|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Mecassie zgadzam się z dziewczynami. jedź i sprawdź czy wszystko ok
|
#3302 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może byc nawet męski ![]() Nie wyobrażam sobie zakładać czegoś co potem wybiorę i będę w tym chodzić... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Ale to co wrzuciłas to całkiem niezłe rozwiązanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3304 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka
za udaną wizytę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No dobrze, znalazłam zdjęcie, dali mi takie siateczkowe majty, pewnie z podkładem. Chyba ściągali do badania, może później byłam bez, no naprawdę nie pamiętam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie do porodu normalnie w majtkach zwyklych, a po w siateczkowych, ten podklad-podpaska musi sie czegos trzymac, rozumiem ze lezac mozna zdjac ale przy chodzeniu jest to niewykonalne. Cytat:
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2018-01-03 o 21:13 |
|||
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Macassie, zgadzam się z dziewczynami... Najpierw ten czop, teraz zatrucie... cos to jest podejrzane.
Jedź do szpitala i nie czekaj do poniedziałku czy tam wtorku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3308 |
|
Rozeznanie
|
A mi wszyscy naokoło mówią, że już mi brzuch opadł, nie wierzą, że jeszcze dwa miesiące do terminu. To bardzo indywidualne jak wysoko jest brzuch, czy i kiedy opada.
Mecassie, też bym przynajmniej telefonicznie skonsultowala z lekarzem albo szpitalem jeśli masz taką możliwość. No i gratuluję udanych wizyt ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3309 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie nie słyszałam to za majtki na porodówce gonili
|
|
|
|
#3310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3311 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() https://www.aptekagemini.pl/termomet...2-cyfrowy.html Cytat:
|
|
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam microlife nc150 i jestem zadowolona. Kiedyś nie zabrałam do rodziców i tragedia. Mieli tylko rtęciowy i nie umiałam młodej zmierzyc. Nie chciała włożyć pod paszke, w odbyt to sobie wcale nie wyobrażam wkładanie. Ja np kontroluje temperaturę co np 30 min, moje dziecko w życiu nie dałoby sobie w odbyt lub do ucha coś włożyć.
Moje materacyk doszły, choć ja macalam każdy w sklepie i mi odpowiadają. Jeszcze gratis kocyki przyszły i wysyłka też za free. I rabat utargowalam na dwóch i po 213 wyszły. Policzyłam ubranka, jutro jak dam radę ruszam z kolezanka na shoping. Brakuje mi pajaców i body na długi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcia rabat Ci się należał bo w sumie dzięki Tobie kupiłam ja
|
|
#3316 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Torrence 😊 wrzucilam do koszyka...trochę mnie przeraża, że ten koszyk znowu mi tak rośnie...
Co do podkładów, np.belli położna mówiła, żeby korzystać z nich jak ten czop właśnie zaczyna się "odczopowywac". Tylko ona określiła to jako takie zluszczanie, a nie wypadanie "korka". Hmmm może u każdego to inaczej wygląda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
A i ja po porodzie koszulkę wypralam, nic się nie zniszczyła. Raczej wolałam się dobrze czuć na porodówce. Pozatym ja leżałam na patologii i miałam 2 razy podawana oksytocyna. Za każdym razem kazali ubrać się do porodu i łazić z kroplówką po oddziale żeby skurcze wywołać. Raczej nie wyobrażam sobie tego w krótkim tshircie.
I chyba na piłce miałam położony ogromny podkład i co jakiś czas być zmieniany jak nasiąkł woda. Wanna też była, chyba najprzyjemniejsza część. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3319 |
|
Wtajemniczenie
|
Mecassie zniknęła, może nas posłuchała i pojechała?
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka gratuluję wizyty
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za info o inhalatorach - poczytam o nich jutro
![]() Ja do koszyka wrzuciłam: podklady poporodowe podklady na łóżko wkladki laktacyjne obcinacz nozyczki platki kosmetyczne duze i małe patyczki z ogranicznikiem katarek plus termometr bezdotykowy femaltiker x2 koper wloski rumianek octanisept plaster bez opatrunku wode utleniona spirytus salicynowy gaziki jalowe 5x5 i 10x20 witaminy dla kobiet w ciąży olejek ze slodkich migdałów witamina d3 w kropelkach majtki poporodowe zel pod prysznic pasta do zębów żel do higieny intymnej szczotke grzebień wychodzi aktualnie 386 zl ale katarek, termometr i femaktiker robią mi 200 zl ![]() Termometr wzielam z gess. Miał dobre opinie , zobaczymy ![]() Dziś dostałam 3 kartony ubranek od siostry Jutro i w piątek rozpoczynam akcje segregacja! Mecassie - ja też powtórzę za dziewczynami - jedz do szpitala! Lepiej pojechać i wrócić niż potem pluć sobie w brodę że mogło się jechać!!! Oliwka, czarodziejka - super wieści z wizyt! Ciesze się razem z Wami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam szarlotki Mecassie mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, ale też bym pojechała skontrolować Brawa za wszystkie wizyty Nasza dobija do 2 kg, nieskromnie powiem, że raczej będzie wykapana mama I dr sama stwierdziła, że straszna wiercipiętka z niej grunt, że wciąż główkowo
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
Dolly
za piękną wagę córki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3328 |
|
Raczkowanie
|
Ja też w końcu wysłałam zamówienie w gemini, korzystałam z Waszych list więc dzielę się swoją - może komuś się przyda:
Linomag, majtki siateczkowe,Bepanthen Baby Extra, Liść maliny,Olej z wiesiołka,Termometr bezdotykowy Microlife NC 150, Kindii Baby Sensitive płatki kosmetyczne dla niemowląt, Kindii Baby Sensitive,patyczki higieniczne dla niemowląt, KATAREK Plus Complete aspirator do nosa + fizjologiczny roztwór soli 5 x 5ml, szczotka do mycia butelek i smoczków, szczotka do włosów z naturalnego włosia z grzebykiem, nożyczki, lano-maść, Witamilki, LOVI, wkładki laktacyjne + Johnson's Baby - żeby zobaczyć które mi podpasują, Podkłady higieniczne 60cmx90cm, pojemnik na smoczek. Do tego wyjaśnienia co do rzeczy które planowałam/rozważałam - może dla kogoś tez będą przydatne: Podkłady z Belli dziś przy okazji wzięłam w Rossmannie - były nawet tańsze, ale jakieś grosze, gdyby nie to, że weszłam przypadkiem na pewno kupiłabym w gemini. Środki do prania, jak pisałam już wcześniej - biedronka. Nad butelką się jeszcze zastanawiam - mam gratisową 60 ml z Aventu, jeśli dziecku podpasuje to dokupię większe z Aventu, jeśli nie - będę szukała innej firmy. W planach jest KP. Laktator pożyczę od siostry. Smoczka miałam nie kupować wcale, ale kupię, wybiorę jakiś na żywo, nie umiałam się już dziś zdecydować przed monitorem a chciałabym wysłać zamówienie. Kosmetyki - to co chciałam, czyli: oliwka Hipp, płyn do kąpieli Hipp , krem na każda pogodę Novea mam już z promo w rossmanie. I tak mam zamiar raczej oszczędnie używać pielęgnacji. Jeśli zajdzie konieczność zakupu innych/więcej, kupię po porodzie. To samo chusteczki nawilżane. Pieluchy - pampers premium care wcale nie mają dobrej ceny, albo kupię w tej samej w markecie, albo do marca trafi się przy okazji zakupów jakaś promocja. Środek na kolki już mam. "Wspomagacze" laktacji - kupię w razie potrzeby. Octenisept - ostanę od siostry, ona dostała zapas i mówi, że nie zużyje. Zapomniałam o tantum rosa! Nie zastanawiałam się nad lekiem przeciwgorączkowym dla dziecka - zaopatrujcie się przed porodem? Nie zastanawiałam się nad suplementami dla karmiącej. |
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Lulumo, kupiłam polecany tu gdzieś Pedicetamol na gorączkę, nie chcę potem szukać otwartej apteki i researchować na żywioł
Najwyżej utopię 15 zł Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3330 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Idę się kąpać, coś mnie wzięło na sprzątanie...antybiotyki chyba działa 😂😂 tylko stałam przy komodzie dłuższy czas i brzuch mi twardnieje...i mały coś mnie ciśnie, bo mam duszności, jakby coś mi na piersi usiadło...przypuszczam, że to syn... 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Idę się kąpać, coś mnie wzięło na sprzątanie...antybiotyki chyba działa 😂😂 tylko stałam przy komodzie dłuższy czas i brzuch mi twardnieje...i mały coś mnie ciśnie, bo mam duszności, jakby coś mi na piersi usiadło...przypuszczam, że to syn... 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

za udaną wizytę 

U nas mówili o tym podkładzie, bo tych wód jednak trochę jest, u Lulumo, że zakaz majtek

13.03.2008