|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
Cytat:
|
|
#2912 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia a na kiedy macie zaplanowany wyjazd?
A propos szukania pracy to wiem jaka jest kicha. Ogłaszają np, że niby praca biurowa a to zwykły telemarketing i tak naprawdę większość ofert to pic na wodę. |
|
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, wszędzie tylko praca na kasie, jako telemarketerka, sprzedawca:/ Poszłabym nawet jako kelnerka albo do pizzerii, ale nie mam książeczki sanepidowskiej i zanim ją zrobię to minie miesiąc:/
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
Książeczkę wyrabia się całkiem szybko. Na wyniki z sanepidu czeka się zaledwie kilka dni a potem myk do lekarza medycyny pracy i książeczka gotowa.
|
|
|
|
#2916 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za mile powitanie
czytam dalej ![]() Cytat:
ja wymyslilam namiot bo niby wydawalo mi sie ze to wyjdzie sporo taniej chcialam jeszcze szukac jakis kwater tanich ale przez ta obrone nie mialam czasu, zlecilam to zadanie Tżtowi ale ten nigdzie nie zadzwonil i dlatego tak wyszlo. Szczerze mowiac to nie pomyslalam nawet ze moze tak byc, jakies 3 lata temu bylam nad morzem pod namiotem i bylo cieplutko - spalam w krotkim rekawku i jakos nie przyszlo mi do glowy ze tym razem moze byc inaczej hehe Cytat:
W kazdym razie fajnie bylo sie przytulic do Tż w cieplutkim lozeczku, a nie lezec obok niego opatulona w spiwor, w czapce i ze spuchnietymi oczami Powiedzialam Tżtowi ze jesli jeszcze kiedys pojedziemy pod namiot to tylko do cieplych krajow ![]() eee chyba nie tak duzo ja naliczylam okolo 10 stron musze nadrobic posty od 20.06 nie ma zle ![]() Cytat:
Najbardziej sie obawialam rozmowy po angielsku a to o dziwo mi chyba najlepiej poszlo Ale nie ludze sie ze dostane ta prace bo koles mial chyba z 50 cv na biurku i drugie tyle w komputerze Szok Koles powiedzial ze zadzwoni jesli dostane ta prace i jesli nie dostane to tez - ale na razie nikt nie dzwonil wiec nie wiem...
|
|||
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
podobno do 10 lipca mamy wyjechac
wiezie nas TZ tata samochodem wiec biletów wczesniej nie trzeba kupić. kurcze nawet nie wiecie jak sie boje tego wyjazdu. pierwszy raz będe pracowała i to jeszcze za granica. jedynym plusem jest to, że w koncu zamieszkam z TZ i że moze uda sie ładne pieniązki zarobic na nasz start.
|
|
|
|
#2918 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym się bała w ciepłych krajach. Tam jest więcej egzotycznych zwierząt niż w PL. Jakbym znalazła skorpiona, tak jak moi znajomi, w środku namiotu to bym się popłakała na pewno i już bym do niego nie weszła na stówę.
|
|
|
|
#2919 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tym, że na wesele bez poprawin. Kupuje się tyle butelek ile jest gości nie odejmując od tego dzieci i osób które nie piją. Bo wiadomo jedni nie wypiją inni zaś mogą wypić za 2 a lepiej jak zostanie niż jakby miało zabraknąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
a butelek wina ile?? i czy białego tyle samo co czerwonego??
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy od gości, ilu z nich preferuje wino, no i jakie, oraz to czy chcesz podać wina wytrawne, półwytrawne do obiadu, kolacji czy tylko słodkie. Słowem nic nie wiadomo, trzeba liczyć na oko
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja napewno bede piła wino hehe a kto jeszcze to nie wiem![]() a wy duzo bedziecie zamawiali tego wina?? |
|
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, większość rodziny chyba woli wódkę. Nie wiem ile butelek wina kupimy, może 30? wesele na 100os. no i nieliczni wolą wino, więc może taka ilość starczy
|
|
|
|
#2925 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że warto przeszukać inne wątki na ten temat, albo w ogóle internet. Na pewno da się to jakoś przewidzieć/obliczyć.
Może właściciel sali też mógłby coś doradzić, oni to chyba wiele wiedzą o tym "biznesie". |
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
o własnie może własciciel sali coś doradzi
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem ile wina zamówię - ale wiem, że młoda część gości w tym i my, będziemy wino pić
![]() edit: juz wiem: w kosztorysie założyliśmy 7 czerwonego i i 14 białego - półwytwarwne i półsłodkie kupię pod siebie a co ! ![]() a jak zostanie, to i tak się nie zmarnuje. Na tym weselu co byłam było chyba po 8 albo 6 białego i czerwonego. - zabrakło. na innym, było po 4 - stanowczo zabrakło ![]() co do ciasta to założyłam 4 blachy z cukierni - one są takie konkretne, wiecie. No i pojemniki dla gości z ciastem oczywiście przewidziane. Myślę, że lepiej dac ciasto, niż bawić się w te czekoladki w woreczku [to jest amnerykańska tradycja] ![]() edit2: ponoć wino się liczy - 1 butelka na 5 osób. |
|
|
|
#2928 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ mówi dokładnie tak samo, ale ja mu mówię, że zderzenie z rzeczywistością może być dla niego bolesne![]() Cytat:
![]() każda para się czasem kłóci ![]() Cytat:
Suknie z tego salonu są prześliczne, a te, które wybrałaś też mi się podobają .Cytat:
![]() Cytat:
. Moje nigdy mi się szczególnie nie podobało, a poza tym... znudziło mi się![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Całym sercem za Hiszpanią . Tej reprezentacji kibiciuje już od ładnych paru latCytat:
Jestem w szoku, że pole namiotowe tyle Was wyszło Wystarczyłoby kilka złotych dołożyć i już się ma łóżeczko w ładnej kwaterze . Wyobrażam sobie Wasze miny, jak nie znaleźliście Waszego namiotu tam, gdzie go zostawiliścieCytat:
A będziecie co jakiś czas tu przyjeżdżać? Czy zamierzacie spędzić tam całe 10 miesięcy bez przerwy?
|
|||||||||
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
czyli lepiej kupic wiecej wina niż aby zabrakło. no nic cos sie pokombinuje. u mnie ma byc 170 osób
![]() i wiecie ciesze sie, ze nasza orkiestra od razu powiedziala, ze nie pije. bo bardzo mi sie nie podoba jak orkiestra pije na weselu. wtedy stanowczo za długie przerwy sobi robi ![]() edit: no tak nasz wyjazd juz niedługo. napewno na świeta bozego narodzenia przyjedziemy kurcze jak ja sie tego boje
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2930 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie będe piła nic wódka odpada całkowicie, a zresztą wogóle po alkoholu (nawet jesli wypije tylko troszke) mam straszne rumieńce nie wspominając o siku więc odpada ![]() Mówiłam wam już jak oglądałam płyte z wesela i pan młody sobie do obiadu piwo nalał ? nie wyglądało to za fajnie.. przynajmniej moim zdaniem pan młody nie powinien pić...
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, najważniejsze, że będziesz ze swoim Kamilem, a wtedy wszystko będzie łatwiejsze
Pisałaś kiedyś, że Twoi rodzice organizowali wesela w swoim hotelu. Oni chyba więc wiedzą orientacyjnie jaki alkohol w jakich ilościach schodzi... |
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
ja na swoim weselu zamierzam wypic ze 2 lampki wina, tak jak było na tym. Jakos nie potrzebuje alkoholu by sie dobrze bawic
![]() a wy jak planujecie?? wasi TZ mają zamiar cos pic?? |
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Tż mówi, że nic nie ruszy, ani kropelki, bo młodemu nie przystoi. Ja też pić nie zamierzam, jak już to trochę winka
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie nie w Hotelu a w restauracji. kiedys mieli swoją restaurację ale to za duzo roboty bylo i Hotel i restauracja wiec ja sprzedali. to było kilka lat tamu. w sumie nawet sie ich nie pytałam ile tego alkoholu trzeba kupic ale masz racje pewnie będa wiedzieli a ja jak zwykle nie pomyslałam, tylko sama sie tu głowie
|
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ wcale nie pije, więc na weselu chyba też nie będzie pił...
No chyba, że obydwoje wypijemy troszeńkę, ale ja też tylko winko jak już |
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
madzialankea nie bój się będziesz z tż.
![]() teraz zobaczyłam fotki z wesela - łał!!!!! normalnie jak się nie uczeszesz to Ci ładnie! i jaka opalona! zielony_motylek ale wcale pić czy piwa na weselu ? bo jakoś dziwnie jak młodzi nie piją wcale. no chyba, że nie mogą. Mi tam to nie przeszkadza, my będziemy żłopać wino ![]() ![]() a jak wam zaspiewają gorzka wódka - to co ? wodą?
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A jak juz zapytasz rodziców o ten alkohol to daj cynk
|
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() opalona troszke jestem, ostatnio to na słonku chyba ze 3 tyg temu lezałam ale to troszkę ![]() edit: Rybulko dam cynk
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie piję dużo alku. Dwie lampki wina i leżę pod stołem. Za czasów liceum wypijałam całą butelkę i było super. Na początku mówiłam, że nie będę nic pić na moim weselu, ale co raz bardziej skłaniam się ku tej drugiej wersji. Jednak to taki jedyny dzień w życiu, trza się wybawić, wyluzować i nie zważać na nic. Chyba nawet chlapnę coś sobie tuż po przebudzeniu w tym wielkim dniu, a co!
|
|
|
|
#2940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do picia, to ja nie lubię pić, TŻ tez jakoś specjalnie nie przepada, ale pije na imprezach rodzinnych, bo nigdy mu nie dają spokoju jak nie wypije. Raczej ma mocna głowę. Na weselu nie będziemy pić wódki, tylko wodę i jak będziemy chodzić do gości do każdego stolika, to będziemy brać ze sobą swoją butelkę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

czytam dalej 
ja wymyslilam namiot bo niby wydawalo mi sie ze to wyjdzie sporo taniej
Szok 

nie wyglądało to za fajnie.. przynajmniej moim zdaniem pan młody nie powinien pić...