|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Akada, ci faceci. Moj z jednej strony bardzo pomocny, ale czasami wydaje mu sie, ze moze sobie odpoczywać jak dawniej.
Taedio - a w kościele jest ciepło czy zimno? Jak ciepło to spodnie i sweterek. Jak zimno to czapka i kurtka/płaszczyk by sie przydały. Masz tą samą sukienkę co Carolles? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#692 |
|
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Xzora niby grzeją ale zimno :/ musiałabym kupić jakaś kurteczkę :/ zastanawiam sie tez nad kocykiem ale nie wiem czy specjalnie kupować biały?
![]() Mam ta sama sukienkę |
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#694 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Szaleństwo z tym białym Na olx dużo rzeczy jest po chcrzciniach raz założonych, dla dziewczynki widziałam piękny płaszczyk, taki na raz bo na codzień nie praktyczne |
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocyka nie kupowałobym białego. Masz np granat - tez moze byc. Byle nie jakis neonowy. Ja bym kupiła kurtke. W ogole to ostatnio dołączyłam do fajnej grypy sprzedazowej w moim mieście. Wcześniej jak ogladalam na OLX, Allegro czy tez na innych grupach FB używane ubranka to ceny były praktycznie takie same jak nowych ubranek kupionych na przecenie. Udało mi sie kupić kombi na druga część zimy za 10zł, do tego strój kąpielowy na wakacje za 5zl i jeszcze z 10 innych rzeczy No i miałam dzisiaj odebrać, ale siedzę w domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#696 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Wczoraj położyłam się wcześniej. Mąż mówi mi rano, że jak on się kładł to Ami miała na twarzy koc, który roluję, żeby nie uderzała głową o szczebelki. Dobrze, że powiedział mi o tym rano, bo miałabym moc z głowy. Dziś muszę go jakoś zabezpieczyć. Pozdrawiam ze spaceru, u mnie bezwietrznie jak dotąd. Cytat:
Brzmi zachęcająco ![]() Cytat:
Wiesz, pomyślałam, że jakby mnie nie było w tak krótkim czasie 4 razy w pracy to nie byłoby fajnie. Na szczęście koleżanka wraca w styczniu, teraz ma etap oswajania dziecka ze żłobkiem. Cytat:
Super nocka, u nas też ok ![]() Cytat:
Kupiłam super sweterek oprócz tego body i spodenki, ale to takie zwyklaki. Sprawdzę bieliznę dokładnie i dam znać. Cytat:
![]() Kochana zdrówka dla Was ![]() Lecę nadrabiać dalej, małolata pięknie śpi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1513075617273.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tż jest w nocy nie do obudzenia. Ale za to bardzo rano wstaje i czasem jak ja nie mogę zwlec się z łóżka to bierze małą żebym dospała. Mnie ten układ odpowiada. Natomiast na początku też zachowywał sie tak jakby nic się nie zmieniło, musiałam mu pare spraw do głowy wbić. Cytat:
U nas też raczej taniec niż wyciszanie usypia małą. Z bielizny kusi mnie body ![]() W tv i tak nie ma nic ciekawego niestety...choc mój rż mógłby oglądać polsat news bez przerwy Z tymi prezentami to faktycznie jakoś pod górkę masz.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#699 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My tez drugi dzien bez spaceru, starszak kaszle... Taa mąż wychowany juz mu soe zwyczajnie nie chce szaleć Cytat:
A do kiedy ten jarmark? Myslalam ze tylko w wekend byl? Cytat:
Zdrowka dla męża! Dzis do uczulenia na lidokaine doszły pleśniawki. Juz wczoraj cos mi sie tam na tym języku nie podobalo a dzis takze wewnątrz na dziąsłach u gory i na dole Cytat:
oj jak bym go wtedy mocno potrzebowala!! Ja bym nie kupowałaa bialych rzeczy na jeden raz. Kup jedną elegancką rzecz a reszte dobierz z codziennych ubranek
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio Twój granatowy kocyk z le pampuch moim zdaniem bedzie ok. Jakby coś to w lidlu są fajne sweterki w dobrej cenie.IMG_2821.jpg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez emmos Czas edycji: 2017-12-12 o 11:58 |
|
|
|
#701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesteś pewna, że to pleśniawki ? Młoda kiedyś miała taki język na początku od mleka, samo zeszło Jak plesniawki to bidula ja kiedyś miałam często Nie wiem co takiemu maleństwo można zaaplikować |
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Siil, bielizna w lidlu od 21 grudnia. Mnie się podoba to czarne body
Choć osobne komplety też będą IMG_2822.jpgWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Minini Kurcze, uczulenie? Szkoda oby camilia pomogła, my wczoraj skończyliśmy opakowanie. Kupię jeszcze jedno. Czy pomaga... Ciężko mi stwierdzić. Xzora Ile razy kroplaś oczka Klaudii srebrem? Przez ile dni? Morelle Karola? Jak u was z oczkami? Już ok? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że nie zapeszę, ale u nas od 3 dni zdecydowanie mniej ulewań.
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Na plesniawki przecieranie witamina c w kropelkach pomaga. Jak kp to możesz mieć grzybice, więc chyba najlepiej iść do lekarza zeby obejrzał i Ciebie i dziecko i dal lekarstwa jezeli to to.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#706 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sprobuje ta wit.c Ja to wszystko zrzucam na twn dentinox - wszystko zaczelo sie odkąd zaczelam co wieczor nim smarować - najpierw to uczulenie a teraz to..
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos - dobrze miec jakies body czy gorset w szufladzie
Minini - współczuje plesniawek. Na srebrze ty sie lepiej znasz ode mnie. Moze akurat by pomogło. Ja teraz pije srebro na przeziębienie. Mała! 2 razy dziennie po 1 kropki az do zakończenia ropienia. Najpierw jedno oczko sie wyleczyło (po jakichś 10 dniach), potem przez ok 10 dni juz tylko drugie zakrapialam. Emmos - super, ze ulewania sie zmniejszyły. U mnie niby tez mniej w ostatnich dniach. Za to dzisiaj juz dwa razy udała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Karola
U nas jedno przeszło też szybko. A dziś drugie... Ehhh pewnie przez katar. Xzora. Ja się boję nadużyć tego srebra, ale ono faktycznie pomaga. Może mu zakropie jeszcze na noc. U nas też wichura, a mamy dziś jasełka u Tymonka, występuje więc muszę to zobaczyć, i nie wiem jak zabrać Hugo? Czy do wózka czy do chusty czy jak? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym wzięła chustę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wackiem powiadasz ![]() ![]() przepraszam ![]() Cytat:
Będzie sporo ludzi pewnie, więc może lepsza chusta niż przeciskanie się z wózkiem. Kciuki za występ Tymonka ✊️✊️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#712 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora ja tez jestem na takiej grupie sprzedazowej z mojego miasta, zapytam tam czy ma ktoś kurteczkę
Minini ten na nikiszowcu w weekend, na rynku jeszcze jest ![]() Muszę poprzeglądać co tam mam i co sie nada. Tez mi sie nie widzi kupowanie nowych rzeczy na jeden raz Emmos dzięki, zajrzę czy u nas cos sie jeszcze ostało . Carolles jak sie ogarnę to pokaże wgl to zamówiłam 2 rozmiary - 32 i 34 bo nie wiedziałam, który bedzie lepszy. Przysłali mi tylko jeden bo drugiego zabrakło ![]() Z le pampuch ma granatowy kocyk Słodka Nela |
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam premie świąteczną!Ale miło
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas dziś zatwardzenie, poszły dwie gęste kupy, aż mi go szkoda, bo widać, że sie męczył. Oby teraz było lepiej. |
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przydałoby mi sie taki body...
|
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - macie jakis pomysł na prezent dla teściowej? Budżet 50-80zl. Zegarek ma.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie powiesz, że nie fajne? ![]() Cytat:
Portfel, kosmetyki, książka, sweter, perfumy, szal. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za pomoc. W koncu stanęło na macie do jogi a co, niech babcia ćwiczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Ściągniemy jej tez na pendrive lekcje jogi. Juz wcześniej myśleliśmy o macie tylko teściowa nie ma netu, kompa ani DVD. Dzisiaj mnie olśniło z pendrivem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

młody zasnął kilka minut po 20, pierwsza pobudka 00:20, druga 3:40, potem o 5:20 wzięłam do łóżka, trochę dojadł i spał do 8 
Jestem na głodzie, pewnie co najmniej ze 2tyg będzie mnie strasznie ciągnęło...
Kurczę, gdyby nie to że jest przed świętami i mamy masę wydatków, to już bym kliknęła... I tak bardzo mocno mnie kusi...
oprócz tego body i spodenki, ale to takie zwyklaki. Sprawdzę bieliznę dokładnie i dam znać. 

juz mu soe zwyczajnie nie chce szaleć

do kościoła jedziemy wózkiem bo mamy rzut beretem, bedzie w spworku. Ale na sam chrzest nie wiem :/