|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
to teraz oby było ciepło; )Pestka chrapie! A ja to lubię bo wiem, że oddycha. Jestem stuknieta
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Minini, ja na mojego mówię robal:p
Mała, brawa dla Tymusia A jak Ty się kochana czujesz? Xzora, może nasze dzieci się troszkę naprawiają po ciężkim okresie pełno ?Devileek, brawo dla mamy współczuję ciężkiej nocy. Oby ta była lepsza ![]() Morelle, wyglądasz jak milion $$ Mój młody dziś też ładnie zasnął ale przebudził się już w ciągu godziny 3 razy. Wciskam smoka i jakoś daje radę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać! Ty też korzystaj!
|
#755 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Cytat:
Moi tez obaj podobni do męża. Chociaż u mlodszego widze troche moich cech. Chociaz tyle Cytat:
Cytat:
to mamy dzieci ![]() Mąż dziś kupił choinke! W lidlu kaukaską jodle za 40 zł. Balam sie jak mi powoedzial ze ją wziął bo one wszystkie opakowane w te siatki i nie wiadć co w srodku. Ale okazala sie piekna!! Naprawde!! Za podobną w zeszłym roku w ogrodnictwie dalismy 120zl! Jutro bedziemy ubierać Mlody zasnął dziś spokojnie. Ząbki nie męczyly. Plesniawki posmarowane tym czymś - gorzkie to i klejące, fuj. No ale skoro ma pomóc...
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Minini, brawo dla męża za dobry interes. Oby stała jak najdłużej
mój mąż też jutro ma przywieźć choinkę i będziemy ubierać ![]() Nie wiem co mi się porobiło że nie mogę zasnąć ostatnio. Na pewno nie pomaga fakt że lampie się w ten telefon przed snem ale w ciągu dnia nie mam za wielu okazji... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#758 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
inni niech sobie myślą co chcą zdania co do podobieństwa są podzielone nie jest mi przykro. Córki podobne do ojca podobno maja szczęście w życiu ![]() Cytat:
Cytat:
teraz w aplikacji napisali ze dostawa standardowa 5-13 dni roboczych ![]() Cytat:
powiedziałam ze i tak ja kocham Cytat:
![]() Cytat:
Pięknie wyglądasz i siłaczka z Ciebie ze dajesz radę odkurzać z Pestka ![]() U nas trudne dni ostatnio. Tylko odejdę od małej i jest wielki płacz zaczęła 22 tydzień to pewnie skok albo zeby.Ja teraz od soboty mam tv w kuchni bo mieliśmy jeden tv nie używany. I sobie zerkam czasami. Oprócz tego jest w sypialni i w salonie. |
||||||
|
|
|
#759 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem co się mojemu dziecku pod kopułą robi. Pora snu, a Ona w taki śmiech wpadła, że aż tchu nie mogła złapać. I tak z pół h. Aż ją nagrałam, ale nie wrzucę, bo widać tż, a on nie życzy sobie pokazywać twarzy w necie. Każde moje uciszanie i wypowiadanie jej imienia powodowało, że śmiała się jeszcze głośniej
Wariatka z tej Ameli rosnie![]() Cytat:
Gratulacje dla Tymonka za piękny występ ![]() ![]() Może córka byłaby podobna do Ciebie, pomyśl ![]() Cytat:
No widzisz, jak tylko zobaczyłam Twoją figurę po rzekomej ciąży to od razu podejrzewałam, że miałaś surogatkę ![]() Też zauważyłam, że preferencje Ami się zmieniają, myślę, że pewne rzeczy zaczynaja ją nudzić i inne też interesować. Cytat:
Z tą łyżeczką to ja bym się cieszyła. Już niedługo ta umiejetność bardzo Wam się przyda. Kciuki za lepszą noc✊️✊️ Cytat:
Następna co to do surogatki przyznać się nie chce Tzn chciałam napisać, że wyglądasz pięknie I ta grzywka, serio strzał w 10 ![]() Kiedy to wesele? Masakra z tą ilością ulewań. Nie wiedziałam, że to aż tak. U nas też dużo, ale max z 6 razy ją przebieram. Z tym, że duże ilosci ulewa i najczęściej na podłogę. Choć od 3 dni jest lepiej. Noce macie boskie. Nie jesteś stuknięta, to jest bardzo zdrowe myślenie ![]() Cytat:
Uśmiałam się z tego razem z Amelką haha ![]() Cytat:
Piona, ja też nie mogę spać ostatnio, czasem cały dzień marzę o drzemce, a jak już mogę się wreszcie kimnąć to mi się odechciewa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Moja teściowa jakiś czas temu przysłała zdjęcie tż z czasów gdy miał kilka miesięcy. Wyglądał IDENTYCZNIE jak Ami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- AnnaPaula kciuki za poprawę u Was ✊️✊️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#760 | |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Dzięki kochana dziś w ten wiatr byłyśmy na spacerze 4km bo się darła. Księżniczka zmęczona a najlepiej się śpi na spacerze wiec nie ma ze boli ![]() Idę w czwartek do fryzjera i obcinam te kudły bo już mnie wkur... 🤬 urosły za długie bo do stanika a teraz nie mam czasu zeby układać takie długie włosy. Może będą mniej wypadać dobrze ze jest zimno i można ubrać czapkę
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-12-12 o 23:31 |
|
|
|
|
#761 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A może to jeszcze po szczepieniu takie gorsze dni ? Agatka miało wczoraj dzień dziecka Zasnęła nagle ok 19 i już tak spała w tym w czym zasnęła, bez kąpieli Edytowane przez akada Czas edycji: 2017-12-13 o 08:19 |
||||
|
|
|
#762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się tym podobieństwem byle była zdrowa i szczęśliwa w życiu po szczepieniu już było dobrze. To ostatnio się tak popsuło 20 znowu pneumokoki Ale śpioszek z Agatki
|
|
|
|
|
#763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak 20 to może do Wigili będzie już ok ![]() W międzyczasie oczywiście był cycek, ale już nie przebierałam bo bym rozbudziła Wstała przed 6 więc wolałabym żeby więcej takich numerów nie robiła ... Teraz obsr...się po plecy leżąc na brzuchu Witaj nowy dniu
|
|
|
|
|
#764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak do wigilii ok nam zawsze każą po pneumo zrobić tydzień kwarantanny i nie chodzić do dużych skupisk ludzi ![]() Haha po leżeniu na brzuszku tak się zdarza
|
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos, z Amelki wyrasta śmieszka
![]() Akada, piękny poranek ![]() U nas nocka niezła. Tzn jak zwykle ale chociaż do tej 8 pospaliśmyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle ja nie wierzę że Ty byłaś w ciąży
wyglądasz ekstra!!Minini wow ale cena! My mieliśmy 2 lata temu jodłę kaukaską, zakochałam się w niej (wrzuciłabym fotę ubranej ale przez apkę się nie da :/). Ale cena tak jak mówisz 120zł. W tym roku też sobie zażyczyłam w dodatku ona prawie w ogóle nie opadałaMała brawo dla Tymonka! Emmos to sobie Ami znalazła porę na śmiechy słodziak, szkoda że nie możesz wstawić filmiku!N jest w sumie podobny do nas obu, nikt nie umie powiedzieć do kogo bardziej usta ma wypisz wymaluj Tż, oczy i włosy moje.W nocy obudził się o 23:30 i nie chciał jeść.. Ja już nie wiem o co mu chodzi. Wzięłam go do łóżka i spał do 2. Potem to standardowo po 3h jedzonko i do 8 pospaliśmy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle - suknia super! Bardzo zgrabnie wygladasz.
Devileek - współczuje ciężkiej nocy. Dobrze, ze mama z łyżeczką daje rade i mogliście sie wyrwać do galerii. Taedio - super, ze auto wybrane! Emmos - moja tydzień temu miała taką fazę chichrania ![]() AnnaPaula - udanej wizyty u fryzjera! Mnie tez bardzo wkurzały włosy jak były za długie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Minini - super, ze macie juz piękną choinkę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#768 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mojemu tez sie zdarzy zasnąc bez kąpieli i w tym czym jest caly dzień. Nie narzekam na takie sytuacje wrecz sie ciesze Cytat:
Starszak rano przybiegl do sypialni z pretensjami - mamooo a tata mnie nie obudził dzis do przedsskola i pojechał sam! tlumaczylam ze kaszle i jeszcze jeden dzien zostanie w domu. Ale był oburzony! Jutro juz idzie bo juz kaszel sie konczy. Martini obejrzalam chusty! Laluna cudna!!!!!
Bycie mamą jest najlepiej opłacaną pracą na świecie - wynagrodzenie otrzymuje się w postaci czystej miłości _________________________ __ Edytowane przez minini Czas edycji: 2017-12-13 o 10:27 |
|||
|
|
|
#769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak ja jestem dziś połamana dziewczyny Ami w nocy bez zarzutów, ale ja niestety spać nie mogłam. W dodatku pieseł miał silną potrzebę tulenia i co rusz się do mnie przysuwał grzejąc mnie przy tym niemiłosiernie. Między 4 a 6 nie spałam, a po 7 Ami już się wybudziła całkowicie. Na szczęście tż przejął ją i do 8:30 pospałam. Ale i tak czuję w kościach dzisiejszą noc.Gdzieś musiało uciec Witaj ![]() Cytat:
Brawa za spacer ![]() ![]() ![]() Ja też czapkę zakładami i mam wszystko gdzieś. Udanej wizyty, mnie fryzjer też ostatnio dobrze robi. Cytat:
Moja też się czasem budzi a jeść nie chce. W ogóle to Ami nie odrywa oczu od naszego jedzenia. Dziś pierwszy raz tż podsunął jej łyżkę pod buzię, a Ona buzię otworzyła Nie spodziewałam się tego, bo bardziej chodziło o to, żeby powąchała. Poza tym miał owsiankę. Wydaje mi się, że Ami chciałabym już spróbować jakiegoś żarełka. A tak poza tym to dziś kończymy 5 miesiąc ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#770 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcę znacznie obciąć mniej więcej tak IMG_1513158354.346940.jpgCytat:
czapka dobra sprawa ![]() Moja córa tez patrzy intensywnie jak jemy ![]() I wszystkiego najlepszego dla Ami
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-12-13 o 10:53 |
||
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Minini, hehe powinnaś się cieszyć że starsza tak lubi przedszkole
![]() Emmos, współczuję nocki wszystkiego najlepszego![]() Mój Wojtek jak widzi swoją małą łyżeczkę na której podajemy mu probiotyk i witamine c to też otwiera buzię. Nie wiem na ile to świadome bo jak podsuwam coś do powąchania to raczej się krzywi:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#772 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() lubi do przedszkola chodzić no co ten tata sobie myślał!Cytat:
N od 3 miesiąca patrzy intensywnie jak jemy Tż bardzo często daje mu coś do powąchania, a buzię to on akurat na wszystko co się zbliża do niego otwiera sto lat dla Ami!
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnijcie co mamy w srodku...
Caly lezaczek w kaszce...ale wazne ze frajda byla.1513159955572.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#774 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najlepsze zyczenia na ten 5mies. Cytat:
Moj tez patrzy z zaciekawieniem jak jemy Cytat:
Moj otwiera buzie do wszystkiego - gryzak, pielucha, zabawka, moja ręka... tak dzieci poznają świat ![]() Cytat:
|
|
|
#775 |
|
*sportaddict*
|
Dzieńdoberek
![]() Staram się być z Wami na bieżąco, ale różnie się udaje Wczoraj cały dzień latałam między dwiema parafiami załatwiając chrzcinową papierkologię (bo chrzcimy w innej parafii i ksiądz z naszej robił problemy, ale się udało), po 4h biegania z chustą i ponad 8 kg wkładem miałam już prawie garba, ale się udało Za to plecy dzisiaj nachrzaniają okrutnie ![]() Dzisiaj za to lecę zaraz na rehabilitację, z niej na warsztaty ze snu niemowląt (cudem zdobyłam miejsce
|
|
|
|
#776 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Na hm oferta -40% połączyło mi się z kodem -15% który miałam w koszyku.
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Ja Już tez marzę o choince! ! Cytat:
Cytat:
U mnie tak jest dziś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trochę mnie denerwuje ta grzywka bo wchodzi mi ciągle do oczu! Aż się boję ci będzie jak umyje głowę i się skręcą ![]() Cytat:
Mi się wydaje, że moja ciut bardziej jest w końcu podobna do mnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kubek zdaje egzamin?---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- A wesele koniec maja. Drugie trzydzien później w czerwcu
|
|
#777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To podziwiam za włosy do pasa bo ja do moich nie mam cierpliwości mnie na grzywkę namawia TZ ale właśnie się obawiam ze będzie to co u Ciebie
|
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelia już od dawna przejawia zainteresowanie naszym jedzeniem ale myślę sobie to za wcześnie i zresztą nie chce mi się nic innego jej podawać po tym jakie rewolucje funduje jej mleko. Do czasu kiedy dałam jej dotknąć mojego kubka a ona chwyciła go za ucho i przyłożyła do buzi. Nie wiem na ile świadomie ale potem jej nie mogłam go zabrać. Więc myślę sobie dla samej zabawy muszę kupić jej jakiś kubek a żeby przy tym nie wylewała za bardzo to doida z kaszką świetna sprawa i przy okazji mała troszkę popróbowała. ![]() Próbowałaśmy też łyżeczką i od razu chwyciła o co chodzi. Krzywiła się niesamowicie a ta kaszka jest pyszna w stosunku do nutramigenu |
|
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz tak mam. Co jakiś czas robiłam, ale u innego fryzjera. Zobaczę po umyciu. Może będzie ok
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() Ja w pn idę do Alergo i chce spytać o nutramigen. Podobno z neocate trzeba się cofnąć na niego i po 2 mc można przejść na normalne mleko.
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

to teraz oby było ciepło; )

A jak Ty się kochana czujesz?
?
współczuję ciężkiej nocy. Oby ta była lepsza 

kaukaską jodle za 40 zł. Balam sie jak mi powoedzial ze ją wziął bo one wszystkie opakowane w te siatki i nie wiadć co w srodku. Ale okazala sie piekna!! Naprawde!! Za podobną w zeszłym roku w ogrodnictwie dalismy 120zl! 

️

nie jest mi przykro. Córki podobne do ojca podobno maja szczęście w życiu
ale mieli obsuwę.
)
zaczęła 22 tydzień to pewnie skok albo zeby.

Tzn chciałam napisać, że wyglądasz pięknie
I ta grzywka, serio strzał w 10 
dziś w ten wiatr byłyśmy na spacerze 4km bo się darła. Księżniczka zmęczona a najlepiej się śpi na spacerze wiec nie ma ze boli 
20 znowu pneumokoki

w dodatku ona prawie w ogóle nie opadała
Ami w nocy bez zarzutów, ale ja niestety spać nie mogłam. W dodatku pieseł miał silną potrzebę tulenia i co rusz się do mnie przysuwał grzejąc mnie przy tym niemiłosiernie. Między 4 a 6 nie spałam, a po 7 Ami już się wybudziła całkowicie. Na szczęście tż przejął ją i do 8:30 pospałam. Ale i tak czuję w kościach dzisiejszą noc.
Nie spodziewałam się tego, bo bardziej chodziło o to, żeby powąchała. Poza tym miał owsiankę. Wydaje mi się, że Ami chciałabym już spróbować jakiegoś żarełka.