Mamusie lipcowe 2018 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-14, 08:44   #4921
fioletowe okulary
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Ja napiszę tak niejedzeniowo :-D

Czy któraś z Was źle się czuła po feminionie 2 ? Nadal wymiotuje codziennie i mam mdłości, raz na kilka dni zdąży się lepszy dzień , i zaczynam podejrzewać te tabletki. Gdy rano zapomniałam ich wziąć i wzięłam dopiero wieczorem- wtedy leciałam do wc i się męczyłam cały wieczór
Stary 2018-01-14, 08:55   #4922
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość

Czy któraś z Was źle się czuła po feminionie 2 ? Nadal wymiotuje codziennie i mam mdłości, raz na kilka dni zdąży się lepszy dzień , i zaczynam podejrzewać te tabletki. Gdy rano zapomniałam ich wziąć i wzięłam dopiero wieczorem- wtedy leciałam do wc i się męczyłam cały wieczór
Ja czuje się dobrze, ale w poprzedniej ciąży miałam tak po samym kwasie foliowym jak zmieniłam tabletki na pregne wszystko przeszło. Spróbuj odstawić tabletki ma kilka dni, lub kup inne

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 09:04   #4923
MalaGosia88
Zakorzenienie

Naema gratuluję zdrowego maluszka no i chłopiec, z ubrankami jesteś ustawiona

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Naema, gratulacje!! Który u Ciebie tydzień?
Poza tym odnośnie prywatności - zgadzam się w 100%, ja często gryzę się po palcach, żeby nie napisać czegoś, co bardzo łatwo naprowadziłoby zainteresowanych na mój trop. Bo to, czym się dzielę z Wami, niekoniecznie jest tym, czym chcę się podzielić z całym światem, z osobami, które znam, ale które nie życzą mi dobrze itd. Trochę to blokuje i pozbawia możliwości wyrzucenia z siebie czasem bardzo negatywnych emocji...
Mam to samo ... Już parę razy się nie pohamowałam i potem żałowałam...

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny nie jestem w stanie nadrobić wszystkich waszych postów któraś z Was pisała o wózka i o producentach z Częstochowy ja polecam Tako mają super wózki w fajnej cenie zazdroszczę wam tych smaków, myślałam że już wszystkie objawy ciąży mam za sobą, ale niestety tak nie jest :/ wszystko mi śmierdzi i od wszystkiego mnie odrzuca dziękuję za słowa otuchy z moimi dziadkami już lepiej są już w domu. Za to szwagier miał wypadek w pracy i stracił palec :/ ten 2018 rok coś kiepsko się zaczyna ale mam nadzieję że lipiec wynagrodzi wszytko gratuluję udanych wizyt zdrowych córek i synków trzymajcie za mnie jutro kciuki mam usg genetyczne!

Co do tych cen w Tako, to napewno nie w salone firmowym lepiej szukać konkretnego modelu w Internecie jeżeli chce się zaoszczędzić. Za jakiś fajniejszy model z dodatkami ceny 1800-2000 złotych. Ale ja mam trochę niższy próg wydatkowy, więc dla mnie to dużo
Stary 2018-01-14, 09:09   #4924
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość

Mam to samo ... Już parę razy się nie pohamowałam i potem żałowałam...

Co do tych cen w Tako, to napewno nie w salone firmowym lepiej szukać konkretnego modelu w Internecie jeżeli chce się zaoszczędzić. Za jakiś fajniejszy model z dodatkami ceny 1800-2000 złotych. Ale ja mam trochę niższy próg wydatkowy, więc dla mnie to dużo
Ja na dniach otwartych kupiłam za 1200zl trzeba trafić na dobra promocje , chociaż widziałam że mieli też wózki za grubo ponad 2000 zł

K
Stary 2018-01-14, 09:18   #4925
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na dniach otwartych kupiłam za 1200zl trzeba trafić na dobra promocje , chociaż widziałam że mieli też wózki za grubo ponad 2000 zł

Ooo to rozsądna cena super Wam się udało! Tak z rok temu szukałam spacerówki i ceny od 1000 złotych w górę, jedynie parasolki taniej. Ale przyznam, że salon duży, wybór ogromny, nie tylko wózków, ale innych akcesoriów, no tylko te ceny...
Stary 2018-01-14, 09:30   #4926
summer_overture
Zadomowienie

Jeżeli chodzi o mnie, to ostatnio moim faworytem jest ten wózek:

http://allegro.pl/mega-hit-2017-woze...124806101.html

Ale to mi się zmienia co chwilę, zastanawiam się też, czy jest sens tyle wydawać, bo jeszcze miesiąc lub dwa i dojdę do wózków za 2,5 tys. zł

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 09:35   #4927
madziara889
Zakorzenienie

Witam z rana.

Summer ładny ten wózek.

My stwierdziliśmy, że nie ma sensu kupować nowego wózka jak mamy ten, kolor jakoś przecierpię.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 09:38   #4928
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Ooo to rozsądna cena super Wam się udało! Tak z rok temu szukałam spacerówki i ceny od 1000 złotych w górę, jedynie parasolki taniej. Ale przyznam, że salon duży, wybór ogromny, nie tylko wózków, ale innych akcesoriów, no tylko te ceny...
Mieliśmy szczęście ostatnio mieli wyprzedaże i podobno też super ceny, ale akurat wszystko co nam potrzebne już mamy ceny mają z kosmosu. Jak oglądaliśmy łóżeczka to przeżyłam szok cenowy ale wybór duuuzy, z wyjątkiem fotelikow

K
Stary 2018-01-14, 09:42   #4929
pozytywnaj
Zadomowienie

hejo. Ja również przespałam noc 😍od 00.40 do 6:50😍😍

Ja bym była za klubem wtedy faktycznie człowiek spokojniejszy.

Gratulacje udanych wizyt!

Co do wózka, ja mam po dzieciach kupowałam w neutralnym kolorze kiedyś, bo wiedziałam, że chcę dużą rodzinkę.

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 09:44   #4930
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Mieliśmy szczęście ostatnio mieli wyprzedaże i podobno też super ceny, ale akurat wszystko co nam potrzebne już mamy ceny mają z kosmosu. Jak oglądaliśmy łóżeczka to przeżyłam szok cenowy ale wybór duuuzy, z wyjątkiem fotelikow

Ooo nawet nie wiedziałam, że były promocje, może zorganizują coś jeszcze na wiosnę, jakieś wyprzedaże poprzedniego rocznika

Summer ładny model
Stary 2018-01-14, 09:53   #4931
Elaaaa
Wtajemniczenie

Naema aa się nam chłopcy rozkrecili na wątku 😊😊 gratuluję zdrowego maluszka!

Pozytywna ooo super, że też wyspana! 😊

Stary 2018-01-14, 09:57   #4932
Naeema
Raczkowanie

Cytat:
..
12+5

Cytat:
W pierwszej ciąży źle się czułąm, ale po 1.

Cytat:

Dziękuję
Dokładnie, ubranka i zabawki są - jaka to oszczędność miejsca i kasy!
Ciąża zupełnie inna od poprzedniej, więc zastanawiałam się gdzie ewentualnie upchniemy te dziewczęce akcesoria, ale problem prawdopodobnie się rozwiązał
A tak naprawdę płeć jest mi obojętna, ważne że zdrowe, cieszę się z chłopca, ale z dziewczynki też bym się bardzo cieszyła

Ja polecałam tako, nadal polecam. Kupowałam wózek w salonie i był tańszy niż w internecie, dostaliśmy jeszcze różne akcesoria gratis (parasolkę, mufki, uchwyt na kubek). Nie ma też problemu z serwisem - nigdy nie chcieli dowodu zakupu, nie kazali też płacić za przebitą dętkę, a tego gwarancja nie obejmuje. Dodam, że awarie w naszym wózku to tylko jakieś drobiazgi, z którymi można funkcjonować, naprawialiśmy je w salonie bo było nam po drodze
Jeśli chodzi o cenę to pewnie zależy jak się trafi.
Znajomi też kupowali w salonie za 1200 i bardo ładny i komfortowy wózek.

Jesteście może z okolic Częstochowy?
Naeema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 10:03   #4933
porannarosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Folinko, zerknęłam na przepis.. Sama takie z chęcia bym zjadłam i jak już odejdzie mi wstręt do jajek, to ni ma opcji - muszę zrobić Dziękujemy

Te chusteczki, które używasz, to pewnie w Polsce ich ni ma?

Dziewuszki moje, zasnęłam ok. 2:30, obudziłam się o 6. Teraz siedzę i wsuwam moją królikę sałatkę. Na 9 do kościoła, mam nadzieję, że jakoś wytrzymam, jak nie, to mąż odwiezie do domu. Do 22 ze snem na pewno nie wytrzymam. Musiałabym mieć nakaz stania na baczność cały dzień za milion dolarów..
Wiem, że takie chusteczki "Water Wipes" są dostępne na Allegro. Cena może niezbyt atrakcyjna, ale czasem zdarzają się w licytacji i można upolować w lepszej cenie.

Cytat:
Napisane przez Naeema Pokaż wiadomość
Witam się po w udanej nocy
Udanej w porównaniu z poprzednimi, bo spałam 23-4, a potem synek chciał już ranek zasnęliśmy o 5.30. Ale czuję się świenie w porównaniu z poprzednimi dniami.

Nie mogę za Wami nadążyć, tyle piszecie

Folinka, masz rację, jak mąż działa na równi z żoną to jest o wiele łatwiej.
Mój niestety bardzo często wyjeżdża i jestem sama (są rodzice, ale to na chwilę pomogą), więc obowiązki domowe są na mojej głowie. Za to jak już się zdarzy, że mąż pracuje na miejscu (rzadkość) to mega doceniam, jak po południu jest w domu i dzielimy się tym, co trzeba zrobić.
Folinka - nie pozostaje nic tylko brać się szybko za trzecie po porodzie skoro mówisz , że wtedy się ogarnia

Pisałyście o prywatności - nie strzegę jej przed Wami, bo przecież dzielimy się tu jednym z najważniejszych i najbardziej intymnych wydarzeń w życiu. Niestety nie mamy kontroli nad tym, kto czyta forum - wiele niezalogowanych osób podczytuje. A mam w rodzinie wiele młodych dziewczyn, które siedzą w domu z dzieckiem, rzadko wychodzą i tylko nos w komputerze. Nie chcę, żeby wiedzieli o pewnych rzeczach, co innego koleżanki. A moje miejsce zamieszkania+informacja o pracy i imię dziecka i moje, no cóż, dla kogoś kto mnie zna będzie oczywiste.
Może załóżmy klub - tylko dla tych, które chcą i udzielają się i tam będziemy mogły powiedzieć o sobie coś więcej?

Byłam w piątek na wizycie, jednak po tragedii ayry jakoś nie umiałam się dzielić swoją radością.
Maluch ma 5,30cm, NT=1, nóżki, rączki są, narządy wewnętrzne w porządku Jetem przeszczęśliwa!
I prawdopodobnie drugi chłopiec

Zmykam na pobranie krwii, zdecydowałam się po rozmowie mężem na test Pappa.

Miłego dnia wszystkim!
Gratuluję udanej wizyty
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 10:09   #4934
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Proszę bardzo

https://www.kwestiasmaku.com/przepis/rogaliki-drozdzowe

Ej spokojnie, jakby to było coś poważnego, to teściowa by tego nie zignorowała! Spokojnie, bo nerwy nie są wskazane!

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Jakie piwko pijesz?

Dziękuję :-*
Odnioslam wrażenie,ze tesciowka sama do konca nie wie co to u mnie znaczy...
Ja z piwek lubię radlera cytrynowego chyba z warki 0% alko. Taka troche oranzada,ale mnie bawaria odrzuca całkowicie. Jej smak mi sie kojarzy z wywietrzałym piwem

Cytat:
Muszę kupić!

Dziewczyny komunikat!! Kończymy wątek!

Szybko poszło :brawo:

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
O mi teraz też wyszedł niedobór sodu, czekam z niecierpliwością na wizytę w środę, a tego hormonu nie miałam badanego więc kto wie. Duże masz odchylenie od normy? A po za tym trzeba myśleć pozytywnie przy takich zmianach w trakcie ciąży co przechodzimy pewnie jakieś odchylenia od norm są normalne i tylko będzie trzeba kontrolować badania.
Tak po pierwszym czytaniu to ten sód to odwodnienie, u mnie sie zgadza,bo nie mialam ostatnio jak sobie kupić wody wiec nie piłam ale juz mam zapas mojej ukochanej cisowianki niegazowanej (pije ją od narodzin Młodej), wiec teraz będę pić. Na razie plan 1 butelka na dzień

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
O matulu, za mną kolejny zabiegany dzień...

Pisałyście, nasze wege mamy, żeby wrzucać ciekawe przepisy i już jak smażyłam dziś, to pomyślałam o wrzuceniu przepisu, ale kurka własnie się skapnęłam, że to pewnie nie dla Was, bo z jajkami W każdym razie robiłam dziś Lidusi jedne z naszych ulubionych placuszków - buraczane Zresztą, dla niej absolutnie każde jedne są ulubione
asiaczek, pisałaś kiedyś, że nie wiesz, co będziesz synkowi dawać do jedzenia poza domem... Wszelakie placuszki to dla mnie jedna z wygodniejszych opcji "wyjściowych". Jutro jedziemy do Ikei, to pół dnia nam co najmniej zejdzie na pewno jak zwykle, więc dziś zrobiłam więcej tych placuszków i na jutro będą jak znalazł!
http://blwmama.pl/kolorowe-mini-omle...dzo-latwe-blw/

Pewnie! Jak kogoś interesuje moje zdanie, to napiszę bez problemu Ale to nie dziś już. Jak pomyślę i sklecę, to wrzucę!

Nie zamartwiaj się, proszę! Pomyśl, że wczoraj o tym nie wiedziałaś w ogóle i przecież spałaś spokojnie Skoro teściowa nie bije na alarm (Skoro pobiera Ci krew, to rozumiem, że jest pielęgniarką?), to postaraj się jej wierzyć. Dobrze, że masz niedługo gina, to dopytasz o to!

Smoczka jakoś nie pisałam, bo minimum przez pierwszy miesiąc nie daję smoczka, żeby nie ryzykować zaburzenia ssania i kłopotów z karmieniem w efekcie później w postaci "mam za mało mleka".
Nie zawsze Używam chusteczek, które mają w składzie tylko i wyłącznie wodę i wyciąg z owoca. Waciki i woda to na pewno super zdrowotne rozwiązanie, ale kurka strasznie upierdliwe i czasochłonne.
No, zdaje się, że jedyna alternatywa do Octeniseptu to spirytus rozcieńczony z wodą 1:2... Ja wolę raz dziennie pępuszka odkazić, żeby żadna infekcja się tam nie wdała.

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Po pierwsze i przede wszystkim nie JA to ogarniam, a MY - ja i mąż. Może to ja jakaś nie ogarnięta sama jestem , ale nigdy nie rozumiałam tego słynnego określenia "mąż POMAGA w domu" A dlaczego ma tylko pomagać? To mój dom i dzieci czy nasz dom i nasze dzieci? Więc skoro obydwoje pracujemy zawodowo, to zasuwamy w domu obydwoje nie tyle po równo, co odpowiednio do możliwości i czasu. A jeśli jestem na macierzyńskim, to przecież też się nie wyleguję, więc niewiele wtedy się zmienia
I ja pracuję obecnie tylko dwa dni w tygodniu Książki to mało czytam, po parę stron na raz tylko...
I jak to już jedna mama na tym wątku stwierdziła, dopiero jakoś tak przy trzecim dziecku, zaczyna jakiś ład i organizacja w domu panować

Ana, porannarossa, witajcie
pozytywna, Blanka, vesna, evees, odowska, Sandam, RudyKot, fitelina, gratuluję serdzecznie wszystkich udanych wizyt i usg
Jeśli bym kogoś pominęła, to niechcący! Wszystkim bardzo gratuluję!

Że wysoko, to dobrze Gdy jest za nisko - za blisko szyjki to jest niebezpiecznie. A jak na przedniej ścianie to tylko tyle, że przez to możesz ciut później poczuć ruchy niż gdyby było na tylnej.

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

Mam wrażenie, że coś mi z cytowania pouciekało... No nic, już nie poradzę

zua, pozwoliłam sobie dodać do pierwszego postu link do Twojego postu, to od razu obydwie listy tam są
Ja jak wychodze z Młoda gdzies na pół dnia to robie właśnie jakieś placuszki, muffinki,ciasteczka, zdarza sie tez ze biore te tubki owocowe albo dayup, owoce pokrojone w pojemniczku,gotowe do jedzenia, orkisz eksponowany czy inne ziarna,suszone owoce (sa takie fajne chrupiące jabluszka albo banany), juz jakiś czas sie zbieram zeby zrobic domowa granole z alaantkowe,tez spoko przekąska na wyjście. Tylko to właśnie tak na słodko,a coś zeby tak zjeść obiadowo to ciezko,przydaloby sie gdzies podgrzać,wiec ja wtedy normalnie jem w jakiejs restauracji czy innym barze z domowymi obiadami 👍

Wstałam,żyje,jest dobrze 😅

Co do podziału obowiązków to u nas moze nie jest po równo,ale kazdy wie co ma robić. Myślę,ze jak bede pracowac to sie to jeszcze jakos inaczej podzieli

Znajoma czerwcowka ma łożysko u ujścia pochwy i bedzie mieć cc z tego powodu

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny sukces spałam dziś calą noc! 😊 Od 23-7 nie mogę uwierzyć .. to chyba pierwsza noc od początku ciąży, przespaną w całości, czuje, że dziś świat zwojuje 😋

A Wy tu ciągle o jedzeniu.. 😊 ja kiedyś uwielbiałam gotować, wymyślać potrawy its. Ale to było wtedy kiedy nie musiałam. Teraz odkąd to jest tylko już parę lat na mojej głowie, to już tak nie lubię.. nie piekę zbyt często kilka ulubionych obiadów czy zup i powielam 😊

Rogaliki Blanki ommmm uwielbiam drożdżowe 😊 a dziś to my lecimy na pizzę, bo już wczoraj miałam smaka 😊 😊 miłego dnia wszystkim!

Super,oby tak już zostało!

Cytat:
Cześć dziewczyny nie jestem w stanie nadrobić wszystkich waszych postów któraś z Was pisała o wózka i o producentach z Częstochowy ja polecam Tako mają super wózki w fajnej cenie zazdroszczę wam tych smaków, myślałam że już wszystkie objawy ciąży mam za sobą, ale niestety tak nie jest :/ wszystko mi śmierdzi i od wszystkiego mnie odrzuca dziękuję za słowa otuchy z moimi dziadkami już lepiej są już w domu. Za to szwagier miał wypadek w pracy i stracił palec :/ ten 2018 rok coś kiepsko się zaczyna ale mam nadzieję że lipiec wynagrodzi wszytko gratuluję udanych wizyt zdrowych córek i synków trzymajcie za mnie jutro kciuki mam usg genetyczne!

Ja mam wózek barletta rainbow adamex i ma kilka mankamentów. Np czesto mi ucieka powietrze w 1 kole, budka w spacerowce troche opada i jeszcze ciężko chodzi regulacja oparcia. U Ciebie w tym tako wszystko idealnie?

Mnie tez nadal od wielu rzeczy odrzuca. A potem jak mi przejdzie to pewnie znow przytyje 18 kg...
Kciuki za usg,jutro będą mocniejsze ✊✊✊

Cytat:
Poza tym odnośnie prywatności - zgadzam się w 100%, ja często gryzę się po palcach, żeby nie napisać czegoś, co bardzo łatwo naprowadziłoby zainteresowanych na mój trop. Bo to, czym się dzielę z Wami, niekoniecznie jest tym, czym chcę się podzielić z całym światem, z osobami, które znam, ale które nie życzą mi dobrze itd. Trochę to blokuje i pozbawia możliwości wyrzucenia z siebie czasem bardzo negatywnych emocji...
Mnie już by można wykryć na upartego :-/ dlatego wiecej pisze na zamknietej grupie na fejsie

Cytat:

Ja sie zle czuje po witaminach,wczoraj mialam tak jak Ty- wzięłam po południu i caly wieczór sie krecilam kolo kibelka. I obiad mi siedzial na żołądku wiele godzin... A wzielam ten prenatal zamiast moich standardowych i jak widać bez różnicy. Pewnie przez to mi sie pogorszyly wyniki,skoro tych witamin unikam. Teraz sie zastanawiam czy dziś brać,chyba sie zmusze...

Dziś mialam na śniadanie nalesniki z serem i bananem i sos ze śmietany z syropem daktylowym-przysiegam ze smakowal jak toffi.
Ja uwielbiam gotować i piec,przed ciążą prawie codziennie coś piekłam,kazdy posilek wymyślalam dla Młodej, a teraz to sie zmuszam pół dnia zeby sie zabrać za gotowanie.

Miłej niedzieli życzę:-*

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 10:12   #4935
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecałam tako, nadal polecam. Kupowałam wózek w salonie i był tańszy niż w internecie, dostaliśmy jeszcze różne akcesoria gratis (parasolkę, mufki, uchwyt na kubek). Nie ma też problemu z serwisem - nigdy nie chcieli dowodu zakupu, nie kazali też płacić za przebitą dętkę, a tego gwarancja nie obejmuje. Dodam, że awarie w naszym wózku to tylko jakieś drobiazgi, z którymi można funkcjonować, naprawialiśmy je w salonie bo było nam po drodze
Wózek 2 w 1? Bez promocji? To naprawdę dobry zakup jeżeli chodzi o markę, to również Tako polecam, 4 dzieci wyjeździła w jednym modelu z mojej rodziny. Co do napraw - potwierdzam, bez problemów się podejmują.
Stary 2018-01-14, 10:22   #4936
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o mnie, to ostatnio moim faworytem jest ten wózek:

http://allegro.pl/mega-hit-2017-woze...124806101.html

Ale to mi się zmienia co chwilę, zastanawiam się też, czy jest sens tyle wydawać, bo jeszcze miesiąc lub dwa i dojdę do wózków za 2,5 tys. zł
Calkiem podobny do mojegoCapture%2B_2018-01-14-10-18-09.png
Cytat:
Ooo nawet nie wiedziałam, że były promocje, może zorganizują coś jeszcze na wiosnę, jakieś wyprzedaże poprzedniego rocznika

Summer ładny model
My kupowalismy chyba 1.5 miesiaca przed terminem porodu,zeby gwarancja byla jak najdłużej

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 10:35   #4937
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziękuję :-*
Odnioslam wrażenie,ze tesciowka sama do konca nie wie co to u mnie znaczy...
Ja z piwek lubię radlera cytrynowego chyba z warki 0% alko. Taka troche oranzada,ale mnie bawaria odrzuca całkowicie. Jej smak mi sie kojarzy z wywietrzałym piwem

Szybko poszło :brawo:

Tak po pierwszym czytaniu to ten sód to odwodnienie, u mnie sie zgadza,bo nie mialam ostatnio jak sobie kupić wody wiec nie piłam ale juz mam zapas mojej ukochanej cisowianki niegazowanej (pije ją od narodzin Młodej), wiec teraz będę pić. Na razie plan 1 butelka na dzień

Ja jak wychodze z Młoda gdzies na pół dnia to robie właśnie jakieś placuszki, muffinki,ciasteczka, zdarza sie tez ze biore te tubki owocowe albo dayup, owoce pokrojone w pojemniczku,gotowe do jedzenia, orkisz eksponowany czy inne ziarna,suszone owoce (sa takie fajne chrupiące jabluszka albo banany), juz jakiś czas sie zbieram zeby zrobic domowa granole z alaantkowe,tez spoko przekąska na wyjście. Tylko to właśnie tak na słodko,a coś zeby tak zjeść obiadowo to ciezko,przydaloby sie gdzies podgrzać,wiec ja wtedy normalnie jem w jakiejs restauracji czy innym barze z domowymi obiadami 👍

Wstałam,żyje,jest dobrze 😅

Co do podziału obowiązków to u nas moze nie jest po równo,ale kazdy wie co ma robić. Myślę,ze jak bede pracowac to sie to jeszcze jakos inaczej podzieli

Znajoma czerwcowka ma łożysko u ujścia pochwy i bedzie mieć cc z tego powodu

Super,oby tak już zostało!

Ja mam wózek barletta rainbow adamex i ma kilka mankamentów. Np czesto mi ucieka powietrze w 1 kole, budka w spacerowce troche opada i jeszcze ciężko chodzi regulacja oparcia. U Ciebie w tym tako wszystko idealnie?

Mnie tez nadal od wielu rzeczy odrzuca. A potem jak mi przejdzie to pewnie znow przytyje 18 kg...
Kciuki za usg,jutro będą mocniejsze ✊✊✊

Mnie już by można wykryć na upartego :-/ dlatego wiecej pisze na zamknietej grupie na fejsie

Ja sie zle czuje po witaminach,wczoraj mialam tak jak Ty- wzięłam po południu i caly wieczór sie krecilam kolo kibelka. I obiad mi siedzial na żołądku wiele godzin... A wzielam ten prenatal zamiast moich standardowych i jak widać bez różnicy. Pewnie przez to mi sie pogorszyly wyniki,skoro tych witamin unikam. Teraz sie zastanawiam czy dziś brać,chyba sie zmusze...

Dziś mialam na śniadanie nalesniki z serem i bananem i sos ze śmietany z syropem daktylowym-przysiegam ze smakowal jak toffi.
Ja uwielbiam gotować i piec,przed ciążą prawie codziennie coś piekłam,kazdy posilek wymyślalam dla Młodej, a teraz to sie zmuszam pół dnia zeby sie zabrać za gotowanie.

Miłej niedzieli życzę:-*

Z powietrzem w kole też miałam problem, ale to moja wina bo za dużo sobie napompowałam powietrza i zrobiła się jakaś mikro dziurka ale na wulkanizacji naprawili mi to za cele 7 zł i raz zabezpieczenie w szlakach w spacerowce się połamało ale serwis mi to zrobić za darmo

Cytat:
12+5

W pierwszej ciąży źle się czułąm, ale po 1.

Dziękuję
Dokładnie, ubranka i zabawki są - jaka to oszczędność miejsca i kasy!
Ciąża zupełnie inna od poprzedniej, więc zastanawiałam się gdzie ewentualnie upchniemy te dziewczęce akcesoria, ale problem prawdopodobnie się rozwiązał
A tak naprawdę płeć jest mi obojętna, ważne że zdrowe, cieszę się z chłopca, ale z dziewczynki też bym się bardzo cieszyła

Jesteście może z okolic Częstochowy?
Dokładnie serwis naprawia wszystko, nie robią z niczego problemu. Zresztą wyżej pisałam jakie mieliśmy awarie też same drobiazgi

Ja z takiej dalszej okolicy

K
Stary 2018-01-14, 11:57   #4938
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Te chusteczki, które używasz, to pewnie w Polsce ich ni ma?
Dokładnie tych nie ma, ale musi być coś z lepszymi składami!
Ja tez jestem stałą czytelniczką sroki, już tu wspomnianej. O wlasnie, miałam jeszcze ją dać ma pierwsza stronę...

Cytat:

Dziewczyny, wszystkim gratuluję udanych i obfitujących w pozytywne wiadomości wizyt, gratuluję też uroczych fotek Maluchów. Mam nadzieję, że będziecie trzymały za mnie kciuki we wtorek, bo od wczoraj czuję koszmarny niepokój, w sumie z niczym nie związany, ale jednak... Łapie mnie taki lęk, zwłaszcza wieczorem i rano, aż mnie dusi w gardle i w klatce piersiowej....
Nie daj się mu! Trzeba myśleć pozytywnie i same dobre wibracje słać do maleństwa
Oczywiście, że tragedie się zdarzają, ale myślenie o tym nic dobrego nie daje!

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny sukces spałam dziś calą noc! 😊 Od 23-7 nie mogę uwierzyć .. to chyba pierwsza noc od początku ciąży, przespaną w całości, czuje, że dziś świat zwojuje 😋
Wooow! Super

Cytat:
Byłam w piątek na wizycie, jednak po tragedii ayry jakoś nie umiałam się dzielić swoją radością.
Maluch ma 5,30cm, NT=1, nóżki, rączki są, narządy wewnętrzne w porządku Jetem przeszczęśliwa!
I prawdopodobnie drugi chłopiec

Zmykam na pobranie krwii, zdecydowałam się po rozmowie mężem na test Pappa.

Miłego dnia wszystkim!
Gratulacje!
Powodzenia
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 11:58   #4939
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Najpierw popatrzył jak na wariatke, potem jak go przeprosilam i powiedziałam, że jestem w ciąży i nie do końca nad sobą panuje to on zaczął mnie jeszcze bardziej przepraszac...
Koniec końców dostałam mega duża pizze w cenie mojej małej.

Już jem pizze 😍

Blanka dobrze ze przywiózł w takiej promocji

My dzisiaj lecimy popatrzec na wośp i na burgera do naszej ulubionej burgerowni

A jutro robie gołąbki, jakos mnie naszło. Znowu wyjdzie mi ilość jak dla pułku wojska, ale najwyżej je zawekuje i będą na inne dni.
I super, ze w końcu niektóre z Was babeczki sie wyspaly !!!!

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 12:03   #4940
Elaaaa
Wtajemniczenie

Ale miałam epizod w kościele.. nagła fala gorąca, ciemno przed oczami.. droga do wyjścia trwała wieczność, mąż mówi, że byłam jak żywy trup bialutka.. wrr to było straszne.. 😑

Stary 2018-01-14, 12:41   #4941
pozytywnaj
Zadomowienie

My też po kościele. I ciągnie mnie dzisiaj na taką sałatkę z kebaba... pewnie się naciągnę

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 12:48   #4942
madziara889
Zakorzenienie

U Was też jest taki mroźny wiatr? Nosa z domu nie chce się wytknąć. Na pocieszenie zrobiłam sernik na zimno, za godzinkę obiad- kurczak z warzywami i ryżem

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2018-01-14, 13:01   #4943
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
U Was też jest taki mroźny wiatr? Nosa z domu nie chce się wytknąć. Na pocieszenie zrobiłam sernik na zimno, za godzinkę obiad- kurczak z warzywami i ryżem

Jak robisz sernik na zimno?
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 13:04   #4944
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Jak robisz sernik na zimno?
Ten akyrat z paczki delecty
Przeważnie robię z serków homo, jajek, żelatyny ale dziś mnie naszło na szybszą wersję.

Stary 2018-01-14, 13:07   #4945
kitosa
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
UG było niesamowitym przeżyciem! Cudownie było oglądać Małego na dużym ekranie! Nasz najpiękniejszy film w życiu! Pani doktor powiedziała, że duże szanse na chłopca i wszystko jest ok. Więc będzie Maciuś A najlepsze było to, że Mały nie chciał się przewrócić na plecki i musieliśmy latać co dwa stopnie po schodach i zjeść coś słodkiego (takie zalecenia od lekarza to ja mogę mieć). Śmiałam się do TŻ, że Mały wykończy matkę, bo dostałam zadyszki. Na dodatek w tym samym dniu TŻ wypatrzył auto i...kupiliśmy je. Także emocjonujący tydzień. Po wyniki mam się zgłosić 31.01. Boję się tych z krwi, no ale nie nakręcam się. Nie mieszczę się już w spodnieDziś na zajęcia wzięłam spodnie od mamy, fajne, luźne, chyba je zatrzymam na dłużej
A! I TŻ od tygodnia ma objawy ciążowe. Mdli go od zapachów

Edytowane przez kitosa
Czas edycji: 2018-01-14 o 13:09
kitosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 13:11   #4946
Elaaaa
Wtajemniczenie

Kitosa i kolejny chłopak! Gratuluję zdrowego dzieciątka! 😊

Stary 2018-01-14, 13:15   #4947
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porannarosa Pokaż wiadomość
Ja też już się chyba lepiej czuję - mdłości mam mniejsze i nie wymiotuję. Aż się trochę zmartwiłam czy to aby normalne... Za to praktycznie codziennie od kilku dni boli mnie głowa No i dzisiaj pierwszy raz w życiu poleciała mi krew z nosa

Dziewczyny a czy nadal bolą Was w tym samym stopniu piersi? Bo mnie raz w ogóle nie bolą, a za chwilę nie mogę ich dotknąć.
Mdłości i wymioty też mi powoli przechodza, co do piersi to mam tak samo jak Ty, raz bolą a raz nic a nic
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 13:19   #4948
kitosa
Zadomowienie

Ela dziękuję kochana, ja również Ci gratuluję!
Stary 2018-01-14, 13:23   #4949
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dziewczyny, przyszly wyniki pappy i niepokoi mnie ryzyko skorygowane trisomi 21 - az 1:208..... co mam teraz zrobic, jestem przerażona. Bylam taka spokojna po UG a teraz zjadam paznokcie....

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-14, 13:26   #4950
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przyszly wyniki pappy i niepokoi mnie ryzyko skorygowane trisomi 21 - az 1:208..... co mam teraz zrobic, jestem przerażona. Bylam taka spokojna po UG a teraz zjadam paznokcie....

A jakie miałaś nt?? Kość nosowa obecna??

Szczerze mówiąc to ja bym zadzwoniła tam gdzie robiłaś pappe, albo do swojego gin.

A ja osobiście zrobiła bym panoramę.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości