Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-02, 13:28   #2941
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Parapet - przyjdzie co do czego to zalapie co z czym sie zapina

Ilsa - co za ludz!
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 13:32   #2942
Lunak
Wtajemniczenie

Skutek tej imprezy Dziecia w brzuchu od środka nocy jest taki, że wlazł z prawej strony pod zebra i zasnal, a ja sie zgiąć nie moge, bo mnie uwiera

Alley, ja mam ostatnią liste od Komy skopiowaną. Jesli nie bedzie miała nic przeciwko, to wrzucę jeszcze raz. Tylko niech da znac, ze moge

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 13:37   #2943
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Skutek tej imprezy Dziecia w brzuchu od środka nocy jest taki, że wlazł z prawej strony pod zebra i zasnal, a ja sie zgiąć nie moge, bo mnie uwiera

Alley, ja mam ostatnią liste od Komy skopiowaną. Jesli nie bedzie miała nic przeciwko, to wrzucę jeszcze raz. Tylko niech da znac, ze moge
Koma wrzucała? To ja sobie poszukam pośród jej wypowiedzi

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 13:39   #2944
Lunak
Wtajemniczenie

Tak tak. Jakoś w tygodniu albo przez święta (zlały mi sie dni to nie określę dokładniej)

Stary 2018-01-02, 13:43   #2945
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Haha No to juz pocieszam Minie nawal, piersi zrobia sie normalnej wielkosci po jakims czasie karmienia i bedzie ok

No bo niestety nie ma co sobie wmawiac, ze nie boli albo na odwrot, ze bol jest nieziemski i nie do wytrzymania bo tak czy siak kazda zniesie go inaczej. Oczywiscie zdarzaja sie osoby, ktore powiedza, ze nie bolalo i moglo tak faktycznie byc (zazdrosc) ale tez i takie, ktore zemdlaly z bolu podczas akcji. Mamy rozne progi bolu, najwazniejsze chyba zeby w miare pozytywnie sie nastawic i tak jak asiula pisala podejsc zadaniowo. Bo ten bol nie potrwa wieki, skonczy sie wraz z narodzeniem dziecia co jest duzym pocieszeniem
Choc u ciebie czarodziejka wiem, ze takie pozytywne nastawienie jest malo mozliwe skoro mialas taka traume, bardzo ci jej wspolczuje ale rowniez mocno trzymam kciuki zeby teraz tak nie bylo i zebys wyniosla o wiele lepsze wspomnienia

Te i te, wlasnie na wszelki wypadek

Dlatego ja nie moge tego ogladac w sensie tych realnych porodow bo zaraz rycze. Przed 1 porodem dochodzil do tego jeszcze ogromny strach wiec takie filmiki nie dla mnie.

To nie boli, nic a nic
Ja się nastawiam tak, ze pierwsza ciążę miałam rewelacyjna, bez żadnych dolegliwości, za to poród koszmar, TP teraz będzie na odwrót. Ciąża dramat, za to poród raz dwa i po wszystkim No musi być przecież równowaga w przyrodzie.
Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Ale mi sie zrobiło słabo przed chwilą. Cały pokój w glowie mi wirowal, gorąco mi sie zrobilo, masakra zaczęłam głęboko oddychać i jakoś przeszło. Na dodatek jestem sama z Z. W domu..
+ chyba choroba mnie rozkłada Mąż mówi wszystkim że ma katar 3stopnia i jest umierajacy, do tego kaszel i ból gardła. Juz się zainhalowalam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ojej Zdrówka
Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Poki sa to tematy luzne o dzieciach to ok, ale ja wymiekam jak zaczyna sie porownywanie dzieci, chwalenie sie nimi itd. Tego nie dzwigne
Ja też Ogólnie nie lubię jak mi znajomi wysyłają filmiki z ich dziećmi, czy milion zdjęć. Ja wiem, ze człowiek chce się swoim dzieckiem pochwalić i dla rodzica jego dziecko jest cudem itd, no ale bez przesady.
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Właśnie ktoś zabrał ten darmowy regał więc napisałam do wszystkich, którzy o niego pytali sms / wiadomość na olx żeby na darmo nie jeździli i ktoś mi zaczął pisać że na mnie napisze skargę bo jestem nieuczciwa No faktycznie, mam się uczepić jednej osoby i czekać aż łaskawie weźmie darmowy regał i dopiero jak mnie oleje przez 3 dni to szukać następnej Zależy mi żeby wypchnąć wszystko do czasu remontu
Właśnie mam spięcie na olx z laską co chce kupić ode mnie koszulkę po młodym. Koszulka nowa kosztuje 89zl ja ją wystawiłam za 35 a ta mi się licytuje o koszty przesyłki bo napisalam jej ,ze 10zł na to ona do mnie że list kosztuje 8,20, no to jej mowie, że ok, ale chyba muszę jeszcze w coś to spakowac, a duża koperta bąbelkowa też nie jest za free. Nie spakuje jej w zwykłą, bo łatwo jest uszkodzić. Masakra. Mnie by było wstyd się wykłócać o 1,80 :/ Właśnie jej odpisałam ze już sprzedana, niech spada i mnie nie drażni

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 13:44   #2946
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak. Jakoś w tygodniu albo przez święta (zlały mi sie dni to nie określę dokładniej)
Spoko, poszukam sobie dziękuję

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 14:00   #2947
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Ostatnio kazałam mu bodziaki prasować, bo uznałam, że to najlepszy sposób, żeby nauczył się te kimonowe zapinać
Oo kimonowe to dla mojego tez byla wyzsza szkola jazdy
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ja się nastawiam tak, ze pierwsza ciążę miałam rewelacyjna, bez żadnych dolegliwości, za to poród koszmar, TP teraz będzie na odwrót. Ciąża dramat, za to poród raz dwa i po wszystkim No musi być przecież równowaga w przyrodzie.
Oczywiscie! Bardzo dobre nastawienie
A co do laski z olx brak slow
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 14:06   #2948
Torrence
Wtajemniczenie

Czrodziejka bardzo dobrze! Po co takie dyskusje? Jak dla niej za drogo o 1,80 to nich nie kupuje
Stary 2018-01-02, 14:21   #2949
Ojoanna29
Zakorzenienie

Naprawdę faceci mogą mieć problemy z zapieciem ubranek? Dzisiaj swojemu podrzucę, niech trenuje 😂

Czuję się taka paskudna, nie dość że brzuch mi komentują, to jeszcze włosy znowu zaczęły wypadać, syfy powyskakiwaly
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 14:30   #2950
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Ojanaa - z dziewczynka jeszcze pikus z ubieraniem, z pieluszkami. Z chlopcami jest gorzej bo robia fontanne

Czarodziejka - zycze Ci tego

A moj reserved przyszedl i wszystko pasi spodnie rewelacja, jedynie szkoda ze maja dziury ale mam madzieje przezyc w nich kupilam jeszcze taka luzna bluzke sobie, chyba z niej nie wyjde a maludzie o dziwo sukienki sie podobaja choc zawsze walka zeby jakas zalozyx :p
Stary 2018-01-02, 14:36   #2951
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość

Czuję się taka paskudna, nie dość że brzuch mi komentują, to jeszcze włosy znowu zaczęły wypadać, syfy powyskakiwaly
Ja mam nową strategię na komentarze brzucha generalnie moja teściowa ma świra na punkcie mojej ciąży, która nazywa NASZĄ ciążą albo NASZYM dzieckiem potrafi przy bliższej lub dalszej rodzinie mówić rzeczy które mnie krępują np. "zobaczcie jaką ona ma talie, z tyłu nie widać że jest w ciąży"/"pokaż jaki masz ładny brzuszek" a wtedy ja mówię coś w stylu "może wszyscy pokażmy swoje talie" albo "wy też macie ładne talie/brzuchy". Zazwyczaj to ucina dyskusje na temat mojego wyglądu. Niestety to nie jest tak że jej komplementy są szczere a moja talia wspaniała. Nie czuję się dobrze jak ktoś komentuje mój wygląd, MOJĄ ciążę.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 14:37   #2952
Lulumo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie z delikatnego obszaru ale liczę że ktoś będzie się chciał podzielić doświadczeniami.

Wczoraj pisalyscie o spinaniu brzucha. Ja tego generalnie nie doświadczam. Jedyna sytuacja kiedy mam coś co przypomina to spinanie jest po stosunku/orgazmie. Od początku ciąży zauważyłam że "po" brzuch jest twardy i napięty, przeczesalam oczywiście internet i jest to normalne. Jednak teraz kiedy brzuch jest większy, to wydaje mi się bardziej niepokojące. Nic mnie nie boli, nie jest nawet nieprzyjemne, ale czuję że brzuch mam jak piłkę. Na dodatek dziecko w środku zaczyna się rozpychać, wczoraj w ogóle ułożyła się tak że z jednej strony miałam wielką gule... Trochę mnie to martwi, nie chce przecież zaszkodzić małej.

Na wizycie oczywiście zapomniałam spytać, bo na każdej lekarz mnie tylko chwali że wszystko super, więc wychodzę szczęśliwa a potem wieczorem sobie przypomniałam że mogłam o to spytać :/

Ja mam to samo, brzuch strasznie napięty, żadnego bólu, po chwili mija.

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja juz spie w zasadzie tylko na lewym boku, nawet na plecach juz coraz rzadziej sie budze. Ale marze o spaniu na brzuchu nie wiem tylko czy przy cyckach z pokarmem to bedzie takie super wygodne

Bardzo brakuje mi snu na brzuchu. Dodatkowo mam wrażenie, że do każdej zmiany pozycji muszę się obudzić, nie potrafię się przewrócić na śpiocha.

Cytat:
No to zazdroszczę w takim razie Twoim koleżankom takich porodów
Ja mam do tej pory traumę, i mowie to całkiem serio. Nawet teraz jak byłam w szpitalu i zeszłam na porodówkę do położnej, zobaczyłam ten oddział to miałam atak paniki. Nogi mi się zaczęły telepac, zrobiło mi się słabo i nie byłam w stanie zrobić kroku. I to jest trauma.
O bólu się nawet nie wypowiadam. Wiesz, jeśli z 14h porodu polowy nie pamiętasz, bo mdlałaś z bólu to chyba jednak coś jest na rzeczy.
Oczywiście każdy poród jest inny, bo też znam kobiety które przeszły go naprawdę spoko i tego Wam i sobie życzę

U mnie każda mówi co innego, od opisów "szybko, bez znieczulenia, SN, 4800 g" przez tracenie przytomności między skurczami i cesarki, po "ból nie do opisania, muszę cię ostrzec jak to boli bo mi nikt nie powiedział". Dlatego ja staram się nie nastawiać w negatywy ani specjalnie pozytywny sposób. Zobaczę dopiero na porodówce z czym przyjdzie mi się zmierzyć.

Cytat:
Musze sobie przypomniec ten motyw bo nie pamietam

Tez macie tak ze jak myslicie o porodzie to chce wam sie ryczec? Ja czasami ogladam filmiki z porodu to strasznie sie wzruszam i targaja mna gigantyczne (ale pozytywne) emocje

Ja tak mam, ale myślałam, że jak lekarz mi potwierdzi ciążę to też bedę ryczała. Jak już mi pokazała zarodek to tylko uśmiechać sie potrafiłam, chociaż przy porodzie to na pewno inne emocje.

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Moja kolejna koleżanka w ciąży

W tym roku jak na razie codziennie dowiaduję się o ciąży którejś z moich koleżanek Strach pomyśleć co będzie dalej
Ja cały czas czekam na info o jakiejś nowej ciąży U moich znajomych już sporo dzieci ale starszych. Chciałabym, żeby moja miała się z kim bawić podczas spotkań jeszcze zanim odrośnie od ziemi.

Cytat:
Poki sa to tematy luzne o dzieciach to ok, ale ja wymiekam jak zaczyna sie porownywanie dzieci, chwalenie sie nimi itd. Tego nie dzwigne
O tak, licytowanie się dziećmi - mam nadzieję, że mnie to nie dopadnie. Mam nadzieję, że będę też potrafiła rozmawiać też o innych sprawach niż dzieci. Do tej pory byliśmy prawie ostatni bezdzietni. Nie dziwiło mnie, że dla innych ten temat stał się ważny, ale czasem naprawdę nie było już podczas niektórych spotkań innych tematów.
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 14:38   #2953
parapet
Zadomowienie

Brilliant, super, że paka doszła. A dla małego coś brałaś? Ja dziś prasowałam bodziaki z re i spodnie i pomyślałam, że milutkie. Tylko, że mają mało modeli w rozmiarówce dla naszych najmniejszych.

Ja jeszcze czekam na kurierów.

Ale była furgonetka Fedexu pod blokiem, ale gość ani nie przyszedł, ani nie dzwonił.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 14:42   #2954
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Brilliant, super, że paka doszła. A dla małego coś brałaś? Ja dziś prasowałam bodziaki z re i spodnie i pomyślałam, że milutkie. Tylko, że mają mało modeli w rozmiarówce dla naszych najmniejszych.

Ja jeszcze czekam na kurierów.

Ale była furgonetka Fedexu pod blokiem, ale gość ani nie przyszedł, ani nie dzwonił.
Dla niego nie bralam bo brakuje mi pajacy a tych nie bylo rozmiarowo. Bede za tydz w wielkim smyku i tam mam nadzieje cos utrafic
Juz prasujecie? Nie stresujcie mnie
Stary 2018-01-02, 14:51   #2955
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Ja dziś w Tesco za grosze upolowalam dwa bodziaki, 2x półśpiochy i komplet koszulka + legginsy

Stary 2018-01-02, 14:57   #2956
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Łupy
Jeszcze muszę kupić pake bodziakow z długim na 62 i z krótkim na 56 i koniec na razie.
Potem będę kupować na bieżąco.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180102_145247.jpg (108,6 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180102_145352.jpg (103,8 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180102_145432.jpg (108,3 KB, 58 załadowań)
Stary 2018-01-02, 14:57   #2957
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Dla niego nie bralam bo brakuje mi pajacy a tych nie bylo rozmiarowo. Bede za tydz w wielkim smyku i tam mam nadzieje cos utrafic
Ja tylko dlatego, że chciałam czyste rzeczy włożyć do nowej komody. Nigdzie się nie wybieram
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 15:00   #2958
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę faceci mogą mieć problemy z zapieciem ubranek? Dzisiaj swojemu podrzucę, niech trenuje

Moj nie ma problemu z ubrankami ale na szkole rodzenia widzialam jak polozna rozpiela pajacyka facetowi, on to wzial do reki i mowi "ale to jakies trudne jest" i widac bylo ze totalnie nie ogarnia tematu

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 15:13   #2959
Torrence
Wtajemniczenie

Czardziejka śliczności!! Moje faworyty to bodziak i półśpiochy w kwiatuszki! Takie dziewczęce

Kurczę szkoda, że nie mam tesco w pobliżu Kolejny raz wrzucacie ciuszki z tesco i zawsze są takie ładne!

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Ja nie prasuję bo nie mam komody
Stary 2018-01-02, 15:13   #2960
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Muszę sobie zapisać na kartce na wizytę pytanie o te ruchy, bo u mnie 10 w 3 min to tylko w fazie wielkiej ruchliwości, a to jest max 2 razy dziennie.

Liczę na jakąś rozsądną wersję tego liczenia
Ja w szpitalu dostałam taką instrukcję liczenia ruchów.20180102_151212.jpg

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 15:14   #2961
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Ehh ten 3 trymestr to jednak masakra mam mdłości jak na początku ciąży, do tego ostatnio co nie zjem to zaraz zgaga, ubierać się ciężko, chodzenie często kończy się bólem w pachwinach, bez drzemki ciężko wytrzymać cały dzień.. Dobrze chociaż, że dziecko pociesza kopniakami
:
Mam podobnie... ale energii zero

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Szukam właśnie koszul do karmienia w tym właśnie dziale wyskoczyło mi to:

https://szykownamama.pl/product-pol-...ne-czarny.html

Mój stwierdził, że to do karmienia męża chyba

I striny do tego. W sam raz na pociążowy cellulit

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
W sumie rozsądne

mój mąż na szczęście prowadzi swoją firmę, jest max. 30 km od domu, więc w każdej chwili może spakować manatki i przjechać
Mój TZ tez moze wyjsć z pracy w kazdym momencie, takze o to sie mocno nie martwię. No i do szpitala mam jakis 1km to nawet pieszo moge na porodówkę sie wybrać

Cytat:
Dzień dobry
Wiecie co, ciesze się ze już po świętach Tzn fajnie było posiedzieć w domu tak wszyscy razem, razem spędzać czas, ale te dni pod koniec juz takie rozbite mieliśmy. Rutyna chyba każdemu z nas dobrze zrobi
Byłam na badaniach, po południu odbieram wyniki, ciekawe jaka mi morfologia wyjdzie :/
Koma, wychodzisz dzisiaj?
Miłego dnia

Tez sie cieszę ze juz po i można wrócić do starego trybu

Cytat:
O kurczę to nawet nie wiedziałam, że powinno się takie pomiary prowadzić - może to i lepiej dla mnie ale dzisiaj wieczorem na pewno to sprawdzę
Ja tez nie liczę, choc mam wrażenie ze przy Waszych maluchach to mój sie mało rusza z drugiej strony na ktg jak mam zaznaczać ruchy i sie na tym skupiam to jest ich bardzo dużo

Cytat:
Ja to widzialam- zdecydowanie lzej przeszedl niz Kossakowski Ja tez nie wiem ale nigdy od zadnej kolezanki nie slyszalam ze bol byl nie do zniesienia i ze to byla trauma. Owszem, bolalo ale na pewno nie przedstawialy tego tak jak Kossakowski. Moja mama tez mi ostatnio mowila ze jak trafila z pierwszym porodem na oddzial to nie chciala isc na porodowke i sie klocila z polozna ze jej jeszcze tak nie boli i to na pewno za wczesnie (sluchala tych krzykow z porodowki innych kobiet i mowila ze myslala ze bol jest taki ze sie krzyczy a ona tego nie robi to pewnie jeszcze nie rodzi). Trafila w ostatnim momencie na porodowke bo ja polozna zgarnela w drodze z toalety, zabrala jej torbe i ja zmusila mowi ze pewnie, bolalo ale bylo do zniesienia- jak bolesny okres i ja sie tego trzymam

Nie do końca w to wierze, sa przecież kobiety ktore ze względu na traumę poporodowa nigdy nie zdecydowały sie na kolejne dziecko. Takze myśle ze to bardzo indywidualna sprawa. Ja Np ze względu na problemy z kręgosłupem nastawiam sie na bole krzyżowe, czy to po oksy czy naturalnie...
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 15:15   #2962
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Czarodziejka śliczne ubranka
Mała ma drzemkę, też idę sie przespać, dobranoc

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 15:17   #2963
Ojoanna29
Zakorzenienie

Spojrzał na mnie dziwnie i raz dwa wszystko dobrze pozapinal, ciekawe jak będzie na dziecku

U mnie też nie ma nigdzie Tesco, więc staram się dobrze nie przyglądać co tam ładnego kupujecie 😂
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 15:24   #2964
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Ja w szpitalu dostałam taką instrukcję liczenia ruchów.Załącznik 7376091

A z tych metod to trzeba sobie jedna wybrac? Bo jesli maja byc 4 ruchy na godzine albo 10 na 12 godzin to mi sie to kupy nie trzyma tak czy inaczej jestem spokojna, moj dziec zdecydowanie w te normy sie wpisuje

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 15:36   #2965
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez nie powinnam narzekac ale brakuje mi ruchu i takiej wielogodzinnej mozliwosci funkcjonowania, chodzenia i po prostu robienia czegokolwiek bez ciagniecia, bolu i zmeczenia To jest bardzo madre co powiedziala dla mnie porod to zadanie- trzeba isc i zrobic swoje i urodzic to dziecko, nie ma wyjscia na koniec meki czeka ogromna nagroda wiec chyba warto

No porod to jest zadanie, nie można sie od niego wymigać, taka kolej rzeczy każda z nas bedzie musiała przez to przejść, oby poszło szybko i bezproblemowo

Cytat:
Tez mnie krocze bolalo i chodzilam w rozkroku po domu

Aaa i z atrakcji ciazowych to i tak najlepsze sa wszelkie dzwieki ktore z siebie wydaje jak mam np cos podniesc z podlogi albo naciagnac spodnie, siegnac po cos co lezy za mna. Stekam jak stara baba maz juz nie moze tego sluchac

Ja to największy problem mam obecnie ze wstaniem z łóżka, strasznie sie gramole.. i stekam przy tym okropnie :/

Cytat:
Mnie najbardziej przeraza sam pobyt w szpitalu bo to bedzie moj pierwszy raz

Tez bede pierwszy raz w szpitalu :/

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki i chyba jakaś mała anemia jest, choć się nie znam - lekko obniżona hemoglobina i hematokryt, jakieś niewielkie odchyły przy kilku innych parametrach i podwyższone ph moczu (8, norma do 7)

na szczęście nie mam bakterii, białka i innych w moczu

zobaczymy, co gin dziś powie

wg Internetu to normalne w trzecim trymestrze

co do spinania brzucha, to nie odczuwam większych niedogodności, choć skórę mam mocno napiętą, jakby nie nadążała się rozciągać

brzuch też nie jest "rozlany", tylko raczej zachowuje kształt, jak leżę na boku, chyba że akurat mały się przemieszcza

na razie ominęły mnie rozstępy i mam nadzieję, że już tak zostanie
Ja mam cały czas piłeczkę brzuch, jest idealnie okrągły czy leżę czy stój, dziecko mi symetrycznie leży

A mi sie zrobiły rozstępy na piersiach

Cytat:
Moja kolejna koleżanka w ciąży

W tym roku jak na razie codziennie dowiaduję się o ciąży którejś z moich koleżanek Strach pomyśleć co będzie dalej
Ale fajnie macie ze macie dzieciate koleżanki, u nnie w najbliższym gronie to jeszcze tylko jedna koleżanka w ciąży a tak to cisza na horyzoncie

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Dobre

Mój będzie pakował torby
Z pakowaniem toreb przez TZ słyszałam ze to dobry patent, bo często to wlasnie facet musi cos podać, ogarnąć a jak sam spakuje to bedzie wiedział gdzie co jest

Cytat:
Łupy

Jeszcze muszę kupić pake bodziakow z długim na 62 i z krótkim na 56 i koniec na razie.

Potem będę kupować na bieżąco.
Ale śliczne

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Czarodziejka śliczne ubranka
Mała ma drzemkę, też idę sie przespać, dobranoc

Kiwi, zdrówka dla całej Waszej rodzinki

Ja chyba tez idę sie zdrzemnąć

Dzis byłam w pracy, zaniosłam zwolnienie. Oczywiście juz każdy sie pyta czy mam wyprawkę gotowa i czy jestem spakowana do szpitala, a ja tylko kiwam głowa szefowa mi dzis mówiła, ze ona chciała spakować sie w weekend jak rozpoczynała 36tc i akurat rozpoczął jej sie porod...
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 15:46   #2966
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Bierzcie kochane, ja listę robiłam na podstawie naszych tu rozmów 😊 i doświadczeń koleżanki.
Cytat:
A z tych metod to trzeba sobie jedna wybrac? Bo jesli maja byc 4 ruchy na godzine albo 10 na 12 godzin to mi sie to kupy nie trzyma tak czy inaczej jestem spokojna, moj dziec zdecydowanie w te normy sie wpisuje

Trzeba wybrać jedną metodę, tak mi położna kazała się sprawdzać.

Dziewczęta, jestem już w domu z antybiotykiem, ale w swoim łóżku. Napatrzylam się, mam sporo wniosków i przemyśleń odnośnie pacjentek, położnych, lekarzy, opieki, jedzenia...jedno jest pewne, dobrze, kiedy nasz lekarz pracuje w szpitalu i trzeba chociaż się starać panować nad swoimi emocjami, bo po przebywaniu w jednym pomieszczeniu z dorosłą kobietą, która dzień i noc płacze nie wiadomo dlaczego i nie może znieść bólu skurczy przepowiadajacych, do tego cały czas mówi...czuję się jakbym przebiegła maraton, a na mecie ktoś mi kazał wrócić tą samą drogą... Bogu dzięki za moje łóżeczko, tę ciszę i spokój, których właśnie doswiadczam

Stary 2018-01-02, 15:49   #2967
Lunak
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Kurczaczek. Specjalnie wyjechałam ponad godzinę wczesniej zeby byc pierwsza u lekarza. Zanim mnie zważyli/zmierzyli i pielęgniarki doszły do porozumienia z zastrzykiem to juz jestem 4 w kolejce

Czarodziejka, śliczności zakupiłas

Ja każe mężowi torbę pakować i co tydzien bedzie sprawdzał co gdzie włożył zeby miał ogarnięte ładnie

Koma, w szpitalu zadziałali szybko, ale to w domu dojdziesz do siebie w spokoju. Oby szybko Cie puściło

Jak każą mi liczyć ruchy to ja wezmę sposób z godziną, bo przez 12 to bym zapomniała i wezmę najaktywniejszy czas. Wyjdzie, ze mam rozrabiake a nie dziecko

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2018-01-02 o 15:50
Stary 2018-01-02, 15:53   #2968
lelowa
Zakorzenienie

Czarodziejka ciuszki przesliczne.

Koma super, ze juz w domku!
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 15:57   #2969
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Kurczaczek. Specjalnie wyjechałam ponad godzinę wczesniej zeby byc pierwsza u lekarza. Zanim mnie zważyli/zmierzyli i pielęgniarki doszły do porozumienia z zastrzykiem to juz jestem 4 w kolejce

Czarodziejka, śliczności zakupiłas

Ja każe mężowi torbę pakować i co tydzien bedzie sprawdzał co gdzie włożył zeby miał ogarnięte ładnie

Koma, w szpitalu zadziałali szybko, ale to w domu dojdziesz do siebie w spokoju. Oby szybko Cie puściło

Jak każą mi liczyć ruchy to ja wezmę sposób z godziną, bo przez 12 to bym zapomniała i wezmę najaktywniejszy czas. Wyjdzie, ze mam rozrabiake a nie dziecko

W godzinę też się zapomina 😄 trzeba się naprawdę skupić i patrzeć, by w ciągu godziny przekraczaly 10. Mój po tych kroplowkach wszystkich jest taki ruchliwy, że normalnie dziecka nie poznaję 😄😎

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Czarodziejka ciuszki przesliczne.

Koma super, ze juz w domku!
W końcu 😉

Stary 2018-01-02, 16:06   #2970
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale trzeba wziac pod uwage ze kazde dziecko inne, moj buszuje jak sie klade wieczorem a w ciagu dnia sporadycznie. Za to Lunakowi chyba dzieciatko non stop urzeduje wiec jak tu liczyc ruchy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości