|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
Glam_Star przykro mi, na pewno następnym razem sie uda.
max u mnie było odwrotnie. Zawsze, jak chciałam ominąć dziurę czy coś i mi nie wychodziło, to mówili mi, żebym sie takimi rzeczami nie przejmowała, bo te samochody mają znieść wszystko. Tak samo na egzaminie. A ja jestem już po pierwszej przejażdżce, byłam sobie w innym mieście . 20 km w jedną stronę . Tata sie czepia pieeeerdóóóółłł . Bryki na razie nie ma (może to i lepiej ), czekam aż odezwie się znajomy.
|
#3092 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czemu Ci się odechciewa prawa jazdy - coś się stało? Kojarzę że próbowałas jazdy z dwoma instruktorami: pierwszy był taki sobie, za to drugi odniosłam wrażenie że rewelacja jako nauczyciel i człowiek .Teraz pewnie nie jeździsz, bo czasu do egzaminu jeszcze dużo i drogo by wychodziło takie jeżdzenie cały czas . No ale skoro trafiłaś na dobrego instruktora to pojeździsz z nim przed egzaminem i sobie wszystko przypomnisz No chyba nie zamierzasz teraz rezygnować .Zaczniesz jazdy i będzie lepiej Trzymaj się [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7992600]Alee szybko, toz to juz w sobote ![]() [/quote] IR to może ja wyjaśnię, bo max ma utrudniony dostęp do internetu .Ja wspieram telepatycznie maxa w czasie jego jazd żeby mu szło dobrze - i jak na razie pisze że to pomaga, wiec umawiamy się na kolejne terminy, kiedy się mam bardzo skupić i przesyłać dobre fluidy .Terminu egzaminu to jeszcze chyba max nie ma, przynajmniej nic nie pisał .Ale pewnie, też możesz mu kibicować w sobotę w czasie jazdy - wsparcia nigdy nie za dużo .martini to suuper Z tego co czytam było fajnie . I pod "opieką" taty jednak .Mówisz że sie czepia - no tak już widocznie ojcowie mają .A sama też gdzieś jedziesz, czy na razie jednak z tatą ? IR: Adeq zdała wczoraj teorię, praktykę ma 4.07 - ale ten zapis że zdany może być dobrą wróżbą |
|
|
|
|
#3093 |
|
Konto usunięte
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7992813]IR to może ja wyjaśnię, bo max ma utrudniony dostęp do internetu
.Ja wspieram telepatycznie maxa w czasie jego jazd żeby mu szło dobrze - i jak na razie pisze że to pomaga, wiec umawiamy się na kolejne terminy, kiedy się mam bardzo skupić i przesyłać dobre fluidy .Terminu egzaminu to jeszcze chyba max nie ma, przynajmniej nic nie pisał .Ale pewnie, też możesz mu kibicować w sobotę w czasie jazdy - wsparcia nigdy nie za dużo [/quote]Takie buty wlasnie mi cos nie pasowalo, bo niedawno sam wspominal, ze nie ma terminu ustalonego, a teraz cos widze o sobocie to kurcze za szybko by mial ten egzamin martini. haha skad my to znamy chyba kazda z Nas tutaj bedzie przerabiac to czepianie sie![]() A swoja droga jak w poniedzialek wrocilam to wiecie co pierwsze moj tata zrobil?obejrzal dokladnie samochod, ale to bardzo dokladnie czy nie ma zadnego wgiecia, ryski, zadrpania itp ![]() ma do mnie zaufanie nie ma co![]() Mam nadzieje ze dla Adeq bedzie to dobra wrozba
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Dusieńko staram się na razie z tatą, bo jednak sama się boję. Ale tata już mi durczy i te konie później, pytam się, czy pojedzie ze mną i co "zastanowię się". Będzie wesoło
.A co do jazdy samej w sobie, to początek był straszny. Jakaś panika mnie ogarnęła, poza tym, zaparkowałam jak debil pod marketem, cały tyłek mi wystawał . Muszę ogarnąć pierwszy stres i jakoś pójdzie .
|
#3095 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
martini Dobrze wiem co czujesz, bo też pierwsza jazda to był stresik straszny. Teraz jest już trochę lepiej, no chyba że nowa trasa, to znów stres większy. Początki łatwe przeważnie nie są, ale dasz radę Myślę że pierwszy raz tata wybierze się z Toba na te konie i jeszcze troszkę pojeździcie razem żebyś się troszkę oswoiła z nową sytuacją . Tylko tak mówi, a na pewno jeśli sama nie czujesz sie super rewelacyjnie to Ci będzie towarzyszył Nie denerwuj się, powoli się oswoisz ze wszystkim i będzie dobrze - a niedługo może już będziesz mieć swój samochód .Sama też jestem na etapie oswajania się z jazdą, ale też mam nadzieję ze z czasem będzie coraz lepiej. Kiedy teraz będę jeździć nie wiem, może dopiero w sobotę, ale to się zobaczy .
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co Dusiu, ja nie jestem pewna tego mojego taty
. Bo jak znam życie, to pewnego dnia powie mi, że nie jedzie. Albo wyjdzie gdzieś coś załatwić i mnie zostawi, żebym wróciła sama. Taka lekka terapia szokowa . Bo tata wie, że ja muszę sobie potem radzić sama. Ale póki co się nie daję .
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
No jasne, że nie będę rezygnować.
Jak narazie nie mam właśnie funduszy na jazdy, muszę uzbierać, pojeżdżę dopiero przed egzaminem. Nie chce mi się uczyć teorii
|
|
|
|
#3098 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.Mam nadzieję że ta pierwsza trasa bedzie raczej krótsza niż dłuższa .Twój ojciec na pewno tak zrobi jak będzie pewny że dasz sobie radę, więc nie stresuj się, będzie dobrze Cytat:
.Ale nie chciałam odkładać jazd na tuż przed egzaminem, bo nie wiedziałam jak mi pojdzie po ponad dwumiesiecznej przerwie .Ucz się teorii, ucz, ale powoli, masz jeszcze czas . Przy takiej pogodzie to się rzeczywiście nie chce .Pozdrawiam |
||
|
|
|
#3099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie zarażaj się, zapisuj się na kolejny egzamin. Wiesz przynajmniej, jak to wygląda, następnym razem będzie o Niebo lepiej. Mi też po zdaniu odechciało się tej całej zabawy, ale to trzeba dokończyć, w końcu po coś jeździłyśmy te 30 godzin i wydałyśmy tyle pieniędzy.
|
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mój instruktor powtarzał : lepiej w razie takiej niebezpiecznej sytuacji się zatrzymać niż wjechać w słupek. jak się zatrzymasz masz prawo do drugiej szansy. mój TŻ na pierwszym egzaminie wjechał w słupek - no i do widzenia. |
|
|
|
|
#3101 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety nie da się poprawić aczkolwiek uważam ze powinna być druga szansa mimo wszystko
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
A jak przy parkowaniu przyłożysz w samochód obok, to też powinnaś mieć drugą szansę? Bo przecież sprawdzenie łuku to nic innego, jak sprawdzenie umiejętności panowania nad pojazdem przy manewrach.
|
#3104 |
|
Wtajemniczenie
|
Cholerka, a myślałam, że ma się bezwzględną możliwość poprawki.
Chociaż tak teraz się zastanawiam, że rzeczywiście, warunkiem jest niestworzenie niebezpiecznej sytuacji na drodze. |
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z jazd, byłam jedynie obserwatorem
Sporo sobie przypomniałam, naprawdę duuużo mi to dało Mam jazdę od 21 do 22, dziś się skupiam i będę jeździć pięknie! (chociaż jest wtedy troszkę ciemno i nie widzę znaków...)
|
#3106 |
|
Rozeznanie
|
tak sobie czytam i czytam i aż mnie ciarki przechodzą na samo wspomnienie o moich egzaminach (a było ich dwa).. Powiem Wam, ze dla mnie to osobiście gorsze niż sama matura, a i jeszcze płacić za to trzeba;p Zdawałam egzamin w Kaliszu, a tam szczególne natręty pracują (zresztą pewnie wszędzie), chcoiaz za drrugim razem tym zdanym fajny był egzaminator i jak już dojechałam do Ośrodka patrzy na mnie i mówi "wynik.... (i cisza....) POZYTYWNY" i sie rozryczałam ze szczęścia a raczej stres mi puścił i pytam co mam zrobić dalej, bo nie wiedzialam czy jakaś kartke dostane gdzie mam zapłacić itd a on mi mówi"iść do domu i się cieszyć
))))))
|
#3107 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
A ja mam pytanko.. Ile placicie za dodatkowa 1 godzine jazdy wykupiona po kursie?
|
#3108 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3109 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie ktoras z was jest moze ze sz-n i moglaby polecic jakas dobra szkole i konkretnego instryktora na dodatkowe jazdy? Bardzo bardzo bede wdzieczna
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny, a u mnie koles chce wziac 70 zl, 40 zl za godzine jazdy i 30 zl za dojaz do miasta (100km). Moim zdaniem za duzo.
|
#3114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poszukaj innego osrodka![]() A to gdzie mieszkasz ze 30zł za dojazd jeśli można wiedzieć?
|
|
#3115 |
|
Wtajemniczenie
|
Mieszkam 100 km od miasta w ktorym zdaje
Poszukam innego osrodka by wykupic jazdy, bo bez przesady, a wczesniej myslalam, ze inni tez tyle placa..
|
#3116 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3117 | ||||
|
Rozeznanie
|
nie było mnie chyba z tydzień, problemy z kompem
egzamin mam za równe 2 tygodnie..Cytat:
A egzaminator chyba nie był taki zły A jeszcze zapytam czy na mieście są jakieś remonty dróg? (też zdaje w Siedlcach, niewiem czy pamietasz ) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja właśnie wróciłam z drugiej przejażdżki. Miałam sytuację, że aż mnie pot oblał. Facet wyprzedzał na trzeciego, na podwójnej ciągłej, szedł ze mną na czołowe. Dobrze, że jest tam szerokie pobocze, dzięki któremu się wyratowałam. Ale musiałam przejechać ciągłą. Z resztą, przepisy prędkości już mi się trochę nagięło dzisiaj .
|
|
#3119 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7998113]Az tak daleko? a blizej nie moglas nigdzie zdawac?
[/quote]Wlasnie niestety nie
|
#3120 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

. 20 km w jedną stronę
), czekam aż odezwie się znajomy. 

.
.
.

Mi też po zdaniu odechciało się tej całej zabawy, ale to trzeba dokończyć, w końcu po coś jeździłyśmy te 30 godzin i wydałyśmy tyle pieniędzy.

A ja mam pytanko.. Ile placicie za dodatkowa 1 godzine jazdy wykupiona po kursie?
egzamin mam za równe 2 tygodnie..
No i oczywiście zaczęłam za wcześnie hamować, bo się bałam, że się nie wyrobię. "Wszystko OK, tylko kazałem pani zatrzymać się przy żółtym znaku, a pani stoi 20m przed nim" - "Właśnie widzę". I spanikowałam, że out. Ale pojechaliśmy dalej i znowu to samo. Tym razem jako tako mi się udało. Właściwie jakby chciał to mógłby mnie tam oblać. No i jedziemy dalej, patrzę, a tu już ta ulica, na której jest WORD. Patrzę na zegarek, ale zdawało mi się, że jeszcze wcześnie. A on do mnie: "Proszę skręcić w prawo, do ośrodka". Ja panika, że tak szybko. Zaparkowałam. Patrzę na niego i już nawet nie wiem co powiedział, ale ZDAAAŁAAAAM!
)