|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 4
Cytat:
Miałam tenwrażenie laktator i był ok, na takie jednorazowe odciagania wystarczy. Mam go nadal, póki co innego kupować nie będę.
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziwię Ci się ani trochę
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszla mi paczka powitalna z enfamilu - kartonowe kostki, moze do zdjec sie pozniej przydadza. Zostawie je na razie.
20180102_135023.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł ceratkowy śliniak od wujka Ali za 2 zeta IMG_20180102_125215.jpg
Stokrotka fajnie, mi tylko taka ta przytulanka kwadratowa chyba z Bebilonu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Już odebrałam zwolnienie, przy okazji posłuchałam tętna maluszka - póki co dupka na dole, główka u góry
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Słucham Pawła Domagały (nie wiem czy znacie, czy lubicie, ja tak
ale boskie uczucie, coraz mocniej ja czuję.Aaa no i dzisiaj 22tc zapomniałam się pochwalić.
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od wujka Ali hehe Moj maz zawsze mowi ze moi chinscy bracia mi cos przyslali jak wyciaga ze skrzynki Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tygodnia na tydzień jestem bardziej podekscytowana, też tak macie? Teraz to wszystko staje się takie realne..prawdziwe..no po prostu magia.
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet maz ostatnio coraz bardziej sie ekscytuje, jeszcze jakis miesiac temu byl na etapie "nie kupujmy jeszcze ubranek, przeciez jest tyle czasu". A dzis nawet juz paczke pampersow mamy w szafie 😎 i wczoraj przed spaniem mowil do bezucha "synusiu czekamy na Ciebie" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczyna się
|
|
|
#2114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja z jednej strony jestem podekscytowana, a z drugiej nadal to do mnie do końca nie dociera. Jest to dla mnie zbyt niesamowite, aż ledwo realne (miałam w tym cyklu nie zajść w ciążę przez wysokie tsh i silne leki). Nie wiem jak to opisać, z jednej strony jestem najszczęśliwsza na świecie, a z drugiej nie mogę uwierzyć, że to się dzieje naprawdę |
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie muszę pisać jak bardzo czekamy na maleństwo po przejściach ale też jak bardzo żyjemy w lęku. Chcę już tulić maleństwo i odetchnąć, że wszystko już za nami.
Nat ja od maja 2015 kłębek nerwów, poronienie, pozamaciczna, usunięcie jajowodu, pobyt w szpitalu badanie hsg - jajowód drugi drożny, ale znaleźli coś na macicy, miesiąc później szpital znowu i wycięli, 3 tygodnie oczekiwania jaka to zmiana - na szczęście polip. Kiedy już byłam tak zrozpaczona, że już się nigdy nie uda i że już nie daję rady i muszę odpuścić, zaczęliśmy się pakować by zamieszkać 1 września na nowym mieszkaniu - 31.08 robię test - pozytywny! Historia jak z filmu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Nie cytować. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2018-01-02 o 14:21 |
|
|
|
#2116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w aucie jeździła mała. Lżejsza, szybciej składana. Dla mnie to było wygodne, bo nie musiałam pamiętać o wyjmowaniu wózka, jak Mąż jechał do pracy, albo sama wsadzać ciężką spacerówkę. nie wiem, czy nie trzeba by było rozkłądać jej, żeby się zmieściła. I tym razem też to do mnie przemawia trochę... Nie używałam fotelika do stelaża na jakieś dłuższe wyjścia. Pakowałam gondolę ze stelażem do bagażnika i przekłądałam. W foteliku (klipan), gdzie miałam kółka i rączkę to brałam do lekarza bez wózka. |
|
|
|
|
#2117 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak ogólnie to ja nie widzę siebie z 15kg wózkiem i dzieckiem ładującą się sama do auta za mało mam rąk/sił na takie wygibasy, a TŻ nie będzie się zwalniał do pracy, bo żona histeryczka ma dwie ręce i obie lewe Dlatego nadal szukam jakiejś sensownej spacerówki z dodatkową gondolą zamiast tego anexa, którym mi się świetnie jeździło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2118 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uwielbiam, szczególnie "Jestem tego wart" ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤ ️❤️ |
|||
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
mam zamiar mało jeżdzić - pewnie większość czasu będziemy na tarasie koło domu - pamiętam tą schizę na początek i wyjazd pierwszy do CH "co ja robię, przecież tu pełno wirusów, grzybów, zarazków"
|
#2121 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, moja ulubiona!
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja urodziłam w połowie listopada, na pierwszy spacer, po werandowaniu poszłam po 2tyg. Całą zimę chodziłam tylko po dworze, nie wchodząc nawet po 1 produkt do żadnego sklepu, właśnie ze względu na choroby, a i rozbieranie malucha. Później na wiosnę, już robiłam zakupy z córką 😉 teraz maj więc werandowanie krócej a i przez okres wakacji jakoś siedlisko bakterii mniejsze. Na zimę dziecko będzie już większe, łatwiej będzie rozebrać z kurtki więc nie mówię, że nie wejdę tym razem 😉
|
|
|
|
#2125 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może coś opóźnili jak zwykle i wejdzie później w każdym razie tak czy tak się cieszę, że wreszcie wchodzą w XXIw. bo te karteluszki są karygodne [/QUOTE]Okres przejściowy jest od 1 stycznia 2016 do 30 czerwca 2018. Mi wystawia lekarka od początku zwolnienia elektroniczne. Ona ma swoje konto lekarskie i jak wpisuje mój PESEL to jej pokazało, że pracodawca ma aktywny profil płatnika i nie musi mi drukować potwierdzenia papierowego - że zarówno pracodawca jak i ZUS od razu widzą to zwolnienie i ja nie muszę już nic robić. Tyle, że u mnie było tak, że pracodawca faktycznie sobie założył ten profil, ale z niego nie korzystał, księgowa była zewnętrzna, szef płacił składki jakbym normalnie była w pracy i wyszły jaja jak się kapnęli, ponad miesiąc płacili za mnie składki, gdzie obowiązek przeszedł już na ZUS, składali jakieś korekty, cudowali, ale koniec końców dostałam od ZUSu wszystko co miałam dostać, na raz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() KCIUKI za resztę wizyt ja trochę trzęsę portkami przed moją jutrzejszą
|
|||
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Niud i brunetka
Gratuluję dobrych wieści na wizytach.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 3 relacje 😀
|
#2128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wizyty, zaczynam nadrabiać, to ktoś już pewnie jest po
ale kciuki ![]() Cytat:
co do wózka, sam zakup ok, ale wcześniejsze ogladanie radziłabym teraz, zależy jeszcze jak kto się czuje, ale miesiąc przed porodem, to ja umierałam, gorąco mi było zaraz, stać ciężko i ciecko ułożone na pęcherzu ze mogłam wytrzymać pare minut ;/ wszystko mnie już irytowało ja wogóle robiłąm kilka podejść, najpierw oglądałam typy, co tam mi rzuciło się w oczy, późneij te co dodatkowo na żywo fajnie wypadły jeszcze raz pojeździć i jeszcze raz aż w końcu kliknełam ze szpitala Cytat:
|
||
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee no w maju werandowanie odpada zupełnie - syn urodził się w kwietniu było piękne słońce i cieplej wiec neonatolog przy wypisie mówił żeby jak najwiecej na dworze i wystawiać dziecko do słońca co pomaga w walce z żółtaczka. Piękna pogoda nam się zapowiada wiosna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

powoli mam ich dość...
zapomniałam się pochwalić.

wszystkie parametry sa w porzadku, dowód na to, ze jest chlopcem mam wstawilam Wam na fb
Ladnych zdjec nie mam lekarz bardziej nastawiony na pomiary, niz na fotki dziecia. Ale wazne, ze widzialam go w calej okazalosci. Mężowi wręczył zdjecie ptaszka
ja trochę trzęsę portkami przed moją jutrzejszą
Gratuluję dobrych wieści na wizytach.
teraz maj więc werandowanie krócej a i przez okres wakacji jakoś siedlisko bakterii mniejsze. Na zimę dziecko będzie już większe, łatwiej będzie rozebrać z kurtki więc nie mówię, że nie wejdę tym razem