|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie kalafiora uruchomiłam... zamówiłam koszule do karmienia i sprawdzam konto i patrze, że coś za mało. i szukam szukam i doszłam że po zakupie pieluch na to samo konto poszło prawie 70zł... idę po męża i on szuka i szuka i mówi, że dziwne... i pyta czy kupowałam coś więcej czy nie, a ja twardo, że nie... po 15 min spr moją rozpiskę zakupów i się okazało, że to rossman |
|
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
według mnie to też jest dobre rozwiazanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- A i do mnie na sale bedzie mógł maz przyjść, tylko wizyty z innymi beda sie musiały odbywac w pokoju odwiedzin ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() Ale mysle czy nie iść na usg 3d żeby dobrze buziunie zobaczyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz pewnie tak fajnie nie bedzie bo mamy baby boom i w moim szpitalu od kilku do kilkanastu porodow dziennie wiec sie zastanawiam nad wykupieniem sali na caly pobyt, a nie tylko na porod.
|
|
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
U nas też są sale 2-osobowe, i raczej wszystkich wpuszczają. Ja jak mala urodziłam to tylko mąż do mnie przychodził. Teraz nie wiem jak to będzie, nie wiem z kim Z. Zostawię itd...
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Kiwi ja podobnie...
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra jak ja się dzisiaj czuję do
|
|
|
#403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień dobry! Ja zaraz zbieram się na wizytę. Dzisiaj pewnie bedzie bez usg bo mam usg III trymestru w następny czwartek Ale czuje że mała rośnie i wita się z mamusią z samego rana wiec stresu nie ma Potem uciekam do pracy Miłego dnia! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#404 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Optymalnie to musiałabym zacząć rodzic ok 15:30-16 i wyrobić się w 3 godziny, żeby mąż zdążył wrócić i małą uśpic. Albo wieczorem/w nocy jak już będzie spała, tylko tu już trzeba będzie kogoś zwerbować do pilnowania. No i potem ile bede w szpitalu. Ja się chyba zapłacze za nią. No i mam obawy ile bede w szpitalu. Z córką byłam 6 dni bo miała dosyć wysoką żółtaczke i była naświetlana. A z kolei nie jestem przekonana czy przyjście z nią do mnie w odwiedziny to dobry pomysł, bo może być jeszcze gorzej jak będzie musiała wracać do domu. Im bliżej porodu tym bardziej siedzi mi to w głowie i bardziej się martwię jak to będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#405 |
|
Wtajemniczenie
|
Wilanka - dzieci są mądrzejsze niż czasem nam sie wydaje. Nie martw sie, zobaczysz że zrozumie sytuacje i bardzo pozytywnie Was zaskoczy! Moja 2letnia siostrzenica jest bardzo przywiazana do swojej mamy. A jak siostra poszła rodzic to mała była bardzo grzeczna. Dzwoniła tylko 1-2 razy dziennie do mamy i wszystkim mówiła że mama pojechała wyciągnąć braciszka z brzuszka (:p) i niedługo wróci razem z bratem
Była mega grzeczna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#406 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Dzien dobry w 26+0
![]() Wilanka, bardzo dobre wiesci z pracą męża oby tak dalej. I w koncu bedziesz miała spokoj z zębem. I brawa za glukozę ![]() Asiula, pewnie sobie dziecko pomyślało "co mi matka moje fałdki zabiera" ![]() Wy jesteście takie rozeznane jak to u Waszych szpitalach jest z odwiedzinami, a ja nie wiem nic. Musze poszukac info czy nie bedzie jakiegoś dni otwartego na porodówkach i wtedy męża namówić i isc sie dowiedzieć wszystkiego. Juana, kciuki za wizytę ![]() Impreza w brzuchu trwa w najlepsze. Ja nie wiem kiedy to dziecko spi. Chyba w nocy, ale to tez nie jestem pewna, bo jak wstaje na siku, to zawsze pozniej go czuje. Zaciskam kciuki za resztę wizyt ![]() Musze dzis ogarnąć dom do 12, bo pozniej z mężem na zakupy jestem umówiona ![]() A! I przegapiłam swoją 100dniowke od dzis 98 dni do terminu 0Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2017-12-12 o 07:34 |
|
|
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, ale u mnie nasypalo śniegu, pięknie jest
![]() U mnie są sale dwuosobowe, ale mają ich na tyle dużo (w porównaniu do miejsc na porodowce) i tak krótko trzymają w szpitalu, że najczęściej dostaje się całą dla siebie, na tym drugim łóżku za opłatą może spać partner albo ktoś z rodziny. Godziny odwiedzin są długie i nie jestem pewna czy ich w ogóle pilnują. Jakby ktoś specjalnie przyleciał to oczywiście bym go wpuscila ale też nie marzę o wizytach w szpitalu. Pamiętam, że za pierwszym razem ktoś w sąsiedniej sali miał istne tłumy odwiedzających i nie mogłam się temu nadziwić ![]() Też się strasznie martwię, jak to będzie z zostawieniem małej. Idealnie byłoby rodzic tylko kilka godzin, jak jest w przedszkolu, bo inaczej mąż będzie musiał z nią zostać, a ja pojadę rodzić sama. Tylko jak po pierwszym nastawiać się teraz na szybki poród, mało realistyczne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
Pannkaka, u Ciebie snieg, a u mnie 13 stopni na plusie. I gdzie moja zima? I w co ja sie ubiorę. Przeciez z zimowej sie ugotuje, a płaszczyka juz nie wcisnę na brzuchol
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#409 |
|
Rozeznanie
|
Pierwszy porządny śnieg tej zimy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
?Niestety nie sposób za Wami nadążyć pracując na II etaty Mam teraz taki sajgon że nie mam czasu na nic. Ale jeszcze tydzień, jeszcze tylko tydzień będzie tak hardkorowo. W weekend oglądaliśmy wózki i chociaż Anex Sport podoba nam się najbardziej wizualnie to chyba zdecydujemy się na Bebetto Tito. Czekamy jednak jeszcze do stycznia. Byliśmy też na Listach do M i już poczułam świąteczny klimat, chciałam po filmie choinkę już kupić ale mąż mnie powstrzymał W ten weekend kupimy.U nas dzisiaj +11
Edytowane przez alleyezonme Czas edycji: 2017-12-12 o 08:05 |
|
|
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
|
Alley, wróciłaś! No juz sie zaczelam zastanawiac, ze prace Cie całkiem pochłonęły. Trzymaj sie mocno i zdrowo. Juz niedługo
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#412 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
u nas tez cieplo jest ale ma strasznie wiac. Wiec musze sie zebeac poki jest ok i kupic soczewice bo dzisiaj zupa z niej potem ubieramy choinke
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem w miarę na bieżąco, przynajmniej mam taką nadzieję ![]() Ale już niedługo Już niedługo i może w styczniu uda mi się w top gadułach wylądować
|
|
|
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
U mnie moja sis obiecała że zerknij na młoda. Oby nie była wtedy w delegacji lub spotkaniu w pracy. Jak się zacznie w nocy to szybko do sąsiadów i poczeka jak sis przyjedzie. Gorzej w dzień do 18. Choć mam nadzieję na planowana cesarkę.
Gorzej mi smutno że mąż nie będzie mógł mnie odwiedzać i pomagać jak będę w szpitalu bo będzie z młodą siedział. A pamiętam z młodą po porodzie nie byłam w stanie podejść do przewijają j przebrać mała przez dobę. Wilanka u nas w szpitalu tak małe dzieci nie mogą odwiedzać. Ewentualnie w kawiarni na dole ale to słaby pomysł myślę. Byłoby ciężej i jej i tobie widząc ryk przy rozstaniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest mega cieplo! Mogę spokojnie przewieźć moje kwiatki. Szwagier dziś o 6:30 zabrał od nas 4 ogromne pudla z rzeczami z kuchni i recznikami i burdel jakby troche mniejszy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Śniło mi się, że tz zostawił mnie w ciąży i z 3 dzieci i musiałam się związać z jakąś kobietą, żeby mi pomogła w wychowywaniu ![]() Dzisiaj się lenię i chyba przeleżę cały dzień w łóżku, chciałam kupić prezenty wreszcie, to okazało się, że w tym roku robimy duże składkowe i pozostało mi tylko rozliczyć się z siostrami
|
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
alleyezonme - tydzień szybko zleci! Spokojnie, też ledwo nadazam za dziewczynami. Nadrobimy w styczniu
Po wazeniu u poloznej u mnie dziś 28+4 i +8.5 kg... A położna mowi ze waga super. Chyba patrzyła na ranking wielorybkow. Juz sie do nich powoli zaliczam Boje sie co zobaczę po swiatecznym jedzonku ![]() Czekam na wizyte Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
Mecassie, nie wiem jak się znaleźć na 1 stronie. Jestem tu nowa, termin mam na 22.03 może na 23.03. Teraz już nie mam pewności, musiałabym zajrzeć do papierów
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
też dzisiaj planuję leniwy dzień, choć sterta prasowania rośnie
![]() może dokończę jeszcze dekoracje świąteczne wczoraj znów kręgosłup wieczorem odmawiał posłuszeństwa, ale zasnęłam z ciepłym termoforkiem na plecach - jeśli tak nadal będzie działał, to będzie to najlepiej wydane kilkanaście zł ever ![]() co do szpitala, to mam nadzieję, że mąż będzie mógł być ze mną do późnych godzin nocnych, po cc pewnie będę nie do życia
|
|
|
|
#420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Alley
Myślałam o Tobie wczoraj ale pamiętałam, że masz mieć dużo więcej obowiązków więc nie martwiłam się, czułam, ![]() Ja się melduję po badaniach dla endo, tsh, ft4 i morfologię mi też wpisał. Robiłam niedawno tsh, było bardzo ładne, więc nie spodziewam się niemiłych niespodzianek. Za to niespodziankę miałam w punkcie pobrań bo nie działał numerkomat (i nie mogłam wziąć uprzywilejowanego ) A akurat mi się spieszyło bo musiałam mężowi samochód oddać. Ale pewna staruszka kierowała ruchem i dała jasno do zrozumienia pozostałym, że wchodzę razem z nią Dobra kobieta, niech jej się zdrowie trzyma ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

1 raz się poczułam jak mały ma tamw środku 

a teraz mam jeszcze takie bulgotanie poniżej mostka jakby mi dziecko tam banki puszczało 
on jest piękny przecież! A i jeszcze z anexów mi się śliwkowy mega podoba 

?