|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Fajny pomysł ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#722 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Bieduszka, dobrze, że już zmęczył tą kupę, u nas na odwrót przez prawie tydzień rzadka, ale to pewnie też przez podanie rota ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Pomysł super A coś kiedyś wspominała żeby chciała ? Bo moja teściowa raczej by nie skorzystała i jeszcze może by się obraziła, że to jakaś sugestia do ruchu czy coś... |
|
|
|
|
#723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie bylam!Kciuki za dopasowanie rzeczy na chrzest. Noo miło Mala może zostaw mlodego z tatą jak do kataru jeszcze oczko doszło. U nas lepiej z kaszlem. Dzwonilam do pediatry zalecila na te plesniawki Aphtin do przemywania. Jakby nie schodziło to mamy przyjść
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emmos bielizna super. Kusi ale mi jeszcze został jeszcze brzuszek i nie czulabym się w tym. Ale tz napewno by się podobało ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Ja dzis z Wiki dwa spacery zaliczyłam nie dawno wróciłyśmy z drugiego ale obudziłam małą bo tak wiało że mi zimno było. Weszłam do domu i chciałam ją delikatnie rozpiąć i nie udało się. Dziś też dzwoniła moja szefowa niestety odchodzi i w styczniu robi pożegnanie ma byc impreza od 15:30 do północy. Z tekstem do mnie że mam załatwić kogoś do opieki nad małą. Jak usłyszałam ile ma trwać powiedziałam że posraram się wpaść ale tak długo nie dam rady bo karmię. Oczywiscie tekst są butelki. Szkoda tylko że ja już pewnie nic nie odciagne a jak się uda to 20 ml nie starczy. Z resztą nie chciałabym zostawiać małej na tyle godzin. Ale jezcze daleko może wpadne na godzinke i się zmyje albo nie pójdę. |
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Aggs, zdrówka dla Was. Brawo za bioderka
![]() Minini, dla Was też zdrówka;* Taedio, ja jednak poszłam i żałowałam. Łeb mi urwało i taka się teraz przewiana czuje:/ Xzora, to dziwne że kilka dni po wypowiedzeniu sygnał przestał docierać prawidłowo... Podejrzane:p Ja namawiałam tża żeby zrezygnować z tv swego czasu. Dwa lata nie mieliśmy na wynajmowanym i więcej się czytało a oglądało się tylko to co się chce na kompie a nie wszystko ciurkiem jak leci. I strasznie nie chciałam tv w sypialni ale nie było co zrobić ze starym tv no i wylądował tam. Na szczęście prawie nie oglądamy dzięki młodemu. W ogóle odkąd taki szlaban wieczorami na tv i zajmujemy się oboje młodym to jakoś tak się do siebie zbliżyliśmy więcej rozmawiamy![]() Zdrówka dla Was oj znowu sezon przeziębień na wątku...Akada, bacik dla męża za %. Też bym się wkurzyla ale z drugiej strony też miałabym czasem ochotę zaszaleć a nie tylko być odpowiedzialnym rodzicem ![]() Minini, na pleśniawki cebion na gazik i pocierać. Taedio, ten biały sweterek z Lidla myślę na chrzest byłby ok ![]() Emmos, tfu tfu żebyś nie zapeszyla. Super i super że premia się naleY![]() Darietta, zrobisz z imprezą jak uważasz i nie słuchaj mądrych rad szefowej! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym poszła na początek imprezy i szybko się zmyła, nie przejmując się komentarzami ;-) |
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Akada - teściowa nie wspominała ze chce zacząć ćwiczyć jogę, ale mówiła ze ćwiczy plank i chyba coś jeszcze. Pomysł padł od strony TZ, wiec ja sie czuje bezpiecznie
![]() Darietta - ja bym poszła ba część imprezy i nie lubię jak ktoś mi narzuca jak długo mam byc ![]() Ech, nerwowa sie robię. W kuchni sajgon - wszystko na szybko robię bo Klaudia nieodkladalna, a TZ chory.... No i tego pole dance mi szkoda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Pestycyda - moze i podejrzane z tym sygnałem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#728 |
|
MerDer 4ever
|
Pestycyda ja grzałam dupke w domu :p obyś sie nie przeziębiła!
My nie mamy tv w sypialni i nie chce mieć :p młody tez nie bedzie miał w pokoju :p |
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie mam tv w sypialni, choc tż chciał.
Xzora, zdrowia dla tż. I oby Klaudia dała się odłożyć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Darietta, jak mnie wkurzają wszyscy Ci ludzie „dobre rady”... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Działa Wam cytowanie w aplikacji?
Pochwaliłam się i noc do kitu. Między 22 a 1 J obudził się z 20 razy z płaczem poszła sól fizjo, maść majerankowa, Bobotic (nie odbił po ostatnim karmieniu mimo wielu prób, może go męczyło) i w końcu butla. Odpadł i spał gdzieś do 7 a potem jeszcze miał 2 drzemki po ok godzinę i jedną turbo. Ale wychodzimy na prostą chyba, bo już w nosku nie charczy. Zobaczymy w nocy. Ja z katarem też lepiej, ale nadal jest. Dzisiaj jeszcze TŻ nie ma do 19 gdzieś i jutro też. Ale jutro może po południu przyjedzie do mnie tata. Pestycyda, Minini Czołgiem, bo się czołga Minini z chustami to długi temat. Ogólnie mam 2, które są moim ogromnym chciejstwem i jedną prawie dzięki naszej Nonie udało się zdobyć, ale $$ nie było 😿😿😿 to Luluna Monochrome 100% bawełny czesanej - to nasze legacy drugie to jeszcze mniej spotykana galaktyka Supernova Blue (która była dostępna w bardzo dobrej cenie w czasie, kiedy jeszcze uważałam, że nie wydam tyle na chustę ![]() Emmos J krztusi śliną nadal. Widziałaś może gdzieś na żywo ten fotelik Kinderkraft? Rozważam go, ale chciałabym wiedzieć, czy ten podnóżek jest regulowany, bo właśnie w Keterze chyba nie jest Asia?. Bloom mi się nie podoba, ale ja nie lubię owalnych kształtów w ogóle. Byłaś na Pietrynie? My jeszcze nie, bo nas ten katar zaatakował ![]() Taedio mam biały kocyk jak coś, ale bambusowy mogę Ci wysłać, to sobie nakryjesz na wierzch http://texpol.net.pl/kocyki-dzianinowe/ taki. Mam też szary taki https://m.ceneo.pl/50134523 i jeszcze mam polarowy szary w białe gwiazdki i biały z Pepco chyba, dostaliśmy.Mała poszłam dzisiaj w chuście i średnio, bardzo wieje. Ale u mnie wygwizdów. Wśród ludzi na pewno lepiej. Co do Tv to u wcześniej oglądałam więcej, ale teraz tylko jak J ma drzemkę albo wieczorem, jak śpi. Komputer tak samo. Słuchamy za to radia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Pomyśle ale na całą imprezę nie pójdę bo musiałabym dac mm albo zbierać z miesiąc z laktatora a tak się nie da. Z resztą tz w delegacji wroci późno a moja mama po pracy tez musi swoje ogarnąć i do mnie dojechać.
Szefowa jest super a na dzieciach srednio się zna bo stara panna i swoich nie ma. Wiem że chciała abym się rozerwała bo impreza w pubie tańce itp. ale niestety chyba że wrócę na karmienie i spowrotem ale muszę sprawdzić gdzie dokładnie bo kazałam wysłać info na maila. Ale tak jak piszwcie tez nie lubię jak mi ktoś życie układa. A swoją drogą szkoda że odchodzi na emeryturę bo super babka taka do ludzi. Wiadomo jak trzeba to opierdzieli ale ja nie narzekam. Bo nawet mi podwyżkę dała a ja na macierzyńskim. A niestety z całej załogi miałam najniższą a to samo robiłam. Heh Wiki szaleje w łóżeczku i walczy z ochraniaczem. A ja zdążyłam zrobić przegląd jej ciuszkow. Ja nie wiem dlaczego tak szybko rośnie. A i śmiała się ze mnie w głos jak na podłogę klękałam i wszystko składałam. |
|
|
|
#732 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas ciągle jest nieodkładalność, ciężko mi coś napisać do Was
N obudził się dzisiaj w nocy o 2 i nie chciał jeść.. Zmieniłam pieluchę, odciągnęłam smarki i nadal nie chciał jeść. Gadał do sufitu do 3:20. Udało mi się go troszkę nakarmić, pospał do 6:30, zjadł i dospaliśmy do 9:15. Nie wiem czemu takie ciężkie dni ma ![]() Xzora fajny pomysł na prezent dla teściowej, ja nadal nie mam ale chyba ostatecznie kupimy jakieś ręczniki albo coś w tym stylu żeby wszyscy domownicy skorzystali, może wtedy wykorzystają prezent zdrówka dla Tż!Darietta szkoda że nie udaje Ci się odciągnąć mleka, ja bym poszła choć na chwilę na imprezę, zawsze to coś innego niż codzienna rutyna ![]() Martini dobrze że katar przechodzi, współczuję nocy, oby było lepiej Ja tv nie oglądam w ciągu dnia, dopiero wieczorem coś sobie włączę. A tak to ewentualnie jak N śpi to korzystam z komputera. Tż też już mniej ogląda, ja też przestałam korzystać z telefonu przed snem ale wcale lepiej mi się nie zasypia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytowanie działa biedny J, dobrze, ze pózniej udało mu sie zasnąć.Jak dobrze, ze ja sie na chustach nie znam. Mam jedną i nawet nie rozglądam sie za kolejnymi. Pózniej przerzucę sie na nosidło. Tutaj planuje pomierzyć przed zakupem. W ogole to zamotałam teraz Klaudię po dłuższej przerwie. Jakis tydzień jej nie motalam odkąd przerzuciłyśmy się na spacerówkę. Na widok chusty az zapiszczała z radości. Teraz siedzi wtulona we mnie a ja sie kołyszę przy muzyce. Cytat:
Ręczniki zawsze sie przydadzą. Chyba tylko teściowa Minini nie zużywa witaj w klubie nieodkladalnych dzieciaczków ![]() Pytanie do mam których dzieci nie są do nich podobne - czy wam tez jest przykro z tego powodu? Dzisiaj Klaudia ma gładką buzię bez wysypki i szorstkości. Ciekawe jak długo. O, zasnęła w chuście w domu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam tapatalk i tutaj cytowanie działa. Oj biedni jesteście z tym katarem, trzymam kciuki za szybki powrót do pełnego zdrowia. ✊️✊️ Niestety nie widziałam krzesełka na żywo. Jakoś nie po drodze mi ostatnio do dzieciowych sklepów. Na Pietrynie nie byłam, ale chętnie bym się przeszła, pewnie wygląda cudnie. Cytat:
Ami czysty ojciec, każdy tak mówi. Ale takie było założenie hehe wygląd jego, charakter mój, bo mam lepszy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#736 |
|
MerDer 4ever
|
Martini dzięki
a jak cos to mam jeszcze kołderkę ecru ![]() Xzora Niko tez cały ojciec, tylko oczy ma po mnie No i budowę ciała ma po mnie bo Tz w jego wieku był niezłym koksikiem
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj dostałam maila, że paka z bf z hm jest w drodze
ale mieli obsuwę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hmm, ja w nd dostałam info ze w drodze, a dzisiaj znowu mail o obsuwie i kod rabatowy. To pewnie tyczy się drugiego zamowienia z prezentem dla TZ. Jak nie dojdzie na święta to bedzie problem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
U mnie i wygląd i charakter jest po TZ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, Klaudia to taki kangurek
![]() Mój Wojtek jest nie podobny do nikogo ![]() Do mnie paczka z Hm idzie już 3 dzień i dojść nie może... Kupiłam dziś Pucia w Lidlu za 27 zł były jeszcze fajne bajki na dobranoc i inne książki ale budżet już bardzo nadszarpniętyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#741 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby katar szybko przeszedł bo takke pobudki nocne to potrafią wymeczyc obie strony. Czołg aha to mój jest glizda - bo sie wije na wszystkie strony Co do chust to musze je wyguglać bo nie wiem co jest co. Jedynie galaktyke znam bo sama na nia czekam tyle ze na Mirtilo z welna i lnem. Podoba mi sie wiele chust, ale jeszcze na szczescie na żadną nie zachorowalam na tyle.. Galaktyka mi sie spodobala a ze znalazlam do kupienia z wełna to nie czekalam tylko bralam ![]() Cytat:
ciekawe jak na nową zareaguje.Haha tak moja tesciowa chomikuje reczniki na gorsze czasy
|
|
|
#742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem zachwycona książkami, które widziałam wczoraj w lidlu, ale byłam pieszo i juz bym miała za ciężko. Cytat:
Może to nie Twoje? (Żarcik )Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora
Moi obaj synowie to cały mąż. Jasne włosy i niebieskie oczy. I tak jest mi czasem przykro. Dziś Tymuś miał jasełka, pięknie mu poszło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj dziwny dzien. Chusta, ktora nigdy nie usypiała Klaudii w domu sprawiła, ze zasnęła. Huśtawka z projektorem ktora tez nie potrafiła jej uśpić sprawiła, ze zasnęła. No, tylko jak wyłączyłam muzykę to sie obudziła i wlasnie zasypia przy piersi. Chyba Klaudia wyczuła, ze mam kryzys i dała mi fory. Zdecydowanie przydałoby mi sie wyjście z domu na ktore nie mam co liczyć w najbliższych dniach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś noc była ciężka .Cała noc że mną i ciągle się wybudzal ... Dopiero nad ranem wpadłam na pomysł żeby wsadzić go w spiworek i nie wykładać mu rąk bo już nie chcialam go spowijac w nocy .. to trochę zasnął na dłużej. Dziś już też raz się przebudził i histeria jak tylko go odkładam do łóżeczka ..
Byliśmy dziś z tz w galerii bały został z moją mamą . Nakarmiony oczywiście łyżeczka ale daje radę Co do tv to ja ogladam w ciągu dnia . Staram się Julka odwracać żeby nie patrzył ale czasem ciężko dziś np tak się prostowal i wyciągał szyję żeby tylko zobaczyć, komicznie to wyglądało ja bym zwariowała jakbym sobie czegoś czasem nie włączyła, zazwyczaj teraz leci Plotkara przez pół dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#746 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też czekam ![]() Nie miałam jak zrobić wcześniej foto. Wyszłam z wanny i cyknelam. Raczej zostawię. Gorzej jak będzie zimno, a tu gołe ramiona. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chyba tak będzie najlepiej. Chociaż dziś dużo ulewala. Dokładnie 13 razy ją przebieralam i 4 siebie. ... W załączniku. Zdrówka dla męża! może ten Tydz nie będzie taki nudny Ja na weekend chce ubrać choinkę. Cytat:
Zdrówka! ! Cytat:
|
|
#747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas noce standardowo - zasypia ok 21-22. Śpi do 4-5. Czasami pobudka o 2. Zasypia zaraz po zjedzeniu i wstajemy 9-10. Śpi tylko pod kołdrka. Nie daje śpiwora ostatnio. Jakoś ciepło jest w sypialni. ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Dziękuję ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Wybraliście juz autko?
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

a co, niech babcia ćwiczy 

wgl to zamówiłam 2 rozmiary - 32 i 34 bo nie wiedziałam, który bedzie lepszy. Przysłali mi tylko jeden bo drugiego zabrakło
nie bylam!
oj jak bym go wtedy mocno potrzebowala!!
oj znowu sezon przeziębień na wątku...

poszła sól fizjo, maść majerankowa, Bobotic (nie odbił po ostatnim karmieniu mimo wielu prób, może go męczyło) i w końcu butla. Odpadł i spał gdzieś do 7 a potem jeszcze miał 2 drzemki po ok godzinę i jedną turbo. Ale wychodzimy na prostą chyba, bo już w nosku nie charczy. Zobaczymy w nocy. 
zdrówka dla Tż!
ale mieli obsuwę.
były jeszcze fajne bajki na dobranoc i inne książki ale budżet już bardzo nadszarpnięty
(Żarcik

Jestem na głodzie, pewnie co najmniej ze 2tyg będzie mnie strasznie ciągnęło...