|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
Jeszcze do niej nie dziwoniłam, bo myślałam, że obejdzie się bez. Ale teraz widzę, że nie Wydaje mi się, że wszystko wraca. Że będę musiała przechodzic przez to jeszcze raz. Nie potrafię tego zrozumiec.
|
|
#3572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wierzę w Ciebie, że uda Ci się pokonać tą okropną depresję...Mam nadzieje że psychiatra coś zaradzi... :przyt ul: Jesteś tak wrażliwą, wspaniałą osóbką -- ogromna szkoda, że nie potrafisz spjrzeć na siebie obiektywnie ...Zdaje sobie sprawę, że to silniejsze od Ciebie - ale bądź twarda i niepoddawaj się |
|
|
|
|
#3573 |
|
Gość
|
Agato - depresja jest straszna. Sama o tym wiem. Mam takie okresy przy swojej chorobie. Na dworze tak ładnie, a ty jesteś zasmucona. Szkoda. Oby psychiatra coś ci pomógł. Pozdrawiam i przytulam - Werka
|
|
|
|
#3574 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3575 |
|
Gość
|
Dziewczyny chcę się z wami przywitać. Wczoraj doszło do wielkiego jupi
|
|
|
|
#3576 |
|
Rozeznanie
|
Rany, ale tu cicho
aż się zdziwiłam jak weszłam...![]() Niestety ja się nie naprodukuję dzisiaj, bo humor mam okropny... A najgorsze jest to, że dzieje się tak bez powodu...Nic się nie stało, po prostu wstałam smutna i mi tak zostało do teraz...Czuje się strasznie bezwartościowa, beznadziejna...A moje życie to pasmo porażek...po prostu...samo w sobie...Chyba nigdy nie będę potrafiła być szczęśliwa...
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nic więcej nie jestem w stanie napisać
|
|
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
Chyba dzień i humor nam się udziela...
( ehh...
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, właśnie widzę, że wcięło mojego długiego posta, w którym poodnosiłam się do licznych Waszych wypowiedzi, szkoda że mam tak malutko czasu - nie mogę już tego napisać na nowo. Sesja. :| Znad przerażającej ilości materiałów do wykucia wysyłam Wam dużo pozytywnej energii na poprawę humoru.
Trzymajcie się, tak pięknie jest na świecie, uśmiechnijcie się.
|
#3580 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3581 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
będzie dobrze, zobaczysz, to tylko taki chwilowy stan.Oj dziewczyny..no co taki humorek? Coś się konkretnie stało Wiosenko, Basiulko ? U mnie .. hm, nie narzekam. Byłam dziś na zakupach a po nich poszłam z rodzicami na lody Wogóle dziś nie chce mi się jeść, jest taaak gorącoo .. Rozczarowałam się z powodu pewnego chłopaka i humor też się troszke popsuł nie ukrywam, ale przejdzie mi ![]() Tylko .. teraz sobie zdaje sprawę jaka byłam głupia. Nie potrafiłam zaakceptować swych ud gdy miały one 51.5 cm, wkręciłam się w napady, zaczełam więcej jeść i dziś mają one 54 cm .. w zasadzie nie jestem pewna czy dokładnie, zmierzę się dziś.Ubolewam nad nimi, tymbardziej, że kupiłam sobie krótkie spodenki i nadal wstydzę się ud, bo wydają się taakie grube .. No cóż. Pustka coś tutaj dziś i smutno, ale mam nadzieję, że to chwilowe i humorek się poprawi edit. Toffie- no a z tobą co, kochana ?
|
|
#3582 |
|
Konto usunięte
|
Już nie daje rady. z jednej strony jestem głodna i powinnam więcje zjesc, ale gdy pomysle, ze miałabym cos zjesc dodatkowo, to juz na sama myśl mi mdło. I autentycznie cofa mi się wszytko po wiekszym posiłku. Obiecałam sobie, ze nigdy juz nie będe wymiotowac i nie robię tego - od 3 miesięcy. Byłam pewna , ze dzieki temu poczuje się wreszcie dobrze, a czuję się...gorzej |
|
|
|
#3583 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
baaaardzo mocno was i ma nadzieje że jutro będzie o niebo lepiej bo w końcu poniedziałek a tu patrzcie do szkoły nie trzeba iść! Tak więc przesyłam wam jak to był na 'na co mam chrapke'? o chyba bioprądy z nadzięją na szczęśliwsze jutroCytat:
Cytat:
|
|
#3584 |
|
Rozeznanie
|
ja już nie mogę
....nie daje rady... Podejrzewam że jutro będzie jeszcze gorzej...![]() ![]() Po prostu mam dość siebie~! Do mego "cudownego" nastroju doszła jeszcze kłótnia z bratem...BOSKO!
|
|
|
|
#3585 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może zajmij się czymś, żeby o tym nie myśleć? Wyjdź na dwór, pograj w coś, może książka ? Odwróć swą uwagę od tego wszystkiego, staraj się o tym nie myśleć.Krytia, ah nie chodzi, że zerwał ze mną czy coś w tym stylu, bo nawet moim chłopakiem nie jest, ale zależy mi na nim, a dziś .. ekhem, wydał się taki obojętny w stosunku do mnie, jak nigdy i smutno mi się zrobiło, po prostu. A te 3 cm to dla mnie jednak jest różnica. A bluzeczki napewno nikt nie będzie komentował, wkońcu - czego masz się wstydzić ?
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też tragicznie, jestem taka mega zdołowana przez wczorajsze zawody - pojechałam chora i wygrała ze mną taka dziewczyna, generalnie umiem przegrywać, ale... nie z nią! nigdy z nią nie przegrałam, teraz będzie tak, że wszyscy uznają ją za super talent a we mnie nikt nie będzie wierzył - a ja w siebie już na pewno nie. ha, i jeszcze wychodzę na straszną egoistkę jak to piszę, prawda? nienawidzę siebie, nienawidzę, nienawidzę, nienawidzę. przepłakałam całą noc i całe wczoraj od 'po biegu', nie mogłam się uspokoić, to było straszne ![]() ![]() wiecie, chyba kończę trenować zawodowo, zostanę przy amatorstwie, bo mam za słabą psychikę. to dla mnie zbyt stresujące i bolesne. nie mogę. wiem, że pewne będę tego żałować, na pewno, ale trudno. do tego zajadam smutek, dziś wspaniały bilans - z 3500 kcal? ale super po prostu skaczę z radości będę jutro ważyć 100 kg więcej edit: Toffie, trzy miesiące to strasznie dużo. wiem, że czujesz się przez to lepiej, ale pomyśl, jak blisko normalności już jesteś przypomnij sobie czasy sprzed ed. przepraszam, nie jestem w stanie więcej napisać, bo sama mam straszny nastrój
|
|
|
#3587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3500 kcal? 100 kg więcej? O czym ty mówisz? Jesteś chudziutka i te 3500 kcal ci nie zaszkodzą ! Poza tym to tylko jeden dzień. A skoro czujesz, że masz za słabą psychikę na trenowanie zawodowo .. to zrobisz jak uważasz. Byle tobie było lepiej
|
|
#3588 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
). daltego musze po rpostu więcej dopchac do konkretnych posiłków , poki co, bo jeżeli jestem teraz w tak beznadziejnej fazie choroby nie ma mowy o apetycie, raku apetytu, głodzie, sytości, nic nie czuję . Cytat:
Wiem, ze 3 miesiące to długo, nawet bardzo bardzo dług, bo wczęsniej nie potrafiłam wytrzymać dnia bez takiego incydentu. więc 90 takich dni to wie;ki sukces, ale co mnie boli? boli mnie to, ze nadel czuje ten głód, dziwny głód, taki jak wtedy. Głód nie na paczke chipsów, ale na 15 takich paczek i tony bułek, kilka litrów wodyy. Ehhhhh, moja Pani doktor mówiła, że 100x lepiej miec sama anoreksje niz anoreksję bulimiczna. CHciałabym juz to wymazac z pamięci, a to powraca, powraca co kilka dni jak bumerang, jak cos co zawsze sie dzieje, jak chory nawyk, który przylegl do mnie, a walcze i walcze z tym i chociaż tego nie robię czuje się tak samo. I to jest najgorsze
|
||
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3590 |
|
Wtajemniczenie
|
Heeeeej Dziewczyny, wracam do Was po przerwie
Mam okropne zaległości, nie wiem co się u Was dzieje, więc zaraz poczytam co nieco. U mnie świetnie, czuję, że żyję Teraz dopiero wróciłam z imprezki rodzinnej - chrzciny kuzynki, zostałam mamą chrzestną Buziaki dla Was
|
#3591 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja waże tyle samo, praktycznie co do grama, co podczas wymiotowania. U mnie nie o wygląd chodzi ze zmiana samopoczucia. Wtedy czułam sie dobrze, bo jadłam to co chciałam i w ilościach, które sprawiłyby, że tyłabym ok. kg dziennie,a mimo to utrzymywałam niska wagę, mama była dla mnie miła, bo myślała, że staram sie przytyć. ale potem było już tylko gorzej, nie miałam siły, żeby wstac z łózka. Z tym, że teraz chociaz te siłe mam, to nie potrafię zdobyc sie na radość, chociażby z tego, ze miałam tyle siły, zeby przestać "to" robić. |
|
|
|
|
#3592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w ogole ten watek zmierza w dziwna, niezaciekawa strone....nakrecacie sie i dolujecie wzajemnie......
|
|
|
#3593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że jutro na pewno będzie lepiej i już nie będziesz miała takich myśli, ale sama wiesz, że to było naprawdę... głupie. Przytulam Cię mocno. Zobaczysz, jutro wszystko się ułoży, nie martw się, nasza kochana, optymistyczna Wiosenko!Cytat:
Oni nie odwracają się od Ciebie, bo masz kilka kilogramów więcej. Oni odwracają się od Ciebie, bo jesteś sfrustrowana, złośliwa, kłótliwa - jak sama piszesz. Wiesz dobrze, że gdybyś była grubsza o 15 kg, a uśmiechnięta i pozytywnie nastawiona do wszystkich, Twoje kontakty towarzyskie wyglądałyby zupełnie inaczej. Nie odchudzaj się, bo miarą Twojego szczęścia i nastroju nie może być Twoja chudość. Ty MUSISZ nauczyć się żyć na sto procent z normalną wagą i wyglądem. Wywal ciuchy z czasów najgorszego ED, kiedy byłaś najchudsza i już nigdy więcej ich nie przymierzaj. Kup takie, które w żaden sposób Cię nie opinają (w negatywnym sensie), nie przejmuj się rozmiarem, niech będą ładne, kobiece, kolorowe. Może zaprosisz do siebie tę koleżankę, jeśli jest fajna i ją lubisz? ![]() Nie sądzę.
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iza - kurak masz według BMI niedowagę, nawet jeśli jesteś z natury szczupła trenujesz wyczynowo, teraz jesteś chora, myślisz że ciało nie chce też czasami energii dodać? A co do atletyki to jak odejdziesz dlatego, bo raz też kto nad tobą wygrał to Viveen - dlaczego gdzie nie wyjdziesz? Zamiast dumać nad własnym bytem lepiej po protu ucie przed takimi myślami - na rower, do kina, napisać koleżankom, albo zrobić coś dla innych - upiec rodzinie placek...każdego czasami łapią myśli dotyczące bytu własnego, grunt żeby nie dać się pożreć filozofowaniu i zająć czym konstruktywnym mózga .Ewelka - przecież 54cm to żadne tragedia, nie można w nieskończoność mieć czy lato czy zima czy dobry humor czy chandra 51cm w udzie. nie można żądać po ciele żeby cały czas niezmiennie trwało w jednym rozmiarze .Ehh z wami...doprawdy was czasami nie rozumiem. Macie wakacje, wolne, macie się cieszyć, robić wszystko to na co czasu nie było przez rok szkolny, szaleć na dworzu, chodzić na spacery gdzie nogi poniosą i bez końca łazić po sklepach. Macie czas by ze znajomymi przynajmniej jakiego grilla zmajstrować czy wypad na rowery albo co innego...a wy siedzicie i analizujecie humory i ciała w najmniejszych detalach . Rozumiem, że nie zawsze człowiek jest pełny energii i ochoty do działań, ale żeby tak spędzać wolne, że się w najpiękniejszym wieku życia ludzkiego zamartwia na zapas istnieniem ludzkim... ?Dziewczyny docencie to że jesteście teraz wolne i swobodne jak ptaki, że nie macie żadnych zmartwień na głowie poważnych, że nic wam nie trzeba i wypocznijcie przez te wakacje zamiast się tak stresować z powodu byle czego ...
|
|
|
|
|
#3595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o psychologa, to nie mogę go zmienić. To jedyny psycholog dziecięcy z nfz w moim mieście, a mama raczej nie wyłoży kasy na prywatnego, skoro "ja i tak będę robiła swoje"... Nie opłaca się inwestować . A z tej babki, która teraz mnie leczy rezygnuję. Jakoś sobie sama radzę, z resztą umiem sobie sama poradzić. A te wizyty były bez sensu. To przez nią przytyłam 5 kg i teraz chcę schudnąć 2 razy tyle.Cytat:
. Przemyślę to, co napisałaś, chociaż jak pewnie wiesz, to wcale nie takie proste... Wiesz, czasami strasznie Ci zazdroszczę. Podejścia i tej stabilności, której mi ewidentnie brakuje...Pozdrawiam, s(k).
|
|
#3596 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
s(k) pogadaj z mamą. Przepraszm, ze powiem to tak, ale na te wymyslne jedzenie pieniędzy jakos nie żalujecie, a na lekarza już tak? Szukasz winy w sobie, lekarzu, a to po rpostu wina choroby, która ciągle siedzi w Twoim zmieniającym sie ciele, ale tylko od zewnątrz. Terapia jest owszem, droga, ale za kilka lat nie będziesz pamiętała jaka sukienke kupiłaś, co jadłas, a co mogłas zrobic dla swojej duszy, która tak bardzo cierpi i będzie cierpieć, jesli czegos z tym nie zrobisz. |
|
|
|
|
#3597 |
|
Wtajemniczenie
|
Eh, Enex masz rację. Nie można całe życie przecież liczyć kcal, zamartwiać się, że jest w udzie 3cm więcej (
) . Ale co zrobić gdy rodzicom nie pasuje twoje towarzystwo i nie pozwalają ci nigdzie z nimi jechać, spać pod namiotami, ani nic? Jedynie szlajać się po mieście? I pasują im moje (dwie!) o zgrozo koleżanki z czego jedną rzadko widuje bo nie ma czasu, druga się wyprowadziła. Z kim ja w takim razie mam gdziekolwiek wyjść, skoro to ' nie towarzystwo dla mnie '? To mnie męczy, psuje humor, sprawia, że czuję się okropnie, bo wychodzę tylko na działke, do sklepu, do dziadków, trochę z innymi koleżankami i tylko gdy chodzę z nimi po mieście, a teraz wszyscy razem śpią pod namiotami, dziś byli na koncercie, a ja oczywiście nie mogłam. Jak ja mam się cieszyć życiem, skoro wszystko (no, ekhem, przesadziłam ) mam zabronione? I wmawiają mi, że ' moje towarzystwo ' namawia mnie co do niektórych rzeczy, a ja słucham i nie potrafię się sprzeciwić.Cóż, przepraszam, teraz humor zepsuty z tego a nie innego względu, musiałam się wyżalić, teraz po przeprowadzce dwóch przyjaciółek i coraz rzadzszym spotykaniu się z paczką nawet nie mam komu ...
|
#3598 |
|
Raczkowanie
|
ale wy wszystkie macie baniaki zryte
Żal mi Was ![]()
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Toffie - sama jestem typem myśliciela i dość często miewałam kiedyś takie humory - dumałam i dumałam i ...i tak nic nie wydumałam tylko sobie humor popsułam, bo jak tak dumać już prawie i niczym to człowiek sobie znajdzie to największe możliwe zło swojego życia, nawet to najbardziej zapomniane. Nie mówię, że jesteście słabe, ale wiele z was wie, że poprzez chorobę ma skłonności do przesadnego czarnego widzenia świata, więc o ile człowiek już wie, że takie rozmyślania do niczego innego niż chandry nie prowadzę to dlaczego im się nie przeciwstawiać? Jest to trudne niezależnie od tego, czy człowiek ma ED, czy depresje, czy inne choroby na podłożu psychicznym, ale wszędzie radzi się podobnie - żeby nauczyć się walczyć z tymi humorami, żeby rozpoznawać je i stawiać im czoła nim się rozwiną - zająć mózga i to czymkolwiek - i tak niczego nowego człowiek nie wymyśli...
Ewelka - też to przeszłam - pod namioty niee, z kolegami niee, koleżanki żadne a jak już to głupio było ich ciągać stale gdzie te same baby. Ale znalazłam sobie naprzykład zamiłowanie w rowerze i w pieczeniu, godzinami szperałam w przepisach i pichciłam ojcu i bratu placki w wakacje. Na rowerze zawzięcie pedałowałam po okolicznych górkach, z satysfakcją, że stopniowo zostawiałam w tyle za sobą tych największych testosteronów .
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
![]() co to miało znaczyć..?
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

Boże...
Pomagasz mi Iza, nawet nie wiesz jak bardzo. Chocby tym, że mnie słuchasz (czytasz)
****** a odstawiasz je pod kontrolą lekarza, prawda? może go poinformuj o skutkach ubocznych...

Tak wiem CHŁOPCA 
Ale pewnie unormuje się to jak wrócę do domku i mamusi :P
, których jest strasznie dużo... Ale na szczęście Michał ma samochód to przewiezie wszystko i cacy. A ja jeszcze tylko muszę siedzieć aż podpiszemy umowę w Warszawie, a potem wracam do domku