Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-09, 22:31   #4471
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Ilsa wpiszesz mi wózek Bebetto Murano i fotelik Cybex Aton 5?
Way ahead of you

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 22:36   #4472
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Właśnie nas też to trochę zaskoczyło bo w przyszłym tygodniu przychodzą nam meble do sypialni i będzie totalne przemeblowanie 2 pokoi. W tym momencie nie mamy nawet gdzie postawić tego wózka. Dlatego złożymy go dopiero w czwartek u mojej siostry (od niedawna mieszkają w swoim domu, ale na pietrze mają 3 niewykonczone jeszcze pokoje, w jednym z nich chwilowo przetrzymamy wózek jak się zgodzi ). Strasznie chciałabym go już zobaczyć, ale nie ma sensu wnoszenie go na 3 piętro tylko po to, żeby go złożyć i znów znieść do samochodu Wózek przewieziemy pewnie przed samym porodem i od razu zostawimy w wózkowni Dziękuję! Jutro poszukam

Jutro czeka mnie dzień kuriera! Przychodzi moje zamówienie z gemini i książka po prostu piersia

Uwielbiam jak paczki przychodza 😍

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
A masz zdjęcie tych literek? Pochwal się trochę !

Ostatnie pranie? Ja jestem w zupełnym proszku 😖😲 trzeba pomalować, ogarnąć...poczułam strach, radość, sama nie wiem 😭 chyba przerażenie, że to tak niedługo. Człowiek dopiero zdążył się przyzwyczaić do tej ciąży, polubił te ruchy, zaakceptował wymioty i niedogodności...a to już ma być koniec?! Jestem rozerwana, bo uświadomiona

Ja juz bym mogła sie rozpakowac, nam dosc bycia w ciazy, wole ten etap jak juz dzieciaczek jest na swiecie.
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się nie stresuję w ogole. Ogólnie biorąc wszystkie pomiary wychodzi 29+5 czyli tez 4 dni do tylu.
Z Igą miałam termin na 26.06. A NA USG termin pokazywał się nawet na 8.07. A każda cześć ciała żyła swoim życiem. Denerwuje mnie to trochę takie przewrażliwienie jej, chyba ze ma jakieś zle doświadczenia w tym i nic nie chciała powiedziec.
Dla mnie to tylko zawracanie pupy, No ale już pójdę jak jeszcze jej te wody nie pasują.
U nas w 3 tygodnie równo pol kilo przybrała, patrząc na to ze dzieci im bliżej porodu tym więcej przybierają to dobry przyrost.

Mój kalafior ciążowy objawia się tym, ze potrafię przypomnieć sobie co miałam zrobić 5 sekund temu. Strasznie mnie to denerwuje.

Nadalka, ty podobno z mazur jak ja,, pochwalisz sie skad? 😊 moze byc na priv 😉

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 22:50   #4473
Mecassie
Zakorzenienie

Idę nadrabiać 12 stron mąż wcześniej nie pozwolił mi wizażować

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 22:55   #4474
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Heh, w święta krolowala sukienka ze stradi a na poród koszule dolce 😉 ja wrzuciłam do koszyka jedna s i jedna m. Ale jeszcze nie zamówiłam 😊
I ja zamówiłam 2 koszule z dolce jedną s, jedną m.

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość

Mamusie, które kupują już łóżeczko - składacie tylko na próbę, a potem do pudła?
czekam jeszcze z zakupem, bo to trochę bez sensu składać i rozkładać

ból kręgosłupa nie odpuszcza, poruszam się z prędkością dorodnej żółwicy
Kupimy dopiero na początku lutego, wtedy też chcemy przemlbować sypialnię i już wszystko poskładać, niech sobie wietrzeje i czeka na małą.

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ja słyszałam o takim baloniku w kontekście jak już kobietom wywołują poród to przed oxy dają balonik
Cewnik foleya. Nic przyjemnego. Miałam przy 1szym poronieniu. Niestety głowa się zamknęła i nic nie ruszyło szyjki.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 23:03   #4475
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość

Mecassie, 2,5 kg to już słuszna waga 😄gratulacje

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 23:04   #4476
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

A w ogole w tej ikei dzis wykorzystalam prawondo pierwszenstwa. Kolejka byla w ciul dluga a przed nami bylo panstwo z pelnym wozkiem i siatka... Pani w ogole sienodwrocila, zobaczyla brzuch i zaraz znowu sie odwrocila i udawala ze nie widziala. I maz mowi idz idz. A ja glupia czailam no bo jak skoro cala tasma byla juz zajeta no ale podeszlam i poczekalam az Pani zakonczyla rachunek i pytam grzecznie czy moge skorzystac z prawa do pierwszenstwa a pani i panstwo 1 w kolejce ze oczywiscie no i poprostu z wozka sama wyciagala wszystko. Takze mina ostatniej Pani zrzedla

Lelowa-pojaz pokaz literki tez myslalan zeby wlasnie z filcu zrobic
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 23:10   #4477
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się nie stresuję w ogole. Ogólnie biorąc wszystkie pomiary wychodzi 29+5 czyli tez 4 dni do tylu.
Z Igą miałam termin na 26.06. A NA USG termin pokazywał się nawet na 8.07. A każda cześć ciała żyła swoim życiem. Denerwuje mnie to trochę takie przewrażliwienie jej, chyba ze ma jakieś zle doświadczenia w tym i nic nie chciała powiedziec.
Dla mnie to tylko zawracanie pupy, No ale już pójdę jak jeszcze jej te wody nie pasują.
U nas w 3 tygodnie równo pol kilo przybrała, patrząc na to ze dzieci im bliżej porodu tym więcej przybierają to dobry przyrost.

Mój kalafior ciążowy objawia się tym, ze potrafię przypomnieć sobie co miałam zrobić 5 sekund temu. Strasznie mnie to denerwuje.

Dobrze, ze sama sie nie zamartwiasz tym im wiecej spokoju tym lepiej

Mój kalafior objawia sie tym ze zapominam slow albo je bezsensownie zamieniam

Cytat:
Ech ta nauka ja się dziś zapisałam na seminarium dyplomowe , ciekawe jak to będzie wzajemnie, więcej tu nas - mam uczących się jeszcze

A wiadomo, w kupie siła choc ja bym sie pouczyła czegoś zupełnie innego niz związanego z moim zawodem

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Way ahead of you

O patrz, nie popatrzyłam na 1 stronę

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Uwielbiam jak paczki przychodza

Ja juz bym mogła sie rozpakowac, nam dosc bycia w ciazy, wole ten etap jak juz dzieciaczek jest na swiecie.

Nadalka, ty podobno z mazur jak ja,, pochwalisz sie skad? moze byc na priv

U pierworodek to chyba dochodzi strach przed nieznanym i ta chęć do rozpakowania niższa choc podejrzewam ze w okolicy 37-38 skończonego tc to każda z nas bedzie o tym marzyć

Cytat:

Mój tez mi nie pozwala, ale dzięki temu tez spędzamy czas we dwoje dzis wieczór osobno bo TZ musi jeszcze popracować a ja jednym okiem oglądam po raz 10 przyjaciół

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
A w ogole w tej ikei dzis wykorzystalam prawondo pierwszenstwa. Kolejka byla w ciul dluga a przed nami bylo panstwo z pelnym wozkiem i siatka... Pani w ogole sienodwrocila, zobaczyla brzuch i zaraz znowu sie odwrocila i udawala ze nie widziala. I maz mowi idz idz. A ja glupia czailam no bo jak skoro cala tasma byla juz zajeta no ale podeszlam i poczekalam az Pani zakonczyla rachunek i pytam grzecznie czy moge skorzystac z prawa do pierwszenstwa a pani i panstwo 1 w kolejce ze oczywiscie no i poprostu z wozka sama wyciagala wszystko. Takze mina ostatniej Pani zrzedla

Lelowa-pojaz pokaz literki tez myslalan zeby wlasnie z filcu zrobic

O to ja miałam podobnie w ikei w sumie, z tym ze my mało kupowaliśmy (tylko kartony do przeprowadzki), i podeszłam do pierwszej lepszej kasy na początek kolejki nikt nic nie powiedział, a kasjer wszystkim oświadczył ze mam pierwszeństwo. No ale kolejki w weekend były okropne, prawie każda kasa otwarta u ogonek w każdej na kilka osob i sporo kupowało dużo... w szoku byłam ale tak moze działa na ludzi nowy rok i zamknięte sklepy w sobotę
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 23:14   #4478
_Selina_
Zakorzenienie

Ja muszę wstać o 3:30, a nadal nie śpię

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 23:23   #4479
Mecassie
Zakorzenienie

Tyle przeczytałam ze nie wiem co komentować

Może zacznę od tego iż czaro-dziejka jak dla mnie lepszy jest zestaw kolorystyczny nr 2 biel z czernią róż mi do tego srednio pasuje zresztą sama mam biało czarny :piona:

Koma piękna waga! Niema co się stresować 6-7 tyg to jeszcze kupa czasu żartowałam ! Hihi też zaczynam się stresować.

A propo koszul z Dolce Sonno Juana,Jolinko zamówiłam rozmiar S i jest ogromna także w M mimo ogromnegoooo brzucha pewnie bym pływała.

Selina gdzie ty wstajesz o tej godzinie ? dla mnie to środek nocy

Jeszcze odnośnie mojej wizyty to w domu dzisiaj pogadałam sobie troszkę z małą że ma ostatnie godziny na to żeby ułożyć się główką w dół bo to będzie dla Naszego wspólnego dobra Udało się ! Jest już ułożona prawidłowo i mam nadzieję ze tak zostanie. Następna wizyta 30.01

Gratuluje wszystkich udanych dzisiaj wizyt

Stary 2018-01-09, 23:27   #4480
_Selina_
Zakorzenienie

Mecassie, mamy jutro coś do załatwienia
Nadal nie śpię

Stary 2018-01-09, 23:31   #4481
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Nadal nie śpię

Ok ok rozumiem że mam zajrzeć do klubu

Może już się nie kładź

Stary 2018-01-09, 23:32   #4482
_Selina_
Zakorzenienie

Ale ja grzecznie leżę w łóżku, tyle, że zasnąć nie mogę

Stary 2018-01-09, 23:36   #4483
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja grzecznie leżę w łóżku, tyle, że zasnąć nie mogę

Polecam odłożyć telefon takie emocje w ogóle się nie dziwię że nie śpisz ale już Cię nie zagaduje. Jak na forum będą nudy to zasniesz dobranoc

Stary 2018-01-09, 23:37   #4484
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam odłożyć telefon takie emocje w ogóle się nie dziwię że nie śpisz ale już Cię nie zagaduje. Jak na forum będą nudy to zasniesz dobranoc

Hahaha, no nie wiem, jakieś dziwne wątki nawet przeglądam dobranoc :-*

Stary 2018-01-09, 23:48   #4485
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Nadal nie śpię

Aaa to już jutro ta misja, którą Ilsa jednym okiem widziała na ekranach kin?? 😎😎

Stary 2018-01-10, 00:26   #4486
Pannkaka
Rozeznanie

Też bym nie spała

Zaraz, przecież nie śpię... a nie mam żadnych ekscytujących planów

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 03:48   #4487
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry Koma tak to już dzisiaj
ciekawa jestem co z niej wyjdzie

Pannkaka hahaha

Stary 2018-01-10, 05:21   #4488
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry Koma tak to już dzisiaj
ciekawa jestem co z niej wyjdzie

Pannkaka hahaha

Masz chociaż prowiant?

Stary 2018-01-10, 05:33   #4489
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Masz chociaż prowiant?

Mamy, mamy chociaż nie wiem czy wystarczy

---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:27 ----------

W ogóle to się wzruszyłam, bo dwa wagony dalej siedzi pan, nie wiem czy bezdomny czy nie, bo nie chcę oceniać, ale pełno toreb, wózek dziecięcy wypakowany rzeczami itd. Natomiast dość zadbany, bo nie śmierdzi na kilometr itd. Jak wracałam z toalety, to mnie zaczepił, że przeprasza, ale widzi, że chyba jestem w ciąży i to dość zaawansowanej, jak potwierdziłam, to powiedział, że on chętnie odda ten wózek co ma. Podziękowałam, że już mamy, ale wiecie, że wróciłam do partnera, ze szklankami w oczach? :glupia ja:

Stary 2018-01-10, 06:43   #4490
Lunak
Wtajemniczenie

Bloody, ja o tym baloniku czytałam jak mama ginekolog opisywała ciążowe gadżety. Ale jakoś przekonana mie jestem.

Nadalka, gratuluje dobrych wiesci z wizyty. Lekkim opóźnieniem nic sie nie przejmuj. U mnie ciagle cos jest albo za bardzo w przód albo kilka dni do tylu. Także jest tak jak sama piszesz, ze dziecko ma swoje tempo rozwoju.

Koma, super wiesci! 6-7 tygodni to przeciez tuż tuż

ScarlettO, jestem urzeczona połączeniem kolorystycznym wybranego przez Was wózka!

Macassie, w koncu nas uspokoiłas po ostatnich rewelacjach. Gratuluje!

Alley, stanęło na czymś z Waszym wózkiem i fotelikiem? Czy dalej sie zastanawiacie?

Asiula, pochwalisz sie zdjęciem łóżeczka? oj zgaga po zachciance to nic miłego. Mnie dopadła niedawno po Kubusiu, bo miałam taką wielką ochotę wypić.

Selina, co za D.... z tego kolegi. Wstydziłby sie od Was cokolwiek pożyczać a co dopiero dzwonic o kolejną kwotę. Przeciez to nie są małe pieniadze.

Juana, brawa za wózek w domu ja sie dalej zastanawiam czy nie zrobiłam błędu mówiąc zeby był na luty. Pani w sklepie chciała marzec, ale sie na szczescie uparłam. Mógłby byc jednak wczesniej. Jak oglądam te Wasze wózki to tez juz bym chciała

Joanna, ja mam zapowiedziane, ze usg 3 trymestru jakies 40 minut. I jeszcze głupia zapisałam sie ma 15, czyli największy krysys drzemkowy, czyli najwyzej przespie

Dolly, ScarlettO, lelowa, dzięki dziewczyny niby baba wie, że dziecko coraz większe, bo każdy to powtarza, ale w zeszłym tygodniu jakoś mniej przeżywałam wzmożoną aktywność niz w tym uspokojoną Było Dolly, oczywiście tak jak pisałaś. Zjadłam jabłko, wzięłam kąpiel, zaleglam na plecach i rece na brzuch, a Młody sie zaczął ruszać. Normalnie sie popłakałam a dzis meza jego kopniakami o 5:30 obudziłam, bo w koncu zaczął czuc na plecach jak brzuch przytulam

Selina, to pewnie z emocji zasnac nie mogłaś

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

W ogóle to dzien dobry
Nadrobiłam Was i wyszedł mi niezły elaborat

Po wczorajszej SR wiem, ze mam tylko 1 typ szpitala, bo pozostałe standardem odpadają w przedbiegach. Na szczescie jest to mój typ od samego poczatku i moja gin tam pracuje.
Nie sądziłam, że jeszcze mozna spotkać sale porodowe na zasadzie boksów, a tu zaskoczenie, bo 1 szpital tak ma. Inny ma porodówkę w remoncie do co najmniej czerwca (zrobili 3 sale w razie W, a resztę porodów odsyłają), 1 to szpital z 3 stopniem referencyjności i odsyłają ciąże bez komplikacji. Pozostałe 2 dalej ode mnie i wiem, że maz nie poradzi sobie z dojazdem, a nie chce go jeszcze bardziej stresować w ten dzien. Także chcąc nie chcąc będziemy zwiedzać tylko 1 porodówkę

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 07:11   #4491
punamama
Rozeznanie

Hej hej.

Jakzwykle odzywam sie po nie wiadomo jakim czasie o sobie przypomniec ale chcialam dac znac ze mam sie dobrze . Troche podczytuje ale nie wszystko. Remont, wyjazdy z domu, duzo pracy. Wykancza mnie to. Podroze w juz zaawansowanej ciazy tez nie sa przyjemne. Troche sie boje ale ostatnia podroz planuje jeszcze na luty.

Usg 3 trymestru na 23 stycznia. To pierwsze usg od polowkowego. Ciekawe ile malutka urosla. Ps. Nie mamy jeszcze imienia

Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt. Niech nasze maluszki rosna zdrowo

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2018-01-10, 07:26   #4492
ScarlettO
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Ale jestem niewyspana i w ogóle nieprzyzwyczajona do wstawania o 7 rano ale nie mogłam zasnąć, a potem 3 pobudki w nocy... dobrze ze zajecia mam tylko raz w tygodniu

Cytat:
Ja muszę wstać o 3:30, a nadal nie śpię

Mam nadzieje ze wstawało sie w miare bezproblemowo i uda Wam sie pozałatwiać wszystko

No i nie dziwie sie ze sie wzruszylas, pewnie sama miałabym taka reakcje

Cytat:
Jeszcze odnośnie mojej wizyty to w domu dzisiaj pogadałam sobie troszkę z małą że ma ostatnie godziny na to żeby ułożyć się główką w dół bo to będzie dla Naszego wspólnego dobra Udało się ! Jest już ułożona prawidłowo i mam nadzieję ze tak zostanie. Następna wizyta 30.01

Gratuluje wszystkich udanych dzisiaj wizyt

O to super!

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dolly, ScarlettO, lelowa, dzięki dziewczyny niby baba wie, że dziecko coraz większe, bo każdy to powtarza, ale w zeszłym tygodniu jakoś mniej przeżywałam wzmożoną aktywność niz w tym uspokojoną Było Dolly, oczywiście tak jak pisałaś. Zjadłam jabłko, wzięłam kąpiel, zaleglam na plecach i rece na brzuch, a Młody sie zaczął ruszać. Normalnie sie popłakałam a dzis meza jego kopniakami o 5:30 obudziłam, bo w koncu zaczął czuc na plecach jak brzuch przytulam

Selina, to pewnie z emocji zasnac nie mogłaś

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

W ogóle to dzien dobry
Nadrobiłam Was i wyszedł mi niezły elaborat

Po wczorajszej SR wiem, ze mam tylko 1 typ szpitala, bo pozostałe standardem odpadają w przedbiegach. Na szczescie jest to mój typ od samego poczatku i moja gin tam pracuje.
Nie sądziłam, że jeszcze mozna spotkać sale porodowe na zasadzie boksów, a tu zaskoczenie, bo 1 szpital tak ma. Inny ma porodówkę w remoncie do co najmniej czerwca (zrobili 3 sale w razie W, a resztę porodów odsyłają), 1 to szpital z 3 stopniem referencyjności i odsyłają ciąże bez komplikacji. Pozostałe 2 dalej ode mnie i wiem, że maz nie poradzi sobie z dojazdem, a nie chce go jeszcze bardziej stresować w ten dzien. Także chcąc nie chcąc będziemy zwiedzać tylko 1 porodówkę

Super, ze sie uspokoiłas mój Młody tez z reguły harce uprawia jak idę spac, przyzwyczaiłam sie

Ja póki co mam w planach zwiedzanie jednej porodówki, gdzie pracuje mój lekarz i do ktorej mam bliziutko, ale niestety to szpital z czasów PRL remontu dawno nie miał, ale tez jedna z lepszych porodówek w kraju...

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Hej hej.

Jakzwykle odzywam sie po nie wiadomo jakim czasie o sobie przypomniec ale chcialam dac znac ze mam sie dobrze . Troche podczytuje ale nie wszystko. Remont, wyjazdy z domu, duzo pracy. Wykancza mnie to. Podroze w juz zaawansowanej ciazy tez nie sa przyjemne. Troche sie boje ale ostatnia podroz planuje jeszcze na luty.

Usg 3 trymestru na 23 stycznia. To pierwsze usg od polowkowego. Ciekawe ile malutka urosla. Ps. Nie mamy jeszcze imienia

Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt. Niech nasze maluszki rosna zdrowo

Sent from my iPhone using Tapatalk

My tez nie mamy jeszcze imienia i najgorsze jest to, ze podobają nam sie zupełnie inne typy
Stary 2018-01-10, 07:30   #4493
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry
Ale jestem niewyspana i w ogóle nieprzyzwyczajona do wstawania o 7 rano ale nie mogłam zasnąć, a potem 3 pobudki w nocy... dobrze ze zajecia mam tylko raz w tygodniu

Mam nadzieje ze wstawało sie w miare bezproblemowo i uda Wam sie pozałatwiać wszystko

No i nie dziwie sie ze sie wzruszylas, pewnie sama miałabym taka reakcje

O to super!

Super, ze sie uspokoiłas mój Młody tez z reguły harce uprawia jak idę spac, przyzwyczaiłam sie

Ja póki co mam w planach zwiedzanie jednej porodówki, gdzie pracuje mój lekarz i do ktorej mam bliziutko, ale niestety to szpital z czasów PRL remontu dawno nie miał, ale tez jedna z lepszych porodówek w kraju...

My tez nie mamy jeszcze imienia i najgorsze jest to, ze podobają nam sie zupełnie inne typy
Wstać wstałam bez problemu, tyle, że teraz mam kryzys, a mnie dupka boli od siedzenia i nie mogę sobie miejsca znaleźć, dwie godziny drogi za nami, przed nami jeszcze 3, a później już tylko powrót

Stary 2018-01-10, 07:54   #4494
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Wstać wstałam bez problemu, tyle, że teraz mam kryzys, a mnie dupka boli od siedzenia i nie mogę sobie miejsca znaleźć, dwie godziny drogi za nami, przed nami jeszcze 3, a później już tylko powrót

Z tym siedzeniem to faktycznie problem, ja mam 9h zajęć (fakt ze lekcyjnych), ale juz mnie przeraża to, ze tyle siedzenia, kiedy ja juz po godzinie wymiękam
Stary 2018-01-10, 08:38   #4495
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Hej hej U Rodziców dostalam taki mały pokój ze ścianą przy piecu więc od 1:30 Jak wstałam na siusiu spaliśmy z psem przy uchylonym oknie bo bardzo ciepło. O 6:30 obudził mnie skurcz łydki. Teraz Rodzice pojechali do pracy, pies za nimi poplakuje a ja zaraz będę się myć i o 13 będę się zbierać do miasta a po 14 będzie Mama to pies nie będzie sam

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 08:42   #4496
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Lunak - może uda się i wózek będzie wcześniej? Nasz tez miał być do polowy lutego a tu niespodzianka! Nie mogę się doczekać jutrzejszego popoludnia aż go wypakujemy i rozlozymy!

Selina - kciuki za wielki dzień! Będą niezapomniane wspomnienia!

punamama - dobrze że u Was wszystko ok!

Dzień dobry!
Ale miałam koszmarny sen... Śniło mi się że zmarł mój dziadek i po pogrzebie zaczęłam rodzić (w 33 tygodniu). Wyladowalam w jakimś dziwnym szpitalu. Sala porodowa była dużym pokojem w którym stały 4 łóżka, tak, że wszyscy się widzieli. Nie było nawet zasłon żadnych. A jeszcze mój TŻ nie został wpuszczony na salę tylko musiał jechać do domu po torby, bo nie miałam ich ze sobą... Na szczęście szybko się obudzilam.

Dziś czeka mnie ciężki dzień. Mam nadzieje, że wyrobie kondycyjnie

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 08:43   #4497
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, ja już po wizycie. Mały waży 2200 wg pomiarów wygląda na 34 tydzień, dr mówi, że rośnie szybko i na cc mogę się nastawiać za ok. 6-7 tygodni...strach w moich oczach, mąż zauroczony. To było usg 3 trymestru, wszystko w jak najlepszym porządku. Jak powiedział o tych 7 tygodniach to przestałam słuchać, bo byłam w takim szoku 😲 "rośnie dobrze, za dobrze"... wizyty już będą częste, bo co dwa tygodnie, kolejna 23 stycznia. Wiedziałam, że zostało mało czasu, ale aż tak?!

Nie wiem, czy cię to pocieszy, ale wszystkie z terminem z początku marca mamy 6-7 tyg. do donoszonej ciąży Będziemy już gotowe w boksach startowych
Patrzcie jaki ten czas względny, w tym pierwszym trymestrze, to te 6 tygodni to była wieczność

Cytat:
Wpadam tylko napisać że mała ma już 2,5kg jest śliczna i w ogóle zakochałam się! Szyjka jeszcze zamknięta i twarda także nie rodzę :cwaniak:
Ale klocuszek

Cytat:
Ja mam ochotę gryźć... :/ nasz kolega zrobił sobie z nas bank. Nie dość, że jest nam winien około 4 tysięcy, to jeszcze dzisiaj zadzwonił do partnera, czy nie pożyczylibyśmy jeszcze 3 tysięcy. No już biegnę, przecież śpimy na forsie... Na tupet, wie, że dziecko w drodze, a o takie kwoty jeszcze dzwoni, gdzie poprzedniej nie oddał...
Akurat teraz macie wiele powodów, żeby mu nie pożyczyć. Szkoda, że tym samym nie ma perspektyw na to, żeby oddał

Cytat:
A to mąż
Jak stoicie z remonetem? Pytam, bo o mężu wspomniałaś i przypomniało mi się, że gładził (żadna złośliwość, czy odwet za zabieranie żony z wizażu

Cytat:
U pierworodek to chyba dochodzi strach przed nieznanym i ta chęć do rozpakowania niższa choc podejrzewam ze w okolicy 37-38 skończonego tc to każda z nas bedzie o tym marzyć
Ostatnio właśnie pomyślałam, że natura jest spryciula, tak nam będzie ciężko, że już ten poród nie będzie się wydawał taki głupi.

Chociaż jeszcze mi dobrze w tej ciąży i mogłabym chodzić i chodzić

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
a dzis meza jego kopniakami o 5:30 obudziłam, bo w koncu zaczął czuc na plecach jak brzuch przytulam
Ale super
Cytat:
Nie sądziłam, że jeszcze mozna spotkać sale porodowe na zasadzie boksów
U nas to normalne, nawet jakoś mnie to nie dziwiło

Wyobraźcie sobie, że wczoraj ten kurier przyjechał i dziś już nie czekam na nikogo. Jadę trochę spraw pozałatwiać m.in. muszę zwolnienie wysłać. Coraz mniej mi się chce ruszać z domu, ale staram się mobilizować póki jeszcze jestem sprawna. Obym tylko nie zapomniała o czymś, bo kalafior działa wzorcowo
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 08:45   #4498
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Dobry

My mamy leniwy dzien w koncu i chyba pojade do rodzicow
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 08:57   #4499
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Heh to u mnie identycznie i z usg i z imieniem
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 08:58   #4500
katstan
Raczkowanie

śniło mi się że pojechałam rodzić do urzędu skarbowego...
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości