Mamusie lipcowe 2018 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-08, 08:09   #4291
Camelitos
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Taki przerywany sen, to też nic dobrego A w którym tygodniu jesteś? Bo ja to przeważnie mam jedną wędrówkę do łazienki, za to jak w nocy czegoś nie zjem, to i tak w międzyczasie budzę się z bólem żołądka.

Jestem już po cytologii i biocenozie. Jeszcze oddać krew i po hot doga na stację, najlepiej Orlen
Prawie 15 tydzień

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny można coś brać w naszym stanie na uspokojenie? Dziadek dalej na oiomie kardiologicznym, a babcie w nocy pogotowie zabrało, podobno wysokie ciśnienie ale w wielki 85lat to niebezpieczne już mi sił brakuje :/

My obrączki mamy najzwyklejsze, kupowalismy obrączki zima A ślub mieliśmy latem tydzień przed ślubem chciałam przymierzyć obrączkę A ona jest za mała! Całe szczęście że ja przymierzylam i szybko powiekszylam, już sobie wyobrażam co by było przed ołtarzem za zamieszanie z za mała obrączka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Na pewno melisa i z tego co wiem relanium ale mimo wszystko skonsultowałabym to z gin.. trzymaj się...
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:10   #4292
MalaGosia88
Zakorzenienie

Nesska o rany... Nie dziwię się, że się denerwujesz. Wasz spokój pomoże dziadkom, postarajcie się być dla nich dobrej myśli i zarażać optymizmem chociaż o niego teraz trudno.
Stary 2018-01-08, 08:32   #4293
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Bry Gaduły! 😊

wy juz o wózkach i wyprawkach! Ja chyba nie mam co liczyc na ciuszki po znajomych, bo albo nie maja jeszcze dzieci albo juz starsze i wszystko rozdane!
Któraś z Was pokazala wozek Adamex- zakochalam sie w zielonym i bordowym! Nie wiem jaka cena, nie wiem czy dobre, ale na pewno piekne 😍

My mamy klasyczne obraczki, poniewaz nosze ja z zareczynowym i jadni sie uzupelniaja, a poza tym tak jak dziewczyny pisza- kamien powoduje, ze nie masz pola do zmniejszania/ zwiekszania obraczki.

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Ech, tyle piszecie ciekawych rzeczy, że nie da się krótko

Ooooo, też mam zmiany z jajecznicą! Ale na chłopców Kocham jajka, jadam w każdej postaci, a jajecznica to chyba w ogóle mój ulubiony posiłek. Natomiast w ciążach z chłopcami za nic mi nie wchodziła. Natomiast z Lidką tak, co mnie bardzo zdziwiło, więc doszłam do wniosku pół żartem, pół serio, że to musi być dziewczynka i to była racja. Teraz też wciągam aż miło, więc nastawiam się na dziewczynkę

Oj, to sporo rzeczywiście Już mniejsza o wygląd, ale trzeba sprawdzić to pod kątem zdrowia. Może pogadaj o tym z ginem, ale pomyśl o kontakcie z dietetykiem.
Powodzenia!

Gratulacje!

O to to, zgadzam się! Też lubię opcję gondola osobno, raz zastosowałam.
Jedynie wrzucanie wszystkich 3w1 do jednego worka nie jest całkiem słuszne, bo mnóstwo wózków nawet polskich ma w komplecie opcję Maxi Cosi czy Besafe.
I powiem Wam, że sprzedawcy w sklepach potrafią tak czarować i miliony zalet wózka przedstawiać, ale nie mówią o mnóstwie praktycznych spraw. Ja to ze swoją listą zawsze chodzę po sklepach i weryfikuję wózki po swojemu
No właśnie pytałam o podwójne wózki, ale oprócz Gosi, która go nie planuje , nikt nie odpowiedział. Ja kupuję na bank. To będziemy razem wybierać. Masz już jakieś pomysły, typy?
Kto jeszcze ma takiego maluszka? asiaczek, a Ty?

Dzięki!!!
Czyli jest szansa na chlopczyka! Ogolnie to tak czy siak cokolwiek gin powie to bede mega zaskoczona!
Chcialabym wiedziec jeszcze przed dniem babci i dziadka, zeby rodzicom zrobic rprezent, ale wizyte mam jedyna w tym tygodniu i watpie zeby juz teraz cos bylo widac na jej sprzecie...
Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny można coś brać w naszym stanie na uspokojenie? Dziadek dalej na oiomie kardiologicznym, a babcie w nocy pogotowie zabrało, podobno wysokie ciśnienie ale w wielki 85lat to niebezpieczne już mi sił brakuje :/

My obrączki mamy najzwyklejsze, kupowalismy obrączki zima A ślub mieliśmy latem tydzień przed ślubem chciałam przymierzyć obrączkę A ona jest za mała! Całe szczęście że ja przymierzylam i szybko powiekszylam, już sobie wyobrażam co by było przed ołtarzem za zamieszanie z za mała obrączka

Nesska przykro mi- trzymaj sie jakos 😘
Sprobuj melise i wyciszyc sie, odwrocic swoja uwage.
Mi gin dala recepte na Pramolan, ale to mozna brac dopiero od drugiego trymestru i jest na recepte. Ja poki co radze sobie bez i chcialabym, zeby to tak zostalo... jezeli Ci melisa nie pomoze, to skontaktuj sie z gin- podpowie co moze Ci jeszcze pomoc

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:43   #4294
asiaczek
Zakorzenienie

Nesska, zdrówka dla dziadków melisy na pewno możesz się napić, może pomoże.

Folinka, mój synek w lipcu będzie miał 26 miesięcy, już teraz na spacery koło domu nie bierzemy wózka, bo on raczej nie lubi siedzieć bezczynnie.. Na duże zakupy zawsze jeżdżę z mężem,więc teoretycznie możemy brać dwa wózki, ale chyba ostatecznie kupimy dostawkę. Dużo zależy od dziecka. Mój syn raczej nigdy na wyjazdach nie zasypia bo za dużo się dzieje, woli biegać, więc u nas wózek podwójny się nie sprawdzi.

Stary 2018-01-08, 09:12   #4295
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norka czasem mi się uda zasnąć w dzień, ale nie zawsze.. ja należę do osób, które milion razy w nocy wstaje do toalety. Plus jeszcze bywam głodna 👿 zasnęłam o 5.30.. i obudziłam się po 8.. czuje się tragicznie, a nie mogę dalej spać 🙁🙁

summer tak właśnie zrobimy, dobrze, że podpowiedzialyscie o doradcy 😉 spróbujemy kogoś znaleźć 😉 dziękuję 👍

Stary 2018-01-08, 09:37   #4296
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Nesska, zdrówka dla dziadków melisy na pewno możesz się napić, może pomoże.

Folinka, mój synek w lipcu będzie miał 26 miesięcy, już teraz na spacery koło domu nie bierzemy wózka, bo on raczej nie lubi siedzieć bezczynnie.. Na duże zakupy zawsze jeżdżę z mężem,więc teoretycznie możemy brać dwa wózki, ale chyba ostatecznie kupimy dostawkę. Dużo zależy od dziecka. Mój syn raczej nigdy na wyjazdach nie zasypia bo za dużo się dzieje, woli biegać, więc u nas wózek podwójny się nie sprawdzi.

Ja się zastanawiam nad dostawka do wózka z takim niby krzeselkiem. Nie wiem czy będę inny wózek kupować,raczej mąż sie nie zgodzi,żeby ten sprzedawać :-/

Nesska,bardzo współczuję i życzę zdrowia dla dziadków. A moze jakas relaksujaca kąpiel z aromaterapią by pomogła? Przynajmniej wieczorem

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 09:44   #4297
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Chodziło jej o to, że te ryby maja bardzo duża zawartość Rtęci w sobie i metali ciężkich. . I jest to po prostu niebezpieczne.
Przejrzałam teraz kilka stron i nie znalazłam ani jednej pozytywnej opini o jedzeniu tuńczyka w ciąży.

"Ryby polecane, ryby odradzane. Zabronione: z powodu dużej zawartości rtęci w ciąży odradza się spożywanie takich ryb, jak: rekin, miecznik, makrela królewska,☠tuńczyk, węgorz amerykański (żółty, srebrzysty), płytecznik. Z powodu zaś sposobu hodowli odradza się jedzenia łososia, tilapii, pangi."

Myślę że wszystko jedzone z umiarem nie zaszkodzi jak ktoś ma ochotę na tuńczyka z puszki raz na jakiś czas to na zdrowie nie dajmy się zwariować
Wiele rzeczy jest niezdrowych- fast foody, napoje gazowane etc (bo slodziki, konserwanty, tłuszcze trans) ale wszystko jest dla ludzi.
Ważne by nie jest tonami i codziennie
W źródle które cytujesz odradzają łososia, który przecież w innych źródłach jest tak bardzo polecany
Także wszystko jedzmy, ale z głową

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Blanka zalezy jaki tuńczyk... jesli kupujesz takie wiórki to moze i świństwo. Ale sa normalne kawałki fileta z tuńczyka w zalewie. Droższe ale masz pewność co jest w srodku... kawałek ryby.
Ja osobiscie uwielbiam tuczyka filet. Tz czesto robił na patelni. Albo kocham tuńczyka jako sashimi albo w sushi. No teraz raczej mi nie wolno.

Nie sa zabronione . Wszedzie piszą ze mozna jesc ale w ograniczonych ilościach... nie codziennie ale jak raz na jakis czas zjesz to sie nic nie stanie. I raz jeszcze powtórzę, nie te wiórki Niby tunczyka co tunczyka nie przypominają.

Ehh ja tez lubie ciszę spokój za miastem. Towarzystwa mam az nadmiar.
Pełna zgoda
Co do śledzia to mi lekarz odradzał z racji tego że to surowa ryba, ale nie zakazał kategorycznie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn które są już po UG. Teraz przed nami w 20 tyg. USG połówkowe, robicie je u swojego lekarza czy idziecie do takiego z lepszym sprzętem i umiejetnościami? Zastanawiam się czy się zapisać do innego lekarza, niby jeszcze 5 tyg ale trzeba wziąć pod uwagę kolejki
Ja robie tam gdzie robiłam UG. Raz ze mamy na NFZ a dwa ze lekarz specjalizuje się w badaniach prenatalnych i problemach genetycznych

Dzień dobry,
Witam się z pracy
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 09:53   #4298
moniczka_90
Zakorzenienie

Tez sie witam z pracy 😀
Mam głupie pytanie ale cały czas piszecie UG, co to jest ? 😅

moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:03   #4299
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Tez sie witam z pracy 😀
Mam głupie pytanie ale cały czas piszecie UG, co to jest ? 😅

USG genetyczne (prenatalne) wykonywane między 11t0d a 13t6d
Stary 2018-01-08, 10:04   #4300
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Tez sie witam z pracy
Mam głupie pytanie ale cały czas piszecie UG, co to jest ?

Usg genetyczne

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:14   #4301
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Witam sie z rana wstaje w koncu i idę parzyć melise. Musze dzisiaj znaleźć jakiegoś prawnika niszczyciela żeby odpowiednio zajął się naszą sprawą.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 11:36   #4302
odowska
Zadomowienie

Dobry! 10 stron miałam do nadrobienia od piątku, Gaduły! Zaczęłam rozważać z tego względu pójście na l4

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Witam sie z rana wstaje w koncu i idę parzyć melise. Musze dzisiaj znaleźć jakiegoś prawnika niszczyciela żeby odpowiednio zajął się naszą sprawą.

"prawnik niszczyciel" Trzymam kciuki, żeby był bardzo niszczycielski, a znajomy przyniósł kasę w zębach.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Wow, już się wyprawkowe tematy zaczęły? Szok. Moja głowa jakimiś innymi torami się porusza, bo sobie myślę tak: w sumie to by się jakiś odtwarzacz do płyt przydał, to by nie trzeba kompa do tego dopalać... i jeszcze miotełka i łopatka na długim kijku, żeby się schylać mniej... To taka bardziej ciążowa "wyprawka" jedno i drugie. Po 12 tygodniu podobno nasze dzieciaki już odbierają dźwięki, więc może czas mu trochę Mozarta popuszczać Mamy tyle rzeczy po Młodym, nawet jak powydawałam to większość już wróciła. Chyba mnie ominie szał wyprawkowy.

Coś w Wam jeszcze chciałam rzec o rozmiarach. 56 to faktycznie zwykle się przyjmuje jako pierwszy, ale... jeśli na usg (gdzieś w III trymestrze) dostajecie od lekarzy cynk, że dzieć może być duży, to lepiej się nastawić, że będzie w 56 chodził krótko albo nawet wcale. Znajoma urodziła 2 dzieci powyżej 4 kg i pakowała ich od razu w 62. I w drugą stronę: jeśli są oznaki, że dzieć może być mały, to kilka ubranek w rozmiarze 50 może się przydać na pierwsze dwa tygodnie albo miesiąc. Tak było z kolei u mnie. I racja, tak jak ktoś pisał - przy segregowaniu nie ma co patrzeć na metki, ale raczej szerokość w ramionkach i długość.

Z wyprawkowych must have, to faktycznie chyba tylko porządny termometr. Też mam Microlife i jest świetny. Ma dwie opcje mierzenia: na czole albo w uchu, dobrze się to sprawdza. Jedyna wada jest taka, że wydaje dość głośne dźwięki, co jest dość ryzykowne przy mierzeniu u śpiącego dziecka. Może są modele z regulacją głośności?

Jeśli chodzi o wpadki wyprawkowe, to zaliczyłam chyba tylko jedną. Niestety z chustą. Bardziej się przydała moim znajomym, ale teraz ma do mnie wrócić już taka zmiękczona i będzie podejście nr 2. W ogóle byłam u nich w sobotę i już teraz mnie wysyłają na warsztaty chustonoszenia. Ja taki szok. Ale jak to? Jeszcze pół roku mam. Jeszcze kupę czasu. A może już nie tak dużo?

Jak chcecie kupić fotelik Recaro, to koniecznie przymierzcie go do samochodu. One są dość szerokie i w niektórych autach brakuje długości pasa, żeby dopiąć (u nas tak było). No chyba, że ma być na Isofix, to wtedy nie ma problemu. Ja osobiście polecam Air Concorde. Świetnie się nam sprawdził i długo miał dobry rozmiar (choć trzeba brać poprawkę, że mój Młody jest na 9 centylu, więc drobinka). Nie wiem jak z adapterami do wózków do niego, bo nie uważam tego za przydatną cechę. A szczególnie mam alergię na niemowlaki przewożone długo w fotelikach przypiętych do stelaży np. na zakupy albo na spacer! Nie jestem przekonana czy do dobrze służy ich kręgosłupom.

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Cześć, na pewno są u Was mamy rh- Podsylam takie info, myślę ze się przyda
http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/dob...obiet-w-ciazy/

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Dzięki za info. Ciekawa jestem, jak to jest w moim przypadku. Miałam podaną surowicę po porodzie, ale dobrze by było się upewnić, że nie będzie problemów. Muszę podpytać na wizycie...
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 11:37   #4303
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Dobry! 10 stron miałam do nadrobienia od piątku, Gaduły! Zaczęłam rozważać z tego względu pójście na l4

"prawnik niszczyciel" Trzymam kciuki, żeby był bardzo niszczycielski, a znajomy przyniósł kasę w zębach.
Z gardl mu tą kase wyrwe. Myśli ze jest takim cwaniakiem, to teraz zobaczymy. Jak nie odda, to do pierdla pójdzie, i tyle. Gnój.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 11:42   #4304
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Z gardl mu tą kase wyrwe. Myśli ze jest takim cwaniakiem, to teraz zobaczymy. Jak nie odda, to do pierdla pójdzie, i tyle. Gnój.

Jak Twój post pięknie się komponuje z Twoim nickiem! Nie chciałabym Ci na odcisk nadepnąć Choć wiesz, my teraz jesteśmy brzemienne, więc... zen, kwiat lotosu na tej tam tafli jeziora i te sprawy. Niech się prawnik tym stresuje, nie Ty.
Stary 2018-01-08, 11:43   #4305
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Zua doczytalam i trzymam kciuki, zeby kasa do Was wrocila 😘

Ja wlasnie roze ralam choinke, mielismy zywa i strasznie osypuje sie wiec postanowilismy pozbyc sie jej juz. Teraz czekam na meza, zeby ja wyniosl, wtedy bede mogla poodkurzac te wszedobylskie igly 😅

Ogladam perfekcyjna pania domu i tak refleksyjnie zastanawiam sie, jakie czynniki prowadza do tego, ze czlowiek tak sie zatraci w tym balaganie. Ja tez jestem leniem, ale nigdy do takiego stopnia. Np. Jak widze, ze szafa zaczyna eksplodowac, to biore sie za nia i sprzatam.
Chciabym byc jednak bardziej systematyczna w sprzataniu, a nie raz w tygodniu spedzic caly dzien na sprzataniu... Czy Wy macie jakies plany sprzatania na caly tydzien?

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-01-08, 12:05   #4306
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Zua doczytalam i trzymam kciuki, zeby kasa do Was wrocila

Ja wlasnie roze ralam choinke, mielismy zywa i strasznie osypuje sie wiec postanowilismy pozbyc sie jej juz. Teraz czekam na meza, zeby ja wyniosl, wtedy bede mogla poodkurzac te wszedobylskie igly

Ogladam perfekcyjna pania domu i tak refleksyjnie zastanawiam sie, jakie czynniki prowadza do tego, ze czlowiek tak sie zatraci w tym balaganie. Ja tez jestem leniem, ale nigdy do takiego stopnia. Np. Jak widze, ze szafa zaczyna eksplodowac, to biore sie za nia i sprzatam.
Chciabym byc jednak bardziej systematyczna w sprzataniu, a nie raz w tygodniu spedzic caly dzien na sprzataniu... Czy Wy macie jakies plany sprzatania na caly tydzien?

Ja plany mam bardzo często ale równie często nie mają one pokrycia w rzeczywistości..
Czesem jestem takim leniem że nie zrobię nic prócz obiadu, ale dzięki Bogu miewam dni że dostaje szału sprzątania i zasuwam od rana do wieczora na szmacie.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 13:06   #4307
pozytywnaj
Zadomowienie

Dziewczyny macie jakieś luźne książki, romanse do polecenia?

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 13:10   #4308
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość

Ja niestety tylko kryminały, thrillery medyczne

Co do sprzątania, to ja akurat mam zryte na tym punkcie i straszna jestem oczywiście mam dzień, że nie posprzątam... Ale nie potrafię tego przyjąć na spokojnie do świadomości na zasadzie "wisi mi to"

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 13:42   #4309
fioletowe okulary
Raczkowanie

Pozytywna- "czereśnie zawsze muszą być dwie" lekka ciepła przyjemna Książka, pochłonęłam w 3 dni a kupiłam w biedronce za 9.99 kilka dni temu

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

I wszystkie książki Nicholasa Sparksa lekko się czyta, np. Bezpieczna przystań, spójrz na mnie, noce w Rodanthi, no serio wszystkie
Stary 2018-01-08, 13:55   #4310
Radena
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Wow, już się wyprawkowe tematy zaczęły? Szok. Moja głowa jakimiś innymi torami się porusza, bo sobie myślę tak: w sumie to by się jakiś odtwarzacz do płyt przydał, to by nie trzeba kompa do tego dopalać... i jeszcze miotełka i łopatka na długim kijku, żeby się schylać mniej... To taka bardziej ciążowa "wyprawka" jedno i drugie. Po 12 tygodniu podobno nasze dzieciaki już odbierają dźwięki, więc może czas mu trochę Mozarta popuszczać Mamy tyle rzeczy po Młodym, nawet jak powydawałam to większość już wróciła. Chyba mnie ominie szał wyprawkowy.

Coś w Wam jeszcze chciałam rzec o rozmiarach. 56 to faktycznie zwykle się przyjmuje jako pierwszy, ale... jeśli na usg (gdzieś w III trymestrze) dostajecie od lekarzy cynk, że dzieć może być duży, to lepiej się nastawić, że będzie w 56 chodził krótko albo nawet wcale. Znajoma urodziła 2 dzieci powyżej 4 kg i pakowała ich od razu w 62. I w drugą stronę: jeśli są oznaki, że dzieć może być mały, to kilka ubranek w rozmiarze 50 może się przydać na pierwsze dwa tygodnie albo miesiąc. Tak było z kolei u mnie. I racja, tak jak ktoś pisał - przy segregowaniu nie ma co patrzeć na metki, ale raczej szerokość w ramionkach i długość.

Z wyprawkowych must have, to faktycznie chyba tylko porządny termometr. Też mam Microlife i jest świetny. Ma dwie opcje mierzenia: na czole albo w uchu, dobrze się to sprawdza. Jedyna wada jest taka, że wydaje dość głośne dźwięki, co jest dość ryzykowne przy mierzeniu u śpiącego dziecka. Może są modele z regulacją głośności?

Jeśli chodzi o wpadki wyprawkowe, to zaliczyłam chyba tylko jedną. Niestety z chustą. Bardziej się przydała moim znajomym, ale teraz ma do mnie wrócić już taka zmiękczona i będzie podejście nr 2. W ogóle byłam u nich w sobotę i już teraz mnie wysyłają na warsztaty chustonoszenia. Ja taki szok. Ale jak to? Jeszcze pół roku mam. Jeszcze kupę czasu. A może już nie tak dużo?

Jak chcecie kupić fotelik Recaro, to koniecznie przymierzcie go do samochodu. One są dość szerokie i w niektórych autach brakuje długości pasa, żeby dopiąć (u nas tak było). No chyba, że ma być na Isofix, to wtedy nie ma problemu. Ja osobiście polecam Air Concorde. Świetnie się nam sprawdził i długo miał dobry rozmiar (choć trzeba brać poprawkę, że mój Młody jest na 9 centylu, więc drobinka). Nie wiem jak z adapterami do wózków do niego, bo nie uważam tego za przydatną cechę. A szczególnie mam alergię na niemowlaki przewożone długo w fotelikach przypiętych do stelaży np. na zakupy albo na spacer! Nie jestem przekonana czy do dobrze służy ich kręgosłupom.

Dzięki za info. Ciekawa jestem, jak to jest w moim przypadku. Miałam podaną surowicę po porodzie, ale dobrze by było się upewnić, że nie będzie problemów. Muszę podpytać na wizycie...
O matko,Odowska,jak Ty napiszesz posta! Ja z ubrankami miała fą pa,bo ja i mąż jak sie urodzilismy to mieliśmy po te 58 cm i w sumie mialam kilka ubranek 56,a reszte 62 i 68 i co? Urodziłam wczesniaka i siostra mi latała po sklepach za rozmiarem 50,który i tak był dość luźny na Młoda. Na szczęście szybko nadrobila i jest teraz na 50 centylu,a wzrost to ma w ogóle szalony, praktycznie jest wyższa od kazdego dziecka w swoim wieku.

Co do termometru to mąż rozkrecil i odczepil ten piszczek. Co prawda gwarancji nie ma,ale w sumie i tak juz by sie nam skończyła 😂

Co do fotelika to np ten nasz jest mały,a w wielu autach właśnie za krótkie pasy,albo nie dało sie dosunac fotela tak,zeby blokował fotelik (my mielismy na pasy,bo za stare auto i nie ma isofixa). Z teściową czy z moja siostra w aucie nie mogłam nigdzie Młodej zabrać,a tak jak mowie fotelik jeden z mniejszych. Dlatego właśnie myślę,ze fajnie sie zorientować,wybrać sobie mniej wiecej kilka modeli ktore nam pasują i mierzyć w sklepie.

Zgadzam się z Tobą, ja tych adapterow nie miałam,bo jak dla mnie ta opcja fotelik na wózku to jest taka typowo galeriowa,a ja mojej nie zbierałam w miejsca z taka ilością zarazkow. W ogóle chyba pierwszy raz byla w sklepie jak miala z 8 miesięcy.
A jak widziałam kobitki na spacerach z tym fotelikiem przypietym do stelaża to az mnie serce bolało,bo dla niesiedzacego dziecka to jest bardzo nieodpowiednia pozycja i jak dla mnie akceptowana tylko w podróży/ u lekarza
Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Zua doczytalam i trzymam kciuki, zeby kasa do Was wrocila 😘

Ja wlasnie roze ralam choinke, mielismy zywa i strasznie osypuje sie wiec postanowilismy pozbyc sie jej juz. Teraz czekam na meza, zeby ja wyniosl, wtedy bede mogla poodkurzac te wszedobylskie igly 😅

Ja z tydzien wytrzymalam z moja sztuczna choinka- Młoda ściągala bombki,wszedzie sie walaly,mialam juz dość 😂
Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość

Ja czytalam norweskie romanse 😁 zaraz napisze jakiś tytul bo nie pamiętam

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Saga tajemnica wodospadu

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

https://www.granice.pl/ksiazka/chorw...rzystan/289313

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Jeszcze do kropka_nad_i o sprzataniu. Ja też mam zrywy,do tej pory w czwartek sprzatalam łazienkę i sypialnie a w piatek resztę. Teraz juz nie daję rady tak długo sprzątać, wiec cos tam ruszam codziennie,ale wkurza mnie ze nigdy nie jest tak czysciutko na glanc

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 14:12   #4311
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
O matko,Odowska,jak Ty napiszesz posta! Ja z ubrankami miała fą pa,bo ja i mąż jak sie urodzilismy to mieliśmy po te 58 cm i w sumie mialam kilka ubranek 56,a reszte 62 i 68 i co? Urodziłam wczesniaka i siostra mi latała po sklepach za rozmiarem 50,który i tak był dość luźny na Młoda. Na szczęście szybko nadrobila i jest teraz na 50 centylu,a wzrost to ma w ogóle szalony, praktycznie jest wyższa od kazdego dziecka w swoim wieku.

Co do termometru to mąż rozkrecil i odczepil ten piszczek. Co prawda gwarancji nie ma,ale w sumie i tak juz by sie nam skończyła 😂

Co do fotelika to np ten nasz jest mały,a w wielu autach właśnie za krótkie pasy,albo nie dało sie dosunac fotela tak,zeby blokował fotelik (my mielismy na pasy,bo za stare auto i nie ma isofixa). Z teściową czy z moja siostra w aucie nie mogłam nigdzie Młodej zabrać,a tak jak mowie fotelik jeden z mniejszych. Dlatego właśnie myślę,ze fajnie sie zorientować,wybrać sobie mniej wiecej kilka modeli ktore nam pasują i mierzyć w sklepie.

Zgadzam się z Tobą, ja tych adapterow nie miałam,bo jak dla mnie ta opcja fotelik na wózku to jest taka typowo galeriowa,a ja mojej nie zbierałam w miejsca z taka ilością zarazkow. W ogóle chyba pierwszy raz byla w sklepie jak miala z 8 miesięcy.
A jak widziałam kobitki na spacerach z tym fotelikiem przypietym do stelaża to az mnie serce bolało,bo dla niesiedzacego dziecka to jest bardzo nieodpowiednia pozycja i jak dla mnie akceptowana tylko w podróży/ u lekarza

Ja z tydzien wytrzymalam z moja sztuczna choinka- Młoda ściągala bombki,wszedzie sie walaly,mialam juz dość 😂

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Saga tajemnica wodospadu

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Jeszcze do kropka_nad_i o sprzataniu. Ja też mam zrywy,do tej pory w czwartek sprzatalam łazienkę i sypialnie a w piatek resztę. Teraz juz nie daję rady tak długo sprzątać, wiec cos tam ruszam codziennie,ale wkurza mnie ze nigdy nie jest tak czysciutko na glanc

Radena, no wlasnie uwielbiam, kiedy wszystko wyspprzatam i jest tak mega czysto...
Co do sprzatania codziennego, to dla mnie logiczne jest posprzatanie kuchniczy ciuchow, które leżą na podłodze. Ale czasami papiery i dokumenty leza na stole, milion ksiazek na stoliku kawowym no i kurz. Ja nie mam sily np. codziennie odkurzac odkurzaczem i biegac ze szmatka... robie to raz- 2x w tygodniu..

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-01-08, 14:19   #4312
asiaczek
Zakorzenienie

Ja latam ze szmatką i odkurzaczem codziennie odkąd siedzę w domu z dzieckiem. Wtedy w dzień widać każdy pyłek i plamę i nie mogę na to patrzeć. Ale i tak ciągle jest bałagan po pierwsze synek bardzo bałagani a po drugie to my z mężem(a szczególnie on) nie umiemy odkładać rzeczy na swoje miejsce. Nawet jak nie ma kurzu to te wszystkie porozkładane przedmioty tworzą nieład.

Stary 2018-01-08, 14:21   #4313
odowska
Zadomowienie

Cytat:

Saga tajemnica wodospadu

zapewniam Wam dużą ilość tekstu do przeczytania raz na tydzień. Właśnie w starszym aucie mieliśmy ten problem z pasami. W nowym nawet Recaro wszedł bez problemu, ale w starym Oplu była lipa. Ten Concorde jest też z tych kompaktowych, ale jakoś w środku ma sporo miejsca dla dziecia.

Dzięki za info o możliwości wykręcenia tego brzęczka z termometru!
Stary 2018-01-08, 14:27   #4314
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja latam ze szmatką i odkurzaczem codziennie odkąd siedzę w domu z dzieckiem. Wtedy w dzień widać każdy pyłek i plamę i nie mogę na to patrzeć. Ale i tak ciągle jest bałagan po pierwsze synek bardzo bałagani a po drugie to my z mężem(a szczególnie on) nie umiemy odkładać rzeczy na swoje miejsce. Nawet jak nie ma kurzu to te wszystkie porozkładane przedmioty tworzą nieład.

Oj tak, my tez nie potrafimy odkladac rzeczy na swoje miejsce...
Moze jak bede w domu to bedzie inaczej? Bo jak teraz wracam o 18 to mi sie potem nic nie chce...
Cytat:
zapewniam Wam dużą ilość tekstu do przeczytania raz na tydzień. Właśnie w starszym aucie mieliśmy ten problem z pasami. W nowym nawet Recaro wszedł bez problemu, ale w starym Oplu była lipa. Ten Concorde jest też z tych kompaktowych, ale jakoś w środku ma sporo miejsca dla dziecia.

Dzięki za info o możliwości wykręcenia tego brzęczka z termometru!
Dobrze ze mowisz o tych starszych autach i fotelikach. Bo my mamy starsze modele wiec bedziemy teraz na to zwracac uwage

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-01-08, 14:34   #4315
MalaGosia88
Zakorzenienie

Pozytywna a zależy Ci konkretnie na romansach? Z polskich autorek lubię bardzo Dorotę Gąsiorowską, Krystyna Mirek jest teraz też poczytna. Lubię też cykl "kwiatu paproci" Katarzyny Bereniki Miszczuk, sięgam czasem po Katarzynę Michalak.
Z zagranicznych, to chyba któraś z dziewczyn już polecała Nicolas Sparks, Jojo Moyes (polecam zacząć od "Zanim się pojawiłeś"!), Emily Giffin też się cieszy dużą popularnością, chociaż mnie nie przypadła do gustu.
Stary 2018-01-08, 14:41   #4316
folinka
Zadomowienie

nesska, kochana, dużo siły i spokoju Ci życzę i przytulam. Ja też niestety wiem tylko o melisie.

aneczka, uratowałaś mi życie z tym Pamedem!!! Googlowałam wszędzie czy ona gdzieś jeszcze przyjmuje, nawet byłam skłonna w Krakowie to usg u niej robić, ale tego Pamedu nie znalazłam. Dzięki!!!!!
Dziewczyny, mam termin na usg połówkowe do mojej gin w Pl, której ufam jak nikomu innemu! 31.01! Bilety na samolot są dziś jeszcze w akceptowalnej cenie, potrzebuję tylko jeszcze potwierdzania, że tż dostanie urlop, żeby mógł zostać z dziećmi. Jak nie dostanie, to się zapłaczę
W końcu jestem Polką biegającą na prywatne usg

Haha, miałam lecieć robić zęba i przy okazji usg, ale zęba jednak zdecydowałam się robić tu, ale usg sobie nie odmówię i zakupów moich sprawdzonych akcesoriów dla dzieci
Zresztą jeśli się nie uda, to i tak na jedno prywatne bym tu poszła, a za lot do Pl i usg zapłacę podobną cenę - o ile cena biletów na samolot już nie podskoczy

I jeszcze jedno najważniejsze na ten moment - mamusie małych dziewczynek, pomóżcie, proszę! Lidka ma chyba infekcję intymną. Wczoraj i przedwczoraj zrobiła kilka kupek, które wlazły jej wszęęęędzie i wczoraj wieczorem miała trochę takiej żółtawej wydzieliny :/ Poza tym pipunię/waginkę (ech, to nazewnictwo dziewczęcych miejsc intymnych) ma ładną, żadnego podrażnienia czy zaczerwienienia. Czy macie jakieś środki, które stosujecie tak na pierwszy rzut zanim sprawa jest dość poważna na wizytę u lekarza? Raz już miała taką infekcję, to jak poszłam, to chyba od razu dostała jakąś maść ze sterydem
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 14:51   #4317
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dodam tylko, że jestem po wizycie... Jestem znużona, zmęczona i głodna.
Mam założoną kartę ciąży, ale doktor zapomniał mi wpisać na niej nawet datę porodu . Wpisała jedynie położna w dokumentację ciąży. Badania super, hemoglobina skok z 8,4 na 10,0 i to felerne żelazo z 28 na 111 ! Co do samego badania, to miałam i na fotelu i na leżance usg, z czego to usg nawet nie widziałam... I w dodatku lekarz mierzył bez słowa. Tylko się pytałam, czy ok bo taką miał minę. Żadnych wymiarów nic mi nie mówił. Jak się ubierałam tylko to widziałam na monitorze zatrzymany obraz maleństwa. Na pomiary prenatalne zaprosił mnie do gabinetu na 19.01. Cieszę się, że wszystko ok, ale brakuje mi trochę informacji, ja to bym chciała od razu wszystko wiedzieć, słyszeć... A nie tylko, że jest dobrze .

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Folinka o rany, Ty już połówkowe super, to już tak niedługo, pomierzysz i poznasz swojego okruszka
Stary 2018-01-08, 14:58   #4318
folinka
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Ja się zastanawiam nad dostawka do wózka z takim niby krzeselkiem. Nie wiem czy będę inny wózek kupować,raczej mąż sie nie zgodzi,żeby ten sprzedawać :-/

asiaczek, no to już dużo większa różnica niż u nas, to faktycznie nie potrzebujecie.
Moja też praktycznie nie śpi od dawien dawna na spacerach, ale chcę, żeby obydwa bąble miały wygodnie w wózku w razie czego przy naszych całodniowych wyjazdach. Dostawkę tak czy siak chcę kupić, ale to raczej parę miesięcy później i właśnie absolutnie nie sprzedaję pojedynczego wózka, bo przecież jak Lidka będzie mieć 2,5-3 lata, to już nie będzie jeździć w wózku, a małe tak, to po co miałabym kolejny raz wózek wymieniać.
Poza tym do tego wózka mam fotelik... Absolutnie zgadzam się z dziewczynami, że jest to niedopuszcalna opcja na długie zakupy czy spacery, ale jeśli muszę wyskoczyć autem do sklepu po 3 rzeczy czy załatwić jakąś szybką sprawę, jest zima albo dziecię mi uśnie, to wpięcie fotelika w stelaż zamiast przekładania dziecka do gondoli na 15 min jest zbawienną opcją.

Cytat:

Cytat:
Co do termometru to mąż rozkrecil i odczepil ten piszczek. Co prawda gwarancji nie ma,ale w sumie i tak juz by sie nam skończyła ��
Ja czytalam norweskie romanse �� zaraz napisze jakiś tytul bo nie pamiętam
Wydaje mi się, że Microlify mają wieczystą gwarancję... Albo miały, kiedy ja kupowałam.
Ooo, Margit Sandemo i jej sagi!

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-01-08 o 15:06
Stary 2018-01-08, 15:01   #4319
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Mam założoną kartę ciąży, ale doktor zapomniał mi wpisać na niej nawet datę porodu . Wpisała jedynie położna w dokumentację ciąży. Badania super, hemoglobina skok z 8,4 na 10,0 i to felerne żelazo z 28 na 111 ! Co do samego badania, to miałam i na fotelu i na leżance usg, z czego to usg nawet nie widziałam... I w dodatku lekarz mierzył bez słowa. Tylko się pytałam, czy ok bo taką miał minę. Żadnych wymiarów nic mi nie mówił. Jak się ubierałam tylko to widziałam na monitorze zatrzymany obraz maleństwa. Na pomiary prenatalne zaprosił mnie do gabinetu na 19.01. Cieszę się, że wszystko ok, ale brakuje mi trochę informacji, ja to bym chciała od razu wszystko wiedzieć, słyszeć... A nie tylko, że jest dobrze .

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Folinka o rany, Ty już połówkowe super, to już tak niedługo, pomierzysz i poznasz swojego okruszka
Ja bym chyba zmienila lekarza.. Nie lubię takich milczków.. Ale najważniejsze, że wszystko ok!

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 15:04   #4320
folinka
Zadomowienie

Cytat:
O to to! Wyjęłaś mi z ust

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość

Wspaniale, że wyniki lepsze!
Mam nadzieję, że to tylko chwilowy gorszy nastrój przez zmęczenie! Trzymaj się
No tak jakoś już W szpitalu tu na połówkowe mam termin na 15.02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości