Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-04, 20:16   #3511
blackberry89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
O też się tego boję...

Dla mnie to też nie problem ale potem muszę się nasłuchać i to są teksty, które mają dać mi do zrozumienia, że jestem nieodpowiedzialna

Oooo ja też mam taką nadzieję!!!

Już sama nie wiem ale to raczej nie w jej stylu, jest irytująca ale nie złośliwa. Ale ze trzy razy mówiłam na którą mam wizytę, i wczoraj i dziś mówiłam. Czy to, że tego nie przyswoiła nie zalicza jako kalafior?

Czarodziejka każda jedna sztuka którą wrzucasz strasznie mi się podoba, mamy podobny gust A jeśli chodzi o kolekcję z tesco to niestety do takiego dużego tesco to mam ze 40 km więc nawet nie mam możliwości

Mecassie poka rożek No chyba, że już chcesz całkiem zapomnieć o jego cenie to zrozumiem, ja też mam kilka "szaleństw" o których cenie wolę nie pamiętać .

Zaczynam nie radzić sobie ze zgagą, będę musiała szukać ratunku w aptece...
Mi na zgage pomaga jogurt naturalny lub kefir.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 20:29   #3512
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Mi na zgage pomaga jogurt naturalny lub kefir.

A mi migdały 😉

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 20:31   #3513
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ta-da-dum dopadły mnie jeszcze zatoki jestem chodzącym nieszczęściem...

Ktoś coś jakieś leki ?

Plukanie zatok irigasinem albo fixsinem. Tylko pamietaj ze po tym przez godzine lub dwie nie wolno wychodzic z domu bo zalatwisz totalnie zatoki. I z domowych sposobow to inhalacje z ziol
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Gratuluje udanych wizyt.

I zdrówka dla tych z jelitówką ://

Mnie im bliżej terminu to tez wszystko przeraża i boje się ze nie dam rady tylko ja to trzymam w sobie, nie mam komu się wygadać a tż ma swój świat.
Zaczynajac od szpitala po zycie codzienne. W szpitalu pewnie będę cały czas sama, wiec muszę się zaopatrzyć w jedzenie i picie, jestem ciekawa czy nie czeka mnie powrót Taxi z noworodkiem bo tez prawka nie ma...
potem załatwianie macierzyńskiego, rejestracja dziecka, załatwianie świadczeń, przychodnia, jeszcze załatwianie zerówki dla starszej (w marcu trzeba złożyć podanie i pilnować by potem osobiście potwierdzić przyjęcie), mam zamiar karmić piersią ale jak, przecież cycka w domu nie zostawię a tz to taka ciamajda (dzięki teściowej ) ze nic nie zalatwi. Ale on problemu nie widzi. Jeszcze mnie straszy ze w kwietniu jedzie na pol roczne szkolenie, przecież ja nie poradze sobie sama.... jak zakupy, jak przedszkole, przecież ja nawet sobie nie wyobrazam o 6 rano ściągać 6 latkę z łóżka zajmować się nią w międzyczasie karmiąc i ubierając niemowlę by starsza zaprowadzić do przedszkola , gdzie notabene sala jest na górze, wąskie przejścia. Tego nie da się ogarnąć.
Wydaje mi się, że z jednym dzieckiem to takie wszystko proste, z palcem w nosie, a ja nie umiem sobie wyobrazić jak to teraz będzie, czasem mysle na co mi to było. Idę sobie popłakać. I się uspokoić, bo urodzę zaraz chyba.

Musicie chyba porzadnie porozmawiac bo ja sobie przy jednym dziecku nie wyobrazam ze maz mnie sama z tym zostawi a co dopiero przy dwojce. Moj maz ma poki co nieoficjalna propozycje objecia budowy w miescie 80km od domu z codziennymi dojazdami. I musi odmowic bo to wiaze sie z tym ze nie byloby go conajmniej 12 godzin dziennie a przy malenkim dziecku ja sobie tego nie wyobrazam i na szczescie on tez nie. A pytalas tza jak on sobie wyobraza funkcjonowanie z dwojka dzieci, toba karmiaca i bez prawa jazdy? Bo moze on nie ma swiadomosci?

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 20:36   #3514
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

No jabtez uwazam ze z jednym dzieckiem to chyba pikus.. A dwojka? Jeszcze ja bede miala jak blizniaki i sie zastanawiam jak fizycznie je ogarne. No ale to nie na zawsze tylko jalos czas i potem mlody bedzie dreptal to bedzie inaczej. Ale liczylam sie ze wszystkim i nie moge marudzic i sie bac. Dam rade najwyzej padne na zeby
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 20:44   #3515
Torrence
Wtajemniczenie

nadalka przeczytałam Twoj post i długo się zastanawiałam co Ci odpisać. W tej sytuacji, choćby się chciało, na pewno nie można powiedzieć "nie martw się, wszystko będzie dobrze". Ale pierwsze co pomyślałam to dokładnie to, co napisała Asiula. Ja nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy nie mam męża obok. Nawet teraz w ciąży, nie mówiąc już o tym, jak urodzę. Musicie to dogadać. Ten wyjazd jest nieodzowny? Bo w takiej sytuacji można by było jakoś przetrwać tydzień, dwa ale pół roku to masakrycznie dużo...

...

Dzięki za rady w sprawie zgagi. Mąż wracając z pracy kupił mi rennie, wzięłam od razu i ulga ogromna na szczęście
Stary 2018-01-04, 20:57   #3516
_Selina_
Zakorzenienie

Dzisiejsze wizyty za nami. Padam. Diabetolog dała nam glukometr, książeczki itd, ale powiedziała, że w naszej sytuacji powinnam się zgłosić do przychodni przyszpitalnej. Kolejne wizyty, kolejni lekarze, poszłam prywatnie, a i tak muszę zdobyć skierowanie, żeby pójść tym razem już państwowo...

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 20:58   #3517
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
A mi migdały 😉

Mi akurat nie pomagaly 😓

Dziewczyny mozna dopisac sie do listy na pierwszej stronie? Dzis mialam wizyte, corcia wazy 1500g. Trochę cisnienie mialam wysokie 135/95 i kazal mierzyc dr 3razy dziennie przez tydzien

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-04, 21:02   #3518
nadalka
Zakorzenienie

Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Tż pracuje w wojsku także dostaje rozkaz i jedzie, taka praca....

Nie mam innego wyjścia i iść na żywioł. Żyć wtedy a nie teraz zastanawiając się jak będzie ...
No bo jak inaczej? Przecież się nie da...

Stary 2018-01-04, 21:04   #3519
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Mam to samo prześcieradło, fajne jest
I widzę Bresso ostatnio znalazłam jakieś limitowane edycję w kolorze mieta i brudny róż i tak się zastanawiam który kolor w końcu zamówić tego wózka

Pokaaaa i na co się zdecydowałaś finalnie?

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Dolly, to Ty tego flaminga polecilas od przescieradelek? Zaczęłam oglądać i okazuje się, że "potrzebuję" jeszcze tyłu "niezbędnych " rzeczy... o nieee

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Smacznego ja mam ochotę na pierogi

Ja już wyjadłam mamine poświąteczne na szczęście poprawnie reaguje na moje sugestie o zrobienie więcej

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Kurczę to przescieradelko od Dolly kosztuje 11.90 a kurier 12 zł. Zamowilabym ale Januszuje na tej przesyłce 😝 no i co tu zrobić? 🤔
A myślisz, że co mnie najbardziej powstrzymuje swoją drogą dni darmowej wysyłki na all były złem
Stary 2018-01-04, 21:07   #3520
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mam innego wyjścia i iść na żywioł. Żyć wtedy a nie teraz zastanawiając się jak będzie ...

No niestety jak nie ma wyjścia to jakos trzeba sobie radzic

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-04, 21:15   #3521
robinsonka2
Raczkowanie

witam się w 31 tygodniu

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Torrence, uśmiałam się z tej koszuli już widzę jak mam ochotę na seksi koszule kiedy będę pół nocy spędzać na karmieniu
mi też się jakoś zupełnie zbędne wydają takie fatałaszki przynajmniej przez dobrych kilkanaście tygodni po porodzie... a jak sie któregoś razu na chwilę będe chciała tak wystroić to taka bez funkcji karmienia da radę

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość

I udało mi sie zapisac na usg 3 trymestru na 24.01 czyli idealnie w 32 tc.
ja też się za 24.01 umówiłam...ale teraz zgłupiaam, miałam się umwić w 32-34 tc a w internetach pisza że do 32 :/

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Ja do 7 miesiąca nie miałam zupełnie nic. Potem mi właśnie takie pajączki wyszły, zaczęły się powiększać a na koniec wyszły takie zgrubienia pod skórą. Nie wygląda to jakoś bardzo źle ale jest bolesne. Mam takie uczucie bardzo ścierpniętej prawej strony. Rano nie mogę się wysikać
przeraża mnie to :/ też mi coś wyłazi na lewej łydce póki co

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Info z innej grupy: Dziewczyny dzis z kodem 0232 na h&m online dodatkowe 18% rabatu (rzeczy przecenione tez moga byc) i darmowa dostawa
bym się załapała jakbym byla na bieżąco..a dopiero tu sie doczągałam i mam karę
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 21:16   #3522
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale przeciez nie mozemy sie nastawiac ze bedzie zle. Hej Dziewczyny! To sa nasze serduszka i zobaczycie, ze jak urodzicie to matczyna milosc Was zaleje i wszystko bedzie latwiejsze. Bo bedziemy to robic dla naszych Skarbow i chocby wtedy nie wiem jak bylo zle, bo noce nieprzespane to i tak ostatecznie utulimy je na piersi i ten nasz spokoj to jest klucz do sukcesu. Spokojna mama to spokojne dziecko
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 21:25   #3523
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę to przescieradelko od Dolly kosztuje 11.90 a kurier 12 zł. Zamowilabym ale Januszuje na tej przesyłce 😝 no i co tu zrobić? 🤔

Torrence a tej Twojej teściowej to chociaż odrobinkę dziś głupio było że tak Ci plany zrypala? Jak się od nich już wyprowadzicie to pewnie przez miesiące jej nie odwiedzisz. I dobrze jej Tak! 😉

Przesylkq jest przegieta ale chyba stad wynika taniosc przescieradelek, choc piekne sa
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 21:26   #3524
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Pokaaaa i na co się zdecydowałaś finalnie?

Ja już wyjadłam mamine poświąteczne na szczęście poprawnie reaguje na moje sugestie o zrobienie więcej

A myślisz, że co mnie najbardziej powstrzymuje swoją drogą dni darmowej wysyłki na all były złem
Proszę, fajne są ale podobno tylko w jednym egzemplarzu
Biorę jednak szary 03
Screenshot_20180104-212435.png
Screenshot_20180104-212426.png
Screenshot_20180104-212411.png
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Mi akurat nie pomagaly 😓

Dziewczyny mozna dopisac sie do listy na pierwszej stronie? Dzis mialam wizyte, corcia wazy 1500g. Trochę cisnienie mialam wysokie 135/95 i kazal mierzyc dr 3razy dziennie przez tydzien

Gratuluję wizyty

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 21:38   #3525
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
o też mam ten elektryczny z canpol w planach i tak się zastanawiam jakie butelki kupić. Bo chyba wszystkie będą pasować do tego typu, przynajmniej tak rozumiem bo jest tam ta nakładka do butelek szeroko lub wąsko otworowych. Czy się mylę?
A nie ma butelek juz w gratisie? Przy avencie dostalam butelke i dwa smoczki. Tyle, ze moj jest reczny.
Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
No jabtez uwazam ze z jednym dzieckiem to chyba pikus.. A dwojka? Jeszcze ja bede miala jak blizniaki i sie zastanawiam jak fizycznie je ogarne. No ale to nie na zawsze tylko jalos czas i potem mlody bedzie dreptal to bedzie inaczej. Ale liczylam sie ze wszystkim i nie moge marudzic i sie bac. Dam rade najwyzej padne na zeby
O tak, przy jednym ogarnicie wielu rzeczy samej z dzieckiem to pikus, tylko wiadomo trzeba sie w sobie zebrac i dzialac ale przy dwojce juz tak optymistycznie nie bedzie przynajmniej z roznica wieku jak nasza.

No ale nie my pierwsze nie ostatnie, damy rade podwojne mamusie (te pojedyncze tez ), nie poddawac sie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dzisiejsze wizyty za nami. Padam. Diabetolog dała nam glukometr, książeczki itd, ale powiedziała, że w naszej sytuacji powinnam się zgłosić do przychodni przyszpitalnej. Kolejne wizyty, kolejni lekarze, poszłam prywatnie, a i tak muszę zdobyć skierowanie, żeby pójść tym razem już państwowo...

Wspolczuje Ja sie wlasnie tych czestych kontroli balam jak wyszedl mi zly wynik. Ale musisz jakos to przejsc, bedzie dobrze, wazne zeby ustabilizowac cukier zeby nie zaszkodzilo tobie i dzidzi

Pretty z tych co wrzucilas 09 najladniejszy, pierwszy nie bardzo mi sie widzi, drugi dosc jasny. Moj BD tez mial byc w kolorze tego 09 ale jak zobaczylam na zywo to byl niezbyt ladny wiec musialam wybrac inny.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-04 o 21:36
Stary 2018-01-04, 21:41   #3526
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Biorę jednak szary 03
Załącznik 7379576
Załącznik 7379581
Załącznik 7379586

Gratuluję wizyty

Dzięki 😊

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-04, 21:48   #3527
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
A nie ma butelek juz w gratisie? Przy avencie dostalam butelke i dwa smoczki. Tyle, ze moj jest reczny.

O tak, przy jednym ogarnicie wielu rzeczy samej z dzieckiem to pikus, tylko wiadomo trzeba sie w sobie zebrac i dzialac ale przy dwojce juz tak optymistycznie nie bedzie przynajmniej z roznica wieku jak nasza.

No ale nie my pierwsze nie ostatnie, damy rade podwojne mamusie (te pojedyncze tez ), nie poddawac sie

Wspolczuje Ja sie wlasnie tych czestych kontroli balam jak wyszedl mi zly wynik. Ale musisz jakos to przejsc, bedzie dobrze, wazne zeby ustabilizowac cukier zeby nie zaszkodzilo tobie i dzidzi

Pretty z tych co wrzucilas 09 najladniejszy, pierwszy nie bardzo mi sie widzi, drugi dosc jasny. Moj BD tez mial byc w kolorze tego 09 ale jak zobaczylam na zywo to byl niezbyt ladny wiec musialam wybrac inny.
Jest 1 butelka w zestawie.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 21:49   #3528
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
o też mam ten elektryczny z canpol w planach i tak się zastanawiam jakie butelki kupić. Bo chyba wszystkie będą pasować do tego typu, przynajmniej tak rozumiem bo jest tam ta nakładka do butelek szeroko lub wąsko otworowych. Czy się mylę?
Niestety nie wiem jak z tymi butelkami jest, muszę doczytac

PM 2017
Stary 2018-01-04, 21:51   #3529
kasia6713
Zakorzenienie

nadalka czy pracując w wojsku nie ma miejsca dla rodziny?
Rodzisz w marcu, w kwietniu Twój mąż wyjeżdża na pół roku. Nie ma możliwości odwołania/przesunięcia tego ze względu na urodzenie dziecka?
Prawdę powiedziawszy, to czytając między wierszami można wywnioskować, że Twój mąż nie ma z tym wogóle problemu, że zostaniesz sama ze wszystkim.

Ja wychodzę z założenia, że jak kobieta musi sobie poradzić to choćby stawała na rzęsach to sobie poradzi. Ale proste to pewnie nie będzie.

Ja już zapowiedziałam mężowi, że raz że od stycznia się nigdzie nie rusza (w dłuższe służbowe wyjazdy) ze względu na mój poród i na to, że ja wiem, że najzwyczajniej w świecie będę potrzebować pomocy. I z tego co wywnioskowałam jest to dla niego oczywiste. Wiadomo, mam mnóstwo ludzi wokół siebie (rodzice, teściowie, znajome mamuśki), które w każdej chwili mi mogą pomóc, ale nie oszukujmy się - mąż jaki by nie był, to zawsze mąż i dobrze mieć go u swojego boku przy tych pierwszych miesiącach wariacji z dzieciakiem
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-04, 21:51   #3530
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Lelowa i tak biorę szary bo w sumie najbardziej uniwersalny tak to podoba mi się ten brudny róż ale być może będę chciała jednak wózek zostawić dla kolejnego dziecka

PM 2017
Stary 2018-01-04, 21:58   #3531
kasia6713
Zakorzenienie

a jeszcze mi się przypomniało z wizyty, że ginka pytała mnie, czy brzuch mi się stawia. Powiedziałam, że się zdarza mu tak twardnieć i to na dole brzucha (szczególnie pod pępkiem). Spojrzała na mnie podejrzliwie i spytała jak często. Powiedziałam, że nie ma na to reguły - że w jednym dniu wogóle, a w innych 3/4 razy dziennie.
Powiedziała mi, że jeśli przejdzie to w regularne twardnienia (co pół, a nawet co godzinę) to mam jak najszybciej zgłosić się na wizytę, to może mieć to związek z nadchodzącym porodem i trzeba to często monitorować
Jeśli jest to z taką częstotliwością to jest póki co spokojnie
Piszę o tym, bo wiem, że niektóre z Was mają też takie objawy
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 21:58   #3532
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Lelowa i tak biorę szary bo w sumie najbardziej uniwersalny tak to podoba mi się ten brudny róż ale być może będę chciała jednak wózek zostawić dla kolejnego dziecka

No wlasnie dlatego lepiej uniwersalny. Mi sie praktycznie kazdy wozek podoba w szarosci
Stary 2018-01-04, 21:59   #3533
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość

Ginekologa prowadzącego mamy już co dwa tygodnie, od dzisiaj mam już liczyć ruchy małej. Także zwiększa nam się ilość wizyt jeszcze do dodatkowych lekarzy.... Heh... Plus taki, że jestem na zwolnieniu to mam czas.

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 22:01   #3534
lelowa
Zakorzenienie

Kasia to prawda, twardnienie brzucha nigdy nie jest dobre, ginka zaleci jakis magnez, nospe lub cos podobnego. Czasami po ciezkim dniu sie stawia, kiedy sie np duzo chodzilo ale czasami niezaleznie od tego i czesto i wlasnie takie twardnienie trzeba kontrolowac.
Stary 2018-01-04, 22:06   #3535
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Torrence, pacz
https://www.samiboo.com/kategoria/po...x40-cm-samiboo

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 22:18   #3536
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
nadalka czy pracując w wojsku nie ma miejsca dla rodziny?
Rodzisz w marcu, w kwietniu Twój mąż wyjeżdża na pół roku. Nie ma możliwości odwołania/przesunięcia tego ze względu na urodzenie dziecka?
Prawdę powiedziawszy, to czytając między wierszami można wywnioskować, że Twój mąż nie ma z tym wogóle problemu, że zostaniesz sama ze wszystkim.

Ja wychodzę z założenia, że jak kobieta musi sobie poradzić to choćby stawała na rzęsach to sobie poradzi. Ale proste to pewnie nie będzie.

Ja już zapowiedziałam mężowi, że raz że od stycznia się nigdzie nie rusza (w dłuższe służbowe wyjazdy) ze względu na mój poród i na to, że ja wiem, że najzwyczajniej w świecie będę potrzebować pomocy. I z tego co wywnioskowałam jest to dla niego oczywiste. Wiadomo, mam mnóstwo ludzi wokół siebie (rodzice, teściowie, znajome mamuśki), które w każdej chwili mi mogą pomóc, ale nie oszukujmy się - mąż jaki by nie był, to zawsze mąż i dobrze mieć go u swojego boku przy tych pierwszych miesiącach wariacji z dzieciakiem
Podpisuje sie rekami i nogami
Cytat:
a jeszcze mi się przypomniało z wizyty, że ginka pytała mnie, czy brzuch mi się stawia. Powiedziałam, że się zdarza mu tak twardnieć i to na dole brzucha (szczególnie pod pępkiem). Spojrzała na mnie podejrzliwie i spytała jak często. Powiedziałam, że nie ma na to reguły - że w jednym dniu wogóle, a w innych 3/4 razy dziennie.
Powiedziała mi, że jeśli przejdzie to w regularne twardnienia (co pół, a nawet co godzinę) to mam jak najszybciej zgłosić się na wizytę, to może mieć to związek z nadchodzącym porodem i trzeba to często monitorować
Moja tez o to ciagle pyta i jak tylko cos ja niepokoi to sprawdza wszystko dokladnie w badaniu i usg ale wlasnie pytala tez o czestotliwosc i mowi ze poki stawianie nie jest bolesne i regularne to nie ma sie czym martwic. Jakby sie nasilaly albo pojawialy czesto to sie zglosic na ip. Ja ma raz na kilka dni- glownie wieczorem jak cos w ciagu dnia dzwigne, pochodze itp. Takze stawia sie bardzo nieregularnie

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 22:42   #3537
Pannkaka
Rozeznanie

Ledwo nadrabiam, dzis wzielam dzien wolny, zeby na spokojnie pojsc na wizyte do poloznej, pospedzac jeszcze czas z corka jak przedszkole zamkniete, myslalam, ze odpoczne. Po poludniu zrobilo mi sie strasznie slabo, najpierw sie przespalam, a potem meza uprzedzilam, zeby mnie obserwowal, bo momentami mialam bialo przed oczami. Troche odpoczelam, wypilam mase wody i sie poprawilo. U malucha na szczescie wszystko ok, rusza sie az za mocno, jak mnie kopnie to czasem nawet krzykne... Znowu siedzi glowa w dol i znowu spojenie lonowe mi dokucza. Chce juz marzec

Cytat:
Jeszcze mnie straszy ze w kwietniu jedzie na pol roczne szkolenie, przecież ja nie poradze sobie sama.... jak zakupy, jak przedszkole, przecież ja nawet sobie nie wyobrazam o 6 rano ściągać 6 latkę z łóżka zajmować się nią w międzyczasie karmiąc i ubierając niemowlę by starsza zaprowadzić do przedszkola , gdzie notabene sala jest na górze, wąskie przejścia. Tego nie da się ogarnąć.
Wydaje mi się, że z jednym dzieckiem to takie wszystko proste, z palcem w nosie, a ja nie umiem sobie wyobrazić jak to teraz będzie, czasem mysle na co mi to było. Idę sobie popłakać. I się uspokoić, bo urodzę zaraz chyba.
Nie zazdroszcze takiej sytuacji, trzymaj sie Ale tez mysle, ze ze sprawami typu odprowadzanie sobie spokojnie poradzisz. 6 latka to juz nie maluch, a malucha polecam w chuste wrzucic Gorzej z jakims czasem dla siebie, bo bez tego mozna zwariowac... No i wsparciem psychicznym, zwykla obecnoscia taty w pierwszym roku zycia dziecka... Masz w poblizu rodzine albo przyjaciol do pomocy?
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 23:12   #3538
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Biorę jednak szary 03
Czyli ten sam co nasz😊 słuszny wybór 😁

Cytat:
To ja powinnam urodzić już jakieś 2 msc temu 😉 w tym tygodniu znów mi się częściej spina... A już było lepiej po tych no spach i mg... Ale chyba nie jest to reguralne. Ani bolesne. Nie chcę jeszcze rodzić 😂

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Ledwo nadrabiam, dzis wzielam dzien wolny, zeby na spokojnie pojsc na wizyte do poloznej, pospedzac jeszcze czas z corka jak przedszkole zamkniete, myslalam, ze odpoczne. Po poludniu zrobilo mi sie strasznie slabo, najpierw sie przespalam, a potem meza uprzedzilam, zeby mnie obserwowal, bo momentami mialam bialo przed oczami. Troche odpoczelam, wypilam mase wody i sie poprawilo. U malucha na szczescie wszystko ok, rusza sie az za mocno, jak mnie kopnie to czasem nawet krzykne... Znowu siedzi glowa w dol i znowu spojenie lonowe mi dokucza. Chce juz marzec
Oj więcej spokoju i odpoczynku ci się należy. Dobrze że maluch ok.
Ze spojeniem też ostatnio mam problem... Mi pomaga siedzenie na piłce, ale nie wezmę jej ze sobą wszędzie 😉

Stary 2018-01-04, 23:33   #3539
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
W domu jak jestem i cały czas coś robię to mi twardnieje, faktycznie. Swój pokój i sypialnie mam na piętrze, ale kuchnie i póki co łazienkę na dole więc kursuje w jedną i drugą stronę...jak byłam w szpitalu, głównie leżałam, bo źle się czułam, wychodziłam tylko do toalety i na spacery po oddziale to nie twardnial wcale...ale będę na wizycie we wtorek to powiem lekarzowi i to. Najważniejsze, że tego, co piszesz, że nie jest to regularne. Na ktg skurcze mi wychodziły, ale tylko takie minimalne, wszystko jak powinno być.

Ooo, chyba się wygadalam 😁

Bresso bardzo mi się podoba, w realu prezentuje się naprawdę elegancko. Mi się podobał taki w szarosciach. I to pikowanie 😉

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 23:41   #3540
bloody_marry
Rozeznanie

Nadalka, doczytałam Twój post o szkoleniu męża. Bardzo źle to się złożyło. Ale mam nadzieję że jeszcze da się coś zrobić, urodzenie dziecka to jest mocny argument.

A co do włożenia dziecka w chustę, jak ktoś wyżej radził, to macie jakieś doświadczenia? Ja bym bardzo chciała, ale na ten moment nie wyobrażam sobie niemowlę włożyć w chustę.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości