|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
no i czuje sie coraz bardziej zestresowana. Nie boje sie samego porodu ale czuje wewnetrzny niepokoj bez zadnego konkretnego powodu, czesciej teraz jestem poddenerwowana, zaniepokojonaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie chcę tu siać jakiejś negatywnej energii bo stresuje się głównie przez problemy osobiste a nie ciążę samą w sobie, ale jakoś tak mam, że jak jedna rzecz mnie stresuje to już wszystko widzę w czarnych barwach. Nie mogę się pozbyć tej myśli że już sobie nie wyobrażam życia bez dziecka a przecież jeszcze go z nami nie ma.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Mi ciezko zasnąć wieczorem a potem nie mogę wstać rano :/
Wracam właśnie ze szpitala. Trochę się narzekałam ale chociaż lekarz sympatyczny był Wiec mała wazy niecałe 1700, płeć potwierdzona łożysko 2 stopnia, przepływy prawidłowe, wody w normie ale na dolnej granicy. Za tydz i tak mam iść na kontrole do swojej ginki na usg mimo wszystko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Też chcę to magiczne przewijanie czasu albo chociaż mogłabym zapaść w jakiś sen zimowy
Odliczam teraz do 18:00, ciekawe ile ta moja wiercipięta waży
|
|
#4655 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, więc jeszcze nie odniosę się do skuteczności ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Straszne są te wizje ![]() Zagapiłam rosół i się za szybko i za mocno zagotował. Chyba rosołu z tego nie będzie :/ |
|||||
|
|
|
#4656 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomaranczowyogrod, brawa za wizytę
jeszcze ma czas na przekręcenie sie to trzymam za to kciuki ![]() Nadalka, czyli wszystko z brzuszkiem w normie? I waga jaka ładna przeciez a wody wazne, ze w normie mam nadzieje, ze spokojniejsza jesteś dzięki tej dodatkowej konsultacji. Wy o przyspieszaniu czasu, a ja chciałabym zeby jeszcze nic sie nie zmieniało, bo ja mam tyle nieogarnietych rzeczy, ze zaczyna mnie to stresować. Sam fakt łóżeczka w drugim pokoju mnie zaczyna wyprowadzać z równowagi. Mierzylam wczoraj znowu sypialnie, ale nie wejdzie tam nic nawet jakbym szafki nocne wyrzuciła. W najgorszym wypadku przywiozę mała rozkładana kanapę od rodziców i bede spac w pokoju Dziecia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze wszystko ok ![]() Cytat:
i podejrzewam ze ta wizyta bedzie strategiczna bo bedzie przedostatnia "duza" wizyta przed porodem. Jesli mowicie ze na usg III trymestru lekarz szacuje wage koncowa to pewnie u mnie bedzie tez wstepna decyzja o sposobie poroduWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam te naleśniki, nie wtrzymałam
|
|
|
|
|
#4660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to jest do konca ze smiercia lozeczkowa ale wydaje mi sie, ze do pol roczku najczesciej sie zdarza, a w takim wieku jak piszesz to z reguly cos innego zadzialalo. Masakra obwiazywac smoczka. Ale to jest podobna moda jak obkladanie pieluszka szyi i buzi zeby smok nie wypadal zeby nauczyc samodzielnego zasypiania, prawie u kazdej klezanki karmiacej mm widzialam takie cos.---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Jolinko, Torrence, Ojoanna kciuki za wizyty!
Lacze sie z wami myslami. Dzis bede mniej bo juz niedlugo wyjezdzamy, relacje zdam wieczorem. Spac dzis nie moglam, brzuch pobolewal jak na okres, chyba ze stresu
|
|
|
|
#4662 |
|
Rozeznanie
|
Parapet, a jak tam procedura z kozieradka wygląda?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Dubel
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2018-01-11 o 10:09 |
|
|
|
#4664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Maz zadzwonil niedawno bo sie niepokoil czemu w nocy nie spalam. Ten to na nieswiadomce zyje Dobra, ide bo musze standardowo leciec do drogerii bo wszystko mi sie skonczylo. Powinnam jeszcze zakupy spozywcze zrobic ale wiem ze to zly pomysl bo nie dam rady i zaczekam z tym do soboty i zrobie razem z mezem. A do soboty jakos przezyjemy a jutro wprosze sie do babci na sniadanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, mój nieogar ciążowy sięgnął zenitu. Kupiłam bratanicy na urodziny buty Adidasa bo bardzo chciała, schowałam je pod łóżkiem w sypialni. Z racji malowania wczoraj mąż wyciągał wszystko spod łóżka i dał mi te buty do reki żebym je położyła w innym miejscu. Od godziny szukam tego pudełka po całym domu i nigdzie nie ma. Coraz bardziej skłaniam się ku temu, że spakowałam to pudełko razem z innymi do wyrzucenia na śmieci.... Oczywiście mąż wczoraj wieczorem wyrzucił wszystko do kontenera.
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Jolinko, na Eksterminatorze byliście? też chcieliśmy iść w sobotę, ale zobaczymy jak moje plecy
![]() gratuluję udanych wizyt i kciuki za dzisiejsze zdrzemnęłam się chwilkę, ale jakoś tak niewygodnie chciałabym już urodzić, choć sporo rzeczy jeszcze nieogarniętych, no ale wstrzymuję się, bo przecież jeszcze tyle czasu łóżeczko, fotelik, ubranka, których w porównaniu do Was mam mało (jakoś niewiele mi się podoba), sporo kosmetycznych rzeczy jeszcze do kupienia... |
|
|
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, kciuki za wizyty! Czekamy na wieści
|
|
|
#4668 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe, czy ginka będzie usatysfakcjonowana ![]() Cytat:
![]() Moja ma siedzieć i rosnąć ![]() Cytat:
![]() Dałaś mi nadzieję, nie odpuszczę
|
|||
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję nieprzespanych nocy
![]() Koma-powodzenia dzisiaj na egzaminie ! Karolina-życzę zdrówka ! Do łóżka i trzeba się kurować Również trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na wieści Widzę że coraz więcej z Nas ma te bóle jak na okres... czy to są te skurcze ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
czyli co buty poszły na śmietnik ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4670 | ||
|
Zadomowienie
|
Znalazłam dwa sposoby: wcieranie naparu z kozieradki lub nakładanie tej namokniętej papki.
Łyżeczkę zmielonej kozieradki zalewasz 1/2 szklanki wrzątku. Przykrywasz i odstawiasz na noc do zaparzenia. Zlewasz tę wodę do jakiejś buteleczki z aplikatorem lub pipetą, przechowujesz w lodówce. Codziennie wcierasz w skórę głowy na suche włosy, nie zmywasz tego (czyli nie robisz tak, że trzymasz godzinę i myjesz, tylko radzą na noc, żeby to było na skórze). A drugi sposób to papkę, czyli te namoczone mielone ziarna nakładasz na włosy, zostawiasz, chyba na godzinę i myjesz głowę. Tak naprawdę można to i to robić, nie wyrzucać tej papki, tylko potrzymać w lodówce i przed myciem zrobić taką jakby maskę ![]() Cytat:
Rzekomo nie odeślą jak pojedziesz już z intensywną akcją, ale nie położą gdzie znajdą miejsce, więc potem możesz leżeć na takim oddziale, na którym syn nie będzie z tobą. Wiadomo, wszystko jest do zniesienia i do przeżycia, ale fajnie byłoby gdyby się tak nie zdarzyło. Cytat:
|
||
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku miałam piękna listę co z jakich rozmiarów ale potem nie chciało mi się jej uaktualniac jak coś dokupowalam albo dostawalam od kogoś ostatnio zrobiłam tylko szybki przegląd czy mam wszystkie ubranka do szpitala i jak się okazało ze tak to doszłam do wniosku, ze jak mi w trakcie braknie to na bieżąco mąż będzie jeździł ![]() No ale prawda jest też taka, że ubrań mam naprawdę dużo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj udało mi się kupić taki kombinezon do wózka z HMa http://m2.hm.com/pl_pl/productpage.0410291003.html tylko że kolor zgniła zieleń (szary też był) za uwaga 40zł
dla mnie. Jestem mega zadowolona bo był przeceniony z 129,00zł i podobał mi się odkąd wszedł w nową kolekcję. Nawet jakbym miała go nie użyć to zawsze mogę sprzedać za dobrą cenę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba kupię jednak monitor oddechu ![]() Moja koleżanka mówi, że dzięki temu w ciągu dnia zagląda do dziecka tylko tysiąc razy w ciągu dnia a nie milion i że bardzo uspokaja.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4674 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie też się czasem zastanawiam czy jak młody wariuje to dlatego, że mu się coś podoba czy nie podoba i się denerwuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On u mnie w H&M stacjonarnie był wczoraj za 60 zł (szary i zielony) Teraz to żałuję że nie wzięłam, pewnie jak jutro zajadę to już nie będzie
|
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sporo dziś was ma usg 3 trym. 😊 zazdro że podpatrzycie sobie bobaskow 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co miasto to inaczej idź jutro może będzie za 40zł bo babka mówiła że wczoraj akurat robili dodatkowe obniżki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za 40 bym wzięła bez wahana, a tak stałam z 10 minut i zastanawiałam się czy mi będzie potrzebny i doszłam do wniosku że chyba nie
|
|
|
|
|
#4680 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej 😊
Na szybko i z telefonu bo z trasy nadaje, w McD przy kawie czekamy aż otworzą nam sklep z fotelikami 😉 My juz po USG bo mieliśmy na 9.40. Wszystkie pomiary wypadly prawidłowo i bez zastrzeżeń. Mala wazy okolo 2 kg wiec pulpeta wyciskac nie będziemy raczej 😁 Poszla w mamusie bo miałam 2900 jak sie urodziłam. Położenie dalej miednicowe (nogi na glowie )) wiec będziemy czekać na rozwój sytuacji czy hrabianka nam sie obróci 😊
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

no i czuje sie coraz bardziej zestresowana. Nie boje sie samego porodu ale czuje wewnetrzny niepokoj bez zadnego konkretnego powodu, czesciej teraz jestem poddenerwowana, zaniepokojona
nie chcę tu siać jakiejś negatywnej energii bo stresuje się głównie przez problemy osobiste a nie ciążę samą w sobie, ale jakoś tak mam, że jak jedna rzecz mnie stresuje to już wszystko widzę w czarnych barwach. Nie mogę się pozbyć tej myśli że już sobie nie wyobrażam życia bez dziecka a przecież jeszcze go z nami nie ma.
Pisałaś o Brochowie? 

jeszcze ma czas na przekręcenie sie to trzymam za to kciuki
i podejrzewam ze ta wizyta bedzie strategiczna bo bedzie przedostatnia "duza" wizyta przed porodem. Jesli mowicie ze na usg III trymestru lekarz szacuje wage koncowa to pewnie u mnie bedzie tez wstepna decyzja o sposobie porodu

czyli co buty poszły na śmietnik ?

przeraża mnie szczerze mówiąc ten temat, choc niby dotyka tez mniej niz 1% noworodków i niemowlaków...
chyba kupię jednak monitor oddechu 
idź jutro może będzie za 40zł bo babka mówiła że wczoraj akurat robili dodatkowe obniżki