Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-06, 16:46   #3841
bloody_marry
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Dziewczyny, a znacie może jakiś jeden sklep/konto Allegro na którym mogę zamówić wyprawowe rzeczy typu wanienka, różne pieluszki, przewijak itp. ?

Przeglądam allegro i coś nie mogę trafić, a bez sensu płacić za kilka przesyłek.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 16:54   #3842
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Torrence super że sprawa z ubrankami się wyjaśniła
Alleyezonme piękne ciuszki
My już w domu. Czas na drzemkę. Z. Spi to i ja idę
Tztowi znowu wróciła 4brygadowka dziś nocka

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 16:54   #3843
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a znacie może jakiś jeden sklep/konto Allegro na którym mogę zamówić wyprawowe rzeczy typu wanienka, różne pieluszki, przewijak itp. ?

Przeglądam allegro i coś nie mogę trafić, a bez sensu płacić za kilka przesyłek.

Ja kupowałam od HubiWorld. Nie wiem jak z wanienką, bo tego do dziś nie mam
Stary 2018-01-06, 17:02   #3844
Torrence
Wtajemniczenie

O właśnie! Wczoraj weszliśmy do smyka bo chciałam popatrzeć na wanienki. Były małe, średnie i duże. Zwykłe, bez stojaka ani żadnych bajerów, w cenach ok. 30 zł. Spodobała mi się ta najmniejsza, taka zgrabna była.
Ale nie kupiliśmy od razu bo nie wiedzieliśmy jeszcze ile miejsca zajmie nam wózek i ewentualny fotelik i stwierdziłam, że już mam rozeznanie więc kupię przez net.
Wieczorem weszłam na empik a tam okazało się, że nie zaznasz wanienki za mniej niż 100 zł!!! No i pytanie do bardziej doświadczonych: czy inwestowanie w wanienkę ma jakiś sens? Czy te droższe są bardziej wygodne w użytkowaniu? Bo zastanawiam się, skąd te ceny!
Stary 2018-01-06, 17:12   #3845
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Na początku grudnia zamówiłam m.in. właśnie dwie pary leginów ale anulowali mi to zamówienie. I od tamtej pory monitoruję sytuację i wchodzę często i są za 40 dychy ale 200 den czyli rajstopowe. I dżersejowe ale już za 80 a nie za 40 jak wcześniej. 80 za leginsy to trochę przy dużo jednak.

Jeśli chodzi o wózek to jestem w nim zakochana Wczoraj jak odbieraliśmy to naszły mnie jakieś dziwne wątpliwości, czy dobrze że się tak uparłam, że może trzeba było jeszcze więcej pojeździć i poszukać... Ale tak stoi sobie od wczoraj bo nie mam serca żeby go złożyć i tak co i raz zerkam na niego i jestem szczęśliwa A jak moja Mała nie będzie chciała w nim jeździć to się zapłaczę

A co do ubranek sprawa rozwiązana: odezwałam się do koleżanki ale nic nie na temat, wysłałam jej zdjęcie wózka. Wózek pochwaliła i od razu napisała o ubrankach Do kuzynki też się odezwałam bo mama powiedziała, żeby napisać. To chrześnica mojej mamy więc częściej mama z nią gada niż ja i mama mi powiedziała, że ona już kilka razy mówiła, że te ubranka można zabrać. Odpisała mi, że nie ma ich przygotowanych (sama jest w ciąży i to leżącej więc wiadomo) ale że jak mąż przyniesie ze schowka to da znać.
Super z ubrankami 😊
Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Wrzucam moje zakupy z C&A. Naprawdę jestem zadowolona
Niedługo wybiorę się do sklepu stacjonarnie sprawdzić co jest lub zrobię kolejne zamówienie.
Pieknosci i slodkosci 😍

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy można wystawic l4 na dłużej niż 30 dni? Czy to zgodne z prawem ?

Moj dr na koniec listopada wystawil mi do dnia porodu. W piatek sie pytal czy wystawic bo nie pamietal, i mowil wlasnie ze nie wie czemu inni lekarze nie wystawiaja. Po co meczyc ciezarna, a i on ma wiecej roboty.

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😊

O rany, jadę dziś na samych słodkościach. Dzień zaczęłam od muffinek marchewkowych, potem było drożdżowe z makiem (Mecassie dzięki za kopa mobilizujacego do zrobienia lukru - faktycznie gwiazda nabrała uroku - i wszyscy byli pod jej wrażeniem i już pół znikło), a potem ciasto że śmietana i galaretką u babci (nie było mowy że nie chce, ba jeszcze podwójny kawał dostałam bo nas przecież dwojka). Tak że dziewczyny no sorry, ale wasze malutkie porcyjki zelek przy moim dzisiejszym asortymencie to wyglądają bardzo ubogo... Tak więc bez wyrzutów tam 😉

Byłam na spacerze teraz. Nie zgadniecie z kim... z tesciowa mą 😎 jakoś przeżyłam te droge.
Znów pochlonelam jabłko i pomarańcza i brzuch mi skacze we wszystkich kierunkach 🤤

Widzę że 90% z nas miało nie do końca udane przyjaźnie. Ja też. Moim jedynym przyjacielem jest mój mąż. Reszta to koleżanki i znajomi. I tego się trzymam. A że mój jedyny przyjaciel w pracy do 23 no to leżę dziś i zbijam bąki 😉

Ja mam leginsiory z RE. Takie właśnie bawełniane i chociaż nie ciążowe to super mi się je nosi, i nie są takie opindupki 😊

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

A czemu by nie? Ja ostatnio dostałam od 7 grudnia do 11 stycznia.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Alley_ super te ciuszki, ta z pingwinem cudna. 😍

O Torrence fajnie że Twoje ciuszkowe problemy się rozwiazaly ☺

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Moja lekarka wystawia na max 30 dni. Twierdzi, że na więcej się nie da ale podstaw nie znam

A co do przyjaźni. Przyjaciółki to ja w życiu nie miałam, za to mam przyjaciela od 30 lat. Faceta przyjaciela najnormalniejszego na świecie. Pasuje mi bardzo "męskie podejście do życia". Chyba sama trochę takie mam więc rozumiemy się doskonale. Nigdy nic więcej między nami nie było. Każde z nas ma swoją rodzinę a mimo to spotykamy się tylko we dwoje na ploty

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ale bez siły jestem :/ Zjadlam ogórkową i ją oczywiście zwróciłam, cudownie.
Co do zakończonych przyjaźni też mam taką jedną na koncie. Znałyśmy się od podstawówki, zawsze razem itd. Schody się zaczęły w późniejszym czasie, bardziej dorosłym. Ona miała do mnie pretensje, że mam w życiu lepiej. Że moich rodziców stać na opłacenie mi studiów w innym mieście, a ona musi iść do pracy od razu po LO. To nic że poszlam na zaoczna mgr żeby odciążyć rodziców, tego nie widziała. Że moja pierwsza praca jest lepiej płatna niż jej po kilku latach. Zawsze jej mówiłam, że przecież może zmienić, poszukać czegoś innego, to nie. Że mój mąż ma swoją firmę, że lepiej zarabia niż jej , ze mamy lepszy samochód , czesto wyjeżdżamy i że ja to się potrafię ustawić itd. i to przelało czarę goryczy, bo jak zaczynałam się spotykać z moim mężem to on dopiero rozkręcał firmę i naprawdę nie miał kasy. Przyjeżdżał do mnie autobusem i ogólnie było ciężko, bo ja też akurat szukałam pracy. Ale tego już nie pamiętała No i tego, że do wszystkiego doszliśmy sami naszą ciężką pracą też nie widziała, tylko non stop jakieś pretensje z doopy. Wiele by pisać. Ogólnie cieszę się, że ta znajomość się zakończyła, bo od pewnego momentu była naprawdę toksyczna. Uff, ale się rozpisałam.

Cytat:
Ooo podziwiam
Ale mnie moja też wczoraj zaskoczyła pozytywnie. Była jej młodsza siostra z mężem i dziećmi, których lubię i siedzeliśmy i gadaliśmy tak o wszystkim. I napatoczył się temat odwiedzin po porodzie w szpitalu. Że kiedyś ojciec dziecko widział przez okno a teraz mogą przyjść całe pielgrzymki. Na co ja chcąc nakreślić swoje zdanie na ten temat mówię, że coraz więcej szpitali znowu robi ograniczenia, że np. tylko ojciec i że ja się z tym zgadzam Powiedziała, że ona też się z tym zgadza, że bez sensu żeby wszyscy się zwalali, że przecież będzie jeszcze czas, żeby dziecko zobaczyć na spokojnie w domu.

A ta Twoja gwiazda to tak za mną chodzi że masakra! W zasadzie to nawet bardziej chęć zrobienia jej niż samego jedzenia

Ja będę robić sałatkę owocową

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Czarodziejka w moim przypadku u podstaw leżały podobne przyczyny. Jej rodzinie powodziło się słabo i ona miała trochę kompleksów w związku z tym, była taka skromna raczej. Ale za to ładniejsza ode mnie, miała duże powodzenie u chłopaków.
No ale jak poszłyśmy do liceum (każda do innego) to się zmieniła nie do poznania, chyba pod wpływem nowego, warszafkowego towarzytwa. Ze skromnej dziewczyny zrobiła się megalomanka, która na każdym kroku starała się udowodnić, że jest ode mnie lepsza. To chyba była taka walka z tymi kolmpeksami z dzieciństwa. Ale znosiłam to przez parę lat, znosiłam nawet aluzje, że mój TŻ jest ze mną tylko dlatego, że ona go nie chciała. Ale w pewnym momencie już przesadziła, posuwała się do kłamstw żeby udowodnić swoją wyższość.
Dzieki dziewczyny ze dzielicie sie swoimi opowiesciami, duzo mi to pomaga. Poprostu mimo ze jest przykro to musze sie z tym pogodzic i tyle. Mam jedna przyjaciolke z ktora dobrze sie trzymam juz jakies 7lat, fakt ze z dluzszymi przerwami bo roznie sie tam w zyciu ukladalo, ale zawsze mamy kontakt choć smsowy, mozemy na siebie liczyc. Nie widujemy sie codziennie, nie piszemy codziennie ale zdrowy jest to uklad i zawsze mamy temat do rozmowy. I to jest taki przyjaciel ze jak ktorejsc zle to zawsze sie wspieramy bardzo mocno. I nie ma jakis fochow o byle co.

Cytat:
O właśnie! Wczoraj weszliśmy do smyka bo chciałam popatrzeć na wanienki. Były małe, średnie i duże. Zwykłe, bez stojaka ani żadnych bajerów, w cenach ok. 30 zł. Spodobała mi się ta najmniejsza, taka zgrabna była.
Ale nie kupiliśmy od razu bo nie wiedzieliśmy jeszcze ile miejsca zajmie nam wózek i ewentualny fotelik i stwierdziłam, że już mam rozeznanie więc kupię przez net.
Wieczorem weszłam na empik a tam okazało się, że nie zaznasz wanienki za mniej niż 100 zł!!! No i pytanie do bardziej doświadczonych: czy inwestowanie w wanienkę ma jakiś sens? Czy te droższe są bardziej wygodne w użytkowaniu? Bo zastanawiam się, skąd te ceny!
Z mojego doświadczenia uzywalam wanienki poki synek nie siedzial porządnie, wiec jakies 8m. Potem wanna. Teraz kupilam ta malutka z ikea.

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 17:16   #3846
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamierzam kupic zwykla, najzwyklejsza wanienke ze stelazem bo nie mam gdzie jej postawic wiec musi byc stelaz. To tylko kawalek plastiku chociaz moj tesc wypalil ostatnio ze on ma wanienke po moim mezu i jesli chcemy to mozemy wziac. To oznacza ze wanienka ma prawie 30 lat i troche mnie to... stopuje w entuzjazmie

Dzisiaj zdecydowalismy jeszcze ze dokupimy waska komode i postawimy obok lozeczka. Zawsze to kilka szuflad wiecej. Szczegolnie ze moja mama oznajmila mi ze w paczce ktora dostala jest... ok. 30 par spodenek (na szczescie w rozmiarach od 0 do 6 miesiecy) plus ogromne ilosci innych rzeczy.

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 17:46   #3847
Jolinko
Zadomowienie

Właśnie czytam na stronie szpitala o rzeczach które muszę wziąć że soba. I dla dziecka mam tylko zabrać chusteczki nawilzane i pampersy o ile chce bo szpital oferuje tetrowe. 😉 a miałam synkowi oddzielna torbę szykować, no ale chyba dorzucę te rzeczy do swojej. Za to rzeczy dla siebie to widzę że ogrom zabiorę 😜

I jest tu taka wzmianka: "lewatywa i golenie krocza do porodu wykonywane standardowo, z wcześniejszym informowaniem pacjentek". 😎😝

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 17:52   #3848
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Torrence ja mialam i będę mieć najzwyklejsza wanienke. Rozmiar największy, żeby nie wymieniać po ilus tam miesiącach.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Btw. Ale sobie pospalam... nawet nie wiem czy udało mi się usnąć

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 17:59   #3849
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Właśnie czytam na stronie szpitala o rzeczach które muszę wziąć że soba. I dla dziecka mam tylko zabrać chusteczki nawilzane i pampersy o ile chce bo szpital oferuje tetrowe. 😉 a miałam synkowi oddzielna torbę szykować, no ale chyba dorzucę te rzeczy do swojej. Za to rzeczy dla siebie to widzę że ogrom zabiorę 😜

I jest tu taka wzmianka: "lewatywa i golenie krocza do porodu wykonywane standardowo, z wcześniejszym informowaniem pacjentek". 😎😝

Co jest niezgodne z prawem o ile się nie mylę
Ja będę chyba brała wszystko swoje, tylko jakby drugiego sortu Żeby później nie było że żal bo się zapodziało/zniszczyło
Stary 2018-01-06, 18:15   #3850
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Miałam kiedyś taką przyjaciółkę, która pytając co u mnie, nie dawała nawet sekundy na odpowiedź, tylko ciągle mówiła o sobie. Kiedy ja próbowałam się wygadać to przerywala. Więc powoli się wycofałam. Teraz rozmawiamy raz na kilka miesięcy. Z innymi też się mocno rozluźniły stosunki. I teraz praktycznie mogę liczyć tylko na męża. A jak się z kimś spotykamy to są to jego znajomi.

Dokładnie.
Cytat:
Dziewczyny idę jutro w odwiedziny do szpitala do przyjaciółki bo urodziła wczoraj w nocy - czy już dla małego prezent nieść czy tylko dla niej coś np kwiaty a dla małego już przy spotkaniu w domu? Jak myślicie?

Myślę że coś dla mamusi

Golenie i Lewatywa to brzy tragicznie nie wiem kto mnie przygotuje do tego porodu

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 18:23   #3851
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Torrence, ja mam zwykłą wanienkę za jakieś 30 czy 40zł. Nie widzę sensu kupowania za ponad stówę, no bo czym one się różnią A rozmiar nie wiem jaki mam. Szczerze, to nawet nie wiedziałam że są różne Ale starczyła nam na długo, wiec chyba spora.

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 18:25   #3852
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Niedługo wybiorę się do sklepu stacjonarnie sprawdzić co jest lub zrobię kolejne zamówienie.
ale dinozaurowo
ja na razie z c&a zostawiam tylko komplet koszulka+spodnie+bluza (też z dinozaurami) i rampersa w granatowe gwiazdki, ale czekam na jeszcze jedną paczkę

byliśmy dziś cyknąć sobie kilka fotek z brzuszkiem, potem były gofry
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 18:25   #3853
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
ale dinozaurowo
ja na razie z c&a zostawiam tylko komplet koszulka+spodnie+bluza (też z dinozaurami) i rampersa w granatowe gwiazdki, ale czekam na jeszcze jedną paczkę

byliśmy dziś cyknąć sobie kilka fotek z brzuszkiem, potem były gofry
Jeju, ja mam mega ochotę na gofra od paru dni

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 18:32   #3854
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam 4 identyczne body jak Ty
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 18:34   #3855
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Zamówiłam 4 identyczne body jak Ty
Widocznie mamy podobny gust
W tygodniu nawiedzam sklep stacjonarny

Stary 2018-01-06, 18:37   #3856
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Torrence, ja mam zwykłą wanienkę za jakieś 30 czy 40zł. Nie widzę sensu kupowania za ponad stówę, no bo czym one się różnią A rozmiar nie wiem jaki mam. Szczerze, to nawet nie wiedziałam że są różne Ale starczyła nam na długo, wiec chyba spora.

ja jedynie zastanawiam się nad wanienką z termometrem wbudowanym. Taki bajer
ale ona jest chyba o 20 zł droższa od standardowej
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 18:38   #3857
Ojoanna29
Zakorzenienie

Ale jestem mądra inaczej w tej ciąży godzinę po obiedzie chciałam zmierzyć cukier, oczywiście zapomniałam i złapałam pączka, bo miałam taką straszną ochotę.. Wtedy mnie oświeciło, nie zdążyłam ugryźć, więc oblizalam paluchy i pyk, mierzę cukier, a tam mi się świeci na czerwono, przekroczenie, ponad 150 wyszło już prawie zawału dostałam, że zaszkodzilam dziecku zjedzona godzinę wcześniej zupą, a mama do mnie, żebym najpierw umyła ręce, a potem zmierzyła, bo pewnie po prostu miałam jakieś ślady cukru na paluchu i już był wynik ok... Ale już mi się odechciało słodkości zmierzyłam po kolejnej godzinie i już 65, więc znowu za nisko

Jeśli chodzi o wanienki, to kupię jakąś zwykłą, żeby potem rzucić na strych i nie żałować jak się zniszczy, zapomniałam że dzisiaj sklepy zamknięte i już chciałam ciągnąć tatę do dziecięcego po wanienke i przewijak 🙄 koleżanka i siostra trafiły na promocję w biedrze jak były w ciąży i kupiły takie śliczne wanienki z Kubusiem Puchatkiem
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 18:49   #3858
_Selina_
Zakorzenienie

Ja będę chciała się ogolić, pewnie o wiele łatwiej dbać później o higienę po porodzie.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Ale jestem mądra inaczej w tej ciąży godzinę po obiedzie chciałam zmierzyć cukier, oczywiście zapomniałam i złapałam pączka, bo miałam taką straszną ochotę.. Wtedy mnie oświeciło, nie zdążyłam ugryźć, więc oblizalam paluchy i pyk, mierzę cukier, a tam mi się świeci na czerwono, przekroczenie, ponad 150 wyszło już prawie zawału dostałam, że zaszkodzilam dziecku zjedzona godzinę wcześniej zupą, a mama do mnie, żebym najpierw umyła ręce, a potem zmierzyła, bo pewnie po prostu miałam jakieś ślady cukru na paluchu i już był wynik ok... Ale już mi się odechciało słodkości zmierzyłam po kolejnej godzinie i już 65, więc znowu za nisko

Jeśli chodzi o wanienki, to kupię jakąś zwykłą, żeby potem rzucić na strych i nie żałować jak się zniszczy, zapomniałam że dzisiaj sklepy zamknięte i już chciałam ciągnąć tatę do dziecięcego po wanienke i przewijak 🙄 koleżanka i siostra trafiły na promocję w biedrze jak były w ciąży i kupiły takie śliczne wanienki z Kubusiem Puchatkiem
Hahaha no to nieźle z tym cukrem.

My mamy taki wkład do wanienki z Kubusiem i wanienkę też taką kupimy do kompletu.
Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Ja będę chciała się ogolić, pewnie o wiele łatwiej dbać później o higienę po porodzie.

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 19:19   #3859
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy można wystawic l4 na dłużej niż 30 dni? Czy to zgodne z prawem ?

Mozna, ostatnio mialam na 35 dni.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 19:19   #3860
alleyezonme
Zakorzenienie

Dziewczyny, robię rozeznanie w ciuszkach - co już mam a co jeszcze muszę dokupić.
Podpowiedzcie proszę - czy na rozmiar 56:
4x body
2x pajac
2x półśpiochy
to wystarczająca ilość rzeczy?
Nic więcej nie mam w tym rozmiarze i zastanawiam się czy jest OK ? A może coś jeszcze powinnam dokupić?

Stary 2018-01-06, 19:24   #3861
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, robię rozeznanie w ciuszkach - co już mam a co jeszcze muszę dokupić.
4x body
2x pajac
2x półśpiochy
Nic więcej nie mam w tym rozmiarze i zastanawiam się czy jest OK ? A może coś jeszcze powinnam dokupić?
Ja mam zdecydowanie więcej rzeczy na ten rozmiar, ale ja szalałam

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 19:25   #3862
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
4x body
2x pajac
2x półśpiochy
Wg mnie mało, synek potrafil osikac sie 3razy dziennie, albo kupka gdzies bokiem poleciala. Mysle ze tak po 5szt, chyba ze bedziesz od razu prala i suszyla, a nie bardzo sie chce tak świeżo po porodzie 😉

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-06, 19:25   #3863
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
4x body
2x pajac
2x półśpiochy
Ja bym pajacykow dokupiła tak żeby mieć min 10 szt. Z tym że ja przy młodym same pajace na początku używałam. Nawet w szpitalu jak Ci się dziecko przesika to juz nie będziesz miała na przebranie.

Stary 2018-01-06, 19:27   #3864
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Ja mam zdecydowanie więcej rzeczy na ten rozmiar, ale ja szalałam

To mogę jeszcze dokupić śmiało

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Wg mnie mało, synek potrafil osikac sie 3razy dziennie, albo kupka gdzies bokiem poleciala. Mysle ze tak po 5szt, chyba ze bedziesz od razu prala i suszyla, a nie bardzo sie chce tak świeżo po porodzie 😉

Ja się np urodziłam 58 cm i w ogóle nie nosiłam 56 tak mama mówiła Dlatego pytam nie wiem czy ten rozmiar się długo przydaje. Ale jak patrzę, że koleżanki rodzą teraz zdecydowanie wcześniej no to chyba dokupię jeszcze

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Ja bym pajacykow dokupiła tak żeby mieć min 10 szt. Z tym że ja przy młodym same pajace na początku używałam. Nawet w szpitalu jak Ci się dziecko przesika to juz nie będziesz miała na przebranie.

Tak myślałam, żeby pajacyków właśnie więcej dokupić

Ok, przekonałyście mnie

Stary 2018-01-06, 19:27   #3865
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Ja się np urodziłam 58 cm i w ogóle nie nosiłam 56 tak mama mówiła Dlatego pytam nie wiem czy ten rozmiar się długo przydaje. Ale jak patrzę, że koleżanki rodzą teraz zdecydowanie wcześniej no to chyba dokupię jeszcze
Nie no ogólnie bym dokupiła jeszcze. I body i polspiochy też. Możesz szaleć

Stary 2018-01-06, 19:28   #3866
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Tak myślałam, żeby pajacyków właśnie więcej dokupić

Ok, przekonałyście mnie
Synek moj miał 3850g i 62cm i 2tyg nosil 56 😊

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-06, 19:29   #3867
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Synek moj miał 3850g i 62cm i 2tyg nosil 56 😊
A ja byłam klucha i ważyłam 4600

Jak widać dziecko dziecku nierówne - jedno ponosi jedno nie.

Dobra to zapisuję żeby na 56 też jeszcze dokupić
A na 62 też ok 10 pajaców itp polecacie?

Stary 2018-01-06, 19:30   #3868
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
A ja byłam klucha i ważyłam 4600

Jak widać dziecko dziecku nierówne - jedno ponosi jedno nie.

Dobra to zapisuję żeby na 56 też jeszcze dokupić
A na 62 też ok 10 pajaców itp polecacie?
No 62 to moj nosil z miesiac tak kojarze, moze poltora

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-06, 19:31   #3869
Lunak
Wtajemniczenie

Alley, ja bym odpuściła kwiaty i zamieniła na cos innego. Ale ja nie lubie bukietów itd, bo zawsze pozniej z tym problem jest. A na oddziale nie wiadomo jak na to patrzą.

Super ubranka stacjonarnie w c&a to najpierw pooglądaj i sprawdz w necie czy w dziale z wyprzedażami nie ma taniej. Ja tak tam kupiłam duzo taniej bluzki dla siebie
I jeszcze poszalej z ubrankami. Chyba, że chcesz prac codziennie

Nadalka piona. Ja tez wole sama nieść do ZUSu nauczona brakiem wcześniejszych przelewów z urzędu i tłumaczeniu szefowej, ze oni i tak wypłacają po kilku miesiącach
Ja najdłuższe l4 miałam
Na 35 dni i nie było problemu z nim

Katstan, ja tez najlepiej dogadywałam sie z przyjacielem, a nie przyjaciółkami. Ale to stare i juz smutne dzieje. Jednak męskie podejscie do niektórych spraw bardziej mi pasuje

Bloody, czesc z nas zamawiała od HubiWorld mnie sie rzeczy od niego podobają. W tym tygodniu bede rozpakowywać i prac

Torrence, ja wanienkę kupie najprostszą taką z auchana mam nadzieje, ze dziecko bedzie chciało sie myc w taki sposób, bo znam egzemplarze gdzie dopiero pojemnik do przechowywania rzeczy z ikei spełnił sie w roli wanienki

Jolinko, ta informacja ze strony szpitala o lewatywie i goleniu nijak ma sie ze standardem, bo to ma byc na nasze życzenie, a nie informowanie nas

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 19:34   #3870
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Alley, ja bym odpuściła kwiaty i zamieniła na cos innego. Ale ja nie lubie bukietów itd, bo zawsze pozniej z tym problem jest. A na oddziale nie wiadomo jak na to patrzą.

Super ubranka stacjonarnie w c&a to najpierw pooglądaj i sprawdz w necie czy w dziale z wyprzedażami nie ma taniej. Ja tak tam kupiłam duzo taniej bluzki dla siebie
I jeszcze poszalej z ubrankami. Chyba, że chcesz prac codziennie
Jeszcze poszaleję, przekonałyście mnie

O, dzięki za cynk z tymi cenami w C&A.
Np. w H&M z reguły stacjonarnie jest właśnie taniej niż online. Niedawno kupiłam parę rzeczy po 20 zł a na stronie wisiały po 39 w przecenie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości