|
|
#4621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Wczoraj wieczorem tak sobie rozmyślalam, że w tej ciąży przynajmniej zgaga mnie nie męczy. Maluch jakoś nisko jest i raptem parę razy miałam porządną zgage. No to teraz obudziłam się po 3h snu z dzieckiem wypychajacym się mocno zaraz pod zebrami i straszną zgaga właśnie... I znowu oczy szeroko otwarte...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4622 |
|
Raczkowanie
|
Tez nie śpię. Od 2:15. Ale zaraz mąż wstanie to będzie mi trochę raźniej. Takie leżenie bez sensu strasznie męczy.
|
|
|
#4623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
My już też nie spimy, od 5:10.. ale dziś mamy wyprawę do Bydgoszczy. Asiula ja to jestem beztalecie parkowania w 90% zamieniam się z mężem miejscami przed blokiem żeby mógł zaparkować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ---------- Cytat:
na pewno uda się zdać wszystko za 1 razem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4626 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi od kiedy trzeba zbijać gorączkę? Od dwóch dni miałam 37,3-37,6. W nocy nie miałam już wcale, a teraz wyszło 38. Już brać paracetamol czy jeszcze nie?
|
|
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4631 |
|
Zadomowienie
|
😄 damy radę! Zabieram się za czytanie, wizaz dzisiaj trzeba odpuścić 😉 zdrówka!!
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam do klubu bezsennych Mamusiek
![]() dziś nie śpię od 2-giej, zjem śniadanie o spróbuję się zdrzemnąć |
|
|
|
#4633 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Brilliant, tak rachunki i inne papiery chyba wszedzie przychodzą. My papierów z banku dostaliśmy 30 listopada gdzie płatność była do 25ego ![]() Asiula, my w ramach SR sie dodatkowo zapisaliśmy. Ja niby bym nie musiała, bo z pracy co rok chodziłam na kurs, meza zapytałam tylko czy chciałby i stwierdził, ze jak to dotyczy pomocy dziecku to jak najbardziej jest za. Także ja uważam, ze trzeba takie szkolenie odbyć. Nawet dla wlasnego spokoju. Brilliant, smierć łóżeczkowa to do roku nawet. Ale faktycznie rodzice nieodpowiedzialni. My na czas drzemek wypinalysmy wszystkie smoczki ze wszelkich łańcuszków itd zeby sie dziecko przypadkiem nie owinęło. Koma za dzis tez zaciskam kciuki! ![]() Karolka, mnie zawsze lekarze mówią zeby zbijać od 38,5, ale i juz zaczynam od 38, bo wtedy wiem ze do wyższej nie dotrzymam, bo jak wyjdzie mi gorączka to znaczy, ze bardzo zle jest. Koma, a w ciąży wolno tymianek z podbialem? Bo słyszałam, ze nie. Ja dzis tez melduje sie po kiepskiej nocy. Najpierw dziwne sny, o 3:40 siku i takie spanie ze świadomością, ze sie spi :/ Juz kręcę nalesniki na obiad i byłam w paczkomacie po paczkę dla meza. Okazało sie, ze przysłali mu inna koszule niz zamawiał Miłego dnia Wam zycze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tymianek w ciąży raczej nie powinien być używany. |
|
|
|
|
#4635 |
|
Rozeznanie
|
Kciuki za nauke i egzaminy!
![]() W ciazy biore paracetamol juz przy 37,5 wlasnie, przy 38 to czulam sie juz baaaardzo zle. Na szczescie do tej pory tylko raz mi sie przeziebienie z temperatura trafilo w kazdej ciazy. Co teraz przy dziecku w przedszkolu wydaje sie cudem Tfu, tfu, zadnego niemalowanego drewna w tym pociagu nie ma, mam nadzieje, ze obdrapane sie liczy Nastawiam sie na drzemke w okolicy lunchu, po 4h snu nie wyrobie calego dnia w pracy bez tego...
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze sie zdrzemnelam od 6 i teraz jestem jak zombie- nienawidze tego uczucia. Jakbym kaca miala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4637 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też dziś ciężka noc, co prawda spałam dużo ale jakoś tak nerwowo bo ciągle wpadałam w taki pół sen i zastanawianie się czy nie przekręce się na plecy i nie zasłabnę :/ w ogóle wydaje mi się że nawet leżąc na boku gorzej mi się oddycha i serce wolniej bije... Niedługo będę na siedząco spać.
Całą ciążę czułam się super, miałam dużo energii, miałam więcej zajęć niz przed... A od czasu tej tachykardii trochę się podlamałam i najchętniej wcisnęłabym przycisk przewijania żeby już było marzec i kruszynka na świecie Trzymam kciuki za Wasze naukowe sprawy oraz za wizyty i wyniki jeśli ktoś się dziś wybiera!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Czemu nie mówiłyście że czas na zwolnieniu tak szybko leci?! ![]() Przecież ja nie mam na nic czasu ![]() Dzisiaj przeliczam ubraka po wczorajszych zakupach i jutro chcę zakończyć ten temat. Zawsze to coś ![]() Pani na szkole rodzenia bardzo polecala pajacyki na pierwsze miesiące życia więc w te mam zamiar najwięcej się zaopatrzyć. W ogóle wczoraj prowadziła zajęcia taka agentka - położna że do kabaretu by się to nadawało. Całe 1,5h wszyscy się śmiali takie teksty leciały. Mam mega ochotę na naleśniki ktoś za mnie zrobi?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Dzięki za kciuki! Odmeldowuje się 😊 nie namawiam do spożywania tymianku, żeby było jasne 😊😊 tak mi polecił ginekolog w szpitalu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4640 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja też mam problem z zasypianiem. Jestem zmęczona a kręce się i nie mogę usnąć :/ Cytat:
Cytat:
Kurcze, coś mnie brzuch pobolewa. A mam dziś trochę do zrobienia, bo od jutra mąż zaczyna malowanie i trzeba ogarnąć graty z sypialni :/ A tak mi się nie chce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4641 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Wy niepospalyscie a ja dzis jak mlody bog
mala sie obudzila 15min temu Sids w ogole najczesciej sie zdarza po szczepieniach, wiem ze do roku, ale w okresie poszczepiennym podobno przypadkow jest najwiecej ![]() Maz dzisiaj wyjechal na szkolenie, jutro wraca ale to ostatni raz i potem zapowiedzial ze juz nigdzie go nie wywioza ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Karolka - dziewczyny duzo napisaly. Jesli nie czujesz sie bardzo zle to tylko sie wzmacniaj. Jak bedzie gorzej to idz do lekarza. Na finiszu nie ma co ryzykowac samemu ![]() Mojej siostry maly manwirus 11 dniowy nawet nie wiedzialysmy ze jest taki....
|
|
|
|
#4642 |
|
Wtajemniczenie
|
Alley, wpadaj do mnie. Nalesniki gotowe
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też idę robic bo już nie wytrzymam ![]() A z czym jesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
Dżemem ostrezynowym i agrestowym produkcji mojej mamy
ale to dla meza bedzie, bo ja po dżemach mam zgagęWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry😊 ja ż kolei dziś spałam wyśmienicie, tylko 1 pobudka na siku z zamkniętymi oczami i teraz obudziłam się o 8.30 😁
Wczorajszy film w kinie był dobry tym bardziej że to polska komedia. Posmialam trochę, ale było tam bardzo głośno bo dużo muzy było w nim, i synek strasznie szalał i wierzgal 😐 może się bał tych dźwięków? Trzymam kciuki za dzisiejsze usg 3 trym. Torrence i Lelowa 😊 Karolka a dla Ciebie dużo zdrówka ☺ kuruj się i nie dopuści do wysokiej temp. Koma powodzenia na egzaminie. Zajrzałam wczoraj do Rossmann i normalnie nie było co kupić z tej promo 2+2, tak że lipa. W sumie coś tam potem wybrałam i dużo kupiłam i sporo wydalam, ale zakupy bez szału 😜 A dla wszystkich dobrego dnia 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
A ja po wczorajszym męczącym dniu miałam noc niemal idealna. Co prawda 3 razy wstawalam na siku ale nie pamiętam kiedy aż tak się wyspalam Ostatnio burze się po 3 i zasypiam po 6, a dzisiaj przespalam całą noc Spalam 9 godzin ![]() Selina - daj znać jak wczorajsza wyprawa Miłego dnia! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedno oko tylko otwarte zeby sie nie zabic po drodze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej, ja byłam na siku dwa razy, za drugim razem pies mi zagrodził drzwi i musiałam go przesuwać po podłodze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4650 |
|
Raczkowanie
|
Hej
po wczorajszej wizycie wszystko ok, mały ma 1350g i ułożony miednicowo, mam nadzieje ze się przekreci. Takie bole jak mam moga występować ale lekarz przepisał mi magnez. I wizyty teraz co 3 tygodnie ja tez dzis nie mogłam spać. Jestem wykończona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

u mnie oprócz sikania dochodzi bardzo silny ból pleców. Nie mogę znaleźć pozycji, boli tak, że już zasnąć się nie da
do d.upy to... powinnam pospac jeszcze z godzinę, później wracam do nauki
dziś kolejny egzamin, chciałabym go tylko zaliczyć i mieć z głowy. Poczytam trochę, może coś zostanie w tym kalafiorze 
na pewno uda się zdać wszystko za 1 razem 

Tfu, tfu, zadnego niemalowanego drewna w tym pociagu nie ma, mam nadzieje, ze obdrapane sie liczy

ktoś za mnie zrobi?? 

nawet nie wiedzialysmy ze jest taki....
może się bał tych dźwięków? 

jedno oko tylko otwarte zeby sie nie zabic po drodze