|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Hejo. Zgodzę się... ryzyko jest i będzie zawsze. Ale nie możemy myśleć, że i nam się przydarzy coś złego. Ja np wierzę w modlitwę, modlę się codziennie za dzieci i myślę, że będzie dobrze😙Przewijak stelaż itd... jak ktoś ma miejsce w domu to tak,jak nie to niekoniecznie. Na pewno dobry termometr. Mierzę dzieciom temperaturę bardzo często. Uważam, że to jest must have, odciagacz do katarku, inhalator(wiem wiem to wszystko jest na choroby, ale dobrze w domu mieć) u mnie niania elektroniczna bo dwa różne piętra...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4052 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Śliczny domownik ![]() Cytat:
![]() A możesz napisać, jaki masz wynik pappy? Poniżej 1:150? To Ty miałaś nt blisko 3? Witaj, witaj ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podziwiam was dziewczyny, bo ja bym nie potrafiła na spokojnie do tego podejść, gdyby mi wyszły złe wybiki. Więc pełen szacun,za spokój i opanowanie.
Ja dalej czekam na wyniki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie u nas miejsca nie ma na osobny przewijak bo łóżeczko będzie w sypialni która kiedyś będzie pokojem dziecia
dlatego tak się zastanawiam co wykombinowac ☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Stres i czarne myśli nie wskazane, ale ja niestety nie potrafię się nie martwic. Od zawsze tak mam, że wszędzie widzę czarny scenariusz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwykle szukam takiego składanego na płasko, wciskam go za pralkę np., a w najciaśniejszej łazience, którą miałam, do kąpieli wstawiałam go do wanny Moja i dziecka radość z kąpieli oraz brak bólu kręgosłupa - bezcenne! Termometr, o tak, tylko Microlife Zawsze wizażowe koleżanki śmieją się, że ta firma powinna mi płacić za to jak ich gorąco polecam.Odciągacz do kataru - tak, tak, tak! Inhalator... To raczej dopiero, jeśli okazuje się, że dzieci faktycznie dużo chorują. Niania - tak, tak, tak, przy dwupoziomowym domu must have. Więc jak widzisz, arya, i tak będziesz biedna musiała swoje decyzje podjąć Ale ja to taaak lubię. To całe wybieranie, oglądanie... Gdzie np normalnych zakupów ubraniowych dla siebie nie znoszę! Ale ja to mam bzika na punkcie dzieci jak wiadomo Ciężko mi tak bez zastanowienia wymienić moje must have, łatwiej mi podzielić się moimi doświadczeniami, jak ktoś pyta już o konkretne przedmioty. Ale jak zerknę kiedyś na moją listę wyprawkową, to może Ci jeszcze na to odpowiem.
|
|
#4056 |
|
Raczkowanie
|
Tyle plotkujecie dziewczyny, że za cholercię nie nadążam
Może mi któraś polecić coś dobrego na rozstępy? Bo myślę, że chciałabym już zacząć czegoś używać. Może być dostępne w Pl albo UK ![]() A tak poza tym, to pozdrawiamy z wczorajszego usg TP potwierdzony na 12 lipca, dzieciaczek ma 7.1 cm ![]() Ogólnie bardzo dziwne uczucie i emocje zobaczyć jak bije serce i jak sie rusza taki maluśki człowieczek Tż był zafascynowany Edytowane przez Early Bird Czas edycji: 2018-01-08 o 00:36 |
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie tez obowiązkowo niania, my kupujemy z kamerka
super sprawa. Dobry termometr, odciągacz do kataru też ![]() Dla mnie jeszcze olej kokosowy. I bujaczek leżaczek Tiny love. Ja np. Bardzo lubię mieć poukładane ubrania, i ostatnio wymyśliłam pudełka na dany rodzaj ubranek, aby były posegregowane i łatwe do zlokalizowana bez "kopania" na takiej zasadzie jak na zdjęciach.20160716_133326.jpgzakladki-do-ubranek_thumb1-940x623.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hm, moje zdanie niestety jest takie, że jak mają wredoty wyjść, to i tak wyjdą. Ale zawsze lepiej smarować niż żałować Zmierzam do tego, że nie sądzę, żeby jedne kremy były lepsze, bardziej skuteczne od innych.Ja bardzo lubię masło Palmersa i zawsze też moc dobrych opinii słyszałam o Bio-Oil.Miałam zrobić sobie drzemkę w południe, ale leżę, wypisuję do Was i nic mnie spanie nie bierze. Idę popatrzyć jaki dziś harmonogram na basenie
|
|
#4059 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też kiedyś byłam aktywna i teraz mi tego brakuje, zwłaszcza, że sporo przytyłam )A z tym kichaniem to zabawna sprawa. Nigdy bym na to nie wpadła, gdyby nie fakt, że dziś z łóżka poderwało mnie potężne kichnięcie Ale u mnie to chyba kwestia zapalenia zatok niestety :/Cytat:
Cytat:
Dzięki )) też mam taką nadzieję.Fajnie, że piszesz o tym clotrimazolum, zapamiętam sobie i pogadam z moim ginem, bo on mi odradzał basen, ale toż ja całe dzieciństwo w basenie spędziłam i teraz mi go bardzo brakuje, a póki co infekcja nie wróciła, więc może.... Cytat:
Cudowne są!!! Dziewczyny, tak a propos: macie takie obawy, że wasze czworonożne pociechy nie zaakceptują nowego domownika? Ale tak nie zaakceptują, że wiecie....pójdzie na noże (tzn. na zęby i pazury? )? Bo u nas cała rodzina, a nawet znajomi się nad tym zastanawiają.... Co więcej, już kilka osób całkiem poważnie nas pytało, czy i gdzie oddamy koty!! Cytat:
![]() P.s. jesteście tak płodne w swoich postach, że mimo iż jestem na zwolnieniu to nie wyrabiam z czytaniem i pisaniem )) Aha - kobietki borykające się z mdłościami - próbowałyście imbiru?? Ja miałam szalone mdłości w I trymestrze, choć nigdy nie kończyły się wymiotami i najlepiej działała na mnie bardzo kwaśna lemoniada z imbirem (właściwie sama średnia cytryna wyciśnięta wraz z miąższem do szklanki, dopełnione zimną a wieczorami, po powrocie z pracy gorącą wodą, posiekaną świeżą miętą i utłuczonym albo drobno posiekanym imbirem). |
|||||
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja co do rozstępów,używam tylko oliwki w zelu z Johnson baby, ale to tylko dlatego, żeby nawilżac skórę bo mam sucha. Moim zdaniem prawda jest taka, że jak ktoś ma tendencję do rozstepow to je będzie miał, mimo kremów za miliony moment. Tak mi powiedziała kosmetyczka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na rozstępy podobno świetny jest BioOil i ja go używa od drugiego miesiąca. Czy skuteczny, to się okaże, ale świetnie pachnie i zostawia skórę cudownie miękką (nakładam ostatni raz wieczorem a rano wciąż mam skórę jak aksamit). Zakochałam się w nim )
|
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny ten pomysł na segregowanie ciuszków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam problemów ze snem. Ja na szczęście mogę spać. Teraz nawet sypiam do 8, bo synek o tej godzinie wstaje. Za to w nocy mam jeszcze sporo pobudek na karmienie.
Co do must have produktów to dla mnie przewijak wolnostojący z półkami na dole,ale jam zarówno łazienkę jak i sypialnię dużą,więc miałam gdzie go postawić. Tak samo stelaż do wanienki, katarek do odkurzacza,termometr bezdotykowy. Nianię wolałabym z kamerką, a mam zwykłą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] Aaaa i jeszcze piłka. Najpierw do bujania się w ciąży i potem do bujania dziecka. Mój syn, mimo że to już 1,5roczny chłop, to znowu ma fazę na usypianie na rękach. Biorę go na piłkę i lekko się bujamy,nie wiem jak bym go teraz nosiła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4064 |
|
Wtajemniczenie
|
Norka nie wiem jak do tego podejdzie sąd. Musimy wszystko ustalic z prawnikiem...nie mamy za bardzo dowodów na to ze pieniadze byly pożyczone, jedynie świadków. Przykro mi bardzo ze tak to sie dzieje... boje sie ze mozemy nie odzyskac tych pieniedzy, a jest co raz gorzej. Ciężko mi sie o tym myśli, codziennie mam mętlik w glowie i pytania jak sobie poradzimy...
Asiaczek rozmawialam z tesciowa w sprawie wychowawczego i l4. Mozesz spokojnie przerwac wychowawczy i isc na l4, zus nie bedzie robil problemów. To dosyc powszechne wiec spokojnie. Kropka nad i, w takich sytyacjach jedyne co nam pozostaje to spokój. Wierze, ze wszystko bedzie dobrze ![]() Early śliczny Maluszek 💖 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() Ehh nie zazdroszczę tych problemów z pożyczką. Może zeznania świadków Wam pomogą, może macie jakieś smsy,cokolwiek żeby mieć jakiś dowód? Niestety najlepiej zawsze mieć wszystko na piśmie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście, że miałam obawy. Jeszcze do sierpnia mieliśmy dwa koty (jeden niestety zachorował i zakończył żywot). Przez gruuubo ponad pół roku, nie spuszczałam ich z oka, nie zostawiałam ich w tym samym pokoju co Lidka, nawet gdy wychodziłam na minutę. Obserwowałam ich interakcje, osłaniałam twarz Lidki przed ewentualnym pazurem, gdy zaczynała ich tarmosić i zauważyłam, że cokolwiek ona zrobi, to nie ma takiej opcji, żeby jej coś zrobili. Gdzie innych domowników czasem drapnęli, jak się przypadkiem nadepnęło czy w ostrzejszej zabawie. Teraz już jestem spokojna, choć trzymam rękę na pulsie.
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Boże.. Jak można oddać psa czy kota, są inne sposoby, co zrobić, gdy zwierzak nie akceptuje malucha! Dla mnie to nie do pojęcia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-06 o 14:37 |
|
|
|
#4068 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do takich pudełek/organizerów to jest świetny pomysł i my również planujemy w ten sposób wszystko poukładać. Tym bardziej, że ja z tych niezorganizowanych i pewnie bez tego byłoby dużo nerwów żeby cokolwiek znaleźć Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też myślę, że pojawienie się rozstępów zależy głownie od genetyki i tendencji, ale na pewno nie zaszkodzi używać prewencyjnie
|
||||
|
|
|
#4069 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4070 |
|
Raczkowanie
|
U nas niania z kamerka to najlepszy gadżet! Ale my mieszkamy w domu, najbardziej przydaje się latem gdy grilujemu na dworze A mały śpi
co do zwierząt my mamy w domu owczarka niemieckiego, niektórzy znajomi mają z tym ogromny problem bo jak dziecko może przebywać w jednym pokoju z takim dużym psem. Wszystko zależy od charakteru psa i wychowania, nasza suczka boi się nawet myszy i zawsze się śmiejemy że jak nas okradna to razem z psem jest łagodna jak baranek i pozwala synkowi robić że soba wszystko. My oczywiście pozwalamy tylko na glaskanie i przytulnie, synka trzeba pilnować bo lubi ja ciągnąć za sierść, a jego ulubiona zabawa jest liczenie jej łap ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zwierząt, dodam jeszcze, że u nas też już jest zdziwienie, dlaczego nie oduczamy psa siedzenia/spania na kanapie... Dlaczego pozwalam mu leżeć na brzuchu itp. Nie zamierzam zmieniać jego nawyków, i tak dziecko będzie miało styczność z sierścia, nie unikniemy tego. Nie zamierzam izolować psa od dziecka. I beagle i labrador są przyzwyczajone do obecności dzieci.. Bardzo fajnie reagują. Oczywiście nie pozwalamy na ciągnięcie za uszy itp. Chociaż jak raz czy dwa się zdarzyło, to psiaki albo pozwalały na to, albo odchodziły. Uwielbiają leżeć z maluchami gdy te się bawią na podłodze.. Najbardziej mi się chciało śmiać, gdy beagle bawił się z moim podopiecznym piłka.. Mały kulal piłkę po podłodze, a pies mu podawał nosem albo łapka słodkie to bylo.Nie zamierzam też, panikowac, gdy zostanie polizane przez psa itp. Będzie dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4072 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.. Ale nawijacie.. Ledwo nadążam...
Oddać zwierzęta z powodu nowego członka rodziny ?!Nie wiem co musiałoby się dziać, żeby w ogóle przeszło mi to przez myśl.. Mam dwa koty w domu i nie wyobrażam sobie się ich pozbyć z jakiegokolwiek powodu... Jakby któraś by szukała filmiku dla ciężarnych na YOUTUBE to właśnie zrobiłam 35minutowy "trening dla kobiet w ciąży - Katarzyna Kepka & Szymon Gaś" - nawet spoko! Co do rozstępów to smaruję się teraz czasami olejkiem że słodkich migdałów na zmianę z jakimś palmersem. Tak bardzo chciałabym ich uniknąć... ale też słyszałam, jak mają być to będą niezależnie od pielęgnacji w czasie ciąży. My tsię będziemy musieli jakoś zmieścić na 50m2 z dwoma kotami, na te chwilę to nawet nie mam pojęcia gdzie łóżeczko się zmieści ![]() Znikam na spacerek, miłego weekendu dziewczyny! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje miały rok i 3 mies, jak Lidka się urodziła
|
|
#4074 |
|
Rozeznanie
|
My mamy 48m2 i też nie mam pojęcia jak się pomieścimy, wydaje mi się że we 2 mamy mało miejsca a co dopiero jak przybędzie nam gratów dla maleństwa..
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4076 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy malutko miejska, około 40 m2, ale pomiescimy sie wszyscy, razem z kotami
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy jakieś 90m2
Trzy pokoje, kuchnia i łazienka + na wiosnę będziemy robić taras. Jak na złość sypialnia jest najmniejsza.. I będzie się ciężko pomieścić z łożeczkiem, komoda itp. Ale tylko 3-4miesiace to damy radę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-06 o 16:24 |
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Early śliczny maluch, no i 7 centymetrów już robi wrażenie
|
#4079 |
|
Zadomowienie
|
Odniose sie do paru postów,bo do wszystkich nie da rady,juz nie nadążam czytać 😂
Folinka,piszesz o tym przewijaku na łóżeczko,ze za niski, ja mam 165 cm i dla mnie ciut za wysoki. Ale nadal z niego korzystam,bo wygodniej mi niz sie właśnie schylac do naszego łóżka- juz pomijam ze z łóżka szybciej młoda ucieka 😂 Summer-overture, jest takie wiaderko do kapania dzieci, moze u Was sie sprawdzi? W sumie na poczatku i tak ja przynajmniej kapalam dziecko w sypialni, a nosiłam wodę w miednicy,potem jakos sie przenieslismy do łazienki, a jak zaczela siedzieć to czesto ją kapalismy w takiej wiekszej miednicy, w ktorej sie nie da położyć. Wiec mysle,ze na pewno znajdziecie jakis sposób,zeby bylo wygodnie i bezpiecznie ;-) Pisalyscie o spaniu,wspolczuje bardzo,mi sie rzadko zdarza miec problem z zasnieciem chyba ze sie poloze kolo 21 to za wczesnie. A tak to śpie te 9-10 godzin,wtedy sie czuje najlepiej. Ale drzemki nie mam kiedy sobie uciąć,po prostu muszę dzialac przy Młodej,pewnie z drzemka byloby ciężej zasnac wieczorem Early Bird,szok ze juz 7 cm!!! Ja nie mam zadnego zwierzaka,wiec teraz juz poczekamy az dzieci będą bardziej kumate,bo 3 dziecka sobie nie wezme do domu 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4080 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie czy jest tu ktoras ubezpieczona na zycie? Jak tak to gdzie i jaka skladka itp?
Ja zamierzam isc sie ubezpieczyc w razie w. No bo to roznie przy porodzie i po. W razie smierci zeby dzieciaki zabezpieczyc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Na szczęście Inka jest bardzo spokojnym stworzeniem, jeśli coś jej się nie podoba to raczej ucieka i nie lubi konfrontacji poza tym jest strasznie przytulaśnym koteczkiem więc liczę na to, że i z Maluszkiem się bez problemów dogada 

bo faktycznie dużo wygodniej było mi przewinąć na łóżku (łóżeczko stało w sypialni). Przewijak nakładany na łóżeczko kupiłam w pierwszej ciąży, używałam pierwszy miesiąc-dwa i w końcu oddałam. Jednak dla Mamy, które mają osobny pokoik dla noworodka czy nawet problemy z kręgosłupem myślę, że to niezbędny gadżet
Zawsze wizażowe koleżanki śmieją się, że ta firma powinna mi płacić za to jak ich gorąco polecam.
Tż był zafascynowany 

Strasznie kiepski system ma ten Twój gin, choć przynajmniej będzie to na plus, kiedy sama będziesz potrzebować coś bez kolejki...
)? Bo u nas cała rodzina, a nawet znajomi się nad tym zastanawiają.... Co więcej, już kilka osób całkiem poważnie nas pytało, czy i gdzie oddamy koty!!