|
|
#3841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Dziewczyny, a znacie może jakiś jeden sklep/konto Allegro na którym mogę zamówić wyprawowe rzeczy typu wanienka, różne pieluszki, przewijak itp. ?
Przeglądam allegro i coś nie mogę trafić, a bez sensu płacić za kilka przesyłek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
Torrence super że sprawa z ubrankami się wyjaśniła
![]() Alleyezonme piękne ciuszki ![]() My już w domu. Czas na drzemkę. Z. Spi to i ja idę ![]() Tztowi znowu wróciła 4brygadowka dziś nocka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3844 |
|
Wtajemniczenie
|
O właśnie! Wczoraj weszliśmy do smyka bo chciałam popatrzeć na wanienki. Były małe, średnie i duże. Zwykłe, bez stojaka ani żadnych bajerów, w cenach ok. 30 zł. Spodobała mi się ta najmniejsza, taka zgrabna była.
Ale nie kupiliśmy od razu bo nie wiedzieliśmy jeszcze ile miejsca zajmie nam wózek i ewentualny fotelik i stwierdziłam, że już mam rozeznanie więc kupię przez net. Wieczorem weszłam na empik a tam okazało się, że nie zaznasz wanienki za mniej niż 100 zł!!! No i pytanie do bardziej doświadczonych: czy inwestowanie w wanienkę ma jakiś sens? Czy te droższe są bardziej wygodne w użytkowaniu? Bo zastanawiam się, skąd te ceny!
|
|
#3845 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz moj tesc wypalil ostatnio ze on ma wanienke po moim mezu i jesli chcemy to mozemy wziac. To oznacza ze wanienka ma prawie 30 lat i troche mnie to... stopuje w entuzjazmie Dzisiaj zdecydowalismy jeszcze ze dokupimy waska komode i postawimy obok lozeczka. Zawsze to kilka szuflad wiecej. Szczegolnie ze moja mama oznajmila mi ze w paczce ktora dostala jest... ok. 30 par spodenek (na szczescie w rozmiarach od 0 do 6 miesiecy) plus ogromne ilosci innych rzeczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3847 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie czytam na stronie szpitala o rzeczach które muszę wziąć że soba. I dla dziecka mam tylko zabrać chusteczki nawilzane i pampersy o ile chce bo szpital oferuje tetrowe. 😉 a miałam synkowi oddzielna torbę szykować, no ale chyba dorzucę te rzeczy do swojej. Za to rzeczy dla siebie to widzę że ogrom zabiorę 😜
I jest tu taka wzmianka: "lewatywa i golenie krocza do porodu wykonywane standardowo, z wcześniejszym informowaniem pacjentek". 😎😝 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3848 |
|
Zadomowienie
|
Torrence ja mialam i będę mieć najzwyklejsza wanienke. Rozmiar największy, żeby nie wymieniać po ilus tam miesiącach.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Btw. Ale sobie pospalam... nawet nie wiem czy udało mi się usnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja będę chyba brała wszystko swoje, tylko jakby drugiego sortu Żeby później nie było że żal bo się zapodziało/zniszczyło
|
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Golenie i Lewatywa to brzy tragicznie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3851 |
|
Zadomowienie
|
Torrence, ja mam zwykłą wanienkę za jakieś 30 czy 40zł. Nie widzę sensu kupowania za ponad stówę, no bo czym one się różnią
A rozmiar nie wiem jaki mam. Szczerze, to nawet nie wiedziałam że są różne Ale starczyła nam na długo, wiec chyba spora. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na razie z c&a zostawiam tylko komplet koszulka+spodnie+bluza (też z dinozaurami) i rampersa w granatowe gwiazdki, ale czekam na jeszcze jedną paczkę byliśmy dziś cyknąć sobie kilka fotek z brzuszkiem, potem były gofry |
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Widocznie mamy podobny gust
![]() W tygodniu nawiedzam sklep stacjonarny
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ona jest chyba o 20 zł droższa od standardowej
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem mądra inaczej w tej ciąży
godzinę po obiedzie chciałam zmierzyć cukier, oczywiście zapomniałam i złapałam pączka, bo miałam taką straszną ochotę.. Wtedy mnie oświeciło, nie zdążyłam ugryźć, więc oblizalam paluchy i pyk, mierzę cukier, a tam mi się świeci na czerwono, przekroczenie, ponad 150 wyszło już prawie zawału dostałam, że zaszkodzilam dziecku zjedzona godzinę wcześniej zupą, a mama do mnie, żebym najpierw umyła ręce, a potem zmierzyła, bo pewnie po prostu miałam jakieś ślady cukru na paluchu ![]() Jeśli chodzi o wanienki, to kupię jakąś zwykłą, żeby potem rzucić na strych i nie żałować jak się zniszczy, zapomniałam że dzisiaj sklepy zamknięte i już chciałam ciągnąć tatę do dziecięcego po wanienke i przewijak 🙄 koleżanka i siostra trafiły na promocję w biedrze jak były w ciąży i kupiły takie śliczne wanienki z Kubusiem Puchatkiem
|
|
#3858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja będę chciała się ogolić, pewnie o wiele łatwiej dbać później o higienę po porodzie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
no to nieźle z tym cukrem.My mamy taki wkład do wanienki z Kubusiem i wanienkę też taką kupimy do kompletu. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, robię rozeznanie w ciuszkach - co już mam a co jeszcze muszę dokupić.
Podpowiedzcie proszę - czy na rozmiar 56: 4x body 2x pajac 2x półśpiochy to wystarczająca ilość rzeczy? ![]() Nic więcej nie mam w tym rozmiarze i zastanawiam się czy jest OK ? A może coś jeszcze powinnam dokupić? |
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
Dlatego pytam nie wiem czy ten rozmiar się długo przydaje. Ale jak patrzę, że koleżanki rodzą teraz zdecydowanie wcześniej no to chyba dokupię jeszcze ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Ok, przekonałyście mnie
|
|||
|
|
|
#3865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam klucha i ważyłam 4600
![]() Jak widać dziecko dziecku nierówne - jedno ponosi jedno nie. Dobra to zapisuję żeby na 56 też jeszcze dokupić ![]() A na 62 też ok 10 pajaców itp polecacie? |
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3869 |
|
Wtajemniczenie
|
Alley, ja bym odpuściła kwiaty i zamieniła na cos innego. Ale ja nie lubie bukietów itd, bo zawsze pozniej z tym problem jest. A na oddziale nie wiadomo jak na to patrzą.
Super ubranka stacjonarnie w c&a to najpierw pooglądaj i sprawdz w necie czy w dziale z wyprzedażami nie ma taniej. Ja tak tam kupiłam duzo taniej bluzki dla siebie ![]() I jeszcze poszalej z ubrankami. Chyba, że chcesz prac codziennie ![]() Nadalka piona. Ja tez wole sama nieść do ZUSu nauczona brakiem wcześniejszych przelewów z urzędu i tłumaczeniu szefowej, ze oni i tak wypłacają po kilku miesiącach Ja najdłuższe l4 miałam Na 35 dni i nie było problemu z nim Katstan, ja tez najlepiej dogadywałam sie z przyjacielem, a nie przyjaciółkami. Ale to stare i juz smutne dzieje. Jednak męskie podejscie do niektórych spraw bardziej mi pasuje ![]() Bloody, czesc z nas zamawiała od HubiWorld mnie sie rzeczy od niego podobają. W tym tygodniu bede rozpakowywać i prac ![]() Torrence, ja wanienkę kupie najprostszą taką z auchana mam nadzieje, ze dziecko bedzie chciało sie myc w taki sposób, bo znam egzemplarze gdzie dopiero pojemnik do przechowywania rzeczy z ikei spełnił sie w roli wanienki ![]() Jolinko, ta informacja ze strony szpitala o lewatywie i goleniu nijak ma sie ze standardem, bo to ma byc na nasze życzenie, a nie informowanie nas ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, dzięki za cynk z tymi cenami w C&A. Np. w H&M z reguły stacjonarnie jest właśnie taniej niż online. Niedawno kupiłam parę rzeczy po 20 zł a na stronie wisiały po 39 w przecenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

dziś nocka 

Wczoraj jak odbieraliśmy to naszły mnie jakieś dziwne wątpliwości, czy dobrze że się tak uparłam, że może trzeba było jeszcze więcej pojeździć i poszukać... Ale tak stoi sobie od wczoraj bo nie mam serca żeby go złożyć i tak co i raz zerkam na niego i jestem szczęśliwa 

godzinę po obiedzie chciałam zmierzyć cukier, oczywiście zapomniałam i złapałam pączka, bo miałam taką straszną ochotę.. Wtedy mnie oświeciło, nie zdążyłam ugryźć, więc oblizalam paluchy i pyk, mierzę cukier, a tam mi się świeci na czerwono, przekroczenie, ponad 150 wyszło 
piona. Ja tez wole sama nieść do ZUSu nauczona brakiem wcześniejszych przelewów z urzędu i tłumaczeniu szefowej, ze oni i tak wypłacają po kilku miesiącach