|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Oj Torrence tewciowka jakby oderwana od rzeczywistosci, przeciez na ta poczte mogla sobie predzej albo pozniej skoczyc albo ty bys jej zalatwila co trzeba. Ja tez nie lubie ani sie spozniac ani przekladac wizyt, okropne to jest. Samochod tez lubie miec na 100% pewny bo tak tylko sie denerwuje.
P.s. ja juz gary zmylam
|
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nienawidzę takich akcji to jest niepoważne. Ostatnio miałam podobna sytuacje z moją mama umówilysmy się i danej godzinie ja czekam czekam bo zaraz mi się fitness na basenie zaczyna dzwonię a ona dopiero wsiada do auta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale namarelle jeszcze w dwupaku? Cos mi sie kojarzylo, ze ona jest przed bonjour. |
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem już marcówki :O
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
Torrence
brak słów na takie zachowanie. Kilka wdechów i wydechów. Na jej zachowanie nic nie poradzisz. Znowu sie przekonujesz, ze nie ma co prosić o pomoc/pożyczenie samochodu. Beznadziejna sytuacja, bo poczta nie jest czynna kilka minut w ciagu dnia, a Ty wczesniej juz pytałaś czy byłaby możliwość pożyczyć. Ehh...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3396 |
|
Wtajemniczenie
|
No i wszyscy na mnie krzyczą jak gdzieś autobusem się wybiorę i muszę robić to w tajemnicy
Bo przecież tyle jest samochodów Ech życie. A tak chciałam mieć tego dentystę już za sobą Jeszcze raz dzięki dziewczynki za uwagę, za to na Was zawsze można liczyć lelowa zazdroszczę czystych garów Mi jeszcze trochę zostało...Mecassie a o Tobie to tak myślę intensywniej od wczoraj. Mi się wydaje, że to jednak nie był czop I gdyby coś się miało zadziać to Twoja intuicja by Cię pognała na tą IP bo kto jak kto ale Ty nie należysz do tych olewających No i to, że Twój TŻ teraz choruje to też jest uspokajające, choć głupio to brzmi. Mam nadzieje, że nie złapie Cię mocniej!A odnośnie obaw to ja jestem chyba jeszcze w większym kosmosie niż Wy Generalnie mam tak, że jak patrzę w lustro to nadal nie wierzę, że jestem w ciąży, mam wrażenie, że to się dzieje komuś innemu a ja tylko na to patrzę
|
|
#3397 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Fujjjjj, właśnie pierwszy raz w ciąży zwymiotowalam
aletak dziwnie, nie było mi ciężko czy niedobrze tylko się cofnelo to co jadłam przed drzemką Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
Torrence
dla teściowej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ratujcie... wywolalam wilka z lasu. ☹ właśnie mi tesciowa zadzwoniła że najmłodszy jej syn wraca ze szkoły ze sraczka i rzygaczka 😭 co teraz? Na bank będziemy wszyscy mieć to go.wno. 😐 boję
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Torrence na ta Twoja tesciowa to tylko pała się nadaje!! Nie znam baby ale jakoś tak jej nie cierpię... współczuję bardzo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3401 |
|
Rozeznanie
|
Torrence, tak to właśnie jest że raz coś potrzeba od kogoś i wychodzi kupa a nie wsparcie :/
Selina i inne dziewczyny z obawami, podpisuje się pod Waszymi postami. Z dnia na dzień też mam coraz więcej obaw, że się nie sprawdzę jako mama. Czuję presję ze strony teściowej która naopowiadala mi różnych historii, pewnie naciąganych, jak to sobie idealnie że wszystkim radziła, dzieci też miała idealne, które uwaga uwaga nie płakały wcale a córka to nawet sobie sama pierś wyciągała i się karmiła... Pewnie od pierwszego dnia życia. Eh. Jak czytam Wasze wyprawki to też się trochę martwię bo ja nie mam jeszcze nic aptecznego. I kupię dopiero w lutym jak się przeprowadzimy. Ale chciałabym zamówić łóżeczko i wózek i tutaj mam do Was prośbę czy coś jeszcze potrzeba oprócz tego co chce zamówić: Wózek - w środku gondoli jest materacyk, czy na to się daje jakieś prześcieradełko? Czy dobrze rozumiem że dziecku ubiorę kombinezon czy śpiworek zależnie od temperatury i przykryje kocykiem? Czy coś jeszcze tu potrzeba? Łóżeczko - czy dobrze rozumiem że na materac mogę dać podkład taki jak poporodowy i na to prześcieradło? Czy coś jeszcze? I co potrzebuje do przewijaka? Coś co się nazywa pokrowiec na przewijak? Czy coś jeszcze do tego przewijaka jest potrzebne?Sorki za moje nieogarnięcie w temacie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3402 |
|
Wtajemniczenie
|
O w mordę dziewczyny to już się epidemia robi
Czyżby to przez dodatnie temperatury to gówno wylazło? Jolinko chyba nic więcej prócz trzymania na tyle z daleka ile się da? Ewentualnie zapraszam do mnie. Ja mam jakieś sterylne warunki, odkąd jestem w ciąży nawet kataru nie miałam. No i poznasz moją teściową![]() Jolinko, Kiwi Humor mam już o niebo lepszy, dzwonił TŻ, powiedział, że jutro ma taki dzień, że moglibyśmy załatwić dzieciowe sprawy czyli odebrać wózek, kupić fotelik, pojechać do ikei po komodę No i okna w naszym domku mamy już wstawione! Z tygodniowym poślizgiem ale są
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo chyba zrobię w wózku, bo jak przypadkiem mała obsikała to chyba ciężko będzie prać materac A na przewijak chcę ze 2 prześcieradła zamówić, ładniej wyglądają niż podkłady, a nie chcę małej kłaść na takiej ceracie gołej.A na spacery w niskiej temperaturze chyba będzie ok kombinezon + kocyk + ten taki pokrowiec od wózka?
"Przeszłości nie da się zmienić, ale przyszłość wygląda całkiem nieźle. Jest pełna nieskończonych możliwości." Nasza Niunia 13.03 Edytowane przez Ojoanna29 Czas edycji: 2018-01-04 o 12:42 |
|
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na sam przewijak można chyba rozważyć prześcieradełko bo jednak ta ceratka jest trochę chłodna przy kontakcie ze skórą. O apteczne kwestie się nie martw, na dobrą sprawę możesz to załatwić w jeden dzień. Jak się obkupisz w lutym to przynajmniej będziesz miała dłuższe terminy ważności
|
|
|
|
|
#3405 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tym razem ze świadomością, że to tymczasowe.Naciskalam razem z nią ręką (dość mocno) i głowa była wtedy na górze, to najbardziej okrągła część i twarda. Pupa jest trochę podobna, ale mniej regularna. Można delikatnie nacisnąć jak dziecko nie śpi i jeśli ruszy się tylko ta część to głowa, a jak całe dziecko to pupa poza tym nogi są tam gdzie najczęściej czuć kopniaki, albo male gulki. Tylko teraz dzieci już na tyle scisniete, że mogą mieć stopy przy buzi, to komplikuje ocenę No i czkawke czuc na ogol blizej glowy.Cytat:
Nie raz czekałam z myciem do powrotu męża z pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
Bloody za co Ty przepraszasz? Jakie nieogarnięcie? Przecież po to tu wszystkie jesteśmy! Gdyby nie to forum to ja bym nie ogarnęła wyprawki, serio!
Jeśli chodzi o wózek - ja póki co nie kupowałam prześcieradła ale zobaczymy jak będzie. Wózki projektują teraz tak, żeby wszystko dało się ściągać i prać, te powłoczki od materacyków też ![]() Jeśli chodzi o spacery - nianiowałam niemowlakowi przez zimę i ubierany był tylko w kombinezon, niczym więcej nie był przykrywany nawet a jeśli już to cienkim kocykiem. Ale zazwyczaj tylko w kombinezonie był, a to była śnieżna, zimna i długa zima ![]() przewijak - ja zamówiłam dwa pokrowce frotte, mam wrażenie, że ta sama ceratka, która pokrywa przewijaki może być zimna. Ale to też w praniu się okaże jak nam będzie najwygodniej
|
|
#3407 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak żeby miała wyrzuty sumienia ![]() Mi już parę razy się zdarzyło powiedzieć do tż "czaisz, tam jest człowiek" nawet wczoraj jak oglądaliśmy zdjęcia z usg ![]() Cytat:
uwielbiam takie opowieści![]() Prześcieradełko w wózku nie jest zdejmowane? Ja na przykład kupiłam na zmianę ciemniejsze (szare w gwiazdki ![]() Co do ubierania ja mam kombinezony różnej grubości (w zależności od pogody), plus ewentualnie kocyk, pokrowiec na gondolę. Z łóżeczkiem i podkładami sama się ostatnio zastanawiałam Na przewijak mam jednorazowe podkłady, pieluszki wielorazowe (plus takie z ceratką), chyba jakiś pokrowiec nawet, ale wszystko do testów ![]() Kurier właśnie dzwonił, że idzie z paką z Gemini
Can't wait to meet you Edytowane przez _Dolly Czas edycji: 2018-01-04 o 12:49 |
||
|
|
|
#3408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fantazje niektore maja iscie ulanska jak o to chodzi, wiec co robimy? Olewamy Teraz odnosnie wozka to nie wiem jak twoj ale moja gondolka ma materacyk i przescieradlo frotte wiec nic nie kupuje, mysle, ze w marcu nic nie trzeba juz na to klasc, jedynie dziecia w kombiaku i przykryc kocykiem, na to zalozyc ta ochronke na nozki i powinno na zimniejsze dni byc ok. Ja zima kladlam dodatkowo na materacyk pod dziecko cieply koc ale wtedy na prawde byly mrozy. Co do lozeczka mysle, ze spokojnie pod przescieradelko mozna dac taki zwykly podklad duzy, ja np uzywam takich specjalnych ochraniazy nieprzemakalnych na materac i na to przescieradlo. Co do przewijaka ja mam dwa pokrowce frotte na moj, to po prostu male przescieradelka na gumke Mam tez taki gruby, ktory byl razem z przewijakiem ale rzadziej uzywam. Na te pokrowce daje podklad i tyle, jak sie zabrudzi czy skulkuje to wymieniam.
|
||
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest z gumką?
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalafior ciążowy: wczoraj na wieczor wyciągałam z zamrażarki ostatnią porcje gulaszu. Dzis wyciągam zeby zjesc i co tam widzę? Kapustę z grzybami. No to sie najadłam kapuchy z bułką.
Jolinko, jak masz złapać to i tak Cie dopadnie. Jedyne co to unikać kontaktu i higiena. Innych metod nie ma ![]() Bloody, przeciez zwyczajnie pytasz. Połowa z nas nic by nie wiedziała bez rad dziewczyn stad nic sie nie przejmuj Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3412 |
|
Rozeznanie
|
Z gumką
Trochę pogniecione bo wyciągałam prosto z paki i sprawdzałam czy pasuje ![]() EDIT: sprawdziłam, 11.90 dokładnie klik
Can't wait to meet you Edytowane przez _Dolly Czas edycji: 2018-01-04 o 13:05 |
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wy odczuwacie czkawkę dziecka ? Ja mam niekiedy takie trzęsienie brzucha, tak szybkie jakby ktoś machal nogą na nogę ze zdenerwowania, no wiecie jak
![]() O rany ale teraz jaja sobie ze mnie robisz czy tak się zdarza ? Spałam sobie grzecznie i nagle obudziło mnie że mi wszystko podchodzilo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale myślę, że i tak ma wyrzuty sumienia. Tak czy inaczej nie będę już więcej prosić. Zresztą niedługo sprawy samochodu nam się trochę unormują ![]() Cytat:
Nawet jak się rusza to choć jest to dla mnie już normalne to często się zastanawiam, jak to możliwe, że to dziecko tam sobie żyje Dokładnie to samo pomyślałam ![]() Długo czekałaś na realizację? Wyrobiłaś się z zamówieniem bo teraz sporo z nas pozamawiało więc mogą być opóźnienia ![]() A prześcieradełko szare w gwiazdki też mam tyle że do łóżeczka
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2018-01-04 o 13:06 |
||
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3416 | |
|
Wtajemniczenie
|
I w związku z tym mi się w ogóle nie chce płakać na usg bo wydaje mi się takie trochę nierealne
![]() Idę szukać na all prześcieradełka Dolly ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej ciazy czkawka mlodej byla mega wyrazna i nieprzyjemna, czulam to jak takie rytmiczne pukanie w dol brzucha, potrafila miec ja kilka razy na dzien. Teraz jest inaczej, odczuwam czkawke ale nie jest ani nieprzyjemna ani zbyt intensywna. Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2018-01-04 o 13:18 |
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ladne
![]() A mi przyszla paka z allegro, zamowilam buty i co lipa, nie pasuja. Juz nie wiem gdzie szukac, nigdzie niczego fajnego nie znalazlam, a nie chce zwyklych kozakow bo nie wcisne sie jak nogi zaczna puchnac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

też nienawidzę takich akcji to jest niepoważne. Ostatnio miałam podobna sytuacje z moją mama umówilysmy się i danej godzinie ja czekam czekam bo zaraz mi się fitness na basenie zaczyna dzwonię a ona dopiero wsiada do auta
brak słów na takie zachowanie. Kilka wdechów i wydechów. Na jej zachowanie nic nie poradzisz. Znowu sie przekonujesz, ze nie ma co prosić o pomoc/pożyczenie samochodu. Beznadziejna sytuacja, bo poczta nie jest czynna kilka minut w ciagu dnia, a Ty wczesniej juz pytałaś czy byłaby możliwość pożyczyć. Ehh...
Ech życie. A tak chciałam mieć tego dentystę już za sobą
Mi jeszcze trochę zostało...
I gdyby coś się miało zadziać to Twoja intuicja by Cię pognała na tą IP bo kto jak kto ale Ty nie należysz do tych olewających
mam nadzieję, że okres połogu będzie trwał krócej niż 6 tygodni 

aletak dziwnie, nie było mi ciężko czy niedobrze tylko się cofnelo to co jadłam przed drzemką
13.03.2008

Czyżby to przez dodatnie temperatury to gówno wylazło? Jolinko chyba nic więcej prócz trzymania na tyle z daleka ile się da? Ewentualnie zapraszam do mnie. Ja mam jakieś sterylne warunki, odkąd jestem w ciąży nawet kataru nie miałam. No i poznasz moją teściową
A na przewijak chcę ze 2 prześcieradła zamówić, ładniej wyglądają niż podkłady, a nie chcę małej kłaść na takiej ceracie gołej.
Fantazje niektore maja iscie ulanska jak o to chodzi, wiec co robimy? Olewamy