Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-11, 04:52   #4621
Pannkaka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Wczoraj wieczorem tak sobie rozmyślalam, że w tej ciąży przynajmniej zgaga mnie nie męczy. Maluch jakoś nisko jest i raptem parę razy miałam porządną zgage. No to teraz obudziłam się po 3h snu z dzieckiem wypychajacym się mocno zaraz pod zebrami i straszną zgaga właśnie... I znowu oczy szeroko otwarte...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 05:33   #4622
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Tez nie śpię. Od 2:15. Ale zaraz mąż wstanie to będzie mi trochę raźniej. Takie leżenie bez sensu strasznie męczy.

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 05:40   #4623
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja tez. Jestem zmeczona i jeszcze bym pospala ale momentalnie jak otworze oczy to robie sie glodna, jak pojde siku to sie rozbudzam (wiec czasem sie zastanawiam czy na pewno musze i czy nie wytrwam do rana ale ostatnio mi sie az snilo ze robie siku wiec sie przebudzilam i polecialam na kibelek zeby nie zlac sie do lozka). Pewnie sen mnie zmorzy kolo 7

Jak to dobrze wiedzieć, że mamy podobne problemy 😊 u mnie oprócz sikania dochodzi bardzo silny ból pleców. Nie mogę znaleźć pozycji, boli tak, że już zasnąć się nie da 😑 do d.upy to... powinnam pospac jeszcze z godzinę, później wracam do nauki 😞 dziś kolejny egzamin, chciałabym go tylko zaliczyć i mieć z głowy. Poczytam trochę, może coś zostanie w tym kalafiorze 😂😂

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 05:56   #4624
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
My już też nie spimy, od 5:10.. ale dziś mamy wyprawę do Bydgoszczy.
Asiula ja to jestem beztalecie parkowania w 90% zamieniam się z mężem miejscami przed blokiem żeby mógł zaparkować

---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Jak to dobrze wiedzieć, że mamy podobne problemy u mnie oprócz sikania dochodzi bardzo silny ból pleców. Nie mogę znaleźć pozycji, boli tak, że już zasnąć się nie da do d.upy to... powinnam pospac jeszcze z godzinę, później wracam do nauki dziś kolejny egzamin, chciałabym go tylko zaliczyć i mieć z głowy. Poczytam trochę, może coś zostanie w tym kalafiorze

Powodzenia dziś na pewno uda się zdać wszystko za 1 razem

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 06:03   #4625
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My już też nie spimy, od 5:10.. ale dziś mamy wyprawę do Bydgoszczy.
Asiula ja to jestem beztalecie parkowania w 90% zamieniam się z mężem miejscami przed blokiem żeby mógł zaparkować

---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ----------

Powodzenia dziś na pewno uda się zdać wszystko za 1 razem

Nie dziękuję 😉 jestem dobrej myśli! A dla Was - szerokiej i bezpiecznej drogi!!

Stary 2018-01-11, 06:39   #4626
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Dziewczyny powiedzcie mi od kiedy trzeba zbijać gorączkę? Od dwóch dni miałam 37,3-37,6. W nocy nie miałam już wcale, a teraz wyszło 38. Już brać paracetamol czy jeszcze nie?

Stary 2018-01-11, 06:50   #4627
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi od kiedy trzeba zbijać gorączkę? Od dwóch dni miałam 37,3-37,6. W nocy nie miałam już wcale, a teraz wyszło 38. Już brać paracetamol czy jeszcze nie?

Mnie przy 39, ogólnym osłabieniu i początkach grypy (normalne objawy choroby katar, kaszel, ból gardła, wymioty, ból głowy, dość wysoka gorączka) wzięli na oddział i włączyli antybiotyk. Bierz paracetamol i do lozka. Masz inne objawy choroby?

Stary 2018-01-11, 06:53   #4628
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Mnie przy 39, ogólnym osłabieniu i początkach grypy (normalne objawy choroby katar, kaszel, ból gardła, wymioty, ból głowy, dość wysoka gorączka) wzięli na oddział i włączyli antybiotyk. Bierz paracetamol i do lozka. Masz inne objawy choroby?

Tak. W niedzielę mnie rozłożyło. Najpierw kaszel, wczoraj doszedł katar, na zmianę dreszcze i uderzenia gorąca. Osłuchowo podobno czysto. Mam odpoczywać i dużo pić.

Stary 2018-01-11, 07:03   #4629
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Tak. W niedzielę mnie rozłożyło. Najpierw kaszel, wczoraj doszedł katar, na zmianę dreszcze i uderzenia gorąca. Osłuchowo podobno czysto. Mam odpoczywać i dużo pić.

Uuu, kuruj się! Mi na ból głowy dawali w szpitalu dwa paracetamole, to tyle na pewno możesz wziąć. Odpoczywaj, śpij dużo 😊 dawali mi witaminę C, bo właściwie za bardzo nic więcej nie można. Do nosa wodę morską, na gardło tymianek i podbiał albo islę.

Stary 2018-01-11, 07:11   #4630
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Uuu, kuruj się! Mi na ból głowy dawali w szpitalu dwa paracetamole, to tyle na pewno możesz wziąć. Odpoczywaj, śpij dużo 😊 dawali mi witaminę C, bo właściwie za bardzo nic więcej nie można. Do nosa wodę morską, na gardło tymianek i podbiał albo islę.

Dziękuję 😊 kciuki za egzamin! 😊

Stary 2018-01-11, 07:17   #4631
Koma1002
Zadomowienie

😄 damy radę! Zabieram się za czytanie, wizaz dzisiaj trzeba odpuścić 😉 zdrówka!!

Stary 2018-01-11, 07:25   #4632
julietta83
Zakorzenienie

dołączam do klubu bezsennych Mamusiek
dziś nie śpię od 2-giej, zjem śniadanie o spróbuję się zdrzemnąć
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 07:48   #4633
Lunak
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Brilliant, tak rachunki i inne papiery chyba wszedzie przychodzą. My papierów z banku dostaliśmy 30 listopada gdzie płatność była do 25ego

Asiula, my w ramach SR sie dodatkowo zapisaliśmy. Ja niby bym nie musiała, bo z pracy co rok chodziłam na kurs, meza zapytałam tylko czy chciałby i stwierdził, ze jak to dotyczy pomocy dziecku to jak najbardziej jest za. Także ja uważam, ze trzeba takie szkolenie odbyć. Nawet dla wlasnego spokoju.

Brilliant, smierć łóżeczkowa to do roku nawet. Ale faktycznie rodzice nieodpowiedzialni. My na czas drzemek wypinalysmy wszystkie smoczki ze wszelkich łańcuszków itd zeby sie dziecko przypadkiem nie owinęło.

Koma za dzis tez zaciskam kciuki!

Karolka, mnie zawsze lekarze mówią zeby zbijać od 38,5, ale i juz zaczynam od 38, bo wtedy wiem ze do wyższej nie dotrzymam, bo jak wyjdzie mi gorączka to znaczy, ze bardzo zle jest.

Koma, a w ciąży wolno tymianek z podbialem? Bo słyszałam, ze nie.

Ja dzis tez melduje sie po kiepskiej nocy. Najpierw dziwne sny, o 3:40 siku i takie spanie ze świadomością, ze sie spi :/
Juz kręcę nalesniki na obiad i byłam w paczkomacie po paczkę dla meza. Okazało sie, ze przysłali mu inna koszule niz zamawiał

Miłego dnia Wam zycze

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 07:48   #4634
katstan
Raczkowanie

Cytat:

Tymianek w ciąży raczej nie powinien być używany.
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 07:55   #4635
Pannkaka
Rozeznanie

Kciuki za nauke i egzaminy!

W ciazy biore paracetamol juz przy 37,5 wlasnie, przy 38 to czulam sie juz baaaardzo zle. Na szczescie do tej pory tylko raz mi sie przeziebienie z temperatura trafilo w kazdej ciazy. Co teraz przy dziecku w przedszkolu wydaje sie cudem Tfu, tfu, zadnego niemalowanego drewna w tym pociagu nie ma, mam nadzieje, ze obdrapane sie liczy

Nastawiam sie na drzemke w okolicy lunchu, po 4h snu nie wyrobie calego dnia w pracy bez tego...
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 08:03   #4636
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Brilliant, tak rachunki i inne papiery chyba wszedzie przychodzą. My papierów z banku dostaliśmy 30 listopada gdzie płatność była do 25ego

Asiula, my w ramach SR sie dodatkowo zapisaliśmy. Ja niby bym nie musiała, bo z pracy co rok chodziłam na kurs, meza zapytałam tylko czy chciałby i stwierdził, ze jak to dotyczy pomocy dziecku to jak najbardziej jest za. Także ja uważam, ze trzeba takie szkolenie odbyć. Nawet dla wlasnego spokoju.

Brilliant, smierć łóżeczkowa to do roku nawet. Ale faktycznie rodzice nieodpowiedzialni. My na czas drzemek wypinalysmy wszystkie smoczki ze wszelkich łańcuszków itd zeby sie dziecko przypadkiem nie owinęło.

Karolka, mnie zawsze lekarze mówią zeby zbijać od 38,5, ale i juz zaczynam od 38, bo wtedy wiem ze do wyższej nie dotrzymam, bo jak wyjdzie mi gorączka to znaczy, ze bardzo zle jest.

Ja dzis tez melduje sie po kiepskiej nocy. Najpierw dziwne sny, o 3:40 siku i takie spanie ze świadomością, ze sie spi :/
Juz kręcę nalesniki na obiad i byłam w paczkomacie po paczkę dla meza. Okazało sie, ze przysłali mu inna koszule niz zamawiał

Miłego dnia Wam zycze

Nie wolno. Sama duzo o tym czytalam jak bylam przeziebiona

Jeszcze sie zdrzemnelam od 6 i teraz jestem jak zombie- nienawidze tego uczucia. Jakbym kaca miala

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 08:10   #4637
bloody_marry
Rozeznanie

U mnie też dziś ciężka noc, co prawda spałam dużo ale jakoś tak nerwowo bo ciągle wpadałam w taki pół sen i zastanawianie się czy nie przekręce się na plecy i nie zasłabnę :/ w ogóle wydaje mi się że nawet leżąc na boku gorzej mi się oddycha i serce wolniej bije... Niedługo będę na siedząco spać.

Całą ciążę czułam się super, miałam dużo energii, miałam więcej zajęć niz przed... A od czasu tej tachykardii trochę się podlamałam i najchętniej wcisnęłabym przycisk przewijania żeby już było marzec i kruszynka na świecie

Trzymam kciuki za Wasze naukowe sprawy oraz za wizyty i wyniki jeśli ktoś się dziś wybiera!!

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 08:23   #4638
alleyezonme
Zakorzenienie

Hej

Czemu nie mówiłyście że czas na zwolnieniu tak szybko leci?!
Przecież ja nie mam na nic czasu
Dzisiaj przeliczam ubraka po wczorajszych zakupach i jutro chcę zakończyć ten temat. Zawsze to coś
Pani na szkole rodzenia bardzo polecala pajacyki na pierwsze miesiące życia więc w te mam zamiar najwięcej się zaopatrzyć.
W ogóle wczoraj prowadziła zajęcia taka agentka - położna że do kabaretu by się to nadawało. Całe 1,5h wszyscy się śmiali takie teksty leciały.

Mam mega ochotę na naleśniki ktoś za mnie zrobi??

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 08:29   #4639
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry

Miłego dnia Wam zycze

Lekarz w szpitalu mi powiedział, że mogę takie tabletki do ssania kupić. Pewnie mógłby zaszkodzić podobnie jak hibiskus, winogrona i kilka innych produktów spożywanych w kilogramach 😊

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Dzięki za kciuki! Odmeldowuje się 😊 nie namawiam do spożywania tymianku, żeby było jasne 😊😊 tak mi polecił ginekolog w szpitalu

Stary 2018-01-11, 08:38   #4640
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry

Ja też mam problem z zasypianiem. Jestem zmęczona a kręce się i nie mogę usnąć :/
Cytat:
Jak to dobrze wiedzieć, że mamy podobne problemy u mnie oprócz sikania dochodzi bardzo silny ból pleców. Nie mogę znaleźć pozycji, boli tak, że już zasnąć się nie da do d.upy to... powinnam pospac jeszcze z godzinę, później wracam do nauki dziś kolejny egzamin, chciałabym go tylko zaliczyć i mieć z głowy. Poczytam trochę, może coś zostanie w tym kalafiorze

Powodzenia na egzaminie.
Cytat:

To zależy jak znosisz gorączkę. Ja przy 38 kiepsko się już czuje, wiec bym brała paracetamol. Zdrówka!

Kurcze, coś mnie brzuch pobolewa. A mam dziś trochę do zrobienia, bo od jutra mąż zaczyna malowanie i trzeba ogarnąć graty z sypialni :/ A tak mi się nie chce

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 08:42   #4641
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej, Wy niepospalyscie a ja dzis jak mlody bog mala sie obudzila 15min temu
Sids w ogole najczesciej sie zdarza po szczepieniach, wiem ze do roku, ale w okresie poszczepiennym podobno przypadkow jest najwiecej
Maz dzisiaj wyjechal na szkolenie, jutro wraca ale to ostatni raz i potem zapowiedzial ze juz nigdzie go nie wywioza

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Karolka - dziewczyny duzo napisaly. Jesli nie czujesz sie bardzo zle to tylko sie wzmacniaj. Jak bedzie gorzej to idz do lekarza. Na finiszu nie ma co ryzykowac samemu

Mojej siostry maly manwirus 11 dniowy nawet nie wiedzialysmy ze jest taki....
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 08:56   #4642
Lunak
Wtajemniczenie

Alley, wpadaj do mnie. Nalesniki gotowe

Stary 2018-01-11, 08:57   #4643
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Alley, wpadaj do mnie. Nalesniki gotowe

O nie też idę robic bo już nie wytrzymam
A z czym jesz?

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 08:58   #4644
Lunak
Wtajemniczenie

Dżemem ostrezynowym i agrestowym produkcji mojej mamy ale to dla meza bedzie, bo ja po dżemach mam zgagę

Stary 2018-01-11, 09:04   #4645
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry😊 ja ż kolei dziś spałam wyśmienicie, tylko 1 pobudka na siku z zamkniętymi oczami i teraz obudziłam się o 8.30 😁
Wczorajszy film w kinie był dobry tym bardziej że to polska komedia. Posmialam trochę, ale było tam bardzo głośno bo dużo muzy było w nim, i synek strasznie szalał i wierzgal 😐 może się bał tych dźwięków?

Trzymam kciuki za dzisiejsze usg 3 trym. Torrence i Lelowa 😊

Karolka a dla Ciebie dużo zdrówka ☺ kuruj się i nie dopuści do wysokiej temp.

Koma powodzenia na egzaminie.

Zajrzałam wczoraj do Rossmann i normalnie nie było co kupić z tej promo 2+2, tak że lipa. W sumie coś tam potem wybrałam i dużo kupiłam i sporo wydalam, ale zakupy bez szału 😜

A dla wszystkich dobrego dnia 😉

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 09:22   #4646
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Dzień dobry!

A ja po wczorajszym męczącym dniu miałam noc niemal idealna. Co prawda 3 razy wstawalam na siku ale nie pamiętam kiedy aż tak się wyspalam Ostatnio burze się po 3 i zasypiam po 6, a dzisiaj przespalam całą noc Spalam 9 godzin

Selina - daj znać jak wczorajsza wyprawa

Miłego dnia!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 09:24   #4647
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja ż kolei dziś spałam wyśmienicie, tylko 1 pobudka na siku z zamkniętymi oczami i teraz obudziłam się o 8.30
Wczorajszy film w kinie był dobry tym bardziej że to polska komedia. Posmialam trochę, ale było tam bardzo głośno bo dużo muzy było w nim, i synek strasznie szalał i wierzgal może się bał tych dźwięków?

Trzymam kciuki za dzisiejsze usg 3 trym. Torrence i Lelowa

Karolka a dla Ciebie dużo zdrówka ☺ kuruj się i nie dopuści do wysokiej temp.

Koma powodzenia na egzaminie.

Zajrzałam wczoraj do Rossmann i normalnie nie było co kupić z tej promo 2+2, tak że lipa. W sumie coś tam potem wybrałam i dużo kupiłam i sporo wydalam, ale zakupy bez szału

A dla wszystkich dobrego dnia

Ja zazwyczaj jak wstaje na siku to tez z zamknietymi oczami jedno oko tylko otwarte zeby sie nie zabic po drodze

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 09:27   #4648
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Też nie śpię.. Budzę się codziennie o 3-4, idę siku, a potem tak leżę bez sensu. Spać się chce, jestem wykończona, ale jakoś zasnąć nie mogę, robi mi się niedobrze albo zaczyna burczec w brzuchu i tak noc w noc mam nadzieję, że jak pojawi się dziecko, to chociaż bez problemu będę zasypiać po nocnych pobudkach, bo strasznie mnie to denerwuje. Dobrze, że dzisiaj chociaż koty nie biegają
Ja tak mialam przez 2tyg identyko ze spaniem. Ale jest lepiej, moze u ciebie tez sie niedlugo poprawi?

Cytat:
Jak to dobrze wiedzieć, że mamy podobne problemy 😊 u mnie oprócz sikania dochodzi bardzo silny ból pleców. Nie mogę znaleźć pozycji, boli tak, że już zasnąć się nie da 😑 do d.upy to... powinnam pospac jeszcze z godzinę, później wracam do nauki 😞 dziś kolejny egzamin, chciałabym go tylko zaliczyć i mieć z głowy. Poczytam trochę, może coś zostanie w tym kalafiorze 😂😂

Lacze sie w bolu plecow 😉

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
U mnie też dziś ciężka noc, co prawda spałam dużo ale jakoś tak nerwowo bo ciągle wpadałam w taki pół sen i zastanawianie się czy nie przekręce się na plecy i nie zasłabnę :/ w ogóle wydaje mi się że nawet leżąc na boku gorzej mi się oddycha i serce wolniej bije... Niedługo będę na siedząco spać.

Całą ciążę czułam się super, miałam dużo energii, miałam więcej zajęć niz przed... A od czasu tej tachykardii trochę się podlamałam i najchętniej wcisnęłabym przycisk przewijania żeby już było marzec i kruszynka na świecie

Trzymam kciuki za Wasze naukowe sprawy oraz za wizyty i wyniki jeśli ktoś się dziś wybiera!!

Ja tez mam to uczucie wolniejszej pracy serca jakby ktos mi klate przygniotl. Zauważyłam ze zalezy od ulozenia dzieciatka zalezy to. W pierwszej ciazy mialam to bardzo często, i balam sie tego ze cos zlego sie dzieje, a teraz juz wiem ze trzeba poprostu zmienic pozycje. Tez bym przewinela juz na marzec 😉

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 09:29   #4649
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Hej hej, ja byłam na siku dwa razy, za drugim razem pies mi zagrodził drzwi i musiałam go przesuwać po podłodze

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 09:30   #4650
pomaranczowyogrod
Raczkowanie

Hej po wczorajszej wizycie wszystko ok, mały ma 1350g i ułożony miednicowo, mam nadzieje ze się przekreci. Takie bole jak mam moga występować ale lekarz przepisał mi magnez. I wizyty teraz co 3 tygodnie ja tez dzis nie mogłam spać. Jestem wykończona.

pomaranczowyogrod jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości