|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Sama w to nie wierze
. MroZone bo z krojeniem zeszloby mi pol nocy... jutro bede zionęła ogniem w pracy |
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka masz takie podejście do pprodu jak ja. Nie my pierwsze, nie ostatnie. Nie ma co za dużo o tym myśleć i się nakręcać.
Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie poród dopiero był straszny jak już trwał,wcześniej też się nie bałam, bo tak naprawdę nie wiedziałam czego
Myślę, że teraz będę miała większe obawy.KarolinaK ale bym zjadła te Twoje frytki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4444 |
|
Rozeznanie
|
Frytki
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z tym sosem czosnkowym to przesadziłam. Caly ząbek dałam.
Czy moge mnie zwolnić za czosnkowy oddech w pracy Musze Wam cos powiedzieć w sekrecie. Pracuje z obleśnym kolesiem ma okropna nadwagę, pali papierosy, śmierdzi mu z buzi przeokrutnie i na dodatek częstuje sie cukierkami z mojej szuflady kiedy nie ma mnie w pracy (co drugi dzien) i zostawia tylko papierki po tych cukierkach co mnie doprowadza do szału ![]() Jutro bedzie miał za swoje
|
|
|
|
#4447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez jestem trochę głodna, ale standardowo zapije sie wodą. A ten koleś to jakiś oblech ! Ja bym zrobila jakis chamski zarcik z tymi cukierkami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Miałabym świetny ubaw. Zrobie na prima aprilis |
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie 11t3d
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
KarolinaK to w takim razie nie przejmuj się tym czosnkiem, niech koleś teraz się męczy
![]() Dziewczyny, UG miałyście robione przez pochwę czy brzuch? To straszne, że ja tak niewiele pamiętam z ciąży z synkiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zasnęłqm razem z młodą o 20 to małż mnie obudził i teraz się kulam, ciekawe o której dzisiaj zasnę... Jutro mamy kolędę, nie lubię tego. Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
|
#4453 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Masz szczęście, że miałam dziś do obiadu pieczone frytki Ale sosik czosnkowy chyba jutro do czegoś wcisnę ![]() Cytat:
![]() Jesteś rozgrzeszona!
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-01-10 o 02:11 |
|||
|
|
|
#4454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od 3:30 nie moge spac. I do tego jeszcze jakies durne mysli o wszystkim 😭😭👿👿 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odrazu by się oduczyłMoże to dziwne ale nie lubię frytek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Ja porodu się bardzo boję dlatego o nim nie myślę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie śpię od 3ciej. Leżę w łóżku, ciemność wokół i tylko łzy ronię jedna za drugą, bo tak bardzo chcę spać, a nie zasypiam... Jeszcze brzuch trochę pobolewa z głodu, ale ileż można chrupek z mlekiem jeść. Muszę z mężem jakąś sałatkę zrobić, żeby móc podjadać. Może z makaronem w kształcie ryżu, kurczakiem i kurkumą? Albo krabową, ale ten rybi oddech.. Ech...
|
|
#4457 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny współczuję bezsennej nocy, kolejnej.. 😔 ja dziś o dziwo spałam od samego wieczora, co prawda z przerwami na siku, ale udało mi się zasypiać w miarę bez problemu.. aż dziwne, bo dziś mam UG i trochę stresik jest. Ale powiem Wam, że wczoraj postanowiłam zakręcić na noc grzejniki, może to to? Nie wiem ile mamy w mieszkaniu stopni, ale czuję że jest chłodniej niż zwykle. Może to dzieki temu jakoś spałam? A może to już zmęczenie po ostatnich dwóch nocach.. ale szczerze Wam współczuję, odespijcie w dzień! 😘
Norka ile ja też łez wylałam z tej bezsilności, tak bardzo chcę się spać, a tu nic.. 😘 Niedługo wstajemy, jedziemy oddać krew na badania, które zleciła mi endo. Potem UG i w planach mamy skoczyć po sklepach, rozejrzeć się i spróbować w naszym aucie umieścić fotelik 😉 Ale to wszystko w zależności od emocji po badaniach 😊 Trzymajcie kciuki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() podstawowe markery tj przeziernosc, kość nosowa etc były mierzone przez brzuch a do pomiarów przepływów krwi i funkcjonowania narządów wew. - przez pochwę. Także u mnie badanie trwało dość długo i przemaglowali nas we wszystkie strony
|
|
|
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
Dobry!
Wskoczyłam wczoraj w ciążowe spodnie, o jaaa, ale wygoda! Polecam I w ogóle nie dość, że wygodne, bo ciążowe, to jeszcze same w sobie fajne i wygodne te spodnie mi się udały. Bo nieraz z tymi ciążowymi to masakra... Albo za ciasne w brzuchu (no to jeszcze akurat nie teraz raczej), albo zjeżdżają całe...Macie rację, że się cieszcie, że jest Was więcej z tp na koniec miesiąca! Wiem, jak to jest czekać na poród, gdy niemal wszystkie na wątku już urodziły, więc będzie Wam o wiele raźniej i w ciąży i na koniec. Obyśmy dotrwały w niezmienionym składzie ![]() Teraz jak mam termin na sam początek, to też mi jakoś łyso czasem, że tak odstaję, a Wy tu jeszcze o mdłościach np ![]() Miłego dnia wszystkim!
|
#4462 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej! U mnie też problemy ze snem, ale nie jest tak źle jak u was... Najlepiej mi się śpi jak trzeba o 6 wstać do pracy...😞
U mnie UG przez brzuch teraz odliczam czas do połówkowego, ale u mnie termin na 4 lipca. Kolejna wizytę mam 18 stycznia, miałam mieć 4, ale przypadkowo ta wizyta została odwołana...Cytat:
Cytat:
Fajne te wasze sałatki, kusi nie ta z ryżowego makaronu😀 a ta brokułowa z fetą jest pyszna, ja zamiast słonecznika daję płatki migdałów... Cytat:
|||
|
|
|
#4463 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie chcę zapeszać, ale chyba wczoraj COŚ poczułam. Raczej się nie mylę, bo jest to uczucie nieporównywalne do niczego... Najpierw słyszałam bulgotanie, a potem po lewej stronie coś napierało mi na brzuch od wewnątrz i łaskotało. Przez chwilę byłam przerażona! GŁUPIA JA! ![]() Cytat:
Gosiu, u mnie nie ma jeszcze anemii, miesiąc temu byłam na pograniczu i już mi przepisał lek, ale tj. pisałam, waham się. Słyszałam o tych zaparciach, a ja miałam z nimi przygody na początku ciąży, więc dziękuję bardzo ![]() Herbatki ziołowe są mega, ja odstawiłam wszystkie inne, piję tylko te zioła, o których ty wspominałaś + lipa. Mniam ![]() Cytat:
Asiaczek, ja czasem mężowi robię: seler ze słoika, kukurydza (z puszki), ananas (jak jest to świeży), szynka i majonez. Ja jadam to w wersji bez szynki za to z kapustą pekińską i pół na pół majonez z jogurtem greckim. druga to szpinak baby z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, jajkiem na miękko i sosem musztardowo-czosnkowym, ale widzę, że tu wszystkie uciekają od jajek, więc nie wiem, czy nawet można o nich pisać, żeby fali mdłości nie było ![]() no i trzecia, moja ukochana - pieczone warzywka podlane oliwą. Piekę cukinię pokrojoną w półkrążki, cebulkę rozwarstwioną, paprykę pokrojoną w dość cienkie paski i małe pieczarki. 180 stopni ok. 40 minut aż warzywa będą rumiane (warzywa marynuję w oleju z ziołami np. prowansalskimi albo zieloną czubrycą). Do tego kasza kuskus albo jaglanka. Pyszne na zimno i na ciepło. Dla mnie obowiązkowo do tego pieczona ciecierzyca. Polecam wam z całego serducha )Cytat:
Cytat:
![]() A temu facetowi podsuń domowe ciasteczka z suszem z herbatki przeczyszczającej Dobra, dobra, żartowałam, ale i tak pomysł uważam za zacny ![]() P.s. ja wczoraj też jadłam frytki! z jajkiem sadzonym, obficie polane srirarchą. Przez ostatnich kilka dni jadłam kasze, warzywa, odstawiłam pieczywo itd., ale wczoraj pozwoliłam sobie na fryty. Jeżuniu, jakie pyszne To chyba z tego powodu mój młody tak szalał (z radości!)
|
|||||
|
|
|
#4464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam TP dzień po Tobie i wczoraj miałam 11t0d ![]() Cytat:
W ostatniej ciąży miałam termin na końcówkę miesiąca, ale zdążyłam urodzić wcześniej niż część babeczek z wątku Sporo dziewczyn z terminem na koniec miesiąca podpina się już pod wątek na kolejny miesiąc, żeby nie być w tyle... ale ja właśnie teraz doceniam to, że jestem na końcu i spokojnie sobie będę przeżywać tą ciążę tym bardziej, że jest nas tak dużo na TP po 20.07!---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Summer oj to faktycznie, jest cały czas szansa, że samą dietą uda Ci się przywrócić żelazo na odpowiedni poziom
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z terminem to chyba ja jestem na czele Od razu jak mogę to proszę o zmianę tp w pierwszym poście na 23 czerwca. Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, głównie te ze śląska, czy robiłyście może badania prenatalne w gyncentrum ?
Kompletnie nie wiem na co się nastawić, co będą robić (wiem tylko, że będzie pobranie krwi). USG będzie dopochwowe czy przez brzuch ? Nie wiem czemu ale strasznie się stresuję
|
|
#4467 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Dzień dobry!
Ja dziś oddałam trochę krwi i miałam cytologię, tak delikatnie mi zrobiła, że gdyby mi nie powiedziała, że mogę się ubrać, to bym nie wiedziała, że już po. W ogóle - uwaga uwaga - mój entuzjazm ciążowy chyba wraca! Cytat:
Co kupiliście w Ikei? Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje poczucia ruchów! |
|||
|
|
|
#4468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie stresuj sie
|
|
|
|
|
#4469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi sie wydaje,ze ta kolejność to średnio ma znaczenie pod koniec. Ja miałam termin na koniec czerwca,a urodzilam w maju jako jedna z pierwszych. A kilka dziewczyn z poczatku się kulalo jeszcze po terminie. Oczywiście nikomu nie życzę żadnej z tych opcji,ale mało komu sie udaje urodzić w wyznaczonym terminie. Osobiscie znam tylko 1 taka osobę,ktora urodziła tego dnia,ktory jej powiedzieli na poczatku ciąży Co do mdłości to ja juz chcialabym byc po. Moze jeszcze z 2 tyg i sie skończą. Jadę dziś z młoda do Mami,robi fasolkę po bretońsku 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polecam cos wypuścić do cukierków, dobry pomysl z tym środkiem przeczyszczajacym muahahahah !!! Szatan ze mnie, ja bym to zrobila 😂Cytat:
![]() U mnie noc w miare minela, chyba cos mnie trochę kulo w brzuchu, ale moze to bylo wzywanie na toalete budzilam sie na siku i mialam taki lekki sen. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

. MroZone bo z krojeniem zeszloby mi pol nocy... jutro bede zionęła ogniem w pracy 
Myślę, że teraz będę miała większe obawy.

ja tez jestem trochę głodna, ale standardowo zapije sie wodą. A ten koleś to jakiś oblech ! Ja bym zrobila jakis chamski zarcik z tymi cukierkami 

Ja nie śpię od 3ciej. Leżę w łóżku, ciemność wokół i tylko łzy ronię jedna za drugą, bo tak bardzo chcę spać, a nie zasypiam...
Jeszcze brzuch trochę pobolewa z głodu, ale ileż można chrupek z mlekiem jeść. Muszę z mężem jakąś sałatkę zrobić, żeby móc podjadać. Może z makaronem w kształcie ryżu, kurczakiem i kurkumą? Albo krabową, ale ten rybi oddech.. Ech...
. U Ciebie jak poważna jest anemia biedulko?
.