Mamusie lipcowe 2018 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-07, 20:01   #4261
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Vesna tak spróbujemy zrobić, tyle że nie mam nikogo, kto się tym zajmuje bezpośrednio. Jedynie mam znajoma, ale to po prostu w banku i chyba do niej w pierwszej kolejności pójdę, może ona kogoś poleci 😉 dziękuję!

Sandam, moim zdaniem jeśli chodzi o obrączki to jak bardzo zależy Ci na kamieniu to lepiej dołożyć do diamentu. To jest jednak na całe życie. Ja mam pierścionek z cyrkonią i jak wybieraliśmy obrączki, to pani u jubilera była pod wrażeniem, że cyrkonia tak ładnie mi się świeci, aż mi go wzięła i sprawdzała jakimś czujnikiem. Ale pierścionek noszę 4 lata i pewnie za parę lat nie będzie tak wyglądał 😉
Duże wesele robicie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-07, 20:06   #4262
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Vesna tak spróbujemy zrobić, tyle że nie mam nikogo, kto się tym zajmuje bezpośrednio. Jedynie mam znajoma, ale to po prostu w banku i chyba do niej w pierwszej kolejności pójdę, może ona kogoś poleci dziękuję!

Sandam, moim zdaniem jeśli chodzi o obrączki to jak bardzo zależy Ci na kamieniu to lepiej dołożyć do diamentu. To jest jednak na całe życie. Ja mam pierścionek z cyrkonią i jak wybieraliśmy obrączki, to pani u jubilera była pod wrażeniem, że cyrkonia tak ładnie mi się świeci, aż mi go wzięła i sprawdzała jakimś czujnikiem. Ale pierścionek noszę 4 lata i pewnie za parę lat nie będzie tak wyglądał
Duże wesele robicie?

Małe 30-35 osób.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 20:11   #4263
fioletowe okulary
Raczkowanie

Mam pytanie do dziewczyn które są już po UG. Teraz przed nami w 20 tyg. USG połówkowe, robicie je u swojego lekarza czy idziecie do takiego z lepszym sprzętem i umiejetnościami? Zastanawiam się czy się zapisać do innego lekarza, niby jeszcze 5 tyg ale trzeba wziąć pod uwagę kolejki

Edytowane przez fioletowe okulary
Czas edycji: 2018-01-07 o 20:13 Powód: .
fioletowe okulary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 20:14   #4264
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn które są już po UG. Teraz przed nami w 20 tyg. USG połówkowe, robicie je u swojego lekarza czy idziecie do takiego z lepszym sprzętem i umiejetnościami? Zastanawiam się czy się zapisać do innego lekarza, niby jeszcze 5 tyg ale trzeba wziąć pod uwagę kolejki
Ja idę a usg połówkowe czyli te II trymestru do tej kliniki co byłam na UG co sprawdzony sprzęt to sprawdzony sprzęt

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 20:19   #4265
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Małe 30-35 osób.

Też mieliśmy malutkie - 26 osób. 😉 Ale załatwiania i tak ogrom, powodzenia.

Stary 2018-01-07, 20:22   #4266
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Wy tu już wszyscy wózki wybieracie a ja oglądam zaproszenia ślubne i szukam dj'a.. Jedyne co mamy załatwione to sala i nic więcej.. O dziecięcych zakupach nawet nie myślę, koszty ślubu już mnie przerażają a gdzie tam wyprawka.. Jestem że wszystkim sto lat za murzynami.
Przydało by mi się tak 6 w totka trafić.
Ale korzystając z okazji że tutaj chyba wszystkie już mężatki (?) to pozwolę sobie zadać pytanie czy macie obrączki z kamieniami bo takie mi się podobają i czy lepiej zapłacić za diament czy zwykła cyrkonia wystarczy? Różnica ceny znaczna bo jakieś 700zl ale niewiem czy cyrkonia za chwilę nie będzie brzydka?
Chociaż mam pierścionek z cyrkonią który dostałam od tż jakieś 2 lata temu i mam pierścionek zaręczynowy z diament od czerwca o czasem ta zwykła cyrkonia lepiej się świeci niż ten diament a różnica w cenie pewnie nie mała..

Ja mam zwykłą bez kamienia. Gdybym miała wziąć z to na pewno wybrałbym z diamentem. Mam w zaręczynowym i cały czas ładnie się błyszczy może oddaj np. do czyszczenia pierścionek?
Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ja mam zwykłą cieniutką obrączkę, bo podobno właśnie kamień przeszkadza w późniejszej ewentualnej zmianie rozmiaru.

W temacie obrączek.. dziewczyny pamiętajcie zdjąć je na końcówce ciąży,albo gdy zauważycie, że wam palce puchną. Ja tego nie zrobiłam w poprzedniej ciąży i musiałam rozcinać obrączkę.

Ja codziennie sprawdzam czy mi schodzi bez problemu z palca już kilka osób mi o tym mówiło

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Ja też raczej planuje iść tam gdzie mają lepszy sprzęt czyli pewnie tu gdzie UG. Chociaż ja jestem jeszcze przed genetycznym

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 20:24   #4267
Patrycja28100
Rozeznanie

Na polowkowe ide do fajnego pana dr prywatnie, w poprzedniej ciazy tez tam bylam i bylam zadowolona, dostalam plyte i zdjecia i opis na 2 kartki A4.
Ja obraczke mam prosta srebrna bo zloto mi sie nie podoba. No i pierscionkow nie nosze i obraczki tez bo mam na tym palcu pieprzyka i mi przeszkadza i boli mnie potem.

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 20:36   #4268
pozytywnaj
Zadomowienie

Regularkate gratuluję dziewczynki
Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość

Gosiu, nie chciałam zapeszać, ale dwóch ginów, niezależnie od siebie, czegoś tam u nas się dopatrzyło, więc może będzie upragniony chłopiec )
Trzymam kciuki, żeby wam się trafiło

Co do obrączek
ja mam najprostszą najzwyklejszą, bo potem problem w razie zmiany rozmiaru.

My też sobie raczej sami wszystko organizujemy, Kasę od rodziców to na chrzciny, Mikołaja itd
pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 20:40   #4269
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Wiesz ale ja od nich tego nie wymagam, oni sami to proponują, i dla nich jest to ważne, zależy im na tym. Wiem, że gdybym odmówiła poczuli by się urazeni.
Co innego gdyby ich nie było na to stać, a i tak by się upierali, że kupią, bo trzeba wypada.. W życiu bym się na to nie zgodziła.
Ale ja wiem, jaka maja sytuację materialna i wiem, że mogą sobie na to pozwolić
Nie jest to dla mnie powód do wstydu i nie czuje się mniej dorosła przez to, że dziadkowie chcą kupić wnuczce wózek bo ta propozycja wyszła od nich, a nie jest to mój kaprys którego wymagam od nich.

Nie neguje decyzji w sprawie zakupu wózka, rozumiem że niektórzy mają takie zwyczaje. Mówię po prostu jak jest u mnie, ale to tez moze dlatego, że u moich rodziców nigdy sie nie przelewalo, i najzwyczajniej byloby mi głupio. Może gdyby sytuacja materialna była inna, to też nie mialabym w życiu dorosłym poczucia, że juz tyle dla mnie rodzice zrobili, wręcz poświęcili

My mamy obrączki z bialego i zoltego złota, bez kamieni

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 21:21   #4270
norka93
Wtajemniczenie

Dziewczyny, dajcie mi medal - pierwszy raz od 3 tygodni (włącznie z chorobą) pozmywałam naczynia Do tej pory zmywał tylko mąż, mi w głowie się kręciło od razu.

My z mężem mamy najprostsze, złote obrączki. Poniekąd ze względu na pieniądze, a po części takie proste nam się podobają

Za to zaręczynowy mam z 10cioma malutkimi diamencikami i szafirem - postarał się Ale z perspektywy czasu zadowolona byłabym i z najprostszego, po czasie nie zwraca się na takie rzeczy uwagi, przynajmniej ja.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Jutro będę miała pobieraną krew do badań, chodzi o różyczkę, tokso, cytomegalię i inne badania z tych podstawowych. Brać euthyrox rano, w dniu badań, nie przekłamie on wyników?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 22:28   #4271
karisss89
Przyczajenie

Hej. Termin na 13.07 😉 pierwsza ciąża 😍
karisss89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 22:37   #4272
folinka
Zadomowienie

Hejka!
U mnie mały odwyk od laptopa, wczoraj basen, sprzątanie, dziś rodzinny dzień i wreszcie spacer - prawie całe ferie świąteczne wichury i deszcze były u nas
Kurcze, z bólem (dosłownie) dołączam do tych z bólami głowy. Od kilku dni boli mnie bez przerwy... Spacer dziś trochę pomógł na szczęście i muszę jeszcze ograniczyć pisanie do Was niestety więc dziś postaram się krótko.

Powiem Wam, że poza tym to mogę stwierdzić, że u mnie drugi trymestr na razie książkowy - gdyby nie rosnący brzuszek, to w ogóle nie czuję się, jakbym była w ciąży

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Folinka,piszesz o tym przewijaku na łóżeczko,ze za niski, ja mam 165 cm i dla mnie ciut za wysoki. Ale nadal z niego korzystam,bo wygodniej mi niz sie właśnie schylac do naszego łóżka- juz pomijam ze z łóżka szybciej młoda ucieka 😂
Hehe, no właśnie. Mój główny przekaz jest taki, że każdemu pasuje co innego. I z tego co piszesz zgaduję, że dużo pewnie zależy od wysokości łóżeczka

Cytat:
Zwłaszcza Rudas jest przytulasem i śpi dosłownie na mojej twarzy, uwielbia przytulne miejsca, świeżą pościel, kupki ubraniowe... Ja już po prostu widzę jak on pcha się do łóżeczka i pokłada na noworodku. Będę musiała mieć oczy dookoła głowy!
Jeśli Cię to niepokoi, to rozważ czy by nie nauczyć kotów, że nie wolno im w danych miejscach leżeć. Teraz jest własnie na to dobry czas, żeby to spokojnie wypracować, kiedy jest jeszcze kilka miesięcy do porodu. Zdecydowanie warto rozstawić wcześniej łóżeczko i właśnie tego koty uczyć. Znajoma kociara podpowiedziała sposób z rozłożeniem folii aluminiowej, ponoć koty jej nie lubią i nie wejdą na nią.

Cytat:
arya przede wszystkim jak mocno prześwietlają historię? Na co się przygotować? Mąż miał firmę i pod koniec działalności nieciekawe komplikacje, na ten czas wyjaśnione, ale boimy się że to będzie rzutować. Oprócz tego - oboje mamy umowy, ale przez różne sytuacje zmiany nazwy firm itd, mimo tego że pracujemy w tych samych firmach od lat, to umowy mamy świeże stosunkowo ale na czas nieokreślony - duże to ma znaczenie?
Samo załatwianie, dużo czasu to zajmuje? Tzn słyszałam że znajomi znajomych hmm 😊 zalatwiali 1,5roku bo jakiś tam 10zl rachunek przed lat niezapłacony itd. faktycznie tak to wszystko mega sprawdzają?
Postaram się wyskrobać parę zdań, bo znam temat od obu stron - i sama mam hipoteczny na mieszkanie w Pl, i oboje z tż pracowaliśmy w bankach. Co prawda nie zajmowałam się udzielaniem hipotecznych, ale wstępna weryfikacja klienta oraz udzielenie mu podstawowych informacji jak najbardziej do moich obowiązków należało.
Krótko mówiąc i odpowiadając po części na wszystkie Twoje pytania, powiem Ci tak - kiedy już spełnisz podstawowe kryteria danego banku, to później to czy dostaniesz kredyt zależy od dwóch czynników - zdolności kredytowej i tzw. scoringu. Wszystko co podchodzi pod zdolność kredytową, pracownik banku jest zobowiązany Ci dokładnie wyjaśnić, jest to po prostu wyliczenie wg zasad danego banku, czy ich zdaniem stać Was na płacenie raty. Natomiast scoring to ocena banku stwierdzająca, jakie jest statystyczne prawdopodobieństwo, że osoby w Waszej sytuacji/z podobną historią kredytową, itp. będą spłacać kredyt (w najgorszej sytuacji jest młody bezdzietny kawaler). Jak scoring dokładnie jest liczony tego pracownik banku nie wie, nie wolno mu wiedzieć i siłą rzeczy nie udzieli dokładnych informacji. Wie to tylko centrala, która wydaje decyzję o udzieleniu kredytu. Jeśli scoring wyjdzie negatywny, to pracownik banku może jedynie udzielić odpowiedzi używając formułki w rodzaju: "Ryzyko udzielenia tego kredytu jest dla banku zbyt wysokie". Jeśli coś wie i mówi o tym, to wynika to jedynie z jego doświadczenia, obserwacji, itp. ale nie są to fakty.
Więc wybierzcie bank, którego oferta Wam pasuje i składajcie! Najwyżej jak się nie uda, to próbujcie w innym. A wcześniej pochodźcie po bankach i zadawajcie pytania do bólu.
I uwierz mi, temu siedziącemu za biurkiem pracownikowi tak samo mocno jak Wam zależy, żebyście ten kredyt dostali! Bo to przekłada się na jego zarobki!
Czas załatwiania - to zależy od danej sytuacji, a są one bardzo różne. W najprostszych najlepszych przypadkach jest to kilka tygodni. U mnie np. najdłużej czekałam na dostarczenie przez sprzedających zaświadczenia z ich banku o dokładnej kwocie ich pozostałego hipotecznego, bo nasz bank pierwszą transzą spłacał ich hipoteczny, żeby ich bank zdjął hipotekę z mieszkania.
Mam nadzieję, że coś pomogłam! Powodzenia

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
też mam Microlife 😁Może napiszemy do nich o jakie wsparcie finansowe? 😁
Hehe, trzeba o tym pomyśleć

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Do nas wpadł kolega z "krótką" wizyta - właśnie siedzi juz 4h bo zaczęliśmy grać w planszowki.
Znam to, znam... W co gracie?
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 22:51   #4273
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Blanka dokładnie, punkt widzenia jest różny w zależności od sytuacji 😊 dla nas to też nie mało, ale to są ważne kwestie i nie chce na tym oszczędzać, za cena idzie jakość i wygoda 😊

Radena ale chyba nie wszystkie foteliki z zestawów 3w1 są kijowe? Z tyłu co czytałam maxi cosi ze swoich flagowych fotelików niektóre mają atesty ADAC właśnie, też nam na tym zależy 😊

A ja myślę, o spacerówce z zestawu tylko max do 1,5 roku potem kupić dobrą parasolkę 😊

Trzeba patrzeć na te atesty i testy, ale na pewno w zestawie 3w1 za 1200 zl nie bedzie dobrego fotelika. Ja jak juz pisalam kupilam besafe izi go, po baaardzo długim researchu,nadal jest jednym z lepszych fotelików na rynku. Teraz juz jest z tą norma i-size czyli ze ma wystarczyc do roku jazdy dla dziecka ( o ile dobrze kojarzę), moja Młoda jest wysoka i koło 9 miesiaca ją przesadzilismy do besafe izi plus,bo glowa jej wystawala

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Kochane!! Ja już wiem co się stało! Mi po prostu noc się przestawiła na godzinę od 6:30 do 15.. A tak poważnie, to sprobuję melisy w końcu. Tak sobie myślę, żeby dzisiaj w nocy w ogóle się nie kłaść, o 5tej szykować się do wyjazdu i przetrzymać cały jutrzejszy dzień. Ambitny plan, nie ma co.

Fajnie się czyta o tych wózkach, fotelikach. Ja, jako jeszcze niedoświadczona mama, która urodzi pierwsze dziecko, chętnie o Waszych opiniach i radach poczyta
Wiele razy czytałam, że zestawy 3w1 są beznadziejne własnie ze względu na foteliki bez atestów.
Najczęściej kupuje się 2w1 i dokupuje oddzielnie fotelik z bazą do auta.
To na co trzeba zwrócić uwagę, to pompowane koła.
Dziewczyny, które mieszkają wysoko w blokach czy mają problemy z kręgosłupem, powinny wybierać jak najlżejsze, ale i stabilne wózki.
Patrzeć, aby gondola wózka była dość długa, żeby i na dłużej starczyło, minimum 80 cm.
Najlepiej, żeby przednie kółka nie były skrętne, tylne jak najbardziej ze względu na stabilizację prowadzenia wózka.

Tyle zapamiętałam, jeśli coś pokręciłam, to BARDZO PROSZĘ doświadczone osoby o POPRAWIENIE mnie.

Pierwszo słyszę o osobnym kupowaniu wszystkiego, ale też wydaje się to dobrym pomysłem

Dziewczyny, wózek składa się z gondoli i stelaża. A jak nazywa się taki mały jakby koszyk z poręczą z góry, w której przenosi się dziecia? To jest właśnie fotelik samochodowy dla maluszków?
Hym, jest wiele nosidelek,które się nadają tylko do noszenia,a niestety są czesto uzywane przez rodziców nieswiadomie również w aucie 😡👿 dlatego trzeba patrzec wlasnie na testy czy ma adaca itd.

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 22:52   #4274
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba patrzeć na te atesty i testy, ale na pewno w zestawie 3w1 za 1200 zl nie bedzie dobrego fotelika. Ja jak juz pisalam kupilam besafe izi go, po baaardzo długim researchu,nadal jest jednym z lepszych fotelików na rynku. Teraz juz jest z tą norma i-size czyli ze ma wystarczyc do roku jazdy dla dziecka ( o ile dobrze kojarzę), moja Młoda jest wysoka i koło 9 miesiaca ją przesadzilismy do besafe izi plus,bo glowa jej wystawala

Hym, jest wiele nosidelek,które się nadają tylko do noszenia,a niestety są czesto uzywane przez rodziców nieswiadomie również w aucie 😡👿 dlatego trzeba patrzec wlasnie na testy czy ma adaca itd.

Ja w ogóle nie biorę pod uwagę fotelika z wózka, jako fotelika do samochodu, nawet gdyby wózek kosztował 3500tys
My będziemy szukać czegoś z firmy "Recaro" albo "Cybex"

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-07 o 23:01
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 23:16   #4275
folinka
Zadomowienie

Ech, tyle piszecie ciekawych rzeczy, że nie da się krótko

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
BiednaTy z tym spaniem... co do smakow to od samego poczatku przestała mi smakować jajeczna z pieczarkami... a kiedyś uwielbiałam ją...

Ja jakos mam w glowie, ze to bedzie dziewczynka... tak jakos mi sie juz ta mysl zasiedziala w glowie ��

Ooooo, też mam zmiany z jajecznicą! Ale na chłopców Kocham jajka, jadam w każdej postaci, a jajecznica to chyba w ogóle mój ulubiony posiłek. Natomiast w ciążach z chłopcami za nic mi nie wchodziła. Natomiast z Lidką tak, co mnie bardzo zdziwiło, więc doszłam do wniosku pół żartem, pół serio, że to musi być dziewczynka i to była racja. Teraz też wciągam aż miło, więc nastawiam się na dziewczynkę

Cytat:
Jedyne, co mnie martwi to to, że bardzo przytyłam aż wstyd mi się przyznać, ale przed ciążą ważyłam 52-53 kg, a teraz 10 kg więcej Jestem załamana i zastanawiam się nad przejściem na dietę dla cukrzyków, podobno otyłe ciężarne ładnie tracą kilogramy bez szkody dla dziecka. Jeśli tak będę przyrastać w dalszym ciągu to będzie to koniecznością
Oj, to sporo rzeczywiście Już mniejsza o wygląd, ale trzeba sprawdzić to pod kątem zdrowia. Może pogadaj o tym z ginem, ale pomyśl o kontakcie z dietetykiem.
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Chciałam tylko podzielić się wynikami USG prenatalnego - wszystko jest w najlepszym porządku, dzieciątko było bardzo spokojne, aż lekarz musiał je tym aparatem poprzyciskać, żeby pokazało więcej ciałka Mamy NT 1,4, co mnie bardzo, bardzo cieszy, przepływy prawidłowe, tętno bdb.
Gratulacje!

Cytat:
Co do wózków itd.to ja bym teraz brała osobno gondole osobno spacerowke. O ile gondole z tych 2w1 są najczesciej bardzo fajne,to większość spacerowek to porażka. Kupic tansza gondole a potem zainwestować wiecej w fajna spacerowke ktora sie dobrze składa. Ja jak kupowalam to był boom na te 2 czy 3w1 i nawet tej gondoli sie nie dało osobno kupić.
Fotelik to w ogóle nawet bym nie spojrzala na te z 3w1. My mamy besafe izi go, ma test adac tylko a potem tez polecam fotelik tyłem z testem plus.
Ja mam teraz problem,bo chyba potrzebuje podwójnego wózka... Nie wiem czy Młoda dojdzie na wlasnych nogach na plac zabaw. Niby tylko 800 metrów...

O to to, zgadzam się! Też lubię opcję gondola osobno, raz zastosowałam.
Jedynie wrzucanie wszystkich 3w1 do jednego worka nie jest całkiem słuszne, bo mnóstwo wózków nawet polskich ma w komplecie opcję Maxi Cosi czy Besafe.
I powiem Wam, że sprzedawcy w sklepach potrafią tak czarować i miliony zalet wózka przedstawiać, ale nie mówią o mnóstwie praktycznych spraw. Ja to ze swoją listą zawsze chodzę po sklepach i weryfikuję wózki po swojemu
No właśnie pytałam o podwójne wózki, ale oprócz Gosi, która go nie planuje , nikt nie odpowiedział. Ja kupuję na bank. To będziemy razem wybierać. Masz już jakieś pomysły, typy?
Kto jeszcze ma takiego maluszka? asiaczek, a Ty?

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
ja chodze do niej do pamedu przyjmuje tam we srody Masz tu LINK
Dzięki!!!

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-01-07 o 23:43
Stary 2018-01-07, 23:31   #4276
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Ech, tyle piszecie ciekawych rzeczy, że nie da się krótko

Ooooo, też mam zmiany z jajecznicą! Ale na chłopców Kocham jajka, jadam w każdej postaci, a jajecznica to chyba w ogóle mój ulubiony posiłek. Natomiast w ciążach z chłopcami za nic mi nie wchodziła. Natomiast z Lidką tak, co mnie bardzo zdziwiło, więc doszłam do wniosku pół żartem, pół serio, że to musi być dziewczynka i to była racja. Teraz też wciągam aż miło, więc nastawiam się na dziewczynkę

Oj, to sporo rzeczywiście Już mniejsza o wygląd, ale trzeba sprawdzić to pod kątem zdrowia. Może pogadaj o tym z ginem, ale pomyśl o kontakcie z dietetykiem.
Powodzenia!

Gratulacje!

O to to, zgadzam się! Też lubię opcję gondola osobno, raz zastosowałam.
Jedynie wrzucanie wszystkich 3w1 do jednego worka nie jest całkiem słuszne, bo mnóstwo wózków nawet polskich ma w komplecie opcję Maxi Cosi czy Besafe.
I powiem Wam, że sprzedawcy w sklepach potrafią tak czarować i miliony zalet wózka przedstawiać, ale nie mówią o mnóstwie praktycznych spraw. Ja to ze swoją listą zawsze chodzę po sklepach i weryfikuję wózki po swojemu
No właśnie pytałam o podwójne wózki, ale oprócz Gosi, która go nie planuje , nikt nie odpowiedział. Ja kupuję na bank. To będziemy razem wybierać. Ma już jakieś pomysły, typy?
Kto jeszcze ma takiego maluszka? asiaczek, a Ty?

Dzięki!!!
Fakt, są też w zestawach te lepsze foteliki,ale to już jak ktoś świadomie tak wybiera. Znam niemało osób,które kupowały opcje 3w1 bo najtansza,a potem woziły dziecko w tym nosidełku,bryyy

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 23:41   #4277
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Edit: Już doczytałam - przednie skrętne i ju. Chociaż wyczytałam też, że są wózki, które maja blokadnę skrętności, ale po co dopłacać do takiego gadżetu?
Na wszelkie nierówne tereny - krzywe ścieżki, śnieg, piasek, łąka. Skrętne wpadają w każdą nierówność i wózek staje dęba.
Moim zdaniem zdecydowanie skrętne - zawsze możesz je zablokować (chyba nie robią w ogóle takich bez blokady), a z nieskrętnymi nie zrobisz nic Jedyna opcja, w której brałabym nieskrętne, to typowy sportowy wózek do biegania, żeby jechał idealnie prosto.

Cytat:
Dziewczyny, tak patrzę na organizery z ubrankami dla dzieci, pudełka z ubrankami poukładane wedle rozmiarów, rodzaju, itd. Jak takie ubranka się składa? Na pół tylko? Wybaczcie pytanie, ale patrzę na zdjęcia i dumam.
Jak tylko dusza zapragnie i fantazja podpowie

Cytat:
Jeszcze pozostaje wysokość, bo my z mężem wysocy, ja 180, a mąż 190 cm. Są stelaże wyższe/niższe czy to rączkę się reguluje?
Tak, prawie zawsze się reguluje.

Cytat:
Możemy wkleić na pierwszą stronę taka ściągaczke jeśli chcecie, co do rozmiarówki i rozmiarów ubranek.
Załącznik 7382306Załącznik 7382311

Ogarnę to jak nie dziś, to jutro.

Cytat:
Vesna dziękuję! 😉 My w sumie nie wiem czy dobrze zaczynamy, bo rozglądamy się za domami na razie, nie mamy konkretnego jeszcze na oku, a o kredyt chcemy dopytać bo tak myślę, po co się nakręcać na dom jak się okaże, że mam szans na kredyt? 😉 I w sumie nie wiem czy dobrze myślę 😉 rozumiem, że mimo braku umów na czas nieokreślony dostaliście kredyt? Napiszesz na ile lat?

Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby rozglądać się w jednym i w drugim! Różne banki mają różne warunki i wymogi np. co do umów o pracę. Jak już pisałam, chodź po bankach i pytaj o wszystko. Oni naprawdę chcą Ci dać ten kredyt Możesz pytać o to wszystko, o co pytasz nas, ale dostaniesz odpowiedź z tego danego banku i na podstawie ich warunków, zrobią Ci symulację, policzą ratę, na ile lat, itp.

Heh, Wy już śpicie pewnie w większości. Bezsennym życzę bardzo śpiącej nocy Ja posiedziałam z Wami, odpoczęłam, nawet głowa mnie o dziwo przestała boleć! W przerwach wyprawiłam męża do pracy i idę na wieczorną sesję prasowania Ferie się kończą i koszulki szkolne chłopców mnie wzywają...
Stary 2018-01-08, 02:48   #4278
Elaaaa
Wtajemniczenie

Folinka dziękuję za wyczerpująca wypowiedź! 😉 Zaczęliśmy myśleć o tym teraz i już, bo z dzieckiem dochody będą dzielić się na trzy a teraz na dwie osoby, więc musimy się streszczać 😉 więc może będzie łatwiej?
Zrobimy sobie wycieczkę po bankach w najbliższym czasie!

Oo i co do wózka też się z Tobą zgadzam, maxi Cosi na przykład oferuje stworzenie własnego zestawu w którego w skład wchodzi fotelik, który jest w grupie atestowanych 😉 no i wiadomo nie są to wózki za 1200zl, bo od nich nie można tego wymagać 😊 nie ma więc co wrzucać wszystkich zestawów do jednego worka 😊

A u mnie powtórka, po co nam sen, po co nam sen... ? 😊😊 Norka, Norka moja bezsenna koleżanko śpisz? 😉

Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2018-01-08, 03:11   #4279
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Folinka dziękuję za wyczerpująca wypowiedź! Zaczęliśmy myśleć o tym teraz i już, bo z dzieckiem dochody będą dzielić się na trzy a teraz na dwie osoby, więc musimy się streszczać więc może będzie łatwiej?
Zrobimy sobie wycieczkę po bankach w najbliższym czasie!

Oo i co do wózka też się z Tobą zgadzam, maxi Cosi na przykład oferuje stworzenie własnego zestawu w którego w skład wchodzi fotelik, który jest w grupie atestowanych no i wiadomo nie są to wózki za 1200zl, bo od nich nie można tego wymagać nie ma więc co wrzucać wszystkich zestawów do jednego worka

A u mnie powtórka, po co nam sen, po co nam sen... ? Norka, Norka moja bezsenna koleżanko śpisz?

Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
A gdzie tam! Przewracam się od ok. 30 minut i udaję, że śpię Dwie godziny do pobudki.. Nie ma co zasypiać. Spałam całe 2 godziny od 00:30. Ja nie wiem kiedy i jak mi się te dnie i noce poprzestawiały. Nawet w czasie choroby spałam w nocy, później się zaczęło. A Ty jak tam, moja nocna duszyczko? W ogóle nie spałaś?

Odnośnie wózków, to ja tak kombinuję, żeby na początek dzidzia w wózku spała. U nas jest tak mały metraż, że nawet pisać nie będę, bo zostanę zlinczowana. Tylko szkopuł ze wstawaniem w nocy, ajć..

A propos programu Mieszkanie +, to zostaliśmy poproszeni o wypełnienie i przesłanie wniosków dalej, tylko nie wiem czy to się kalkuluje.

Wujek taki kochany, kupił mi pyłek pszczeli

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-08 o 03:26
Stary 2018-01-08, 03:35   #4280
Elaaaa
Wtajemniczenie

Spałam od 23 do 1 a teraz się bujam 👿👿 ech z tym naszym spaniem.. jak te nasze dziecięta tak będą spać jak my, to będziemy chodzić jak zombie 😉 co do mieszkania+ to też są dość duze koszty podobno z tego co czytałam nawet do 1500zl miesięcznie, z tym że jak się dopalaca coś do czynszu to chyba po 20 latach mozna mieć mieszkanie na własność. Więc jeden plus 😉 ja jednak uważam, że rząd zrobił błąd, bo nie każdy chce mieszkać w bloku to po pierwsze , do tego tylko w kilku miastach są budowane te mieszkania więc automatycznie nie dociera to do wszystkich. Program MDM był duzo korzystniejszy wedlug mnie, bo można była za pomocą programu kupić dom, a nie wynajmować całe życie mieszkanie od Państwa 🙈

My będziemy dopiero układać nasze mieszkanie pod dziecko (chyba że zmienimy mieszkanie, czy coś kupimy - co mi się marzy😉 ) też będziemy mieć ciasno, zwłaszcza że mamy prawie 3m narożnik, który jest mega gramotny i wcale nie jakiś wygodny ale się nam bardzo podobał. A teraz problem, gdzie go przestawić, żeby łóżeczko stało obok 😉

Stary 2018-01-08, 03:43   #4281
madziara889
Zakorzenienie

Przepraszam, że tyle czasu nie pisałam ale korzystałyśmy z urlop małża.

Tyle tematów poruszyłyście, że nie wiem na co odpisać.
Wózek mamy po Ewie, co prawda nie luvię go ale nie widzę sensu kupować kolejnego.

Z rzeczy dla dziecia mamy większość, kołyska, łóżeczko, wózki, leżaczek, kocyki, butelki itd, ubranka w zależności kto siedzi w brzuchu.
Na pewno parę rzeczy będziemy musieli dokupić ale bez tragedii.

Tak się ostatnio zastanawiałam jak lekko ubierać maluszka zaraz po wyjściu ze szpitala, żeby nie przegrzać ale też, żeby mu było ciepło.

Już się nie mogę doczekać usg połówkowego, bo mam nadzieję, że poznamy płeć i będę wiedziała na czym stoję z wyprawką.
Na usg połówkowe idziemy do innego gina, chodziłam do niego na usg z Ewką. Facet wszystko świetnie tłumaczy i pokszuje, na ścianie wisi tv na którym wyświetla się pidgląd z usg więc wszystko dobrze cały czas widać.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 05:03   #4282
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Spałam od 23 do 1 a teraz się bujam ech z tym naszym spaniem.. jak te nasze dziecięta tak będą spać jak my, to będziemy chodzić jak zombie co do mieszkania+ to też są dość duze koszty podobno z tego co czytałam nawet do 1500zl miesięcznie, z tym że jak się dopalaca coś do czynszu to chyba po 20 latach mozna mieć mieszkanie na własność. Więc jeden plus ja jednak uważam, że rząd zrobił błąd, bo nie każdy chce mieszkać w bloku to po pierwsze , do tego tylko w kilku miastach są budowane te mieszkania więc automatycznie nie dociera to do wszystkich. Program MDM był duzo korzystniejszy wedlug mnie, bo można była za pomocą programu kupić dom, a nie wynajmować całe życie mieszkanie od Państwa

My będziemy dopiero układać nasze mieszkanie pod dziecko (chyba że zmienimy mieszkanie, czy coś kupimy - co mi się marzy ) też będziemy mieć ciasno, zwłaszcza że mamy prawie 3m narożnik, który jest mega gramotny i wcale nie jakiś wygodny ale się nam bardzo podobał. A teraz problem, gdzie go przestawić, żeby łóżeczko stało obok

Elu, ja tak na szybkiego się zapytam, bo muszę się szykować - w dzień masz drzemki?

Stary 2018-01-08, 05:36   #4283
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
To mi znów powiedziała moja gin, że tuńczyk w puszcze to największe świństwo ile ludzi tyle opini.
Ja osobiście bym wolała zjeść śledzie, niż tuńczyka więc faktycznie to zależy od podejścia

Też wolę śledzia, chociaż sądzę, że żadna ryba, jedzona w umiarze nie zaszkodzi. Co do tego tuńczyka, myślę, że w dużej mierze chodzi o to, w co jest wsadzony - puszka aluminiowa. Siedzi w niej biedaczysko nie wiadomo ile i sobie naciąga aluminium. Ja staram się nie kupować np. warzyw puszkowanych, ale słyszałam, że jeśli takie kupujemy to warto je przepłukać na sitku pod bieżącą wodą.

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Mi tez sie podobają tego typu wózki, np roan itp. Nie wiem tylko czy to w ogole dobry wybór, jeszcze mocno o tym nie myślałam

My tez za ślub sami zapłaciliśmy i za wyprawke tez zaplacimy sami. Mimo że jestem jedynaczka, i to bedzie pierwszy wnuk/wnuczka moich rodziców, ja nie chce żeby kupowali nam takie drogie rzeczy. Jestesmy dorośli, juz wystarczająco duzo pieniędzy wyłożyli na mnie, na moje wykształcenie, wychowanie, kursy wszelakie itp, przez co często zaniedbywali własne zachcianki. Nie chce byc jeszcze teraz ma ich głowie.

Z calym szacunkiem summer, ale nie wydaje mi się żeby ciąża pozamaciczna była tematem do żartów... Jezeli jestem przewrazliwiona, to wybaczcie dziewczyny, ale to jest powazny temat. Nie życzę nikomu takich przeżyć.

Jeśli uraziło cię to, to przykro mi, następnym razem powstrzymam się na tym forum przed takimi żartami, choć nie uważam, żebym jakoś szczególnie przegięła. Moja ciąża nie była ciążą bezproblemową, nie raz lądowałam na izbie przyjęć, a jednak uważam (co wynika z mojego charakteru zapewne), że prawie nie ma takiego tematu, z którego nie można byłoby zażartować, oczywiście nie przekraczając jakichś norm społecznych. A żartuję sobie z MOJEJ ciąży, a nie z ciąży, czy też ciąży pozamacicznej w ogóle.

Cytat:
Vesna dziękuję! 😉 My w sumie nie wiem czy dobrze zaczynamy, bo rozglądamy się za domami na razie, nie mamy konkretnego jeszcze na oku, a o kredyt chcemy dopytać bo tak myślę, po co się nakręcać na dom jak się okaże, że mam szans na kredyt? 😉 I w sumie nie wiem czy dobrze myślę 😉 rozumiem, że mimo braku umów na czas nieokreślony dostaliście kredyt? Napiszesz na ile lat?

My obecnie też szukamy domu, zbrzydło nam mieszkanie w bloku, choć niby jesteśmy mieszczuchami z dziada pradziada ) Z własnego doświadczenia wiem, że dobrze mieć umowę na czas nieokreślony, ale słyszałam też, że jeśli ma się dobrego doradcę to wszystko jest do ugrania. Podobno oni (jeśli są dobrymi specami), mają własne układy z bankami, własne taryfy itd., więc może warto byłoby poszukać właśnie kogoś takiego?

Cytat:
Wy tu już wszyscy wózki wybieracie a ja oglądam zaproszenia ślubne i szukam dj'a.. Jedyne co mamy załatwione to sala i nic więcej.. O dziecięcych zakupach nawet nie myślę, koszty ślubu już mnie przerażają a gdzie tam wyprawka.. Jestem że wszystkim sto lat za murzynami.
Przydało by mi się tak 6 w totka trafić.
Ale korzystając z okazji że tutaj chyba wszystkie już mężatki (?) to pozwolę sobie zadać pytanie czy macie obrączki z kamieniami bo takie mi się podobają i czy lepiej zapłacić za diament czy zwykła cyrkonia wystarczy? Różnica ceny znaczna bo jakieś 700zl ale niewiem czy cyrkonia za chwilę nie będzie brzydka?
Chociaż mam pierścionek z cyrkonią który dostałam od tż jakieś 2 lata temu i mam pierścionek zaręczynowy z diament od czerwca o czasem ta zwykła cyrkonia lepiej się świeci niż ten diament a różnica w cenie pewnie nie mała..

Sandam, ja jestem fanką klasyki, jeśli chodzi o obrączki, ale myślę, że cyrkonii nic się nie stanie nawet za 20 lat. Wiadomo, co diament to nie byle kamyczek , ale prawda jest taka, że obrączka to symbol, jeśli cię nie stać albo musisz z czegoś ważniejszego zrezygnować, żeby kupić sobie diamencik, to rozważ to dobrze. Chociaż to jest moje zdanie, ja w sumie po prostu jakoś nie pałam szczególną miłością do kamyczków, i czy to cyrkonie, czy brylanty, nie robią na mnie większego wrażenia.

---------- Dopisano o 05:36 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Hejka!
U mnie mały odwyk od laptopa, wczoraj basen, sprzątanie, dziś rodzinny dzień i wreszcie spacer - prawie całe ferie świąteczne wichury i deszcze były u nas
Kurcze, z bólem (dosłownie) dołączam do tych z bólami głowy. Od kilku dni boli mnie bez przerwy... Spacer dziś trochę pomógł na szczęście i muszę jeszcze ograniczyć pisanie do Was niestety więc dziś postaram się krótko.

Powiem Wam, że poza tym to mogę stwierdzić, że u mnie drugi trymestr na razie książkowy - gdyby nie rosnący brzuszek, to w ogóle nie czuję się, jakbym była w ciąży

Hehe, no właśnie. Mój główny przekaz jest taki, że każdemu pasuje co innego. I z tego co piszesz zgaduję, że dużo pewnie zależy od wysokości łóżeczka

Jeśli Cię to niepokoi, to rozważ czy by nie nauczyć kotów, że nie wolno im w danych miejscach leżeć. Teraz jest własnie na to dobry czas, żeby to spokojnie wypracować, kiedy jest jeszcze kilka miesięcy do porodu. Zdecydowanie warto rozstawić wcześniej łóżeczko i właśnie tego koty uczyć. Znajoma kociara podpowiedziała sposób z rozłożeniem folii aluminiowej, ponoć koty jej nie lubią i nie wejdą na nią.

Postaram się wyskrobać parę zdań, bo znam temat od obu stron - i sama mam hipoteczny na mieszkanie w Pl, i oboje z tż pracowaliśmy w bankach. Co prawda nie zajmowałam się udzielaniem hipotecznych, ale wstępna weryfikacja klienta oraz udzielenie mu podstawowych informacji jak najbardziej do moich obowiązków należało.
Krótko mówiąc i odpowiadając po części na wszystkie Twoje pytania, powiem Ci tak - kiedy już spełnisz podstawowe kryteria danego banku, to później to czy dostaniesz kredyt zależy od dwóch czynników - zdolności kredytowej i tzw. scoringu. Wszystko co podchodzi pod zdolność kredytową, pracownik banku jest zobowiązany Ci dokładnie wyjaśnić, jest to po prostu wyliczenie wg zasad danego banku, czy ich zdaniem stać Was na płacenie raty. Natomiast scoring to ocena banku stwierdzająca, jakie jest statystyczne prawdopodobieństwo, że osoby w Waszej sytuacji/z podobną historią kredytową, itp. będą spłacać kredyt (w najgorszej sytuacji jest młody bezdzietny kawaler). Jak scoring dokładnie jest liczony tego pracownik banku nie wie, nie wolno mu wiedzieć i siłą rzeczy nie udzieli dokładnych informacji. Wie to tylko centrala, która wydaje decyzję o udzieleniu kredytu. Jeśli scoring wyjdzie negatywny, to pracownik banku może jedynie udzielić odpowiedzi używając formułki w rodzaju: "Ryzyko udzielenia tego kredytu jest dla banku zbyt wysokie". Jeśli coś wie i mówi o tym, to wynika to jedynie z jego doświadczenia, obserwacji, itp. ale nie są to fakty.
Więc wybierzcie bank, którego oferta Wam pasuje i składajcie! Najwyżej jak się nie uda, to próbujcie w innym. A wcześniej pochodźcie po bankach i zadawajcie pytania do bólu.
I uwierz mi, temu siedziącemu za biurkiem pracownikowi tak samo mocno jak Wam zależy, żebyście ten kredyt dostali! Bo to przekłada się na jego zarobki!
Czas załatwiania - to zależy od danej sytuacji, a są one bardzo różne. W najprostszych najlepszych przypadkach jest to kilka tygodni. U mnie np. najdłużej czekałam na dostarczenie przez sprzedających zaświadczenia z ich banku o dokładnej kwocie ich pozostałego hipotecznego, bo nasz bank pierwszą transzą spłacał ich hipoteczny, żeby ich bank zdjął hipotekę z mieszkania.
Mam nadzieję, że coś pomogłam! Powodzenia

Hehe, trzeba o tym pomyśleć

Znam to, znam... W co gracie?
Folinka, co do kotów to i tak są nauczone, że nie wolno im włazić na meble, fotele, stoły itd., ale żeby nie spały z nami? Albo żeby unikały np. łóżeczka? Pewnie będziemy próbować, ale to taka całodobowa zabawa w kotka i myszkę A folia? Już widzę aluminiowe konfetti porozrzucane po całym mieszkaniu

Jeśli chodzi o kredyt - co prawda to nie ja pytałam, ale mimo wszystko dzięki za wyczerpujące informacje, my też się przemierzamy i każdy news jest cenny!

Cytat:
A gdzie tam! Przewracam się od ok. 30 minut i udaję, że śpię Dwie godziny do pobudki.. Nie ma co zasypiać. Spałam całe 2 godziny od 00:30. Ja nie wiem kiedy i jak mi się te dnie i noce poprzestawiały. Nawet w czasie choroby spałam w nocy, później się zaczęło. A Ty jak tam, moja nocna duszyczko? W ogóle nie spałaś?

Odnośnie wózków, to ja tak kombinuję, żeby na początek dzidzia w wózku spała. U nas jest tak mały metraż, że nawet pisać nie będę, bo zostanę zlinczowana. Tylko szkopuł ze wstawaniem w nocy, ajć..

A propos programu Mieszkanie +, to zostaliśmy poproszeni o wypełnienie i przesłanie wniosków dalej, tylko nie wiem czy to się kalkuluje.

Wujek taki kochany, kupił mi pyłek pszczeli
My też póki co mały metraż i myślałam o spaniu w wózku. Pocieszę cię, że mały metraż oznacza powściąganie się w zakupowych szaleństwach i to zawsze jakiś plus ) Wyzwala kreatywność, przynajmniej w moim przypadku

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 05:55   #4284
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
My też póki co mały metraż i myślałam o spaniu w wózku. Pocieszę cię, że mały metraż oznacza powściąganie się w zakupowych szaleństwach i to zawsze jakiś plus ) Wyzwala kreatywność, przynajmniej w moim przypadku
Zgodzę się w całej rozciągłości! Takie pomysły wpadają do głowy, że.. głowa mała Umiejętność organizacji przestrzeni - to też plus Cośmy się z mężem nagłówkowali, żeby tak meble poprzestawiać, abym miała od swojej strony łóżka wolną przestrzeń i wyszło naprawdę fajnie. No ale jeszcze dojdzie fotel bujany, on zajmie sporo miejsca na naszej mikroprzestrzeni, ale bez fotela, nieważne czy bujany czy nie, nie obejdzie się. Wyczuwam, że trzeba będzie przestawić łóżko.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-08 o 06:02
Stary 2018-01-08, 07:21   #4285
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Spałam od 23 do 1 a teraz się bujam 👿👿 ech z tym naszym spaniem.. jak te nasze dziecięta tak będą spać jak my, to będziemy chodzić jak zombie 😉 co do mieszkania+ to też są dość duze koszty podobno z tego co czytałam nawet do 1500zl miesięcznie, z tym że jak się dopalaca coś do czynszu to chyba po 20 latach mozna mieć mieszkanie na własność. Więc jeden plus 😉 ja jednak uważam, że rząd zrobił błąd, bo nie każdy chce mieszkać w bloku to po pierwsze , do tego tylko w kilku miastach są budowane te mieszkania więc automatycznie nie dociera to do wszystkich. Program MDM był duzo korzystniejszy wedlug mnie, bo można była za pomocą programu kupić dom, a nie wynajmować całe życie mieszkanie od Państwa 🙈

My będziemy dopiero układać nasze mieszkanie pod dziecko (chyba że zmienimy mieszkanie, czy coś kupimy - co mi się marzy😉 ) też będziemy mieć ciasno, zwłaszcza że mamy prawie 3m narożnik, który jest mega gramotny i wcale nie jakiś wygodny ale się nam bardzo podobał. A teraz problem, gdzie go przestawić, żeby łóżeczko stało obok 😉

Współczujé Wam
Ja nie mam problemu ze spaniem, klade się o 22 wstaje o 6.30...
Ale dobijają mnie te wędrówki kilkukrotne do toalety :/ niby się nie wybudzam ale rano jak wstaje i tak czuję się średnio wyspana a w pracy trzeba 8 godzin być...
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 07:34   #4286
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Współczujé Wam
Ale dobijają mnie te wędrówki kilkukrotne do toalety :/ niby się nie wybudzam ale rano jak wstaje i tak czuję się średnio wyspana a w pracy trzeba 8 godzin być...
Taki przerywany sen, to też nic dobrego A w którym tygodniu jesteś? Bo ja to przeważnie mam jedną wędrówkę do łazienki, za to jak w nocy czegoś nie zjem, to i tak w międzyczasie budzę się z bólem żołądka.

Jestem już po cytologii i biocenozie. Jeszcze oddać krew i po hot doga na stację, najlepiej Orlen

Stary 2018-01-08, 07:36   #4287
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Taki przerywany sen, to też nic dobrego A w którym tygodniu jesteś? Bo ja to przeważnie mam jedną wędrówkę do łazienki, za to jak w nocy czegoś nie zjem, to i tak w międzyczasie budzę się z bólem żołądka.

Jestem już po cytologii i biocenozie. Jeszcze oddać krew i po hot doga na stację, najlepiej Orlen
Smacznego! Ja tak miałam w 1 ciąży. Musiałam wstać i zjeść.

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Współczujé Wam
Ja jak się obudzę na siusiu to potem się wiercę i wiercę

Stary 2018-01-08, 07:36   #4288
Naeema
Raczkowanie

Napisałam długaśny post i mi go skasowało....
Pozwólcie więc, że się tylko przywitam, a napiszę jak znajdę chwilkę wolnego.
Blanka ruchy coś cudownego! W pierwszej ciąży też wcześnie poczułam, bo na przełomie 15/16tyg, a w 16 mąż czuł jak przyłożył rękę.
Ile spokoju dają ruchy maleństwa! Już się nie mogę doczekać.
Zazdroszczę wam wizyt, ja się ciągle denerwuję czy wszystko w porządku, ale na swoją muszę jeszcze parę dni poczekać...
Naeema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 07:38   #4289
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naeema Pokaż wiadomość
Napisałam długaśny post i mi go skasowało....
Pozwólcie więc, że się tylko przywitam, a napiszę jak znajdę chwilkę wolnego.
Blanka ruchy coś cudownego! W pierwszej ciąży też wcześnie poczułam, bo na przełomie 15/16tyg, a w 16 mąż czuł jak przyłożył rękę.
Ile spokoju dają ruchy maleństwa! Już się nie mogę doczekać.
Zazdroszczę wam wizyt, ja się ciągle denerwuję czy wszystko w porządku, ale na swoją muszę jeszcze parę dni poczekać...
Ja też się nie mogę doczekać ruchów. Ale nerwów też jest, jak np nie czujesz dłuższą chwilę. Ja idę w czwartek i nie mogę się doczekać 😍😍😍

Stary 2018-01-08, 07:40   #4290
nesska89
Raczkowanie

Dziewczyny można coś brać w naszym stanie na uspokojenie? Dziadek dalej na oiomie kardiologicznym, a babcie w nocy pogotowie zabrało, podobno wysokie ciśnienie ale w wielki 85lat to niebezpieczne już mi sił brakuje :/

My obrączki mamy najzwyklejsze, kupowalismy obrączki zima A ślub mieliśmy latem tydzień przed ślubem chciałam przymierzyć obrączkę A ona jest za mała! Całe szczęście że ja przymierzylam i szybko powiekszylam, już sobie wyobrażam co by było przed ołtarzem za zamieszanie z za mała obrączka

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości