Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-04, 11:25   #3391
lelowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Oj Torrence tewciowka jakby oderwana od rzeczywistosci, przeciez na ta poczte mogla sobie predzej albo pozniej skoczyc albo ty bys jej zalatwila co trzeba. Ja tez nie lubie ani sie spozniac ani przekladac wizyt, okropne to jest. Samochod tez lubie miec na 100% pewny bo tak tylko sie denerwuje.
P.s. ja juz gary zmylam
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 11:26   #3392
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Przepraszam, wejdę dziś z buciorami ale muszę się wygadać zanim wybuchnę bo już mam łzy w oczach. Jestem wściekła.

Miałam na 11.00 wizytę u dentysty. Miałam pojechać samochodem teściowej bo swój mam zepsuty a TŻ musiał wziąć nasz. Generalnie teściowa od razu mówiła, że jak potrzebuję samochodu to mam koniecznie mówić. Nie korzystam z tego zbyt często bo wielokrotnie przekonałam się, że pożyczanie samochodu to nie jest najlepszy pomysł. Więc pożyczyłam może ze trzy razy i tylko wtedy jak naprawdę byłam pod ścianą, czytaj wizyta u jakiegoś lekarza.
Wczoraj spytałam bo do dentysty mam jakieś 10 minut drogi, plus wizyta z pół godziny więc nie blokowałabym jej tego samochodu cały dzień. Powiedziała, że nie ma problemu, nigdzie dziś nie musi jechać, mogę sobie brać. Powiedziałam, że dentystę mam na 11.00, wyjechałabym 10.45 i koło 12.00 bym samochód oddała. Ok, wszystko ustalone.
Dziś przed 10.00 zajrzała i pyta żeby się upewnić, na którą mam dentystę. pyta - 11.30? Ja że nie, że na 11.00. Ok, to ona jeszcze na pocztę sobie skoczy. 10.30 nie ma jej, 10.45 nie ma jej. No to 10.55 zadzwoniłam już do dentysty żeby przełożyć wizytę no bo co innego można zrobić? Nie znoszę takich sytuacji, było mi mega wstyd
Teściowa przyjechała ok. 11.05-11.10. Bo była pewna, że powiedziałam jej że na 11.30 mam
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ja miałam inne alternatywy żeby do tego dentysty dotrzeć bo moja mama pracuje jakieś pół kilometra od mojego aktualnego domu więc mogłam wziąć jej samochód, pojechać i odstawić albo po prostu pojechać autobusem
Kolejny raz potwierdza mi się reguła - umiesz liczyć, licz na siebie.

Dziękuję za uwagę, pomogło, idę dalej zmywać gary
Masakra też nienawidzę takich akcji to jest niepoważne. Ostatnio miałam podobna sytuacje z moją mama umówilysmy się i danej godzinie ja czekam czekam bo zaraz mi się fitness na basenie zaczyna dzwonię a ona dopiero wsiada do auta

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 11:27   #3393
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Widzisz, tak patrzyłam na listę na wątku i panikowałam, że zapomniałam o Tobie
E tam spoko, ja tam sie juz nie odnajduje po tamtej akcji, podczytywalam dlugo ale teraz jedynie na fb skrobne.
Ale namarelle jeszcze w dwupaku? Cos mi sie kojarzylo, ze ona jest przed bonjour.
Stary 2018-01-04, 11:31   #3394
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
E tam spoko, ja tam sie juz nie odnajduje po tamtej akcji, podczytywalam dlugo ale teraz jedynie na fb skrobne.
Ale namarelle jeszcze w dwupaku? Cos mi sie kojarzylo, ze ona jest przed bonjour.
Tak, mały nie chce wyjść Potem już marcówki :O
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 11:36   #3395
Lunak
Wtajemniczenie

Torrence brak słów na takie zachowanie. Kilka wdechów i wydechów. Na jej zachowanie nic nie poradzisz. Znowu sie przekonujesz, ze nie ma co prosić o pomoc/pożyczenie samochodu. Beznadziejna sytuacja, bo poczta nie jest czynna kilka minut w ciagu dnia, a Ty wczesniej juz pytałaś czy byłaby możliwość pożyczyć. Ehh...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 11:40   #3396
Torrence
Wtajemniczenie

No i wszyscy na mnie krzyczą jak gdzieś autobusem się wybiorę i muszę robić to w tajemnicy Bo przecież tyle jest samochodów Ech życie. A tak chciałam mieć tego dentystę już za sobą W tej chwili bym z gabinetu wychodziła...

Jeszcze raz dzięki dziewczynki za uwagę, za to na Was zawsze można liczyć

lelowa zazdroszczę czystych garów Mi jeszcze trochę zostało...

Mecassie a o Tobie to tak myślę intensywniej od wczoraj. Mi się wydaje, że to jednak nie był czop I gdyby coś się miało zadziać to Twoja intuicja by Cię pognała na tą IP bo kto jak kto ale Ty nie należysz do tych olewających No i to, że Twój TŻ teraz choruje to też jest uspokajające, choć głupio to brzmi. Mam nadzieje, że nie złapie Cię mocniej!

A odnośnie obaw to ja jestem chyba jeszcze w większym kosmosie niż Wy Generalnie mam tak, że jak patrzę w lustro to nadal nie wierzę, że jestem w ciąży, mam wrażenie, że to się dzieje komuś innemu a ja tylko na to patrzę
Stary 2018-01-04, 12:04   #3397
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
też się obawiam rodzicielstwa
jestem prawie 10 lat po ślubie, jakoś przyzwyczaiłam się do myśli, że nie będę miała dzieci, najpierw były problemy zdrowotne, potem trochę wygoda i widok dzieciatych znajomych, którzy nie promieniowali szczęściem przy każdym spotkaniu
najbardziej przeraża mnie fakt, że będę musiała zmienić swoje przyzwyczajenia, robić coś, choć czasem nie będzie siły i ochoty, a oprócz męża nie będę miała żadnej większej pomocy
fizyczna część bycia mamą chyba bardziej mnie dołuje niż obawy, że nie pokocham małego czy nie będę potrafiła go wychować
O, mnie też to właśnie trochę odstraszalo od macierzyństwa. Że wszystko kręci się wokół jego potrzeb, że tyle stresu dostarcza - bo przecież matka ciągle się martwi o swoje dziecko, że nie będę umiała się nim zająć, że zrobię się brzydka i nieatrakcyjna bo nie będzie już tyle czasu dla siebie... I wiele wiele innych sytuacji, nieraz abstrakcyjnych a wręcz głupich np. Że nie będę mieć czasu na siłownię, basen, rower, że wakacje też już nie takie jak we 2. Teraz już trochę to przetrawilam i wiem że ten co mi się tam w brzuchu kokosi da ogrooooom szczęścia i miłości w naszym domu 😊 😎 będzie cudownie dziewczyny!!

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Ja już nie mogę się doczekać powrotu do biegania po porodzie mam nadzieję, że okres połogu będzie trwał krócej niż 6 tygodni

O ja właśnie też na to liczę że raz dwa się pozbieram. W sumie ćwiczę nadal jakieś 3 lub 4 razy w tyg + 2 razy basen i czasem spacer i skrycie liczę na to że ta aktywność mi pomoże szybko wrócić do formy sprzed ciazy. Dobrze ze jak urodzimy to zaraz wiosna nastanie, wiecej mozliwosci na rozne formy ruchu 😉 Muszę zapytać na następnej wizycie gina do którego tyg można ćwiczyć.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 12:07   #3398
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Fujjjjj, właśnie pierwszy raz w ciąży zwymiotowalam aletak dziwnie, nie było mi ciężko czy niedobrze tylko się cofnelo to co jadłam przed drzemką

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 12:10   #3399
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Torrence dla teściowej

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 12:14   #3400
Jolinko
Zadomowienie

Dziewczyny ratujcie... wywolalam wilka z lasu. ☹ właśnie mi tesciowa zadzwoniła że najmłodszy jej syn wraca ze szkoły ze sraczka i rzygaczka 😭 co teraz? Na bank będziemy wszyscy mieć to go.wno. 😐 boję

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Torrence na ta Twoja tesciowa to tylko pała się nadaje!! Nie znam baby ale jakoś tak jej nie cierpię... współczuję bardzo

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 12:26   #3401
bloody_marry
Rozeznanie

Torrence, tak to właśnie jest że raz coś potrzeba od kogoś i wychodzi kupa a nie wsparcie :/

Selina i inne dziewczyny z obawami, podpisuje się pod Waszymi postami. Z dnia na dzień też mam coraz więcej obaw, że się nie sprawdzę jako mama. Czuję presję ze strony teściowej która naopowiadala mi różnych historii, pewnie naciąganych, jak to sobie idealnie że wszystkim radziła, dzieci też miała idealne, które uwaga uwaga nie płakały wcale a córka to nawet sobie sama pierś wyciągała i się karmiła... Pewnie od pierwszego dnia życia. Eh.

Jak czytam Wasze wyprawki to też się trochę martwię bo ja nie mam jeszcze nic aptecznego. I kupię dopiero w lutym jak się przeprowadzimy.

Ale chciałabym zamówić łóżeczko i wózek i tutaj mam do Was prośbę czy coś jeszcze potrzeba oprócz tego co chce zamówić:

Wózek - w środku gondoli jest materacyk, czy na to się daje jakieś prześcieradełko? Czy dobrze rozumiem że dziecku ubiorę kombinezon czy śpiworek zależnie od temperatury i przykryje kocykiem? Czy coś jeszcze tu potrzeba?

Łóżeczko - czy dobrze rozumiem że na materac mogę dać podkład taki jak poporodowy i na to prześcieradło? Czy coś jeszcze? I co potrzebuje do przewijaka? Coś co się nazywa pokrowiec na przewijak? Czy coś jeszcze do tego przewijaka jest potrzebne?

Sorki za moje nieogarnięcie w temacie :/

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 12:30   #3402
Torrence
Wtajemniczenie

O w mordę dziewczyny to już się epidemia robi Czyżby to przez dodatnie temperatury to gówno wylazło? Jolinko chyba nic więcej prócz trzymania na tyle z daleka ile się da? Ewentualnie zapraszam do mnie. Ja mam jakieś sterylne warunki, odkąd jestem w ciąży nawet kataru nie miałam. No i poznasz moją teściową

Jolinko, Kiwi
Humor mam już o niebo lepszy, dzwonił TŻ, powiedział, że jutro ma taki dzień, że moglibyśmy załatwić dzieciowe sprawy czyli odebrać wózek, kupić fotelik, pojechać do ikei po komodę Planowaliśmy załatwić to za tydzień przy okazji wyprawy na usg ale stwierdził, że możemy też jutro. Jak nic mu nie wypadnie i się uda zrealizować ten plan, to czeka mnie taki radosny weekend
No i okna w naszym domku mamy już wstawione! Z tygodniowym poślizgiem ale są
Stary 2018-01-04, 12:40   #3403
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Torrence, tak to właśnie jest że raz coś potrzeba od kogoś i wychodzi kupa a nie wsparcie :/

Selina i inne dziewczyny z obawami, podpisuje się pod Waszymi postami. Z dnia na dzień też mam coraz więcej obaw, że się nie sprawdzę jako mama. Czuję presję ze strony teściowej która naopowiadala mi różnych historii, pewnie naciąganych, jak to sobie idealnie że wszystkim radziła, dzieci też miała idealne, które uwaga uwaga nie płakały wcale a córka to nawet sobie sama pierś wyciągała i się karmiła... Pewnie od pierwszego dnia życia. Eh.

Jak czytam Wasze wyprawki to też się trochę martwię bo ja nie mam jeszcze nic aptecznego. I kupię dopiero w lutym jak się przeprowadzimy.

Ale chciałabym zamówić łóżeczko i wózek i tutaj mam do Was prośbę czy coś jeszcze potrzeba oprócz tego co chce zamówić:

Wózek - w środku gondoli jest materacyk, czy na to się daje jakieś prześcieradełko? Czy dobrze rozumiem że dziecku ubiorę kombinezon czy śpiworek zależnie od temperatury i przykryje kocykiem? Czy coś jeszcze tu potrzeba?

Łóżeczko - czy dobrze rozumiem że na materac mogę dać podkład taki jak poporodowy i na to prześcieradło? Czy coś jeszcze? I co potrzebuje do przewijaka? Coś co się nazywa pokrowiec na przewijak? Czy coś jeszcze do tego przewijaka jest potrzebne?

Z łóżeczkiem taki mam plan - na materac położę podkład i na to prześcieradło, w razie czego jakby gdzieś pieluszka przeciekła To samo chyba zrobię w wózku, bo jak przypadkiem mała obsikała to chyba ciężko będzie prać materac A na przewijak chcę ze 2 prześcieradła zamówić, ładniej wyglądają niż podkłady, a nie chcę małej kłaść na takiej ceracie gołej.

A na spacery w niskiej temperaturze chyba będzie ok kombinezon + kocyk + ten taki pokrowiec od wózka?
41/2018

Edytowane przez Ojoanna29
Czas edycji: 2018-01-04 o 12:42
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 12:41   #3404
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

O właśnie, też się miałam pytać o prześcieradełko do gondoli. Myślę że musu nie ma więc chciałam zapytać bardziej doświadczonych czy warto kupić czy zbędny wydatek? Bo rozumiem że prześcieradło będzie chroniło materacyk przed ubrudzeniem, ale jak się dzidzia obesra to prześcieradło niewiele pomoże- i tak obszycie będzie do prania

Na sam przewijak można chyba rozważyć prześcieradełko bo jednak ta ceratka jest trochę chłodna przy kontakcie ze skórą.

O apteczne kwestie się nie martw, na dobrą sprawę możesz to załatwić w jeden dzień. Jak się obkupisz w lutym to przynajmniej będziesz miała dłuższe terminy ważności
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 12:42   #3405
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Z całej listy "jaka powinna być młoda mama" najbardziej podoba mi się świetne wygladanie. Moja siostra, kiedy już urodziła, otarła się o depresję. Z dzieckiem nie było łatwo...wtedy, pamiętam, że zaczęła o siebie dbać i nie dała się wciskać wyłącznie w rolę mleczarni...zawsze miała umyte włosy, była zadbana - wiadomo, nie przesadnie. Znam takie babki, które wyglądają jak...żeby nikogo nie obrazić...jak lumpy
Z jednej strony fajnie dobrze wyglądać, ale z drugiej może się okazać, że to wcale nie to co nam w tym pierwszym okresie pomaga. Dlatego uważam, że młoda mama ma prawo wyglądać jak lump i nie znaczy to wcale, że jest wcisnieta w jakaś rolę, może akurat tak wybrała, bo co innego jest jej bardziej potrzebne. Na pewno presja wyglądania super po ciąży jest nie dla mnie, w pierwszych miesiącach zdecydowanie odpuszczam Tym razem ze świadomością, że to tymczasowe.

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
A jak to odróżnić ? ja tylko przypuszczam że leży bokiem
Naciskalam razem z nią ręką (dość mocno) i głowa była wtedy na górze, to najbardziej okrągła część i twarda. Pupa jest trochę podobna, ale mniej regularna. Można delikatnie nacisnąć jak dziecko nie śpi i jeśli ruszy się tylko ta część to głowa, a jak całe dziecko to pupa poza tym nogi są tam gdzie najczęściej czuć kopniaki, albo male gulki. Tylko teraz dzieci już na tyle scisniete, że mogą mieć stopy przy buzi, to komplikuje ocenę No i czkawke czuc na ogol blizej glowy.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Umyc sie to zawsze jest chwila, moj syn byl bardzo wymagajacy do roku, ale nie chodzilam w tlustych klakach.
Moja była tak nieodkladalna w pierwszych miesiącach, że miałam na ten prysznic 3 minuty i moich włosów w tym czasie ogarnąć się nie da Nie raz czekałam z myciem do powrotu męża z pracy

Cytat:
Ja już nie mogę się doczekać powrotu do biegania po porodzie mam nadzieję, że okres połogu będzie trwał krócej niż 6 tygodni
O to, to! Zeby bylo sn nie cc, zeby dalo sie szybko wrocic do biegania

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Fujjjjj, właśnie pierwszy raz w ciąży zwymiotowalam aletak dziwnie, nie było mi ciężko czy niedobrze tylko się cofnelo to co jadłam przed drzemką
Pewnie kopniak w żołądek
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 12:44   #3406
Torrence
Wtajemniczenie

Bloody za co Ty przepraszasz? Jakie nieogarnięcie? Przecież po to tu wszystkie jesteśmy! Gdyby nie to forum to ja bym nie ogarnęła wyprawki, serio!

Jeśli chodzi o wózek - ja póki co nie kupowałam prześcieradła ale zobaczymy jak będzie. Wózki projektują teraz tak, żeby wszystko dało się ściągać i prać, te powłoczki od materacyków też

Jeśli chodzi o spacery - nianiowałam niemowlakowi przez zimę i ubierany był tylko w kombinezon, niczym więcej nie był przykrywany nawet a jeśli już to cienkim kocykiem. Ale zazwyczaj tylko w kombinezonie był, a to była śnieżna, zimna i długa zima

przewijak - ja zamówiłam dwa pokrowce frotte, mam wrażenie, że ta sama ceratka, która pokrywa przewijaki może być zimna. Ale to też w praniu się okaże jak nam będzie najwygodniej
Stary 2018-01-04, 12:45   #3407
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
No i wszyscy na mnie krzyczą jak gdzieś autobusem się wybiorę i muszę robić to w tajemnicy Bo przecież tyle jest samochodów Ech życie. A tak chciałam mieć tego dentystę już za sobą W tej chwili bym z gabinetu wychodziła...

Jeszcze raz dzięki dziewczynki za uwagę, za to na Was zawsze można liczyć

A odnośnie obaw to ja jestem chyba jeszcze w większym kosmosie niż Wy Generalnie mam tak, że jak patrzę w lustro to nadal nie wierzę, że jestem w ciąży, mam wrażenie, że to się dzieje komuś innemu a ja tylko na to patrzę
Ja z moją wrodzoną złośliwością pojechałabym autobusem tak żeby miała wyrzuty sumienia
Mi już parę razy się zdarzyło powiedzieć do tż "czaisz, tam jest człowiek" nawet wczoraj jak oglądaliśmy zdjęcia z usg
Cytat:

Rozumiem, że pieluchy też sama sobie zmieniała uwielbiam takie opowieści
Prześcieradełko w wózku nie jest zdejmowane? Ja na przykład kupiłam na zmianę ciemniejsze (szare w gwiazdki) ale to w sumie bardziej względami estetycznymi się kierowałam niż praktycznymi no i kosztowało jakieś 10zł
Co do ubierania ja mam kombinezony różnej grubości (w zależności od pogody), plus ewentualnie kocyk, pokrowiec na gondolę.

Z łóżeczkiem i podkładami sama się ostatnio zastanawiałam może tu jakieś doświadczone mamusie się wypowiedzą Na przewijak mam jednorazowe podkłady, pieluszki wielorazowe (plus takie z ceratką), chyba jakiś pokrowiec nawet, ale wszystko do testów

Kurier właśnie dzwonił, że idzie z paką z Gemini

Edytowane przez _Dolly
Czas edycji: 2018-01-04 o 12:49
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 12:49   #3408
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie... wywolalam wilka z lasu. ☹ właśnie mi tesciowa zadzwoniła że najmłodszy jej syn wraca ze szkoły ze sraczka i rzygaczka 😭 co teraz? Na bank będziemy wszyscy mieć to go.wno. 😐 boję

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Torrence na ta Twoja tesciowa to tylko pała się nadaje!! Nie znam baby ale jakoś tak jej nie cierpię... współczuję bardzo

Nie przejmuj sie, unikaj kontaktu jedynie. Wbrew pozorom wcake nie tak latwo to zlapac. Oby cie ominelo, zdrowka!

Cytat:

Co do tesciowej i idealnych dzieci to nie znam takiej, ktora po latach by tego wszystkiego nie idealizowala i nie stawiala siebie za wzor, a dzieci za aniolki Fantazje niektore maja iscie ulanska jak o to chodzi, wiec co robimy? Olewamy

Teraz odnosnie wozka to nie wiem jak twoj ale moja gondolka ma materacyk i przescieradlo frotte wiec nic nie kupuje, mysle, ze w marcu nic nie trzeba juz na to klasc, jedynie dziecia w kombiaku i przykryc kocykiem, na to zalozyc ta ochronke na nozki i powinno na zimniejsze dni byc ok. Ja zima kladlam dodatkowo na materacyk pod dziecko cieply koc ale wtedy na prawde byly mrozy.

Co do lozeczka mysle, ze spokojnie pod przescieradelko mozna dac taki zwykly podklad duzy, ja np uzywam takich specjalnych ochraniazy nieprzemakalnych na materac i na to przescieradlo.

Co do przewijaka ja mam dwa pokrowce frotte na moj, to po prostu male przescieradelka na gumke Mam tez taki gruby, ktory byl razem z przewijakiem ale rzadziej uzywam. Na te pokrowce daje podklad i tyle, jak sie zabrudzi czy skulkuje to wymieniam.
Stary 2018-01-04, 12:51   #3409
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Ja z moją wrodzoną złośliwością pojechałabym autobusem tak żeby miała wyrzuty sumienia
Mi już parę razy się zdarzyło powiedzieć do tż "czaisz, tam jest człowiek" nawet wczoraj jak oglądaliśmy zdjęcia z usg

Rozumiem, że pieluchy też sama sobie zmieniała uwielbiam takie opowieści
Prześcieradełko w wózku nie jest zdejmowane? Ja na przykład kupiłam na zmianę ciemniejsze (szare w gwiazdki) ale to w sumie bardziej względami estetycznymi się kierowałam niż praktycznymi no i kosztowało jakieś 10zł
Co do ubierania ja mam kombinezony różnej grubości (w zależności od pogody), plus ewentualnie kocyk, pokrowiec na gondolę.

Z łóżeczkiem i podkładami sama się ostatnio zastanawiałam może tu jakieś doświadczone mamusie się wypowiedzą Na przewijak mam jednorazowe podkłady, pieluszki wielorazowe (plus takie z ceratką), chyba jakiś pokrowiec nawet, ale wszystko do testów

Gdzie dorwałaś takie tanie prześcieradełko? Jest z gumką?
Stary 2018-01-04, 12:54   #3410
Lunak
Wtajemniczenie

Kalafior ciążowy: wczoraj na wieczor wyciągałam z zamrażarki ostatnią porcje gulaszu. Dzis wyciągam zeby zjesc i co tam widzę? Kapustę z grzybami. No to sie najadłam kapuchy z bułką.

Jolinko, jak masz złapać to i tak Cie dopadnie. Jedyne co to unikać kontaktu i higiena. Innych metod nie ma

Bloody, przeciez zwyczajnie pytasz. Połowa z nas nic by nie wiedziała bez rad dziewczyn stad nic sie nie przejmuj

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 12:59   #3411
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
też się obawiam rodzicielstwa
jestem prawie 10 lat po ślubie, jakoś przyzwyczaiłam się do myśli, że nie będę miała dzieci, najpierw były problemy zdrowotne, potem trochę wygoda i widok dzieciatych znajomych, którzy nie promieniowali szczęściem przy każdym spotkaniu
najbardziej przeraża mnie fakt, że będę musiała zmienić swoje przyzwyczajenia, robić coś, choć czasem nie będzie siły i ochoty, a oprócz męża nie będę miała żadnej większej pomocy
fizyczna część bycia mamą chyba bardziej mnie dołuje niż obawy, że nie pokocham małego czy nie będę potrafiła go wychować
I slusznie, mnie tym razem tez bardziej aspekt fizyczny martwi 😉
Cytat:

Nawet jesli nie krwawisz, to polog trwa 6tyg. W tym czasie macica wraca na swoje miejsce, organizm dochodzi do siebie. Przedwczesnie rozpoczeta aktywnosc fizyczna moze skutkowac obnizeniem narzadow np.
Cytat:
Przepraszam, wejdę dziś z buciorami ale muszę się wygadać zanim wybuchnę bo już mam łzy w oczach. Jestem wściekła.

Miałam na 11.00 wizytę u dentysty. Miałam pojechać samochodem teściowej bo swój mam zepsuty a TŻ musiał wziąć nasz. Generalnie teściowa od razu mówiła, że jak potrzebuję samochodu to mam koniecznie mówić. Nie korzystam z tego zbyt często bo wielokrotnie przekonałam się, że pożyczanie samochodu to nie jest najlepszy pomysł. Więc pożyczyłam może ze trzy razy i tylko wtedy jak naprawdę byłam pod ścianą, czytaj wizyta u jakiegoś lekarza.
Wczoraj spytałam bo do dentysty mam jakieś 10 minut drogi, plus wizyta z pół godziny więc nie blokowałabym jej tego samochodu cały dzień. Powiedziała, że nie ma problemu, nigdzie dziś nie musi jechać, mogę sobie brać. Powiedziałam, że dentystę mam na 11.00, wyjechałabym 10.45 i koło 12.00 bym samochód oddała. Ok, wszystko ustalone.
Dziś przed 10.00 zajrzała i pyta żeby się upewnić, na którą mam dentystę. pyta - 11.30? Ja że nie, że na 11.00. Ok, to ona jeszcze na pocztę sobie skoczy. 10.30 nie ma jej, 10.45 nie ma jej. No to 10.55 zadzwoniłam już do dentysty żeby przełożyć wizytę no bo co innego można zrobić? Nie znoszę takich sytuacji, było mi mega wstyd
Teściowa przyjechała ok. 11.05-11.10. Bo była pewna, że powiedziałam jej że na 11.30 mam
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ja miałam inne alternatywy żeby do tego dentysty dotrzeć bo moja mama pracuje jakieś pół kilometra od mojego aktualnego domu więc mogłam wziąć jej samochód, pojechać i odstawić albo po prostu pojechać autobusem
Kolejny raz potwierdza mi się reguła - umiesz liczyć, licz na siebie.

Dziękuję za uwagę, pomogło, idę dalej zmywać gary
Uwielbiam takie akcje, jak ktos sie spoznia to szału dostaje... Wspoczuje

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 13:02   #3412
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Gdzie dorwałaś takie tanie prześcieradełko? Jest z gumką?
Z gumką przy którymś zamówieniu na all. Nie pamiętam czy z hubi czy od kogoś innego...
Trochę pogniecione bo wyciągałam prosto z paki i sprawdzałam czy pasuje

EDIT: sprawdziłam, 11.90 dokładnie klik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20171212_175530.jpg (118,5 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez _Dolly
Czas edycji: 2018-01-04 o 13:05
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 13:02   #3413
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
No i czkawke czuc na ogol blizej glowy.

Pewnie kopniak w żołądek
Jak wy odczuwacie czkawkę dziecka ? Ja mam niekiedy takie trzęsienie brzucha, tak szybkie jakby ktoś machal nogą na nogę ze zdenerwowania, no wiecie jak

O rany ale teraz jaja sobie ze mnie robisz czy tak się zdarza ? Spałam sobie grzecznie i nagle obudziło mnie że mi wszystko podchodzilo

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 13:03   #3414
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdyby na autobus nie trzeba było wychodzić odpowiednio wcześniej to bym tak zrobiła, przede wszystkim po to, żeby nie stracić tej wizyty. Ale czekałam do ostatniej chwili aż wróci
Ale myślę, że i tak ma wyrzuty sumienia.
Tak czy inaczej nie będę już więcej prosić. Zresztą niedługo sprawy samochodu nam się trochę unormują
Cytat:
A do mnie nawet to nie do końca przemawia Nawet jak się rusza to choć jest to dla mnie już normalne to często się zastanawiam, jak to możliwe, że to dziecko tam sobie żyje
Cytat:
Rozumiem, że pieluchy też sama sobie zmieniała
Dokładnie to samo pomyślałam
Cytat:
Długo czekałaś na realizację?
Wyrobiłaś się z zamówieniem bo teraz sporo z nas pozamawiało więc mogą być opóźnienia
A prześcieradełko szare w gwiazdki też mam tyle że do łóżeczka

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2018-01-04 o 13:06
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 13:05   #3415
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
A do mnie nawet to nie do końca przemawia Nawet jak się rusza to choć jest to dla mnie już normalne to często się zastanawiam, jak to możliwe, że to dziecko tam sobie żyje
Mam dokładnie tak samo

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 13:12   #3416
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo
I w związku z tym mi się w ogóle nie chce płakać na usg bo wydaje mi się takie trochę nierealne Raz się tylko popłakałam na usg w 13 tygodniu ale to dlatego że się bardzo denerwowałam i te nerwy puściły

Idę szukać na all prześcieradełka Dolly

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Ale zaje....ste wzory!!!
Stary 2018-01-04, 13:16   #3417
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Nawet jesli nie krwawisz, to polog trwa 6tyg. W tym czasie macica wraca na swoje miejsce, organizm dochodzi do siebie. Przedwczesnie rozpoczeta aktywnosc fizyczna moze skutkowac obnizeniem narzadow np.
O wlasnie. Trzeba te 6 tyg grzecznie odczekac i tyle, nie cwiczyc, nie forsowac sie, no chyba, ze chce sie miec pozniej problemy. Mi polozna prosto powiedziala na wizycie patronazowej, ze to co robie i dzwigam to za duzo i jak chce miec kiedys wypadajaca pochwe to moge dalej sie nie oszczedzac, pomoglo zdecydowanie.
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Jak wy odczuwacie czkawkę dziecka ? Ja mam niekiedy takie trzęsienie brzucha, tak szybkie jakby ktoś machal nogą na nogę ze zdenerwowania, no wiecie jak
W pierwszej ciazy czkawka mlodej byla mega wyrazna i nieprzyjemna, czulam to jak takie rytmiczne pukanie w dol brzucha, potrafila miec ja kilka razy na dzien. Teraz jest inaczej, odczuwam czkawke ale nie jest ani nieprzyjemna ani zbyt intensywna.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-04 o 13:18
Stary 2018-01-04, 13:18   #3418
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:

Ale zaje....ste wzory!!!
Faktycznie, świetne
Zapisuję!

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 13:28   #3419
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Z gumką przy którymś zamówieniu na all. Nie pamiętam czy z hubi czy od kogoś innego...
Trochę pogniecione bo wyciągałam prosto z paki i sprawdzałam czy pasuje

Cytat:
I w związku z tym mi się w ogóle nie chce płakać na usg bo wydaje mi się takie trochę nierealne Raz się tylko popłakałam na usg w 13 tygodniu ale to dlatego że się bardzo denerwowałam i te nerwy puściły

Idę szukać na all prześcieradełka Dolly

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Ale zaje....ste wzory!!!
Przepadłam, zamówię kilka
Stary 2018-01-04, 13:30   #3420
lelowa
Zakorzenienie

Bardzo ladne

A mi przyszla paka z allegro, zamowilam buty i co lipa, nie pasuja. Juz nie wiem gdzie szukac, nigdzie niczego fajnego nie znalazlam, a nie chce zwyklych kozakow bo nie wcisne sie jak nogi zaczna puchnac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości