Niewybaczalne zachowania gości - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-22, 11:53   #4741
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829
Dot.: Niewybaczalne zachowania gości

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;79877511]Zamiast kwestionowac to czy ktoś umie czytać, zastanów się najpierw czy sama umiesz pisać. Nie zamierzam się domyślać, co gdzieś tam ukrycie miałaś na myśli z tyłu głowy. Wypowiedziałam swoją opinię.

Zaproszenie wysłane pocztą nie jest problemem samym w sobie. Sposób zaproszenia robi różnicę. Dużą. Podobnie jak złożenie życzeń przez wysłanie smsa czy kartki pocztowej nigdy nie będzie tym samym co przyjechanie osobiście do drugiej osoby, spędzenie z nią czasu i złożenie życzeń.[/QUOTE]

Ja wyraźnie Napisalam "nie będę jechać specjalnie do kogoś, żeby mu dać zaproszenie", nie wiem co w tym niejasnego? Czego niby miałaś się "Domyślac"?
I wychodzi, że zaproszenie poczta jest mniej zaproszeniem niż osobiście

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez madzix170 Pokaż wiadomość
A ja wam powiem inną sytuację. Nie poszliśmy na wesele kuzyna mojego narzeczonego bo najzwyczajniej w świecie poczuliśmy się obrażeni. Młodzi jechali ze świętokrzyskiego za zaproszeniami na Śląsk. Odwiedzili całą rodzinę w rodzinnej miejscowości mojego lubego. Pojechali także do miasta obok gdzie również wręczyli osobiście wszystkim zaproszenia. Cały myk polega na tym że żeby dojechać do miasta mojego narzeczonego trzeba przejechać przez nasze miasto ale jakoś nie było im po drodze więc zostawili zaproszenia u rodziców mojego przyszłego męża nawet nie fatygując się żeby nas o tym poinformować. A wystarczyło zadzwonić powiedzieć nie mamy czasu zostawiliśmy zaproszenia tu i tu mam nadzieję że się nie gniewacie. Ale żeby tego było mało narzeczony dostał zaproszenie z osobą towarzyszącą. Ja bym to mogła zrozumieć gdybyśmy się krótko znali ale my jesteśmy ze sobą ponad 8 lat. Czyli dwa razy tyle ile on znał się ze swoją przyszłą żoną. Spotykaliśmy się na kilkunastu imprezach rodzinnych itp. To było bardzo niegrzeczne i przykre.
No ale dlaczego mielibyście się obrazić? Bo nie przyjechali do was osobiście? Czy bo zostawili zaproszenie u rodziców? O to, że was nie poinformowali o tym? Może myśleli, że rodzice do was zadzwonią i powiedzą, że zenek z Zośka zostawili dla was zaproszenia?
Nie wyobrażam sobie tłumaczyć się każdemu czemu wolałam zaoszczędzić czas może u tych na Śląsku zrobili tak samo - pojechali i zostawili zaproszenia u jednej osoby?
I dlatego wysyłanie poczta jest dużo lepsze - nie ma pretensji, że do tego pojechali, a do nas nie. Każdy dostaje na swój adres.

Odnośnie tego z osobą towarzyszącą - to jest chamstwo.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
A ja wam powiem inną sytuację. Nie poszliśmy na wesele kuzyna mojego narzeczonego bo najzwyczajniej w świecie poczuliśmy się obrażeni. Młodzi jechali ze świętokrzyskiego za zaproszeniami na Śląsk. Odwiedzili całą rodzinę w rodzinnej miejscowości mojego lubego. Pojechali także do miasta obok gdzie również wręczyli osobiście wszystkim zaproszenia. Cały myk polega na tym że żeby dojechać do miasta mojego narzeczonego trzeba przejechać przez nasze miasto ale jakoś nie było im po drodze więc zostawili zaproszenia u rodziców mojego przyszłego męża nawet nie fatygując się żeby nas o tym poinformować. A wystarczyło zadzwonić powiedzieć nie mamy czasu zostawiliśmy zaproszenia tu i tu mam nadzieję że się nie gniewacie. Ale żeby tego było mało narzeczony dostał zaproszenie z osobą towarzyszącą. Ja bym to mogła zrozumieć gdybyśmy się krótko znali ale my jesteśmy ze sobą ponad 8 lat. Czyli dwa razy tyle ile on znał się ze swoją przyszłą żoną. Spotykaliśmy się na kilkunastu imprezach rodzinnych itp. To było bardzo niegrzeczne i przykre.
No ale dlaczego mielibyście się obrazić? Bo nie przyjechali do was osobiście? Czy bo zostawili zaproszenie u rodziców? O to, że was nie poinformowali o tym? Może myśleli, że rodzice do was zadzwonią i powiedzą, że zenek z Zośka zostawili dla was zaproszenia?
Nie wyobrażam sobie tłumaczyć się każdemu czemu wolałam zaoszczędzić czas może u tych na Śląsku zrobili tak samo - pojechali i zostawili zaproszenia u jednej osoby?
I dlatego wysyłanie poczta jest dużo lepsze - nie ma pretensji, że do tego pojechali, a do nas nie. Każdy dostaje na swój adres.

201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 12:05   #4742
visionAM
Zakorzenienie

Tinker, ale Ty uważasz, że zaproszenie większości gości pocztą na własny ślub, nawet tych, którzy mieszkają blisko, jest ok? Bo Twoje "nie będę jechać specjalnie do kogoś żeby mu dać zaproszenie" brzmi jak "wyślę wszystkie zaproszenia pocztą"

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2017-12-22 o 12:49
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 12:27   #4743
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Ja w ogóle nie kumam tego w przypadku znajomych - przecież zwykle się widujecie częściej lub rzadziej, więc jakie specjalnie jezdzic?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 12:35   #4744
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Tinker, ale Ty uważasz, że zaproszenie większości gości pocztą na własny ślub, nawet tych, którzy mieszkają blisko, jedz ok? Bo Twoje "nie będę jechać specjalnie do kogoś żeby mu dać zaproszenie" brzmi jak "wyślę wszystkie zaproszenia pocztą"
Nie, nie wszystkich. Tych mieszkających dalej i mniej bliskich. Wiadomo, że np. Do swojej przyjaciółki pojadę osobiście, tak samo jak np. Dziadków tz. Tak samo, jak np. Do kuzynki, która Mieszka 10 km dalej. Ale już do koleżanki czy kuzynki Oli która mieszka 50 km dalej bym się nie fatygowala i wysłała poczta.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie kumam tego w przypadku znajomych - przecież zwykle się widujecie częściej lub rzadziej, więc jakie specjalnie jezdzic?

No to ty nie wiesz, że do niektórych trzeba specjalnie jechać? Do domu?
Dać zaproszenie przy okazji spotkania - jak najbardziej.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:

No to ty nie wiesz, że do niektórych trzeba specjalnie jechać? Do domu?
Dać zaproszenie przy okazji spotkania - jak najbardziej.

Stary 2017-12-22, 15:00   #4745
madzix170
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Ja wyraźnie Napisalam "nie będę jechać specjalnie do kogoś, żeby mu dać zaproszenie", nie wiem co w tym niejasnego? Czego niby miałaś się "Domyślac"?
I wychodzi, że zaproszenie poczta jest mniej zaproszeniem niż osobiście

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Dlatego że to nie rodzice mojego narzeczonego zapraszają nas na swoje wesele tylko oni. Jeśli nie mieli czasu można było zadzwonić i powiedzieć że zostawiamy zaproszenia u rodziców a nie zobowiązywać innych do przekazywania zaproszenia na własną imprezę. To jest niegrzeczne. Tu nie chodzi bo do kogoś przyjechali a do nas nie.
Wysłanie zaproszenia pocztą jest jak najbardziej ok i jest forma grzeczna i oficjalna. Jestem informowana o przyjęciu "osobiście"itd.
madzix170 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 15:05   #4746
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Dlatego że to nie rodzice mojego narzeczonego zapraszają nas na swoje wesele tylko oni. Jeśli nie mieli czasu można było zadzwonić i powiedzieć że zostawiamy zaproszenia u rodziców a nie zobowiązywać innych do przekazywania zaproszenia na własną imprezę. To jest niegrzeczne. Tu nie chodzi bo do kogoś przyjechali a do nas nie.
Wysłanie zaproszenia pocztą jest jak najbardziej ok i jest forma grzeczna i oficjalna. Jestem informowana o przyjęciu "osobiście"itd.
A to zupełnie inna sprawa.
Ale moze cos im po drodze wypadło? Albo po prostu zapomnieli?

Stary 2017-12-22, 15:13   #4747
Nicole`_
Zakorzenienie

Też spotkało mnie "z osobą towarzyszącą" po iluś tam latach związku z obecnym mężem. Wkurzyłam się nieziemsko... no, ale cóż.

Natomiast jeśli ktoś się obraził i nie przyszedł na wesele, bo nie dostał zaproszenia osobiście - no nie mam pytań. Większość zaproszeń wysyłaliśmy i nic w tym złego nie widzę.
Stary 2017-12-22, 15:22   #4748
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Mnie śmieszy to "z osobą towarzyszącą" W kontekście tego, Że osoby zapraszające są że sobą np. 2 lata, a osoby, które zapraszają są razem np. 5 lat. Ale i tak - osoba towarzysząca !

Stary 2017-12-22, 15:57   #4749
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Cytat:
Mnie śmieszy to "z osobą towarzyszącą" W kontekście tego, Że osoby zapraszające są że sobą np. 2 lata, a osoby, które zapraszają są razem np. 5 lat. Ale i tak - osoba towarzysząca !

bo nie som po ślubie wiec mogo sie rozstać
Stary 2017-12-22, 16:49   #4750
victorion
Rozeznanie

Cytat:
Tinker, ale Ty uważasz, że zaproszenie większości gości pocztą na własny ślub, nawet tych, którzy mieszkają blisko, jest ok? Bo Twoje "nie będę jechać specjalnie do kogoś żeby mu dać zaproszenie" brzmi jak "wyślę wszystkie zaproszenia pocztą"
A nie jest to ok? Ja bym nie miała problemu ani gdyby wszystkie wysłać pocztą ani gdyby były z imienia pisane tylko małżeństwa, a reszta OT.

Cytat:
Żeby nadal kogoś określać przyjaciółką i utrzymywać kontakt nie trzeba się spotykać. Mamy XXI wiek i wiele różnych możliwości kontaktu. Sama mam przyjaciółkę z którą widuję się 1 na 2-4 lata, ale regularnie rozmawiamy. W tym przypadku "częściej lub rzadziej" jest nadal dłuższe niż czas zaplanowania ślubu.
victorion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 18:09   #4751
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:

Nie rozśmieszaj mnie, że wiesz, ile ze sobą dokładnie są Twoi goście - ja np. na ślubie miałam kuzynki, które lubię i z którymi widzę się zawsze, gdy jestem w ich mieście, a pojęcia nie mam, ile są ze swoimi facetami. W większości po prostu zapytałam, czy chcą zaproszenie z osobą towarzyszącą, czy imiennie, a jeśli imiennie, to proszę o dane.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 18:17   #4752
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Nie rozśmieszaj mnie, że wiesz, ile ze sobą dokładnie są Twoi goście - ja np. na ślubie miałam kuzynki, które lubię i z którymi widzę się zawsze, gdy jestem w ich mieście, a pojęcia nie mam, ile są ze swoimi facetami. W większości po prostu zapytałam, czy chcą zaproszenie z osobą towarzyszącą, czy imiennie, a jeśli imiennie, to proszę o dane.
Nie rozśmieszaj mnie, to, że ty nie wiesz, to nie znaczy że inni nie wiedzą.
Btw czasem wystarczy wejść na fejsa, tam ludzie często mają zapisane od kiedy są razem

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2017-12-22 o 18:21
Stary 2017-12-22, 18:44   #4753
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozśmieszaj mnie, to, że ty nie wiesz, to nie znaczy że inni nie wiedzą.
Btw czasem wystarczy wejść na fejsa, tam ludzie często mają zapisane od kiedy są razem

Wystarczy spytać kogoś w rodzinie, chyba każdy ma takiego naczelnego urzędującego, kto jest zorientowany. A nawet jeśli, to wystarczy do takiej kuzynki zadzwonić i zapytać, czy ma się kogoś wpisać z imienia i nazwiska, czy ot i tyle
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 18:47   #4754
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Przecież zamężna kuzynka równie dobrze może się rozwieść i też będzie kwas

Nie ogarniam problemu ani zapraszania ludzi, z którymi praktycznie nie mam kontaktu i nie obchodzą mnie nawet na tyle, żeby zapytać z kim chcą przyjść.

Co do formy zaproszeń - uznawanie zaproszenia wysłanego pocztą jako "gorszego" i uchybiającego godności i robienie z tego powodu dramy stulecia jest śmieszno-żenujące. Natomiast wydaje mi się, że przy wysyłaniu zaproszenia pocztą w dobrym tonie jest także telefon.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 18:54   #4755
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7989530 6]Przecież zamężna kuzynka równie dobrze może się rozwieść i też będzie kwas

Nie ogarniam problemu ani zapraszania ludzi, z którymi praktycznie nie mam kontaktu i nie obchodzą mnie nawet na tyle, żeby zapytać z kim chcą przyjść.

Co do formy zaproszeń - uznawanie zaproszenia wysłanego pocztą jako "gorszego" i uchybiającego godności i robienie z tego powodu dramy stulecia jest śmieszno-żenujące. Natomiast wydaje mi się, że przy wysyłaniu zaproszenia pocztą w dobrym tonie jest także telefon.[/QUOTE]A w jakim celu telefon? Żeby powiedzieć, że wysłaliśmy zaproszenie? Bo ja myślę, że dobrą opcją byłoby obdzwonic ludzi ok. Tygodnia po wysłaniu zaproszenia, żeby zapytać czy dotarło.

Stary 2017-12-22, 19:05   #4756
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez victorion Pokaż wiadomość
A nie jest to ok? Ja bym nie miała problemu ani gdyby wszystkie wysłać pocztą ani gdyby były z imienia pisane tylko małżeństwa, a reszta OT.

Żeby nadal kogoś określać przyjaciółką i utrzymywać kontakt nie trzeba się spotykać. Mamy XXI wiek i wiele różnych możliwości kontaktu. Sama mam przyjaciółkę z którą widuję się 1 na 2-4 lata, ale regularnie rozmawiamy. W tym przypadku "częściej lub rzadziej" jest nadal dłuższe niż czas zaplanowania ślubu.
Jeśli mieszkam w tym samym mieście co moja rodzina czy znajomi to wg mnie kulturalne jest zaproszenie ich osobiście, a nie wysyłanie zaproszenia pocztą.
Stary 2017-12-22, 19:48   #4757
911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5
Konto usunięte

Jedno z najlepszych wesel na jakich byłam to było skromne przyjecie po uroczystosci - było cudnie, nic nie rozpraszało uwagi, sami swoi, wszyscy czuli sie swobodnie i to sie widziało tez w Młodych. Po prostu dobrze sie bawili w kameralnym gronie swoich najbliższych i przyjaciół. I uwaga uwaga - zaproszeń nie było wcale Ze wszystkimi po prostu albo sie widzieli wiec powiedzieli osobiście, albo przez telefon tam gdzie sie nie dało, albo nawet mailem do przyjaciół podróżników których nie było jak inaczej złapać. Jakos kazdy urząd znalazł i stawił sie bez fochów i narzekań Wiec wiecie, kwestia podejścia z obu stron i wszystko da sie załatwić kulturalnie, z zaproszeniem czy bez.
911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-22, 21:21   #4758
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Jeśli mieszkam w tym samym mieście co moja rodzina czy znajomi to wg mnie kulturalne jest zaproszenie ich osobiście, a nie wysyłanie zaproszenia pocztą.
No zależy bo np. Moje Kielce można na piechotę przejść w godzinę, ale taką Warszawę? a dodajmy do tego korki, to już szybciej z małego miasta do innego małego miasta, niż z końca duzego do drugiego końca

Stary 2017-12-22, 22:13   #4759
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
No zależy bo np. Moje Kielce można na piechotę przejść w godzinę, ale taką Warszawę? a dodajmy do tego korki, to już szybciej z małego miasta do innego małego miasta, niż z końca duzego do drugiego końca

Bez przesady
Stary 2017-12-22, 22:17   #4760
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Bez przesady
No może to być i godzina w jedną strone, w godzinę można też przejechać 60km albo i wiecej.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2017-12-23, 10:18   #4761
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
No może to być i godzina w jedną strone, w godzinę można też przejechać 60km albo i wiecej.

No ale co w związku z tym?

Tinker robi z osobistego zapraszania gości problem pierwszego świata i zło konieczne, a w sumie nigdy tego nie robiła Jak dla mnie to nic strasznego, wymaga wprawdzie poświęcenia czasu, ale jednocześnie jest w sumie fajne. Każdy jest życzliwy, chwilę się porozmawia itp.itd. Nie wyobrażam sobie, że wysyłam do znajomych z drugiego końca Warszawy zaproszenie pocztą Dla mnie to jest absurd. Każdy robi jak uważa, ale szczerze mówiąc gdyby mi ktoś z Warszawy wręczył w ten sposób zaproszenie to bym była mocno zaskoczona.

Możliwe, że dla kogoś, kto miał mnóstwo gości na weselu i listę zrobioną przez rodziców, zapraszanie będzie udręką, ale mnie to na szczęście nie dotyczyło. Jak się zaprasza bliską rodzinę i bliskich znajomych to jakoś tak naturalne jest to, że się chce to zrobić osobiście. Przynajmniej dla mnie. Pocztą wysłałam tylko dwa zaproszenia.

Co do zaproszeń zostawianych u rodziców to mieliśmy tak kilka razy i mi to nie przeszkadza. Zawsze para młoda dzwoniła, zapraszali telefonicznie i pytali czy mogą zostawić zaproszenie u rodziców czy może wysłać pocztą. Jak dla mnie to jest ok.

Co do osoby towarzyszącej to temat rzeka
Stary 2017-12-23, 10:23   #4762
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Ah ok, myślałam że mówisz że to przesada że szybciej się dojedzie od jednego miasta do drugiego

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2017-12-23, 15:28   #4763
madzix170
Raczkowanie

Cytat:
A to zupełnie inna sprawa.
Ale moze cos im po drodze wypadło? Albo po prostu zapomnieli?

Skoro oni zapomnieli chociażby przekazać telefonicznie że zostawili zaproszenie w tym i w tym miejscu to ja zapomniałam o chęci uczestniczenia w ich weselu.
Naszych znajomych zaprosiliśmy w sumie grupowo przy okazji organizowania u nas imprezy andrzejkowej. Byli wszyscy najbliżsi przyjaciele i problem z umawianiem się popołudniami sam się rozwiązał.
Rodzinę zapraszaliśmy osobiście i straciliśmy na to tydzień urlopu.
Znajomi za granicą dostali zaproszenie pocztą do którego dołączona była koperta zwrotna z prośbą o wysłanie potwierdzenia ale i tak miesiąc po wysłaniu zadzwoniłam zapytać czy dotarły zaproszenia.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
No ale co w związku z tym?

Tinker robi z osobistego zapraszania gości problem pierwszego świata i zło konieczne, a w sumie nigdy tego nie robiła Jak dla mnie to nic strasznego, wymaga wprawdzie poświęcenia czasu, ale jednocześnie jest w sumie fajne. Każdy jest życzliwy, chwilę się porozmawia itp.itd. Nie wyobrażam sobie, że wysyłam do znajomych z drugiego końca Warszawy zaproszenie pocztą Dla mnie to jest absurd. Każdy robi jak uważa, ale szczerze mówiąc gdyby mi ktoś z Warszawy wręczył w ten sposób zaproszenie to bym była mocno zaskoczona.

Możliwe, że dla kogoś, kto miał mnóstwo gości na weselu i listę zrobioną przez rodziców, zapraszanie będzie udręką, ale mnie to na szczęście nie dotyczyło. Jak się zaprasza bliską rodzinę i bliskich znajomych to jakoś tak naturalne jest to, że się chce to zrobić osobiście. Przynajmniej dla mnie. Pocztą wysłałam tylko dwa zaproszenia.

Co do zaproszeń zostawianych u rodziców to mieliśmy tak kilka razy i mi to nie przeszkadza. Zawsze para młoda dzwoniła, zapraszali telefonicznie i pytali czy mogą zostawić zaproszenie u rodziców czy może wysłać pocztą. Jak dla mnie to jest ok.

Co do osoby towarzyszącej to temat rzeka
Ale was zapytano i poinformowano że zaproszenie zostawiają u np. rodziców. U nas zero informacji.[C

Edytowane przez madzix170
Czas edycji: 2017-12-23 o 15:30
madzix170 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-23, 16:09   #4764
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Skoro oni zapomnieli chociażby przekazać telefonicznie że zostawili zaproszenie w tym i w tym miejscu to ja zapomniałam o chęci uczestniczenia w ich weselu.
Nie, mi chodzi o takie po prostu "zadzwonimy, żeby powiedzieć, że zaproszenia u rodziców" A potem stanęli na obiad i zapomnieli.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Co do zaproszeń zostawianych u rodziców to mieliśmy tak kilka razy i mi to nie przeszkadza.
A powiedziałabyś, że przeszkadza?

Stary 2017-12-23, 16:27   #4765
092a5b5429861247f5c0d1d3d363b04ac6f4bb89
Konto usunięte

Ja wolałabym zaproszenie dostać poczta niż odbierać od rodziców. Nie mieszkam z nimi już prawie 10 lat.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
092a5b5429861247f5c0d1d3d363b04ac6f4bb89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-23, 16:35   #4766
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez WhiteMustang Pokaż wiadomość
Ja wolałabym zaproszenie dostać poczta niż odbierać od rodziców. Nie mieszkam z nimi już prawie 10 lat.

Nawet jakbyś mieszkała np. 5 km dalej?

Stary 2017-12-23, 16:38   #4767
092a5b5429861247f5c0d1d3d363b04ac6f4bb89
Konto usunięte

Niewybaczalne zachowania gości

Cytat:
Nawet jakbyś mieszkała np. 5 km dalej?

Ja rodziców mam 350km dalej. Nie mieszkam z nimi i nie prowadzę z nimi wspólnego gospodarstwa domowego. Moja rodzina o tym wie (tj ze mieszkam gdzie indziej). Nie widzę powodu zostawiania młodym ludziom zaproszenia u rodziców, nawet jeśli młodzi mieszkają 5km dalej.

092a5b5429861247f5c0d1d3d363b04ac6f4bb89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-23, 16:43   #4768
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez WhiteMustang Pokaż wiadomość
Ja rodziców mam 350km dalej. Nie mieszkam z nimi i nie prowadzę z nimi wspólnego gospodarstwa domowego. Moja rodzina o tym wie (tj ze mieszkam gdzie indziej). Nie widzę powodu zostawiania młodym ludziom zaproszenia u rodziców, nawet jeśli młodzi mieszkają 5km dalej.

Wiadomo, że jak mieszkasz daleko, to zupełnie bez sensu
Ale nie widzę problemu w zostawianiu Zaproszeń u rodziców, jeśli Mieszka się blisko, no i np. Mieli podjechać, ale czas goni.

Stary 2017-12-25, 08:33   #4769
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:

A ja dalej nie wiem co jest obraźliwego w osobie towarzyszącej

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-25, 09:28   #4770
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
A ja dalej nie wiem co jest obraźliwego w osobie towarzyszącej
No pewnie już ktoś to nie raz tłumaczył, więc jak nie rozumiesz, to trudno

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości