Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-03, 15:19   #3211
parapet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Ja to chyba nie powinnam juz prowadzić albo dzis mam gorszy dzien. Musiałam zrobic z siebie idiotkę i prosić instruktora jazdy zeby pomógł mi wyjechac z miejsca parkingowego, bo zaklinowała samochód tak, ze nie wiedziałam jak wyjechac
Sprytnie wybrnęłaś

Asiula, może placki ziemniaczane, albo jakiś makaron. Np. cebula, grzyby, śmietana To takie moje szybkie, żeby chłopa nakarmić

Mecassie, witaj Tych podkładów na łóżko biorę tylko 1 paczkę, żeby w szpitalu im nie nabrudzić. Tych podkładów-podpasek mam dwie paki, to można łatwo dokupić w aptece, czy rossmmanie i raczej nie jest drogie. Najwyżej mąż dostanie misję

Katstan, daj znać co ten naczyniowiec powie. Ja mam raczej porządne pajączki niż żylaki, gin się tylko dobrotliwie pod nosem uśmiechał, gdy zgłaszałam je jako dolegliwość Ot, uroki ciąży
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:23   #3212
Lunak
Wtajemniczenie

Parapet, ja jestem miszczem w takich głupich sprawach. A jak chłop jeszcze brzuch zobaczył to juz nic wiecej nie musiałam tłumaczyć. Sama prędzej bym obtarła cały samochód niz stamtąd wyjechała. Jak tylko wróciłam do domu, to sie poryczalam z tych nerwów. Chyba mam jakąś kumulacje hormonów.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:25   #3213
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Jolinko dziękuję ja tam nie wiem czy można to nazwać wypoczęciem. Lepiej mi w domu. Nie dość że przez tydzień wiatr okropny to cały czas deszcz. Także ani spacerów ani nic zbytnio. Nad morzem bylismy raz ale zaczął grad sypać a do tego tam była non stop 4 dzieci nie da się tak funkcjonować. Caly czas któreś płakało albo czymś trzaskało nie mają wprowadzonego czegoś takiego jak dzieci bawią się w domu a dorośli w salonie. Poza tym mega niewygodne łóżko (za miękkie) i non stop ciepło po 25° w domu... chyba tyle z narzekania ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ech to faktycznie więcej się wymeczylas niż odpoczelas, wiem jak dzieci i ich zabawy potrafią irytować i męczyć. A już nie spanie w swoim łóżku w nie swojej pościeli to dla mnie jest dramat. To teraz odpoczywaj po odpoczynku 😉

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:25   #3214
katstan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Katstan, daj znać co ten naczyniowiec powie. Ja mam raczej porządne pajączki niż żylaki, gin się tylko dobrotliwie pod nosem uśmiechał, gdy zgłaszałam je jako dolegliwość Ot, uroki ciąży

Ja do 7 miesiąca nie miałam zupełnie nic. Potem mi właśnie takie pajączki wyszły, zaczęły się powiększać a na koniec wyszły takie zgrubienia pod skórą. Nie wygląda to jakoś bardzo źle ale jest bolesne. Mam takie uczucie bardzo ścierpniętej prawej strony. Rano nie mogę się wysikać
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:28   #3215
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Chyba lelowa pisała że na wcześniejszym wątku mamus nie były z niego zadowolone

Oj nie nie, nie kojarze nawet. Moje dziewczyny gruszke odradzaly, a z katarka natomiast duzo bylo zadowolonych.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:32   #3216
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Oj nie nie, nie kojarze nawet. Moje dziewczyny gruszke odradzaly, a z katarka natomiast duzo bylo zadowolonych.
Hmm to musiałam z kims innym pomylic, ale pamietam ze wlasnie te aspiratory elektroniczne byly raczej nie polecane

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:33   #3217
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Z wyprawką z Gemini to jestem w czekam na wypłatę męża i muszę ogarnąć temat ale nie wiem jak dużo mam tego brać ? np. Takie podkłady pp to jedna paczka wystarczy ? Mam listę chyba od lelowej ale bez ilości hehe

Ja wzielam po jednym opakowaniu lozkowych i majtkowych. Nie robie zapasow bo nie wiem czy sie w ogole przydadza a w kazdej aptece mozna kupic
Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Sprytnie wybrnęłaś

Asiula, może placki ziemniaczane, albo jakiś makaron. Np. cebula, grzyby, śmietana To takie moje szybkie, żeby chłopa nakarmić

Mecassie, witaj Tych podkładów na łóżko biorę tylko 1 paczkę, żeby w szpitalu im nie nabrudzić. Tych podkładów-podpasek mam dwie paki, to można łatwo dokupić w aptece, czy rossmmanie i raczej nie jest drogie. Najwyżej mąż dostanie misję

Postawilam jednak na nalesniki. Zrobilam z twarozkiem cytrynowym i dzemem wiec nie tak hiper slodko a dla meza jakby marudzil to jest wersja ser- szynka

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-03, 15:35   #3218
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Info z innej grupy: Dziewczyny dzis z kodem 0232 na h&m online dodatkowe 18% rabatu (rzeczy przecenione tez moga byc) i darmowa dostawa

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:43   #3219
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Czuję się fatalnie, źle mi się śpi, mam ciężko oddychać, znów zgaga i ogólnie do
Podpisuję się pod wszystkim No ale dzieli nas jeden dzień, nie ma się co dziwić że takie same objawy...

Ale witaj z powrotem

Parapet bardzo Ci dziękuję za relację w sprawie nexta. To bardzo ważne bo w związku z tym, że 56 wydawało mi się duże miałam cały koszyk pięćdziesiątek, ze 3 trzypaki pajacyków Dobrze, że ostatecznie nie kliknęłam Już mam wypatrzone kompleciki liliowe w króliczki, na pewno zamówię coś z tej kolekcji na Wielkanoc

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Info z innej grupy: Dziewczyny dzis z kodem 0232 na h&m online dodatkowe 18% rabatu (rzeczy przecenione tez moga byc) i darmowa dostawa
Ja mam focha na H&M. Chwaliłam ich bardzo przede wszystkim za fajnie przemyślaną modę ciążową ale zawiedli mnie ostanio dwukrotnie.
Raz: nie mam jeszcze kasy za anulowane zamówienie. I teraz mam obawy żeby coś zamówić żeby nie było powtórki.
dwa: świetne leginsy ciążowe były za 39 zł, teraz nie dość że są za 79 (!!!) to jeszcze trzy-czwarte! A chciałam sobie dokupić dwie pary
Stary 2018-01-03, 15:48   #3220
ScarlettO
Wtajemniczenie

hej

ja mam dzis jaki do dzień, nic nie robię, nie mam siły, jest mi strasznie gorąco :/ nic tylko bym spała

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Dziewczęta, jestem już w domu z antybiotykiem, ale w swoim łóżku. Napatrzylam się, mam sporo wniosków i przemyśleń odnośnie pacjentek, położnych, lekarzy, opieki, jedzenia...jedno jest pewne, dobrze, kiedy nasz lekarz pracuje w szpitalu i trzeba chociaż się starać panować nad swoimi emocjami, bo po przebywaniu w jednym pomieszczeniu z dorosłą kobietą, która dzień i noc płacze nie wiadomo dlaczego i nie może znieść bólu skurczy przepowiadajacych, do tego cały czas mówi...czuję się jakbym przebiegła maraton, a na mecie ktoś mi kazał wrócić tą samą drogą... Bogu dzięki za moje łóżeczko, tę ciszę i spokój, których właśnie doswiadczam

dobrze, że jjuż w domu, tu szybciej staniesz na nogi
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Witam się na L4 Padam dziś. Dobrze, że już w domu. I jutro się wyspie! Od kilku dni mała jest tak aktywna, że mam wrażenie, że ona w ogóle nie spi...
Ostatnio juz ciaza zaczyna dawać mi się we znaki... Czuje sie jak orka z ograniczeniami... Mam nadzieje że jakoś wytrwam do marca

witamy na l4 trochę energii odzyskasz

Cytat:
Chwale sie! 1340g upartego wierciucha. Nadgonil i teraz idzie z om a nie tp z karty. Nie chciał dać zbadać przepływów. Żołądek tez gdzieś schował, a zawsze taki duży miał leży pośladkami pod prawymi zebrami, czyli tak jak go czuje przez cały dzien, a rece i nogi trzyma z lewej strony.
Dołączam do klubu z bakteriami w moczu. Mam monural wypić raz i na następna wizytę zrobic mocz. Wtedy zobaczymy co bedzie dalej dzialane.

Teraz musze odsiedzieć po zastrzyku, a tak mi sie spieszy

super, że wszystko dobrze
Cytat:
Hej mamusie wracam do domu i od jutra jestem z Wami :jump:
Nie ma szans na nadrobienie co ważnego się działo ?

P.s. odszedł mi wczoraj czop śluzowy (podobno)

już? oby to jednak nie było to
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
To ja zdaje relacje: maly wazy 1800g wiec jest niezle, miesci sie w normie z nim wszystko super, przeplywy ok, serducho ladnie bije. Ze mna gorzej bo ten urobilinogen jest za wysoki i musze powtorzyc teraz badania i zrobic proby watrobowe i skonsultowac sie dodatkowo z lekarzem rodzinnym. Nie mam objawow zoltaczki ani cholestazy wiec to mogl byc jednorazowy odchyl ale musze to sprawdzic. Mowilam o spinaniu brzucha to powiedziala ze jak sie zdarza od czasu do czasu to jak najbardziej normalne. Zapomnialam zapytac o te ruchy ale to przez to ze maly w trakcie badania tez kopal

super, że z Młodym wszystko ok oby powtórne badania nic nie wykazały, mnoże to błąd labolatorium

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź

Dziś mnie ogarnął chaos, przerażenie i paraliż. Dotarło do mnie że to, co do tej pory pozamawiałam to w większości gadżety ku uciesze macierzyństwa a takich naprawdę potrzebnych rzeczy to nie mam Jak mi wejdzie jutro pensja to chyba cała od razu poleci.
W koszykach m.in apteka, koszule i piżama, kapcie, przewijak.

Zamówiliśmy materac. Ten Havea o którym mówiła Marcia. (Marcia możesz ubiegać się o zniżkę od firmy za reklamę)
ja mam dokładnie to samo!!!
zaraz siadam na gemini i załąduję koszyk i zamówię do końca tygodnia

też zamówiłam ten materac czytałam na stronie producenta chyba o wszystkich jego materacach i te podbite pianką są twardsze po stronie piankowej, niby twardość określona jako "twardy", a część lateksowa "średnio-twardy"

ja żadnej gryki i kokosa bym nie mogła mieć, bo bym zeschizowała, ze są tam robaki także dla spokoju swojego musiałam wziąc lateks

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Mówicie że lateksowy materac za miękki? Ja myślałam że one właśnie są twarde, ale nie wiem skąd to wzięłam bo żadnego nie dotykałam. Chciałam havea zamówić w ciemno.

Właśnie po 2 miesiącach mieszkania z teściową miałyśmy kłótnie. Naprawdę przykre rzeczy usłyszałam i ja i mąż i cieszę się tylko że powstrzymałam swój cięty język i nie powiedziałam nic niemiłego. Nie mam przynajmniej sobie nic do zarzucenia. Ciśnienie mi na pewno skoczyło i tylko ze względu na dziecko się staram opanować jeszcze 4 tygodnie do wyprowadzki

ten miesiąc szybko zleci ani się obejrzysz i będziecie na swoim
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:51   #3221
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam focha na H&M. Chwaliłam ich bardzo przede wszystkim za fajnie przemyślaną modę ciążową ale zawiedli mnie ostanio dwukrotnie.
Raz: nie mam jeszcze kasy za anulowane zamówienie. I teraz mam obawy żeby coś zamówić żeby nie było powtórki.
dwa: świetne leginsy ciążowe były za 39 zł, teraz nie dość że są za 79 (!!!) to jeszcze trzy-czwarte! A chciałam sobie dokupić dwie pary
A mi się spodnie przetarły dwa razy i zamówienia idą wieki, nie zamawiam dziś nic

Stary 2018-01-03, 15:58   #3222
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
A nie masz go przypadkiem ustawionego na tryb mierzenia temperatury pomieszczenia?

To też był mój pierwszy trop, ustawiony niby dobrze

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:59   #3223
Mecassie
Zakorzenienie

Mój kochany Pies odszedł przed chwilą ... mama mi napisała że lekarz go zabrał... staruszek żył 17lat a ja miałam go od takiego szczeniaczka... Bardzo przykro ale czuję trochę ulgę bo przed wyjazdem nie umiał już stać na nogach. Czekał aż wrócimy chciał się pożegnać

Edytowane przez Mecassie
Czas edycji: 2018-01-03 o 16:02
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 16:02   #3224
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Mój kochany Pies odszedł przed chwilą ... mama mi napisała że lekarz go zabrał... staruszek żył 17lat a ja miałam go od takiego szczeniaczka... Bardzo przykro ale czuję trochę ulgę bo przed wyjazdem nie umiał już stać na nogach. Czekał aż wrócimy
Czasami to jest najlepsza decyzja, pozwolic odejsc zwierzakowi żeby sie nie męczył, mimo ze nam przykro.
Współczuję.

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 16:06   #3225
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Czasami to jest najlepsza decyzja, pozwolic odejsc zwierzakowi żeby sie nie męczył, mimo ze nam przykro.
Współczuję.

Już edytowałam post bo źle odczytalam smsa od rodziców. Jednak zmarł sam a lekarz go zabrał.. mama cały czas płacze ja tak nie bo od dłuższego czasu był z nimi na domu i jak się tego nie widzi to nie jest tak żal.

Stary 2018-01-03, 16:06   #3226
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Mój kochany Pies odszedł przed chwilą ... mama mi napisała że lekarz go zabrał... staruszek żył 17lat a ja miałam go od takiego szczeniaczka... Bardzo przykro ale czuję trochę ulgę bo przed wyjazdem nie umiał już stać na nogach. Czekał aż wrócimy chciał się pożegnać
Wspolczuje...
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 16:10   #3227
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Współczuje

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 16:12   #3228
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Już edytowałam post bo źle odczytalam smsa od rodziców. Jednak zmarł sam a lekarz go zabrał.. mama cały czas płacze ja tak nie bo od dłuższego czasu był z nimi na domu i jak się tego nie widzi to nie jest tak żal.

Rozumiem, przykro mi mimo wszystko

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 16:13   #3229
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny wiek, przykro mi że umarł ale zdążył się chociaż pożegnać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-03, 16:18   #3230
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze takie pytanie z serii leków/suplementacji. Bierzecie dodatkowo witaminę D3? Mnie wczoraj gin poradziła zebym kupiła dowolna i zaczęła brac, bo teraz brak słońca i lepiej sie zabezpieczyć

ja łącznie z suplementem dla ciężarnych biorę 2800 j. ale przed ciążą miałam wynik 21 (poniżej 20 jest już niedobór ), a potem badałam witaminę D w 4 miesiącu ciąży, czyli po ok. półrocznej suplementacji witaminy D 4 tys. j. i skoczyło mi tylko do 32 j. nadal słaby wynik. najlepiej jakby był ok. 50-60 - to taka norma, a potem faktycznie może być uznane, że norma jest przekroczona, z tym że to bardzo ciężko osiagnąć w naszym klimacie
Cytat:
Co do witaminy D to gigantyczne ilości (8000 jednostek) suplementowałam przed ciążą, w zasadzie to od końca stycznia na pewno przynajmniej do końca kwietnia, teraz w Femibion 2 jest 400 jednostek i wydaje mi się, że musi wystarczyć jeśli ktoś nie miał niedoborów albo je ogarnął Suplementowałam się kapsułkami D-vitum forte 4000 (brałam dwie, tam od razu jest olej lniany więc nie trzeba nic brać na przyswojenie) lub kropelkami na receptę Vigantol (8 kropelek to było zdaje się 8000j)
vigantol jest chyba obecnie bez recepty, widziałam nawet że kropelki 20 tys. j. są bez recepty
Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Ja też miałam wczoraj wizytę i mała ciągle jest mała, ale przyrost od ostatniej wizyty całkowicie w normie, więc albo później się urodzi, albo będzie kruszynka jak jej siostra. Gin powiedział, że mam się nie przejmować bo jest ok kolejna wizyta 23.01

super, że przyrost jesr prawidłowy
zdrówka dla Ciebie i córci

Katstan, współczuję zęba
Stary 2018-01-03, 16:34   #3231
Lunak
Wtajemniczenie

Mecassie bardzo długo żył jak na pieska. Zwierzaki cos mają, że czekają. W zeszłym roku pies moich teściów odzyskał siły na powrót teścia do domu i po godzinie musieli dzwonic po weterynarza, bo dostał udaru i przeraźliwie wył i piszczał. Musieli mi ulżyć w cierpieniach

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Torrence, jeszcze pytanie do Ciebie jako eksperta monural mam wypić teraz od razu czy poczekać bliżej następnego badania moczu pod koniec miesiaca?

(Dzisiejszy Kalafior ciążowy nie pozwala mi samej dojść do sensownej odpowiedzi)

Stary 2018-01-03, 16:34   #3232
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Parapet, ja jestem miszczem w takich głupich sprawach. A jak chłop jeszcze brzuch zobaczył to juz nic wiecej nie musiałam tłumaczyć. Sama prędzej bym obtarła cały samochód niz stamtąd wyjechała. Jak tylko wróciłam do domu, to sie poryczalam z tych nerwów. Chyba mam jakąś kumulacje hormonów.

to ja jeszcze ogarniam jak jeżdżę autem, choć największy problem mam z parkowaniem, bo zdarza mi się zapomnieć, że jednak potrzebuje wiecej miejsca zeby wyjsc z samochodu
Cytat:
zawsze szkoda ale chociaż się pożegnaliście
Stary 2018-01-03, 16:42   #3233
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
A mi się spodnie przetarły dwa razy i zamówienia idą wieki, nie zamawiam dziś nic
Czyli obie ogłaszamy bojkot Mnie jeszcze denerwuje duża rozbieżność między ofertą w necie i stacjonarnie, zarówno jeśli chodzi o asortyment jak i ceny. Np. ta nasza kurtka wtedy: stacjonarnie 79 zł a w necie 230!

Mecassie nawet nie wiesz jak się spłakałam. Rozumiem Wasz ból. My 2 i pół roku temu byliśmy zmuszeni ulżyć w cierpieniach naszej koteczce. Była z nami od urodzenia, przez 19 lat. Miała nowotwór, parę lat walczyliśmy. A miesiąc wcześniej bardzo nagle pokicał na tęczowy most mój drugi królik. Ja po śmierci zwierząt normalnie przechodziłam żałobę. Jak przeczytałam to co napisałaś to wszystko wróciło pomimo upływu czasu...

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Torrence, jeszcze pytanie do Ciebie jako eksperta monural mam wypić teraz od razu czy poczekać bliżej następnego badania moczu pod koniec miesiaca?

(Dzisiejszy Kalafior ciążowy nie pozwala mi samej dojść do sensownej odpowiedzi)
Teraz teraz! Bakterie trzeba jak najszybciej wybić bo rozhulają się jeszcze bardziej!
Stary 2018-01-03, 16:46   #3234
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Wspolczuje pamietam jak nasz pies odchodzil. Dlugo chorowal i mielismy go uspic jak dziadkowie wyjada na wakacje zeby nie musieli przy tym byc (mieszkalismy razem i glownie oni sie zajmowali psem). W miedzyczasie moja mama zamowila w hodowli kota i tak sie zlozylo ze pies odszedl tego dnia kiedy mielismy kota odebrac. Rano poczekala az wszyscy wstana, kazdy do niej przyszedl i poglaskal i byla juz w tak ciezkim stanie ze mama dzwonila na pogotowie weterynaryjne zeby przyjechali ja uspic. Pamietam jak dzisiaj ten moment kiedy rozmawiala z wetem przez telefon a moj brat przyszedl, pokrecil glowa a ona powiedziala "przepraszam pana, juz nie trzeba, pies wlasnie odszedl". Myslalam ze umre z bolu, mielismy tego psa od urodzenia (urodzila go nasza poprzednia sunia i odeszla zaraz po porodzie zostawiajac nam szczeniaka pod opieka). Karmilismy ja od pierwszego dnia butelka, mielismy dyzury jak przy niemowlaku- 24 godziny na dobe ktos przy psie czuwal i karmil co dwie godziny. Byla z nami 14 lat, byla kaleka bo nie miala jednej lapki- taka nasza bida. Do dzisiaj mi sie plakac chce jak o niej mysle bo cale dziecinstwo z nia spedzilam

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 16:50   #3235
Torrence
Wtajemniczenie

I to jest najgorsze w posiadaniu zwierząt. Nie zniszczone meble, nie koszty utrzymania, nie to, że jest problem jak się chce wyjechać...
Stary 2018-01-03, 16:50   #3236
Mecassie
Zakorzenienie

Oh ciężkie takie przywiązanie do zwierząt...

Stary 2018-01-03, 16:54   #3237
Lunak
Wtajemniczenie

Torrence, dziękuje bedzie dzis wieczorem walka z paskudztwem.

Macie racje. Człowiek sie przywiąże do zwierzaka bardzo mocno, a w drugą stronę jeszcze mocniej to działa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-03, 17:01   #3238
Ojoanna29
Zakorzenienie

Ale lecicie Byłam odebrać książki i od razu złapałam dla małej "Księgę dźwięków", bo czasem robią dodruki, a za chwilę już nigdzie nie można jej dostać i nawet rozpadające się chodzą na allegro po 5 dyszek

Mecassie, współczuję Ja 2 lata temu usypiałam swoją ukochaną 13-letnią sunię, ryczałam jak głupia u weterynarza, ale już strasznie cierpiała, miała raka skóry i nie było szans na wyleczenie Po wycięciu jednego guza nowotwór się rozszalał i weterynarz nie chciał się podejmować kolejnych operacji, za dużo było do wycinania.. Ale mimo tych przeżyć bardzo bym chciała jakiegoś psiaka dla małej.
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 17:14   #3239
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, dzieki za info!
Cytat:
Przykro mi
Cytat:
I to jest najgorsze w posiadaniu zwierząt. Nie zniszczone meble, nie koszty utrzymania, nie to, że jest problem jak się chce wyjechać...
To prawda
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 17:27   #3240
Torrence
Wtajemniczenie

Wiecie co, ja jednak zamawiam ten termometr microlife. Dorzuciłam też taki elektroniczny zwykły do pomiaru w różnych częściach ciała za niecałe 10 zł.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości