Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-09, 10:11   #4321
Jolinko
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
A do mnie dotarł materacyk. Prosiłyście o opinię więc dwa słowa. Przypomnę, że chodzi o hevea babymax pianko-lateks. W dotyku bardzo fajny ale ciężko się wypowiedzieć n/t odpowiedniej twardości bo trzeba by się na nim przespać żeby to ocenić. Do jakości wykonania nie ma co się przyczepić. I dostałam milusi kocyk w gratisie z którego jestem bardzo zadowolona bo jest z tych cieńszych a ja mam same grube właściwie

Pewnie więcej powiedziałby Wam uszaty ale niestety nie umie jeszcze mówić, ma dopiero 1,5 roku w końcu Ale nie chciał zleźć więc jet chyba w porzo
Załącznik 7384186
Ale grubas 😉 jest super

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:21   #4322
Mecassie
Zakorzenienie

Dotarła ta koszula do karmienia z Dolce Sonno. Powiedzmy że całkiem okej ale wyglądam w niej jak wielorybek!
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej!

Dzisiaj wizyta o 16
Jedyne co mnie zniechęca to to ze będę musiała teraz jechać do szefa, księgowej i do zusu

Bloody współczuje przeżyć ://

Mała tak nawala mi pod cyckami, masakrycznie się rozpycha a jak leżę to wali w zebra :/
W głowie mi się dziś kręci jak bym coś Piła ...

Kciuki ! też Nie mam ochoty jeździć z L4 dlatego wyśle męża

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:23   #4323
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Dotarła ta koszula do karmienia z Dolce Sonno. Powiedzmy że całkiem okej ale wyglądam w niej jak wielorybek!

Kciuki ! też Nie mam ochoty jeździć z L4 dlatego wyśle męża

A ja 10 minut temu kilknęłam od nich jedną koszulę i dwie pary leginów
Stary 2018-01-09, 10:27   #4324
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Bloody
za dzisiejsze wizyty, badania
Obudził mnie telefon z zapytaniem czy nie chcę isc na jakis tam pokaz i dostać za to kamere jakaś tam. Czy do Was też wydzwaniaja?

Do mnie na szczęście nie
Cytat:
A do mnie dotarł materacyk. Prosiłyście o opinię więc dwa słowa. Przypomnę, że chodzi o hevea babymax pianko-lateks. W dotyku bardzo fajny ale ciężko się wypowiedzieć n/t odpowiedniej twardości bo trzeba by się na nim przespać żeby to ocenić. Do jakości wykonania nie ma co się przyczepić. I dostałam milusi kocyk w gratisie z którego jestem bardzo zadowolona bo jest z tych cieńszych a ja mam same grube właściwie

Pewnie więcej powiedziałby Wam uszaty ale niestety nie umie jeszcze mówić, ma dopiero 1,5 roku w końcu Ale nie chciał zleźć więc jet chyba w porzo
Załącznik 7384186
Oooo a na jakiej stronie zamawialas? Bo ja chcę taki sam materacyk

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:28   #4325
_Selina_
Zakorzenienie

Mam pytanie wywracacie ubranka do prania na lewą stronę?

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:28   #4326
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
A ja 10 minut temu kilknęłam od nich jedną koszulę i dwie pary leginów
Która wzięłaś ? Ja mam tą z serduchem dużym bo najtańsza nie mam zamiaru w niej długo chodzić

Stary 2018-01-09, 10:31   #4327
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Właściwie to co dają takie nakładki ?

Przy bardzo poranionych sutkach kiedy na prawde bol jest taki, ze moze to byc koniec kp no i przy wkleslych brodawkach. Minus taki, ze jak dziecko sie przyzwyczai to z golej piersi nie wypije.
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
A masz klin na całą szerokosc łóżeczka czy ten mniejszy?
No i ogolnie dziecko moze na nim spac caly czas czy wazne jest zeby tez na plasko spało?
Ten maly, dziecko i tak lezy na plasko tylko ma troche uniesiona gorna partie ciala. Poduszek nie uzywalam do ponad roczku, teraz mala ma dorosle lozko i plaska podusie, klina juz nie uzywam.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-09 o 11:03
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:31   #4328
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
A te częstoskurcze to to wymienna nazwa do arytmii serca?

Nie, to jest tachykardia nadkomorowa. Przejrzałam papiery i widzę że miałam tętno 168.

Zastanawiam się nad skargą na tego lekarza. Mam tak jak Torrence i zawsze pilnuje żeby chwalić jak mnie ktoś pozytywnie zaskoczy. Na studiach pracowałam w sklepie odzieżowym i teraz nawet jak mam super obsługę to pytam czy jest kierownik i chwale mu pracownika. Ale to działa w dwie strony, zgłaszam jak ktoś nie respektuje moich praw. Ale łatwo mi to nie przychodzi, niby taka wygadana, ale z pogotowiem nie dyskutowałam. Z resztą u nas w mieście są dwa szpitale i karetka była z A a mój lekarz pracuje w B. Więc i tak by mnie odesłali do B. No i jak widać lekarz miał mnie w dupę.pie mimo że jestem pacjentką jego kolegi z pracy.

Dzwoniłam do mojego lekarza ale nie odbiera, z rana ma cesarki z tego co mi wiadomo.

Pospałam 2h, dzisiaj mało co będę wychodzić z łóżka.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:34   #4329
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Przy bardzo poranionych sutkach kiedy na prawde bol jest taki, ze moze to byc koniec kp no i przy wkleslych brodawkach. Minus taki, ze jak dziecko sie przyzwyczai to z golej piersi nie wypije.
A gdyby wtedy ściągać i podawać z butelki to to bardziej boli niż z nakładką ? Bo słyszałam że te nakładki potrafią też zmniejszyć laktację

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:34   #4330
lelowa
Zakorzenienie

Bloodymarry wspolczuje, to okropne co piszesz. Wazne, ze z dzieciatkiem ok
Stary 2018-01-09, 10:35   #4331
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
mnie jak lekarka ostatnio badała (w sobotę) to powiedziała, że szyjka skrócona. Wystraszona spytałam co to oznacza, to powiedziała, że na tym etapie ciąży to już normalne
Pytanie jak bardzo skrócona, w karcie powinnaś mieć wpisaną długość Chyba że oceniała na oko, a nie z użyciem usg. Wczoraj doktor mówił, że będzie się już powoli skracać. Mam 35 mm. Jak zbliżasz się do 2 cm, to wtedy są powody do oszczędnego trybu życia.

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Co za wieczor. To, ze maz mnie denerwowal, bo za glosno chrupal, to jeszcze w granicach normy, ale, ze mnie corka denerwowala wszystkim to juz u mnie srednio normalne. Mialam ochote wyjsc z domu na dlugi spacer, byle od nich odpoczac. A teraz jak mala spi oczywiscie czuje sie fatalnie z tym, ze sie na nia zloscilam w sumie bez powodu
Pannkaka, nie dręcz się. Córa wybaczy. Jesteś zmęczona. Jako ostatnia z nas zasuwasz do pracy, a masz jeszcze dom i rodzinę na głowie. Ważne, że widzisz swoje rozdrażnienie i się starasz powstrzymywać

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Nie śpię już od trzech godzin, bo tak mnie męczy kaszel. Musiałam wyjść z łóżka, bo żal mi męża, że nie spał przeze mnie. Chyba domowe sposoby mi nie pomogą i będę musiała iść do lekarza:-(
Idź, niech cię chociaż osłucha.

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
O 2 w nocy obudził mnie częstoskurcz serca. Dziwnie się złożyło bo pisałam o tym na forum ostatnio z jedną użytkowniczką, nie pamiętam teraz którą. Jak ktoś się nie orientuję to częstoskurcz to są dodatkowe uderzenia serca w bardzo szybkim dziwnym rytmie, do tego dochodzi uczucie jakby skrajnego zmęczenia. Zadzwoniłam na pogotowie i przyjechała ekipa. Robili mi EKG, w końcu podali lek, który teoretycznie nie jest dla ciężarnych ale inne metody zawodziły a trzeba ten dziwny rytm przerwać.

Pytali czy czuje ruchy dziecka i powiedziałam zgodnie z prawdą że odkąd się obudziłam to nie. Powiedzieli że nie zawiozą mnie na IP, że jak chce mieć badanie ginekologiczne to muszę jechać sama. Nie miałam siły dyskutować z nimi. Doktor tylko przyłożył słuchawki do brzucha i stwierdził "no jest puls".

Pojechaliśmy z mężem na IP. Byłam tam pierwszy raz w ogóle. Nie ma oznaczeń, nie wiadomo gdzie jechać, gdzie iść. Wyszedł do nas lekarz obrażony właściwie że przyjechaliśmy. Zero pytań, badanie 30sek na fotelu i jeszcze krócej USG. Powiedział że wszystko ok. Nie pozwolił mi zadać żadnego pytania bo mam zapytać kardiologa/lekarza prowadzącego. Ogólnie potraktował mnie jak idiotkę, panikare, jakbym nie miała co robić o 3 w nocy tylko jechać do lekarza. zapytałam go na koniec o nazwisko i jest to lekarz który przyjmuje też porody w tym moim szpitalu.
Bloody, czeka cię teraz wizyta u kardiologa? Co masz robić, gdyby się sytuacja powtórzyła?
Lekarz z IP to jakiś wybitny specjalista, leczący przy użyciu telefonu
Współczuję Wam nocki i tego spotkania z bucem.

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Koma, tak, tak przez pęcherz. Za duzo herbatki i wody na noc. Trzeba zmienić przyzwyczajenia jednak zeby sie nie opijać przed snem (wtedy kiedy mi najbardziej chce sie pic)
Też największe pragnienie mam wieczorem, ale piję nie patrząc na konsekwencje, bo generalnie nie lubię pić wody

Jesteś pewna, że standardy opieki okołoporodowej jeszcze obowiązują, bo coś kojarzę, że mieli je znieść. Jeśli nie jest to standard, tylko coś zależnego od woli i możliwości personelu, to można sobie dać spokój, bo to żadna podstawa prawna.

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Odwiozłam Męża do pracy po drodze do Luxmedu,
zrobiłam badania już na piątek, zatankowałam auto i teraz czekam na panów od remontu. Jak wejdą to będę się zbierać oddać służbowy telefon do pracy i przy okazji zawiozę Mężowi zapomniany lunch Potem muszę się spakować do Rodziców - będę też w mieście jutro z dekoratorką ale ogólnie śpię u nich do piątku.
Faktycznie, zupełnie ci ten samochód niepotrzebny

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Eh... chyba będę musiała jakoś ich zablokować.. ciekawe skąd mają mój numer
Jeśli stacjonarny, to pewnie z książki telefonicznej.

U mnie pranie wstrzymane, bo proszek mi się skończył. Zamówiłam wczoraj w tesco i czekam na dostawę Bo przecież znów coś kupiłam, to trzeba wyprać. Mam nadzieję, że to 56 trochę dzidzia ponosi, bo mam tego najwięcej. Już mnie korci kupowanie 68 Szczęśliwie w h&m pustki i foch dalej mi się utrzymuje.

Dziś kurier otrzymał 4. szansę, żeby przyjechać po paczkę
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:37   #4332
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Asiula, patent z kapustą zawsze powtarzała moja babcia, ale nie w nawale tylko przy zapaleniach piersi, kiedy kanały się zatykaly, piersi robiły się gorące i twarde jak skały. Że niby rozgnieciona kapusta wyciąga stan zapalny. To taka mądrość ludowa. A przy nawale pokarmu w czym to miałoby pomóc i ciekawe skąd pomysł okladania sutków? Pytam z ciekawości czy może położna powiedziała coś więcej 😊

Twoja babcia ma racje Kapucha jest niezastapiona przy zapqleniu, a przy nawale to pewnie chodzilo o to ze czesto zdarzy sie zapalenie i wtedy obkladanie zmrozona i rozgnieciona kapucha jest mega ulga. Ale co do sutkow to tez nie slyszalam.
Stary 2018-01-09, 10:39   #4333
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Ten maly, dziecko i tak lezybna plasko tylko ma troche uniesiona gorna partie ciala. Poduszek nie uzywalam do ponad roczku, teraz mala ma dorosle lozko i plaska podusie, klina juz nie uzywam.
Czyli na razie w sumie ich nie kupuje bo są dostępne od ręki. Dziękuję za odpowiedź. A powiedz mi doświadczona mamusiu takie majteczki siateczkowe 2sztuki mi wystarczą ? aha i czy jak póki co nie wiem czy będę karmiła piersia czy mm to mam kupić jakieś pojemniki na mleko ?

Stary 2018-01-09, 10:45   #4334
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
A gdyby wtedy ściągać i podawać z butelki to to bardziej boli niż z nakładką ? Bo słyszałam że te nakładki potrafią też zmniejszyć laktację
Chyba nie zmniejsza bardziej niz odciaganie, wrecz przeciwnie, bo jesli dziecko je przez nakladki, to przynajmniej jest blisko i u mamy wydzielaja sie odpowiednie hormony. Jednak przytulone dziecko to nie to samo co przytulony laktator No i mleko plynie w tym samym tempie, z butelki bedzie szybciej, wiec przy nakladkach dziecko sie nie rozleniwi z ssaniem
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:52   #4335
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość

ja wszystko co piorę wywijam na lewą stronę oprócz skarpet i bielizny
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:55   #4336
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
ja wszystko co piorę wywijam na lewą stronę oprócz skarpet i bielizny
Ja nic nie wywijam, dlatego pytam jak z tymi maleńkimi ok wywinę

Stary 2018-01-09, 10:57   #4337
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Która wzięłaś ? Ja mam tą z serduchem dużym bo najtańsza nie mam zamiaru w niej długo chodzić
Ja też z serduchem Zamierzam w niej rodzić
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Oooo a na jakiej stronie zamawialas? Bo ja chcę taki sam materacyk
Magiczny pokoik.
https://magicznypokoik.pl/pl/p/Hevea...lateksowy/1862
Napisali, że realizacja w 8 dni, zamówiłam 2 stycznia więc dotrzymali słowa nawet włączając w to weekend.
Ale jak coś to i na allegro są w takiej samej cenie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Szczęśliwie w h&m pustki i foch dalej mi się utrzymuje.
A mi się spodobał misiowy kombinezonik i potrzebuję grubej czapki więc bardzo niechętnie ale chyba zawieszę focha i zajadę w czwartek lub piątek do stacjonarnego

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2018-01-09 o 11:03
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 11:03   #4338
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Tak
Stary 2018-01-09, 11:06   #4339
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli mają jakiś nadruk

Cytat:
A mi się spodobał misiowy kombinezonik i potrzebuję grubej czapki więc bardzo niechętnie ale chyba zawieszę focha i zajadę w czwartek lub piątek do stacjonarnego
Nie, no, na stacjonarny foch nie obowiązuje Tam zawsze mi przyjmą i zwrot, i reklamację i kaskę oddają od ręki Byłam w czwartek spodnie i koszulkę w paski nabyłam. W stacjonarnych są rozmiary tego, czego nie ma już w internetowym i ubranka są tańsze
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 11:13   #4340
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojecia, pewnie mozna bo nakladka to prawie to samo co uchwyt od laktatora. W sumie laktator tez moze zmniejszyc laktacje. Moze bardziej chodzi o to, ze dziecko nadal jest przystawiane do piersi i samo lepiej wyciagnie niz laktator. Trzeba wyprobowac co nam lepiej pasuje Ja nakladki kupilam ale nie uzywalam ani razu. Mialam poranione sutki, ze hej ale mascia smarowalam i jakos sie dalo.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Czyli na razie w sumie ich nie kupuje bo są dostępne od ręki. Dziękuję za odpowiedź. A powiedz mi doświadczona mamusiu takie majteczki siateczkowe 2sztuki mi wystarczą ? aha i czy jak póki co nie wiem czy będę karmiła piersia czy mm to mam kupić jakieś pojemniki na mleko ?

No i masz racje, ja kupilam nakladki i nie uzylam ani razu
Majtasow mialam 4 szt, zuzylam 3.
Chodzi ci o pojemniki na pokarm matki? Mysle ze nie trzeba kupowac, ja kupilam i pojemniczki i foliowe woreczki i w sumie wcale sie nie przydaly. Zawsze mozna dokupic
Stary 2018-01-09, 11:15   #4341
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojecia, pewnie mozna bo nakladka to prawie to samo co uchwyt od laktatora. W sumie laktator tez moze zmniejszyc laktacje. Moze bardziej chodzi o to, ze dziecko nadal jest przystawiane do piersi i samo lepiej wyciagnie niz laktator. Trzeba wyprobowac co nam lepiej pasuje Ja nakladki kupilam ale nie uzywalam ani razu. Mialam poranione sutki, ze hej ale mascia smarowalam i jakos sie dalo.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

No i masz racje, ja kupilam nakladki i nie uzylam ani razu
Majtasow mialam 4 szt, zuzylam 3.
Chodzi ci o pojemniki na pokarm matki? Mysle ze nie trzeba kupowac, ja kupilam i pojemniczki i foliowe woreczki i w sumie wcale sie nie przydaly. Zawsze mozna dokupic
Pokłony dokupie jeszcze jedne majty bo w Auchan taniej niż na gemini

Stary 2018-01-09, 11:15   #4342
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli mają jakiś nadruk

Nie, no, na stacjonarny foch nie obowiązuje Tam zawsze mi przyjmą i zwrot, i reklamację i kaskę oddają od ręki Byłam w czwartek spodnie i koszulkę w paski nabyłam. W stacjonarnych są rozmiary tego, czego nie ma już w internetowym i ubranka są tańsze
A to luz W takim razie zajadę.
Stary 2018-01-09, 11:15   #4343
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:

Bloody, czeka cię teraz wizyta u kardiologa? Co masz robić, gdyby się sytuacja powtórzyła?
Lekarz z IP to jakiś wybitny specjalista, leczący przy użyciu telefonu
Współczuję Wam nocki i tego spotkania z bucem.

Mam umówioną już wcześniej wizytę prywatną u kardiologa na 17.01. miałam problemy z tachykardią w przeszłości więc chciałam się skonsultować przed porodem.

Niestety nie wiem co mam robić w razie takiego ataku. Wczoraj instynktownie zadzwoniłam na 112 i bez wahania przyjechali. Czekam az oddzwoni mój ginekolog prowadzący żeby powiedział mi co robić.

Oczywiście cały internet już przeczytałam.

Wczoraj na promce Kauflandzie zaopatrzyłam się w proszki, ale będę prać na koniec stycznia przed przeprowadzką, mama zapowiedziała że zrobimy u niej pranie bo jak będą plusowe temperatury to będzie schło na dworze.

Może dziś leżąc w łóżku porobie jakieś zamówienia. Mam w planie uszyć czarno-białą matę i zabawki dla dzidziusia. Jak ktoś lubi DIY to polecam instrukcje z bloga Od inspiracji do realizacji. Także może uda mi się zamówić materiały.

Stary 2018-01-09, 11:20   #4344
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Parapet niestety na komórkę dzwonią
Pytanie z tych glupszych po co odwracać ubranka na lewą stronę? Ja nie odwracalam Zosi ubranek

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 11:22   #4345
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli mają jakiś nadruk

U nas wszystko ma jakieś obrazki itd. Wywinęłam, zmęczyłam się białe rzeczy ledwo moi weszły do bębna pralki na raz
Przeraża mnie, że to wszystko takie maleńkie

Stary 2018-01-09, 11:26   #4346
lelowa
Zakorzenienie

Czytalam wasze przejscia na ip i po prostu masakra co sie dzieje. Asiula twoja sytuacje pamietam bardzo dobrze, cos okropnego, jak w ogole patalach mogl tak powiedziec
Sama tez moge przybic wam piatke, na poczatku ciazy zostalam przemilo potraktowana jak zglosilam sie z zapaleniem oskrzeli bo lekarz rodzinny i ginka stwierdzili, ze nie moga mi pomoc wiec dostalam skierowanie na szpital, a tam odsylanie i podsmiechiwanie z czym ja przychodze
Tylko zmartwienie i stres mi po tym zostaly bo ostatecznie odeslali mnie do domu nie dajac nic, ginka sie ulitowala i dala antybiotyk, niestety drugi w przeciagu tygodnia i caly czas mam we lbie, ze infekcja i taka dawka antyb w 6-7 tc moze bardzo zle wplynac na dziecko bo wtedy sie wszystko zaczyna tworzyc i rozwijac. To juz do konca bedzie w mojej glowie, przed kazdym usg mam takiego stresa, ze to az nienormalne.

Cytat:
U nas wszystko ma jakieś obrazki itd. Wywinęłam, zmęczyłam się białe rzeczy ledwo moi weszły do bębna pralki na raz
Przeraża mnie, że to wszystko takie maleńkie

Wiesz, ze mnie tez? Ja juz zapomnialam jak moja byla takim okruszkiem i wczoraj robiac pierwsze pranie spojrzalam na te ciuszki i tak sobie jakos nie moglam uzmyslowic, ze znowu takie malenstwo bedzie trzeba ubierac i obchodzic sie jak z jajkiem
Stary 2018-01-09, 11:37   #4347
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
ginka sie ulitowala i dala antybiotyk, niestety drugi w przeciagu tygodnia i caly czas mam we lbie, ze infekcja i taka dawka antyb w 6-7 tc moze bardzo zle wplynac na dziecko bo wtedy sie wszystko zaczyna tworzyc i rozwijac. To juz do konca bedzie w mojej glowie, przed kazdym usg mam takiego stresa, ze to az nienormalne.
Mam teraz to samo boję się w czasie mojej tachykardii dziecko nie dostało wystarczająco dużo tlenu, albo że leki które mi podali działały też na jej serduszko. Najgorsze że takie rzeczy okażą się dopiero po urodzeniu, pewnie żadne USG nie rozwieje teraz wątpliwości.

Do tego dochodzą wyrzuty sumienia bo ten atak mialam na 90% przez stres. Ostatnio mam rodzinne problemy, nawet nie do końca moje, ale przejmuje się sytuacją i stresuje. No i w nocy obudzilam się leżąc na plecach a mam wtedy duszności ;/ nie wiem jak się uchować przed obróceniem na plecy przez sen :/

Kiedyś słyszałam, że taka wczesna ciąża jest chroniona przez organizm bo matka często nie wie wtedy że jest w ciąży. Także Lelowa, oby skończyło się na strachu

Stary 2018-01-09, 11:44   #4348
Ojoanna29
Zakorzenienie

Poprasowałam część ubranek przygotowanych do szpitala, poprasowałam pieluszki i chyba pękną mi plecy, jeszcze muszę powiesić jedno pranie i nic więcej dzisiaj nie robię, nawet najmniejszym palcem nie ruszę Szkoda, że nie mam za bardzo w co się spakować i będą teraz leżały takie czyste i pachnące ciuszki

A jeszcze czeka tyle ubranek na pranie po przeprowadzce
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 11:48   #4349
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Pffff byłam oddać ten telefon do pracy, akurat nie było kierowniczki, była koleżanka z galopującą menopauzą, której nie lubimy z innymi koleżankami i na mnie z fochem że jak chciałam oddać telefon kierowniczce to wypadałoby napisać jej SMS z godziną. Odpowiedziałam że kierowniczka prosiła abym przyszła tak jak mi pasuje i nawet proponowala że kogoś pośle do mojego domu co za flądra To ona brała to oszukane L4 przez które ja straciłam robotę. Bo jej by musieli wypłacić roczną odprawę a mi starczyło nie przedłużyć
A telefon zostawiłam kolesiowi któremu ma teraz służyć

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2018-01-09 o 11:49
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 12:07   #4350
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Mam teraz to samo boję się w czasie mojej tachykardii dziecko nie dostało wystarczająco dużo tlenu, albo że leki które mi podali działały też na jej serduszko. Najgorsze że takie rzeczy okażą się dopiero po urodzeniu, pewnie żadne USG nie rozwieje teraz wątpliwości.

Do tego dochodzą wyrzuty sumienia bo ten atak mialam na 90% przez stres. Ostatnio mam rodzinne problemy, nawet nie do końca moje, ale przejmuje się sytuacją i stresuje. No i w nocy obudzilam się leżąc na plecach a mam wtedy duszności ;/ nie wiem jak się uchować przed obróceniem na plecy przez sen :/

Kiedyś słyszałam, że taka wczesna ciąża jest chroniona przez organizm bo matka często nie wie wtedy że jest w ciąży. Także Lelowa, oby skończyło się na strachu

Bardzo ci wspolczuje tego ataku i przezyc na ip :/ Oby juz do konca nic sie takiego nie powtorzylo. Musimy jednak wierzyc, ze wszystko bedzie z maluszkami ok. Ja wlasnie tez mysle o tym, ze to dopiero po urodzeniu wyjdzie czy cos zadzialalo na dziecko. Wiesz z wczesna ciaza masz racje ale jak czytalam to 5,6,7 tc wszystko sie zaczyna rozwijac i wtedy juz przewaznie wiemy o ciazy i jakiekolwiek infekcje czy alkohol moga miec zly wplyw. Oczywiscie to jest losowe, jednemu cos bedzie innemu nic. O to sie caly czas modle, zeby tylko bylo zdrowe. Jeszcze glupia kiedys polazlam na watek o terminacji gdzie mignelo mi jak kilka dziewczyn potwierdzalo, ze wg lekarzy choroba czy infekcja we wczesnej ciazy miala wplyw na wady ich dzieci, nie powiem pomrozilo mnie wtedy. Oczywiscie wiem, ze polowkowe wyszlo ok, teraz mam usg 3 trym i tez powinnam sie uspokoic jesli wyjdzie ok ale jednak co sobie czlowiek do glowy nakladzie to potem ma takie ekstra czarne mysli.

Kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty, sporo was wizytuje
Nadalka, Mecassie, Koma, Domi
Przyniescie dobre wiesci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości