|
|
#3811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Ale dzieki za wsparcie, troche mi lzej jak to z siebie wyrzuce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja noszę sama l4 do zusu. Jakby miał nosić mój szef to może nie doczekałabym się jeszcze żadnej wypłaty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3813 |
|
Zadomowienie
|
My u taty jestesmy z Z. Czekamy za mężem i zamawiamy pizze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze dla dziecka już po szpitalu. I tak będą wracać ze szpitala jak cygany, jeszcze z prezentami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3816 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko ze ja słyszałam ze donoszona jest od skończonego 37tc, a wiem ze ktoras kiedyś z Was mówiła ze od 38 tcCytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asiula a żabka zamknięta u Ciebie dziś? ![]() My idziemy na obiad na miasto i później do kina ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady
tak zrobię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie jakis błąd pomiaru. Albo Twoi organizm bardzo zle zareagował na taka ilosc cukru - przecież codziennie nie je sie na raz 75g czystego cukru niektórzy twierdzą ze to badanie jest niewiarygodne przez to, bo mocno obciąża trzustkę. No i to w Pl tak jest, ze każda ciężarna musi przejść to badanie, a np w Wlk Brytanii jak sa podejrzenia cukrzycy.Cytat:
W domu bym dała zdecydowanie
|
||
|
|
|
#3823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rownie dobrze mozesz jakis drobiazg przyniesc, a reszte jak pojdziesz w odwiedziny do domu.A z czekoladkami to uwazaj bo jeszcze polozne kolezanke zjedza, ze przy kp chce czekolade jesc, ktora przeciez uczula Ech te mity nigdy chyba nie zgina z polskich szpitali.
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2018-01-06 o 14:47 |
||
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie kupiłam książkę - pierwszy rok z życia dziecka. Robi się poważnie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez bym postawila na cos slodkiego niz na kwiaty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Umarlam po sprzataniu ale wygospodarowalam dla malego jedna polke i szuflade w lazience wiec cala pielegnacje juz tam moge wlozyc i wszystko do kapieli jak np reczniczki. Maz jeszcze przylazl i mowi ze moze zmiesci sie mala komoda obok lozeczka. I jakbysmy taka mieli to zmiesci nam sie wszystko bez kombinowania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3829 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj jak odbieraliśmy to naszły mnie jakieś dziwne wątpliwości, czy dobrze że się tak uparłam, że może trzeba było jeszcze więcej pojeździć i poszukać... Ale tak stoi sobie od wczoraj bo nie mam serca żeby go złożyć i tak co i raz zerkam na niego i jestem szczęśliwa A jak moja Mała nie będzie chciała w nim jeździć to się zapłaczę ![]() A co do ubranek sprawa rozwiązana: odezwałam się do koleżanki ale nic nie na temat, wysłałam jej zdjęcie wózka. Wózek pochwaliła i od razu napisała o ubrankach Do kuzynki też się odezwałam bo mama powiedziała, żeby napisać. To chrześnica mojej mamy więc częściej mama z nią gada niż ja i mama mi powiedziała, że ona już kilka razy mówiła, że te ubranka można zabrać. Odpisała mi, że nie ma ich przygotowanych (sama jest w ciąży i to leżącej więc wiadomo) ale że jak mąż przyniesie ze schowka to da znać.
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam moje zakupy z C&A. Naprawdę jestem zadowolona
Niedługo wybiorę się do sklepu stacjonarnie sprawdzić co jest lub zrobię kolejne zamówienie. |
|
|
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
Otóż to
Alley chłopackie cudności
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Alleyezonme super lowy
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy można wystawic l4 na dłużej niż 30 dni? Czy to zgodne z prawem ?
|
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😊
O rany, jadę dziś na samych słodkościach. Dzień zaczęłam od muffinek marchewkowych, potem było drożdżowe z makiem (Mecassie dzięki za kopa mobilizujacego do zrobienia lukru - faktycznie gwiazda nabrała uroku - i wszyscy byli pod jej wrażeniem i już pół znikło), a potem ciasto że śmietana i galaretką u babci (nie było mowy że nie chce, ba jeszcze podwójny kawał dostałam bo nas przecież dwojka). Tak że dziewczyny no sorry, ale wasze malutkie porcyjki zelek przy moim dzisiejszym asortymencie to wyglądają bardzo ubogo... Tak więc bez wyrzutów tam 😉 Byłam na spacerze teraz. Nie zgadniecie z kim... z tesciowa mą 😎 jakoś przeżyłam te droge. Znów pochlonelam jabłko i pomarańcza i brzuch mi skacze we wszystkich kierunkach 🤤 Widzę że 90% z nas miało nie do końca udane przyjaźnie. Ja też. Moim jedynym przyjacielem jest mój mąż. Reszta to koleżanki i znajomi. I tego się trzymam. A że mój jedyny przyjaciel w pracy do 23 no to leżę dziś i zbijam bąki 😉 Ja mam leginsiory z RE. Takie właśnie bawełniane i chociaż nie ciążowe to super mi się je nosi, i nie są takie opindupki 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Alley_ super te ciuszki, ta z pingwinem cudna. 😍 O Torrence fajnie że Twoje ciuszkowe problemy się rozwiazaly ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
My jesteśmy po obiedzie ale głodna jestem, to jeszcze zjemy serek i partner mi gruszkę wkroił, żeby przemycić owoc
|
|
|
#3837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do przyjaźni. Przyjaciółki to ja w życiu nie miałam, za to mam przyjaciela od 30 lat. Faceta przyjaciela najnormalniejszego na świecie. Pasuje mi bardzo "męskie podejście do życia". Chyba sama trochę takie mam więc rozumiemy się doskonale. Nigdy nic więcej między nami nie było. Każde z nas ma swoją rodzinę a mimo to spotykamy się tylko we dwoje na ploty
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
Ale bez siły jestem :/ Zjadlam ogórkową i ją oczywiście zwróciłam, cudownie.
Co do zakończonych przyjaźni też mam taką jedną na koncie. Znałyśmy się od podstawówki, zawsze razem itd. Schody się zaczęły w późniejszym czasie, bardziej dorosłym. Ona miała do mnie pretensje, że mam w życiu lepiej. Że moich rodziców stać na opłacenie mi studiów w innym mieście, a ona musi iść do pracy od razu po LO. To nic że poszlam na zaoczna mgr żeby odciążyć rodziców, tego nie widziała. Że moja pierwsza praca jest lepiej płatna niż jej po kilku latach. Zawsze jej mówiłam, że przecież może zmienić, poszukać czegoś innego, to nie. Że mój mąż ma swoją firmę, że lepiej zarabia niż jej , ze mamy lepszy samochód , czesto wyjeżdżamy i że ja to się potrafię ustawić itd. i to przelało czarę goryczy, bo jak zaczynałam się spotykać z moim mężem to on dopiero rozkręcał firmę i naprawdę nie miał kasy. Przyjeżdżał do mnie autobusem i ogólnie było ciężko, bo ja też akurat szukałam pracy. Ale tego już nie pamiętała No i tego, że do wszystkiego doszliśmy sami naszą ciężką pracą też nie widziała, tylko non stop jakieś pretensje z doopy. Wiele by pisać. Ogólnie cieszę się, że ta znajomość się zakończyła, bo od pewnego momentu była naprawdę toksyczna. Uff, ale się rozpisałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3839 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mnie moja też wczoraj zaskoczyła pozytywnie. Była jej młodsza siostra z mężem i dziećmi, których lubię i siedzeliśmy i gadaliśmy tak o wszystkim. I napatoczył się temat odwiedzin po porodzie w szpitalu. Że kiedyś ojciec dziecko widział przez okno a teraz mogą przyjść całe pielgrzymki. Na co ja chcąc nakreślić swoje zdanie na ten temat mówię, że coraz więcej szpitali znowu robi ograniczenia, że np. tylko ojciec i że ja się z tym zgadzam Powiedziała, że ona też się z tym zgadza, że bez sensu żeby wszyscy się zwalali, że przecież będzie jeszcze czas, żeby dziecko zobaczyć na spokojnie w domu. A ta Twoja gwiazda to tak za mną chodzi że masakra! W zasadzie to nawet bardziej chęć zrobienia jej niż samego jedzenia ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Czarodziejka w moim przypadku u podstaw leżały podobne przyczyny. Jej rodzinie powodziło się słabo i ona miała trochę kompleksów w związku z tym, była taka skromna raczej. Ale za to ładniejsza ode mnie, miała duże powodzenie u chłopaków. No ale jak poszłyśmy do liceum (każda do innego) to się zmieniła nie do poznania, chyba pod wpływem nowego, warszafkowego towarzytwa. Ze skromnej dziewczyny zrobiła się megalomanka, która na każdym kroku starała się udowodnić, że jest ode mnie lepsza. To chyba była taka walka z tymi kolmpeksami z dzieciństwa. Ale znosiłam to przez parę lat, znosiłam nawet aluzje, że mój TŻ jest ze mną tylko dlatego, że ona go nie chciała. Ale w pewnym momencie już przesadziła, posuwała się do kłamstw żeby udowodnić swoją wyższość.
|
|
|
#3840 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Choć nie mogę od wczoraj narzekać Trochę energii na mnie spłynęło Przewertowałam rzeczy małej, odłożyłam sobie rzeczy dla mnie do porodu, nawet złożyliśmy przewijak Dzisiaj już spokojniej, ale samopoczucie ok. W tygodniu tak mnie spojenie bolało, że odechciewało się wszystkiego ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

oesuu, jak mi sie chce tych zelek...O to ja ze sklepami mam identycznie, raz prawie zaliczylam zjazd w apteceZawsze mozesz wyslac L4 poczta- liczy sie data stempla
ja juz powiedzialam w pracy ze bede wysylac bo mam za daleko i ciezko mi juz jechac (30km autostrada wiec trzeba byc dwa razy bardziej skupionym)

Predzej tz bedzie mial syndrom 'nic nie slysze i spie w najlepsze' 
)

tak zrobię

niektórzy twierdzą ze to badanie jest niewiarygodne przez to, bo mocno obciąża trzustkę. No i to w Pl tak jest, ze każda ciężarna musi przejść to badanie, a np w Wlk Brytanii jak sa podejrzenia cukrzycy.
chyba staje sie jego fanką
a wózek od spodu całkiem całkiem sie prezentuje 

Przewertowałam rzeczy małej, odłożyłam sobie rzeczy dla mnie do porodu, nawet złożyliśmy przewijak