Mamusie lipcowe 2018 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-13, 21:56   #4891
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Ktos pisał tu wczesniej o kłuciu w pochwie...
Aaa to ja

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 22:01   #4892
asiaczek
Zakorzenienie

Wchodzę, widzę,że Wy o jedzeniu,więc wychodzę. Wchodzę znowu a Wy dalej o jedzeniu masakra, mi się nie chce gotować a zjadłabym wszystko o czym piszecie gdybym tylko mogła

Stary 2018-01-13, 22:01   #4893
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Aaa to ja

Blanka na czasie

Z tą pizzą to pierwsze co pomyślałam, to "ale siara" Ale potem przypomniałam sobie jak ja się rozpłakałam, bo mężowi było smutno, ze tyle śpię.. No ale to dalej nie jest dostawca pizzy

Ja wczoraj zła byłam na męża, że nie zajechał po drodze do Maca i nie przywiózł mi szejka mimo, że prosiłam. Też byłam blisko płaczu Bo jak się kobieta nastawi na konkretne żarcie, to potem nie wymagaj, że nagle się odwidzi..

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-13 o 22:03
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 22:02   #4894
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Blanka na czasie

Z tą pizzą to pierwsze co pomyślałam, to "ale siara" Ale potem przypomniałam sobie jak ja się rozpłakałam, bo mężowi było smutno, ze tyle śpię.. No ale to dalej nie jest dostawca pizzy
Też mi wstyd, ale co zrobię? trudno, nie moja wina, że mi pizzy nie zrobili!

Pizzy nie ma, rogaliki są gorące.. Eh.. Jak żyć? 😂

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-13 o 22:05
Stary 2018-01-13, 22:18   #4895
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mi wstyd, ale co zrobię? trudno, nie moja wina, że mi pizzy nie zrobili!

Pizzy nie ma, rogaliki są gorące.. Eh.. Jak żyć?

Rogaliki som, nie umrzesz.

Tak w ogóle, jak dostawca na to zareagował?

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Jakis czas temu odkurzyłam mieszkanie.. Od razu inaczej się oddycha

Stary 2018-01-13, 22:24   #4896
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Najpierw popatrzył jak na wariatke, potem jak go przeprosilam i powiedziałam, że jestem w ciąży i nie do końca nad sobą panuje to on zaczął mnie jeszcze bardziej przepraszac...
Koniec końców dostałam mega duża pizze w cenie mojej małej.

Już jem pizze 😍

Stary 2018-01-13, 22:29   #4897
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Najpierw popatrzył jak na wariatke, potem jak go przeprosilam i powiedziałam, że jestem w ciąży i nie do końca nad sobą panuje to on zaczął mnie jeszcze bardziej przepraszac...

Już jem pizze

Czyli na lepsze wyszło, gratuluje! Może ja też zacznę ryczeć przy dostawcach?

Smacznego, Blanka Ja za serową nie przepadam, temu tak dobrze znoszę twoją pizzę

Jestem ostatnia na liście, urodzę ostatnia? Czy przeczucie mnie myli, kiedy myślę, że urodzę krótko przed terminem? 23 lipca mamy rocznicę ślubu..

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-13 o 22:34
Stary 2018-01-13, 22:34   #4898
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

Zalezy jaki czas temu ale fakt jak sie odkurzy to od razu jakos przyjemniej.

Cytat:

Już jem pizze 😍

A to dostawa była speed’em chyba dla ciężarnej

Fajne rogaliki!
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 22:41   #4899
madziara889
Zakorzenienie

Jejke, wy jeszcze o jedzeniu? To dołożę swoje Mama zrobiła mi racuszki z serka homogenizowanego, zeżarłam wszystkie Teraz naszło mnie na kebaba ale to nieosiągalne na pocieszenie mam piwko.

Łączę się w bólu z problemami po czosnku. Sosu nie jem od poprzedniej ciąży, za każdym razem mam zgagę więc odpuściłam.

Patrzę w apkę, a tu dzisiaj już 18 tc, zaraz półmetek.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 22:41   #4900
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Rogaliki gotowe

Załącznik 7389131

Podobaja mi się,podrzucisz przepis?
Ja po tych wynikach krwi boje się spać. Jak kretynka mi się wydaje,ze juz nie wstane z tego łóżka jak zasnę :sciana:

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 22:43   #4901
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
No i zaliczyłam pierwszy wybuch hormonów.
Popłakałam się przy facecie od pizzy bo przywiózł tylko pizze brata.
Moja zapomnieli zrobić i znów muszę czekać godzinę ponad!!!

O dziś też przeżyłam burzę hormonów, puściłam sobie muzykę relaksującą dla kobiet w ciąży, żeby stresy zminimalizować i tylko mnie do płaczu doprowadziła ta muzyka za refleksyjna dla mnie
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 22:44   #4902
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Podobaja mi się,podrzucisz przepis?
Ja po tych wynikach krwi boje się spać. Jak kretynka mi się wydaje,ze juz nie wstane z tego łóżka jak zasnę :sciana:

Proszę bardzo

https://www.kwestiasmaku.com/przepis/rogaliki-drozdzowe

Ej spokojnie, jakby to było coś poważnego, to teściowa by tego nie zignorowała! Spokojnie, bo nerwy nie są wskazane!

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Jejke, wy jeszcze o jedzeniu? To dołożę swoje Mama zrobiła mi racuszki z serka homogenizowanego, zeżarłam wszystkie Teraz naszło mnie na kebaba ale to nieosiągalne na pocieszenie mam piwko.

Łączę się w bólu z problemami po czosnku. Sosu nie jem od poprzedniej ciąży, za każdym razem mam zgagę więc odpuściłam.

Patrzę w apkę, a tu dzisiaj już 18 tc, zaraz półmetek.

Jakie piwko pijesz?

Stary 2018-01-13, 22:45   #4903
madziara889
Zakorzenienie

Bavarię

Stary 2018-01-13, 22:46   #4904
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Bavarię

Słyszałam o niej. Naprawdę smakuje jak piwo??

Stary 2018-01-13, 22:48   #4905
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam o niej. Naprawdę smakuje jak piwo??

Chyba najbardziej ze wszystkich bezalko.

Stary 2018-01-13, 22:48   #4906
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba najbardziej ze wszystkich bezalko.

Muszę kupić!

Dziewczyny komunikat!! Kończymy wątek!

Stary 2018-01-13, 22:49   #4907
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Mi od tych frytek mega niedobrze pizze bym mogla zjesc

Wiecie co, tesciowa mi zrobila jakieś super duper te badania i mi wyszedł niedobór sodu ( za malo wody piję) i jeszcze taki hormon troponina czy jakoś tak,ktory sie pojawia przy zawale :-/ i to sporo podwyzszony. Wiem,ze nie powinnam sie nakrecac, tesciowa mi w sumie nic nie powiedziala,ze to coś złego,ale z 2 strony chyba nie powinnam tego tak zostawiać...a jeszcze teraz mąż na delegacji a ja sama w domu z dzieckiem...

Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app
O mi teraz też wyszedł niedobór sodu, czekam z niecierpliwością na wizytę w środę, a tego hormonu nie miałam badanego więc kto wie. Duże masz odchylenie od normy? A po za tym trzeba myśleć pozytywnie przy takich zmianach w trakcie ciąży co przechodzimy pewnie jakieś odchylenia od norm są normalne i tylko będzie trzeba kontrolować badania.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 23:55   #4908
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
O mi teraz też wyszedł niedobór sodu, czekam z niecierpliwością na wizytę w środę, a tego hormonu nie miałam badanego więc kto wie. Duże masz odchylenie od normy? A po za tym trzeba myśleć pozytywnie przy takich zmianach w trakcie ciąży co przechodzimy pewnie jakieś odchylenia od norm są normalne i tylko będzie trzeba kontrolować badania.
Na niedobór sodu polecam picie soku pomidorowego. W Biedronce jest takowy z firny Dawtona, pyszny

Stary 2018-01-14, 02:30   #4909
folinka
Zadomowienie

O matulu, za mną kolejny zabiegany dzień...

Pisałyście, nasze wege mamy, żeby wrzucać ciekawe przepisy i już jak smażyłam dziś, to pomyślałam o wrzuceniu przepisu, ale kurka własnie się skapnęłam, że to pewnie nie dla Was, bo z jajkami W każdym razie robiłam dziś Lidusi jedne z naszych ulubionych placuszków - buraczane Zresztą, dla niej absolutnie każde jedne są ulubione
asiaczek, pisałaś kiedyś, że nie wiesz, co będziesz synkowi dawać do jedzenia poza domem... Wszelakie placuszki to dla mnie jedna z wygodniejszych opcji "wyjściowych". Jutro jedziemy do Ikei, to pół dnia nam co najmniej zejdzie na pewno jak zwykle, więc dziś zrobiłam więcej tych placuszków i na jutro będą jak znalazł!
http://blwmama.pl/kolorowe-mini-omle...dzo-latwe-blw/

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Folinka, bardzo dziękuję za listę. Mogłabyś mi napisać choćby na prv. ilości ubranek jakie rekomendujesz? szczerze mówiąc ja totalnie nie wiem na co się nastawiać i każda wskazówka się przyda na start
Pewnie! Jak kogoś interesuje moje zdanie, to napiszę bez problemu Ale to nie dziś już. Jak pomyślę i sklecę, to wrzucę!

Cytat:
Wiecie co, tesciowa mi zrobila jakieś super duper te badania i mi wyszedł niedobór sodu ( za malo wody piję) i jeszcze taki hormon troponina czy jakoś tak,ktory sie pojawia przy zawale :-/ i to sporo podwyzszony. Wiem,ze nie powinnam sie nakrecac, tesciowa mi w sumie nic nie powiedziala,ze to coś złego,ale z 2 strony chyba nie powinnam tego tak zostawiać...a jeszcze teraz mąż na delegacji a ja sama w domu z dzieckiem...

Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app
Nie zamartwiaj się, proszę! Pomyśl, że wczoraj o tym nie wiedziałaś w ogóle i przecież spałaś spokojnie Skoro teściowa nie bije na alarm (Skoro pobiera Ci krew, to rozumiem, że jest pielęgniarką?), to postaraj się jej wierzyć. Dobrze, że masz niedługo gina, to dopytasz o to!

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ja do listy wyprawkowej dopisała bym jeszcze smoczek, ew.szumisia. warto też się zastanowić czy zamiast chusteczek do pupy nie używać wacików moczonych w wodzie. Wiadomo,że są lepsze i gorsze chusteczki nawilżane,ale to zawsze chemia,którą będzie się używało z początku nawet kilkanaście razy dziennie.

A co do octaniapetu to niestety on ma zły skład i aż dziwne,że jest tak powszechnie stosowany. Może któraś z Was orientuje się jaka jest inna alternatywa do odkažania pępka? Ja teraz Mateuszowi dezynfekuję rany albo wodą utlenioną albo jakimś innym sprayem,ale nie wiem czy co nadaje się do pępuszka

Smoczka jakoś nie pisałam, bo minimum przez pierwszy miesiąc nie daję smoczka, żeby nie ryzykować zaburzenia ssania i kłopotów z karmieniem w efekcie później w postaci "mam za mało mleka".
Nie zawsze Używam chusteczek, które mają w składzie tylko i wyłącznie wodę i wyciąg z owoca. Waciki i woda to na pewno super zdrowotne rozwiązanie, ale kurka strasznie upierdliwe i czasochłonne.
No, zdaje się, że jedyna alternatywa do Octeniseptu to spirytus rozcieńczony z wodą 1:2... Ja wolę raz dziennie pępuszka odkazić, żeby żadna infekcja się tam nie wdała.

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Naeema Pokaż wiadomość
Podziwiam te z was, które mają na stanie 2-3 dzieci i do tego są aktywne zawodowo. Folinka, jak Ty to ogarniasz? I jeszcze dajesz radę książkę przeczytać?
Po pierwsze i przede wszystkim nie JA to ogarniam, a MY - ja i mąż. Może to ja jakaś nie ogarnięta sama jestem , ale nigdy nie rozumiałam tego słynnego określenia "mąż POMAGA w domu" A dlaczego ma tylko pomagać? To mój dom i dzieci czy nasz dom i nasze dzieci? Więc skoro obydwoje pracujemy zawodowo, to zasuwamy w domu obydwoje nie tyle po równo, co odpowiednio do możliwości i czasu. A jeśli jestem na macierzyńskim, to przecież też się nie wyleguję, więc niewiele wtedy się zmienia
I ja pracuję obecnie tylko dwa dni w tygodniu Książki to mało czytam, po parę stron na raz tylko...
I jak to już jedna mama na tym wątku stwierdziła, dopiero jakoś tak przy trzecim dziecku, zaczyna jakiś ład i organizacja w domu panować

Ana, porannarossa, witajcie
pozytywna, Blanka, vesna, evees, odowska, Sandam, RudyKot, fitelina, gratuluję serdzecznie wszystkich udanych wizyt i usg
Jeśli bym kogoś pominęła, to niechcący! Wszystkim bardzo gratuluję!

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Łożysko wysoko na przedniej ścianie – czy ma to jakieś znaczenie lub konsekwencje?
Że wysoko, to dobrze Gdy jest za nisko - za blisko szyjki to jest niebezpiecznie. A jak na przedniej ścianie to tylko tyle, że przez to możesz ciut później poczuć ruchy niż gdyby było na tylnej.

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

Mam wrażenie, że coś mi z cytowania pouciekało... No nic, już nie poradzę

zua, pozwoliłam sobie dodać do pierwszego postu link do Twojego postu, to od razu obydwie listy tam są
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 07:07   #4910
norka93
Wtajemniczenie

Folinko, zerknęłam na przepis.. Sama takie z chęcia bym zjadłam i jak już odejdzie mi wstręt do jajek, to ni ma opcji - muszę zrobić Dziękujemy

Te chusteczki, które używasz, to pewnie w Polsce ich ni ma?

Dziewuszki moje, zasnęłam ok. 2:30, obudziłam się o 6. Teraz siedzę i wsuwam moją królikę sałatkę. Na 9 do kościoła, mam nadzieję, że jakoś wytrzymam, jak nie, to mąż odwiezie do domu. Do 22 ze snem na pewno nie wytrzymam. Musiałabym mieć nakaz stania na baczność cały dzień za milion dolarów..

Stary 2018-01-14, 07:26   #4911
MalaGosia88
Zakorzenienie

No naprawdę, wchodzę a tu 5 stron do nadrobienia... wszystkie o żarciu mnie się smaki co godzinę zmieniają, Mąż już wie, że nie ma sensu pytać rano co na obiad ;-). Ostatnio wróciło mi słodkie i racuchy z jabłkami robiłam też w kolejce natchniony przez Was ryż na mleku
Stary 2018-01-14, 07:34   #4912
summer_overture
Zadomowienie

Czytam sobie i czytam zaległości, zaznaczam do cytowania, a tu ten &^$#^* Windows restartuje mi kompa i aktualizuje się. Myślałam, że z wściekłości pogryzę klawiaturę. Już nie wiem co i jak.

Ja dziś jak zwykle nie śpię od 6, obudził mnie oczywiście zatkany nos i wygłodniałe kocisko

A teraz siedzę jak zombie i nie wiem co chciałam napisać. Może tyle, że smacznie się czytało kilka ostatnich stron Ja wczoraj zrobiłam megaostrą, tajską ogórkową z moich zeszłorocznych ogórków (ale to zabrzmiało ), a na kolację zamówiliśmy pizzę Wyrzutów sumienia brak

Dziewczyny, wszystkim gratuluję udanych i obfitujących w pozytywne wiadomości wizyt, gratuluję też uroczych fotek Maluchów. Mam nadzieję, że będziecie trzymały za mnie kciuki we wtorek, bo od wczoraj czuję koszmarny niepokój, w sumie z niczym nie związany, ale jednak... Łapie mnie taki lęk, zwłaszcza wieczorem i rano, aż mnie dusi w gardle i w klatce piersiowej....

Któraś pytała o sesję zdjęciową... Ja od kilku dni drążę temat i szukam fotografa, ale do sesji noworodkowej. Ciążowej nie chcę, bo nie czuję się za dobrze w swoim ciele (chociaż TŻ jest zachwycony ;p), w dodatku, jak większość z was, mam pojedyncze syfy na twarzy, co jeden zniknie - pojawia się kolejny. Ale noworodkowa.... Już nawet wstępnie rozmawiałam z dwoma fotografami, wstępnie jestem dogadana na sesję noworodkową i sesję rodzinną (My, Małe i nasz pies .

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 07:36   #4913
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny sukces spałam dziś calą noc! 😊 Od 23-7 nie mogę uwierzyć .. to chyba pierwsza noc od początku ciąży, przespaną w całości, czuje, że dziś świat zwojuje 😋

A Wy tu ciągle o jedzeniu.. 😊 ja kiedyś uwielbiałam gotować, wymyślać potrawy its. Ale to było wtedy kiedy nie musiałam. Teraz odkąd to jest tylko już parę lat na mojej głowie, to już tak nie lubię.. nie piekę zbyt często kilka ulubionych obiadów czy zup i powielam 😊

Rogaliki Blanki ommmm uwielbiam drożdżowe 😊 a dziś to my lecimy na pizzę, bo już wczoraj miałam smaka 😊 😊 miłego dnia wszystkim!

Stary 2018-01-14, 07:41   #4914
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
No naprawdę, wchodzę a tu 5 stron do nadrobienia... wszystkie o żarciu mnie się smaki co godzinę zmieniają, Mąż już wie, że nie ma sensu pytać rano co na obiad ;-). Ostatnio wróciło mi słodkie i racuchy z jabłkami robiłam też w kolejce natchniony przez Was ryż na mleku

Racuchy.... Ryż na mleku... Mniam! Ale niestety w ciąży słodkie to nie moje smaki

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny sukces spałam dziś calą noc! 😊 Od 23-7 nie mogę uwierzyć .. to chyba pierwsza noc od początku ciąży, przespaną w całości, czuje, że dziś świat zwojuje 😋

A Wy tu ciągle o jedzeniu.. 😊 ja kiedyś uwielbiałam gotować, wymyślać potrawy its. Ale to było wtedy kiedy nie musiałam. Teraz odkąd to jest tylko już parę lat na mojej głowie, to już tak nie lubię.. nie piekę zbyt często kilka ulubionych obiadów czy zup i powielam 😊

Rogaliki Blanki ommmm uwielbiam drożdżowe 😊 a dziś to my lecimy na pizzę, bo już wczoraj miałam smaka 😊 😊 miłego dnia wszystkim!

Ela, gratuluję przespanej nocy i zazdraszczam bardzo!
Miłego dnia również!

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-01-14, 07:50   #4915
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny sukces spałam dziś calą noc! Od 23-7 nie mogę uwierzyć .. to chyba pierwsza noc od początku ciąży, przespaną w całości, czuje, że dziś świat zwojuje

A Wy tu ciągle o jedzeniu.. ja kiedyś uwielbiałam gotować, wymyślać potrawy its. Ale to było wtedy kiedy nie musiałam. Teraz odkąd to jest tylko już parę lat na mojej głowie, to już tak nie lubię.. nie piekę zbyt często kilka ulubionych obiadów czy zup i powielam

Rogaliki Blanki ommmm uwielbiam drożdżowe a dziś to my lecimy na pizzę, bo już wczoraj miałam smaka miłego dnia wszystkim!

AAAAAAA! Gratuluję! Cieszę się jakbym to ja tak spała, super!

To jeszcze dopomnę się - który tydzień ciąży?

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Czytam sobie i czytam zaległości, zaznaczam do cytowania, a tu ten &^$#^* Windows restartuje mi kompa i aktualizuje się. Myślałam, że z wściekłości pogryzę klawiaturę. Już nie wiem co i jak.

Ja dziś jak zwykle nie śpię od 6, obudził mnie oczywiście zatkany nos i wygłodniałe kocisko
Pierwszy akapit rozbawił mnie do łez, szczególnie te hieroglify

Współczuję tego niewyspania.. Mi o dziwo głowa leci, nieco boli, ale nie mogę spać..

Stary 2018-01-14, 08:00   #4916
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
AAAAAAA! Gratuluję! Cieszę się jakbym to ja tak spała, super!

To jeszcze dopomnę się - który tydzień ciąży?

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Pierwszy akapit rozbawił mnie do łez, szczególnie te hieroglify

Współczuję tego niewyspania.. Mi o dziwo głowa leci, nieco boli, ale nie mogę spać..
Norko, ale ty już po spaniu czy wciąż przed??

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-01-14, 08:15   #4917
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norka 😘😘 a Ty przed spaniem czy po? 😊 14 tydzień u mnie. U Ciebie jeszcze I trymestr tak? Może to faktycznie się zmieni z drugim?

Summer 😘😘 😊😊

Stary 2018-01-14, 08:27   #4918
Naeema
Raczkowanie

Witam się po w udanej nocy
Udanej w porównaniu z poprzednimi, bo spałam 23-4, a potem synek chciał już ranek zasnęliśmy o 5.30. Ale czuję się świenie w porównaniu z poprzednimi dniami.

Nie mogę za Wami nadążyć, tyle piszecie

Folinka, masz rację, jak mąż działa na równi z żoną to jest o wiele łatwiej.
Mój niestety bardzo często wyjeżdża i jestem sama (są rodzice, ale to na chwilę pomogą), więc obowiązki domowe są na mojej głowie. Za to jak już się zdarzy, że mąż pracuje na miejscu (rzadkość) to mega doceniam, jak po południu jest w domu i dzielimy się tym, co trzeba zrobić.
Folinka - nie pozostaje nic tylko brać się szybko za trzecie po porodzie skoro mówisz , że wtedy się ogarnia

Pisałyście o prywatności - nie strzegę jej przed Wami, bo przecież dzielimy się tu jednym z najważniejszych i najbardziej intymnych wydarzeń w życiu. Niestety nie mamy kontroli nad tym, kto czyta forum - wiele niezalogowanych osób podczytuje. A mam w rodzinie wiele młodych dziewczyn, które siedzą w domu z dzieckiem, rzadko wychodzą i tylko nos w komputerze. Nie chcę, żeby wiedzieli o pewnych rzeczach, co innego koleżanki. A moje miejsce zamieszkania+informacja o pracy i imię dziecka i moje, no cóż, dla kogoś kto mnie zna będzie oczywiste.
Może załóżmy klub - tylko dla tych, które chcą i udzielają się i tam będziemy mogły powiedzieć o sobie coś więcej?

Byłam w piątek na wizycie, jednak po tragedii ayry jakoś nie umiałam się dzielić swoją radością.
Maluch ma 5,30cm, NT=1, nóżki, rączki są, narządy wewnętrzne w porządku Jetem przeszczęśliwa!
I prawdopodobnie drugi chłopiec

Zmykam na pobranie krwii, zdecydowałam się po rozmowie mężem na test Pappa.

Miłego dnia wszystkim!
Naeema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 08:34   #4919
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naeema Pokaż wiadomość
Witam się po w udanej nocy
Udanej w porównaniu z poprzednimi, bo spałam 23-4, a potem synek chciał już ranek zasnęliśmy o 5.30. Ale czuję się świenie w porównaniu z poprzednimi dniami.

Nie mogę za Wami nadążyć, tyle piszecie

Folinka, masz rację, jak mąż działa na równi z żoną to jest o wiele łatwiej.
Mój niestety bardzo często wyjeżdża i jestem sama (są rodzice, ale to na chwilę pomogą), więc obowiązki domowe są na mojej głowie. Za to jak już się zdarzy, że mąż pracuje na miejscu (rzadkość) to mega doceniam, jak po południu jest w domu i dzielimy się tym, co trzeba zrobić.
Folinka - nie pozostaje nic tylko brać się szybko za trzecie po porodzie skoro mówisz , że wtedy się ogarnia

Pisałyście o prywatności - nie strzegę jej przed Wami, bo przecież dzielimy się tu jednym z najważniejszych i najbardziej intymnych wydarzeń w życiu. Niestety nie mamy kontroli nad tym, kto czyta forum - wiele niezalogowanych osób podczytuje. A mam w rodzinie wiele młodych dziewczyn, które siedzą w domu z dzieckiem, rzadko wychodzą i tylko nos w komputerze. Nie chcę, żeby wiedzieli o pewnych rzeczach, co innego koleżanki. A moje miejsce zamieszkania+informacja o pracy i imię dziecka i moje, no cóż, dla kogoś kto mnie zna będzie oczywiste.
Może załóżmy klub - tylko dla tych, które chcą i udzielają się i tam będziemy mogły powiedzieć o sobie coś więcej?

Byłam w piątek na wizycie, jednak po tragedii ayry jakoś nie umiałam się dzielić swoją radością.
Maluch ma 5,30cm, NT=1, nóżki, rączki są, narządy wewnętrzne w porządku Jetem przeszczęśliwa!
I prawdopodobnie drugi chłopiec

Zmykam na pobranie krwii, zdecydowałam się po rozmowie mężem na test Pappa.

Miłego dnia wszystkim!
Naema, gratulacje!! Który u Ciebie tydzień?
Poza tym odnośnie prywatności - zgadzam się w 100%, ja często gryzę się po palcach, żeby nie napisać czegoś, co bardzo łatwo naprowadziłoby zainteresowanych na mój trop. Bo to, czym się dzielę z Wami, niekoniecznie jest tym, czym chcę się podzielić z całym światem, z osobami, które znam, ale które nie życzą mi dobrze itd. Trochę to blokuje i pozbawia możliwości wyrzucenia z siebie czasem bardzo negatywnych emocji...

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-01-14, 08:38   #4920
nesska89
Raczkowanie

Cześć dziewczyny nie jestem w stanie nadrobić wszystkich waszych postów któraś z Was pisała o wózka i o producentach z Częstochowy ja polecam Tako mają super wózki w fajnej cenie zazdroszczę wam tych smaków, myślałam że już wszystkie objawy ciąży mam za sobą, ale niestety tak nie jest :/ wszystko mi śmierdzi i od wszystkiego mnie odrzuca dziękuję za słowa otuchy z moimi dziadkami już lepiej są już w domu. Za to szwagier miał wypadek w pracy i stracił palec :/ ten 2018 rok coś kiepsko się zaczyna ale mam nadzieję że lipiec wynagrodzi wszytko gratuluję udanych wizyt zdrowych córek i synków trzymajcie za mnie jutro kciuki mam usg genetyczne!

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości