenkę i piankę do golenia
*angel1710** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 12:50   #1191
ka_tula
Raczkowanie

ja również polecam mleczko samoopalające sun ozon Według mnie rewelacja za małe pieniądze (nawet bardzo małe) zero zacieków i ładny kolorek Brawo.
ka_tula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 12:56   #1192
gwiazdeczka179
Raczkowanie

GG do gwiazdeczka179

kurcze kusicie tymi samoopalaczami sun ozone . Po ile one teraz są w rossie ? nie chce mi się czekac na otwieranie strony , może teraz któraś kupiła?
gwiazdeczka179 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 12:59   #1193
00aga00
Wtajemniczenie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;7956694]popieram ^^ ale w jakich proporcjach dokladnie to dodalas?
a pieni sie dobrze zel?[/quote]
Ja najpierw umyłam się masełkiem kakaowym w płynie, a potem przed wyjściem spod prysznica tą oliwką się pomazałam W proporcjach na oko Ręcznikiem się wytarłam delikatnie, praktycznie tylko podotykałam i poszłam spać pachnąca dzidziusiem Dziś mam mięciusią skórę
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca

Stary 2008-06-22, 13:29   #1194
justysiek
Zadomowienie

Mnie kiedys Mama pogonila za uzywanie oliwki, bo potem reczniki byly tluste i nie daly sie wyprac I tak samo wkurzyla sie, jak na recznikach zostaly nieestetyczne "brudne" plamy po balsamie brazujacym, ktore tez nie chcialy sie sprac Jak sobie z tym radzicie??? A moze tak sie Wam nie robi? Kurcze, bo jak spytalam kolezanki, to one nie maja takich problemow...
Stary 2008-06-22, 13:41   #1195
aako
Zakorzenienie

znów byłam na targach. Dzisiaj było zdecydowanie lepiej. Cierpliwie czekałam sobie na wszelkie badania. Niestety nie wygrałam w konkursie, coż nie dopisało mi szczęście ale i tak było bardzo fajnie.
Dużo dowiedziałam się o skórze i mam mase kosmetyków do wypróbowania. Lista już się pisze co trza kupić przy następnej wizycie w ross

*Dziewcyny, do czego używacie oliwki HiPP do ciała czy do twarzy??

Edytowane przez aako
Czas edycji: 2008-06-22 o 14:07
aako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 13:44   #1196
cochonnetta
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też codziennie używam na twarz filtru, tyle, że mam 40 bo 50 przy mojej tłustej cerze była katastrofą tak na zwykłe wyjścia czyli jak mam krótki rękaw lub spodenki używam Sorai 30, ale zamierzam ją zmienić bo jestem coraz bardziej przybrązowiona
w tamtym roku będąc na wakacjach w Grecji moja skóra była nawet nie tknięta słońcem i trochę się obawiałam, jednak usłyszałam tyle miłych opinii co do mojej skóry, że postanowiłam nadal trzymać się zasad i sama polubiłam moją bladość łącznie z nogami, rękami i pupą oczywiście kto się ze mnie śmiał i wyszydzał ? Polki nasłuchałam się różnych docinek typu " o Boże, na twoim lakierze do paznokci nie pisze, że jest z filtrem, co ty teraz zrobisz' itd.
szkoda, że niektórym tak ciężko pojąć, że ktoś może mieć swoje zdanie i nie chce być identycznie opalonym klonem i nie chce być jak wszyscy.

co do HR to ja nominuję Syrenkę i piankę do golenia
i bardzo dobrze . a zdradzisz jakiego filtru używasz ? właśnie szukam jakiegoś do tłustej cery

Cytat:
Mnie kiedys Mama pogonila za uzywanie oliwki, bo potem reczniki byly tluste i nie daly sie wyprac I tak samo wkurzyla sie, jak na recznikach zostaly nieestetyczne "brudne" plamy po balsamie brazujacym, ktore tez nie chcialy sie sprac Jak sobie z tym radzicie??? A moze tak sie Wam nie robi? Kurcze, bo jak spytalam kolezanki, to one nie maja takich problemow...
hmmm, ja po posmarowaniu się oliwką już się nie wycieram tylko zakladam koszulę nocną i nie ma żadnych plam.. a po balsami brazującym to jak Ty to robisz, że na ręczniku masz plamy ?
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 13:54   #1197
Yoriko
Zadomowienie

Cytat:
Ja w końcu jeszcze nie użyłam tego mleczka...ale mnie trochę przestarszyłaś
Agacior pomóżTy po skaldzie odkryjesz co w tym mleczku moze uczulać?
Yoriko a dla dzieci 30 jest niestabilna, 50 juz tak
Dziękuję za odpowiedź.

Cytat:
Niestety, aż tak się dobrze nei znam poza tym każdego uczula co innego Mówisz o tym? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ungsspray.html jeśli tak to jedyne co w nim widzę to methylparaben, ale nie wiem ile go jest- raczej niewiele. Pozostaje jeszcze uczulenie na Dihydroxyacetone ale ten jest zawarty we wszytskich kosmetykach samoopalających.
Cytat:
Nie Agacior chodzi o mleczko SunOzon z filtrem 30-znalazłam jego skład podany przez Ciebie w wątku o nie aptecznych filtrachi wklejam tu...
SKŁAD: aqua, octocrylene,alcohol denat., caprylic/capric trigliceryde, butyl methoxydibenzylomethane, c12-15 alkyl benzoate, ceteareth isononanoate,phenylbenzim idazole sulfonic acid, glycerin, ethylhexyl salicylate, titanium dioxide, polyglyceryl- 2 dipolhydroxystearate, , polyglyceryl-3 polyricinoleate, cera alba, aminomethyl propanol, panthenol, tocopheryl acetate, simethicone, disodium edta, alcohol, tocopherol, ascorbyl palmitate, ascorbic acid, citric acid.

Cos w tym skaładzie może mocno uczulićja jeszcze nie testowałam, ale Yoriko...
Tak jak pisała Ani@1987 chodzi o mleczko do opalania a nie o samoopalacz. Choć jego też się boję. Samoopalacz mam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...opalajace.html i ...
Co dziwne sprawdzałam skład jaki podałaś Ani@1987 - ja mam troche inny. Nie wiem czy to może mieć wpływ na ocenę mleczka, albo tego co mogło uczulić. Oto skład:
aqua, c12-15 alkyl benzoate, octocrylene, alcohol denat., butyl methoxydibenzoylmethane, glyceryn, titanium dioxide, methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol, cetyl dimethicone, tricontanyl pvp, phenoxyethanol, panthenol, tocopheryl acetate, parfum, decyl glucoside, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, cocoglucoside, simethicone, disodium etda, aminomethyl propanol, propylene glycol, xantan gum.
Uff przepisałam
Cytat:
Taak chusteczki Babydream, żel do mycia też jest super. Ja używam do ciała i do twarzy Żelu oczywiście
Filtry do kawy
Syrena oczywiście też
Stary 2008-06-22, 13:57   #1198
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
Hm, ja nawet po mleczku samoopalającym nie mam plam na ręczniku może to wina balsamu A po oliwce... nie zauważyłam Ale też zrezygnuje raczej z wycierania się...
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca

Stary 2008-06-22, 14:10   #1199
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
hmmm, ja po posmarowaniu się oliwką już się nie wycieram tylko zakladam koszulę nocną i nie ma żadnych plam.. a po balsami brazującym to jak Ty to robisz, że na ręczniku masz plamy ?
Hmmm, no po prostu, smaruje sie kilka dni pod rzad (bo nie uzywam tych balsamow non stop, tylko takimi seriami kilka dni co jakis czas), a wiec majac balsam na skorze jak sie wycieram po prysznicu to scieram balsam ze skory i zostaje to na reczniku i po jakims czasie recznik robi sie troche pobrazowiony... Kurcze, czyli jednak tylko mi sie tak robi Ech

A po oliwce nic tlustego sie nie odbija na koszuli czy pizamie? Mi nawet zwykle balsamy zostaja troszke na materiale... Kurcze, ja mam jakos dziwnie...
Stary 2008-06-22, 14:16   #1200
aksalotl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yoriko Pokaż wiadomość
czym się różni, poza obiektywnymi różnicami (konsystencja, pojemność itp.) to mleczko od tego kremu? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...zon-cream.html Zaintrygowałyście mnie tym mleczkiem, z kremu nie jestem zadowolona, będę testować teraz balsamy brązujące, ale jako przykładna kosmetoholiczka zrobiłabym sobie już zapasy, skoro jest w promocji
aksalotl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości