|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Emmos brawo za szczepienie! Taedio mam nadzieję, że Wasza dzisiejsza noc będzie dużo lepsza ![]() Cashmere super, że wyniki w normie i że u Was już lepiej! Cytat:
Heh niestety to może być też pułapka ![]() A propos trzeciego dziecka przypomniała mi się ciekawostka, którą jakiś czas temu czytałam u Juula, że rodzice przenoszą cechy swojej osobowości na dzieci i gdy ma się jedno dziecko istnieje duże prawdopodobieństwo, że będzie pod względem osobowości bardzo podobne do jednego z rodziców. Gdy jest dwoje dzieci, to podobieństwo podzieli się prawdopodobnie na dwie strony, a dopiero trzecie, czwarte lub piąte dziecko ma większą przestrzeń do kształtowania siebie niezależnie od cech rodziców. Napisał też, że nieprzypadkowo najbardziej kreatywne jednostki to najczęściej trzeci potomek ![]() Cytat:
Za to dobrze się je czyści Cytat:
![]() Cytat:
Ładnie Ewunia rośnie Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#1412 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
KociaMatka, nie mamy kamerki mamy zwykła nianię. Zależy w jakiej fazie snu jest młody. Czasami to starczy puknąć i się budzi a czasami armaty mogą strzelać i nic.
Anusia, mylisz się bo już się nie ogranicza glutenu i można na początku podawać ![]() Sili, Wy o 3 dziecku myślicie ?Calineczka, wykręca się bo ma słaby brzuszek. Nie potrafi się "zebrac" i obrócić na bok więc taki sposób sobie znalazł żeby zobaczyć co się dzieje. Mojemu też się do tej pory zdarza mimo że już na brzuch śmiga. U nas nocka super wstał o 23 bo była giga kupą ale tutaj PP zatrzymaną kałmagedon potem karmienie dopiero o 3 i o 5 już ze mną w łóżku. Niestety u nas PP przepuszcza... Wojtka pieluchami można zabijać więc myślę że musiałyby być 4 żeby trzymały całą noc( a nawet nie całą bo w końcu o 23 to ja go przebrałam:/)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1416 |
|
Rozeznanie
|
Z cyklu nie do wiary
Majka przespała dziś całą noc bez pobudki, od 21 do 6 , rano zjadła, przebrałam ja i do kołyski, pogugała, pobawiła się pałąkiem z zabawkami i przed 8 zasnęła sama bez marudzenia ![]() A starszak też dobry, wczorajsza drzemka w ciągu dnia trwała 3 godziny 40 minut, o 21 poszedł spac na noc, o 8 go mąż obudził a ten maruda mówi że się nie wyspał bo mało spał Ktoś mi dzieci podmienił |
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka my też się przylaczymy do reklamy ;D też zakładamy ubranka jeszcze na 56 choć już rzadko bardziej na 62 ale wchodzi jeszcze :p spodnie juz nie bardzo bo się za bardzo podwijaja
U nas dziś nocka z pobudkami nie wiem co ile ale palców mi nie starczy żeby je zliczyć ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1418 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Mam te same sklepy jak jadę do mamy i zostawiam młodą, normalnie szaleństwo pepco, biedra i ross ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1419 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Nie mam czasu ostatnio byc na bieżąco 😞 Nela potrzebuje multum uwagi i czytanie wizazu jest przez to utrudnione. Miałyśmy kilka ciężkich dni gdzie N chyba zęby dokuczały bo marudzila przeokropnie. Noce tez nie były kolorowe. W dodatku pękło jej naczynko w oczku. Dzis juz lepiej to wyglada ale przez dwa dni była duza czerwona plamka w rogu oczka 😳 Dzisiejsza noc za to była super. Co prawda N zasnela o 23 Mówiłam Wam że mój tż zaproponował żebyśmy spędzili Wigilię we trójkę tylko w tym roku? Bez jeżdżenia do rodzicow jednych i drugich bo raz to dwa różne kierunki a dwa to i tak do mojej mamy jedziemy w pierwszy dzień świąt a do teściów w drugi. Mnie to odpowiada bo to jedyny dzień Świąt który spędzimy razem. Dzwoni jego mama kilka dni temu co tam u nas itd, i pyta jak spedzamy wigilię. To tż jej mówi, że w domu we trójkę. Ona zawiedziona ze nie jedziemy do nich (ale wcale nas na wigilię nie zapraszała) i pyta czy mogą przyjechać do nas w wigilię Rok temu mieliśmy zbiorowa wigilię u mojej mamy na 25 osób. Wigilia u mnie w domu to jest taka typowa z czytaniem Pisma Świętego, modlitwą i opłatkiem. Potem pojechaliśmy na Wigilię do teściów i mimo ze byliśmy z nimi umówieni to nie czekali na nas "bo teść był głodny" tesciowa zrobiła herbatę i pyta czy coś zjemy... Mnie zatkało bo sie spodziewałam zastawionego stołu, opłatka itd No i pytam czy się podzielimy opłatkiem chociaż i wyjęłam swój opłatek a oni ze juz sie dzielili bla bla bla tak od biedy złożylismy sobie z nimi życzenia. Teściowej sie głupio zrobiło i przyniosła jakieś pierogi i coś tam jeszcze.Także taka dziwna była ta Wigilia u nich.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
|
|
|
|
|
#1421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze, drodzy ci fizjo u ciebie. Ja płaciłam 70zl za konsultacje bez dojazdu. Z ubrankami H&M nieźle. Ja juz wszystkie 56 pochowałam, ale jeszcze niektóre body z H&M 62 jej zakładam. Cytat:
Cytat:
Ryzykanta z Ciebie z tym trzecim dzieckiem ciekawe z tymi cechami i ciezko mi powiedzieć czy to prawda bo zazwyczaj obserwuje rodziny z dwójką. U mojego TZ - mąż ma charakter po ojcu, a brat po mamie. Ja z kolei jestem jedynaczką i cześć cech mam po mamie, cześć po tacie. Moja mama ma charakter po swojej babci.... dobrze, ze u lekarza ok! Czy ty miałaś info, ze w szpitalu w którym rodziłyśmy można rodzic wertykalnie w drugiej fazie? Bo ja myślałam, ze tak jest i z takim zamiarem tam pojechałam. Wczoraj rzucił mi sie post na FB i podobno w drugiej fazie każą leżeć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Pestycyda, Baby - dobrze, ze wasze noce udane. U mnie tez dobrze. Carolles - oby Neli juz tak ząbki nie dokuczały. Super, ze dała ci pospać tej nocy. Rzeczywiście dziwna ta wigilia u twoich teściów... to jak my do babci zapowiedzieliśmy sie tylko na dzielenie opłatkiem podkreślając ze zaraz idziemy do teściów to i tak trzeba było barszczu skonsultować czy rybę i pierogi zjeść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Kurcze, obawiam sie ze sprzedawca z Allegro od maty do jogi zrobił mnie w jako o tej maty nie wysłał! Do tego koszulka z H&M tez nie przyjdzie (dobrze, ze książkę jeszcze zamówiłam). Jeszcze na tą świeczkę i szatkę czekam - powinna byc dzisiaj. W ten sam dzien zostały paczkomatem wysłane swetry i były u mnie juz wczoraj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#1422 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tutaj piszą że do krzesełka na czas posiłku można, a wszędzie spotykam się ze zdaniem żeby nie sadzać w krzesełku, poza tym jedzenie przy blw będzie zajmować dużo czasu i długo siedziałby w tym krzesełku Carolles nieładnie Was teściowa ugościła w zeszłym roku, jakby moja tak zrobiła to bym nigdy już na Wigilii u niej nie zawitała :/ Pestycyda dzięki, tak będę go trzymać na kolanach Calineczka trochę się tylko proporcje tych ubranek zmieniły Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Siil to dobrze że z Lilą wszystko ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Jon nie widzialam chyba tego. Fb mi czasami nie wysyla powiadomień
ja po nowy roku juz sie z fizjo umowilam na rozmowe pozycja do karmienia![]() A czy wszystkie dzieci przekraczające sie na brzuch przekecaja sie na plecy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles, brawo dla Beli za samodzielnie przespaną noc
współczuję gorszych dni.Ta Twoja teściowa to jakaś nie teges... W ogóle wygląda to tak jakby się chciała wprosić do Was na krzywy ryj więc brawa dla Tża że jej na to nie pozwolił. W wigilię ma czas przyjechać ale w tygodniu nie? I nie wyobrażam sobie przyjechać do rodziców/teściów na wigilię a tam już po... Owszem można się umówić że jemy u jednych a u drugich tylko herbatka ale właśnie chociaż się opłatkiem podzielić czy coś. Nie czaję... Xzora, kciuki za Twoje paczki. Idzie idzie i dojść nie może! U nas nocka fajna ale obowiązkowa histeria przed pierwszą drzemką być musi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1425 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, szukam tego fizjo i umawiam nas.
Zazdroszczę nocek. U nas 2 godziny przespane ciągiem to sukces. Dzisiaj do 2.40 spał na mnie bo od wieczora co chwilę się budził i nie dawał się odłożyć. Carolles masakra z wigilią u teściów! |
|
|
|
#1426 | ||
|
Zakorzenienie
|
]
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017
️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Obrot z brzucha na plecy jest trudniejszy dla dzieci i przypada na okolice 6 miesiąca
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra. Nie wyobrażam sobie takiej wigilii
|
|
#1429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Klaudia pierwszą drzemkę miała przy piersi. Dobrze, że się wybudziła bo już byłam mega głodna. JonSnow - przy wspólnych posiłkach to rzeczywiście będzie wąchał smaki. My z mężem nie jemy wspólnie, zwłaszcza teraz przy Klaudii. |
||
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła wypłata i naklikalam akcesoria do jedzenia i inne takie. Jakie talerzyki są piekne. Tz jedzie dziś po fotelik.
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile waży Twoja?
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widziałam fajny zestaw na allegro (poza kubkiem):http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5382209953 Podobają mi się też te małe plastikowe naczynia z Ikea takie kolorowe tylko po co mi aż tyle bo tam chyba z 24 elementy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Nie kumam tylko dlaczego to wszystko 7+ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie szykowałam się na spacer chciałam Wiki nakarmić przed wyjściem a ona mi zasnęła przy piersi.
|
|
|
|
#1436 |
|
Zadomowienie
|
Xzora moje paczki też wisza od poniedziałku. Ciekawe do dojada do jutra 😕
Pestycyda u nas takie histerie przy każdej drzemce w dzień byly tydzień temu. Z tą wigilią to naprawdę tak wyszło głupio że szok. Tż nawet nie komentował bo Wigilia u mnie a u niego przepaść 🙈 Asia, N na brzuch się przekręci ale na plecy juz nie i strasznie sie wkurza bo nie wie co zrobić ze sobą jak juz na brzuchu wyląduje. Baby gratki za udaną noc 😊 Devileek Tobie współczuję. Wiem coś o tym. U nas na jedną maks dwie udane noce takie jak dziś przypada potem kilkanascie takich jak u Ciebie. Wolałabym żeby było na odwrót 😎 Taedio u nas drzemka ostatnia tak po 16 okolo 40 min. Caly czas w tym temacie zachodzą zmiany 😎 gratuluję auta! Piękne! Niech Was zawsze bezpiecznie wiezie do celu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najdłużej myślałam nad łyżeczkami bo czytałam, że lepsze są twarde. Odnośnie wymowy itd. Jednak nie jestem przekonana, więc wzięłam różne. Talerzyki z jednorożcem są na później. Brakowało mi do darmowej dostawy.
|
|
#1438 |
|
MerDer 4ever
|
Sill dzięki
Akada a starasz sie trzymać jakos rytmu dnia? U mnie tak samo ze spaniem, jedynym stałym punktem jest drzemka około 11. A potem hulaj dusza. Haha najlepsze sklepy! ![]() Carolles mam nadzieje, że teściowa nie właśnie jednak w wigilie :p w razie czego nie wyjmujcie dodatkowego talerza dla niespodziewanego gościa ![]() U nas tez wigilia z pismem świętym, modlitwa i opłatkiem. Ciekawe jak bedzie u teściów. Dzięki ![]() ![]() Asia mój przekręca sie na brzuch jak tylko go położę. Na plecy ze 3 razy sie odwrócił. Morelle fajne gadżety! Wiecie, że ja dalej nie mam prezentu dla męża?
|
|
|
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie jakiś sposób na oczyszczenie noska z kataru bez odciągania??
Przyłożenie aspiratora do nosa Lu to ostatnio mission impossible, a ma katar ![]() Co do sliniaków z rękawami to moja siostra zadowolona jest z tego z ikei. Łucja nosi 74, 68 jest na styk - wyrosła z dnia na dzień z 62! Widziałam parę razy jak obracała się z brzuszka na plecy, a czasem zaraz po tym znów z pleców na brzuch - wyglądało to jak małe turlanie się. Ale jednak zwykle z pleców na brzuch przede wszystkim. Więc nie wiem na ile te drugie obroty są świadome. Coś tam sobie ćwiczy może. Teraz chyba zaczęła się skupiać na przemieszczaniu. Wokół własnej osi już swobodnie jej idzie jak leży na brzuszku. Pestycyda no w najbliższym czasie nie Ale potem jak się uda to tak, jak najbardziej. Brawo za nockę!Baby2 dla Ciebie też brawo za noc i poranek! ![]() Carolles i dla Was też brawa za nockę Nie pozwólcie teściowej wbić Wam się na Wigilię! Fajnie będzie tak we trójkę ![]() Xzora nie, nie słyszałam o tym, że trzeba leżeć... Ja w 2 fazie byłam w wannie, choć rzeczywiście musiałam wtedy położyć się na plecach - no ale położna musiała kontrolować czy wszystko ok z Łucją i w innej pozycji nie mogła... Kciuki za Twoje przesyłki żeby dzisiaj-jutro doszły! Do mnie na szczęście wczoraj 3 ostatnie przyszły, tylko taki kubek specjalny dla teściowej przyjdzie do niej do domu po świętach - bo nie zauważyłam, że jest długi czas oczekiwania :/ Morelle śliczne zakupy Też mamy ten kolor doidy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- U nas też Wigilia jest tradycyjna, opłatek, modlitwa, milion potraw na stole, długie i wesołe kolędowanie, ponad 20 osób przy stole (ale to najbliższa rodzina: tylko moja babcia i jej dzieci, wnuki i prawnuki ). U teściów to tylko mniej lub bardziej uroczysta kolacja bez religijnego kontekstu +prezenty, czasem z opłatkiem. W tym roku ponoć ma być jakieś małe kolędowanie, a mąż mówił mi że chciałby przeczytać fragment z Pisma Świętego o narodzeniu Jezusa, ale nie sądzę żeby się odważył Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj to tak na styk może sis kupi i podrzuci? Cytat:
![]() Uwielbiam takie wigilie!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Heh niestety to może być też pułapka 
Fajny jest, ale na początku maluchy lubią je gryźć
i co mówił lekarz? Mam nadzieję że wszystko jednak w porządku z Lilą. Długa podróż przed Wami, lepiej żeby wszyscy byli zdrowi 

?

tesciowa zrobiła herbatę i pyta czy coś zjemy... Mnie zatkało bo sie spodziewałam zastawionego stołu, opłatka itd No i pytam czy się podzielimy opłatkiem chociaż i wyjęłam swój opłatek a oni ze juz sie dzielili bla bla bla tak od biedy złożylismy sobie z nimi życzenia. Teściowej sie głupio zrobiło i przyniosła jakieś pierogi i coś tam jeszcze.

️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami