|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Way ahead of you
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4472 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Idę nadrabiać 12 stron
mąż wcześniej nie pozwolił mi wizażować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedną s, jedną m.Cytat:
Cewnik foleya. Nic przyjemnego. Miałam przy 1szym poronieniu. Niestety głowa się zamknęła i nic nie ruszyło szyjki.
|
|
#4475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4476 |
|
Wtajemniczenie
|
A w ogole w tej ikei dzis wykorzystalam prawondo pierwszenstwa. Kolejka byla w ciul dluga a przed nami bylo panstwo z pelnym wozkiem i siatka... Pani w ogole sienodwrocila, zobaczyla brzuch i zaraz znowu sie odwrocila i udawala ze nie widziala. I maz mowi idz idz. A ja glupia czailam no bo jak skoro cala tasma byla juz zajeta
no ale podeszlam i poczekalam az Pani zakonczyla rachunek i pytam grzecznie czy moge skorzystac z prawa do pierwszenstwa a pani i panstwo 1 w kolejce ze oczywiscie no i poprostu z wozka sama wyciagala wszystko. Takze mina ostatniej Pani zrzedla ![]() Lelowa-pojaz pokaz literki
|
|
|
|
#4477 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój kalafior objawia sie tym ze zapominam slow albo je bezsensownie zamieniam Cytat:
choc ja bym sie pouczyła czegoś zupełnie innego niz związanego z moim zawodem Cytat:
![]() Cytat:
choc podejrzewam ze w okolicy 37-38 skończonego tc to każda z nas bedzie o tym marzyć Cytat:
dzis wieczór osobno bo TZ musi jeszcze popracować a ja jednym okiem oglądam po raz 10 przyjaciół ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
O to ja miałam podobnie w ikei w sumie, z tym ze my mało kupowaliśmy (tylko kartony do przeprowadzki), i podeszłam do pierwszej lepszej kasy na początek kolejki nikt nic nie powiedział, a kasjer wszystkim oświadczył ze mam pierwszeństwo. No ale kolejki w weekend były okropne, prawie każda kasa otwarta u ogonek w każdej na kilka osob i sporo kupowało dużo... w szoku byłam ale tak moze działa na ludzi nowy rok i zamknięte sklepy w sobotę |
||||||
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę wstać o 3:30, a nadal nie śpię
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle przeczytałam ze nie wiem co komentować
Może zacznę od tego iż czaro-dziejka jak dla mnie lepszy jest zestaw kolorystyczny nr 2 biel z czernią zresztą sama mam biało czarny :piona:Koma piękna waga! Niema co się stresować żartowałam ! Hihi też zaczynam się stresować. A propo koszul z Dolce Sonno Juana,Jolinko zamówiłam rozmiar S i jest ogromna Selina gdzie ty wstajesz o tej godzinie ? dla mnie to środek nocyJeszcze odnośnie mojej wizyty to w domu dzisiaj pogadałam sobie troszkę z małą że ma ostatnie godziny na to żeby ułożyć się główką w dół bo to będzie dla Naszego wspólnego dobra Udało się ! Jest już ułożona prawidłowo i mam nadzieję ze tak zostanie. Następna wizyta 30.01 Gratuluje wszystkich udanych dzisiaj wizyt Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Mecassie, mamy jutro coś do załatwienia
Nadal nie śpię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może już się nie kładź ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja grzecznie leżę w łóżku, tyle, że zasnąć nie mogę
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie emocje w ogóle się nie dziwię że nie śpisz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc :-*Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4486 |
|
Rozeznanie
|
Też bym nie spała
![]() Zaraz, przecież nie śpię... a nie mam żadnych ekscytujących planów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Koma tak to już dzisiaj ciekawa jestem co z niej wyjdzie ![]() Pannkaka hahaha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:27 ---------- W ogóle to się wzruszyłam, bo dwa wagony dalej siedzi pan, nie wiem czy bezdomny czy nie, bo nie chcę oceniać, ale pełno toreb, wózek dziecięcy wypakowany rzeczami itd. Natomiast dość zadbany, bo nie śmierdzi na kilometr itd. Jak wracałam z toalety, to mnie zaczepił, że przeprasza, ale widzi, że chyba jestem w ciąży i to dość zaawansowanej, jak potwierdziłam, to powiedział, że on chętnie odda ten wózek co ma. Podziękowałam, że już mamy, ale wiecie, że wróciłam do partnera, ze szklankami w oczach? :glupia ja: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4490 |
|
Wtajemniczenie
|
Bloody, ja o tym baloniku czytałam jak mama ginekolog opisywała ciążowe gadżety. Ale jakoś przekonana mie jestem.
Nadalka, gratuluje dobrych wiesci z wizyty. Lekkim opóźnieniem nic sie nie przejmuj. U mnie ciagle cos jest albo za bardzo w przód albo kilka dni do tylu. Także jest tak jak sama piszesz, ze dziecko ma swoje tempo rozwoju. Koma, super wiesci! 6-7 tygodni to przeciez tuż tuż ![]() ScarlettO, jestem urzeczona połączeniem kolorystycznym wybranego przez Was wózka! ![]() Macassie, w koncu nas uspokoiłas po ostatnich rewelacjach. Gratuluje! Alley, stanęło na czymś z Waszym wózkiem i fotelikiem? Czy dalej sie zastanawiacie? Asiula, pochwalisz sie zdjęciem łóżeczka? oj zgaga po zachciance to nic miłego. Mnie dopadła niedawno po Kubusiu, bo miałam taką wielką ochotę wypić. Selina, co za D.... z tego kolegi. Wstydziłby sie od Was cokolwiek pożyczać a co dopiero dzwonic o kolejną kwotę. Przeciez to nie są małe pieniadze. Juana, brawa za wózek w domu ja sie dalej zastanawiam czy nie zrobiłam błędu mówiąc zeby był na luty. Pani w sklepie chciała marzec, ale sie na szczescie uparłam. Mógłby byc jednak wczesniej. Jak oglądam te Wasze wózki to tez juz bym chciała ![]() Joanna, ja mam zapowiedziane, ze usg 3 trymestru jakies 40 minut. I jeszcze głupia zapisałam sie ma 15, czyli największy krysys drzemkowy, czyli najwyzej przespie ![]() Dolly, ScarlettO, lelowa, dzięki dziewczyny ![]() niby baba wie, że dziecko coraz większe, bo każdy to powtarza, ale w zeszłym tygodniu jakoś mniej przeżywałam wzmożoną aktywność niz w tym uspokojoną Było Dolly, oczywiście tak jak pisałaś. Zjadłam jabłko, wzięłam kąpiel, zaleglam na plecach i rece na brzuch, a Młody sie zaczął ruszać. Normalnie sie popłakałam a dzis meza jego kopniakami o 5:30 obudziłam, bo w koncu zaczął czuc na plecach jak brzuch przytulam Selina, to pewnie z emocji zasnac nie mogłaś ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- W ogóle to dzien dobry ![]() Nadrobiłam Was i wyszedł mi niezły elaborat Po wczorajszej SR wiem, ze mam tylko 1 typ szpitala, bo pozostałe standardem odpadają w przedbiegach. Na szczescie jest to mój typ od samego poczatku i moja gin tam pracuje. Nie sądziłam, że jeszcze mozna spotkać sale porodowe na zasadzie boksów, a tu zaskoczenie, bo 1 szpital tak ma. Inny ma porodówkę w remoncie do co najmniej czerwca (zrobili 3 sale w razie W, a resztę porodów odsyłają), 1 to szpital z 3 stopniem referencyjności i odsyłają ciąże bez komplikacji. Pozostałe 2 dalej ode mnie i wiem, że maz nie poradzi sobie z dojazdem, a nie chce go jeszcze bardziej stresować w ten dzien. Także chcąc nie chcąc będziemy zwiedzać tylko 1 porodówkę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4491 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej.
Jakzwykle odzywam sie po nie wiadomo jakim czasie o sobie przypomniec ale chcialam dac znac ze mam sie dobrze . Troche podczytuje ale nie wszystko. Remont, wyjazdy z domu, duzo pracy. Wykancza mnie to. Podroze w juz zaawansowanej ciazy tez nie sa przyjemne. Troche sie boje ale ostatnia podroz planuje jeszcze na luty. Usg 3 trymestru na 23 stycznia. To pierwsze usg od polowkowego. Ciekawe ile malutka urosla. Ps. Nie mamy jeszcze imienia ![]() Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt. Niech nasze maluszki rosna zdrowo ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#4492 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Ale jestem niewyspana i w ogóle nieprzyzwyczajona do wstawania o 7 rano ale nie mogłam zasnąć, a potem 3 pobudki w nocy... dobrze ze zajecia mam tylko raz w tygodniu ![]() Cytat:
![]() No i nie dziwie sie ze sie wzruszylas, pewnie sama miałabym taka reakcje Cytat:
![]() Cytat:
mój Młody tez z reguły harce uprawia jak idę spac, przyzwyczaiłam sie Ja póki co mam w planach zwiedzanie jednej porodówki, gdzie pracuje mój lekarz i do ktorej mam bliziutko, ale niestety to szpital z czasów PRL remontu dawno nie miał, ale tez jedna z lepszych porodówek w kraju...Cytat:
My tez nie mamy jeszcze imienia i najgorsze jest to, ze podobają nam sie zupełnie inne typy |
||||
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym siedzeniem to faktycznie problem, ja mam 9h zajęć (fakt ze lekcyjnych), ale juz mnie przeraża to, ze tyle siedzenia, kiedy ja juz po godzinie wymiękam |
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
U Rodziców dostalam taki mały pokój ze ścianą przy piecu więc od 1:30 Jak wstałam na siusiu spaliśmy z psem przy uchylonym oknie bo bardzo ciepło. O 6:30 obudził mnie skurcz łydki. Teraz Rodzice pojechali do pracy, pies za nimi poplakuje a ja zaraz będę się myć i o 13 będę się zbierać do miasta a po 14 będzie Mama to pies nie będzie sam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4496 |
|
Wtajemniczenie
|
Lunak - może uda się i wózek będzie wcześniej? Nasz tez miał być do polowy lutego a tu niespodzianka! Nie mogę się doczekać jutrzejszego popoludnia aż go wypakujemy i rozlozymy!
![]() Selina - kciuki za wielki dzień! Będą niezapomniane wspomnienia! ![]() punamama - dobrze że u Was wszystko ok! ![]() Dzień dobry! Ale miałam koszmarny sen... Śniło mi się że zmarł mój dziadek i po pogrzebie zaczęłam rodzić (w 33 tygodniu). Wyladowalam w jakimś dziwnym szpitalu. Sala porodowa była dużym pokojem w którym stały 4 łóżka, tak, że wszyscy się widzieli. Nie było nawet zasłon żadnych. A jeszcze mój TŻ nie został wpuszczony na salę tylko musiał jechać do domu po torby, bo nie miałam ich ze sobą... Na szczęście szybko się obudzilam. Dziś czeka mnie ciężki dzień. Mam nadzieje, że wyrobie kondycyjnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4497 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czy cię to pocieszy, ale wszystkie z terminem z początku marca mamy 6-7 tyg. do donoszonej ciąży Będziemy już gotowe w boksach startowych![]() Patrzcie jaki ten czas względny, w tym pierwszym trymestrze, to te 6 tygodni to była wieczność ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A to mąż Jak stoicie z remonetem? Pytam, bo o mężu wspomniałaś i przypomniało mi się, że gładził (żadna złośliwość, czy odwet za zabieranie żony z wizażu ![]() Cytat:
Chociaż jeszcze mi dobrze w tej ciąży i mogłabym chodzić i chodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyobraźcie sobie, że wczoraj ten kurier przyjechał i dziś już nie czekam na nikogo. Jadę trochę spraw pozałatwiać m.in. muszę zwolnienie wysłać. Coraz mniej mi się chce ruszać z domu, ale staram się mobilizować póki jeszcze jestem sprawna. Obym tylko nie zapomniała o czymś, bo kalafior działa wzorcowo
|
||||||
|
|
|
#4498 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() My mamy leniwy dzien w koncu i chyba pojade do rodzicow
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4500 |
|
Raczkowanie
|
śniło mi się że pojechałam rodzić do urzędu skarbowego...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

13.03.2008
). Strasznie chciałabym go już zobaczyć, ale nie ma sensu wnoszenie go na 3 piętro tylko po to, żeby go złożyć i znów znieść do samochodu
mąż wcześniej nie pozwolił mi wizażować 

no ale podeszlam i poczekalam az Pani zakonczyla rachunek i pytam grzecznie czy moge skorzystac z prawa do pierwszenstwa a pani i panstwo 1 w kolejce ze oczywiscie no i poprostu z wozka sama wyciagala wszystko. Takze mina ostatniej Pani zrzedla
ja się dziś zapisałam na seminarium dyplomowe , ciekawe jak to będzie
wzajemnie, więcej tu nas - mam uczących się jeszcze 

choc podejrzewam ze w okolicy 37-38 skończonego tc to każda z nas bedzie o tym marzyć 

Udało się ! Jest już ułożona prawidłowo i mam nadzieję ze tak zostanie. Następna wizyta 30.01 

ja sie dalej zastanawiam czy nie zrobiłam błędu mówiąc zeby był na luty. Pani w sklepie chciała marzec, ale sie na szczescie uparłam. Mógłby byc jednak wczesniej. Jak oglądam te Wasze wózki to tez juz bym chciała 

niby baba wie, że dziecko coraz większe, bo każdy to powtarza, ale w zeszłym tygodniu jakoś mniej przeżywałam wzmożoną aktywność niz w tym uspokojoną
. Troche podczytuje ale nie wszystko. Remont, wyjazdy z domu, duzo pracy. Wykancza mnie to. Podroze w juz zaawansowanej ciazy tez nie sa przyjemne. Troche sie boje ale ostatnia podroz planuje jeszcze na luty.