Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-12, 15:29   #721
emmos
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Dzieki za pomoc. W koncu stanęło na macie do jogi a co, niech babcia ćwiczy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Ściągniemy jej tez na pendrive lekcje jogi. Juz wcześniej myśleliśmy o macie tylko teściowa nie ma netu, kompa ani DVD. Dzisiaj mnie olśniło z pendrivem

Fajny pomysł

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2017-12-12, 15:37   #722
akada
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Tatuś nie jest od tego, żeby pomagał, tylko żeby się zajmowal SWOIM dzieckiem - i żadne to z Twojej strony wymaganie

U nas dziś zatwardzenie, poszły dwie gęste kupy, aż mi go szkoda, bo widać, że sie męczył. Oby teraz było lepiej.
Słuszna uwaga, muszę zmienić podejście !
Bieduszka, dobrze, że już zmęczył tą kupę, u nas na odwrót przez prawie tydzień rzadka, ale to pewnie też przez podanie rota

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Dzieki za pomoc. W koncu stanęło na macie do jogi a co, niech babcia ćwiczy
Pomysł super A coś kiedyś wspominała żeby chciała ? Bo moja teściowa raczej by nie skorzystała i jeszcze może by się obraziła, że to jakaś sugestia do ruchu czy coś...
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 15:43   #723
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Xzora ja tez jestem na takiej grupie sprzedazowej z mojego miasta, zapytam tam czy ma ktoś kurteczkę

Minini ten na nikiszowcu w weekend, na rynku jeszcze jest

Muszę poprzeglądać co tam mam i co sie nada. Tez mi sie nie widzi kupowanie nowych rzeczy na jeden raz

Emmos dzięki, zajrzę czy u nas cos sie jeszcze ostało .

Carolles jak sie ogarnę to pokaże wgl to zamówiłam 2 rozmiary - 32 i 34 bo nie wiedziałam, który bedzie lepszy. Przysłali mi tylko jeden bo drugiego zabrakło
Z le pampuch ma granatowy kocyk ale mam jeszcze taka ala kołderkę ecru.
Słodka Nela
Aa na rynku nie bylam!

Kciuki za dopasowanie rzeczy na chrzest.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Dostałam premie świąteczną!Ale miło

Noo miło

Mala może zostaw mlodego z tatą jak do kataru jeszcze oczko doszło.

U nas lepiej z kaszlem. Dzwonilam do pediatry zalecila na te plesniawki Aphtin do przemywania. Jakby nie schodziło to mamy przyjść
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 16:28   #724
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Duzo zdrowka dla mlodego, dobrze ze nie męczy sie w nocy.
My tez drugi dzien bez spaceru, starszak kaszle...

Taa mąż wychowany juz mu soe zwyczajnie nie chce szaleć

Mniam
A do kiedy ten jarmark? Myslalam ze tylko w wekend byl?

Ale masz odsylania tych prezentow, szkoda.
Zdrowka dla męża!
Dzis do uczulenia na lidokaine doszły pleśniawki. Juz wczoraj cos mi sie tam na tym języku nie podobalo a dzis takze wewnątrz na dziąsłach u gory i na dole biedny wszystko na raz. Macie jakies sposoby na plesniawki? Srebro pomoże?

Chociaż kąpie to chyba nie jest tak źle. Uświadamiaj go i oczekuj pomocy jak najczesciej to sie wkoncu ruszy. A najbardziej wtedy jak sie niewyspal bo grał oj jak bym go wtedy mocno potrzebowala!!

Ja bym nie kupowałaa bialych rzeczy na jeden raz. Kup jedną elegancką rzecz a reszte dobierz z codziennych ubranek
Na plesniawki polecam cebion jest to witamina c u nas w kilka dni przeszło raz dziennie chyba przecieralismy o ile dobrze pamietam.

Emmos bielizna super. Kusi ale mi jeszcze został jeszcze brzuszek i nie czulabym się w tym. Ale tz napewno by się podobało

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Ja dzis z Wiki dwa spacery zaliczyłam nie dawno wróciłyśmy z drugiego ale obudziłam małą bo tak wiało że mi zimno było. Weszłam do domu i chciałam ją delikatnie rozpiąć i nie udało się.

Dziś też dzwoniła moja szefowa niestety odchodzi i w styczniu robi pożegnanie ma byc impreza od 15:30 do północy. Z tekstem do mnie że mam załatwić kogoś do opieki nad małą. Jak usłyszałam ile ma trwać powiedziałam że posraram się wpaść ale tak długo nie dam rady bo karmię. Oczywiscie tekst są butelki.
Szkoda tylko że ja już pewnie nic nie odciagne a jak się uda to 20 ml nie starczy.
Z resztą nie chciałabym zostawiać małej na tyle godzin. Ale jezcze daleko może wpadne na godzinke i się zmyje albo nie pójdę.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 16:34   #725
pestycyda
Zakorzenienie

Aggs, zdrówka dla Was. Brawo za bioderka

Minini, dla Was też zdrówka;*

Taedio, ja jednak poszłam i żałowałam. Łeb mi urwało i taka się teraz przewiana czuje:/

Xzora, to dziwne że kilka dni po wypowiedzeniu sygnał przestał docierać prawidłowo... Podejrzane:p
Ja namawiałam tża żeby zrezygnować z tv swego czasu. Dwa lata nie mieliśmy na wynajmowanym i więcej się czytało a oglądało się tylko to co się chce na kompie a nie wszystko ciurkiem jak leci.
I strasznie nie chciałam tv w sypialni ale nie było co zrobić ze starym tv no i wylądował tam. Na szczęście prawie nie oglądamy dzięki młodemu.
W ogóle odkąd taki szlaban wieczorami na tv i zajmujemy się oboje młodym to jakoś tak się do siebie zbliżyliśmy więcej rozmawiamy
Zdrówka dla Was oj znowu sezon przeziębień na wątku...

Akada, bacik dla męża za %. Też bym się wkurzyla ale z drugiej strony też miałabym czasem ochotę zaszaleć a nie tylko być odpowiedzialnym rodzicem

Minini, na pleśniawki cebion na gazik i pocierać.

Taedio, ten biały sweterek z Lidla myślę na chrzest byłby ok

Emmos, tfu tfu żebyś nie zapeszyla. Super i super że premia się naleY

Darietta, zrobisz z imprezą jak uważasz i nie słuchaj mądrych rad szefowej!

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 16:35   #726
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość

Ja dzis z Wiki dwa spacery zaliczyłam nie dawno wróciłyśmy z drugiego ale obudziłam małą bo tak wiało że mi zimno było. Weszłam do domu i chciałam ją delikatnie rozpiąć i nie udało się.

Dziś też dzwoniła moja szefowa niestety odchodzi i w styczniu robi pożegnanie ma byc impreza od 15:30 do północy. Z tekstem do mnie że mam załatwić kogoś do opieki nad małą. Jak usłyszałam ile ma trwać powiedziałam że posraram się wpaść ale tak długo nie dam rady bo karmię. Oczywiscie tekst są butelki.
Szkoda tylko że ja już pewnie nic nie odciagne a jak się uda to 20 ml nie starczy.
Z resztą nie chciałabym zostawiać małej na tyle godzin. Ale jezcze daleko może wpadne na godzinke i się zmyje albo nie pójdę.
Wiało to mało powiedziane, my byłyśmy raz i starczy i tak się zastanawiałam czy w takim wietrze chodzić, prawie 2h razem z zakupami
Ja bym poszła na początek imprezy i szybko się zmyła, nie przejmując się komentarzami ;-)
Stary 2017-12-12, 17:06   #727
xzora
Zakorzenienie

Akada - teściowa nie wspominała ze chce zacząć ćwiczyć jogę, ale mówiła ze ćwiczy plank i chyba coś jeszcze. Pomysł padł od strony TZ, wiec ja sie czuje bezpiecznie
Darietta - ja bym poszła ba część imprezy i nie lubię jak ktoś mi narzuca jak długo mam byc

Ech, nerwowa sie robię. W kuchni sajgon - wszystko na szybko robię bo Klaudia nieodkladalna, a TZ chory.... No i tego pole dance mi szkoda.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Pestycyda - moze i podejrzane z tym sygnałem

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 17:10   #728
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda ja grzałam dupke w domu :p obyś sie nie przeziębiła!

My nie mamy tv w sypialni i nie chce mieć :p młody tez nie bedzie miał w pokoju :p
Stary 2017-12-12, 17:17   #729
emmos
Zakorzenienie

Też nie mam tv w sypialni, choc tż chciał.

Xzora, zdrowia dla tż. I oby Klaudia dała się odłożyć.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Darietta, jak mnie wkurzają wszyscy Ci ludzie „dobre rady”...

Stary 2017-12-12, 17:28   #730
martini.
Zakorzenienie

Działa Wam cytowanie w aplikacji?

Pochwaliłam się i noc do kitu. Między 22 a 1 J obudził się z 20 razy z płaczem poszła sól fizjo, maść majerankowa, Bobotic (nie odbił po ostatnim karmieniu mimo wielu prób, może go męczyło) i w końcu butla. Odpadł i spał gdzieś do 7 a potem jeszcze miał 2 drzemki po ok godzinę i jedną turbo. Ale wychodzimy na prostą chyba, bo już w nosku nie charczy. Zobaczymy w nocy.

Ja z katarem też lepiej, ale nadal jest. Dzisiaj jeszcze TŻ nie ma do 19 gdzieś i jutro też. Ale jutro może po południu przyjedzie do mnie tata.

Pestycyda, Minini Czołgiem, bo się czołga

Minini z chustami to długi temat. Ogólnie mam 2, które są moim ogromnym chciejstwem i jedną prawie dzięki naszej Nonie udało się zdobyć, ale $$ nie było 😿😿😿 to Luluna Monochrome 100% bawełny czesanej - to nasze legacy drugie to jeszcze mniej spotykana galaktyka Supernova Blue (która była dostępna w bardzo dobrej cenie w czasie, kiedy jeszcze uważałam, że nie wydam tyle na chustę ). Teraz zachorowałam na Oschę Starry Night Midnight. A ta, o której mówiłam, że taka "moja" to Ali Dover Hygge Honey. Ale jeszcze nie doszłam do etapu aż takich kwot

Emmos J krztusi śliną nadal. Widziałaś może gdzieś na żywo ten fotelik Kinderkraft? Rozważam go, ale chciałabym wiedzieć, czy ten podnóżek jest regulowany, bo właśnie w Keterze chyba nie jest Asia?. Bloom mi się nie podoba, ale ja nie lubię owalnych kształtów w ogóle. Byłaś na Pietrynie? My jeszcze nie, bo nas ten katar zaatakował

Taedio mam biały kocyk jak coś, ale bambusowy mogę Ci wysłać, to sobie nakryjesz na wierzch http://texpol.net.pl/kocyki-dzianinowe/ taki. Mam też szary taki https://m.ceneo.pl/50134523 i jeszcze mam polarowy szary w białe gwiazdki i biały z Pepco chyba, dostaliśmy.

Mała poszłam dzisiaj w chuście i średnio, bardzo wieje. Ale u mnie wygwizdów. Wśród ludzi na pewno lepiej.

Co do Tv to u wcześniej oglądałam więcej, ale teraz tylko jak J ma drzemkę albo wieczorem, jak śpi. Komputer tak samo. Słuchamy za to radia.

martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 17:31   #731
darietta
Zakorzenienie

Pomyśle ale na całą imprezę nie pójdę bo musiałabym dac mm albo zbierać z miesiąc z laktatora a tak się nie da. Z resztą tz w delegacji wroci późno a moja mama po pracy tez musi swoje ogarnąć i do mnie dojechać.

Szefowa jest super a na dzieciach srednio się zna bo stara panna i swoich nie ma. Wiem że chciała abym się rozerwała bo impreza w pubie tańce itp. ale niestety chyba że wrócę na karmienie i spowrotem ale muszę sprawdzić gdzie dokładnie bo kazałam wysłać info na maila.

Ale tak jak piszwcie tez nie lubię jak mi ktoś życie układa.

A swoją drogą szkoda że odchodzi na emeryturę bo super babka taka do ludzi. Wiadomo jak trzeba to opierdzieli ale ja nie narzekam. Bo nawet mi podwyżkę dała a ja na macierzyńskim.
A niestety z całej załogi miałam najniższą a to samo robiłam.

Heh Wiki szaleje w łóżeczku i walczy z ochraniaczem. A ja zdążyłam zrobić przegląd jej ciuszkow. Ja nie wiem dlaczego tak szybko rośnie.
A i śmiała się ze mnie w głos jak na podłogę klękałam i wszystko składałam.
Stary 2017-12-12, 17:50   #732
Jon_Snow
Wtajemniczenie

U nas ciągle jest nieodkładalność, ciężko mi coś napisać do Was

N obudził się dzisiaj w nocy o 2 i nie chciał jeść.. Zmieniłam pieluchę, odciągnęłam smarki i nadal nie chciał jeść. Gadał do sufitu do 3:20. Udało mi się go troszkę nakarmić, pospał do 6:30, zjadł i dospaliśmy do 9:15.
Nie wiem czemu takie ciężkie dni ma

Xzora fajny pomysł na prezent dla teściowej, ja nadal nie mam ale chyba ostatecznie kupimy jakieś ręczniki albo coś w tym stylu żeby wszyscy domownicy skorzystali, może wtedy wykorzystają prezent zdrówka dla Tż!

Darietta szkoda że nie udaje Ci się odciągnąć mleka, ja bym poszła choć na chwilę na imprezę, zawsze to coś innego niż codzienna rutyna

Martini dobrze że katar przechodzi, współczuję nocy, oby było lepiej

Ja tv nie oglądam w ciągu dnia, dopiero wieczorem coś sobie włączę. A tak to ewentualnie jak N śpi to korzystam z komputera. Tż też już mniej ogląda, ja też przestałam korzystać z telefonu przed snem ale wcale lepiej mi się nie zasypia

Stary 2017-12-12, 18:14   #733
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość

Pochwaliłam się i noc do kitu. Między 22 a 1 J obudził się z 20 razy z płaczem poszła sól fizjo, maść majerankowa, Bobotic (nie odbił po ostatnim karmieniu mimo wielu prób, może go męczyło) i w końcu butla. Odpadł i spał gdzieś do 7 a potem jeszcze miał 2 drzemki po ok godzinę i jedną turbo. Ale wychodzimy na prostą chyba, bo już w nosku nie charczy. Zobaczymy w nocy.

Ja z katarem też lepiej, ale nadal jest. Dzisiaj jeszcze TŻ nie ma do 19 gdzieś i jutro też. Ale jutro może po południu przyjedzie do mnie tata.

Minini z chustami to długi temat. Ogólnie mam 2, które są moim ogromnym chciejstwem i jedną prawie dzięki naszej Nonie udało się zdobyć, ale $$ nie było to Luluna Monochrome 100% bawełny czesanej - to nasze legacy drugie to jeszcze mniej spotykana galaktyka Supernova Blue (która była dostępna w bardzo dobrej cenie w czasie, kiedy jeszcze uważałam, że nie wydam tyle na chustę ). Teraz zachorowałam na Oschę Starry Night Midnight. A ta, o której mówiłam, że taka "moja" to Ali Dover Hygge Honey. Ale jeszcze nie doszłam do etapu aż takich kwot

Emmos J krztusi śliną nadal. Widziałaś może gdzieś na żywo ten fotelik Kinderkraft? Rozważam go, ale chciałabym wiedzieć, czy ten podnóżek jest regulowany, bo właśnie w Keterze chyba nie jest Asia?. Bloom mi się nie podoba, ale ja nie lubię owalnych kształtów w ogóle. Byłaś na Pietrynie? My jeszcze nie, bo nas ten katar zaatakował

Taedio mam biały kocyk jak coś, ale bambusowy mogę Ci wysłać, to sobie nakryjesz na wierzch http://texpol.net.pl/kocyki-dzianinowe/ taki. Mam też szary taki https://m.ceneo.pl/50134523 i jeszcze mam polarowy szary w białe gwiazdki i biały z Pepco chyba, dostaliśmy.

Mała poszłam dzisiaj w chuście i średnio, bardzo wieje. Ale u mnie wygwizdów. Wśród ludzi na pewno lepiej.

Co do Tv to u wcześniej oglądałam więcej, ale teraz tylko jak J ma drzemkę albo wieczorem, jak śpi. Komputer tak samo. Słuchamy za to radia.

Cytowanie działa biedny J, dobrze, ze pózniej udało mu sie zasnąć.
Jak dobrze, ze ja sie na chustach nie znam. Mam jedną i nawet nie rozglądam sie za kolejnymi. Pózniej przerzucę sie na nosidło. Tutaj planuje pomierzyć przed zakupem.

W ogole to zamotałam teraz Klaudię po dłuższej przerwie. Jakis tydzień jej nie motalam odkąd przerzuciłyśmy się na spacerówkę. Na widok chusty az zapiszczała z radości. Teraz siedzi wtulona we mnie a ja sie kołyszę przy muzyce.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
U nas ciągle jest nieodkładalność, ciężko mi coś napisać do Was

N obudził się dzisiaj w nocy o 2 i nie chciał jeść.. Zmieniłam pieluchę, odciągnęłam smarki i nadal nie chciał jeść. Gadał do sufitu do 3:20. Udało mi się go troszkę nakarmić, pospał do 6:30, zjadł i dospaliśmy do 9:15.
Nie wiem czemu takie ciężkie dni ma

Xzora fajny pomysł na prezent dla teściowej, ja nadal nie mam ale chyba ostatecznie kupimy jakieś ręczniki albo coś w tym stylu żeby wszyscy domownicy skorzystali, może wtedy wykorzystają prezent zdrówka dla Tż!

Darietta szkoda że nie udaje Ci się odciągnąć mleka, ja bym poszła choć na chwilę na imprezę, zawsze to coś innego niż codzienna rutyna

Martini dobrze że katar przechodzi, współczuję nocy, oby było lepiej

Ja tv nie oglądam w ciągu dnia, dopiero wieczorem coś sobie włączę. A tak to ewentualnie jak N śpi to korzystam z komputera. Tż też już mniej ogląda, ja też przestałam korzystać z telefonu przed snem ale wcale lepiej mi się nie zasypia

Ręczniki zawsze sie przydadzą. Chyba tylko teściowa Minini nie zużywa witaj w klubie nieodkladalnych dzieciaczków

Pytanie do mam których dzieci nie są do nich podobne - czy wam tez jest przykro z tego powodu?

Dzisiaj Klaudia ma gładką buzię bez wysypki i szorstkości. Ciekawe jak długo.

O, zasnęła w chuście w domu...

Stary 2017-12-12, 18:23   #734
akada
Zadomowienie

Cytat:
Akada - teściowa nie wspominała ze chce zacząć ćwiczyć jogę, ale mówiła ze ćwiczy plank i chyba coś jeszcze. Pomysł padł od strony TZ, wiec ja sie czuje bezpiecznie
Darietta - ja bym poszła ba część imprezy i nie lubię jak ktoś mi narzuca jak długo mam byc

Ech, nerwowa sie robię. W kuchni sajgon - wszystko na szybko robię bo Klaudia nieodkladalna, a TZ chory.... No i tego pole dance mi szkoda.
A to looz będzie na tz ;-) Sajgon w kuchni trudno...ja mam w całej chacie ;-) nie przejmuj się
Stary 2017-12-12, 18:57   #735
emmos
Zakorzenienie

Cytat:

Minini z chustami to długi temat. Ogólnie mam 2, które są moim ogromnym chciejstwem i jedną prawie dzięki naszej Nonie udało się zdobyć, ale $$ nie było to Luluna Monochrome 100% bawełny czesanej - to nasze legacy drugie to jeszcze mniej spotykana galaktyka Supernova Blue (która była dostępna w bardzo dobrej cenie w czasie, kiedy jeszcze uważałam, że nie wydam tyle na chustę ). Teraz zachorowałam na Oschę Starry Night Midnight. A ta, o której mówiłam, że taka "moja" to Ali Dover Hygge Honey. Ale jeszcze nie doszłam do etapu aż takich kwot

Ja używam tapatalk i tutaj cytowanie działa. Oj biedni jesteście z tym katarem, trzymam kciuki za szybki powrót do pełnego zdrowia. ✊️✊️
Niestety nie widziałam krzesełka na żywo. Jakoś nie po drodze mi ostatnio do dzieciowych sklepów. Na Pietrynie nie byłam, ale chętnie bym się przeszła, pewnie wygląda cudnie.

Cytat:
Jak dobrze, ze ja sie na chustach nie znam. Mam jedną i nawet nie rozglądam sie za kolejnymi. Pózniej przerzucę sie na nosidło. Tutaj planuje pomierzyć przed zakupem.

W ogole to zamotałam teraz Klaudię po dłuższej przerwie. Jakis tydzień jej nie motalam odkąd przerzuciłyśmy się na spacerówkę. Na widok chusty az zapiszczała z radości. Teraz siedzi wtulona we mnie a ja sie kołyszę przy muzyce.

Ręczniki zawsze sie przydadzą. Chyba tylko teściowa Minini nie zużywa witaj w klubie nieodkladalnych dzieciaczków

Pytanie do mam których dzieci nie są do nich podobne - czy wam tez jest przykro z tego powodu?

Ami czysty ojciec, każdy tak mówi. Ale takie było założenie hehe wygląd jego, charakter mój, bo mam lepszy

Stary 2017-12-12, 19:05   #736
taedio
MerDer 4ever

Martini dzięki juz mnie dziewczyny przekonały do mojego granatowego kocyka z le pampuch a jak cos to mam jeszcze kołderkę ecru

Xzora Niko tez cały ojciec, tylko oczy ma po mnie No i budowę ciała ma po mnie bo Tz w jego wieku był niezłym koksikiem
Stary 2017-12-12, 19:21   #737
emmos
Zakorzenienie

Wczoraj dostałam maila, że paka z bf z hm jest w drodze ale mieli obsuwę.

Stary 2017-12-12, 19:28   #738
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Martini dzięki juz mnie dziewczyny przekonały do mojego granatowego kocyka z le pampuch a jak cos to mam jeszcze kołderkę ecru

Xzora Niko tez cały ojciec, tylko oczy ma po mnie No i budowę ciała ma po mnie bo Tz w jego wieku był niezłym koksikiem
Oczy i postura to juz duzo. Ja bym powiedziała, ze Niko bardzo do ciebie podobny.

Cytat:

Hmm, ja w nd dostałam info ze w drodze, a dzisiaj znowu mail o obsuwie i kod rabatowy. To pewnie tyczy się drugiego zamowienia z prezentem dla TZ. Jak nie dojdzie na święta to bedzie problem.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Ja używam tapatalk i tutaj cytowanie działa. Oj biedni jesteście z tym katarem, trzymam kciuki za szybki powrót do pełnego zdrowia. ✊️✊️
Niestety nie widziałam krzesełka na żywo. Jakoś nie po drodze mi ostatnio do dzieciowych sklepów. Na Pietrynie nie byłam, ale chętnie bym się przeszła, pewnie wygląda cudnie.

Ami czysty ojciec, każdy tak mówi. Ale takie było założenie hehe wygląd jego, charakter mój, bo mam lepszy

U mnie i wygląd i charakter jest po TZ

Stary 2017-12-12, 19:33   #739
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nadal mam w realizacji. Ciekawe czy do świąt się wyrobią.
Stary 2017-12-12, 19:55   #740
pestycyda
Zakorzenienie

Xzora, Klaudia to taki kangurek

Mój Wojtek jest nie podobny do nikogo

Do mnie paczka z Hm idzie już 3 dzień i dojść nie może...

Kupiłam dziś Pucia w Lidlu za 27 zł były jeszcze fajne bajki na dobranoc i inne książki ale budżet już bardzo nadszarpnięty

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 20:08   #741
minini
Zadomowienie

Cytat:

Minini z chustami to długi temat. Ogólnie mam 2, które są moim ogromnym chciejstwem i jedną prawie dzięki naszej Nonie udało się zdobyć, ale $$ nie było 😿😿😿 to Luluna Monochrome 100% bawełny czesanej - to nasze legacy drugie to jeszcze mniej spotykana galaktyka Supernova Blue (która była dostępna w bardzo dobrej cenie w czasie, kiedy jeszcze uważałam, że nie wydam tyle na chustę ). Teraz zachorowałam na Oschę Starry Night Midnight. A ta, o której mówiłam, że taka "moja" to Ali Dover Hygge Honey. Ale jeszcze nie doszłam do etapu aż takich kwot

Oby katar szybko przeszedł bo takke pobudki nocne to potrafią wymeczyc obie strony.

Czołg aha to mój jest glizda - bo sie wije na wszystkie strony

Co do chust to musze je wyguglać bo nie wiem co jest co. Jedynie galaktyke znam bo sama na nia czekam tyle ze na Mirtilo z welna i lnem.
Podoba mi sie wiele chust, ale jeszcze na szczescie na żadną nie zachorowalam na tyle.. Galaktyka mi sie spodobala a ze znalazlam do kupienia z wełna to nie czekalam tylko bralam

Cytat:

Mlody tez aż chodzi z radości na widok chusty ciekawe jak na nową zareaguje.

Haha tak moja tesciowa chomikuje reczniki na gorsze czasy
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 20:12   #742
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Xzora, Klaudia to taki kangurek

Mój Wojtek jest nie podobny do nikogo

Do mnie paczka z Hm idzie już 3 dzień i dojść nie może...

Kupiłam dziś Pucia w Lidlu za 27 zł były jeszcze fajne bajki na dobranoc i inne książki ale budżet już bardzo nadszarpnięty

Ja jestem zachwycona książkami, które widziałam wczoraj w lidlu, ale byłam pieszo i juz bym miała za ciężko.

Cytat:
Hmm, ja w nd dostałam info ze w drodze, a dzisiaj znowu mail o obsuwie i kod rabatowy. To pewnie tyczy się drugiego zamowienia z prezentem dla TZ. Jak nie dojdzie na święta to bedzie problem.

U mnie i wygląd i charakter jest po TZ

Może to nie Twoje? (Żarcik)

Stary 2017-12-12, 20:14   #743
Mała!
Zakorzenienie

Xzora
Moi obaj synowie to cały mąż. Jasne włosy i niebieskie oczy. I tak jest mi czasem przykro.

Dziś Tymuś miał jasełka, pięknie mu poszło

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 20:38   #744
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem zachwycona książkami, które widziałam wczoraj w lidlu, ale byłam pieszo i juz bym miała za ciężko.

Może to nie Twoje? (Żarcik)

Żart, a ja serio ostatnio mam takie mysli, ze jak nie moje.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Xzora
Moi obaj synowie to cały mąż. Jasne włosy i niebieskie oczy. I tak jest mi czasem przykro.

Pocieszające, ze nie jestem sama.

Dzisiaj dziwny dzien. Chusta, ktora nigdy nie usypiała Klaudii w domu sprawiła, ze zasnęła. Huśtawka z projektorem ktora tez nie potrafiła jej uśpić sprawiła, ze zasnęła. No, tylko jak wyłączyłam muzykę to sie obudziła i wlasnie zasypia przy piersi. Chyba Klaudia wyczuła, ze mam kryzys i dała mi fory. Zdecydowanie przydałoby mi sie wyjście z domu na ktore nie mam co liczyć w najbliższych dniach.

Stary 2017-12-12, 21:08   #745
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

U nas dziś noc była ciężka .Cała noc że mną i ciągle się wybudzal ... Dopiero nad ranem wpadłam na pomysł żeby wsadzić go w spiworek i nie wykładać mu rąk bo już nie chcialam go spowijac w nocy .. to trochę zasnął na dłużej. Dziś już też raz się przebudził i histeria jak tylko go odkładam do łóżeczka ..

Byliśmy dziś z tz w galerii bały został z moją mamą . Nakarmiony oczywiście łyżeczka ale daje radę

Co do tv to ja ogladam w ciągu dnia . Staram się Julka odwracać żeby nie patrzył ale czasem ciężko dziś np tak się prostowal i wyciągał szyję żeby tylko zobaczyć, komicznie to wyglądało ja bym zwariowała jakbym sobie czegoś czasem nie włączyła, zazwyczaj teraz leci Plotkara przez pół dnia

Stary 2017-12-12, 21:18   #746
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Niby tak ale nie mam jak korzystać bo młody ciagle wymaga uwagi... Kiedyś to podczas karmienia a teraz się rzuca i wciąga jak odkurzacz w 10 minut

Ja miałam dziś właśnie taki mega aktywny dzień. Odkurzalam z nią na rękach. Przynajmniej zasnęła po dotknięciu głową poduszki.

Cytat:
Jakoś pusto się tu robi. Szkoda.

Dzięki za odp. o krztuszeniu śliną.
Rozmawiałam z sąsiadką. Jej roczna córka zaczęła chodzić od żłobka od września. Już jest 4 raz chora. Teraz przyniosła biegunkę, koleżanka mówi, że nigdy nie zużyła tyle pampów co ostatnio, ale dziś już jest lepiej.Jak słuchałam to aż się bałam...

Podobno dolne jedynki, ale u mnie chyba górna wcześniej się przebije.

Brawo dla męża

O kurcze, no to dobre wieści. Oby z dnia na dzień Wojtuś był już tylko aniołkiem.✊️✊️
Ja tv od rana mam wyłączone, ale potem już odpuszczam. Trudno matka też człowiek.

Czekam na foto kiecki
Super, że Pestka tak wystrzeliła, pewnie jesteś spokojniejsza. Czekam jeszcze aż napiszesz o przewrotce i już będzie git

Podobno jutro od rana ma być w Lodzi 11 stopni ciepła. Czekam nas pewnie długie spacerowanie

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Miałam napisać jeszcze, że w nowej gazetce lidla jest niezła bielizna Tylko nie wiem czy chcę w niej oglądać swoje ciało...W każdym razie zakładam, że nasi panowie byliby zadowoleni

Też czekam

Nie miałam jak zrobić wcześniej foto. Wyszłam z wanny i cyknelam.
Raczej zostawię. Gorzej jak będzie zimno, a tu gołe ramiona.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Mała ciężka sprawa z tymi słodyczami, gdybym tylko miała w domu jakąś czekoladę już dawno bym polega Jestem na głodzie, pewnie co najmniej ze 2tyg będzie mnie strasznie ciągnęło...

Morelle brawo za wizytę u neuro. Kciuki za dobrego alergologa w pn!

Pestycyda fajnie, że wieczór spokojny, mam nadzieję że noc też taka będzie.

Emmos a upolowałaś coś dzisiaj w lidlu? Łucja dzisiaj była marudząca mocno i w końcu znowu zapomniałam o nim :/ Ta bielizna to nie z gazetki na dzisiaj tylko kolejnej tak? Fajny masz sposób na uśpienie Ami hehehe zazdro!

Xzora ooo znowu ten śpiworek wrzuciłaś, zapomniałam o nim! I tym razem są gwiazdki Kurczę, gdyby nie to że jest przed świętami i mamy masę wydatków, to już bym kliknęła... I tak bardzo mocno mnie kusi...

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
U nas kataru i kaszlu ciąg dalszy. Rano odciągam mu takie ropuchy że zawstydza nawet dziadka-kiedyś palacza.
Na szczęście nie odbija się to na nockach. Już kolejna, tfu tfu odpukać, bardzo fajna. Zasypia 20:30, pierwsze karmienie 3:40, drugie 7:20 i śpimy do 9 (dzisiaj do 8:15 bo kaszel się nasilił).

Pogoda za oknem paskudna, my kolejny dzień bez spaceru... wczoraj byliśmy tylko na drugiej kontroli bioderek, wszystko jest ok, mamy się pojawić jak Bartek będzie chodził.

Julek i Pestka - brawa za nowe umiejętności!
Emmos, świetny prezent ta maszyna super gest z Waszej strony!
Mini, pięknie sobie męża wychowalas!

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
U nas niby nie ma kataru, ale coś w nosie gra :/

Cytat:
Morelle - jak przy jednej miarce enfamilu jest ok, to pewnie dobrze intuicja ci podpowiada, zeby zostać na tej proporcji.
Pokażesz sie w sukience?

Pestycyda - dobrze, ze wyciszenie sie udało. U nas odwrotnie - puszczamy muzykę, tańczymy i potem Klaudia odpływa. Wczoraj szybko zasnęła wiec obyło sie bez nocnych tańców.

Emmos - szkoda, ze córeczka sąsiadki tak choruje... niestety sporą cześć dzieci takie chorowanie dopada... A bieliznę jak ci sie podoba to kupuj! Na mnie i tak tam nie ma rozmiarów.

A odnośnie tv to ja wypowiedziałam umowę z Nc+ - teoretycznie mamy do k grudnia, a praktycznie kilka dni po wypowiedzeniu coś sie zepsuło i nie odbiera sygnał. Mąż zachwycony - przez pierwsze dni słyszałam, ze jak wspaniałe ze nie mamy telewizora.

Siilmariien - a nie wolałabyś wełniany spiworek na zimę?

Anusia - super, ze ośmiornica tak sie sprawdza. U nas z kolei ślimak robi furorę - strasznie podoba jej sie grzechotka, a mi z kolei ze mogę jej go puścić i ją odłożyć na chwile kiedy normalnie byłby wrzask.

Minini - szkoda tych zajęć. Dla mnie powrót ok 21.00 to tez juz zbyt pozno. Niedobrze z tym uczuleniem na lidokaine. Mam nadzieje, ze Camille bedzie sie sprawdzać.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Taedio - super, ze noc udana.
Aggs - szkoda, ze Bartka dalej meczy katar. Super, ze bioderka ok.

U mnie mąż chory (od dzisiaj do pt na l4), ja przeziębiona. Klaudia na szczęście sie trzyma. No i nie pojadę na pole dance, bo mąż nie chce nosić Klaudii zeby jej nie zarazić. Czeka nas nudny tydzień siedzenia w domu i kurowania.
Muszę na nowo poszukać prezentu dla teściowej. Drugie rękawiczki w rozmiarze L okazały sie byc strasznie wąskie, do odesłania. Muszę coś innego wymyślić. Z prezentem dla meza tez przeboje - zdublowane perfumy odesłałam. Potem przyszła koszulka, ktora okazała sie byc bez szwów (taka hipserska). Nie widziałam tego na zdjęciu, wiec do odesłania. W koncu zdecydowałam sie kupić książkę i inna koszulkę. Wczoraj nie wylogowalam sie z kompa
I mąż zobaczył, ze zamówiłam książkę. Także niespodzianki nie bedzie.

Chyba tak będzie najlepiej. Chociaż dziś dużo ulewala. Dokładnie 13 razy ją przebieralam i 4 siebie. ...

W załączniku.

Zdrówka dla męża! może ten Tydz nie będzie taki nudny
Ja na weekend chce ubrać choinkę.

Cytat:
Super! Brawo Ja nie lubię czopków. Wolę podać krople.

Minini
Kurcze, uczulenie? Szkoda oby camilia pomogła, my wczoraj skończyliśmy opakowanie. Kupię jeszcze jedno. Czy pomaga... Ciężko mi stwierdzić.

Xzora

Ile razy kroplaś oczka Klaudii srebrem? Przez ile dni?

Morelle Karola? Jak u was z oczkami? Już ok?

U mnie przeszło po 2 dniach.
Zdrówka! !

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Aa na rynku nie bylam!

Kciuki za dopasowanie rzeczy na chrzest.

Noo miło

Mala może zostaw mlodego z tatą jak do kataru jeszcze oczko doszło.

U nas lepiej z kaszlem. Dzwonilam do pediatry zalecila na te plesniawki Aphtin do przemywania. Jakby nie schodziło to mamy przyjść
Dla was również zdrowia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2017-12-12 21.12.00.jpg (61,1 KB, 74 załadowań)
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-12, 21:20   #747
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Moja przyszła dzis i wszystko do zwrotu.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Xzora

Moje dziecko też tż chociaż włosy moje ma
Stary 2017-12-12, 21:23   #748
taedio
MerDer 4ever

Morelle śliczna sukienka pięknie wyglądasz
Stary 2017-12-12, 21:25   #749
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
U nas dziś noc była ciężka .Cała noc że mną i ciągle się wybudzal ... Dopiero nad ranem wpadłam na pomysł żeby wsadzić go w spiworek i nie wykładać mu rąk bo już nie chcialam go spowijac w nocy .. to trochę zasnął na dłużej. Dziś już też raz się przebudził i histeria jak tylko go odkładam do łóżeczka ..

Byliśmy dziś z tz w galerii bały został z moją mamą . Nakarmiony oczywiście łyżeczka ale daje radę

Co do tv to ja ogladam w ciągu dnia . Staram się Julka odwracać żeby nie patrzył ale czasem ciężko dziś np tak się prostowal i wyciągał szyję żeby tylko zobaczyć, komicznie to wyglądało ja bym zwariowała jakbym sobie czegoś czasem nie włączyła, zazwyczaj teraz leci Plotkara przez pół dnia

Fajnie masz z ta Łyżeczką. Później powinno być łatwiej.

U nas noce standardowo - zasypia ok 21-22. Śpi do 4-5. Czasami pobudka o 2. Zasypia zaraz po zjedzeniu i wstajemy 9-10.
Śpi tylko pod kołdrka. Nie daje śpiwora ostatnio. Jakoś ciepło jest w sypialni.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Morelle śliczna sukienka pięknie wyglądasz
Dziękuję

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Wybraliście juz autko?
Stary 2017-12-12, 21:31   #750
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ja miałam dziś właśnie taki mega aktywny dzień. Odkurzalam z nią na rękach. Przynajmniej zasnęła po dotknięciu głową poduszki.

Też czekam

Nie miałam jak zrobić wcześniej foto. Wyszłam z wanny i cyknelam.
Raczej zostawię. Gorzej jak będzie zimno, a tu gołe ramiona.

U nas niby nie ma kataru, ale coś w nosie gra :/

Chyba tak będzie najlepiej. Chociaż dziś dużo ulewala. Dokładnie 13 razy ją przebieralam i 4 siebie. ...

W załączniku.

Zdrówka dla męża! może ten Tydz nie będzie taki nudny
Ja na weekend chce ubrać choinkę.

U mnie przeszło po 2 dniach.
Zdrówka! !

Dla was również zdrowia!
Jak zwykle super sukienka i ślicznie wyglądasz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości