Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-03, 17:28   #3241
kasia6713
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Info z innej grupy: Dziewczyny dzis z kodem 0232 na h&m online dodatkowe 18% rabatu (rzeczy przecenione tez moga byc) i darmowa dostawa

muszę chyba wreszcie tam zajrzeć, bo póki co to jakoś omijam ten sklep (bez powodu)
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 17:34   #3242
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja jednak zamawiam ten termometr microlife. Dorzuciłam też taki elektroniczny zwykły do pomiaru w różnych częściach ciała za niecałe 10 zł.
Ten elektroniczny przyda ci sie do dokladnego pomiaru pod paszka Te bezdotykowe to tylko orientacyjnie zeby zobaczyc czy cos sie dzieje.
Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość

muszę chyba wreszcie tam zajrzeć, bo póki co to jakoś omijam ten sklep (bez powodu)
Ja tez musze zajrzec, daaaawno juz zakupow nie robilam na hm, ostatnio w listopadzie.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 17:36   #3243
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli obie ogłaszamy bojkot Mnie jeszcze denerwuje duża rozbieżność między ofertą w necie i stacjonarnie, zarówno jeśli chodzi o asortyment jak i ceny. Np. ta nasza kurtka wtedy: stacjonarnie 79 zł a w necie 230!

Mecassie nawet nie wiesz jak się spłakałam. Rozumiem Wasz ból. My 2 i pół roku temu byliśmy zmuszeni ulżyć w cierpieniach naszej koteczce. Była z nami od urodzenia, przez 19 lat. Miała nowotwór, parę lat walczyliśmy. A miesiąc wcześniej bardzo nagle pokicał na tęczowy most mój drugi królik. Ja po śmierci zwierząt normalnie przechodziłam żałobę. Jak przeczytałam to co napisałaś to wszystko wróciło pomimo upływu czasu...

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Teraz teraz! Bakterie trzeba jak najszybciej wybić bo rozhulają się jeszcze bardziej!
U nas kicia życia 21 lat, zwykły dachowiec, w domu była dłużej niz ja, bo ja sie urodziłam jak kicia miała 2 lata... nie chce mowić, co ze mną przeszła ale wiadomo jak to bywa z dziećmi, szczególnie jak rodziców w domu nie było.. ehh tez sie spłajalismy cała rodzina, juz pod koniec to nie chodziła, trzeba ja było dokarmiać i sprzątać po niej

Cytat:
I to jest najgorsze w posiadaniu zwierząt. Nie zniszczone meble, nie koszty utrzymania, nie to, że jest problem jak się chce wyjechać...
Tak, to prawda...

Cytat:
Wiecie co, ja jednak zamawiam ten termometr microlife. Dorzuciłam też taki elektroniczny zwykły do pomiaru w różnych częściach ciała za niecałe 10 zł.
Ja dostałam termometr firmy tech med, polska firma. Testowany przez innych rodziców i jest ok. Ale to chyba każdy termometr ma obecnie błąd pomiaru, najlepsze były rtęciowe
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 17:36   #3244
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Mój kochany Pies odszedł przed chwilą ... mama mi napisała że lekarz go zabrał... staruszek żył 17lat a ja miałam go od takiego szczeniaczka... Bardzo przykro ale czuję trochę ulgę bo przed wyjazdem nie umiał już stać na nogach. Czekał aż wrócimy chciał się pożegnać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
biedny
Stary 2018-01-03, 17:37   #3245
Lulumo
Raczkowanie

Cytat:
a do prania kupujecie proszki czy płyny?
Podobno najlepsze wogóle są płatki mydlane, ale kto się będzie bawił w rozpuszczanie...
Ja dziś kupiłam w biedronce jedno opakowanie kapsułek, jedno mleczka do prania Loveli. Czytałam, że średnio czasem sobie radzą z dopieraniem i lepsze są proszki z Jelpa, ale cena też jest sporo wyższa. Stwierdziłam, że na razie, do przeprania ciuszków przed dzieckiem, i do prania ciuszków noworodka wystarczą. Cena w promocji 15 zł za 12 kapsułek i 15 zł 1,5 l mleczka. Czyli jak w najtańszych miejscach w sieci. Nie wiem czy nie iść jeszcze dokupić na zapas.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja z wkladek lansinoh bylam najbardziej zadowolona przy synku, teraz tez zamowilam. I masc mialam z ziai i lansinoha i lansinoh mega dzialal. Ziaje wyrzucilam.

Ja na poczatku mialam sopelek taki ze trzeba bylo zaciągac gile swoja buzia, i obrzydzalo mnie to, umeczylam sie strasznie. Pozniej kupilismy katarek plus i do tej pory nam sluzy, super sciaga i trwa to sekundy. Synek sam sobie wyciąga gile 😁

Właśnie wczoraj wrzuciłam do koszyka katarek plus complete bo w gemini ma tą samą cenę co katarek plus. Ale jak porównuje zdjęcia to katarek plus wydaje się mieć jakieś większe końcówki niż ten całkiem podstawowy katarek. Nie do końca jeszcze wiem, na czym cała operacja polega, ale katarek plus na pewno nadaje się od pierwszych dni życia dziecka?

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Bóg mnie pokarał za zżeranie galaretek w czekoladzie

A tak serio to był ząb po leczeniu kanałowym. Pusty w środku. Dentysta ostrzegał, że tak się kiedyś może zdarzyć. A wiadomo że w ciąży zęby słabsze.
Ja sobie ułamałam przed swiętami martwą 6 a ponieważ boję się dentysty, dodatkowo i tak mam umówioną wizytę na styczeń to czekam. Z zęba mogę jeszcze korzystać, jest martwy więc nic mu nie będzie.

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Doszedł do mnie kocyk bambusowy, tak milusiej rzeczy to jeszcze nie mam w wyprawce

Pytanie do mamus czy mają porównanie Dady premium 1 z Pampers Premium 1? Bo dada dziś widziałam że ma świetną cenę za 26 sztuk 8.99

Ja właśnie dziś kupiłam na wypróbowanie te Dady. Później jeszcze dokupię dużą pakę pampersów premium i będę miała porównanie. W sumie mam pampki wrzucone w koszyku w gemini, ale cena wcale jakaś super w porównaniu do marketowych nie jest. Myślę, że do marca trafi sie gdzieś promocja w sklepach, w których regularnie robię zakupy.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Termometru nie polecam, tez mam. Dobry do orientacyjnego sprawdzenia temperatury zeby dziecka w nocy nie budzic. Nie raz mi pokazywal jakies cuda. Nalepszy jest abakus baby z giętka koncowka, niemowlaczkowi najlepiej mierzyc w odbycie. Ja synkowi mierze pod pachą i zawsze wynik jest ok.

O kurcze, ten termometr też mam w koszyku bo dobre rzeczy o nim czytałam. Bardzo mi zależy na bezdotykowym, więc ew. zastanowię się nad inną firmą.

Cytat:
Mój kochany Pies odszedł przed chwilą ... mama mi napisała że lekarz go zabrał... staruszek żył 17lat a ja miałam go od takiego szczeniaczka... Bardzo przykro ale czuję trochę ulgę bo przed wyjazdem nie umiał już stać na nogach. Czekał aż wrócimy chciał się pożegnać
Przykro mi Mecassie życie miałam psa, jak odszedł też poczułam ulgę ze względu na jego stan.

Ja dziś byłam na wizycie, bez pomiarów, ale okazało się, że mała (znowu) obrócona główką w dół
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 17:46   #3246
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ja tam jestem zadowolona z tego termometru Microlife
A dodatkowo tez mam taki maly elektroniczny jeszcze z nauk przedmalzenskich

Cytat:
Napisane przez Lulumo Pokaż wiadomość
Ja właśnie dziś kupiłam na wypróbowanie te Dady. Później jeszcze dokupię dużą pakę pampersów premium i będę miała porównanie. W sumie mam pampki wrzucone w koszyku w gemini, ale cena wcale jakaś super w porównaniu do marketowych nie jest. Myślę, że do marca trafi sie gdzieś promocja w sklepach, w których regularnie robię zakupy.

Ja dziś byłam na wizycie, bez pomiarów, ale okazało się, że mała (znowu) obrócona główką w dół
Ja mam małą paczke Pampers 1 i teraz kupilam mala Dady, dokupie jeszcze tą pakę 88 sztuk pampersa premium i powinno wystaczyc

Super ze Mała ma znow ulozenie glowkowe

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 17:47   #3247
Lunak
Wtajemniczenie

Lulumo, brawa dla małej akrobatki co sie tak kręci

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 17:51   #3248
kasia6713
Zakorzenienie

A mi znowu dzień przeleciał na pierdołach i nic nie zrobiłam...
Czas na L4 strasznie szybko leci. Jak człowiek przychodzi styrany po prawy i ma świadomość, że ma tylko chwilę czasu to jakoś tak lepiej się organizuje

Jutro zamierzam zrobić research ubranek - muszę zobaczyć co jeszcze muszę kupić No i torby chciałabym wreszcie wyprać
Stary 2018-01-03, 17:54   #3249
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Wspolczuje pamietam jak nasz pies odchodzil. Dlugo chorowal i mielismy go uspic jak dziadkowie wyjada na wakacje zeby nie musieli przy tym byc (mieszkalismy razem i glownie oni sie zajmowali psem). W miedzyczasie moja mama zamowila w hodowli kota i tak sie zlozylo ze pies odszedl tego dnia kiedy mielismy kota odebrac. Rano poczekala az wszyscy wstana, kazdy do niej przyszedl i poglaskal i byla juz w tak ciezkim stanie ze mama dzwonila na pogotowie weterynaryjne zeby przyjechali ja uspic. Pamietam jak dzisiaj ten moment kiedy rozmawiala z wetem przez telefon a moj brat przyszedl, pokrecil glowa a ona powiedziala "przepraszam pana, juz nie trzeba, pies wlasnie odszedl". Myslalam ze umre z bolu, mielismy tego psa od urodzenia (urodzila go nasza poprzednia sunia i odeszla zaraz po porodzie zostawiajac nam szczeniaka pod opieka). Karmilismy ja od pierwszego dnia butelka, mielismy dyzury jak przy niemowlaku- 24 godziny na dobe ktos przy psie czuwal i karmil co dwie godziny. Byla z nami 14 lat, byla kaleka bo nie miala jednej lapki- taka nasza bida. Do dzisiaj mi sie plakac chce jak o niej mysle bo cale dziecinstwo z nia spedzilam

Przykra historia
🙁
Cytat:
Ja dziś kupiłam w biedronce jedno opakowanie kapsułek, jedno mleczka do prania Loveli. Czytałam, że średnio czasem sobie radzą z dopieraniem i lepsze są proszki z Jelpa, ale cena też jest sporo wyższa. Stwierdziłam, że na razie, do przeprania ciuszków przed dzieckiem, i do prania ciuszków noworodka wystarczą. Cena w promocji 15 zł za 12 kapsułek i 15 zł 1,5 l mleczka. Czyli jak w najtańszych miejscach w sieci. Nie wiem czy nie iść jeszcze dokupić na zapas.

Właśnie wczoraj wrzuciłam do koszyka katarek plus complete bo w gemini ma tą samą cenę co katarek plus. Ale jak porównuje zdjęcia to katarek plus wydaje się mieć jakieś większe końcówki niż ten całkiem podstawowy katarek. Nie do końca jeszcze wiem, na czym cała operacja polega, ale katarek plus na pewno nadaje się od pierwszych dni życia dziecka?

Ja sobie ułamałam przed swiętami martwą 6 a ponieważ boję się dentysty, dodatkowo i tak mam umówioną wizytę na styczeń to czekam. Z zęba mogę jeszcze korzystać, jest martwy więc nic mu nie będzie.

O kurcze, ten termometr też mam w koszyku bo dobre rzeczy o nim czytałam. Bardzo mi zależy na bezdotykowym, więc ew. zastanowię się nad inną firmą.

Przykro mi Mecassie życie miałam psa, jak odszedł też poczułam ulgę ze względu na jego stan.

O dobrze wiedzieć ze jelp dopiera lepiej, nie slyszlam o tym. Warto miec w razie większych zabrudzen.
Wydaje mi sie ze ten katarek da rade od urodzenia, choc licze ze dzieciaczki nie maja tak szybko kataru w wiekszosci.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
A mi znowu dzień przeleciał na pierdołach i nic nie zrobiłam...
Czas na L4 strasznie szybko leci. Jak człowiek przychodzi styrany po prawy i ma świadomość, że ma tylko chwilę czasu to jakoś tak lepiej się organizuje

Jutro zamierzam zrobić research ubranek - muszę zobaczyć co jeszcze muszę kupić No i torby chciałabym wreszcie wyprać
Ja na l4 od polowy wrzesnia, i teraz mi strasznie sie dluuuzy czas. Nie wiem co ze soba zrobic.

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 17:54   #3250
kasia6713
Zakorzenienie

a odnośnie wyprawki to też widzę, że jak ktoś wrzuca coś tutaj na forum to mam już kupione mam jakieś pojedyncze rzeczy w koszyku w Gemini (np. ta szczoteczka do masowania dziąseł), więc sądzę, że koło końca stycznia zrobię (mam nadzieję) ostatnie zamówienie
Mam jeszcze do kupienia materace i prześcieradła, ale chyba siądę do tego w przyszłym tygodniu dopiero. Po wypłacie
dzięki dziewczyny za całą Waszą pomoc odnośnie wyprawek

Edytowane przez kasia6713
Czas edycji: 2018-01-03 o 17:56
Stary 2018-01-03, 17:59   #3251
Ojoanna29
Zakorzenienie

Nie wiem czy mam już takiego kalafiora czy z ikei zniknęły wszystkie materace do łóżeczek?

Kupiłam dzisiaj sobie mrożoną kawę, bo miałam straszną ochotę i coo, po wypiciu przeczytałam na puszce, że nie zaleca się kobietom w ciąży i karmiącym, przyznam że trochę się wystraszyłam, ale mam nadzieję, że jedna taka puszka na całą ciążę nie zaszkodzi

Z tych szczoteczek do dziąseł to siostra mi polecała z rossmanna, na razie nie zamawiam na gemini.
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:03   #3252
Torrence
Wtajemniczenie

A ja podobnie jak Wy, wiszę nad tym koszykiem aptecznym i myślę, czy o czymś nie zapomniałam

Mam takie pytanie: właściwie co ma się na sobie w trakcie porodu? W szpitalu coś dają? Bo mi szkoda tych co zamówiłam do karmienia i na allegro za całe 9 zł znalazłam takie jednorazowe i chyba kupię ze dwie sztuki
Stary 2018-01-03, 18:07   #3253
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mam już takiego kalafiora czy z ikei zniknęły wszystkie materace do łóżeczek?
Mogły zniknąć bo od dzisiaj promocja i 10% za materace zwracają na kartę

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Mam takie pytanie: właściwie co ma się na sobie w trakcie porodu? W szpitalu coś dają? Bo mi szkoda tych co zamówiłam do karmienia i na allegro za całe 9 zł znalazłam takie jednorazowe i chyba kupię ze dwie sztuki
U mnie dają, może u Ciebie na stronie szpitala też będzie informacja co zabrać a co dają ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:07   #3254
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Witam sie popołudniowo
Mecassie przykro mi
Lulumo dla małej za jej obrocenie, oby już tak do końca ciąży zostało
Katstan
Kasia ja miałam płyn do prania z loveli przy starszej. Teraz też pewnie będzie to płyn, ew. Kapsulki.

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:08   #3255
Ojoanna29
Zakorzenienie

Wrzucisz linka tych koszul? Myślałam, że założę jakąś starą koszulkę tż, ale w sumie wolałabym nie świecić tyłkiem przy chodzeniu po porodówce a w swoje jakieś koszule nocne się nie zmieszczę z brzuchem..
41/2018
Stary 2018-01-03, 18:08   #3256
katstan
Raczkowanie

Już po wizycie u naczyniowca. Niestety nadal nic konkretnego nie wiadomo. Myślałam że mi zrobi USG żył na miejscu a dostałam skierowanie :/ Oczywiście ta sama przychodnia, gabinet obok ale trzeba ustalać osobny termin
Najgorsza możliwość to żylaki żył miednicowych - wtedy jest problem z leczeniem. Ale to czy są miednicowe czy zastawkowe będę wiedziała dopiero po USG.
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:13   #3257
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Jeżeli o tych fioletowych piszesz to są nie polecane bo są ze sztucznego materialu i sie zapocisz napewno podczas porodu
Najlepiej nałożyć jakąś długa koszulkę lub koszule ciemną do karmienia rozpinaną(taką której nie bedzie Ci szkoda wyrzucic w razie czego). Ja mam zamiar jakaś ciemną koszule z tych od dolce sonno nalozyc bo nie chce pozniej przy kontakcie skóra do skóry mieć całej koszuli podciagnietej do góry tylko rozpiętą

PM 2017
Stary 2018-01-03, 18:13   #3258
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Strasznie mi przykro Jak się nie widzi codziennie tej pustki, to rzeczywiście łatwiej, ale i tak to duża strata

Cytat:
Czyli obie ogłaszamy bojkot Mnie jeszcze denerwuje duża rozbieżność między ofertą w necie i stacjonarnie, zarówno jeśli chodzi o asortyment jak i ceny. Np. ta nasza kurtka wtedy: stacjonarnie 79 zł a w necie 230!
Ja też Po tej ostatniej akcji jeszcze nie odpisali mi na reklamację Ja teraz biorę płatność przy odbiorze, nie robię sobie z nich skarbonki

Poza tym jak jeszcze coś ubrankowego zamówię, to mnie mąż przechrzci Przytachał własnie pakę z Zary, piękne to wszystko, ale spodnie w 68 i spodnie w 68 to zupełnie inne rozmiary Ale milutka bawełna Dwie rzeczy stoją pod znakiem zapytania.

Dziś wyjątkowo niefortunnie, bo i next, i zara przyszły

Cytat:
U nas swoją własną. Dadzą fizelinową, ale położna nie polecała, bo to sztuczne i się człowiek poci, a to przecież wiele godzin.
Niekoniecznie się ubrudzi tak, że nie odpierzesz.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:15   #3259
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Mogły zniknąć bo od dzisiaj promocja i 10% za materace zwracają na kartę

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

U mnie dają, może u Ciebie na stronie szpitala też będzie informacja co zabrać a co dają ?
To mam nadzieję, że jeszcze się pojawią jakoś w lutym
41/2018
Stary 2018-01-03, 18:16   #3260
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam taką listę ze szpitala i niestety nic na ten temat nie ma. Piszą tylko o takich do karmienia.

Pretty
http://allegro.pl/jednorazowa-koszul...875183219.html
Nawet w moim ulubionym kolorze
Stary 2018-01-03, 18:17   #3261
Lulumo
Raczkowanie

Dziewczyny zadowolone i niezadowolone z termometru microlife - jaki macie model - NC 100 czy 150?

1
Cytat:
A ja podobnie jak Wy, wiszę nad tym koszykiem aptecznym i myślę, czy o czymś nie zapomniałam

U nas trzeba mieć własną do porodu, ale położne mówiły, że to może być nawet koszulka partnera. Ważne, żeby nie była zbyt długa i miała luźne rękawy do pomiarów ciśnienia. Ja planuje się zaopatrzyć w jakieś męskie koszulki na wyprzedaży, zakładam, że po porodzie się z nimi pożegnam. I ostatnio też się dowiedziałam, że do porodu wykorzystują nasze zapasy podkładów porodowych - w sumie jak nazwa wskazuje. Tylko ja myślałam, że ona mają już być do połogu. co prawda relacja dotyczyła innego szpitala niż planuję rodzić, ale możliwe, że we wszystkich jest podobnie.
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:18   #3262
Torrence
Wtajemniczenie

O widzicie jak dobrze się Was radzić W takim razie kombinuję coś innego Kupię jakąś taniochę do karmienia.
Stary 2018-01-03, 18:20   #3263
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zadowolone i niezadowolone z termometru microlife - jaki macie model - NC 100 czy 150?

1

U nas trzeba mieć własną do porodu, ale położne mówiły, że to może być nawet koszulka partnera. Ważne, żeby nie była zbyt długa i miała luźne rękawy do pomiarów ciśnienia. Ja planuje się zaopatrzyć w jakieś męskie koszulki na wyprzedaży, zakładam, że po porodzie się z nimi pożegnam. I ostatnio też się dowiedziałam, że do porodu wykorzystują nasze zapasy podkładów porodowych - w sumie jak nazwa wskazuje. Tylko ja myślałam, że ona mają już być do połogu. co prawda relacja dotyczyła innego szpitala niż planuję rodzić, ale możliwe, że we wszystkich jest podobnie.
Ja mam nc 150

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:21   #3264
katstan
Raczkowanie

Cytat:

150 - zadowolona
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:21   #3265
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Przykro mi
Ja już po wizycie. Wszystko ok. Ktg ok. Mała rośnie książkowo, wazy 2200, żołądek, nerki, mózg itd wszystko ok. Serce też. Przepływy super. Leży główka w dół.
Niestety dzisiaj nie mam zdjęcia, bo cały czas się zasłaniała rączką i stopą

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:24   #3266
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

Pretty
http://allegro.pl/jednorazowa-koszul...875183219.html
Nawet w moim ulubionym kolorze
Nie jestem do niej przekonana szukałabym czegos innego
Cytat:
Nc 150 - jestem zadowolona
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Przykro mi
Ja już po wizycie. Wszystko ok. Ktg ok. Mała rośnie książkowo, wazy 2200, żołądek, nerki, mózg itd wszystko ok. Serce też. Przepływy super. Leży główka w dół.

Super, gratuluje wizyty i pieknej wagi malucha

PM 2017
Stary 2018-01-03, 18:27   #3267
Torrence
Wtajemniczenie

Aktualnie szukam na allegro przewijaka. Jeden mi się spodobał i przeglądam pozostałe oferty u tego sprzedawcy i znalazłam taki obrzydliwy smoczek:
http://allegro.pl/smieszny-smoczek-g...ant=6934118740
Rozumiem że ma być śmiesznie ale jest poprostu obleśny
I wśród rzeczy niemowlęcych sprzedający miał też pistolet do kleju na gorąco. Mąż powiedział, że chyba po to, żeby przykleić dziecku zabawki do podłogi

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Nie jestem do niej przekonana szukałabym czegos innego
Nc 150 - jestem zadowolona
Tak zrobię, poszukam czegoś bawełnianego
A termometr wrzuciłam ten sam

Czrodziejka super!
Stary 2018-01-03, 18:27   #3268
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Już po wizycie u naczyniowca. Niestety nadal nic konkretnego nie wiadomo. Myślałam że mi zrobi USG żył na miejscu a dostałam skierowanie :/ Oczywiście ta sama przychodnia, gabinet obok ale trzeba ustalać osobny termin
Najgorsza możliwość to żylaki żył miednicowych - wtedy jest problem z leczeniem. Ale to czy są miednicowe czy zastawkowe będę wiedziała dopiero po USG.
Kurde, nic się nie wyjaśniło, tylko cię bardziej nastraszył
Cytat:
Przykro mi
O tam, wybaczamy brak fotki za takie piękne informacje

A i do porodu kazali nam mieć już te podkłady przyklejane do bielizny ze względu na wody. Kupiłam bellę do takiego zużycia.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:32   #3269
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Przykro mi

No super, duża już dziewczynka 😊 gratuluję. A to z niej mały pierniczek że się tak chowa przed mamuska!

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

O widzicie, dobrze że mówicie o tej porodowej modzie. Mój mężu ma dużo wielkich reklamowych t-shirtow z karate kiokushin to mu zawale najlepszy 😉

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:34   #3270
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

U nas daja koszule do porodu jednorazowe.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości