|
|
#3451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Czesc dziewczyny, witam po swietach i przed sylwestrem
po pierwsze gratuluje wszystkich wizyt, zdrowych dzieciaków, udanych UG 💖 u mnie święta minely spokojnie i bezmięsnie - nie moglam patrzeć na szynki itp. Cale swieta jadlam uszka z grzybami od męża tez dostalam poduszkę ciążowa typu C, jestem z niej bardzo zadowolona, ciagke z nią śpię.Blanka, z jednej strony podziwiam Twoje podejscie w tym momencie i te twarde zasady również ale hesten bardzo ciekawa jaj to wyjdzie w praktyce. Sama jestem ciekawa siebie jako matki, i dlatego nic nie zakladam, bo pewnie po narodzinach wszystko mi się zmieni Życzę Ci wytrwałości, a jednoczesnie umieram z ciekawości jak to będzie ![]() Dzisiaj dzwonilam do lekarza, zeby zapisac sie na UG ma do mnie oddzwonic okolo 20 i wtedy wszystko ustalimy dziś u Nas 11+2, czujemy sie wzglednie dobrze. Brzuszek wyskakuje najbardziej wieczorem po jedzeniu, ale jeszcze nie ma co pokazywać teraz spedzamy spokojny czas w domku i czekamy na sylwestra, którego również spędzamy na spokojnie z przyjaciółmi a juz 3.01 wizyta juhuuuu !! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
No to umówiłam UG na 19 stycznia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Mój Misio ;-)sketch-1514462234825.png
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy na UG jest potrzebna karta ciąży? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinka 7cm to już duży dzieć ❤❤ bardzo dobrze, że się nie stresujesz na zapas. Tak trzymaj! 😊
Radena słodki misio ! 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wydaje mi się, że w poprzedniej ciąży na.ug lekarz zerknął jedynie na termin om i porodu z karty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam przy sobie wyniki Toxo i reszty.. Kartę miała mi założyć na następnej wizycie. W niektórych przychodniach/gabinetach w ogóle karty nie zakładają już. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3463 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Wczoraj po pracy, jak siadłam z mężem i zaczęliśmy omawiać i powtarzać sobie każdy drobiazg z usg, to tak posiedzieliśmy, że dziś mi oczy klapią Poza tym myśleliśmy nad wyjazdem na parę dni do Pl, bo nie mogę się zdecydować, gdzie robić tego mojego nieszczęsnego zęba, a wyjazd do Pl kusi, bo poszlibyśmy jeszcze na połówkowe do mojej pl gin z 3d i nagraniem na płytę.A tak w ogóle to tu już mam umówiony termin połówkowego usg za 7 tyg, czyli w połowie lutego, ale to chyba jeszcze daruję sobie wpisywanie na listę Cytat:
Nie martw się o maleństwo, jesteś pod opieką lekarza, wyniki też rozumiem masz pod kontrolą, więc Twoja waga nie jest żadnym wyznacznikiem posiadania zdrowego dziecka, zwłaszcza jeśli jak piszesz to normalna waga dla Ciebie i ogólnie jesteś zdrowa Cytat:
II trym!Tak, wczoraj miałam pierwotnie 13+0 i tp na 4.07, a teraz o jeden dzień mi się przesuwa, bo w uk tak oficjalnie bardzo traktują ten tp z ug. A Tobie też coś się przesunęło? Bo na naszej liście masz 2.07 Zmienić Ci na 4?Cytat:
Mogę nieco opowiedzieć, bo sama miałam taki głód wiedzy, że w każej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia Ogólnie moim zdaniem warto zdecydowanie, zwłaszcza jeśli uważasz, że nie masz zbyt dużej wiedzy na temat porodu i fizjologii noworodka. Nie ma w tym w nic złego, przecież nie rodzimy się z tą wiedzą, a jednak fajnie jest wiedzieć czego się spodziewać, przez co przejdziemy. Nie raz spotkałam się z opowiadaniem czy sama miałam taki moment zdziwienia w pierwszej ciąży, jak to kobieta uświadamia sobie tą całą fizjologię i dokładny przebieg porodu, tzn. mam na myśli np takie rzeczy jak to, że po urodzenia dziecka po chwili rodzi się jeszcze łożysko ![]() Warto też zdecydowanie wybrać sr przy szpitalu, w którym chce się rodzić, bo wtedy wiesz dokładnie jakie jest podejście do danych procedur w tym danym szpitalu. Racja też niestety, że sr bardzo się między sobą różnią. Pierwszą moją byłam zachwycona, były spotkania z różnymi osobami (ginekolog, neonatolog, doradca laktacyjny, itd.), moc fantastycznej wiedzy. Na szczęście robiłam sobie szczegółowe notatki, z których przy kolejnych ciążach i dzieciach też korzystałam i nieraz Wam tu je jeszcze wspomnę na pewno! Druga sr poza ćwiczeniami była w porównaniu do pierwszej kiepska i upewniła mnie, że wolę jechać do porodu 90 km do szpitala, w którym pierwsze dziecko urodziłam. A trzecia w uk to już trochę nudziłam się na niej, ale z kolei to czego nie wiedziałam, to było bardzo cenne dla mnie - czyli jak wygląda opieka nad matką i dzieckiem w szpitalu i w pierwszych tygodniach, co jeśli ciąża jest przenoszona, jak i kiedy pewne procedury się stosuje. Aha, i zdecydowanie jest jeszcze za wcześnie, większość sr nawet przyjmuje dopiero jakoś po 30 tc. Chyba Cię już zalałam potokiem informacji, ale jak coś to służę ![]() Cytat:
Pij te soczki wszystkie, co się da i mam nadzieję, że będzie lepiej lepiej, trzymam kciuki!Cytat:
Muszą mama i dziecko dopasować się i zgodzić. Dla mnie osobiście na przykład kp jest bardzo dalekie od tego, jak większość osób je postrzega, tzn. nie jest to żadne uwiązanie i brak swobody, tylko wręcz przeciwnie wolność i swoboda, bo takiego maluszka do pół roku wsadzam w wózek, pampersy do torby i heja, możemy się wozić gdzie i ile chcemy, spotykać z kim chcemy, bo stółówkę mam zawsze przy sobie Nie muszę martwić się, czy woda w termosie jeszcze ciepła, ile wzięłam mleka/butelek/itp. A po pół roku jak zaczynają się pokarmy stałe, to wtedy mogę sobie pozwolić na dłuższe wyjścia sama. Te pół roku tak szybko mija i jest to taki mały wycinek mojego życia, że nie brakuje mi specjalnie rozrywek bez dziecka.Cytat:
Może przetrwamy to razem jeszcze raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Samej mi się nie chce wierzyć!
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka bardzo, bardzo chciałabym chociaż raz móc karmić dłużej
Myślałam, że to może genetyka bo moja Mama też krótko karmiła piersią ale siostra z kolei karmi już ponad rok. Obym teraz się nie poddała, do 4 razy sztuka
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
Folinka,moje kp było trochę jak mm,musialam mieć czyste kapturki zawsze przy sobie i wygodną miejscówkę. Liczę na to,że tym razem tego unikne i faktycznie dzidek w wózek i idę gdzie chcę ;-)
|
|
|
#3466 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję! Cytat:
Wasze wsparcie na pewno pomoże mi wytrwać w tym braku stresu...Cytat:
Niestety nie wiem. A czemu Ciebie nie ma na naszej liście jeszcze? ![]() Cytat:
![]() Słodziak na maksa! Cytat:
Albo trzy... ![]() https://www.hafija.pl/2011/11/proble...a-pokarmu.html https://www.hafija.pl/2013/10/uniwer...-w-piersi.html https://www.hafija.pl/2016/08/porown...dla-babci.html Bardzo fajny blog pisze też mataja, choć o wiele mniej go znam. Generalnie te dwa blogi na wizażu są bez przerwy polacene ![]() Myślę, że porównanie do wychowania psów, choć mogłoby być przez niektórych uznane za niestosowne, to jednak dobrze rokuje Konsekwencja jest niezwykle ważna, bo choć chwilowo może dziecku sprawiać przykrość, gdy stawiamy jakieś granice, to jednak na dłuższą metę daje poczucie bezpieczeństwa, powtarzalność sytuacji i pewność, że chociaż np. kary mama nie cofnie, to jednak gdy obieca przyjemość, to też dotrzyma słowa ![]() Cytat:
Nasze mamy najczęściej nie karmiły niestety dlatego, że był to niestety czas rozpowszechniania błędnych wg dzisiejszej wiedzy zaleceń -dziwnych, sztywnych i braku karmienia na żądanie, więc absolutnie się tym nie sugeruj ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
Poleniłam się trochę, lecę do rodzinki teraz!
|
|
#3467 |
|
Rozeznanie
|
Dzwoniłam się umówić na badania prenatalne, wizytę mamy na 12 stycznia.
![]() Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka dziękuję za podpowiedź, znajoma nazwa ale nigdy nie widziałam bloga. Duża część karmienia leży w głowie, może jak nastawię się na sukces...
![]() Doczekałam się, jutro już moja wizyta!
|
#3469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za linki do bloga ![]() Moja dopiero 17ego stycznia. Chyba jajko zniosę do tego czasu ![]() My dziś spędziliśmy 8h w aucie, ale w końcu dotarliśmy do Wrocławia jutro będziemy zwiedzać ![]() W podróży tak strasznie zachcialo mi się coli i bolala mnie glowa ze wypiłam w trakcie jazdy 3/4 litrowej butli. Teraz mam troszkę wyrzuty sumienia czym poje mojego Malucha, ale na szczęście bol glowy minął
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Ovejita w celach turystycznych ten Wrocław? Fajnie, wstyd, ale nie byłam nigdy
. Może miałaś jakiś zjazd cukru, że potrzebowałaś takiej dawki
|
#3471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przed chwilą zaliczyłam w. A już myślałam,że mi przeszły te dolegliwości :-/ soczek pomarańczowy mi zaszkodził Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam,że z tym kp to naprawdę wygoda. Dla mnie najlepsze były wyjazdy, nie musiałam się nigdy martwić o zabranie butelki/jakiegoś obiadu. Mogliśmy wracać kiedy chcemy.Jak się okazało,że syn jest alergikiem to gdy był głodny nie musiałam się martwić żeby muszę na szybko kupić coś o nieznanym składzie. Ba, ja do tej pory mam tak dobrze
Niestety mój synek inne potrawy zjada głównie w domu i nadal bardzo dużo je mleka,więc gdy gdzieś pojedziemy to też jeszcze go karmię. Wstyd się przyznać,ale mając 1,5 roczne dziecko nie wiem jak ogarnę wyjścia gdy nie będę już kpCytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3473 |
|
Wtajemniczenie
|
Umowiona na ug
u mnie robia tylko w komplecie z pappa i 300 zl nas to zakosztuje. Umowiona jestem na 4 stycznia na 7:45 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również dołączam do grona zwolenniczek kp. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie jak chce i uda się karmic chociaż do roku. Właśnie wręcz niektórym czytanym tu opiniom nie traktuje tego jak uwiązania wręcz właśnie przeciwnie uniknieny latania z torbą : butelka, mm, podgrzewacz czy termos, wyparzania co chwilę butli. Poza tym kp to przede wszystkim ogromną więź z maleństwem i tak naprawdę dla mnie to istota macierzyństwa 😊 to będzie tylko nasz czas 😍 dlatego ciężko mi pojąć niektóre argumenty, ale wiadomo każdy ma prawo 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Radena
Zua to już za tydzień!
|
#3477 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś właśnie po wizycie na Nfz strasznie długo się wyczekałam, ale mam przynajmniej jakieś skierowania na badania, poźniej mam zamiar chodzić tylko prywatnie...
Folinka w sumie możesz mi zmienić termin na 4 lipca😊 To już mamy całkiem spore maluszki😍 masz świetne zdroworozsądkowe pojeście do wyników usg i faktycznie nie martw się na zapas, na pewno nie ma powodów do obaw😘 Ja jestem za kp, obu moich synków karmiłam po 2,5 roku, nie od razu było łatwo, ale jak się przetrwa pierwsze problemy to poźniej jest dużo prościej. Moje dzieciaki miały skłonność do alergii, skazę białkową itd. także kp to wtedy najlepsza opcja. Dla mamy (i taty😜 to też wygoda - od razu podgrzane i gotowe do podania, a w nocy szczególnie😉 no i wszędzie jedzenie ma się ze sobą😛 ale nikogo nie namawiam, jak ktoś woli mm to bardzo proszę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze 3 cm szczescie
![]() Mamy UG 17 stycznia
Edytowane przez ane3kaa Czas edycji: 2017-12-28 o 22:15 |
|
|
|
#3479 |
|
Wtajemniczenie
|
Aneka cudny Maluch, i to w 3d !!! Wow, to na rutynowej wizycie tak ?
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Ane3ka ale okruszek!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

po pierwsze gratuluje wszystkich wizyt, zdrowych dzieciaków, udanych UG 💖 u mnie święta minely spokojnie i bezmięsnie - nie moglam patrzeć na szynki itp. Cale swieta jadlam uszka z grzybami
od męża tez dostalam poduszkę ciążowa typu C, jestem z niej bardzo zadowolona, ciagke z nią śpię.

Mogę nieco opowiedzieć, bo sama miałam taki głód wiedzy, że w każej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia 

Myślałam, że to może genetyka bo moja Mama też krótko karmiła piersią ale siostra z kolei karmi już ponad rok. Obym teraz się nie poddała, do 4 razy sztuka

. Może miałaś jakiś zjazd cukru, że potrzebowałaś takiej dawki