|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Moja śpi na boczku, na brzuchu twarz ląduje w pościeli ... tylko w wózku na pleckach |
|
|
|
|
#1232 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
U nas pobudki co 2h. 😟 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Wiki po drugim karmieniu zostawiłam w łóżku bo obudziła się po godzinie od pierwszego. I przynajmniej jestem bardziej wyspana. Faktycznie chyba ma ten skok lęku separacyjnego bo ze mną śpi spokojniej. Nie patrze na zegarek ale chyba mniej sie budzi albo ja przez sen daje cycka i nie pamiętam.
Już się przygotowuję na rady teściowej jak na wigili usłyszy że mała spi z nami w łóżku bo przecież ja ją nauczyłam. |
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Wyspana jak nigdy. Jeszcze dostaliśmy do 9!
Darietta, rady teściowej to wszystkie wiemy gdzie ona może sobie wsadzić? Kupiłaś jej pod choinkę słynna maść na ból D****? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dopiero się obudziłysmy dzień dobry
|
|
#1236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze Wojtek tak ładnie spał w swoim pokoju. Cytat:
Używałaś Pampers Premium? Klaudia spi na plecach. Cytat:
Tak, ślimak jest hitem. Klaudia umie go juz włączać, podoba jej sie tez bardzo muszla. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1237 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jeśli o pryskanie chodzi itp. to ja nie wierzę, że w naszych czasach da się w 100% wszystkiego uniknąć, bo to jest za dużo składowych i nawet te eko produkty są w jakimś stopniu zanieczyszczone. Cytat:
Przeczytałam. Wygląda na to, że wszystko robimy źle. Somehow it works. ![]() Cytat:
kiedyś robiłam, ale już nie pamiętam skąd przepis. Pamiętam tylko, że przez przypadek upiekłam piernik w formie ceramicznej, dość grubej (akurat mi wymiary pasowały) i dało to super efekt, bo piernik nie wychłodził się szybko po wyjęciu z pieca i był super wilgotny.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja celuje chyba w to żółte, bo mi pasuje do kuchni mamy dostać od znajomych krzesełko, więc czekam z zakupem, bo może okaże się fajne. TŻ miał po nie jechać w zeszłym tygodniu, ale byliśmy wszyscy z gilem.Tej koleżanki córka jest z początku września a jest 2 kilo cięższa i noszą 68/74 ale urodziła się 4200 i 58 cm. Cytat:
Cytat:
![]() Skasowało mi a propos fotelika. Właśnie mi też nie pasuje to, że większość nowych fotelików nie ma regulacji podnóżka, dlatego się waham ciągle. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ze kolezanka przyszla jak mala miala spac to juz nie moja wina. Bo u innej kolezanki dziecko to pomarudzi i samo zasnie (co z tego ze dziecko z wrzesnia). Brak mi slow czasami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1240 |
|
Wtajemniczenie
|
Pestycyda brawo za nockę!
No proszę jaki z Wojtka samodzielny człowiek Martini. też bardzo mi się podobają te krzesełka stokke. Ale cena miażdży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Wtajemniczenie
|
Awww zjadłam spokojnie śniadanie, piję sobie kawkę, a Lila bawi się w tym czasie z Łucją
![]() ![]() ![]() ![]() Wygoniła mnie z pokoju, żebym im nie przeszkadzała, to korzystam Tylko strzygę trochę uszami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze odpowiadam co i jak. Czasami mam wrazenie ze jak ktos w gosci przychodzi to mysli ze dziecko (np.3-4godz) bedzie grzeczniutkie nie bedzie marudzic ani plakac i wgl to najlepiej zeby spalo! Nie wiem skad taki pomysl ale ja osobiscie nigdy sie z taka sytuacja nie spotkalam. I tez nie rozumiem jak mozna porownywac takie male dzieci wzgledem zachowania... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Bo telewizja pokazuje piekne rozowiutkie babelki spiace grzecznie w swoich lozeczkach i potem każdy mysli, ze tak to wlasnie wyglada.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1245 |
|
MerDer 4ever
|
Pestycyda Wow brawo dla Wojciecha!
![]() Martini ale kto i co wie bo nie ogarnęłam Sill super opiekuńcza masz córeczkę Dzisiaj jesteśmy cały dzień sami i to bez auta Aaa i pochwale sie - wczoraj oficjalnie klepnęliśmy nowy samochód |
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie nie dzieciowe może orientujecie się ile może wynieść kara nałożona przez bank za spłatę kredytu wcześniej.
U nas w Poznaniu jest program zakupu mieszkania " najem z dojsciem do wlasnosci". Wstepnie się zglosilismy ale jest duzo niewiadomych i chyba odpuscimy za mieszkanie ok 57 m dwu pokojowe musimy spłacić ok 80 000 partycypacji pozniej byśmy płacili czynsz i w czynszu splacali kredyt i jest furtka możliwość wykupu po 5 10 i 15 latach. Po tych 5 latach na razie prognozowany koszt mieszkania wyniesie jeszcze do dopłaty 160 000 dokladna kwota ma byc znana jak wybudują. Jednak w umowie jest taki punkt że jesli wykupimy mieszkanie np po tych 5 latach to musimy zapłacić karę za wczesniejszą spłatę kredytu i tu tbs nie znają kwoty. A my nie chcemy wtopic kasy bo nikt nam nie zwróci już spłaconej części kredytu. Stąd pytanie do was orientacyjnie ile to może wynieść |
|
|
|
#1247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teść hoduje też kury i mamy jajka od niego, wie też gdzie można kupić kurczaka bez antybiotyków, zalety mieszkania na wsi ![]() moja babcia też mówiła do mnie w sobotę, że Tż powinien mi na pierwszego ząbka sukienkę kupić! brawo! ![]() Pestycyda brawo za nockę!! Oby tak dalej ![]() Śniło mi się dzisiaj że ktoś mnie piernikiem częstuje, takim wilgotnym przez te Wasze przepisy Siil Lila jest super siostrą! ![]() U mnie jest mróz i sypie śnieg ![]() I więcej się nie pochwalę, że tak super znosimy ząbkowanie! Wczoraj od 18 do 20 był straszny płacz, aż mu czerwone plamy na buzi wyszły i się zanosił potem, myślałam, że kąpiel pomoże, ale było tylko gorzej - kąpałam go w płaczu, ubierałam w płaczu, nakarmiłam to na 5min się uspokoił, ale skończył jeść i znowu płacz, dopiero jak mu posmarowałam dziąsła to po 10min położyłam się z nim, patrzyliśmy na siebie i on zaczął się do mnie uśmiechać straszne to, bo moje dziecko nigdy tak nie płacze mocno w dodatku Tż nie było i nawet nie byłam w stanie zjeść kolacji..
|
|
#1250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak podoba ci sie stokke to zobacz sobie Baby Dan Chair. Tanie nie jest, ale w porównaniu do Stokke sporo taniej jednak wyjdzie. Moja koleżanka je ma. Cytat:
Z piernikiem nie pomogę, nigdy nie piekłam. Cytat:
A odnośnie przesyłek - poproszę o kciuki, zeby świeczka z szatką dotarły na czas! W nocy zostały nadane do paczkomatu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Dodam ma trzech synów. Jak to moim rodzicom mowiłam to teraz się śmieją i pytają dlaczego Wiki jak nie je to nie śpi. Przecież nic innego nie powinna robić. |
||
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta - nie mam pojęcia ile taka kara moze wynieść. Na pewno nie podpisalabym umowy gdyby takie kwestie nie były dokładnie sprecyzowane i chyba taka umowa jest niezgodna z prawem.
JonSnow - współczuje tego płaczu. Szkoda, ze synek tak cierpiał. Klaudia raz tak miała. Wtedy od razu dałam paracetamol i wysłałam wiadomość do meza zeby żel kupił. Nie znałam przesądu z sukienką ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy na próbę lupilu. Po 2 h pupa była mokra. Dziękuję za takie pampersy. Jednak PC nie zamieniamy na żadne inne
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1255 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak się wyśpisz to od razu świat jest piękniejszy ![]() Cytat:
olej ja ![]() Cytat:
Ale masz cudowne córcie ![]() Cytat:
u mojego TZ tez zapiernicz ale ja już się przyzwyczaiłam Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję tego płaczu musicie jakoś przetrwać te zabki ![]() Ten pomysł z sukienka mi się bardzo podoba ![]() Dostałam od mamy marchewkę z jej ogródka i jem tylko wsiowe jajka. Nie wiem jak ogarnąć rozszerzanie diety. Kupiłam parę słoiczków Hipp na początek i będę gotować na parze tylko co? Krzesełko zamówiliśmy chicco polly |
||||||
|
|
|
#1256 |
|
MerDer 4ever
|
Jon straszne jest kiedy maluszki tak płaczą a my nie mozemy im pomoc
Xzora dzięki zeby w paczkomacie było miejsce!Ja wczoraj byłam na skraju załamania nerwowego. Byliśmy w Peugeocie, ikei i jysku. Za każdym razem jak wkładaliśmy młodego do fotelika ryk nakarmiony, przesunięty, śpiący czy uśmiechnięty - fotelik = ryk. I to taka histeria, że juz nie wiedziałam czy mu współczuć czy sie denerwować bo przecież nic złego mu sie nie dzieje ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Anna dzięki Taki ten okres przedświąteczny, że zamiast sie dobrze przygotować to więcej pracy :/ |
|
|
|
#1257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(Oczywiscie czekajac zapewne za drzwiami w razie w) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1258 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten Paczkomat zainstalowali jakies 2tyg temu u mnie na wsi i liczę na to, ze jeszcze mało osób o nim wie. No tylko my sami chyba jeszcze cztery paczki do niego zamówiliśmy.... Zamowienie z H&M z druga częścią prezentu TZ tez moze sie opóźnić... prezent dla teściowej tez w drodze. W połowie lutego to juz całkiem niedługo. Super miec nowy samochód prosto z salonu. Biedny Niko - coś mu nie pasuje ten fotelik. U mnie raz Klaudia płakała w aucie przez całą drogę powrotną 30min. Widocznie wtedy za długie wyjście było dla niej. A tak to szybko zasypia w foteliku. Wczoraj nawet z domu nie zdążyłam wyjsc to juz spała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Myszowata - dobry pomysł z tą kamerka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A próbowałaś fotelik w stelaż wozka wkładać? Ja teraz robię szybkie zakupy i nawet nie przekładam dziecka do wozka zeby małej nie denerwować. IMG_1513679881.417534.jpg A mi pewnie jak co roku przyjdzie robić paczki dla pracowników TZ i teścia tez wolnego nie ma nigdy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

gorzej bo jest przed 6 a on się wyspał
nie szkodzi 

dwie noce miala super. Jadla o 22 i potem o 4 albo 5 rano. Ciekawe jak bedzie dziś.
fajne to a tak nie pozornie wygląda 

kiedyś robiłam, ale już nie pamiętam skąd przepis. Pamiętam tylko, że przez przypadek upiekłam piernik w formie ceramicznej, dość grubej (akurat mi wymiary pasowały) i dało to super efekt, bo piernik nie wychłodził się szybko po wyjęciu z pieca i był super wilgotny.
Co prawda głównie płaczem i marudzeniem, ale mamy go

No proszę jaki z Wojtka samodzielny człowiek 

Wygoniła mnie z pokoju, żebym im nie przeszkadzała, to korzystam
Tylko strzygę trochę uszami
przez te Wasze przepisy
Sto lat dla Timiego!
jak się wyśpisz to od razu świat jest piękniejszy
musicie jakoś przetrwać te zabki 
zeby w paczkomacie było miejsce!