Mamusie lipcowe 2018 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-09, 12:05   #4381
cambria04
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Cambria na tym USG polowkowym to będziesz w 21 tygodniu ? Wybaczcie że tak o to dopytuje ale nie wiem jak to ugryźć i w którym tygodniu się najlepiej zapisać...
Z moich obliczeń wynika, że 21+1, idę na NFZ i sami tak mi wyznaczyli wizytę na podstawie OM
Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Cambria brałam 3x2 tabletki dziennie Żelazek, popijałam go sokiem pomarańczowym, godzinę po głównych posiłkach. Do tego sok z pokrzywy na czczo pół godziny przed śniadaniem. I jeszcze codziennie wyciskałam sok z buraka i z jabłka. Jeżeli chodzi o zmiany w diecie to ograniczyłam nabiał, podobno przeszkadza we wchłanianiu.
Ja też mam problem z suchą cerą, nawet stare sprawdzone sposoby nie pomagają. Chyba muszę sięgnąć po oleje...

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Patrycja będzie dobrze, naprawdę!
Dzięki za odpowiedź 😘 sok z pokrzywy już piję od 3 dni ale dla mnie jest strasznie niedobry....😵
Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Ja zaczynam szykowac sie do gin. Ale mam stresa

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Będzie dobrze, daj znać po😘 który to tc u Ciebie?

Blanka bardzo wcześnie czujesz ruchy super 😍 przyznam się, że ja też czuję od 2 tygodni... Nie są regularne oczywiście, ale raczej nie mylę z niczym innym😊 podpatrzyłam że tp masz na 6 lipca, to tylko 2 dni po mnie, wcześniejsza owu? termin przesunął Ci się po UG?

Edytowane przez cambria04
Czas edycji: 2018-01-09 o 12:06
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 12:14   #4382
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Z moich obliczeń wynika, że 21+1, idę na NFZ i sami tak mi wyznaczyli wizytę na podstawie OM

Dzięki za odpowiedź 😘 sok z pokrzywy już piję od 3 dni ale dla mnie jest strasznie niedobry....😵

Będzie dobrze, daj znać po😘 który to tc u Ciebie?

Blanka bardzo wcześnie czujesz ruchy super 😍 przyznam się, że ja też czuję od 2 tygodni... Nie są regularne oczywiście, ale raczej nie mylę z niczym innym😊 podpatrzyłam że tp masz na 6 lipca, to tylko 2 dni po mnie, wcześniejsza owu? termin przesunął Ci się po UG?

Tak owu musiała być w dużo wcześniej maluch jest o tydzień starszy.
Po UG mi się przesunął, a lekarz powiedział, że tp z UG jest najpewniejszy i tego się trzymamy

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 12:17   #4383
Radena
Zadomowienie

[QUOTE=cambria04;80336161]Witam się z pracy 😊

Super, że wyniki lepsze! Napisz co stosowałaś? Jakieś suplementy czy samą dietą się udało? 😊 Lekarz może miał gorszy dzień i następnym razem będzie bardziej rozmowny😁

Folinka bilety już kupione to tylko czekać na upragnione usg😊 ja mam połówkowe właśnie 15 lutego😀

Jest w tym jakaś myśl, jak ktoś niezapowiedziany ma przyjść to tak właśnie działam😛 muszę to codziennie wprowadzić, bo u mnie kiepsko z porządkiem...
Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
U mnie też nasze będzie pierwszym dzieckiem z jakim będę miała styczność trzeba dać radę podobno to samo przychodzi.

Norka też zapisuję bloga może znajdę coś dla siebie 😁ostatnio strasznie mi się skóra przesuszyła na twarzy mam suche placki miejscami i suchy nos:/

Oo, właśnie też to mam... Nie wiem czy to ciążowe czy raczej przez ogrzewanie...
Także Norka dzięki za bloga😊

Współczuje bezsenności i chorób paskudnych.... Wcześniej mnie dopadło przeziębienie, teraz trzymam się dzielnie. Za to katar mam rano straszny... I te nocne wycieczki na siku grrr...
Dziś nie mogłam spać dodatkowo prze koszmarny sen - tż zginął w wypadku samochodowym, a ja miałam go zobaczyć ostatni raz w cmentarnej kaplicy, zanieść mu różanirc do trumny, tak strasznie płakałam brrrr... Po obudzeniu musiałam go trzymać za rękę😉
Był temat wózków i kredytów, zastanawiamy się nad budową domu, ale właśnie ten kredyt na 30 lat mnie przeraża...
Co do wózków to mieliśmy baby jogger city elite i teraz byłby super, polecam, możnaby dokupić tylko gondolę, ale w czerwcu na chodniku na przejściu dla pieszych samochód wjechał nam w ten wózek z młodszym synkiem, nic mu się na szczęście nie stało, poczęści dlatego że nie był przypięty pasami i wypadł na żywopłot, ale wózek ma złamany stelaż i nie nadaje się do niczego... To była wyłączna wina kierującej, ale wózka nam nie odkupiła.... Wózek nie należy do najtańszych, a z ubezpieczenia otrzymaliśmy tylko 800zł. Zawsze coś,wiadomo.... Synkowi nic się nie stało i to dla mnie najważniejsze, miał niesamowite szczęście, ale strach był wielki...

O matko,straszne,dobrze ze Twojemu Synkowi nic sie nie stało! Ja chodze na spacery ulica,która kierowcy robią sobie skrót i niestety jeżdżą bardzo szybko. Teraz czekamy na chodnik,mam nadzieję,ze jak dzieci pójdą do szkoły to juz będzie.

Straszny sen, jak ja mam takie to potem cały dzień jestem rozbita :-(

Cytat:
Ja dzis 14+4 a mdlosci sa nadal. Chwilami nie ma a jak sa to sie strasznie czuje.

Ja tez czytalam na pampers ze sluzowka nosa jest opuchnieta przez progesteron. Ja w kazdej ciazy sie meczylam teraz tez sie mecze, nawet przez ta suchosc w nosie krew z nosa mi leci.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

21 a 22 tygodniem

Mi też pare razy leciała krew z nosa.
Oby Ci mdłości przeszły,dlugo Cie trzymaja

Cytat:

Patrycja,kciuki,na pewno wszystko będzie dobrze :-*

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
No już kilka razy dała o sobie znać zazwyczaj wieczorem
M. Dostaje szału bo on nie czuje haha

U nas ja czułam w środku,ale to tz pierwszy poczuł ręką kopniaka. Pamietam,ze to było jakoś w niedzielę,kurcze,żałuję,z e nie zapisalam kiedy to było,ale wydaje mi sie,ze przed polowkowym

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Witamy sie w 13+0 mnie ciągle trzymają niechęci do różnych potraw i jestem mega oslabiona. Przy robieniu sniadania musze usiasc kilka razy bo noe daje rady stać przy blacie :/ nie wiem czy to sie jeszcze skończy, czy juz tak do konca zostanie :/
Na obiad dzis robie fasolke po bretońsku. Kielbasy raczej nie zjem, ale wrzuce dla męża dla smaku, a sama omine.
Camelitos kciukasy za wizyte

Mi sie chce bardzo fasolki,ale sie troche boję,bo w poprzedniej ciąży zlapalam takiego smaka,ze zjadlam 3 talerze, potem 2 dni byłam wzdeta i zła na siebie ze sie tak nazarlam teraz mam espumisan,ale i tak sie boję. Pewnie w końcu zrobie,bo juz ze 100 lat nie jadłam

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny,kciuki za wizyty.
Ja już mam rzadziej mdłości. Teraz zwykle jak długo nie jem to mnie łapią.

Radena, gdy ja w poprzedniej ciąży brałam falvit na pusty/niepełny żołądek to też mi zawsze było niedobrze

A no widzisz, to ja zjadlam jabłko i po nim te tabsy,moze to byl za slaby podkład :mysli:

Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 12:24   #4384
cambria04
Rozeznanie

No te sny mogłyby być lepsze,bo potrafią wytracić z równowagi... A bezpiecznie jednak nawet na przejściu nie jest.
Fasolka to moje smaki ostatnio! Mogłabym jeść bez ograniczeń nawet samego pięknego jasia😛

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 12:30   #4385
Patrycja28100
Rozeznanie

A wiec dzidzia ma 7,39 cm i jest bardzo uparta. Kosc nosowa jest ale nie dala sobie zmierzyc porządnie przeziernosci karkowej i wyszlo 2,4 a gorna granica to 2,5. Pociesza mnie fakt ze u nas w rodzinie nie ma zadnych chorob genetycznych i jest kosc nosowa. Nie wiem czy gdzies sie nie zapisac jeszcze na usg na lepszym sprzecie.
Według om 14+4, wedlug usg 13+4.

Edytowane przez Patrycja28100
Czas edycji: 2018-01-09 o 12:41
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 12:31   #4386
Radena
Zadomowienie

No to ja też objęłam kibelek. Po kapuśniaku :-(

Stary 2018-01-09, 12:43   #4387
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja właśnie zwróciłam wszystko co od rana zjadłam..
Jezu, a już myślałam, że mam spokój.

Stary 2018-01-09, 12:48   #4388
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
MalaGosia88, a właśnie miałam pytać, jak ci się udało tak wyniki poprawić. Słyszałam, że preparaty z żelazem słabe są, bo ono się praktycznie nie wchłania i ja wykupiłam, ale nie biorę. Od niedawna za to piję zakwas z buraków, podobno nic się z nim nie równa. NO, smakowo też, ale co poradzić
W grudniu brałam ponad 2 tygodnie Sorbifer Durules - LEK na receptę przepisany w szpitalu. Po tym czasie znów badania i wyniki praktycznie nie drgnęły... Pamiętałam jednak, że w poprzednich ciążach wyjątkowo przyjmował się u mnie taki SUPLEMENT Żelazek w połączeniu z sokiem z pokrzywy. Lekarz kazał więc brać mi go 6 razy dziennie (jest niskodawowy, jedno opakowanie miałam na 5 dni ) ale efekty po 5 dniach już przeszły same siebie (żelazo z 28 na 111!!!) . Mocno przychylam się do tego co piszesz - każdy organizm jest inny i każdemu inny produkt będzie się lepiej wchłaniał, u mnie akurat cuda działa ten Żelazek.
Też dużo słyszałam o zakwasie, nawet moja Mama przypomniała sobie, że mi go robiła jak byłam mała .

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Mi nawet oleje nie pomagają 😞 nie wiem już co stosować na skórę bo łuszczę się strasznie.

-------
Mnie na połówkowe/drugie prenatalne zapisali na 20+0 - tak jak z UG wychodził 😊
Też mam dużo suchych skórek i boję się ich ścierać nawet najlżejszym peelingiem... Liczyłam, że może oleje dadzą jakiś efekt, załagodzą sytuację . Może jakiś skoncentrowany krem albo maski? Na skórze głowy też masz problem czy tylko twarz?

Cytat:
Oj, trzeba się przyzwyczaić do jego smaku, racja . Też pierwsze 3 dni miałam fuuuuj, a teraz wstaję rano i już myślę mniam, zaraz łyknę kieliszek soku

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
A wiec dzidzia ma 7,39 cm i jest bardzo uparta. Kosc nosowa jest ale nie dala sobie zmierzyc porządnie przeziernosci karkowej i wyszlo 2,4 a gorna granica to 2,5. Pociesza mnie fakt ze u nas w rodzinie nie ma zadnych chorob genetycznych i jest kosc nosowa. Nie wiem czy gdzies sie nie zapisac jeszcze na usg na lepszym sprzecie.

O jaki już duży bobas!
Tak jak mówisz, mogło to być drgnięcie pomiaru skoro maluch taki ruchliwy. Wczoraj zajrzałam z ciekawości do badań prenatalnych u najmłodszej córki, miała NT 2,2, dziś jest zdrowym, energicznym bąblem.
Gratuluję, nie stresuj się już
Stary 2018-01-09, 12:50   #4389
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki duży bobas!!

Robilas pappe??.
Ja bym jechała powtórzyć badanie na dobrym sprzęcie u innego lekarza

Stary 2018-01-09, 12:51   #4390
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Jaki duży bobas!!

Robilas pappe??.
Ja bym jechała powtórzyć badanie na dobrym sprzęcie u innego lekarza

Nie robilam bo nie widzialam takiej potrzeby.

Stary 2018-01-09, 13:09   #4391
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
W grudniu brałam ponad 2 tygodnie Sorbifer Durules - LEK na receptę przepisany w szpitalu. Po tym czasie znów badania i wyniki praktycznie nie drgnęły... Pamiętałam jednak, że w poprzednich ciążach wyjątkowo przyjmował się u mnie taki SUPLEMENT Żelazek w połączeniu z sokiem z pokrzywy. Lekarz kazał więc brać mi go 6 razy dziennie (jest niskodawowy, jedno opakowanie miałam na 5 dni ) ale efekty po 5 dniach już przeszły same siebie (żelazo z 28 na 111!!!) . Mocno przychylam się do tego co piszesz - każdy organizm jest inny i każdemu inny produkt będzie się lepiej wchłaniał, u mnie akurat cuda działa ten Żelazek.
Też dużo słyszałam o zakwasie, nawet moja Mama przypomniała sobie, że mi go robiła jak byłam mała .

Też mam dużo suchych skórek i boję się ich ścierać nawet najlżejszym peelingiem... Liczyłam, że może oleje dadzą jakiś efekt, załagodzą sytuację . Może jakiś skoncentrowany krem albo maski? Na skórze głowy też masz problem czy tylko twarz?

Oj, trzeba się przyzwyczaić do jego smaku, racja . Też pierwsze 3 dni miałam fuuuuj, a teraz wstaję rano i już myślę mniam, zaraz łyknę kieliszek soku

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

O jaki już duży bobas!
Tak jak mówisz, mogło to być drgnięcie pomiaru skoro maluch taki ruchliwy. Wczoraj zajrzałam z ciekawości do badań prenatalnych u najmłodszej córki, miała NT 2,2, dziś jest zdrowym, energicznym bąblem.
Gratuluję, nie stresuj się już

No właśnie mi przepisał Ferrum (lek, nie suplement), ale mam ogromne wątpliwości co do jego brania, pokrzywę za to piję w formie naparów już ponad 3 lata i uwielbiam ją. Tak więc wszystkie dziewczyny, które czują niechęć na samą myśl o pokrzywie - głowa do góry, można się przyzwyczaić, a nawet w niej rozkochać ) Trzeba tylko uważać - wrażliwcy z delikatnym żołądkiem albo wrzodowcy mogą mieć nieprzyjemności po spotkaniu z Panią Pokrzywą - może podrażniać śluzówkę. Niby dzieciom też nie powinno się dawać (ale znam ludzi, którzy od małego poją tym swoje dzieciaki), a dorośli powinni, jak każde zioło, stosować z przerwami.
Gosiu, a sok z pokrzywy to gdzie i jaki kupujesz? Bo ja kilka razy widziałam na półkach ze zdrową żywnością, ale pokrzywy było tam tyle, co kot napłakał....

[QUOTE=Radena;80342501]
Cytat:
Witam się z pracy 😊

Super, że wyniki lepsze! Napisz co stosowałaś? Jakieś suplementy czy samą dietą się udało? 😊 Lekarz może miał gorszy dzień i następnym razem będzie bardziej rozmowny😁

Folinka bilety już kupione to tylko czekać na upragnione usg😊 ja mam połówkowe właśnie 15 lutego😀

Jest w tym jakaś myśl, jak ktoś niezapowiedziany ma przyjść to tak właśnie działam😛 muszę to codziennie wprowadzić, bo u mnie kiepsko z porządkiem...

O matko,straszne,dobrze ze Twojemu Synkowi nic sie nie stało! Ja chodze na spacery ulica,która kierowcy robią sobie skrót i niestety jeżdżą bardzo szybko. Teraz czekamy na chodnik,mam nadzieję,ze jak dzieci pójdą do szkoły to juz będzie.

Straszny sen, jak ja mam takie to potem cały dzień jestem rozbita :-(

Mi też pare razy leciała krew z nosa.
Oby Ci mdłości przeszły,dlugo Cie trzymaja

Patrycja,kciuki,na pewno wszystko będzie dobrze :-*

U nas ja czułam w środku,ale to tz pierwszy poczuł ręką kopniaka. Pamietam,ze to było jakoś w niedzielę,kurcze,żałuję,z e nie zapisalam kiedy to było,ale wydaje mi sie,ze przed polowkowym

Mi sie chce bardzo fasolki,ale sie troche boję,bo w poprzedniej ciąży zlapalam takiego smaka,ze zjadlam 3 talerze, potem 2 dni byłam wzdeta i zła na siebie ze sie tak nazarlam teraz mam espumisan,ale i tak sie boję. Pewnie w końcu zrobie,bo juz ze 100 lat nie jadłam

A no widzisz, to ja zjadlam jabłko i po nim te tabsy,moze to byl za slaby podkład :mysli:

Czy mi się wydaje, czy tylko ja jestem mocno opóźniona w kontaktach z moim maluchem??? 15. tydzień i nie czuję nic A mój TŻ co wieczór "puka" w mój brzuch i wywołuje swego potomka i nic. Zero reakcji I nadal nic nie wiem, nie mam terminu połówkowego, bo na UG byłam prywatnie u innego lekarza

P.s. zapisałam sobie w telefonie tę fasolkę, bo aż mnie skręca.... Chociaż od początku ciąży nie mogę jeść strączków. Jak to jest z tym espumisanem? Gdzieś czytałam, że można brać z rzadka i tylko, jeśli lekarz zaleci. A czasem tak mnie męczy....

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 13:12   #4392
madziara889
Zakorzenienie

Sunmer u mbie teraz 17tc i też jeszcze nie czuję ruchów ale spokojnie, jest jeszcze czas.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 13:21   #4393
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Moja też ale odkryłam przyczynę tego na noc piłam szklankę wody jak przestałam problem się skończył

Witam się w 14+0 spod gabinetu mojej gin
No a mi zwykle najbardziej chce sie pic przed pójściem spac.tylko uważajcie zeby sie nie odwodnić!

Cytat:
Ja dzis 14+4 a mdlosci sa nadal. Chwilami nie ma a jak sa to sie strasznie czuje.

Ja tez czytalam na pampers ze sluzowka nosa jest opuchnieta przez progesteron. Ja w kazdej ciazy sie meczylam teraz tez sie mecze, nawet przez ta suchosc w nosie krew z nosa mi leci.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

21 a 22 tygodniem

O rety tak długo . Nie wytrzymam... mam tego juz po dziurki w nosie.

Cytat:

Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Witamy sie w 13+0 mnie ciągle trzymają niechęci do różnych potraw i jestem mega oslabiona. Przy robieniu sniadania musze usiasc kilka razy bo noe daje rady stać przy blacie :/ nie wiem czy to sie jeszcze skończy, czy juz tak do konca zostanie :/
Na obiad dzis robie fasolke po bretońsku. Kielbasy raczej nie zjem, ale wrzuce dla męża dla smaku, a sama omine.
Camelitos kciukasy za wizyte

Ja tez bardzo szybko tracę siły i oddech. Po schodach jak wchodze to bardzo juz czuje. A mam jedynie jedno piętro. Przed ciąża to mne wcale jakos nie ruszało. Mogłam biegać do gory i na dół kilkanaście razy w ciagu dnia. Teraz jak przejdę raz to juz łapie zadyszkę. A schodów mam ze 12...

Cytat:
MalaGosia88, a właśnie miałam pytać, jak ci się udało tak wyniki poprawić. Słyszałam, że preparaty z żelazem słabe są, bo ono się praktycznie nie wchłania i ja wykupiłam, ale nie biorę. Od niedawna za to piję zakwas z buraków, podobno nic się z nim nie równa. NO, smakowo też, ale co poradzić

kurczę, mimo że jestem na zwolnieniu to nie mogę nadążyć z tymi postami.... Pewnie dlatego, że od dwóch dni pęka mi głowa. Ból rozsadzający mi czaszkę, do tego wstawania w nocy na siku co najmniej 3 razy i znowu ten ból JUż nie daję rady.
I sama nie wiem, czy to pogoda, zatoki czy hormony. Tak się pięknie zbiegł ten ból głowy z rozpoczęciem 15. tygodnia

Bóle głowy z tym okresie sa całkiem normalne i trzeba sie przyzwyczaic, wlasnie dzis mi to moja aplikacja powiedziała. Tez mam czesto takie ciśnieniowe bóle mimo ze ciśnienie jest ok.

Cytat:

Moze dla własnej pewności poszukaj czegos.

Czekam na to zaproszenie ma usg i nic nie ma z poczty.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 13:36   #4394
xXBlankaXx
Zakorzenienie

[QUOTE=summer_overture;803 43996]No właśnie mi przepisał Ferrum (lek, nie suplement), ale mam ogromne wątpliwości co do jego brania, pokrzywę za to piję w formie naparów już ponad 3 lata i uwielbiam ją. Tak więc wszystkie dziewczyny, które czują niechęć na samą myśl o pokrzywie - głowa do góry, można się przyzwyczaić, a nawet w niej rozkochać ) Trzeba tylko uważać - wrażliwcy z delikatnym żołądkiem albo wrzodowcy mogą mieć nieprzyjemności po spotkaniu z Panią Pokrzywą - może podrażniać śluzówkę. Niby dzieciom też nie powinno się dawać (ale znam ludzi, którzy od małego poją tym swoje dzieciaki), a dorośli powinni, jak każde zioło, stosować z przerwami.
Gosiu, a sok z pokrzywy to gdzie i jaki kupujesz? Bo ja kilka razy widziałam na półkach ze zdrową żywnością, ale pokrzywy było tam tyle, co kot napłakał....

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość

Czy mi się wydaje, czy tylko ja jestem mocno opóźniona w kontaktach z moim maluchem??? 15. tydzień i nie czuję nic A mój TŻ co wieczór "puka" w mój brzuch i wywołuje swego potomka i nic. Zero reakcji I nadal nic nie wiem, nie mam terminu połówkowego, bo na UG byłam prywatnie u innego lekarza

P.s. zapisałam sobie w telefonie tę fasolkę, bo aż mnie skręca.... Chociaż od początku ciąży nie mogę jeść strączków. Jak to jest z tym espumisanem? Gdzieś czytałam, że można brać z rzadka i tylko, jeśli lekarz zaleci. A czasem tak mnie męczy....
Spokojnie, ruchy możesz zacząć czuć dopiero od 17-18tc a czasem i 20tc.

Stary 2018-01-09, 13:38   #4395
folinka
Zadomowienie

Dobry!

Tak na podsumowanie naszego małego głosowania chciałam napisać, że choć głosów nie było wiele, to zdecydowanym liderem jest tytuł Blanki: "Tydzień, za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci" i o ile nie pojawi się nagle burza nowych głosów, to będzie tytuł naszego nowego wątku, a zdaje się, że będzie to całkiem niedługo

Co to za katary dziwne na wątku się panoszą? Zdrówka dla wszystkich!

I gratuluję kolejnych nowych tygodni

cambria, gratuluję ruchów, to też bardzo wcześnie u Ciebie, skoro już od dwóch tygodni

To skoro tak piszecie, to ja też... Choć jeszcze nie śmiem dowierzać, ostatnie dwa wieczory poczułam delikatnie znajome bąbelki. Wcześniej też się tam co nieco w brzuchu działo, ale nie wierzę, że to mogły być ruchy tak wcześnie i mówię sobie, że to musiały być jelita, ale myślę, że teraz to już to Jeszcze 2 tyg i będą już wyraźniejsze (tak przynajmniej miałam za każdym razem)

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Ratowałaś się domowymi sposobami? Obyło się bez leków? To super! U mnie dopiero zastrzyki pomogły.
Gratuluję tak "wczesnego" pójścia spać! Zobaczymy, o której wstaniesz, jestem ciekawa
Tak, czosnek, miód, cytryna, płukanie gardła. I do tego przede wszystkim dużo picia i dwa dni w większości spędzone w łóżku.
To nie ma absolutnie co porównywać, Ty miałaś naprawdę paskudne choróbsko.
Heh, teraz już nie ma niespodzianek ze wstawaniem - ferie się skończyły i budzik codziennie na 7, bo dzieci do szkoły (codziennie o tej samej porze wychodzą). I to nie jest tak, że ja dzień w dzień te 6h śpię, nie, nie, jak mam okazję, to sobie odsypiam i spokojnie te 8-9h śpię

Cytat:
Co do wózków to mieliśmy baby jogger city elite i teraz byłby super, polecam, możnaby dokupić tylko gondolę, ale w czerwcu na chodniku na przejściu dla pieszych samochód wjechał nam w ten wózek z młodszym synkiem, nic mu się na szczęście nie stało, poczęści dlatego że nie był przypięty pasami i wypadł na żywopłot, ale wózek ma złamany stelaż i nie nadaje się do niczego... To była wyłączna wina kierującej, ale wózka nam nie odkupiła.... Wózek nie należy do najtańszych, a z ubezpieczenia otrzymaliśmy tylko 800zł. Zawsze coś,wiadomo.... Synkowi nic się nie stało i to dla mnie najważniejsze, miał niesamowite szczęście, ale strach był wielki...

Tak!!! 22 dni zostało To będziemy mieć razem tego 15ego, choć ja po tym w Pl będę szła na tutejsze już z całkiem spokojną głową.
O masakra z tym wypadkiem, nie chcę myśleć, co to był strach!

Cytat:
Napisane przez vesna85 Pokaż wiadomość
Folinka, czy mogę prosić o dopisanie mnie na pierwszej stronie?:
vesna85, 32l, tp 5.07, pierwsza ciąża
Z góry dziękuję
Jasne, polecam się

Cytat:

Gratuluję dobrych wieści!
Mam nadzieję, że tylko na tych dobrych się skończy. A lekarz nie mówił o jakichś ewentualnych dalszych krokach? Ja też bym pewnie jeszcze jedno usg na wszelki wypadek rozważyła...

Cytat:

Daj spokój, absolutnie tak nie myśl. Zupełnie normalny czas na pierwsze ruchy to 18-22 tc, skrajnie nawet 24 czasem się podaje. 15-16 tc to tak najwcześniej przy kolejnych ciążach lub sporadycznie przy szczupłej sylwetce. Ja dziś zaczęłam 16 tc A "z zewnątrz", przykładając rękę do brzucha, to jeszcze co najmniej dobry miesiąc musi tż poczekać, żeby coś poczuć!
Można espumisan, on się nie wchłania do organizmu. Na każdym leku zawsze i wszędzie jest napisane, że tylko z zalecenia lekarza. To jest tak trochę na wyrost, żeby kobiety w ciąży nie przesadziły z lekami na własną rękę, ale naprawdę nie sądzę, żeby kilka sztuk espumisanu stanowiło jakiś problem.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 13:40   #4396
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dobry!

Tak na podsumowanie naszego małego głosowania chciałam napisać, że choć głosów nie było wiele, to zdecydowanym liderem jest tytuł Blanki: "Tydzień, za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci" i o ile nie pojawi się nagle burza nowych głosów, to będzie tytuł naszego nowego wątku, a zdaje się, że będzie to całkiem niedługo

Co to za katary dziwne na wątku się panoszą? Zdrówka dla wszystkich!

I gratuluję kolejnych nowych tygodni

cambria, gratuluję ruchów, to też bardzo wcześnie u Ciebie, skoro już od dwóch tygodni

To skoro tak piszecie, to ja też... Choć jeszcze nie śmiem dowierzać, ostatnie dwa wieczory poczułam delikatnie znajome bąbelki. Wcześniej też się tam co nieco w brzuchu działo, ale nie wierzę, że to mogły być ruchy tak wcześnie i mówię sobie, że to musiały być jelita, ale myślę, że teraz to już to Jeszcze 2 tyg i będą już wyraźniejsze (tak przynajmniej miałam za każdym razem)

Tak, czosnek, miód, cytryna, płukanie gardła. I do tego przede wszystkim dużo picia i dwa dni w większości spędzone w łóżku.
To nie ma absolutnie co porównywać, Ty miałaś naprawdę paskudne choróbsko.
Heh, teraz już nie ma niespodzianek ze wstawaniem - ferie się skończyły i budzik codziennie na 7, bo dzieci do szkoły (codziennie o tej samej porze wychodzą). I to nie jest tak, że ja dzień w dzień te 6h śpię, nie, nie, jak mam okazję, to sobie odsypiam i spokojnie te 8-9h śpię

Tak!!! 22 dni zostało To będziemy mieć razem tego 15ego, choć ja po tym w Pl będę szła na tutejsze już z całkiem spokojną głową.
O masakra z tym wypadkiem, nie chcę myśleć, co to był strach!

Jasne, polecam się

Gratuluję dobrych wieści!
Mam nadzieję, że tylko na tych dobrych się skończy. A lekarz nie mówił o jakichś ewentualnych dalszych krokach? Ja też bym pewnie jeszcze jedno usg na wszelki wypadek rozważyła...

Daj spokój, absolutnie tak nie myśl. Zupełnie normalny czas na pierwsze ruchy to 18-22 tc, skrajnie nawet 24 czasem się podaje. 15-16 tc to tak najwcześniej przy kolejnych ciążach lub sporadycznie przy szczupłej sylwetce. Ja dziś zaczęłam 16 tc A "z zewnątrz", przykładając rękę do brzucha, to jeszcze co najmniej dobry miesiąc musi tż poczekać, żeby coś poczuć!
Można espumisan, on się nie wchłania do organizmu. Na każdym leku zawsze i wszędzie jest napisane, że tylko z zalecenia lekarza. To jest tak trochę na wyrost, żeby kobiety w ciąży nie przesadziły z lekami na własną rękę, ale naprawdę nie sądzę, żeby kilka sztuk espumisanu stanowiło jakiś problem.
Nic nie mowila. Powiedziala ze jest ok.

Stary 2018-01-09, 13:46   #4397
folinka
Zadomowienie

Cytat:
kurczę, mimo że jestem na zwolnieniu to nie mogę nadążyć z tymi postami.... Pewnie dlatego, że od dwóch dni pęka mi głowa. Ból rozsadzający mi czaszkę, do tego wstawania w nocy na siku co najmniej 3 razy i znowu ten ból JUż nie daję rady.
I sama nie wiem, czy to pogoda, zatoki czy hormony. Tak się pięknie zbiegł ten ból głowy z rozpoczęciem 15. tygodnia
Trzymaj się! Oby szybko minęło
Mnie ostatnio też tak kilka dni trzymało, ale na szczęście już przeszło.

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Czekam na to zaproszenie ma usg i nic nie ma z poczty.
Kochana, uzbrój się w cierpliwość U mnie zawsze mówią, że się dwa tygodnie czeka i niestety tak zwykle jest.
Niedobrze trochę, że tak późno miałaś tą pierwszą wizytę u położnej... Ale bądź dobrej myśli. Masz jeszcze sporo czasu. Do 14+1 wg tutejszych kalkulacji robią te prenatalne.
Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej przyszedł list!

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Camelitos, nie zdążyłam rano już kciuków wysłać, ale czekamy na wieści! Mam nadzieję, że już tam piszesz same dobry nowiny

I jakbym na jutro nie zdążyła/zapomniała, to Elaaa dla Ciebie moc na jutro
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 14:15   #4398
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dzięki Folinka 😉 już nie mogę się doczekać 😍

A dziś mnie tak męczy kaszel i nie wiem co się dzieje, ale mdli mnie cały dzień.. nie wiem czy to jakiś wirus czy to ciążowe mdłości ale wymiekam 🤒🤒

Stary 2018-01-09, 14:36   #4399
MalaGosia88
Zakorzenienie

Summer nie dziwię się, że się wahasz nad tym lekiem. U mnie każdy lekarz na hasło anemia startował z Tardyferonem, który guzik działał, a zaparcia miałam po nim takie, że szkoda pisać. U Ciebie jak poważna jest anemia biedulko?
Też jestem fanką ziołowych naparów! porzuciłam nawet czarną herbatę dla ziółek, uwielbiam rumianek, czystek, pokrzywę, miętę, bratek... mój 7-latek też posmakował i coraz częściej sięga po czyste zioła a nie owocowe mieszanki . A zapomniałabym- sok kupuję w aptece firmy AlterMedica. Szczerze, to też nie wiem czy jest taki w 100% najlepszy ale mocno polecany.
Co do ruchów w 15 tc to jest bardzo, baaardzo wcześnie i chyba rzadko się zdarza, więc spokojnie. W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 22 tc dopiero w kolejnych szybciej, ale też niewiele bo okolice 20 i 18 tygodnia. A należę do tych szczupłych .
Ty się martwisz połówkowym a ja nawet prenatalnego nie miałam ... masz jeszcze chwilę czasu na ogarnięcie .

Folinka gratuluję ruchów!!! to za 2 tygodnie już się maluch będzie wyginał w brzuchu
Stary 2018-01-09, 15:03   #4400
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Patrycja bobas duzy 😘 a jezeli chodzi o nt, to jeżeli lekarz kazal sie nie martwic, to bym posluchala. Slyszalam mnostwo histori o podwyzszonym nt z dobrym zakonczeniem, wiec wg mnie nie masz co sie na zapas martwic.
Zazdroszcze ruchow dziewczyny mam nadzieje, ze mój Okruszek nadal plumka w brzuszku, i za jakis czas tez cos poczujemy szkoda ze wizyte mam tak późno, bo dopiero 31 stycznia... nie wiem jak wytrzymam tyle czasu bez upewnienia sie ze wszystko w porządku, szczegolnie ze wokół tyle stresu.
Dzisiaj mąż bedzie dzwonil do prawnika, mamy kogos z polecenia wiec licze na to, ze bedzie to dobry wybór. Zobaczymy
Moja fasolka nadal sie gotuje, a przede mna najgorsza część.... smażenie kiełbasy bleeeaaahhh

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 15:05   #4401
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja mam ochotę na sałatkę z kiszonego ogórka cebuli, majonezu u sera
Dzisiaj jemy obiado-kolacje kotlet z piersi puree ziemniaczane z chrzanem i smietana i do tego zrobię ta sałatkę

Stary 2018-01-09, 15:12   #4402
Sandam13
Rozeznanie

U mnie dzisiaj grochóweczka
Ale na fasolkę mi teraz smaka zrobiłyście. Może zrobię na czwartek, bo na jutro mam ogórkową od babci ze swojskich ogórków.
Już w piątek UG coraz bardziej się stresuję..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 15:14   #4403
madziara889
Zakorzenienie

U mnie na obiad były jajka sadzone, jak zawsze lubilam tak teraz trochę zjadłam i zaczęło mi się cofać.

Stary 2018-01-09, 15:17   #4404
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
U mnie na obiad były jajka sadzone, jak zawsze lubilam tak teraz trochę zjadłam i zaczęło mi się cofać.

Ooo jajko sadzone wpadł mi pomysł, aby zrobić na obiad jutro.. Ale M. Nie zje..
Śmieszny jest jajecznice zje ale jajka sadzonego nie dotknie.

Stary 2018-01-09, 15:19   #4405
Radena
Zadomowienie

Cytat:

Mi jajka tez nie wchodzą. Z córą nie miałam z nimi problemu dlatego przeczuwam chłopca ;-)

Stary 2018-01-09, 15:20   #4406
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Mi jajka tez nie wchodzą. Z córą nie miałam z nimi problemu dlatego przeczuwam chłopca ;-)

Mi właśnie bardzo podchodzą, nie wiem czemu dzisiaj nie.

Stary 2018-01-09, 15:31   #4407
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ochotę na sałatkę z kiszonego ogórka cebuli, majonezu u sera
Dzisiaj jemy obiado-kolacje kotlet z piersi puree ziemniaczane z chrzanem i smietana i do tego zrobię ta sałatkę

A jak ta sałatkę robisz??? Co to za ser dodajesz i jak wszystko kroisz. Niegdy o czyms takim nie słyszałam.

Cytat:

O nie! Tylko nie jajka . Do końca życia nie tknę tego. Brzydzi mnie odkąd tylko na początku ciazy zjadłam trzy jajka na miękko.

Cytat:
Ooo jajko sadzone wpadł mi pomysł, aby zrobić na obiad jutro.. Ale M. Nie zje..
Śmieszny jest jajecznice zje ale jajka sadzonego nie dotknie.

Moja tesciowa za to nie tknę jajek gdzie żółtko jest niedogotowane. W sałatce ok ale ani smażonego ani gotowanego.

Cytat:

No u mnie na samo słowo „jajko” odrzuca mnie na kilometr. Tez mam na mysli chłopca...
Ale chyba płci nie chce znać az do rozwiązania.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 15:34   #4408
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
A jak ta sałatkę robisz??? Co to za ser dodajesz i jak wszystko kroisz. Niegdy o czyms takim nie słyszałam.

O nie! Tylko nie jajka . Do końca życia nie tknę tego. Brzydzi mnie odkąd tylko na początku ciazy zjadłam trzy jajka na miękko.

Moja tesciowa za to nie tknę jajek gdzie żółtko jest niedogotowane. W sałatce ok ale ani smażonego ani gotowanego.

No u mnie na samo słowo „jajko” odrzuca mnie na kilometr. Tez mam na mysli chłopca...
Ale chyba płci nie chce znać az do rozwiązania.
Ogórki kiszone, ser kroje w średnia kostkę, cebulę również tylko bardzo drobno do tego dodaje pieprz, sól, majonez i wszystko mieszam.

Ser zwykły żółty

Stary 2018-01-09, 15:48   #4409
Elaaaa
Wtajemniczenie

Blanka szybciutka sałatka 😉

Ja też nie mogę jeść jajek.. 🙈 zapach mnie jakoś odraża 🙄

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]
Stary 2018-01-09, 15:56   #4410
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Blanka szybciutka sałatka 😉

Ja też nie mogę jeść jajek.. 🙈 zapach mnie jakoś odraża 🙄

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]
Szybka i pyszna 😋

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości