|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
A co się stało, że delegujesz dziecko do swojego pokoju ? Ja bym nie dała rady chodzić i po ostatnich wymiotach w nocy nie jestem na to gotowa Powodzenia! Co był ładnie spał i rzadko się budził
Edytowane przez akada Czas edycji: 2017-12-18 o 19:15 |
|
|
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
.
Edytowane przez akada Czas edycji: 2017-12-18 o 19:15 |
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Pestycyda czyli rozumiem ze trzymanie opartego plecami o brzuch, pupa na kolanach z podwineta miednica jest ok?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1204 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki o rzeski jak Ci fajnie ja tylko raz miałam bo dostałam zapalenia spojówek ![]() Cytat:
![]() https://niebonatalerzu.pl/2017/10/pr...-sliwkami.html Cytat:
![]() Cytat:
Ja nigdy nie wiem o co chodzi z ta podwinięta miednica 🤭
|
||||
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, nie do końca jest ok jesli chcesz tak ciągle sądząc dziecko ale do jedzenia czy właśnie jak nie ma gdzie odlozyc to lepiej tak niż posadzić normalnie.
AnnaPaula, tak żeby kręgosłup był w literkę C to nogi dajesz w powietrze. Idę na serial póki mały śpi:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Ania pewnie od kleju
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
AnnaPaula - dziekuje za odp odnośnie termoopakowania. Ładna choinka.
Devileek - dzieki za info o tym usuwaniu pestycydów - przyda sie Darietta - słabo z tym zamówieniem! I to jeszcze tydzień trzymali zamiast od razu anulować. Emmos - brawo za ząbek! Pestycyda - moze zaczyna sie od warzyw bo łatwiej sie trawią niż zboża? Akada - ja tez biore Klaudię na kolana tak ze jest oparta o moją klatkę piersiową. Zwykle to jest półleżąca pozycja, ale ona jest tak sztywna ze czasem jak nie skontroluje to widzę ze prawie siedzi Pestycyda - dobry myk z tym, zeby podwinać miednice i nóżki były w gorze przy siadaniu. W sumie tez tak często robię. Kciuki za noc! My dzisiaj byłyśmy z Klaudią w bawialni i w Biedronce, dzieki czemu dzien szybko zleciał. Juz miałam dość siedzenia w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1208 |
|
Zadomowienie
|
Emmos gratulacje zabka! 😉
Vadi wszytskiego dobrego dla Tymka 😉 i Asia wszystkiego dobrego dla Jasia 😉 Pestycyda właśnie nie wiem czy to nie zeby u nas bo aż se smoczkiem dzis zasnela a zwykle ma odruch wymiotny. Ja tez czasami sadzam N na swoich kolanach zazwyczaj w gosciach bo inaczej musiałabym ja ciągle nosić. Staram się jej podwijac miednice jak pisze pestycyda. A karmić będę dopoki nie usiądzie w tiny love. Tez chyba kupie krzeselko Keter. Nie po drodze mi do Ikei a jak zamowie przez Internet to i tak przeplace na nim. Myślę jescze o krzesełku Kinderkraft widzial ktoś? Wie ktoś coś o nim? 1513623414083.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1209 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pewnie tak ![]() Cytat:
tez bym się wybrała w takie miejsce
|
||
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam że lipny plastik i w ogóle mała taca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny ten keter bo ma separator na nogi. Tylko te kolory mi nie pasują. Fioletowy to salonu tylko ten ciemny mi się nie podoba.
|
#1215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Mi by do niczego nie pasował. Nie mój styl. Cena poraża
![]() Kraft też tani nie jest, ale jak z fitelikami - nie byłam świadoma cen ![]() Ten fioletowy mógłby być. Ikea odpada.
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, zazdroszczę Wam tej bawialni. A sama tam chodzisz czy z kimś znajomym?
Młody od 19 obudził się już z 3 razy w tym raz się rozpłakał tak że musiałam go nakarnic-.- on taki sam samisieńki w tym pokoiku buuuuu... Pokój ja końcu korytarza a jak mi się niania nie włączy a on będzie płakał? Boże, mam lęk separacyjny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1218 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że u Was lepiej. Może u mnie i Małej też się niedługo poprawi ![]() Dzisiaj znowu się budzi co 15 minut... W dzień też kiepsko spał. Co do pieluszek - u nas pampersy przeciekały, Dady lepiej jakoś trzymają. ![]() Cytat:
![]() Muszę chyba jakiś żel kupić. Ja zamówiłam ze sklepu, w którym mieli na stanie. Dzisiaj przyszło. Wcześniej zamówiłam w Empiku bo było po 250 zł, ale anulowali mi zamówienie. Też oglądalam Keter, ale nie przekonuje mnie brak regulacji podnóżka. I jak na takie plastikowe w stylu ikeowskiego to trochę drogie. Timba mi będzie do naszych krzeseł pasowała. Cytat:
Czytałam dzisiaj, że przy tym skoku po 22 tyg. dziecko gorzej śpi, nie chcę wiedzieć jak może być gorzej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale planuję zaczynac jakoś od lutego. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Też myślimy o wyprowadzce małego, ale teraz chociaż fajnie mi się karmi na leżąco. Jak po wyprowadzce nie zacząłby dłużej spać to spędzałabym pół nocy w jego pokoju ![]() W ogóle czy któreś dziecko poza moim śpi cały czas na brzuchu? Mój na plecach to już w ogóle nie pośpi... |
|||||||
|
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh co do spania w nocy to u mnie masakra max do polnocy odkladam do lozeczka i po milionach pobudek odpuszczam i zostawiam w łóżku. Wlasnie piszę z bratowa i mi przesłała info ze miwdzy 22 a 26 tygodniem jest lęk separacyjny i by się zgadzało bo Wiki budzi sie z placzem i nie koniecznie jest glodna poprostu musi się przytulic do cycka lub trzyma moj palec a najlepiej gdyym na tekach ją trzymała jak do karmienia. |
|
|
|
|
#1220 |
|
MerDer 4ever
|
Calineczka mój od urodzenia na brzuchu
na plecach nie przespał ani jednej całej nocy nawet jak śpi z nami to jak dobrze zaśnie przekrecam go na brzuch bo tak dłużej śpi
|
|
|
|
#1221 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się chyba N z pokoju pozbede jak przestane karmić Cytat:
Nela dostala mega prezent od chrzestnej na Mikołaja. Między innymi dostała tego ślimaka, chyba Xzora Ty wrzucalas? Tego co jeździ i kręci głową 😄 fajne to a tak nie pozornie wygląda 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
Uf, myślałam, że mój tylko taki z tym brzuchem...
Jak go położymy na plecach to na spaniu rzuca głową na boki. Taedio Twojej teściowej chodzi o to, że chrzestnym nie został jej drugi syn? Co on na to, był na chrzcie? |
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się boję kłaść Hugo na brzuchu w nocy... Kurde boje się, a może to by pomogło?
Dziś też już dwa razy u niego byłam... Nie kumam na to dziecko działa tylko pierś... Nic więcej... NIC! Próbowałam sposobu Vadi... VADI.. U NAS Nie działa, ehhh nie rozumiem tego częstego wybudzania, Tymon miał odwrotnie... Tęsknię za tym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeszło mi i mala śpi już ponad 2 miesiące u siebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny. To był ciężki dzień, wpadłam powiedzieć dobranoc. Jutro mamy alergologa rano a potem przyjeżdża fizjo, bo udało mi się załatwić kontrolnie wizytę domową. Pakowałam dziś prezenty, ale Ami ciągle marudziła i szło kiepsko. Żel średnio pomagał. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Śpijcie dobrze
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Dodam tylko, że Ami czasem choć na serio sporadycznie też siedzi o mnie oparta, ale nogi ma ZAWSZE podwinięte. Na brzuszku śpi zawsze po inhalacji, w żadnym innym przypadku nie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
Dobrej nocy dziewczyny.
|
|
|
#1229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja w ogóle nie śpi na brzuchu. ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- MI by pasowało TP krzesełko. Tylko cena już nie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- No i dodatkowy minus, że tacki nie da się ściągnąć tak, żeby dziecko siedziało na nim z nami przy stole
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka, tak karmię w fotelu. Jak brałam go do łóżka to zasypiałam...
Mój też spał tylko na brzuchu więc go tydzień czasu przestawialam na spanie w leżeniu. Myślałam że będzie lipa ale śpi! Matko Boska dziewczyny. Mówcie co chcecie ale moje dziecko 6h przespało samo samiusienkie w tym pokoiku na końcu korytarza. Szok! A ja się ani razu nie obudzilam wyrodna matka gorzej bo jest przed 6 a on się wyspał nie szkodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

o rzeski jak Ci fajnie
ja tylko raz miałam bo dostałam zapalenia spojówek 
Ale nad tą Twoją długo dumałam, bo ma delikatny wzór i śliczny 

nawet jak śpi z nami to jak dobrze zaśnie przekrecam go na brzuch bo tak dłużej śpi