Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-06, 13:47   #3811
blackberry89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
No, ale na czczo wtedy miałam dobry wynik, nie jadłam od 18, a wcześniej trochę sałatki... Nie ogarniam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Hmm ciekawe, moze jakis błąd labu?

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Miałam kiedyś taką przyjaciółkę, która pytając co u mnie, nie dawała nawet sekundy na odpowiedź, tylko ciągle mówiła o sobie. Kiedy ja próbowałam się wygadać to przerywala. Więc powoli się wycofałam. Teraz rozmawiamy raz na kilka miesięcy. Z innymi też się mocno rozluźniły stosunki. I teraz praktycznie mogę liczyć tylko na męża. A jak się z kimś spotykamy to są to jego znajomi.

No wlasnie, my codziennie piszemy na fb bardzo duzo, i wiadomo jedna ma gorszy dzien czy druga to czasem cos niemilego czy nieprzemyslanego sie napisze. Ja staram sie zwykle jakos tlumaczyc bo wiadomo kazdy jest inny, charaktery itp. Wyrozumiala staram sie byc, a ona probuje mnie zmieniać na kazdym kroku. Bez sensu zupełnie. Musze to przetrawic.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Ale dzieki za wsparcie, troche mi lzej jak to z siebie wyrzuce.

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 14:07   #3812
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ale mi narobilas ochoty na zelki... szkoda ze sklep zamkniety a do otwartego za daleko oesuu, jak mi sie chce tych zelek...O to ja ze sklepami mam identycznie, raz prawie zaliczylam zjazd w apteceZawsze mozesz wyslac L4 poczta- liczy sie data stempla ja juz powiedzialam w pracy ze bede wysylac bo mam za daleko i ciezko mi juz jechac (30km autostrada wiec trzeba byc dwa razy bardziej skupionym)

Ja noszę sama l4 do zusu. Jakby miał nosić mój szef to może nie doczekałabym się jeszcze żadnej wypłaty.

Stary 2018-01-06, 14:07   #3813
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

My u taty jestesmy z Z. Czekamy za mężem i zamawiamy pizze

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 14:07   #3814
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Dziewczyny idę jutro w odwiedziny do szpitala do przyjaciółki bo urodziła wczoraj w nocy - czy już dla małego prezent nieść czy tylko dla niej coś np kwiaty a dla małego już przy spotkaniu w domu? Jak myślicie?

Mysle, ze dla dziecka już po szpitalu. I tak będą wracać ze szpitala jak cygany, jeszcze z prezentami

Stary 2018-01-06, 14:08   #3815
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ja noszę sama l4 do zusu. Jakby miał nosić mój szef to może nie doczekałabym się jeszcze żadnej wypłaty.

U mnie podobnie

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 14:08   #3816
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

My dzisiaj robimy wielkie sprzatanie i wyrzucanie zbednych rzeczy... troche sie boje bo sobie sporo zaplanowalam i nie wiem czy dam rade a to ostatni dzwonek, za tydzien ma wjechac lozeczko, chcemy juz kupic fotel wiec musimy sie sprezyc z porzadkiem bo nas marzec zastanie zaraz

A my nawet nie mamy mieszkania nie No, juz uzgodniłam z TZ ze jeśli nie przeprowadzimy sie do końca stycznia, to wszystkie dzieciowe rzeczy zabieram do rodziców i tam wszystko porozstawiam, bo nie bede nieprzygotowana na przyjście Młodego na świat, za dużo stresu....

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Tu Cie moge pocieszyc, bedziesz slyszala kazde kwekniecie chocbys spala po pol godziny Predzej tz bedzie mial syndrom 'nic nie slysze i spie w najlepsze'
Mnie to przeraża, bo mój TZ chrapie i normalnie spie z zatyczkami, No ale przy dziecku odpada. Takze boje sie ze nie bede w ogóle spac bo albo dziecko albo chrapanie TZ chyba ze w pewnym momencie bede tak zmeczona ze bedzie mi wszystko jedno w co watpię

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Pocieszylyscie mnie, że nie tylko ja tak mam... Dziś pół nocy stawiał mi się brzuch... Juz się bałam że nie donosze do marca. Ale po przeczytaniu, że nie jestem sama jakoś przestałam schizować:p
U mnie najbardziej dahe mi w kość ból spojenia łonowego i twardnienie brzucha... Ale 7 miesiecy minęło szybko, to z tymi dwoma tez damy radę! U mnie teoretycznie 35 dni do ciąży donoszonej! Ale wolalabym urodzić w okolicach terminu (czyli do porodu zostało 55 dni )

Az sprawdziłam i u mnie do donoszonej ciąży 38 dni tylko ze ja słyszałam ze donoszona jest od skończonego 37tc, a wiem ze ktoras kiedyś z Was mówiła ze od 38 tc

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Dokładnie, nawet bardzo przykro. U mnie to było tak, że ta sprawa nigdy nie została tak w 100% zamknięta. Sytuacja, która przelała czarę goryczy do tej pory nie jest jasna i dlatego podświadomie to do mnie wraca np. ta eks-przyjaciółka co jakiś czas mi się śni. Pomimo, że minęło już prawie 9 lat.
Ehh, chyba każda z nas miała podobna sytuacje, to zawsze szkoda jednak

Cytat:
Zapowiadał się fajny dzień a poklociłam się z mężem i dupa
Siedzimy w oddzielnych pokojach i się nie odzywam do siebie ehhh

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Teraz ja sobie otwieram Haribo ale na bank zjem całe na raz u mnie żelki nie zostają

Obyście sie szybko pogodzili
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 14:12   #3817
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
Dziewczyny idę jutro w odwiedziny do szpitala do przyjaciółki bo urodziła wczoraj w nocy - czy już dla małego prezent nieść czy tylko dla niej coś np kwiaty a dla małego już przy spotkaniu w domu? Jak myślicie?

Ja pewnie zrobilabym tak jak piszesz. Dla mamy kwiaty, czekoladki, a dla dzieciątka coś jak już będzie spotkanie w domu

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 14:16   #3818
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:

Myślę, że coś dla niej, ale prędzej czekoladki niż kwiaty. Pamiętam, że tymi bukietami co dostałam nie miałam się kiedy nacieszyć, za to wszystko co było jadalne strasznie mnie cieszyło, bo od samego początku kp byłam wiecznie głodna

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 14:17   #3819
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

Ja myślę że prezent dla małego to w domu można już dać

Asiula a żabka zamknięta u Ciebie dziś?

My idziemy na obiad na miasto i później do kina

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 14:17   #3820
alleyezonme
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za rady tak zrobię

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 14:18   #3821
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Donoszona ciąża jest od 37+0

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 14:24   #3822
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie jutro (przez dzisiejszy dzień) czeka maraton po sklepach... Wyskoczyło nam wczoraj kilka spraw do załatwienia i nie mamy wyjścia, niestety dzisiejszy dzień wolny bardzo nam nie na rękę ;(

Mierzyłam dzisiaj pierwszy raz już sama w domu tą glukozę i mam wszystko w normie, na czczo i godzinę po śniadaniu itd. Jeśli się okaże, że przez kilka dni będę miała dobre wyniki to nie rozumiem czemu wtedy ta glukoza wyszła taka wysoka... Grzecznie czekam co będzie.

To dobrze ze glukoza w normie, oby tak zostało pewnie jakis błąd pomiaru. Albo Twoi organizm bardzo zle zareagował na taka ilosc cukru - przecież codziennie nie je sie na raz 75g czystego cukru niektórzy twierdzą ze to badanie jest niewiarygodne przez to, bo mocno obciąża trzustkę. No i to w Pl tak jest, ze każda ciężarna musi przejść to badanie, a np w Wlk Brytanii jak sa podejrzenia cukrzycy.

Cytat:

W domu bym dała zdecydowanie na pewno bedzie miała dużo rzeczy do zabrania a poza tym po co prezent miałby zbierać zarazki szpitalne
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 14:45   #3823
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie jutro (przez dzisiejszy dzień) czeka maraton po sklepach... Wyskoczyło nam wczoraj kilka spraw do załatwienia i nie mamy wyjścia, niestety dzisiejszy dzień wolny bardzo nam nie na rękę ;(

Mierzyłam dzisiaj pierwszy raz już sama w domu tą glukozę i mam wszystko w normie, na czczo i godzinę po śniadaniu itd. Jeśli się okaże, że przez kilka dni będę miała dobre wyniki to nie rozumiem czemu wtedy ta glukoza wyszła taka wysoka... Grzecznie czekam co będzie.

Pewnie dlatego jest ok bo stosujesz diete, czy nie?

Cytat:

Kwiatow nie mozna w niektorych szpitalach wiec lepiej nie kupowac. Mi przynosili juz do szpitala ciuszki i zabawki, mile to bylo wiec zrobisz jak uwazasz Rownie dobrze mozesz jakis drobiazg przyniesc, a reszte jak pojdziesz w odwiedziny do domu.
A z czekoladkami to uwazaj bo jeszcze polozne kolezanke zjedza, ze przy kp chce czekolade jesc, ktora przeciez uczula Ech te mity nigdy chyba nie zgina z polskich szpitali.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-06 o 14:47
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 14:46   #3824
alleyezonme
Zakorzenienie

Właśnie kupiłam książkę - pierwszy rok z życia dziecka. Robi się poważnie

Stary 2018-01-06, 14:48   #3825
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko dla niej i tez bym postawila na cos slodkiego niz na kwiaty
Cytat:

Aaa ok, to zmienia postac rzeczy
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ja myślę że prezent dla małego to w domu można już dać

Asiula a żabka zamknięta u Ciebie dziś?

My idziemy na obiad na miasto i później do kina

No nieszczesliwie ta pod nosem zamknieta, kawalek dalej jest czynna ale na piechote nie dojde a samochodu mi sie nie chce ruszac, az tak zdesperowana nie jestem

Umarlam po sprzataniu ale wygospodarowalam dla malego jedna polke i szuflade w lazience wiec cala pielegnacje juz tam moge wlozyc i wszystko do kapieli jak np reczniczki.

Maz jeszcze przylazl i mowi ze moze zmiesci sie mala komoda obok lozeczka. I jakbysmy taka mieli to zmiesci nam sie wszystko bez kombinowania

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 14:49   #3826
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie dlatego jest ok bo stosujesz diete, czy nie?

Kwiatow nie mozna w niektorych szpitalach wiec lepiej nie kupowac. Mi przynosili juz do szpitala ciuszki i zabawki, mile to bylo wiec zrobisz jak uwazasz Rownie dobrze mozesz jakis drobiazg przyniesc, a reszte jak pojdziesz w odwiedziny do domu.
A z czekoladkami to uwazaj bo jeszcze polozne kolezanke zjedza, ze przy kp chce czekolade jesc, ktora przeciez uczula Ech te mity nigdy chyba nie zgina z polskich szpitali.
Jeszcze nie stosuję, chcę zobaczyć czy faktycznie moja dieta była zła, czy po prostu organizm zafiksował.

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 14:51   #3827
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie stosuję, chcę zobaczyć czy faktycznie moja dieta była zła, czy po prostu organizm zafiksował.

A no to wtedy jest nadzieja, ze wszystko u ciebie z cukrem ok. Mogl byc blad pomiaru, cokolwiek moglo miec wplyw na taki wysoki wynik, tego sie nie dowiemy, ale jak cukry wychodza spoko to bym sie nie martwila. Ile dni kazali ci w poradni mierzyc przed kontrola?
Stary 2018-01-06, 14:54   #3828
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
A no to wtedy jest nadzieja, ze wszystko u ciebie z cukrem ok. Mogl byc blad pomiaru, cokolwiek moglo miec wplyw na taki wysoki wynik, tego sie nie dowiemy, ale jak cukry wychodza spoko to bym sie nie martwila. Ile dni kazali ci w poradni mierzyc przed kontrola?
Około 2 tygodni, kwestia tego kiedy uda mi się dostać do lekarza. Bo muszę się dostać do przychodni przy szpitalu, ale w piątek nikt nie odbierał. Pojadę w poniedziałek osobiście.

Stary 2018-01-06, 14:57   #3829
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja do tej pory mialam z hmu i byly super, a teraz die dowiaduje, ze wycofali? Eee szkoda.
Na początku grudnia zamówiłam m.in. właśnie dwie pary leginów ale anulowali mi to zamówienie. I od tamtej pory monitoruję sytuację i wchodzę często i są za 40 dychy ale 200 den czyli rajstopowe. I dżersejowe ale już za 80 a nie za 40 jak wcześniej. 80 za leginsy to trochę przy dużo jednak.
Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Torrence, Twój królik to mój mistrz chyba staje sie jego fanką a wózek od spodu całkiem całkiem sie prezentuje
Sprawe z ubrankami to rozwiązalabym tak, ze miedzy wierszami zaczęłabym wspominać, ze juz pranie i pakowanie planuje zeby sprawdzić co mam a czego mi brakuje. Moze wtedy by sie zreflektowaly, ze cos kiedys obiecały
Jeśli chodzi o wózek to jestem w nim zakochana Wczoraj jak odbieraliśmy to naszły mnie jakieś dziwne wątpliwości, czy dobrze że się tak uparłam, że może trzeba było jeszcze więcej pojeździć i poszukać... Ale tak stoi sobie od wczoraj bo nie mam serca żeby go złożyć i tak co i raz zerkam na niego i jestem szczęśliwa A jak moja Mała nie będzie chciała w nim jeździć to się zapłaczę

A co do ubranek sprawa rozwiązana: odezwałam się do koleżanki ale nic nie na temat, wysłałam jej zdjęcie wózka. Wózek pochwaliła i od razu napisała o ubrankach Do kuzynki też się odezwałam bo mama powiedziała, żeby napisać. To chrześnica mojej mamy więc częściej mama z nią gada niż ja i mama mi powiedziała, że ona już kilka razy mówiła, że te ubranka można zabrać. Odpisała mi, że nie ma ich przygotowanych (sama jest w ciąży i to leżącej więc wiadomo) ale że jak mąż przyniesie ze schowka to da znać.
Stary 2018-01-06, 15:04   #3830
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Na początku grudnia zamówiłam m.in. właśnie dwie pary leginów ale anulowali mi to zamówienie. I od tamtej pory monitoruję sytuację i wchodzę często i są za 40 dychy ale 200 den czyli rajstopowe. I dżersejowe ale już za 80 a nie za 40 jak wcześniej. 80 za leginsy to trochę przy dużo jednak.
E no racja to troche drogo, tyle dalam za jogersy ciazowe. Te rajstopowe mam tez ale nie przepadam za nimi.
Stary 2018-01-06, 15:16   #3831
alleyezonme
Zakorzenienie

Wrzucam moje zakupy z C&A. Naprawdę jestem zadowolona
Niedługo wybiorę się do sklepu stacjonarnie sprawdzić co jest lub zrobię kolejne zamówienie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180106_150839.jpg (110,0 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180106_150724.jpg (79,9 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180106_150916.jpg (65,6 KB, 58 załadowań)

Stary 2018-01-06, 15:21   #3832
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
E no racja to troche drogo, tyle dalam za jogersy ciazowe.
Otóż to

Alley chłopackie cudności
Stary 2018-01-06, 15:25   #3833
lelowa
Zakorzenienie

Alleyezonme super lowy
Stary 2018-01-06, 15:26   #3834
nadalka
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy można wystawic l4 na dłużej niż 30 dni? Czy to zgodne z prawem ?

Stary 2018-01-06, 15:39   #3835
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry 😊

O rany, jadę dziś na samych słodkościach. Dzień zaczęłam od muffinek marchewkowych, potem było drożdżowe z makiem (Mecassie dzięki za kopa mobilizujacego do zrobienia lukru - faktycznie gwiazda nabrała uroku - i wszyscy byli pod jej wrażeniem i już pół znikło), a potem ciasto że śmietana i galaretką u babci (nie było mowy że nie chce, ba jeszcze podwójny kawał dostałam bo nas przecież dwojka). Tak że dziewczyny no sorry, ale wasze malutkie porcyjki zelek przy moim dzisiejszym asortymencie to wyglądają bardzo ubogo... Tak więc bez wyrzutów tam 😉

Byłam na spacerze teraz. Nie zgadniecie z kim... z tesciowa mą 😎 jakoś przeżyłam te droge.
Znów pochlonelam jabłko i pomarańcza i brzuch mi skacze we wszystkich kierunkach 🤤

Widzę że 90% z nas miało nie do końca udane przyjaźnie. Ja też. Moim jedynym przyjacielem jest mój mąż. Reszta to koleżanki i znajomi. I tego się trzymam. A że mój jedyny przyjaciel w pracy do 23 no to leżę dziś i zbijam bąki 😉

Ja mam leginsiory z RE. Takie właśnie bawełniane i chociaż nie ciążowe to super mi się je nosi, i nie są takie opindupki 😊

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Dziewczyny, czy można wystawic l4 na dłużej niż 30 dni? Czy to zgodne z prawem ?

A czemu by nie? Ja ostatnio dostałam od 7 grudnia do 11 stycznia.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Alley_ super te ciuszki, ta z pingwinem cudna. 😍

O Torrence fajnie że Twoje ciuszkowe problemy się rozwiazaly ☺

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 15:44   #3836
_Selina_
Zakorzenienie

My jesteśmy po obiedzie ale głodna jestem, to jeszcze zjemy serek i partner mi gruszkę wkroił, żeby przemycić owoc

Stary 2018-01-06, 15:57   #3837
katstan
Raczkowanie

Cytat:

Moja lekarka wystawia na max 30 dni. Twierdzi, że na więcej się nie da ale podstaw nie znam

A co do przyjaźni. Przyjaciółki to ja w życiu nie miałam, za to mam przyjaciela od 30 lat. Faceta przyjaciela najnormalniejszego na świecie. Pasuje mi bardzo "męskie podejście do życia". Chyba sama trochę takie mam więc rozumiemy się doskonale. Nigdy nic więcej między nami nie było. Każde z nas ma swoją rodzinę a mimo to spotykamy się tylko we dwoje na ploty
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 16:06   #3838
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Ale bez siły jestem :/ Zjadlam ogórkową i ją oczywiście zwróciłam, cudownie.
Co do zakończonych przyjaźni też mam taką jedną na koncie. Znałyśmy się od podstawówki, zawsze razem itd. Schody się zaczęły w późniejszym czasie, bardziej dorosłym. Ona miała do mnie pretensje, że mam w życiu lepiej. Że moich rodziców stać na opłacenie mi studiów w innym mieście, a ona musi iść do pracy od razu po LO. To nic że poszlam na zaoczna mgr żeby odciążyć rodziców, tego nie widziała. Że moja pierwsza praca jest lepiej płatna niż jej po kilku latach. Zawsze jej mówiłam, że przecież może zmienić, poszukać czegoś innego, to nie. Że mój mąż ma swoją firmę, że lepiej zarabia niż jej , ze mamy lepszy samochód , czesto wyjeżdżamy i że ja to się potrafię ustawić itd. i to przelało czarę goryczy, bo jak zaczynałam się spotykać z moim mężem to on dopiero rozkręcał firmę i naprawdę nie miał kasy. Przyjeżdżał do mnie autobusem i ogólnie było ciężko, bo ja też akurat szukałam pracy. Ale tego już nie pamiętała No i tego, że do wszystkiego doszliśmy sami naszą ciężką pracą też nie widziała, tylko non stop jakieś pretensje z doopy. Wiele by pisać. Ogólnie cieszę się, że ta znajomość się zakończyła, bo od pewnego momentu była naprawdę toksyczna. Uff, ale się rozpisałam.

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 16:32   #3839
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Byłam na spacerze teraz. Nie zgadniecie z kim... z tesciowa mą 😎 jakoś przeżyłam te droge.
Ooo podziwiam
Ale mnie moja też wczoraj zaskoczyła pozytywnie. Była jej młodsza siostra z mężem i dziećmi, których lubię i siedzeliśmy i gadaliśmy tak o wszystkim. I napatoczył się temat odwiedzin po porodzie w szpitalu. Że kiedyś ojciec dziecko widział przez okno a teraz mogą przyjść całe pielgrzymki. Na co ja chcąc nakreślić swoje zdanie na ten temat mówię, że coraz więcej szpitali znowu robi ograniczenia, że np. tylko ojciec i że ja się z tym zgadzam Powiedziała, że ona też się z tym zgadza, że bez sensu żeby wszyscy się zwalali, że przecież będzie jeszcze czas, żeby dziecko zobaczyć na spokojnie w domu.

A ta Twoja gwiazda to tak za mną chodzi że masakra! W zasadzie to nawet bardziej chęć zrobienia jej niż samego jedzenia

Cytat:
My jesteśmy po obiedzie ale głodna jestem, to jeszcze zjemy serek i partner mi gruszkę wkroił, żeby przemycić owoc
Ja będę robić sałatkę owocową

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Czarodziejka w moim przypadku u podstaw leżały podobne przyczyny. Jej rodzinie powodziło się słabo i ona miała trochę kompleksów w związku z tym, była taka skromna raczej. Ale za to ładniejsza ode mnie, miała duże powodzenie u chłopaków.
No ale jak poszłyśmy do liceum (każda do innego) to się zmieniła nie do poznania, chyba pod wpływem nowego, warszafkowego towarzytwa. Ze skromnej dziewczyny zrobiła się megalomanka, która na każdym kroku starała się udowodnić, że jest ode mnie lepsza. To chyba była taka walka z tymi kolmpeksami z dzieciństwa. Ale znosiłam to przez parę lat, znosiłam nawet aluzje, że mój TŻ jest ze mną tylko dlatego, że ona go nie chciała. Ale w pewnym momencie już przesadziła, posuwała się do kłamstw żeby udowodnić swoją wyższość.
Stary 2018-01-06, 16:35   #3840
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Mi tez strzelaja kosci miednicy, ale jak ja sie ruszam.
Pytalyscie o samopoczucie, to ja sie czuje masakrycznie, jakbym miala z 10lat więcej

O to strzelanie... jak emerytka
Choć nie mogę od wczoraj narzekać Trochę energii na mnie spłynęło Przewertowałam rzeczy małej, odłożyłam sobie rzeczy dla mnie do porodu, nawet złożyliśmy przewijak Rano poodkurzałam (od początku ciąży praktycznie nie użyłam odkurzacza), umyłam okno w sypialni Dzisiaj już spokojniej, ale samopoczucie ok. W tygodniu tak mnie spojenie bolało, że odechciewało się wszystkiego
Cytat:
Wrzucam moje zakupy z C&A. Naprawdę jestem zadowolona
Niedługo wybiorę się do sklepu stacjonarnie sprawdzić co jest lub zrobię kolejne zamówienie.
Pingwinek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości