|
|
#4261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Vesna tak spróbujemy zrobić, tyle że nie mam nikogo, kto się tym zajmuje bezpośrednio. Jedynie mam znajoma, ale to po prostu w banku i chyba do niej w pierwszej kolejności pójdę, może ona kogoś poleci 😉 dziękuję!
Sandam, moim zdaniem jeśli chodzi o obrączki to jak bardzo zależy Ci na kamieniu to lepiej dołożyć do diamentu. To jest jednak na całe życie. Ja mam pierścionek z cyrkonią i jak wybieraliśmy obrączki, to pani u jubilera była pod wrażeniem, że cyrkonia tak ładnie mi się świeci, aż mi go wzięła i sprawdzała jakimś czujnikiem. Ale pierścionek noszę 4 lata i pewnie za parę lat nie będzie tak wyglądał 😉 Duże wesele robicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4263 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn które są już po UG. Teraz przed nami w 20 tyg. USG połówkowe, robicie je u swojego lekarza czy idziecie do takiego z lepszym sprzętem i umiejetnościami? Zastanawiam się czy się zapisać do innego lekarza, niby jeszcze 5 tyg ale trzeba wziąć pod uwagę kolejki
Edytowane przez fioletowe okulary Czas edycji: 2018-01-07 o 20:13 Powód: . |
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co sprawdzony sprzęt to sprawdzony sprzęt Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4265 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mieliśmy malutkie - 26 osób. 😉 Ale załatwiania i tak ogrom, powodzenia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może oddaj np. do czyszczenia pierścionek?Cytat:
już kilka osób mi o tym mówiło![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4267 |
|
Rozeznanie
|
Na polowkowe ide do fajnego pana dr prywatnie, w poprzedniej ciazy tez tam bylam i bylam zadowolona, dostalam plyte i zdjecia i opis na 2 kartki A4.
Ja obraczke mam prosta srebrna bo zloto mi sie nie podoba. No i pierscionkow nie nosze i obraczki tez bo mam na tym palcu pieprzyka i mi przeszkadza i boli mnie potem. Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4268 | |
|
Zadomowienie
|
Regularkate gratuluję dziewczynki
Cytat:
![]() Co do obrączek ja mam najprostszą najzwyklejszą, bo potem problem w razie zmiany rozmiaru. My też sobie raczej sami wszystko organizujemy, Kasę od rodziców to na chrzciny, Mikołaja itd |
|
|
|
|
#4269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy obrączki z bialego i zoltego złota, bez kamieni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4270 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dajcie mi medal - pierwszy raz od 3 tygodni (włącznie z chorobą) pozmywałam naczynia
Do tej pory zmywał tylko mąż, mi w głowie się kręciło od razu. My z mężem mamy najprostsze, złote obrączki. Poniekąd ze względu na pieniądze, a po części takie proste nam się podobają ![]() Za to zaręczynowy mam z 10cioma malutkimi diamencikami i szafirem - postarał się Ale z perspektywy czasu zadowolona byłabym i z najprostszego, po czasie nie zwraca się na takie rzeczy uwagi, przynajmniej ja.---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Jutro będę miała pobieraną krew do badań, chodzi o różyczkę, tokso, cytomegalię i inne badania z tych podstawowych. Brać euthyrox rano, w dniu badań, nie przekłamie on wyników?
|
#4271 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Termin na 13.07 😉 pierwsza ciąża 😍
|
|
|
|
#4272 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hejka!
U mnie mały odwyk od laptopa, wczoraj basen, sprzątanie, dziś rodzinny dzień i wreszcie spacer - prawie całe ferie świąteczne wichury i deszcze były u nas ![]() Kurcze, z bólem (dosłownie) dołączam do tych z bólami głowy. Od kilku dni boli mnie bez przerwy... Spacer dziś trochę pomógł na szczęście i muszę jeszcze ograniczyć pisanie do Was niestety więc dziś postaram się krótko.Powiem Wam, że poza tym to mogę stwierdzić, że u mnie drugi trymestr na razie książkowy - gdyby nie rosnący brzuszek, to w ogóle nie czuję się, jakbym była w ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Krótko mówiąc i odpowiadając po części na wszystkie Twoje pytania, powiem Ci tak - kiedy już spełnisz podstawowe kryteria danego banku, to później to czy dostaniesz kredyt zależy od dwóch czynników - zdolności kredytowej i tzw. scoringu. Wszystko co podchodzi pod zdolność kredytową, pracownik banku jest zobowiązany Ci dokładnie wyjaśnić, jest to po prostu wyliczenie wg zasad danego banku, czy ich zdaniem stać Was na płacenie raty. Natomiast scoring to ocena banku stwierdzająca, jakie jest statystyczne prawdopodobieństwo, że osoby w Waszej sytuacji/z podobną historią kredytową, itp. będą spłacać kredyt (w najgorszej sytuacji jest młody bezdzietny kawaler). Jak scoring dokładnie jest liczony tego pracownik banku nie wie, nie wolno mu wiedzieć i siłą rzeczy nie udzieli dokładnych informacji. Wie to tylko centrala, która wydaje decyzję o udzieleniu kredytu. Jeśli scoring wyjdzie negatywny, to pracownik banku może jedynie udzielić odpowiedzi używając formułki w rodzaju: "Ryzyko udzielenia tego kredytu jest dla banku zbyt wysokie". Jeśli coś wie i mówi o tym, to wynika to jedynie z jego doświadczenia, obserwacji, itp. ale nie są to fakty. Więc wybierzcie bank, którego oferta Wam pasuje i składajcie! Najwyżej jak się nie uda, to próbujcie w innym. A wcześniej pochodźcie po bankach i zadawajcie pytania do bólu. I uwierz mi, temu siedziącemu za biurkiem pracownikowi tak samo mocno jak Wam zależy, żebyście ten kredyt dostali! Bo to przekłada się na jego zarobki!Czas załatwiania - to zależy od danej sytuacji, a są one bardzo różne. W najprostszych najlepszych przypadkach jest to kilka tygodni. U mnie np. najdłużej czekałam na dostarczenie przez sprzedających zaświadczenia z ich banku o dokładnej kwocie ich pozostałego hipotecznego, bo nasz bank pierwszą transzą spłacał ich hipoteczny, żeby ich bank zdjął hipotekę z mieszkania. Mam nadzieję, że coś pomogłam! Powodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W co gracie?
|
|
#4273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My będziemy szukać czegoś z firmy "Recaro" albo "Cybex" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-07 o 23:01 |
|
|
|
|
#4275 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ech, tyle piszecie ciekawych rzeczy, że nie da się krótko
![]() Cytat:
Ale na chłopców Kocham jajka, jadam w każdej postaci, a jajecznica to chyba w ogóle mój ulubiony posiłek. Natomiast w ciążach z chłopcami za nic mi nie wchodziła. Natomiast z Lidką tak, co mnie bardzo zdziwiło, więc doszłam do wniosku pół żartem, pół serio, że to musi być dziewczynka i to była racja. Teraz też wciągam aż miło, więc nastawiam się na dziewczynkę ![]() Cytat:
Już mniejsza o wygląd, ale trzeba sprawdzić to pod kątem zdrowia. Może pogadaj o tym z ginem, ale pomyśl o kontakcie z dietetykiem.Powodzenia! Cytat:
![]() Cytat:
Jedynie wrzucanie wszystkich 3w1 do jednego worka nie jest całkiem słuszne, bo mnóstwo wózków nawet polskich ma w komplecie opcję Maxi Cosi czy Besafe. I powiem Wam, że sprzedawcy w sklepach potrafią tak czarować i miliony zalet wózka przedstawiać, ale nie mówią o mnóstwie praktycznych spraw. Ja to ze swoją listą zawsze chodzę po sklepach i weryfikuję wózki po swojemu ![]() No właśnie pytałam o podwójne wózki, ale oprócz Gosi, która go nie planuje , nikt nie odpowiedział. Ja kupuję na bank. To będziemy razem wybierać. Masz już jakieś pomysły, typy?Kto jeszcze ma takiego maluszka? asiaczek, a Ty? Cytat:
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-01-07 o 23:43 |
|||||
|
|
|
#4276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4277 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem zdecydowanie skrętne - zawsze możesz je zablokować (chyba nie robią w ogóle takich bez blokady), a z nieskrętnymi nie zrobisz nic Jedyna opcja, w której brałabym nieskrętne, to typowy sportowy wózek do biegania, żeby jechał idealnie prosto.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Możesz pytać o to wszystko, o co pytasz nas, ale dostaniesz odpowiedź z tego danego banku i na podstawie ich warunków, zrobią Ci symulację, policzą ratę, na ile lat, itp.Heh, Wy już śpicie pewnie w większości. Bezsennym życzę bardzo śpiącej nocy Ja posiedziałam z Wami, odpoczęłam, nawet głowa mnie o dziwo przestała boleć! Ferie się kończą i koszulki szkolne chłopców mnie wzywają...
|
|
#4278 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinka dziękuję za wyczerpująca wypowiedź! 😉 Zaczęliśmy myśleć o tym teraz i już, bo z dzieckiem dochody będą dzielić się na trzy a teraz na dwie osoby, więc musimy się streszczać 😉 więc może będzie łatwiej?
Zrobimy sobie wycieczkę po bankach w najbliższym czasie! Oo i co do wózka też się z Tobą zgadzam, maxi Cosi na przykład oferuje stworzenie własnego zestawu w którego w skład wchodzi fotelik, który jest w grupie atestowanych 😉 no i wiadomo nie są to wózki za 1200zl, bo od nich nie można tego wymagać 😊 nie ma więc co wrzucać wszystkich zestawów do jednego worka 😊 A u mnie powtórka, po co nam sen, po co nam sen... ? 😊😊 Norka, Norka moja bezsenna koleżanko śpisz? 😉 Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dwie godziny do pobudki.. Nie ma co zasypiać. Spałam całe 2 godziny od 00:30. Ja nie wiem kiedy i jak mi się te dnie i noce poprzestawiały. Nawet w czasie choroby spałam w nocy, później się zaczęło. A Ty jak tam, moja nocna duszyczko? W ogóle nie spałaś? ![]() Odnośnie wózków, to ja tak kombinuję, żeby na początek dzidzia w wózku spała. U nas jest tak mały metraż, że nawet pisać nie będę, bo zostanę zlinczowana. Tylko szkopuł ze wstawaniem w nocy, ajć.. A propos programu Mieszkanie +, to zostaliśmy poproszeni o wypełnienie i przesłanie wniosków dalej, tylko nie wiem czy to się kalkuluje. Wujek taki kochany, kupił mi pyłek pszczeli
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-08 o 03:26 |
|
|
|
|
#4280 |
|
Wtajemniczenie
|
Spałam od 23 do 1 a teraz się bujam 👿👿 ech z tym naszym spaniem.. jak te nasze dziecięta tak będą spać jak my, to będziemy chodzić jak zombie 😉 co do mieszkania+ to też są dość duze koszty podobno z tego co czytałam nawet do 1500zl miesięcznie, z tym że jak się dopalaca coś do czynszu to chyba po 20 latach mozna mieć mieszkanie na własność. Więc jeden plus 😉 ja jednak uważam, że rząd zrobił błąd, bo nie każdy chce mieszkać w bloku to po pierwsze , do tego tylko w kilku miastach są budowane te mieszkania więc automatycznie nie dociera to do wszystkich. Program MDM był duzo korzystniejszy wedlug mnie, bo można była za pomocą programu kupić dom, a nie wynajmować całe życie mieszkanie od Państwa 🙈
My będziemy dopiero układać nasze mieszkanie pod dziecko (chyba że zmienimy mieszkanie, czy coś kupimy - co mi się marzy😉 ) też będziemy mieć ciasno, zwłaszcza że mamy prawie 3m narożnik, który jest mega gramotny i wcale nie jakiś wygodny ale się nam bardzo podobał. A teraz problem, gdzie go przestawić, żeby łóżeczko stało obok 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że tyle czasu nie pisałam ale korzystałyśmy z urlop małża.
Tyle tematów poruszyłyście, że nie wiem na co odpisać. Wózek mamy po Ewie, co prawda nie luvię go ale nie widzę sensu kupować kolejnego. Z rzeczy dla dziecia mamy większość, kołyska, łóżeczko, wózki, leżaczek, kocyki, butelki itd, ubranka w zależności kto siedzi w brzuchu. Na pewno parę rzeczy będziemy musieli dokupić ale bez tragedii. Tak się ostatnio zastanawiałam jak lekko ubierać maluszka zaraz po wyjściu ze szpitala, żeby nie przegrzać ale też, żeby mu było ciepło. Już się nie mogę doczekać usg połówkowego, bo mam nadzieję, że poznamy płeć i będę wiedziała na czym stoję z wyprawką. Na usg połówkowe idziemy do innego gina, chodziłam do niego na usg z Ewką. Facet wszystko świetnie tłumaczy i pokszuje, na ścianie wisi tv na którym wyświetla się pidgląd z usg więc wszystko dobrze cały czas widać. Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4283 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) Z własnego doświadczenia wiem, że dobrze mieć umowę na czas nieokreślony, ale słyszałam też, że jeśli ma się dobrego doradcę to wszystko jest do ugrania. Podobno oni (jeśli są dobrymi specami), mają własne układy z bankami, własne taryfy itd., więc może warto byłoby poszukać właśnie kogoś takiego?Cytat:
, ale prawda jest taka, że obrączka to symbol, jeśli cię nie stać albo musisz z czegoś ważniejszego zrezygnować, żeby kupić sobie diamencik, to rozważ to dobrze. Chociaż to jest moje zdanie, ja w sumie po prostu jakoś nie pałam szczególną miłością do kamyczków, i czy to cyrkonie, czy brylanty, nie robią na mnie większego wrażenia.---------- Dopisano o 05:36 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ---------- Cytat:
A folia? Już widzę aluminiowe konfetti porozrzucane po całym mieszkaniu ![]() Jeśli chodzi o kredyt - co prawda to nie ja pytałam, ale mimo wszystko dzięki za wyczerpujące informacje, my też się przemierzamy i każdy news jest cenny! Cytat:
) Wyzwala kreatywność, przynajmniej w moim przypadku |
||||||
|
|
|
#4284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cośmy się z mężem nagłówkowali, żeby tak meble poprzestawiać, abym miała od swojej strony łóżka wolną przestrzeń i wyszło naprawdę fajnie. No ale jeszcze dojdzie fotel bujany, on zajmie sporo miejsca na naszej mikroprzestrzeni, ale bez fotela, nieważne czy bujany czy nie, nie obejdzie się. Wyczuwam, że trzeba będzie przestawić łóżko.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-08 o 06:02 |
|
|
|
|
#4285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie mam problemu ze spaniem, klade się o 22 wstaje o 6.30... Ale dobijają mnie te wędrówki kilkukrotne do toalety :/ niby się nie wybudzam ale rano jak wstaje i tak czuję się średnio wyspana a w pracy trzeba 8 godzin być... |
|
|
|
|
#4286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w którym tygodniu jesteś? Bo ja to przeważnie mam jedną wędrówkę do łazienki, za to jak w nocy czegoś nie zjem, to i tak w międzyczasie budzę się z bólem żołądka.Jestem już po cytologii i biocenozie. Jeszcze oddać krew i po hot doga na stację, najlepiej Orlen ![]()
|
|
#4287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4288 |
|
Raczkowanie
|
Napisałam długaśny post i mi go skasowało....
Pozwólcie więc, że się tylko przywitam, a napiszę jak znajdę chwilkę wolnego. Blanka ruchy Ile spokoju dają ruchy maleństwa! Już się nie mogę doczekać. Zazdroszczę wam wizyt, ja się ciągle denerwuję czy wszystko w porządku, ale na swoją muszę jeszcze parę dni poczekać... |
|
|
|
#4289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4290 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny można coś brać w naszym stanie na uspokojenie? Dziadek dalej na oiomie kardiologicznym, a babcie w nocy pogotowie zabrało, podobno wysokie ciśnienie ale w wielki 85lat to niebezpieczne
już mi sił brakuje :/My obrączki mamy najzwyklejsze, kupowalismy obrączki zima A ślub mieliśmy latem tydzień przed ślubem chciałam przymierzyć obrączkę A ona jest za mała! Całe szczęście że ja przymierzylam i szybko powiekszylam, już sobie wyobrażam co by było przed ołtarzem za zamieszanie z za mała obrączka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.

dziękuję!

Do tej pory zmywał tylko mąż, mi w głowie się kręciło od razu. 

Spacer dziś trochę pomógł na szczęście i muszę jeszcze ograniczyć pisanie do Was niestety
więc dziś postaram się krótko.
A tak poważnie, to sprobuję melisy w końcu. Tak sobie myślę, żeby dzisiaj w nocy w ogóle się nie kłaść, o 5tej szykować się do wyjazdu i przetrzymać cały jutrzejszy dzień. Ambitny plan, nie ma co.

aż wstyd mi się przyznać, ale przed ciążą ważyłam 52-53 kg, a teraz 10 kg więcej 

Ferie się kończą i koszulki szkolne chłopców mnie wzywają...

Cośmy się z mężem nagłówkowali, żeby tak meble poprzestawiać, abym miała od swojej strony łóżka wolną przestrzeń i wyszło naprawdę fajnie. No ale jeszcze dojdzie fotel bujany, on zajmie sporo miejsca na naszej mikroprzestrzeni, ale bez fotela, nieważne czy bujany czy nie, nie obejdzie się. Wyczuwam, że trzeba będzie przestawić łóżko.
A w którym tygodniu jesteś? Bo ja to przeważnie mam jedną wędrówkę do łazienki, za to jak w nocy czegoś nie zjem, to i tak w międzyczasie budzę się z bólem żołądka.