Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-11, 09:31   #4651
asiula1306
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja tak mialam przez 2tyg identyko ze spaniem. Ale jest lepiej, moze u ciebie tez sie niedlugo poprawi?

Lacze sie w bolu plecow

Ja tez mam to uczucie wolniejszej pracy serca jakby ktos mi klate przygniotl. Zauważyłam ze zalezy od ulozenia dzieciatka zalezy to. W pierwszej ciazy mialam to bardzo często, i balam sie tego ze cos zlego sie dzieje, a teraz juz wiem ze trzeba poprostu zmienic pozycje. Tez bym przewinela juz na marzec

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Oj ja juz tez bym wlaczyla przewijanie. Raz ze doczekac sie nie moge a dwa ze jest mi coraz ciezej. I z jednej strony mysle sobie ze nawet gdyby sie dziecko postanowilo urodzic teraz to nie byloby wielkiej tragedii a z drugiej to juz tak dlugo siedzi w srodku ze chce by te 6 tygodni jeszcze posiedzial no i czuje sie coraz bardziej zestresowana. Nie boje sie samego porodu ale czuje wewnetrzny niepokoj bez zadnego konkretnego powodu, czesciej teraz jestem poddenerwowana, zaniepokojona

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 09:37   #4652
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Oj ja juz tez bym wlaczyla przewijanie. Raz ze doczekac sie nie moge a dwa ze jest mi coraz ciezej. I z jednej strony mysle sobie ze nawet gdyby sie dziecko postanowilo urodzic teraz to nie byloby wielkiej tragedii a z drugiej to juz tak dlugo siedzi w srodku ze chce by te 6 tygodni jeszcze posiedzial no i czuje sie coraz bardziej zestresowana. Nie boje sie samego porodu ale czuje wewnetrzny niepokoj bez zadnego konkretnego powodu, czesciej teraz jestem poddenerwowana, zaniepokojona

Podpisuje się też pod tym niepokojem nie chcę tu siać jakiejś negatywnej energii bo stresuje się głównie przez problemy osobiste a nie ciążę samą w sobie, ale jakoś tak mam, że jak jedna rzecz mnie stresuje to już wszystko widzę w czarnych barwach. Nie mogę się pozbyć tej myśli że już sobie nie wyobrażam życia bez dziecka a przecież jeszcze go z nami nie ma.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 09:38   #4653
nadalka
Zakorzenienie

Hej. Mi ciezko zasnąć wieczorem a potem nie mogę wstać rano :/

Wracam właśnie ze szpitala.
Trochę się narzekałam ale chociaż lekarz sympatyczny był
Wiec mała wazy niecałe 1700, płeć potwierdzona łożysko 2 stopnia, przepływy prawidłowe, wody w normie ale na dolnej granicy.
Za tydz i tak mam iść na kontrole do swojej ginki na usg mimo wszystko.

Stary 2018-01-11, 09:39   #4654
Ojoanna29
Zakorzenienie

Też chcę to magiczne przewijanie czasu albo chociaż mogłabym zapaść w jakiś sen zimowy Mdłości, ból pleców, problemy z poruszaniem się.. Z jednej strony chciałabym już urodzić, ale z drugiej wolałabym żeby mała siedziała w brzuchu jak najdłużej, żeby wszystko było z nią ok, wszystko się rozwinęło dobrze itd.

Odliczam teraz do 18:00, ciekawe ile ta moja wiercipięta waży
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 09:48   #4655
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
A zdecydowałaś się już na coś konkretnie? Coś już kiedyś była mowa, ale kalafior nie pozwala mi sobie dokładnie przypomnieć Pisałaś o Brochowie?
Tak, trzymam się póki co Brochowa, ale też różne opinie do mnie docierają

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Jasne, zapytaj jeśli to nie problem. Robiłam już research preparatów, ale w ciąży oczywiście za wiele nie można używać. Jest sporo fajnych naturalnych ścierek np. woda Brzozowa, ale ścierki zawierają alkohol który jednak w jakimś minimalnym stopniu się wchłania. Dobre opinie ma też radical, który nie ma alkoholu w składzie, ale znajoma aptekarka mi odradziła bo nie poleca się stosowania "bomb witaminowych" w sytuacji kiedy bierze się już inne suplementy.
Może napar z mielonej kozieradki. Jestem po pierwszym dniu wcierania , więc jeszcze nie odniosę się do skuteczności

Cytat:
Ja chyba tez taki schemat sobie wydrukuje i powiesze w widocznym miejscu. Przezorny zawsze ubezpieczony, tym bardziej ze w panice wszystko z glowy ulatuje. Moj maz co prawda jest zawsze opanowany w trudnych sytuacjach ale nie zawsze ze mna bedzie
Na bezpiecznym maluchu dostaniecie taką książeczkę z instrukcją i rysunkami na różne sytuacje.

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
A u meza w pracy byl przypadek ze 9 miesieczne dziecko zmarlo. Mowili ze to lozeczkowa smierc byla. Tylko mi ten wiek juz nie pasowal. Krotko potem sie okazalo ze rodzice dawali smoczka i obwiazywali go wokol glowy czyms zeby ciagle nie wypadal. I dzieciatko sie udusilo wg mnie to bylo skrajnie nieodpowiedzialne
Co za pomysły !

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Jejku, straszne Ale też śmierć łóżeczkowa może zdarzyć się w takim wieku. Około 90% przypadków to dzieci do 6 miesięcy, ale uznaje się, że może się zdarzyć przez pierwszy rok życia dziecka...
To prawda, też nam mówili, że do pierwszego roku dziecko powinno spać w pobliżu rodziców.
Straszne są te wizje

Zagapiłam rosół i się za szybko i za mocno zagotował. Chyba rosołu z tego nie będzie :/
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 09:51   #4656
Lunak
Wtajemniczenie

Pomaranczowyogrod, brawa za wizytę jeszcze ma czas na przekręcenie sie to trzymam za to kciuki

Nadalka, czyli wszystko z brzuszkiem w normie? I waga jaka ładna przeciez a wody wazne, ze w normie mam nadzieje, ze spokojniejsza jesteś dzięki tej dodatkowej konsultacji.

Wy o przyspieszaniu czasu, a ja chciałabym zeby jeszcze nic sie nie zmieniało, bo ja mam tyle nieogarnietych rzeczy, ze zaczyna mnie to stresować. Sam fakt łóżeczka w drugim pokoju mnie zaczyna wyprowadzać z równowagi. Mierzylam wczoraj znowu sypialnie, ale nie wejdzie tam nic nawet jakbym szafki nocne wyrzuciła. W najgorszym wypadku przywiozę mała rozkładana kanapę od rodziców i bede spac w pokoju Dziecia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 09:53   #4657
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Wiec mała wazy niecałe 1700, płeć potwierdzona łożysko 2 stopnia, przepływy prawidłowe, wody w normie ale na dolnej granicy.

No to 1700g to calkiem sluszna waga dobrze ze wszystko ok
Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Też chcę to magiczne przewijanie czasu albo chociaż mogłabym zapaść w jakiś sen zimowy Mdłości, ból pleców, problemy z poruszaniem się.. Z jednej strony chciałabym już urodzić, ale z drugiej wolałabym żeby mała siedziała w brzuchu jak najdłużej, żeby wszystko było z nią ok, wszystko się rozwinęło dobrze itd.

Ja odliczam dni do wizyty. Pomimo ze mam co dwa tygodnie to jakos mi sie ten tydzien okropnie ciagnie a mam sporo pytan do lekarki- to pewnie dlatego. Chcialabym uslyszec tylko ze szyjka sie nie skraca i w tej materii nic zlego sie nie dzieje. No chyba ze juz powinna i podejrzewam ze ta wizyta bedzie strategiczna bo bedzie przedostatnia "duza" wizyta przed porodem. Jesli mowicie ze na usg III trymestru lekarz szacuje wage koncowa to pewnie u mnie bedzie tez wstepna decyzja o sposobie porodu

Stary 2018-01-11, 09:54   #4658
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość

Może napar z mielonej kozieradki. Jestem po pierwszym dniu wcierania , więc jeszcze nie odniosę się do skuteczności
Kiedyś wcieralam. Włosy rosły bardzo, przestały się przetłuszczać. ale zapach mnie zniechęcał 😝

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 09:55   #4659
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Wy o przyspieszaniu czasu, a ja chciałabym zeby jeszcze nic sie nie zmieniało, bo ja mam tyle nieogarnietych rzeczy, ze zaczyna mnie to stresować. Sam fakt łóżeczka w drugim pokoju mnie zaczyna wyprowadzać z równowagi. Mierzylam wczoraj znowu sypialnie, ale nie wejdzie tam nic nawet jakbym szafki nocne wyrzuciła. W najgorszym wypadku przywiozę mała rozkładana kanapę od rodziców i bede spac w pokoju Dziecia.
Ja tak samo, nic bym nie przesuwała i niech się ciągnie jak najdłużej

Zrobiłam te naleśniki, nie wtrzymałam

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:04   #4660
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Lelowa - moja jak miala 7 miesiecy i wowczas jeszcze calkowity rozszczep podniebienia to sie zakrztusila kostka... Karetke wzywalismy ale w miedzyczasie palcem wydlubalam bo juz sina zaczela sie robic. Wiem ze nie wolno tego robic ale nie miglam patrzec jak walczy o oddech. To bylo straszne ale ostatecznie nic sie nie stalo.
A u meza w pracy byl przypadek ze 9 miesieczne dziecko zmarlo. Mowili ze to lozeczkowa smierc byla. Tylko mi ten wiek juz nie pasowal. Krotko potem sie okazalo ze rodzice dawali smoczka i obwiazywali go wokol glowy czyms zeby ciagle nie wypadal. I dzieciatko sie udusilo wg mnie to bylo skrajnie nieodpowiedzialne
Ojej okropne Nie wiem jak to jest do konca ze smiercia lozeczkowa ale wydaje mi sie, ze do pol roczku najczesciej sie zdarza, a w takim wieku jak piszesz to z reguly cos innego zadzialalo. Masakra obwiazywac smoczka. Ale to jest podobna moda jak obkladanie pieluszka szyi i buzi zeby smok nie wypadal zeby nauczyc samodzielnego zasypiania, prawie u kazdej klezanki karmiacej mm widzialam takie cos.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez pomaranczowyogrod Pokaż wiadomość
Hej po wczorajszej wizycie wszystko ok, mały ma 1350g i ułożony miednicowo, mam nadzieje ze się przekreci. Takie bole jak mam moga występować ale lekarz przepisał mi magnez. I wizyty teraz co 3 tygodnie ja tez dzis nie mogłam spać. Jestem wykończona.

Super, ze wszystko ok!
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:06   #4661
lelowa
Zakorzenienie

Jolinko, Torrence, Ojoanna kciuki za wizyty!
Lacze sie z wami myslami. Dzis bede mniej bo juz niedlugo wyjezdzamy, relacje zdam wieczorem. Spac dzis nie moglam, brzuch pobolewal jak na okres, chyba ze stresu
Stary 2018-01-11, 10:07   #4662
bloody_marry
Rozeznanie

Parapet, a jak tam procedura z kozieradka wygląda?

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:07   #4663
lelowa
Zakorzenienie

Dubel

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-11 o 10:09
Stary 2018-01-11, 10:07   #4664
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Tak, trzymam się póki co Brochowa, ale też różne opinie do mnie docierają

Na bezpiecznym maluchu dostaniecie taką książeczkę z instrukcją i rysunkami na różne sytuacje.

Co za pomysły !

To prawda, też nam mówili, że do pierwszego roku dziecko powinno spać w pobliżu rodziców.
Straszne są te wizje

Zagapiłam rosół i się za szybko i za mocno zagotował. Chyba rosołu z tego nie będzie :/
A jeszcze ktory szpital rozwazasz? Ja celuje w te po drugiej stronie miasta- Kliniki, Kamienskiego lub Olesnica w przypadku cc planowanego. Ale musze sie przejechac wszedzie jeszcze w styczniu. Chociaz kurcze coraz bardziej boje sie ze bedzie lipa z miejscami biorac pod uwage obecna sytuacje z brakiem personelu :/
Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Pomaranczowyogrod, brawa za wizytę jeszcze ma czas na przekręcenie sie to trzymam za to kciuki

Nadalka, czyli wszystko z brzuszkiem w normie? I waga jaka ładna przeciez a wody wazne, ze w normie mam nadzieje, ze spokojniejsza jesteś dzięki tej dodatkowej konsultacji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja bym chciala opcje przewijania ale ze skompletowana wyprawka. Ostatnio nawet mezowi mowilam ze czuje sie zdenerwowana ze jeszcze jest tyle do kupienia i zalatwienia. No denerwuje sie bardziej niz prze slubem- wtedy bylam oaza spokoju w przygotowywaniach

Maz zadzwonil niedawno bo sie niepokoil czemu w nocy nie spalam. Ten to na nieswiadomce zyje

Dobra, ide bo musze standardowo leciec do drogerii bo wszystko mi sie skonczylo. Powinnam jeszcze zakupy spozywcze zrobic ale wiem ze to zly pomysl bo nie dam rady i zaczekam z tym do soboty i zrobie razem z mezem. A do soboty jakos przezyjemy a jutro wprosze sie do babci na sniadanie

Stary 2018-01-11, 10:08   #4665
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Wiecie co, mój nieogar ciążowy sięgnął zenitu. Kupiłam bratanicy na urodziny buty Adidasa bo bardzo chciała, schowałam je pod łóżkiem w sypialni. Z racji malowania wczoraj mąż wyciągał wszystko spod łóżka i dał mi te buty do reki żebym je położyła w innym miejscu. Od godziny szukam tego pudełka po całym domu i nigdzie nie ma. Coraz bardziej skłaniam się ku temu, że spakowałam to pudełko razem z innymi do wyrzucenia na śmieci.... Oczywiście mąż wczoraj wieczorem wyrzucił wszystko do kontenera.

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:09   #4666
julietta83
Zakorzenienie

Jolinko, na Eksterminatorze byliście? też chcieliśmy iść w sobotę, ale zobaczymy jak moje plecy

gratuluję udanych wizyt i kciuki za dzisiejsze

zdrzemnęłam się chwilkę, ale jakoś tak niewygodnie
chciałabym już urodzić, choć sporo rzeczy jeszcze nieogarniętych, no ale wstrzymuję się, bo przecież jeszcze tyle czasu
łóżeczko, fotelik, ubranka, których w porównaniu do Was mam mało (jakoś niewiele mi się podoba), sporo kosmetycznych rzeczy jeszcze do kupienia...
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:09   #4667
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dziewczyny, kciuki za wizyty! Czekamy na wieści

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:11   #4668
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Super
Ciekawe, czy ginka będzie usatysfakcjonowana

Cytat:

Kciuki za wizytę

Moja ma siedzieć i rosnąć

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Kiedyś wcieralam. Włosy rosły bardzo, przestały się przetłuszczać. ale zapach mnie zniechęcał 😝
Czuć trochę maggi, ale jestem zdesperowana
Dałaś mi nadzieję, nie odpuszczę
Stary 2018-01-11, 10:20   #4669
Mecassie
Zakorzenienie

Współczuję nieprzespanych nocy mi od paru dni udaje się przespać ciągiem 9h bez męczenia się także mega się z tego cieszę

Koma-powodzenia dzisiaj na egzaminie !
Karolina-życzę zdrówka ! Do łóżka i trzeba się kurować

Również trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na wieści

Widzę że coraz więcej z Nas ma te bóle jak na okres... czy to są te skurcze ?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Wiecie co, mój nieogar ciążowy sięgnął zenitu. Kupiłam bratanicy na urodziny buty Adidasa bo bardzo chciała, schowałam je pod łóżkiem w sypialni. Z racji malowania wczoraj mąż wyciągał wszystko spod łóżka i dał mi te buty do reki żebym je położyła w innym miejscu. Od godziny szukam tego pudełka po całym domu i nigdzie nie ma. Coraz bardziej skłaniam się ku temu, że spakowałam to pudełko razem z innymi do wyrzucenia na śmieci.... Oczywiście mąż wczoraj wieczorem wyrzucił wszystko do kontenera.

O kurde.! czyli co buty poszły na śmietnik ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:24   #4670
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Parapet, a jak tam procedura z kozieradka wygląda?
Znalazłam dwa sposoby: wcieranie naparu z kozieradki lub nakładanie tej namokniętej papki.
Łyżeczkę zmielonej kozieradki zalewasz 1/2 szklanki wrzątku. Przykrywasz i odstawiasz na noc do zaparzenia. Zlewasz tę wodę do jakiejś buteleczki z aplikatorem lub pipetą, przechowujesz w lodówce. Codziennie wcierasz w skórę głowy na suche włosy, nie zmywasz tego (czyli nie robisz tak, że trzymasz godzinę i myjesz, tylko radzą na noc, żeby to było na skórze).
A drugi sposób to papkę, czyli te namoczone mielone ziarna nakładasz na włosy, zostawiasz, chyba na godzinę i myjesz głowę.
Tak naprawdę można to i to robić, nie wyrzucać tej papki, tylko potrzymać w lodówce i przed myciem zrobić taką jakby maskę

Cytat:
A jeszcze ktory szpital rozwazasz? Ja celuje w te po drugiej stronie miasta- Kliniki, Kamienskiego lub Olesnica w przypadku cc planowanego. Ale musze sie przejechac wszedzie jeszcze w styczniu. Chociaz kurcze coraz bardziej boje sie ze bedzie lipa z miejscami biorac pod uwage obecna sytuacje z brakiem personelu :/
Patrzyłam ostatnio na dojazd na Kamieńskiego, bo kusi mnie ta opcja własnej położnej, ale to jest 2 razy dłużej niż na Brochów!
Rzekomo nie odeślą jak pojedziesz już z intensywną akcją, ale nie położą gdzie znajdą miejsce, więc potem możesz leżeć na takim oddziale, na którym syn nie będzie z tobą.
Wiadomo, wszystko jest do zniesienia i do przeżycia, ale fajnie byłoby gdyby się tak nie zdarzyło.

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
O cholercia, chyba wygrywasz w kalafiorze
Stary 2018-01-11, 10:26   #4671
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
My dostalismy 3 stycznia z terminem platnosci do 1

Po ciazy polecam szampon apteczny Dermena na wypadajace wlosy, super dziala.

Ja tak samo, wczesniej co dziennie mylam bo masakra z tym przetluszczaniem byla, reraz co 2-3 dni i wcale wielce tluste nie sa. Szkoda, ze po porodzie z powrotem bedzie to samo

W koncu wzielam sie za przejrzenie kartonow z ciuszkami po corci
Doliczajac nowe rzeczy na dzien dzisiejszy mam na 56:
2 pajace
1 spioszki
14 body dlugi rekaw
3 body krotki rekaw
4 kaftaniki
4 polspiochy
4 sweterki
Na 62:
1 pajac
14 spioszkow
9 body dr
9 kaftanikow
5 sweterkow
Dobrze, ze sie za to wzielam bo pare rzeczy musze dokupic, m.in. spioszki na 56, polspiochy na oba rozmiary, czapeczki cienkie bawelniane na 36 i 38, moze po 2-3 pajacyki na oba rozmiary. Kombiaki mam dwa 56 i 62 wiec to mi odpada, skarpetek i cieplych czapek tez dosc. Body krotki rekaw na razie nie kupuje, jak sie zrobi cieplo to wtedy klikne.
Jakas spokojniejsza juz jestem
Ja już nie liczę
Na początku miałam piękna listę co z jakich rozmiarów ale potem nie chciało mi się jej uaktualniac jak coś dokupowalam albo dostawalam od kogoś ostatnio zrobiłam tylko szybki przegląd czy mam wszystkie ubranka do szpitala i jak się okazało ze tak to doszłam do wniosku, ze jak mi w trakcie braknie to na bieżąco mąż będzie jeździł
No ale prawda jest też taka, że ubrań mam naprawdę dużo

Stary 2018-01-11, 10:30   #4672
Mecassie
Zakorzenienie

Wczoraj udało mi się kupić taki kombinezon do wózka z HMa http://m2.hm.com/pl_pl/productpage.0410291003.html tylko że kolor zgniła zieleń (szary też był) za uwaga 40zł dla mnie. Jestem mega zadowolona bo był przeceniony z 129,00zł i podobał mi się odkąd wszedł w nową kolekcję. Nawet jakbym miała go nie użyć to zawsze mogę sprzedać za dobrą cenę

Stary 2018-01-11, 10:30   #4673
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Jejku, straszne tematy na wieczór tu poruszane sa, wiem ze tak w życiu bywa, ale az mnie zmroziło...

O sids chyba sie mówi do ukończenia przez dziecko 1 rz, a ryzyko sids wzrasta w momencie jak dziecko nauczy sie przekręcać z plecy na brzuch - przynajmniej tak pisała mamaginekolog... bo dziecko wtedy moze główka włożyć w rożne przedmioty jak poduszki itp przeraża mnie szczerze mówiąc ten temat, choc niby dotyka tez mniej niz 1% noworodków i niemowlaków...

Resztę nadrobie jutro, ciekawe czy zasnę

Asiula, tez sie zapisałam na te warsztaty bezpieczny maluch
Jejku, straszne to co piszecie chyba kupię jednak monitor oddechu
Moja koleżanka mówi, że dzięki temu w ciągu dnia zagląda do dziecka tylko tysiąc razy w ciągu dnia a nie milion i że bardzo uspokaja.

Stary 2018-01-11, 10:34   #4674
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:

No i super 😊 brawa i gratki dla dziecka i matki 😁

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:

O to to, ja też mam właśnie takie leki i niepokój w sercu, bo jednak to wszystko co się ma wydarzyć w najbliższym czasie to takie obce dla mnie 🤔 a ja zawsze taka plochliwa i bojna du.pa jestem.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:35   #4675
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Dzień dobry😊 ja ż kolei dziś spałam wyśmienicie, tylko 1 pobudka na siku z zamkniętymi oczami i teraz obudziłam się o 8.30 😁
Wczorajszy film w kinie był dobry tym bardziej że to polska komedia. Posmialam trochę, ale było tam bardzo głośno bo dużo muzy było w nim, i synek strasznie szalał i wierzgal 😐 może się bał tych dźwięków?

Trzymam kciuki za dzisiejsze usg 3 trym. Torrence i Lelowa 😊

Karolka a dla Ciebie dużo zdrówka ☺ kuruj się i nie dopuści do wysokiej temp.

Koma powodzenia na egzaminie.

Zajrzałam wczoraj do Rossmann i normalnie nie było co kupić z tej promo 2+2, tak że lipa. W sumie coś tam potem wybrałam i dużo kupiłam i sporo wydalam, ale zakupy bez szału 😜

A dla wszystkich dobrego dnia 😉

A co tam ciekawego kupiłaś z ross?

Ja właśnie też się czasem zastanawiam czy jak młody wariuje to dlatego, że mu się coś podoba czy nie podoba i się denerwuje

Stary 2018-01-11, 10:36   #4676
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Wczoraj udało mi się kupić taki kombinezon do wózka z HMa http://m2.hm.com/pl_pl/productpage.0410291003.html tylko że kolor zgniła zieleń (szary też był) za uwaga 40zł dla mnie. Jestem mega zadowolona bo był przeceniony z 129,00zł i podobał mi się odkąd wszedł w nową kolekcję. Nawet jakbym miała go nie użyć to zawsze mogę sprzedać za dobrą cenę

On u mnie w H&M stacjonarnie był wczoraj za 60 zł (szary i zielony)
Teraz to żałuję że nie wzięłam, pewnie jak jutro zajadę to już nie będzie

Stary 2018-01-11, 10:36   #4677
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:

O kciuki za wizytę 😊
sporo dziś was ma usg 3 trym. 😊 zazdro że podpatrzycie sobie bobaskow 😉

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:39   #4678
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
On u mnie w H&M stacjonarnie był wczoraj za 60 zł (szary i zielony)
Teraz to żałuję że nie wzięłam, pewnie jak jutro zajadę to już nie będzie
Nie kumam tych rozbieżności cen w HMie co miasto to inaczej idź jutro może będzie za 40zł bo babka mówiła że wczoraj akurat robili dodatkowe obniżki

Stary 2018-01-11, 10:41   #4679
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Nie kumam tych rozbieżności cen w HMie co miasto to inaczej idź jutro może będzie za 40zł bo babka mówiła że wczoraj akurat robili dodatkowe obniżki
Zajdę jutro bo i tak będę w pobliżu, może akurat się trafi za 40 Za 40 bym wzięła bez wahana, a tak stałam z 10 minut i zastanawiałam się czy mi będzie potrzebny i doszłam do wniosku że chyba nie

Stary 2018-01-11, 10:42   #4680
Torrence
Wtajemniczenie

Hej hej 😊

Na szybko i z telefonu bo z trasy nadaje, w McD przy kawie czekamy aż otworzą nam sklep z fotelikami 😉

My juz po USG bo mieliśmy na 9.40. Wszystkie pomiary wypadly prawidłowo i bez zastrzeżeń. Mala wazy okolo 2 kg wiec pulpeta wyciskac nie będziemy raczej 😁 Poszla w mamusie bo miałam 2900 jak sie urodziłam. Położenie dalej miednicowe (nogi na glowie)) wiec będziemy czekać na rozwój sytuacji czy hrabianka nam sie obróci 😊

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości