|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Aaa to ja
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodzę, widzę,że Wy o jedzeniu,więc wychodzę. Wchodzę znowu a Wy dalej o jedzeniu
masakra, mi się nie chce gotować a zjadłabym wszystko o czym piszecie gdybym tylko mogłaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tą pizzą to pierwsze co pomyślałam, to "ale siara" Ale potem przypomniałam sobie jak ja się rozpłakałam, bo mężowi było smutno, ze tyle śpię.. No ale to dalej nie jest dostawca pizzy ![]() Ja wczoraj zła byłam na męża, że nie zajechał po drodze do Maca i nie przywiózł mi szejka mimo, że prosiłam. Też byłam blisko płaczu Bo jak się kobieta nastawi na konkretne żarcie, to potem nie wymagaj, że nagle się odwidzi..
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-13 o 22:03 |
|
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudno, nie moja wina, że mi pizzy nie zrobili! ![]() Pizzy nie ma, rogaliki są gorące.. Eh.. Jak żyć? 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-13 o 22:05 |
|
|
|
|
#4895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak w ogóle, jak dostawca na to zareagował? ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Jakis czas temu odkurzyłam mieszkanie.. Od razu inaczej się oddycha
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniec końców dostałam mega duża pizze w cenie mojej małej. Już jem pizze 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Smacznego, Blanka Ja za serową nie przepadam, temu tak dobrze znoszę twoją pizzę ![]() Jestem ostatnia na liście, urodzę ostatnia? Czy przeczucie mnie myli, kiedy myślę, że urodzę krótko przed terminem? 23 lipca mamy rocznicę ślubu..
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-13 o 22:34 |
|
|
|
|
#4898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fakt jak sie odkurzy to od razu jakos przyjemniej. Cytat:
Fajne rogaliki! |
||
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Jejke, wy jeszcze o jedzeniu? To dołożę swoje
Mama zrobiła mi racuszki z serka homogenizowanego, zeżarłam wszystkie Teraz naszło mnie na kebaba ale to nieosiągalne na pocieszenie mam piwko.Łączę się w bólu z problemami po czosnku. Sosu nie jem od poprzedniej ciąży, za każdym razem mam zgagę więc odpuściłam. Patrzę w apkę, a tu dzisiaj już 18 tc, zaraz półmetek. Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po tych wynikach krwi boje się spać. Jak kretynka mi się wydaje,ze juz nie wstane z tego łóżka jak zasnę :sciana: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.kwestiasmaku.com/przepis/rogaliki-drozdzowe Ej spokojnie, jakby to było coś poważnego, to teściowa by tego nie zignorowała! Spokojnie, bo nerwy nie są wskazane! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Bavarię
Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny komunikat!! Kończymy wątek! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4909 | |||||
|
Zadomowienie
|
O matulu, za mną kolejny zabiegany dzień...
Pisałyście, nasze wege mamy, żeby wrzucać ciekawe przepisy i już jak smażyłam dziś, to pomyślałam o wrzuceniu przepisu, ale kurka własnie się skapnęłam, że to pewnie nie dla Was, bo z jajkami Zresztą, dla niej absolutnie każde jedne są ulubione asiaczek, pisałaś kiedyś, że nie wiesz, co będziesz synkowi dawać do jedzenia poza domem... Wszelakie placuszki to dla mnie jedna z wygodniejszych opcji "wyjściowych". Jutro jedziemy do Ikei, to pół dnia nam co najmniej zejdzie na pewno jak zwykle, więc dziś zrobiłam więcej tych placuszków i na jutro będą jak znalazł! http://blwmama.pl/kolorowe-mini-omle...dzo-latwe-blw/ Cytat:
Ale to nie dziś już. Jak pomyślę i sklecę, to wrzucę!Cytat:
Skoro teściowa nie bije na alarm (Skoro pobiera Ci krew, to rozumiem, że jest pielęgniarką?), to postaraj się jej wierzyć. Dobrze, że masz niedługo gina, to dopytasz o to!Cytat:
Nie zawsze Używam chusteczek, które mają w składzie tylko i wyłącznie wodę i wyciąg z owoca. Waciki i woda to na pewno super zdrowotne rozwiązanie, ale kurka strasznie upierdliwe i czasochłonne.No, zdaje się, że jedyna alternatywa do Octeniseptu to spirytus rozcieńczony z wodą 1:2... Ja wolę raz dziennie pępuszka odkazić, żeby żadna infekcja się tam nie wdała. ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
, ale nigdy nie rozumiałam tego słynnego określenia "mąż POMAGA w domu" A dlaczego ma tylko pomagać? To mój dom i dzieci czy nasz dom i nasze dzieci? Więc skoro obydwoje pracujemy zawodowo, to zasuwamy w domu obydwoje nie tyle po równo, co odpowiednio do możliwości i czasu. A jeśli jestem na macierzyńskim, to przecież też się nie wyleguję, więc niewiele wtedy się zmienia ![]() I ja pracuję obecnie tylko dwa dni w tygodniu Książki to mało czytam, po parę stron na raz tylko...I jak to już jedna mama na tym wątku stwierdziła, dopiero jakoś tak przy trzecim dziecku, zaczyna jakiś ład i organizacja w domu panować ![]() Ana, porannarossa, witajcie pozytywna, Blanka, vesna, evees, odowska, Sandam, RudyKot, fitelina, gratuluję serdzecznie wszystkich udanych wizyt i usg Jeśli bym kogoś pominęła, to niechcący! Wszystkim bardzo gratuluję! Cytat:
---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ---------- Mam wrażenie, że coś mi z cytowania pouciekało... No nic, już nie poradzę ![]() zua, pozwoliłam sobie dodać do pierwszego postu link do Twojego postu, to od razu obydwie listy tam są
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinko, zerknęłam na przepis.. Sama takie z chęcia bym zjadłam i jak już odejdzie mi wstręt do jajek, to ni ma opcji - muszę zrobić
Dziękujemy Te chusteczki, które używasz, to pewnie w Polsce ich ni ma? ![]() Dziewuszki moje, zasnęłam ok. 2:30, obudziłam się o 6. Teraz siedzę i wsuwam moją królikę sałatkę. Na 9 do kościoła, mam nadzieję, że jakoś wytrzymam, jak nie, to mąż odwiezie do domu. Do 22 ze snem na pewno nie wytrzymam. Musiałabym mieć nakaz stania na baczność cały dzień za milion dolarów.. ![]()
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
No naprawdę, wchodzę a tu 5 stron do nadrobienia... wszystkie o żarciu
mnie się smaki co godzinę zmieniają, Mąż już wie, że nie ma sensu pytać rano co na obiad ;-). Ostatnio wróciło mi słodkie i racuchy z jabłkami robiłam też w kolejce natchniony przez Was ryż na mleku
|
#4912 |
|
Zadomowienie
|
Czytam sobie i czytam zaległości, zaznaczam do cytowania, a tu ten &^$#^* Windows restartuje mi kompa i aktualizuje się. Myślałam, że z wściekłości pogryzę klawiaturę. Już nie wiem co i jak.
Ja dziś jak zwykle nie śpię od 6, obudził mnie oczywiście zatkany nos i wygłodniałe kocisko A teraz siedzę jak zombie i nie wiem co chciałam napisać. Może tyle, że smacznie się czytało kilka ostatnich stron Ja wczoraj zrobiłam megaostrą, tajską ogórkową z moich zeszłorocznych ogórków (ale to zabrzmiało ), a na kolację zamówiliśmy pizzę ![]() Dziewczyny, wszystkim gratuluję udanych i obfitujących w pozytywne wiadomości wizyt, gratuluję też uroczych fotek Maluchów. Mam nadzieję, że będziecie trzymały za mnie kciuki we wtorek, bo od wczoraj czuję koszmarny niepokój, w sumie z niczym nie związany, ale jednak... Łapie mnie taki lęk, zwłaszcza wieczorem i rano, aż mnie dusi w gardle i w klatce piersiowej.... Któraś pytała o sesję zdjęciową... Ja od kilku dni drążę temat i szukam fotografa, ale do sesji noworodkowej. Ciążowej nie chcę, bo nie czuję się za dobrze w swoim ciele (chociaż TŻ jest zachwycony ;p), w dodatku, jak większość z was, mam pojedyncze syfy na twarzy, co jeden zniknie - pojawia się kolejny. Ale noworodkowa.... .
|
|
|
|
#4913 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny sukces spałam dziś calą noc! 😊 Od 23-7 nie mogę uwierzyć .. to chyba pierwsza noc od początku ciąży, przespaną w całości, czuje, że dziś świat zwojuje 😋
A Wy tu ciągle o jedzeniu.. 😊 ja kiedyś uwielbiałam gotować, wymyślać potrawy its. Ale to było wtedy kiedy nie musiałam. Teraz odkąd to jest tylko już parę lat na mojej głowie, to już tak nie lubię.. nie piekę zbyt często kilka ulubionych obiadów czy zup i powielam 😊 Rogaliki Blanki ommmm uwielbiam drożdżowe 😊 a dziś to my lecimy na pizzę, bo już wczoraj miałam smaka 😊 😊 miłego dnia wszystkim! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Racuchy.... Ryż na mleku... Mniam! Ale niestety w ciąży słodkie to nie moje smaki Cytat:
Miłego dnia również!
|
||
|
|
|
#4915 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jeszcze dopomnę się - który tydzień ciąży? ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Współczuję tego niewyspania.. Mi o dziwo głowa leci, nieco boli, ale nie mogę spać..
|
|
#4916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4917 |
|
Wtajemniczenie
|
Norka 😘😘 a Ty przed spaniem czy po? 😊 14 tydzień u mnie. U Ciebie jeszcze I trymestr tak? Może to faktycznie się zmieni z drugim?
Summer 😘😘 😊😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4918 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po w udanej nocy
![]() Udanej w porównaniu z poprzednimi, bo spałam 23-4, a potem synek chciał już ranek zasnęliśmy o 5.30. Ale czuję się świenie w porównaniu z poprzednimi dniami.Nie mogę za Wami nadążyć, tyle piszecie Folinka, masz rację, jak mąż działa na równi z żoną to jest o wiele łatwiej. Mój niestety bardzo często wyjeżdża i jestem sama (są rodzice, ale to na chwilę pomogą), więc obowiązki domowe są na mojej głowie. Za to jak już się zdarzy, że mąż pracuje na miejscu (rzadkość) to mega doceniam, jak po południu jest w domu i dzielimy się tym, co trzeba zrobić. Folinka - nie pozostaje nic tylko brać się szybko za trzecie po porodzie skoro mówisz , że wtedy się ogarnia ![]() Pisałyście o prywatności - nie strzegę jej przed Wami, bo przecież dzielimy się tu jednym z najważniejszych i najbardziej intymnych wydarzeń w życiu. Niestety nie mamy kontroli nad tym, kto czyta forum - wiele niezalogowanych osób podczytuje. A mam w rodzinie wiele młodych dziewczyn, które siedzą w domu z dzieckiem, rzadko wychodzą i tylko nos w komputerze. Nie chcę, żeby wiedzieli o pewnych rzeczach, co innego koleżanki. A moje miejsce zamieszkania+informacja o pracy i imię dziecka i moje, no cóż, dla kogoś kto mnie zna będzie oczywiste. Może załóżmy klub - tylko dla tych, które chcą i udzielają się i tam będziemy mogły powiedzieć o sobie coś więcej? Byłam w piątek na wizycie, jednak po tragedii ayry jakoś nie umiałam się dzielić swoją radością. Maluch ma 5,30cm, NT=1, nóżki, rączki są, narządy wewnętrzne w porządku Jetem przeszczęśliwa!I prawdopodobnie drugi chłopiec Zmykam na pobranie krwii, zdecydowałam się po rozmowie mężem na test Pappa. Miłego dnia wszystkim! |
|
|
|
#4919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym odnośnie prywatności - zgadzam się w 100%, ja często gryzę się po palcach, żeby nie napisać czegoś, co bardzo łatwo naprowadziłoby zainteresowanych na mój trop. Bo to, czym się dzielę z Wami, niekoniecznie jest tym, czym chcę się podzielić z całym światem, z osobami, które znam, ale które nie życzą mi dobrze itd. Trochę to blokuje i pozbawia możliwości wyrzucenia z siebie czasem bardzo negatywnych emocji... |
|
|
|
|
#4920 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
nie jestem w stanie nadrobić wszystkich waszych postów któraś z Was pisała o wózka i o producentach z Częstochowy ja polecam Tako mają super wózki w fajnej cenie zazdroszczę wam tych smaków, myślałam że już wszystkie objawy ciąży mam za sobą, ale niestety tak nie jest :/ wszystko mi śmierdzi i od wszystkiego mnie odrzuca dziękuję za słowa otuchy z moimi dziadkami już lepiej są już w domu. Za to szwagier miał wypadek w pracy i stracił palec :/ ten 2018 rok coś kiepsko się zaczyna ale mam nadzieję że lipiec wynagrodzi wszytko gratuluję udanych wizyt zdrowych córek i synków trzymajcie za mnie jutro kciuki mam usg genetyczne! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

masakra, mi się nie chce gotować a zjadłabym wszystko o czym piszecie gdybym tylko mogła
Ale potem przypomniałam sobie jak ja się rozpłakałam, bo mężowi było smutno, ze tyle śpię..
No ale to dalej nie jest dostawca pizzy
Bo jak się kobieta nastawi na konkretne żarcie, to potem nie wymagaj, że nagle się odwidzi..

pizze bym mogla zjesc

, ale nigdy nie rozumiałam tego słynnego określenia "mąż POMAGA w domu"
A dlaczego ma tylko pomagać? To mój dom i dzieci czy nasz dom i nasze dzieci? Więc skoro obydwoje pracujemy zawodowo, to zasuwamy w domu obydwoje nie tyle po równo, co odpowiednio do możliwości i czasu. A jeśli jestem na macierzyńskim, to przecież też się nie wyleguję, więc niewiele wtedy się zmienia

trzymajcie za mnie jutro kciuki mam usg genetyczne!