|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV
hello
![]() Cytat:
![]() I słusznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cieszę się Tamuś, że coś się dzieje u Ciebie - w końcu od tego są wakacje ![]() Idź na grilla (podoba Ci się ten chłopak? ), baw się wspaniale, a koleżanką się nie przejmuj - w końcu tylko rozmawialiście![]() ooooo gratuluję rocznicy ![]() I życzę żeby to był super dzień ![]() Cytat:
Też by mi się przydało tyle snu, ale ostatnio jakoś nie mam okazji ![]() Cieszę się, że z TZ juz ok ![]() A ja co? Wczoraj znowu miałam szalony dzień i to jak :P Z piątkowej pracy wróciłam po 2, następnego dnia miałam na 11. Ale był mały ruch wiec mogłyśmy z koleżanką wyjść wcześniej Zjadłyśmy obiadek i poszłśmy do innej koleżanki na ploty Trochę posiedziałyśmy i stwierdziłyśmy, że idziemy po piwo i ruszamy w plener (była gdzieś 16). Jak "ruszyłyśmy w plener" to tak zaczęło lać, że przemokłyśmy do suchej nitki, ale co taaamm Pogadałyśmy, w domu byłam po 18 Szybciutko się ogarnęłam i zjadłam coś bo na wieczór ustawiłam się ze znajomymi na wódkę :P Wciąż strasznie padało Zmoknięta dotarłam na miejsce i jak się zaczeło tak wróciłam do domu o 5 Pięknie po prostu... Obudziłam się o 10, ale chyba zaraz się jeszcze zdrzemnę bo na 17 do pracy dziś Ale dzisiaj spokojnie, nie będę piła ![]() Nie pamiętam kiedy ostatnio zyłam tak aktywnie i intensywnie, ciekawe na jak długo starczy mi sił :P Ten tydzień to już przeszedł ludzkie pojęcie ![]() Buziaki dziewuszki, trzymajcie się i miłego niedzielowania
|
|
#4442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No cioooo
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A wlasciwie pojade Ja tez sie ciesze, ze mi sie wkoncu zycie rozkreca, bo myslałam, ze umre w tych 4 ścianach A co do tego chłopaka, to sympetyczny jest i tyle Cytat:
I oby kolejny tez był taki A z tym, ze dzis nie pijesz, to nie mów hop ![]()
|
|
|
#4443 | ||
|
Zadomowienie
|
super
![]() Cytat:
7 kotów w mieszkaniu-ooooo matko-ale to jeszcze nic-kuzynka mojego taty-(babka pod 70, z werwą, profesorka, stara panna, wyznawczyni ojca Rydzyka ) ma 24 koty i wszystkie chodza po domu-po garkach, po piecu, po stole-okropne-raz moja mama tam poszła to nie mogła wypić herbaty bo ja tak to obrzydzało-a jeszcze na dodatek jedna kotka się skupała w kącie pokoju Wtedy ona powiedziała ze to reakcja na sters-bo ona nie lubi jak ktos obcy przychodzi.![]() ![]() Ta sama ciotka-jak była Wielka Orkiestra światecznej Pomocy to przeganiała dzieci zbierające datki przed kosciołem, i darła się "Wiecie na co zbieracie?, na ☠☠☠☠☠☠☠☠!" ![]() ![]() Cytat:
Zazdrosze Ci u mnie trwa zastój ![]() ![]() Ide pogawędzić z mama. Miłej niedzieli kochane
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze śnił mi się w nocy... jak go walnę jak go spotkam jak pojadę do Kielc to się nie pozbiera
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
![]() Jeszcze jeden dzień i wszystko jasne ![]() Generalnie mam nadzieję,że zdałam ;P i tak wybieram się na prywatne acz interesujące i hardocore'owe studia więc wynik będzie sprawą czysto ambicjonalną. Z racji ostatnich wydarzeń rozważam urlop dziekański,a już na pewno od stycznia/lutego ,na które to miechy jeśli all dobrze pójdzie mam zaplanowany zabieg rekonstrukcji kości podniebiennej i wstawienie implancików (już nie państwowo =='), rekonwalescencja trwa ok8 tygodni więc siłą rzeczy nie będę mieć sił/nastroju na wkuwanie do sesji :p A odpoczynek od (znienawidzonej)nauki trwającej kilkanaście lat się należy ![]() Miałam iść do kina ,ale plan diabli wzięli bo matka źle się poczuła,niskie ciśnienie i takie tam więc jakoś tak nie bardzo. Z ojczulkiem przygód ciąg dalszy. Przez 3 dni uparcie milczał [pomijając telefony typu ;gdzie jesteście],dziś wchodzę na swego maila, odbieram wiadomość od niego pod tytułem :'ostra dieta' z dopiskiem powodzenia w odchudzaniu , klikam na załącznik,a tam zdjęcia i zbiór przykazań anorektyczek.... Miła odmiana. W południe zaś raczył przyjść wystrojony w swe nowiuteńkie i drogie fatałaszki z dokumentami o przyznanie głodowej renty chorobowej + tekst 560 złotych piechotą nie chodzi [Hyh lubię gdy coś sie wokół mnie dzieje ,ale nie w taki sposób.... Cóż trza będzie zadowolić się przymusową nudą i towarzyską stagnacją
|
|
|
|
#4446 |
|
Raczkowanie
|
straszny ten twój ojciec...
|
|
#4447 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
praca pracą ale o przyjacoł tez trzeba dbac![]() Cytat:
Rozwiazywałam z mama krzyzówke, a teraz będziemy piekły ciasto-ostatnio chyba polubiłam niedziele
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja właśnie z miasta wróciłam tęsknię za TŻ, na dodatek jakby cały czas był poza zasięgiem,bo jak chcę puścić sygnał to poczta się włącza ale już pomału odżywam,mam nadzieję,że nie zapomni tam o mnie i jak wróci to nie będziemy się mogli sobą nacieszyć tylko nie wiem czemu targają mną myśli,że jak jest tak daleko,to o mnie zapomni ...Tamo - super,że się coś dziać zaczyna,oby tak dalej ![]() Agolku - dobrze,że już się z TŻ pogodziłaś Mercy - mam nadzieję,że ciasto będzie pyszne ![]() Jabłuszko - o,jakie intensywne dni ja od piątku nie piję abstynentka ^^ ![]() Miłego popołudnia ![]() I w ogóle to mam zamiar mecz dzisiaj oglądać,ale nie wiem czy mi to wyjdzie,zobaczymy
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4449 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sobie świetnie radzisz z ED Cytat:
dobrze że się znalazł ten portfel Cytat:
powodzenia gratulacje jak ten roczek szybko zleciał, pamiętam jak dziś jak się zastanawiałaś czy w ogóle sie z nim spotkać Cytat:
nastopnym razem jak sie gdzieś wybierzesz na pewno będzie lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wiem jak jest na prywatnych studiach ale u mnie np urlop dziekański można brać dopiero po drugim roku.... Cytat:
![]() Cytat:
on tez tam pewnie tęskni i myśli cały czas Impreza sie odbyła i była bardzo udana ale stanowczo za dużo alkoholu poszło niestety, w tym wieku już się powinno znać umiar, bo później może się źle skończyć cały czas było fajnie, ale jak już poszliśmy do knajpy to Siss sie źle poczuła i musieliśmy ją odwieźć do domu później jeszcze jedna kupela pojechała i wzięła moje klucze, a ja z reszta towarzystwa dotarliśmy dopiero ok 5 i nie mogliśmy za Chiny sie dostać do mieszkania (u mnie w bloku jest tak ze na klatce są jeszcze dodatkowe zamykane korytarze i tam 3-4 mieszkania w każdym korytarzu) W końcu ja się zaczęłam strasznie denerwować i ogólnie histeryzować że może się coś siostrze stało, skoro nie otwiera i efekt tego był taki zę wybiłam szybę w drzwiach żeby sie dostać na korytarz nie wiem jakim cudem mi sie nic nie stało... no w każdym razie drzwi nie musieliśmy wyważać, bo Siss się obudziła jak zapukaliśmy do drzwi spała i nie słyszała strasznie długo się później zbierałam z tej histerii ehhhhhhhhh no i teraz nas czeka wstawianie szyby... oczywiście na koszt Siss ![]() no a teraz sie źle czuję, ale to już inna bajka w każdym rzie nie piję już ![]() zarz meczyk będę oglądać i chyba się glebnę do łóżka ![]() miłego wieczorku
|
||||||||||
|
|
|
#4450 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale musiałas być zdeterminowana![]() Miłego wieczorka
|
|
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
Mercy- składam papiery na kierunek ; Media i komunikacja międzykulturowa w Gdańskiej Wyższej Szkole Bankowej, asekuracyjnie kulturoznawstwo na uniwerku.
W kwestii urlopu,dowiedziałam sie,że w I semestrze może przysługiwać zdrowotny ,toteż nie zawaham się go wykorzystać ![]() Reszta dnia minęła spokojnie, pogadałam z przyjaciółką, enty raz obejrzałam na dvd Dzień Świra, a i katowanie bębenków sąsiadów Metallicą , należycie poprawia humor ![]() Ogarnę trochę i lecę (spóźniona Z czysto patriotycznych [albo i nie], pobudek kibicuję Podolskiemu |
|
|
|
#4452 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj byłam w Żywcu(Mango ) i w Bielsku w Green wayu . W Bielsku lekko podmoknięci połaziliśmy aż w końcu trafiliśmy do auta. Stamtąd pojechaliśmy do Żywca i chyba przeszliśmy 3km szukając apteki w której kupilibyśmy plastry na moje odciski . Po wyjściu z niej zrobiło się tak gorąco że żeby się ochłodzić jadłam 2 lody naraz . Tak uszczęśliwiona że znalazłam plastry i ochłodzona leciutko lodami pojechałam z rodziną nad jezioro Żywiecki (zgubiwszy się oczywiście). Nauczyłam się puszczać kaczki łaaa udało się całe 2 razy . W poszukiwaniu McDonalda (ale miałam zachciankę na MCFlurry) zboczyliśmy z trasy jakieś 5km .
|
|
#4453 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie padasz co?![]() Cytat:
widze imprezowo ogolnie sie zrobilo na wizazu ![]() ja wlansie klapnelam przed tv, padnieta jestem na maxa. tapeta polozona, caly dzien kladlam fugi dzis,reka mi odpana, zeby bede chyba noga myla.. ![]() po meczyku kapiel i lulu, a jutro do pracy ![]() dobranoc kochane
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak grill nie wypalił, za to spotkałam się z tym nowym kolegą i gadaliśmy i jakoś nam 6 godzin minęlo strasznie szybko...
I chyba umówiliśmy sie na jutro Idę spać, bo jutro o 9 egzamin... ![]() ![]() Dobranoc kochane
|
|
#4455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wybiłaś to okno ![]() niezła jesteś ale współczuję, ja bym też zaczęła histeryzować, panikować, krzyczeć, płakać i w ogóle :/ Cytat:
kurczę też byłam z niemcami i cooo? zawsze jak kibicuję jakiejś drużynie to ona przegrywa wniosek? muszę udawać, że jestem za kimś innym to może wygrają? :LDCytat:
![]() a widzę ze rodzicow masz 'ustawionych' to tak jak ja ;P hehehe żaaarcik
|
|
|
#4456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to tylko 5 km a a ja miałam taaaaką ochte a nic innego mi się nie chciało a na dodatek mój brat też chciał z Mc więc
|
|
#4457 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja sąsiadka ma jeden pokój i wszystkie koty spały na moim łóżku Co chwila się budziłam i skopywałam te koty, albo zrzucałam z poduszek na ziemię Komedia ![]() A kuzynkę Twój tata ma niezłą agentkę ![]() Cytat:
(o ile uda się jeszcze gdzieś wybrać ;p) A dobrze, że chociaż Tobie impreka się udała ![]() Cytat:
Bo nie wiem czy to tylko ja taka wybredna ![]() Też mam McFlurry obsesionnn ;D Schism, naprawdę współczuję sytuacji z ojcem Dziwny człowiek![]() I mamy koniec eurooo ![]() Dzisiaj znowu do mnie pukał prze ok. 30min mój szalony sąsiad ... Mój tata pytał co chciał, a on na to, że już nieaktualne...
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Wstyd się przyznać, ale ja moją mamą rządzę już od 13 roku życia
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczę mialam iść spać a tu patrzę: Mango coś napisała :P i wiedzialam, że będzie to śmieszne i szalooone więc nie poszłam spać xDDDDDDDteż mam Mcflurry obsesssssion ale w przeciwieństwie do Ciebie marzę o tym, żeby sobie spać z takimi mięciutkimi kotami na łóżku... mam jednego i to stanowczo za mało ![]()
|
|
|
#4461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Never... ja sama w sobie jako osoba (pod względem zarówno fizycznym, jak i psychicznym) jestem naprawdę śmieszna (ale nie w sensie "hihi', tylko żałosna )Nie wiem jak możesz marzyć, żeby czuć ten ciężar na kołdrze, albo obsuwać się z poduszki ![]() Krytio, więc jednak wszystko w porządku ze mną nie jestem zbyt wymagająca jednak A sąsiad ma rentę na głowę - pamiętam jaką mi odwalił akcję z "U-Pe-Ce! polska, U-Pe-Ce!". Później nie było mnie na wizażu kilka dni i chyba dziewczyny miały wizję, że mnie gościu zaciupał ![]() Dzisiaj zrobiłam z tatą małe zakupy - ciastka, cukierki, płatki. Mama dzwoni, że jak wróci to mają być jej cukierki i jak je ruszę "to zobaczę". A tata przed chwilą prosił o markizy... a ja: "zjadłam... no ten... mecz był. "... tata: "Znowu nie wierzę... 2 paczki?!"
|
|
|
#4463 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() osobiście byłam chyba 2 razy w Żywcu i pamiętam ze park mi się podobał, i piwo Żywiec ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki za egzamin, na pewno zdasz pięknie i będziesz jeździć ![]() Cytat:
a miałam buty typu peep toes dziergane na szydełku, więc nie wiem jakim cudem moja noga to przeżyła ![]() Cytat:
![]() obejrzałam mecz i jestem uradowana zwycięstwem Hiszpanii chociaż mogliby bardziej żywiołowo grać, bo na drugiej połowie z nudów zasnęłam idę spać, bo zjadłam tylko suchą kromkę chleba dziś i obawiam sie ze mój organizm może się zbuntować w końcu ![]() słodkich snów Gwiazdeczki
|
||||||||
|
|
|
#4464 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzeba sobie czasem zrobić trochę odpoczynku od picia żeby mieć siły na później ![]() A kolejny tydzień też zapowiada się aktywnie, zwłaszcza weekend - Heineken Opener Festiwal ![]() może niedługo to się zmieni... ![]() Cytat:
o rany, współczuję 'przygód' z ojcem...![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty to masz przygody:P a wiesz, ze nawet nie? W sumie wydaje mi sie, ze sie zahartowałam ![]() Cytat:
![]() zacissskam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale, swoja droga, moglby sie juz przyzwyczaic do Twojego apetytu :P Z pracy wrocilam, jutro na wieczor wiec nawet sie wyspie chyba dosyc ![]() Jutro czeka mnie jeszcze zalatwienie spraw zwiazanych z rekrutacja na studia - drugi kierunek czeka Ciekawam czy sie dostane, chcialabym...![]() Spijcie dobrze kochane i milego poniedzialku zycze na wypadek gdybym jutro nie zajrzala choc postaram sie to zrobic ![]() Buzi
|
|
#4465 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry i milego dnia wszystkim
ja juz uciekam, mam na 9 dzis ale nie wiem ile mi zajmie dojazd o tej porze wiec wyjde wczesniej lepiej.
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieńńńń dobry! ![]() Prosze prosze żeby mi się tylko humor poprawił
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() Ale no, hmmm... naprawdę często wygląda to tak, jakbyśmy zamieniły się rolami Albo do mojej mamy mówię jak do koleżanki, zarządzam też kiedy na zakupy (w każdy jej dzień odrobinę wolny od pracy ). Ale oczywiście szanuję swoją mamcię ![]() Jabłuszko, on nie bywał zbyt często w domu i to były nasze pierwsze (no może nie tak znowu pierwsze, ale od dawna) wspólne zakupy ![]() Krytio, ciastek nie jadam Poprostu miałam nagłą ochotę od kilku dni ^^ (Ariva ) Ale co ja tam mówię... i tak odkurzam wszystkie słodkości Więc telefony mamy z pogróżkami w obawie przed zjedzeniem jej działki cukierków są uzasadnione
|
|
#4469 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Wkońcu miedzy jednym, a drugim smsem znalazłam chwile czasu na pokomentowanie Was ![]() Cytat:
A czy coś się kroi... wątpie No cioooo ? ![]() ![]() Dziękuje Skarbie Cytat:
(wybacz szczerosc) ale nie przejmuj sie nim Cytat:
Dziękuje Kochana Cytat:
Wcale nie dziwie Ci się, że wpadłaś w panike, bo niestety, ale po alkoholu może byc róznie... a jakby zasłabla czy cos A z tym, że nie pijesz to jak znam zycie to mowisz tak teraz, do następeego razu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobra pierwszy egzamin za mną, zdany pozytywnie ![]() Teraz tylko czekac na jazdy. Dziewczyny, ale mnie ta moja koleżanka natrętna wkurza... Ciągle wypisuje sms`y do XX... Chce się z nim spotkać, łazi za nim, wypisuje smsy`y do jego znajomych, rodziny a On ma ją gdzieś... Chyba jej powiem, że się spotykamy ![]() Ale wogóle pachne Nim Wczoraj mnie wypsikał swoimi perfumami czubek ![]() ![]() Wogóle prawie nic na koncie już nie mam ![]() Miłego dnia Kochane
|
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
Ahoj
![]() Jeszcze 2 godziny i wszystko jasne. Geez , zgrywałam twardą a tera zwijam się z bólu brzucha i ogólnego niepokoju. Troszkę pozostał żal,że nie pójdę osobiście odebrać tych wyników,nie spotkam się ze znajomymi,ale bywa. Wczorajszy finał Euro skomentuję tylko; wygrała lepsza drużyna. (ten cały Fernando Torres nawet przystojny Rankiem klasycznie udałam się do szpitala na zszywanie blizny po tracheotomii. Na miejscu okazało się,że pani doktor dziś wyjątkowo nie ma (zapomniała _^_) ,pierw obiecywali,że na pewno ktoś się mną zajmie. 40minut czekania, wtem jakaś lekarka idzie spytać się reszty co ze mną zrobić,no i wyszło,że są zabiegani i przygotowują się do zabiegu (...a świstak siedzi i zawija je w te sreberka ) Stricte przepłukiwania uszka 4letnim bachorkom I mam stawić się jutro Hyh ciekawe o czym tym razem zapomną .![]() Huh chyba najwyższa pora na relaks (akurat |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.

A ta koleżanka, która po mnie dzwoniła chyba sie obrazila, ale w sumie to jej sprawa, bo ten chłopak byl wyraźnie zniesmaczony jej nachalnoscia, a ze mna tylko gadał. A gadać mu nikt nie zabroni. Ogolnie tak się nasmiałam, że szok, a wypiłam tylko 3 piwa
Ale taaak mnie boooli glooowa, ze szok 

3 piwa ty pijaczko jedna

+ tekst 560 złotych piechotą nie chodzi [

spała i nie słyszała 

. Po wyjściu z niej zrobiło się tak gorąco że żeby się ochłodzić jadłam 2 lody naraz
Co chwila się budziłam i skopywałam te koty, albo zrzucałam z poduszek na ziemię
) Ale co ja tam mówię... i tak odkurzam wszystkie słodkości